בימים האחרונים היה שטף מידע כמעט חסר תקדים במובנים של ואלב שעוסק החל מ Episode 1 , המשך הזכיון והחברה וגם דיבורים על דור הקונסלות הבא.
נתחיל ב Episode 1 שקרב ובא.
בגיליון האחרון של PC Gamer ( אותו אחד שחשף את משחק הבטאלפילד החדש) הייתה גם כתבת Hands-On על המשחק.
הכתב מתאר מספר קטעים במשחק שנשמעים מצויין שכוללים שיתוף פעולה על אלקס ועוד סצנות אקשן שנשמעות מעולה , אני לא אפרט בהזדמנות הזו את הקטעים כאן אבל שאר המידע החדש הוא:
1) המעצב שרואיין ע"י הכתב אומר בנוגע לעלילה של הפרק הראשון שהG-man מאבד את שליטתו על פרימן , ואתה מתחיל לעבוד בשביל עצמך. עוד נאמר שלקראת סוף הפרק הראשון , המשחק יענה על הרבה שאלות שנשארו לא פתורות אחרי הל2 , אך בהתאם , יעלה שלל שאלות חדשות.
2) אוייב חדש , Zombine , חייל קומביין שנהפך לזומבי ומשתמש ברימונים.
3) כאשר תתפוס Rollermine בעזרת הגראביטי גאן , אלקס תוכל לתכנת אותו כדי לתקוף את האוייבים.
בנוגע להמשך הזיכיון , גייב נואל רואיין ואמר שיהיו 4 פרקים , וכפי שכבר יודע , העבודה על השניים הראשונים התחילה בו זמנית וכאשר פרק 1 ישתחרר , הצוות הזה יתחיל לעבוד על פרק 3.
פרק 4 לעומת זאת , לא יפותח ע"י Valve עצמה והוא יכיל עלילה "standalone" משלו.
3 הפרקים הראשונים יחתמו את קשת העלילה של HL2.
בנוגע להל3 , הוא אמר שזה הכל תלוי במכירות של הפרקים אבל כרגע הוא מאמין שדרך הפיתוח הזו היא הדבר כרגע בשבילם ובנוסף הוא אומר שבעזרת המודל הזה , הם יכולים לקחת סיכונים שלא יכלו בעבר כאשר הוא נותן דוגמה של משחק פעולה מגוף שלישי טקטי בעולם של Halflife.
בנוגע לקונסולות הדור הבא , דאג לומבארדי אומר במקום אחר שהם בקרוב יכריזו על גרסאת מנוע Source לקונסולות הדור הבא שנבנתה אצלם ושבקרוב הם יכריזו על תמיכת המנוע באחת הקונסולות בקרוב.
זהו פחות או יותר , אם מישהו רוצה פירוט על הקטעים שבהם שיחק הכתב , שיכתוב כאן.
ועכשיו בנושא אחר , יש סרטון של CRYSIS מ GDC06 שמציג את המשחק וזה נראה מעולה. המידע שיותר מעניין הוא שהמשחק יהיה שחיק ב E3.
תאריך היציאה כרגיע , הן בסטים והן בחנויות הוא ה 31 במאי. יש לציין שגם הפרק הראשון של סין נדחה לקופת מאי גם כן ויש השערות שזה קשור באיזשהו עדכון גדול של סטים ו\או של המנוע שעתיד לצאת בתקופה הזאת.
לא קנית את הל2 החנות ? בכל מקרה , זה לא משנה כאשר המשחק יצא באותו יום גם בחנויות (או זמן קצר אחר כך).
אני אוהב משחקים טובים , לא ממש משנה לי החבילה בהן הם באים. Ep1 נראה ונשמע כמשחק טוב מאוד , ואני גם מאמין שהוא יהיה יותר איכותי מכל ה FPS "השלמים" האחרונים שיש בשוק.
לא קנית את הל2 החנות ? בכל מקרה , זה לא משנה כאשר המשחק יצא באותו יום גם בחנויות (או זמן קצר אחר כך).
אני אוהב משחקים טובים , לא ממש משנה לי החבילה בהן הם באים. Ep1 נראה ונשמע כמשחק טוב מאוד , ואני גם מאמין שהוא יהיה יותר איכותי מכל ה FPS "השלמים" האחרונים שיש בשוק.
פאנבוי? ל Valve יש קבלות.
כן, קניתי אותו בעותק פיסי... גם הפרקים החדשים יוצאים בעותקים לחנויות ולא מופצים בלעדית בסטים (בגלל זה לא הבנתי למה אמרת שאני לא אוכל לרכוש אותו).
-----------------
אמר רבי עקיבא: "אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה. על רגל אחת- זו כל התורה."
