חוץ מלזוז, לירות ולזרוק רימונים, ה-AI לא עושה שום דבר.
המשחק טוב. לא מצוין, ואף רחוק למדי מלהיות מצוין. האינטראקטיביות המוגבלת שלו (היא בסה"כ מתבטאת בזריקת אותם חפצים כל הזמן באוויר, אפשר לחשוב) לא הופכת אותו לפורץ דרך בשום צורה שהיא.
בנוגע ל-NPC, הם באמת עשו עבודה יפה בפן הטכני. המודלים נראים טוב והבעות הפנים נהדרות. הבעיה היא שה-NPCs מופיעים רק לעיתים די נדירות במשחק, וגם אז זה רק לזמן קצר ומוגבל ביותר. הדמויות עצמן הן מאוד שטחיות וחסרות אופי או אישיות, אבל כנראה שזה בגלל שהן זוכות לחשיפה כל כך זעירה. גם העלילה מאוד שולית - ברובו המוחלט של המשחק אתה פשוט שוכח שהיא קיימת. רק פעם בארבעה-חמישה פרקים בערך מזכירים לך שהיא עדיין שם, אבל זה פשוט לא זה. מאכזב לחלוטין.
ציטוט: הכותב המקורי Jack The Ripper ב 2004 /11 /19אוקיי, אני חייב להגיד שההמשך של "We don't go to Ravenholm" הוא לא כיפי וחביב כמו בהתחלה...:< בהתחלה אתה זורק בלוני גז ודיסקים משוננים וחותך ומפוצץ לחתיכות את הזומבים...אבל אז מופיעים הזומבים המוטנטים...ואם חשבתם שהזומבים המוטנטים המהירים מOpposing Force היו מפחידים...תתכוננו. פגשתי את 2-3 הדורות הבאים. יש גם הד קרבס חדשים, גם זומבים חדשים, מהירים, מכוערים, ומפחידים ו...יש הרבה מהם...עד שקלטתי מה לעזאזל אני צריך לעשות באחד מהקטעים, בזבזתי את כל התחמושת שלי :X
כאילו, פאק...אני רציני, זה היה מפחיד. עברתי איכשהו את הקטע הזה והמשכתי עם "האב גרגורי" המגניב, ועכשיו אני עדיין עם בקושי מספיק תחמושת, בתוך איזשהו תהום ענקי, צולף במיליוני הד קרבס מכל הסוגים...וזה לא כיף. נשבע לכם שבפעם הראשונה שראיתי את אחד הזומבים החדשים, הזה המהיר שמסוגל לטפס על קירות (!), לקפוץ לגבהים מדהימים ולרוץ כמו סוס...נשבע לכם...פשוט לא יכלתי לזוז. לא יריתי בגלל שאני הייתי בשוק מהחתיכת חרא שעומדת מולי...
Whoa.
מתי יוצאים מרבנהולם הזה??!?!?! :(((((((((((((((((((
הפרק שהכי אהבתי D:D:
מה אתה מבזבז תחמושת? קח חבית או אבן ותמחוץ כל זומבי שמתקרב. בדרך כלל המוטנטים באים אליך לבד ובכמויות, אז תחליף לשוטגאן ותהרוג אותם. על הזומבי שזורק עליך את הheadcrabs המהירים, אל תבזבז גם עליו תחמושת.. תמחוץ אותו עם משהו או שתוציא את הברזל הזה שמסתובב ותזרוק אותו על כל האויבים. זריקה אחת תספיק ואז תרוץ קדימה ושוב תאסוף את הברזל החד עם הgravity gun ותמשיך לחתוך אותם לחתיכות :)
ומה לעזאזל מפחיד בשלב הזה?! הוא מ-ה-נ-ה!!! כיף לשרוף את הזומבים עם החביות המתפוצצות, עם הדיסק המסתובב :)) אבל מה שכתבו על הזומבים בכתבה של pcgamer זה שהצעקות שלהם באמת קורעות לב, במיוחד כשאתה שורף אותם :<
ולמי ששואל אם המשחק שווה את ה200 שח, אז כן הוא שווה. 20 שעות זה הרבה. השלבים מהנים. וכמו שכבר הזכירו כאן, עוד מעט יצאו עשרות מודים ל SP ו MP. כבר תוכלו למצוא עשרות מודים למשחק באתרי HL2.
