Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקים - דיון כללי > Half-Life 2 - הדיון הרשמי (הרחבה ל- DM)
תגובות : 364
עמוד :  מתוך 15
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 18/10/2004 23:23:47
תגובה אחרונה: 25/10/2005 19:09:48

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Kaz
19/11/2004 21:26:23 #126

אז שיסתפקו ב AI שווה ערך. כאשר המשחק הוא עד כדי כך טוב זה לא ממש משנה  אם ה AI לא פורץ גבולות כמו אספקטים אחרים במשחק , אולי Valve צריכים לבקש סליחה שה AI לא פורץ דרך  .

אני לא צריך להביא לך דוגמאות של המון משחקים מצופים שבסוף התבררו כאכזבות שלמות.

HL2 מתעלה על הראשון ומעלה את הרף למשחקי שוטר ולמשחקי מחשב בכלל , אז אני חןשב שאפשר קצת ל"וותר" להם שה AI לא פורץ גבולות , למרות שבזכות עצמו הוא טוב.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
בקרו בעמוד הבית של FoxHound ציטוט FoxHound
19/11/2004 21:54:09 #127
קאז, חלאס. הבטיחו לנו AI מדהים וחדשני, אבל קיבלנו אחד טיפוסי במקום.

-----------------

אווטאר
FoxHound
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Inter
19/11/2004 22:01:45 #128
ציטוט: הכותב המקורי Kaz ב 2004 /11 /19

אז שיסתפקו ב AI שווה ערך. כאשר המשחק הוא עד כדי כך טוב זה לא ממש משנה  אם ה AI לא פורץ גבולות כמו אספקטים אחרים במשחק , אולי Valve צריכים לבקש סליחה שה AI לא פורץ דרך  .

אני לא צריך להביא לך דוגמאות של המון משחקים מצופים שבסוף התבררו כאכזבות שלמות.

HL2 מתעלה על הראשון ומעלה את הרף למשחקי שוטר ולמשחקי מחשב בכלל , אז אני חןשב שאפשר קצת ל"וותר" להם שה AI לא פורץ גבולות , למרות שבזכות עצמו הוא טוב.

וואלב בהחלט צריכים לבקש סליחה על כך שה-AI לא פורץ גבולות. הסרטונים הראשונים של המשחק הציגו והבטיחו AI פשוט מדהים. לאחר מכן התברר שהסצינות האלו היו מתוסרטות לגמרי. הם כמובן הכחישו, אבל עכשיו, כשהמשחק עצמו הגיע, אפשר לראות שה-AI לגמרי לא מדהים. אפילו מטומטם לפרקים.

ו-HL2 לא מעלה שום רף למשחקי המחשב. נכון, השילוב של המנוע הפיזיקלי במשחק הוא מרשים, וסביר להניח שזה יביא לפיתוח רעיונות חדשים במשחקים עתידיים, אבל רף לא נקבע פה. המשחק בכלליות לא מדהים או מיוחד בצורה יוצאת דופן, והוא גם די שטחי במספר מובנים.
אגב, לא ממש הבנתי על איזו "מערכת NPC" דיברת קודם. למה בדיוק התכוונת?

-----------------

אווטאר
Inter
משתמש רגיל
רשום מ- 15/11/2003
ציטוט Chymes
19/11/2004 22:05:36 #129
עדיין לא שיחקתי במשחק, אבל אתם חייבים להודות שזה לא בדיוק משחק סופר-דופר חדשני, מקורי ופורץ גבולות שהבטיחו לנו. משחק טוב מאד (ככה הבנתי), אבל לא ממש מחדש בתחום, לינארי ודי קצר. 20 שעות משחק אחרי 5 שנות פיתוח זה ממש עלוב. HL הראשון היה הרבה יותר ארוך וחדשני.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
ציטוט PT
19/11/2004 23:08:58 #130
אני לא יודע מה איתך לב, אבל 20 שעות זה לא משחק קצר.

-----------------
אומרים שאני מורעל... אז הנה...

אווטאר
PT
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
19/11/2004 23:26:13 #131
אני מפחד להכנס לרייבנהולם.   

-----------------

אווטאר
FoxHound
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Squall Leonhart
19/11/2004 23:37:51 #132

ה- A.I לא מתוסרט..

