Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקים - דיון כללי > אנחנו לא ראויים למשחקים מקוריים
תגובות : 3
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 02/04/2006 20:45:00
תגובה אחרונה: 17/04/2006 04:16:39

נושא מחבר ההודעה
ציטוט bronxp2003@yahoo.com
02/04/2006 20:45:00 #1
קודם כל נתחיל מראשית הבעיה, רוב הגיימרים הממוצעים (אני לא מכליל אמרתי הרוב, לא כולם באופן מוחלט) אוהבים דברים מוכרים ודוגמאות לכך נראו לאורך ההיסטוריה של המשחקים הייחודיים שאת שמם אזכיר עוד מעט.

בואו נחזור עשר שנים אחורה וניזכר איך SEGA הוציאה את הסטורן שלה עם ההכרזה המפוצצת שהם הולכים ליצור משחק סוניק בתלת מימד אשר יביס את כל המתחרות בשוק שהיה בעבר, עברו מספר חודשים וסגה הכריזה כי הכותר הנכסף SONIC EXTREME נגנז מאי אילו סיבות והוחלט לזנוח את הפרויקט לטובת משחק אחר (החברה הציגה את המשחק המדובר בE3 אך הדבר לא מנע ממנה מלהפסיק אותו באמצע) הלוא הוא NiGHTS Into Dreams שיצא ברוב הדרו מאוחר לאחר ההשקה הראשונה של הסטורן עם שלט גדול ומסוגנן המעוצב במיוחד למשחק.

עברו מספר חודשים והמכירות של נינטנדו וסוני החלו לדחוק את הסטורן לפינה, הדבר היחידי שהיה יכול להציל את הקונסולה הזאת מעצמה הייתה הכותר המבטיח – NIGHTS אבל השקתו הייתה ב96 כשהקונסולה עצמה הושקה עוד ב94!! כל מעריצי סגה למיניהם ראו בהוצאת המשחק כדבר הכי טיפשי שנעשה, וזאת מבלי לשחק עדיין במשחק עצמו.

והרי זה פלא, אחרי כמה שנים טובות (כשיצא הדרימקסט) אנשים החלו לדבר על המשך למשחק, כי אלה ששיחקו בו נהנו ממשחקיות יוצאת דופן ולא שגרתית יחסית לזמנה, אבל מבחינת החברה היה מאוחר מידי, והם הסיקו כי הצרכנים לא רוצים משחקים חדשים עם דמויות חדשות ועוד משחקיות שטרם נראה ולכן החליטו להתמקד יותר על סידרת הADVENTURE של סוניק, המשחקים היו אומנם מוצלחים, אך היה חסר בהם את הברק של NIGHTS, וההוכחה הכי מובהקת יכולה לבוא לידי ביטוי במשחק של N64 הלוא הוא – מריו 64, שלא כמו סגה, נינטנדו "הלכו על בטוח" עם דמות מוכרת ודווקא המשחק הספציפי הזה הוגדר ב WIKIPEDIA בתור אבן הראשה בכל תחום הפלטפורמות התלת ממדיות.

אך למרות הרציונל של נינטנדו ליצור משחקים מוכרים היו גם כמה מקוריים במיוחד מבית היוצר של RAREWARE, ועד לימנו אנו, מרבית הגיימרים עדיין טוענים שהחברה שרדה בזכות RARE.
כמעט כל משחק שRARE הוציאה הייתה ללהיט, זה התחיל עם GOLDENEYE (שעד היום נחשב למשחק הכי טוב שמבוסס על לא פחות מסרט שלם) המשיך לסדרת BANJO KAZOOIE אשר הוכיחה כי שתי דמויות יכולות להשלים אחת את השנייה, ומשם למשחק הכי אלים שיצא מנינטנדו הלוא הוא CONKER BAD FUR DAY, מאוחר יותר בשלהי 2000 החברה הוציאה את המשחק שהצליח לעקוב בצעדי ענק אחרי GOLDENEYE הלוא הוא – PERFECT DARK.

אך גם כאן החגיגה נגמרה כשמהכירות של הקונסולה היו מתחת לכל ביקורת ומרבית הגיימרים כבר נשבו בקיסמי SONY עם משחקי הTEKKEN וה-CRASH BANDICOOT ולכן החברה נאלצה להוציא את N64 לגמלאות ובכך להכריז על הקונסולה הבאה שלה.

ללא ספק, הPS2 הצליח לשרוד מעל ומעבר לשנים שמוקצבות לכל קונסולה (בערך 4 שנים מקסימום 5!), ואף על פי כן, עדיין יוצאים משחקים חדשים לחומרה הישנה של הPS2 אם כי הרוב המכריע של משחקי הקונסולה היה משמים, רק לאחרונה התגלה לגיימרים שיש משחקים מוזרים אם כי מהנים כגון KATAMARI ו-Mister Mosquito אך מה הכותר GOD OF WAR לקח את כל הקופה והוכיח חד משמעתית ששווה עדיין ליצור משחקים קונבנציונאליים ולא מקוריים.