נציג מטעם EA צוטט כאומר שהמשחק ייצא ביוני ה 31 , כלומר בעוד חודש איחור , אך כרגע לא ברור אם הכוונה שלחנות הוא יצא בתאריך הזה ובסטים ב 31 במאי או שהמשחק כלל לא יצא לפני ה 31 ביוני.
"Gordon is removed from stasis way before Gmans schedule, the very instant HL2 ended."
"Episode 1 will feature a mad dash through the crumbling vaults of Breen’s former Administration building, before showcasing its wrecked environs: awash with antlions that have flooded into the wrecked city, panicked Combine troops and pockets of humans desperate to escape. Kleiner, meanwhile has hacked into the Citadels propaganda network, his face appearing on the manifold screens - delivering his own dire warnings and crackpot theories."
There’s some new faces in the ascendant. "Episode 1 will mark the rise of a third power in the HL2 universe and one that'll have a large impact on Gordon’s future." Evidence is suggesting, that it is actually the true Combine, those yet to come to Earth.
Robin Walker explains. "The Combine aren't happy with Breen’s failure to deal with Freeman and the resistance. In Episode 1 you'll learn some of the ways in which they are starting to take things into their own hands, none of which is good news for Alyx and Gordon."
"Creatures manufactured by Breen in the Citadel, using the Combines technology granted to him in their side of the faustion bargain (Earths surrender). Voluntarily or extremely involuntarily, the soldiers, zombies and stalkers are all adapted humans: biological, mechanical and tech-hybrids pumped out by the monolithic Citadel." (Well, we already knew that one)
We can expect a few more aliens to jumping the divide between worlds as well.
Barney will be there to help out with the street fighting, Dog will appear at the beginning, showing up to be "Long enough to be useful."
"The people Gordon met in HL2 are facing new challenges and the resulting events won't leave them untouched..."
At Half-life 2's end, the Gman told you he'd received some interesting offers for your services and that ordinarily he wouldn't contemplate them, adding that these are extraordinary times. A lot of this is due to the change in the Half-life universe, and Valve can't wait to tell you about it.
4 שעות משחק? נכון , יהיו אנשים שיסיימו את המשחק אפילו בשעתיים אבל אני מניח שהממוצע יעמוד על כ 6 שעות. המשחקים שיוצאים כרגע בחנויות , במיוחד בז'אנר הזה , נמצאים באותה קבוצת זמן. 60 דולר מול 20 דולר? אין פה ממש תחרות, מה גם שמדובר בגיימפליי בין האיכותיים שתמצא בכל משחק כלשהו ולבטח הכי איכותי בז'אנר.
אובליביון משחק נהדר ורחב ידיים וארוך ,כפי שמשחק RPG צריך להיות , והם עשו עבודה נהדרת. כל הכבוד להם.
אבל מה לעזאזל godfather מוזכר באותה שורה כמו אובליביון? משחק זיכיון מובהק עם ציונים בינוניים של סביבות ה 70. מה בדיוק המשחק הזה מחדש? כלום. משחק בינוני מינוס במקרה הטוב.
במה פרק 1 אמור לחדש? ובכן NPC AI ואם הם יצליחו בזה , צפוייה עוד קפיצת מדרגה בתחום. חוץ מזה , למה כל הזמן צריך לחדש דברים? המשחק יציג גיימפליי ברמה איכותית כפי שהייתה בהל2 ואולי גם ברמה יותר גבוהה ואני לא חושב שנראה איכות שכזו במשחקי אקשן רבים השנה.
בנוסף , יהיה נחמד לראות את ה HDR במשחק אחרי שראינו במפה בודדת וגם את מצב הקומנטרי החדש בו אפשר לשמוע מהמתפחים כל מיני פיסות מידע מעניינות על יצירת השלב וכדומה.
אז סלח אם אני מעדיף משחק של X שעות באיכות רבה , מאשר משחק עם שעות משחק רבות יותר אך עם גיימפליי חלש שככל שמתקדמים בשעות המשחק מתגלה עד כמה קצרה היריעה שלו.
שכל אחד יסיים מתי שיסיים , ההתעסקות בזמן די מפספסת את הנקודה בעניין הפרקים במיוחד שלמשחקים "רגילים" יש בממוצע אותו אורך מדף. אישית , אני יודע שאהנה מגיימפליי מצויין ואני חושב שלי זה יקח לפחות 5-6 שעות לסיים וכל זה במחיר של 20 דולר.
שכל אחד יסיים מתי שיסיים , ההתעסקות בזמן די מפספסת את הנקודה בעניין הפרקים במיוחד שלמשחקים "רגילים" יש בממוצע אותו אורך מדף. אישית , אני יודע שאהנה מגיימפליי מצויין ואני חושב שלי זה יקח לפחות 5-6 שעות לסיים וכל זה במחיר של 20 דולר.