האויבים יתקרבו אליך וירו, אם אתה תכנס לבית כלשהו הם יכנסו אליו בעקבותיך (לפי הסרטון שראינו), השאלה היא אם באמת תעשה את זה.. אתה לא חייב.. אבל אם תעשה - הם יבואו אחריך.. זה לא מתוסרט, הם פשוט זוכרים לאן הלכת.

-----------------

אווטאר
Squall Leonhart
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
בקרו בעמוד הבית של BULL$hIT ציטוט BULL$hIT
20/11/2004 00:47:53 #133
ציטוט: הכותב המקורי Chymes ב 2004 /11 /19
ציטוט: הכותב המקורי Kaz ב 2004 /11 /19

אני לא מבין מה הבעיה ב AI , הוא בסדר גמור ושוה ערך ל AI של משחקים מובילים אחרים.

מעריצים לא המתינו בסבלנות 5 שנים בשביל לקבל AI שווה ערך. אנשים רצו AI פורץ גבולות. ה-AI המדהים ביותר שנראה אי פעם במשחק מחשב. HL הראשון היה משחק כזה, השני... לא כל כך.

תפסיק לזיין ת'שכל. כל מה שאתה עושה פה בפורום הזה זה להתלונן ולקטר כמה החיים שלך חרא כדי שירחמו עליך כי אתה לא עושה כלום עם המצב שלך.

אז די כבר לזיין בשכל.אנשים לא חיכו לAI שווה ערך, נכון. הם גם לא חיכו לAI פורץ גבולות. הם פשוט חיכו למשחק בנזונה מכל הבחינות שיהיה פשוט משחק והמשך אדיר למשחק הראשון שכולם אהבו. אתה בטח לא שיחקתי בשני, אין לך מושג ואתה סתם מזיין בשכל. די.

ד"א, סופסוף יש לי את המשחק... מחר בבוקר אני מתקין אותו... :)

-----------------

אווטאר
BULL$hIT
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
ציטוט Kaz
20/11/2004 01:29:30 #134

HL2 כן מעלה את הרף למשחקי FPS . זאת עובדה. אף FPS בכלל לא מתקרב אליו , אף משחק אקשן לא מציג פעולה טובה שכזו , די כבר עם השטויות שלך.

ה AI טוב  , איפה Valve הבטיחו AI פורץ גבולות , הם אמרו שה AI יכול לעשות דברים כאלה וכאלה והם עושים את זה במשחק.

פשוט די , אולי סוף סוף תתנו קרדיט למשחק כאשר מגיע? המשחק מצויין , המשחק עונה על הצפיות ואף מתעלה עליהן והמשחק מעלה את הרף בכיצד משחק שוטר ומשחק מחשב צריכים להיות.

בנוגע ל NPC התכוונתי בעיקר להבעות הפנים והאפשרות לעשות ממש סצנות בין דמויות , לביים. האמינות של ה NPC , הם לא נראים כמו אני לא יודע מה והם יכולים לעבור דיאלוגים באמינות שלא נראתה כמוה ולא נראית בכותרים עתיידים שיודעים עליהם.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Jack The Ripper ציטוט Jack The Ripper
20/11/2004 02:50:29 #135
Quote:
    כשתגיע יחד עם גרגורי לבית קברות זה הסוף של הפרק
    ובשביל קטעים שאין לך תחמושת תמיד יש את הרובה גרוויטי
    אין שום מקום שאין לך משהו למשוך איתו..
    ואם אין לך משהו למשוך אז יש לך את ה-crowbar \:

כבר עברתי את הקטע הזה עוד כשכתבתי את הזה התגובה שלי על הפחד שלי מרבנהולם. עכשיו אני בתהום שאחרי הקטע ההוא שאתה מגיע לבית הקברות עם האב גרגורי. אבל אני כ"כ מפחד ממה שעלול לבוא אח"כ שאני לא רוצה להמשיך :X אני בתהום עם איזה מיליון הד-קרבס מכל הסוגים, ואין לי כוח אליהם, אז בינתיים אני לא זז. בטח מתישהו מחר אני אכנס בבני זונות. וכן, גם הספקתי למצוא דרכים להרוג את החראות גם בלי יותר מדי תחמושת. אל תדאג לי :> אני רק פרסמתי שלעזאזל, זה פאקינג מפחיד.