עד עתה דיברנו על הקונסולות השונות אבל לא דיברנו על מה שבאמת מעניין – משחקי המחשב.
אז הבה נזכיר לכל אותם זאטוטים, שפעם היו משחקים שהיו שווים קנייה ורוב רובם השתייכו לז'אנר ההרפתקאות, המשחקים הענקיים של לוקאס ארטס כגון: אי הקופים, LOOM, FULL THROTTLE SAM&MAX;, Grim Fandango, Indiana Jones, Day of the Tentacle וכדומה נתנו לשחקנים של המחשב האישי ניצוץ של תיקווה לעתיד טוב יותר עד אשר נפלה הפצצה – המכירות, בזמנו, לא היו בשמיים והחברה הייתה צריכה לערוך קיצוצים בכוח אדם ובמהירות כדי להבטיח לה מקום בשוק המשחקים ועקב כך רוב המפתחים וביניהם טים שייפר, עזבו את ענקית החברה כדי להקים עסק עצמאי.

מאז אותו כישלון צורב בתחום ההרפתקאות העסק הלך והידרדר עד שנעלם כמעט כליל כל הרעיונות של עלילה מקורית, דמויות מצחיקות ופאזלים לא הגיוניים בעליל.
LUCAS ARTS אגב, לא וויתרה על מקומה בתחום המשחקים והחלה לשווק באינטנסיביות משחקי STAR WARS בכמויות אדירות עד שאפילו לרגע קטן, גם למעריצים המושבעים, נמאס מהמסחור עצמו, אבל כל זאת לא שינה לחברה כי המספרים מדברים והם מראים עלייה כך שמקוריות לא נמצאת בכלל במסגרת מבחינת החברה, וכך עידן שלם ניגמר והחל העידן בו כל משחק, בין אם הוא רדוד או לאו, אשר מקבל פרסום כמו שצריך עתיד לזכות ברוב הקולות של השחקנים.

דוגמאות לכך אנו יכולים לראות במשחק שעד לא מזמן קיבל שבחים רבים בGAMESPOT ודווקא משחק זה לא עסק בהרפתקאות אלא בפלטפורמות והוא בא מפרי מוחו של הגאון טים שייפר (אשר הקים את החברה (DOUBLE FINE, אך גם כאן, חרף כל המקוריות וההומור (ויש הרבה רעיונות מגניבים במשחק) – המכירות הראו שהמשחק הצליח מתחת למצופה.

אבל כאן לא תמו טענותיי, גם לענקית UBISOFT היו בעיות עם המשחק שרצו לשווק בזמנו הנסיך הפרסי: חולות הזמן, ועל אף שקיבל ציון גבוה בGAMESPOT לאף אחד לא הזיז עד שהחברה החליטה בצעד נועז לשווק את המשחק עם ,SPLINTER CELLורק אז שמו לב השחקנים כי מדובר במשחק חדשני אשר לא קרוב ולו טיפה למשחק התלת מימדי הראשון של הנסיך הפרסי, אחרי שהמכירות החלו לעלות החברה נעתרה לבקשת השחקנים והכריזה על עוד שני כותרים לסידרה (אשר, אגב, מיצו את המשחק הראשון עד תום בתוספת כמה גימיקים).

מצחיק לגלות שהנסיך הפרסי הצליח בזכות שיווק מסיבי ועם זאת המשחק המצוין להפליא Beyond Good & Evil ספק מכירות חלשות וביקורות אשר טענו כי המשחק נראה ילדותי ולא טרחו להתקרב למשחק שכזה כי תמיד יש את GTA שהוא יותר טוב מכל חידוש אחר.

הכי מעציב לגלות שלמרות כל הכותרים שצוינו פה כמעט אף אחד לא הצליח לשרוד כמו המשחקים סידרת המשחקים הנצחית של (וזאת רק רשימה חלקית): FIFA/NBA, GTA, SIMS, Tomb Raider, Star Wars Games, FPS Shooters, Lord of the Rings

לפעמים מקומם אותי לשמוע אנשים ששיחקו במשחקים כאלו ש"אין משהו חדש/מקורי המשחק הזה", הרי זה כל הפואנטה, למה להינות ממשחק מוזר וחדשני כשאפשר ללכת על משהו מוכר, עם עלילה בנאלית ומשחקיות שעלולה לשעמם אפילו את הסבתא.