HL2 כן מעלה את הרף למשחקי FPS . זאת עובדה. אף FPS בכלל לא מתקרב אליו , אף משחק אקשן לא מציג פעולה טובה שכזו , די כבר עם השטויות שלך.
ה AI טוב , איפה Valve הבטיחו AI פורץ גבולות , הם אמרו שה AI יכול לעשות דברים כאלה וכאלה והם עושים את זה במשחק.
פשוט די , אולי סוף סוף תתנו קרדיט למשחק כאשר מגיע? המשחק מצויין , המשחק עונה על הצפיות ואף מתעלה עליהן והמשחק מעלה את הרף בכיצד משחק שוטר ומשחק מחשב צריכים להיות.
בנוגע ל NPC התכוונתי בעיקר להבעות הפנים והאפשרות לעשות ממש סצנות בין דמויות , לביים. האמינות של ה NPC , הם לא נראים כמו אני לא יודע מה והם יכולים לעבור דיאלוגים באמינות שלא נראתה כמוה ולא נראית בכותרים עתיידים שיודעים עליהם.
חוץ מלזוז, לירות ולזרוק רימונים, ה-AI לא עושה שום דבר.
המשחק טוב. לא מצוין, ואף רחוק למדי מלהיות מצוין. האינטראקטיביות המוגבלת שלו (היא בסה"כ מתבטאת בזריקת אותם חפצים כל הזמן באוויר, אפשר לחשוב) לא הופכת אותו לפורץ דרך בשום צורה שהיא.
בנוגע ל-NPC, הם באמת עשו עבודה יפה בפן הטכני. המודלים נראים טוב והבעות הפנים נהדרות. הבעיה היא שה-NPCs מופיעים רק לעיתים די נדירות במשחק, וגם אז זה רק לזמן קצר ומוגבל ביותר. הדמויות עצמן הן מאוד שטחיות וחסרות אופי או אישיות, אבל כנראה שזה בגלל שהן זוכות לחשיפה כל כך זעירה. גם העלילה מאוד שולית - ברובו המוחלט של המשחק אתה פשוט שוכח שהיא קיימת. רק פעם בארבעה-חמישה פרקים בערך מזכירים לך שהיא עדיין שם, אבל זה פשוט לא זה. מאכזב לחלוטין.
שלא נגזים. אני מאוכזב רק מדבר אחד: הליניאריות הבוטה. ה-AI בינתיים סביר מבחינתי, עיצוב השלבים טוב - אין לי טענות. מה שכן, עצם העובדה שאין שום טעם לחקור את הסביבה, שאין יותר מדרך אחת להגיע ממקום למקום, הפוך את המשחק לפחות מציאותי ויותר "משחק ניחושים": איפה הדרך ש-Valve רוצים שאלך בה.
אני דווקא מעריך מאוד את משחקיות הפעולה ואני ממש לא מחפש משחק תפקידים. ב-HL1 אני הצלחתי לסיים שלבים בכמה אופנים - אפילו את שלב המסילה, שירדתי מהרכבת וסיימתי אותו בדרך מעט שונה ממה שתכננו. כאן אין לי קרדיט אפילו לזה: כל הדלתות נעולות, הכל מוקף בשדות כוח.
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /11 /21שלא נגזים. אני מאוכזב רק מדבר אחד: הליניאריות הבוטה. ה-AI בינתיים סביר מבחינתי, עיצוב השלבים טוב - אין לי טענות. מה שכן, עצם העובדה שאין שום טעם לחקור את הסביבה, שאין יותר מדרך אחת להגיע ממקום למקום, הפוך את המשחק לפחות מציאותי ויותר "משחק ניחושים": איפה הדרך ש-Valve רוצים שאלך בה.