אחד הקטעים היותר מפחידים\מהנים שלי היה שלא היה לי שום תחמושת *בכלל*, ופתאום אני רואה את אחד הזומבים הגדולים, מהירים והמקפצים מתקדמים מ100 מטר ישר אליי. אני חושב מה לעשות, כי הרי אין לי נשק...אז אני אומר "fu.ck this" ורץ. אני רץ בספרינט, קופץ, נכנס אל תוך דלת, מגיע לפינה עם תחמושת, הבן זונה נכנס פנימה ומתחיל לתת לי מכות. אני מהר מוציא את הנשק...אבל...אני צריך להכניס לנשק את המחסנית קודם D: איכשהו יצאתי מזה חי, אבל פאק...זה היה מפחיד\מגניב.

עוד קטע מגניב היה שהזמנתי מעלית, ובזמן שאני מחכה, ראיתי שניים מהבני זונות האלה מקפצים לעבר הבניין שלי. אז סגרתי את הדלת כדי שלא ייכנסו. חשבתי לעצמי "האהא, אכלתם אותה בני זונות." אבל אז הם פרצו דרך הפאקינג גג :<

פוקסהאונד...אם אתה יכול איכשהו לדלג על רבנהולם...דלג...זה נהיה הרבה יותר גרוע בהמשך...רק האב גרגורי המשוגע והמצחיק השאיר אותי שמח בסוף. החייזרים החדשים האלה כמעט גרמו לי לחרבן במכנסיים ולהקיא על הרצפה.

-----------------

Are you ready to begin?

אווטאר
Jack The Ripper
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Squall Leonhart
20/11/2004 11:16:56 #136

ציטוט: הכותב המקורי Jack The Ripper ב 2004 /11 /20

עוד קטע מגניב היה שהזמנתי מעלית, ובזמן שאני מחכה, ראיתי שניים מהבני זונות האלה מקפצים לעבר הבניין שלי. אז סגרתי את הדלת כדי שלא ייכנסו. חשבתי לעצמי "האהא, אכלתם אותה בני זונות." אבל אז הם פרצו דרך הפאקינג גג :<

@_@ גדול..

נראה לי אני אשחק במשחק עוד הפעם רק בשביל לבדוק את ה- A.I של האויבים, במקום סתם לרסס נברח ונראה איך יגיבו.

-----------------

אווטאר
Squall Leonhart
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Shoe-Horn-O-Plenty ציטוט Shoe-Horn-O-Plenty
20/11/2004 11:18:45 #137

החייזרים המהירים שרצים כמו משוגעים, באמת עושים עבודה טובה. גם די קשה לפגוע בהם. בכלל, האויבים במשחק יחסית קשים. אבל ה AI כמו שנכתב לא ממש שווה הרבה.

אפילו די שיגרתי. אבל, חפיף, כבר התרגלנו לזה.

-----------------

Draconian - Where Lovers Mourn

אווטאר
Shoe-Horn-O-Plenty
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט Chymes
20/11/2004 11:21:46 #138
ציטוט: הכותב המקורי PT ב 2004 /11 /19
אני לא יודע מה איתך לב, אבל 20 שעות זה לא משחק קצר.
לא נכון. קצר. HL הראשון היה הרבה יותר ארוך.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
20/11/2004 12:21:45 #139

טוב, אזרתי אומץ ונכנסתי לרייבנהולם. ברחתי מהמשחק אחרי שפגשתי את ההד קראבס המוטנטים.   

נ.ב.

גראוויטי גאן = כיף גדול

-----------------

אווטאר
FoxHound
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Kaz
20/11/2004 13:34:24 #140

Chymes , יצא לי לראות ביקורת ישנה מאוד של הל1 ששם כתוב שזמן המשחק היה14-15 שעות.

אני די בטוח שאם הל1 היה יוצא היום אנשים היו מסיימים אותו בפחות מ 20 שעות. בתקופה שהוא יצא לא היו הרבה FPS וכולם התנהלו אותו דבר , השחקנים היו פחות מנוסים ולכן לקח להם הרבה יותר זמן לסיים אותו.

אני מעדיף 20 שעות של מצויינות מאשר 40 שעות של בינוניות.

אכן , רייבנהולם שולט. Manipulator =best idea ever

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Jack The Ripper ציטוט Jack The Ripper
20/11/2004 15:05:00 #141
Quote:
טוב, אזרתי אומץ ונכנסתי לרייבנהולם. ברחתי מהמשחק אחרי שפגשתי את ההד קראבס המוטנטים.