אם אנו נמשיך לשלשל כספים לחברות כאלו עם משחקים שכאלה אנו נמשיך לקבל מוצרים שלוקים בחסר, הגיע זמננו לבחור בין המסורתי לחדשני, היו בעבר משחקים חדשניים שאם היו עוברים הסבה עדיין היו נחשבים בזמננו אנו למוזרים ולחריגים.
מה קרה לכל הפאן והריגוש שהיה בקריעת עטיפת המשחק, התקנתו ולשחק בו עד לשעות הקטנות של הלילה (וגם כשאתה לא משחק אתה עדיין חושב עליו), אני בטוח שרובכם לא טרח לקרוא את המגילה הזאת ויש קפץ לפסקה האחרונה (כי חבל לבזבז זמן כשאפשר לשחק בפיפ"א!!), אני חושב שיום אחד כבר לא יהיו חברות קטנות שיצילו אותנו משעמום טוטאלי ונהיה תקועים באיזה משחק כמו WARCRAFT ברשת וחושבים לעצמכם, לא פעם, מה היה קורה אם היינו נותנים הזדמנות אחרונה להומור ולמקוריות של המשחקים ההם? (מעניין אם יצא לכם כבר לחפש ABNDONWARE כי אם כן סימן ששאלתם כבר את השאלה ומחפשים אי שם את התשובה).          

-----------------

bronxp2003@yahoo.com
משתמש רגיל
רשום מ- 02/04/2006
ציטוט Kaz
02/04/2006 21:24:00 #2

LOTR הוא זיכיון שבחיתולים , אי אפשר להזכיר אותו עם השאר. FPS זה ז'אנר שלם ולא זיכיון.

אין לי בעיה עם משחקים שמבוססים על זיכיונות , אבל כן יש לי בעיה עם משחקים גרועים ללא הבדל פלטפורמה , מפתח ורצון טוב.

זה ברור שרוב המשחקים המבוססים על זיכיונות הם גם הגרועים ביותר והנמכרים ביותר אבל אין ממש מה לעשות בנידון.

כפי שאמרתי בעבר , אתרי המשחקים צריכים לתת את הדוגמא ומשם אפשר רק לקוות  שזה יתפשט אצל כמה שיותר גיימרים אבל תמיד הקהל המזדמן , הקהל הרחב יקנה את המשחקים המזופתים בכמויות. אפשר רק לעודד פיתוח יותר חופשי ומקורי , ובמקום לנסות להקטין את מספר המשחקים מבוססי זיכיונות , להגדיל את כמות המשחקים "המקוריים" ואז פשוט לדחוף אותם לאנשים ( כל עוד הם באמת טובים , אם המשחק בשורה התחתונה לא טוב , לא אכפת לי מהמקוריות שלו ועד כמה הוא שונה).

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט J.angelus
17/04/2006 04:16:39 #3
אבל יש שאלה של איזה זכיון.
Warhammer \ Warhammer 40K
זה זכיון שיצא ממנו DOW, משחק מצוין לכל הדעות, והרחבה שנייה בדרך, וכמו כן גם משחק אסטרטגיה על וורהאמר פנטזי בדרך.
כשאתה לוקח זכיון של משהו שהוא משחק מלחמה במילא, ונותן אותו לחברה קטנה ואיכותית - יהיה טוב.
כשאתה לוקח זכיון כמו הסרט 'שרק 2', ונותן אותו לחברת EA..... נו, תראו בעצמכם.
ודרך אגב, אני מסכים עם כל מילה בהודעה, אבל אני אישית עדיין קונה משחקים, גם כאלה של סינגל, ובאמת נהנה מכל הכיף שבפתיחת העטיפה וכל הדברים שהזכרת.
אני חושב שמקומו של ההומור הוא כבר לא במשחקי מחשב. ז'אנרים שאפשר לחדש בהם משהו, והמשחק עשוי להמכר טוב הם תפקידים ואסטרטגיה.
אני אישית מאוד נהנתי מדרוויניה, ותאמין או לא, אפילו קניתי אותו. אבל בלי מצב מולטי, אין למשחק סיכוי שייקנו אותו רבים. זמנים השתנו, החברות הקטנות צריכות למצוא את הדרך לשלב את הדברים שאהבו בעבר עם מה שאוהבים כיום. ולא לצפות מהקהל של היום, של שוק רווי במשחקים מכל סוג, להיות כמו הקהל של שנת 93, קהל צמא לכל משחק שחברה סוג ז' מוציאה.

-----------------

אווטאר
J.angelus
משתמש רגיל
רשום מ- 18/11/2005

כל הפורומים>משחקים - דיון כללי > אנחנו לא ראויים למשחקים מקוריים
תגובות : 3
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: bronxp2003@yahoo.com
נכתב ב: 02/04/2006 20:45:00
תגובה אחרונה: 17/04/2006 04:16:39