אני דווקא מעריך מאוד את משחקיות הפעולה ואני ממש לא מחפש משחק תפקידים. ב-HL1 אני הצלחתי לסיים שלבים בכמה אופנים - אפילו את שלב המסילה, שירדתי מהרכבת וסיימתי אותו בדרך מעט שונה ממה שתכננו. כאן אין לי קרדיט אפילו לזה: כל הדלתות נעולות, הכל מוקף בשדות כוח.
אני לא חושב שהגזמתי. זה שה-AI בינתיים סביר מבחינתך, לא הופך את זה לבסדר. AI מצוין ומהפכני היה אחד המרכיבים היותר מבטיחים במשחק, וכשההבטחה הגדולה הזאת לא מומשה, העניין בהחלט תורם לתחושת האכזבה הכללית.
דווקא עניין הלינאריות הוא לא זה שאמור לאכזב או להפתיע אותך - זה היה ידוע כבר פחות או יותר מההתחלה שזה הולך להיות משחק לינארי בתכלית. זה לא הופך את זה ללגיטימי וטוב, כמובן, אבל מקום להתאכזבות אין כאן.
אתם רוצים כל כך הרבה אבל אתם לא יכולים לצפות שכל מה שאתם רוצים יתממש במלואו.
זה פשוט לא עובד ככה.
אם כל משחק היה מקיים את כל מה שהוא היה מבטיח אז זמן הפיתוח של המשחקים היה אורך הרבה יותר זמן מהרגיל. אתם רוצים משחק פתוח יותר עם AI מהפכני ? אוקיי. רק תדעו שזה לוקח יותר זמן בפיתוח. לפעמים הרבה זמן.
המשחק יצא אחרי 4-5 שנים והוא מרשים מאוד כמעט בכל קטגוריה. אז תארו לכם אם הם היו משקיעים יותר ב AI או היו יוצרים משחק יותר פתוח.
גיימר פירסמו ביקורת להלף לייף 2 ,לדעתי ביקורת מתלהבת ומוגזמת קצת..
טיפה חובבנית,מזכירה לי את הביקורות האלה של הסלבס ב"אונליין" מוסף המחשבים של מעריב לנוער..היא לא מפרטת מספיק וקצרה למדי,ועם כל הסופרלטיבים ציפיתי לפחות לאיזה 110 :/
אה ולהכריז על המשחק כהמלך הבלתי מעורער זה לא לעניין לדעתי.
תראה לי חברות אחרות שמקיימות ועושות במשחקים חצי ממה ש Valve עושים . המשחק מעולה , נכון הוא לא מושלם ויש אספקטים כמו ה AI שאולי יכלו לשפר , אבל להתקיף אותם רק בגלל שאתה חושב שה AI לא פורץ גבולות כאשר תחומים אחרים במשחק כן , זו פשוט טפשות וזלזול במשחק. ה AI במשחק לא פורץ דרך , אך המשחק כולו -כמשחק- פשוט מעולה , אחד מהמשחקים הטובים ביותר שנוצרו ו ה FPS הכי טוב שנוצר.
Quote:
מה אתה מבזבז תחמושת? קח חבית או אבן ותמחוץ כל זומבי שמתקרב. בדרך כלל המוטנטים באים אליך לבד ובכמויות, אז תחליף לשוטגאן ותהרוג אותם. על הזומבי שזורק עליך את הheadcrabs המהירים, אל תבזבז גם עליו תחמושת.. תמחוץ אותו עם משהו או שתוציא את הברזל הזה שמסתובב ותזרוק אותו על כל האויבים. זריקה אחת תספיק ואז תרוץ קדימה ושוב תאסוף את הברזל החד עם הgravity gun ותמשיך לחתוך אותם לחתיכות :)
עזוב, כבר עברתי את זה. יש לי מספיק תחמושת, ראיתי את ה"אור" בקצה המנהרה, ואני עכשיו בהתחלה של Highway 17. שלב מהנה לאללה, אבל פאק...מפחיד...רצח...
וצווחות של הזומבים כשהם נשרפים זה באמת משהו מיוחד D:
איך אני אוהב להדליק להוא בכלוב את הגז, ואז להדליק את הבן זונה D: זה כיף.