חכה שתפגוש את האנשים עם ההד קרבס המוטנטים שמחוברים אליהם...מפחיד...רצח...

-----------------

Are you ready to begin?

אווטאר
Jack The Ripper
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט SAND
20/11/2004 15:42:55 #142
הל1 היה כישלון מוחלט רק בגלל האורך שלו. הוא פשוט נגרר יותר מדי בצורה מיותרת להדהים. היו בו קטעים מאוד משעממים (כמו הרכבת) וכל הטיולים האינסופיים בביוב כלשהו. בכלל, אני בערך היחיד בעולם שלא סבל את המשחק הראשון. מסיבות שמעבר להבנתי קניתי את השני ביום שישי ואני מאוד נהנה ממנו. גרפיקה ברמה אחרת- יש. פיזיקה עם שימוש ממשי לשם שינוי- יש. מוזיקה וסאונד איכותיי- יש, בניגוד לראשון יש פה מוזיקה. המשחק פשוט כיפי להפליא ומלא ברגע מפילי לסת. הרובה כבידה בכלל שוס. עד עכשיו אני רק מופתע לטובה מהמשחק. התלונה היחידה שלי היא שצריך להתעסק עם סטים, וסטים זה חרא מוחלט. אני לא מבין למה אני צריך שהוא יפעל (אופליין או אונליין) בשביל לשחק במשחק, תוכנה שמעמיסה על הזכרון ומרגיזה סתמית.

-----------------
Devious movements in your eyes
Moved me from relief

אווטאר
SAND
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
20/11/2004 21:04:15 #143

אוי , איזו אכזבה!

אני עכשיו אחרי השלב השני A Red Letter Day, ואני מרגיש כמו עכבר במבוך. כבר מזמן שלא ראיתי משחק כל כך ליניארי עם כל כך מעט טווח חקירה - אני רק הולך ממקום למקום כמו בתסריט. והיות ועדיין אין לי את החליפה, כולם יורים בי אבל אני לא יכול למות - רק לברוח.

זו פתיחה עם טעם רע. כמו כן, זמני הטעינה של השלבים מגוחכים.

-----------------

87 > 80 > 70

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
20/11/2004 21:20:14 #144

אל תשפוט משחק רק לפי ההתחלה שלו.בדיוק כמו שלא שופטים אלבום ( מוזיקה ) לפי שמיעה ראשונה. זה חוקים שאסור לעבור עליהם.

תן למשחק צ'אנס. במשחק הראשון לא היה לך הרבה אפשרויות חקירה.

אז למה ציפית ? למשחק תפקידים ? למשחק סטייל דאוס אקס ?

באמת אסף...

תתייחס למשחק כמשחק פעולה שפשוט עושה הכל טוב יותר ומשפר בכל קטגוריה עם כמה רעיונות מבריקים וסצינות בלתי נשכחות בהמשך.

-----------------

אווטאר
Shoe-Horn-O-Plenty
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Wan7ed ציטוט Wan7ed
20/11/2004 21:46:44 #145
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /11 /20

אוי , איזו אכזבה!

אני עכשיו אחרי השלב השני A Red Letter Day, ואני מרגיש כמו עכבר במבוך. כבר מזמן שלא ראיתי משחק כל כך ליניארי עם כל כך מעט טווח חקירה - אני רק הולך ממקום למקום כמו בתסריט. והיות ועדיין אין לי את החליפה, כולם יורים בי אבל אני לא יכול למות - רק לברוח.

זו פתיחה עם טעם רע. כמו כן, זמני הטעינה של השלבים מגוחכים.

נשמע שאתה לא אוהב משחקי פעולה... אני ממליץ לך לשחק Bloodlines.

-----------------

אמר רבי עקיבא:
"אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה.
על רגל אחת- זו כל התורה."

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
20/11/2004 21:54:23 #146
ציטוט: הכותב המקורי Wan7ed ב 2004 /11 /20

זה ידוע שהוא לא שחקן משחקי פעולה.   

אני מחכה ל Bloodlines שיגיע מ UkGames. כדאי למשחק להיות טוב.

-----------------

אווטאר
Shoe-Horn-O-Plenty
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט Jaymz
20/11/2004 21:54:34 #147
ציטוט: הכותב המקורי Wan7ed ב 2004 /11 /20

ואני ממליץ שValve תערוך סמינרים בנוגע לשימוש במנוע שלה לפני שהיא מאפשרת לחברות אחרות לגעת בו.