אגב, מישהו שם לב לGMAN המניאק הזה?!?!?!?! אחרי שאתה יוצא מרבנהולם ונלחם קצת בקומביין, יש איזשהו קטע שם שיש רכבות שחוסמות לך את הדרך, אז אתה צריך ללכת מסביב...אז נחשו את מי ראיתי בחריץ האור הקטן שם? את הבן זונה הזה הולך ממני ונעלם. כוס אמ-אמא שלו, שיקח אותי איתו. אני עובד עבורו, למה המניאק לא יכול לזרוק מילה?! תגידו, אני לא הייתי היחיד שעשה צ'יטים וניסה להרוג את הGMAN כשהוא מדבר איתך בסוף, נכון? :<
ציטוט: הכותב המקורי Kaz ב 2004 /11 /21תראה לי חברות אחרות שמקיימות ועושות במשחקים חצי ממה ש Valve עושים . המשחק מעולה , נכון הוא לא מושלם ויש אספקטים כמו ה AI שאולי יכלו לשפר , אבל להתקיף אותם רק בגלל שאתה חושב שה AI לא פורץ גבולות כאשר תחומים אחרים במשחק כן , זו פשוט טפשות וזלזול במשחק. ה AI במשחק לא פורץ דרך , אך המשחק כולו -כמשחק- פשוט מעולה , אחד מהמשחקים הטובים ביותר שנוצרו ו ה FPS הכי טוב שנוצר.
אני רק יכול לא להסכים. HL2 לא מציג משהו שלא ראינו בעבר, חוץ מה-Gravity Gun, שלמרות שהוא כיף גדול בהתחלה, אני חושב שמאדירים אותו מעל לכל פרופורציה. אז כן, זה גימיק שימושי ומגניב במיוחד, אבל עדיין מדובר בגימיק. הנשק הזה הוא ודאי לא מה שמגדיר מחדש את מושג האינטראקטיביות במשחקי מחשב. מלבדו, את הכל כבר ראינו בעבר. המשחק לא מביא שום דבר חדש לתעשייה, לא פורץ דרך וודאי שלא ה-FPS הכי טוב שנוצר. מספיק לצאת בהכרזות מפוצצות ומגוחכות.
ציטוט: הכותב המקורי Inter ב 2004 /11 /21אני רק יכול לא להסכים. HL2 לא מציג משהו שלא ראינו בעבר, חוץ מה-Gravity Gun, שלמרות שהוא כיף גדול בהתחלה, אני חושב שמאדירים אותו מעל לכל פרופורציה. אז כן, זה גימיק שימושי ומגניב במיוחד, אבל עדיין מדובר בגימיק. הנשק הזה הוא ודאי לא מה שמגדיר מחדש את מושג האינטראקטיביות במשחקי מחשב. מלבדו, את הכל כבר ראינו בעבר. המשחק לא מביא שום דבר חדש לתעשייה, לא פורץ דרך וודאי שלא ה-FPS הכי טוב שנוצר. מספיק לצאת בהכרזות מפוצצות ומגוחכות.
זה ממש לא הכרזות מפוצצות ומגוחכות. בינתיים הוא ה FPS הכי כיפי והכי יפה מכולם.
זה לא גימיק . המניפולייטור משפיע על המשחקיות ומשפיע על הדרך בה משחקים , אני מניח שיצאו הרבה מאוד מודים שיתבססו על מערכתהפיזיקה במשחקיות. שוב אני מזכיר את כל העניין של ה NPC - אין את זה באף משחק שיוצ בזמן הקרוב , חוץ ממשחקים המבוססים על מנוע הסורס. מי יודע מתי הצעד הזה היה מגיע אם הל2 לא היה יוצא. המשחק מעולה ולמרות שהוא לא פורץ דרך כמו קודמו הוא העלה את הרף למשחקי FPS ולמשחקי מחשב , כאשר FPS אחרים יצאו כולם יושוו להל2 כדי לראות אם הוא עומד בדרישות.