במיוחד חברה כמו Troika שלדעתי צריכה קודם לתקן משחקים ישנים שלה כמו ToEE וArcanum לפני שהיא הולכת ויוצרת עוד דיסק מלא בבאגים.

-----------------

"I see your Schwartz  is as big as mine"

Jaymz
משתמש רגיל
רשום מ- 15/11/2003
ציטוט leo
20/11/2004 21:58:54 #148

אממ חבר'ה אני צריך עזרה, לחצתי על משהו באמצע המשחק והא ביטל לי את ה A.I. ועכשיו אין לי מושג איך לחזיר את זה לקדמותו, כל ה"רעים" פשוט עומדים במקום ולא עושים כלום. חישפתי ב-options ולא מצאתי שם בשום מקום. כשאני משחק כתוב לי למטה בלבן "A.I. Disabled". יש למישהו מושג?

-----------------

leo
משתמש רגיל
רשום מ- 16/11/2003
ציטוט imris
20/11/2004 22:00:43 #149
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /11 /20

אוי , איזו אכזבה!

האמת היא שאתה כן יכול למות בלי החליפה, פשוט לא מראים לך מתי. \:
כשהתחלתי את המשחק עצבנתי את כל השומרים שיש בתחנת רכבת שבסופו של דבר כולם היכו אותי עם השוקר הזה שלהם עד שמתתי. :P

-----------------

אווטאר
imris
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט Inter
21/11/2004 00:14:42 #150
ציטוט: הכותב המקורי Kaz ב 2004 /11 /20

HL2 כן מעלה את הרף למשחקי FPS . זאת עובדה. אף FPS בכלל לא מתקרב אליו , אף משחק אקשן לא מציג פעולה טובה שכזו , די כבר עם השטויות שלך.

ה AI טוב  , איפה Valve הבטיחו AI פורץ גבולות , הם אמרו שה AI יכול לעשות דברים כאלה וכאלה והם עושים את זה במשחק.

פשוט די , אולי סוף סוף תתנו קרדיט למשחק כאשר מגיע? המשחק מצויין , המשחק עונה על הצפיות ואף מתעלה עליהן והמשחק מעלה את הרף בכיצד משחק שוטר ומשחק מחשב צריכים להיות.

בנוגע ל NPC התכוונתי בעיקר להבעות הפנים והאפשרות לעשות ממש סצנות בין דמויות , לביים. האמינות של ה NPC , הם לא נראים כמו אני לא יודע מה והם יכולים לעבור דיאלוגים באמינות שלא נראתה כמוה ולא נראית בכותרים עתיידים שיודעים עליהם.

חוץ מלזוז, לירות ולזרוק רימונים, ה-AI לא עושה שום דבר.

המשחק טוב. לא מצוין, ואף רחוק למדי מלהיות מצוין. האינטראקטיביות המוגבלת שלו (היא בסה"כ מתבטאת בזריקת אותם חפצים כל הזמן באוויר, אפשר לחשוב) לא הופכת אותו לפורץ דרך בשום צורה שהיא.

בנוגע ל-NPC, הם באמת עשו עבודה יפה בפן הטכני. המודלים נראים טוב והבעות הפנים נהדרות. הבעיה היא שה-NPCs מופיעים רק לעיתים די נדירות במשחק, וגם אז זה רק לזמן קצר ומוגבל ביותר. הדמויות עצמן הן מאוד שטחיות וחסרות אופי או אישיות, אבל כנראה שזה בגלל שהן זוכות לחשיפה כל כך זעירה. גם העלילה מאוד שולית - ברובו המוחלט של המשחק אתה פשוט שוכח שהיא קיימת. רק פעם בארבעה-חמישה פרקים בערך מזכירים לך שהיא עדיין שם, אבל זה פשוט לא זה. מאכזב לחלוטין.

-----------------

אווטאר
Inter
משתמש רגיל
רשום מ- 15/11/2003

כל הפורומים>משחקים - דיון כללי > Half-Life 2 - הדיון הרשמי (הרחבה ל- DM)
תגובות : 364
עמוד :  מתוך 15
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי: Kaz
נכתב ב: 18/10/2004 23:23:47
תגובה אחרונה: 25/10/2005 19:09:48

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

ניווט בארכיון המקומי

חזרה לרשימת הנושאים בפורום