אז מה ה FPS הטוב ביותר , אינטר? אני אשמח לדעת איזה עוד שוטרים מציגים אקשן כה מלוטש ,פיזיקה מתקדמת שמשנה משהו במשחק , בז'אנר ואווירה שמכניסה אותך למשחק ולא מרפה.
המשחק מעולה . די לנסות לנבור כל כך הרבה כדי למצוא דברים לא טובים.
ציטוט: הכותב המקורי Jack The Ripper ב 2004 /11 /20 כבר עברתי את הקטע הזה עוד כשכתבתי את הזה התגובה שלי על הפחד שלי מרבנהולם. עכשיו אני בתהום שאחרי הקטע ההוא שאתה מגיע לבית הקברות עם האב גרגורי. אבל אני כ"כ מפחד ממה שעלול לבוא אח"כ שאני לא רוצה להמשיך :X אני בתהום עם איזה מיליון הד-קרבס מכל הסוגים, ואין לי כוח אליהם, אז בינתיים אני לא זז. בטח מתישהו מחר אני אכנס בבני זונות. וכן, גם הספקתי למצוא דרכים להרוג את החראות גם בלי יותר מדי תחמושת. אל תדאג לי :> אני רק פרסמתי שלעזאזל, זה פאקינג מפחיד.
אחד הקטעים היותר מפחידים\מהנים שלי היה שלא היה לי שום תחמושת *בכלל*, ופתאום אני רואה את אחד הזומבים הגדולים, מהירים והמקפצים מתקדמים מ100 מטר ישר אליי. אני חושב מה לעשות, כי הרי אין לי נשק...אז אני אומר "fu.ck this" ורץ. אני רץ בספרינט, קופץ, נכנס אל תוך דלת, מגיע לפינה עם תחמושת, הבן זונה נכנס פנימה ומתחיל לתת לי מכות. אני מהר מוציא את הנשק...אבל...אני צריך להכניס לנשק את המחסנית קודם D: איכשהו יצאתי מזה חי, אבל פאק...זה היה מפחיד\מגניב.
עוד קטע מגניב היה שהזמנתי מעלית, ובזמן שאני מחכה, ראיתי שניים מהבני זונות האלה מקפצים לעבר הבניין שלי. אז סגרתי את הדלת כדי שלא ייכנסו. חשבתי לעצמי "האהא, אכלתם אותה בני זונות." אבל אז הם פרצו דרך הפאקינג גג :<
פוקסהאונד...אם אתה יכול איכשהו לדלג על רבנהולם...דלג...זה נהיה הרבה יותר גרוע בהמשך...רק האב גרגורי המשוגע והמצחיק השאיר אותי שמח בסוף. החייזרים החדשים האלה כמעט גרמו לי לחרבן במכנסיים ולהקיא על הרצפה.
אל תתלהב, זה ארוע מתוסרט. עברתי את הקטע הזה כמה פעמים, ואם אתה סוגר את הדלת - הם תמיד קופצים דרך הגג.
לדעתי הסיבה לכל הגינויים האלה של ה-AI היא המחסור ב-Deathmatch אונליין מובנה. הדרך היחידה להאריך חיי המשחק היא באמצעות מולטיפלייר של המשחק עצמו, ולא CS או DOD. הרי בסופו של דבר לא כולנו חובבים של המודים הללו, ומבחינתי לפחות המשחק בא ללא MP, מה שגורם ל-AI לקבל חשיבות גדולה יותר.
אני רק יכול לא להסכים. HL2 לא מציג משהו שלא ראינו בעבר, חוץ מה-Gravity Gun, שלמרות שהוא כיף גדול בהתחלה, אני חושב שמאדירים אותו מעל לכל פרופורציה. אז כן, זה גימיק שימושי ומגניב במיוחד, אבל עדיין מדובר בגימיק. הנשק הזה הוא ודאי לא מה שמגדיר מחדש את מושג האינטראקטיביות במשחקי מחשב. מלבדו, את הכל כבר ראינו בעבר. המשחק לא מביא שום דבר חדש לתעשייה, לא פורץ דרך וודאי שלא ה-FPS הכי טוב שנוצר. מספיק לצאת בהכרזות מפוצצות ומגוחכות.
חסרה לך אינטראקטיביות? אולי באמת תחזור לעידן שבו הפעלת ברזים ומכונות שתייה היה דבר אינטראקטיבי.
לדעתי קרה כאן משהו מעניין. אתה, כמו כולנו, נחפשת למדיה שיצאה על המשחק. קראת כתבות, ראית סרטונים. ובהתחלה אהבת את מה שראית - את האינטראקטיביות הזו, ששום דבר לא היה דומה לה בכלל. אבל כבר יותר משנה עברה מאז הפעם הראשונה שראית סרטון של המשחק, וההתלהבות שלך דעכה מעט. כש- HL2 סוף סוף יצא, איכשהו, נכנס לך למוח שהאינטראקטיביות הזאת נראית לך ברורה מאליו, מכיוון שאתה כבר רואה אותה שנה. אבל איפה אתה רואה אותה שנה? באותו המשחק! במשחק הזה, שאתה משחק בו עכשיו!
אם אני טועה (וסביר להניח שתכחיש), אז אני באמת מצטער; אבל אין לי שמץ של מושג איך אתה יכול להחשיב את המנוע הפיזיקאלי הזה ל"סתם" משהו שכבר ראינו.
Quote:
אל תתלהב, זה ארוע מתוסרט. עברתי את הקטע הזה כמה פעמים, ואם אתה סוגר את הדלת - הם תמיד קופצים דרך הגג.
שלא כמו אנשים אחרים בת'רד הזה (לא אומר אם זה טוב או רע) אני לא מתלונן על AI מתוסרט. אני פשוט מחפש אקשן טוב שיכול להפתיע אותך. אני עשיתי את הקטע הזה פעם אחת, ובפעם שזה קרה, זה הפתיע אותי. לא רואה מה הבעיה פה P:
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /11 /21חסרה לך אינטראקטיביות? אולי באמת תחזור לעידן שבו הפעלת ברזים ומכונות שתייה היה דבר אינטראקטיבי.
לדעתי קרה כאן משהו מעניין. אתה, כמו כולנו, נחפשת למדיה שיצאה על המשחק. קראת כתבות, ראית סרטונים. ובהתחלה אהבת את מה שראית - את האינטראקטיביות הזו, ששום דבר לא היה דומה לה בכלל. אבל כבר יותר משנה עברה מאז הפעם הראשונה שראית סרטון של המשחק, וההתלהבות שלך דעכה מעט. כש- HL2 סוף סוף יצא, איכשהו, נכנס לך למוח שהאינטראקטיביות הזאת נראית לך ברורה מאליו, מכיוון שאתה כבר רואה אותה שנה. אבל איפה אתה רואה אותה שנה? באותו המשחק! במשחק הזה, שאתה משחק בו עכשיו!
אם אני טועה (וסביר להניח שתכחיש), אז אני באמת מצטער; אבל אין לי שמץ של מושג איך אתה יכול להחשיב את המנוע הפיזיקאלי הזה ל"סתם" משהו שכבר ראינו.
אני לא מכחיש, כי כמובן שיש משהו במה שאתה אומר. אני גם לא מכחיש שה-Gravity gun הוא בהחלט נשק כיפי מאוד בשעות הראשונות, אבל אני עדיין חושב שהרמת אותן פחיות צבע וחביות נפץ באוויר וזריקתן לעבר האויב, לא הופכת את המשחק לאינטראקטיבי בצורה יוצאת דופן. אחרי הכל זה כן גימיק, רק גימיק מתוחכם שמשולב בצורה יפה בגיימפליי.
ואגב, את המנוע הפיזיקלי של HL2, האבוק, כבר ראינו במספר משחקים בעבר. HL2 פשוט ניצל אותו בצורה הכי יעילה ומשמעותית עד כה.
זה מנוע האבוק ש Valve שינו והוסיפו לו , השילוב של המנוע במשחקיות זה מה שפורץ דרך ובין היתר , מקפיץ את המשחק לפחות דרגה משאר המשחקים , אף משחק לא עשה זאת בעבר ואף משחק נראה לעין יעשה זאת שוב.
מה אתה רוצה שהם יעשו? ילכו לישון? הם רוצים להרוג אותך. ברור שהם תמיד יכנסו בדרך היחידה שיש להם להיכנס. הרעיון פה הוא שבניגוד לAI (אם אתה רוצה לקרוא לזה סקריפט אז תקרא לזה סקריפט. בסופו של דבר כל AI הוא סקריפט יותר, או פחות, משוכלל) במשחקים אחרים שפשוט גורם לאוייבים להיכנס בדלת חצי שעה הוא גורם להם לחפש דרך אחרת להיכנס.
ובאשר למנוע, כן, אני יודע שעם הGrav Gun זה פשוט נראה כמו איזה גימיק אבל קיבינימט, תנסו לשחק עכשיו במשחקי פעולה אחרים, אפילו יותר חדשים מHalf Life 2... פתאום לחפצים אין משקל. דברים לא נעים באותו היגיון ברור שקיים בHalf Life 2, פתאום ארגזים קטנים חוזרים לתפקד כמו חתיכות קיר בטון באמצע החדר שאפילו BFG לא מסוגל להוזיז סנטימטר. מה שמדהים בHalf Life 2 זה לא בהכרח הקטע של הGrav Gun והיכולת שלך לשגר פחיות צבע לחלל אלה עצם העובדה שחפצים בעולם שלו מתפקדים כמו שהם אמורים לתפקד ובאופן שרירותי, כשאתה אפילו לא מתעניין בהם. ובטח כשאתה מתעניין בהם ומשתמש בהם.
אין לי מושג באיזה גיל שיחקתם את HL1 (כאשר המשחק יתא, קרוב לודאי שרובכם הייתם בכתה ב' בערך, בגיל בו מתלהבים מכל פיפס קטן), HL1 היה מדהים מאחר והוא היה הראשון להציג אלמנטים אשר היום הפכו כבר לשחוקים.
הוא הראשון לדוגמא, אשר הציג ארועים מתוסרטים (אני לא מתכוון להופעת מפלץ כזה או אחר), הזכרתם את ה-AI שבמונחים של אז היה לא פחות ממדהים (ברוב המקרים), ובכלל היה אלגנטי ביותר (באותה תקופה לעבור שני בוסים ראשונים מבלי לפלוט יריה אחת, פשוט מצוין).
Valve קבעו סטנדרט חדש בזמנו, האם זו אשמתנו שהעזנו לקוות כי יעשו זאת שוב?
במקום זאת קיבלנו משחק הגון לכל היותר. נעזוב את ה-AI הקלוקל, העובדה הפשוטה היא שבעוד משחק היחיד של HL1 זרק בפנינו חידושים כמעט בכל רגע, השני סוחט חיוך "נחמד" לכל היותר. אין כאן שום דבר אשר לא ראינו כבר בעבר.
עצם העובדה שהמשחק מתנהל כמסלול מכשולים בנאלי- עבור את הסלע, והופ לפתע שני שומרים גולשים מעבר לדופן התעלה (דרך אגב, במו עיני ראיתי אותם מופיעים מתוך האוויר) לא עברת - לא הופיעו, בעוד במשחקים כגון FAR-CRY אויבים עשויים להגיע מקצההשלב בצורה לא מתוסרטת למשמע קולות חשודים או בגלל שחקן לא זהיר אשר רץ לו בשטח הפתוח. זו חדשנות רבותי.
דרך אגב, גם המנוע הפיזיקלי (המרשים ביותר) נתקע לעיתים בשל הגבולות הבלתי נראים. נסו לעבור את החלק הראשון עם פצצות ה-head crabs על ידי הליכה על הפחונים התלויים מלמעלה, פשוט לא ניתן, גורדון לא מסוגל לקפוץ עוד מילמטר גם לאחר שערם ערימה עצומה של חביות\כיסאות\לבנים.