סותם את הפה? הממ... בוא תשווה לי מה מביא לנו Doom3 וHL2.
אני דוקא סופר יותר שיפורים ודברים טובים יותר בHL2 מאשר Doom3. מה יש בDoom3? גראפיקה טובה יותר? שיהיה. וזהו..? לא משעמם ללכת במסדרונות אפלים ולשחק לבד מול האויבים?
אני עדיין מצפה ל-HL2 יותר מל-D3... אבל זה שני משחקים שונים לגמרי. כל אחד מספק סחורה שונה... אני לא דיברתי על הקטע הכללי של-Doom vs Half Life ומה כל אחד מציע, אני דיברתי על זה שמלא אנשים פשוט השמיצו לגמרי את Doom, ולא נתנו לו שום סיכוי- וזה חבל.
כן , הגרפיקה מדהימה ואני די בטוח שהאווירה תהיה מצויינת . אך, לפי הטריילר הזה והקודמים והביקורות המשחקיות שלו נראית כשל משחק שוט דם אפ רגיל בלי שום יחוד , והמשחקיות נראית חוזרת על עצמה.
אני בטוח שהמשחק הזה יהיה מהנה וכיפי , אבל לא משחק שמרים את הרף או מהווה "מהפכה".
למה משווים ביניהם בכלל? כי הם יוצאים קרוב וכי יש מסביב שתיהם מלא הייפ.
הם לא אותו משחק. דום3 נועד לגרום לאנשים להשתין במכנסיים מרוב פחד, להכניס את הבנאדם למשחק. חצי חיים 2 מציג משחקיות חדשנית עם אחלה פיזיקה. יש אנשים שרוצים משהו אחד, ויש אנשים שרוצים משהו אחר. (חוץ מהעובדה, שחצי חיים2 נראה עלוב לעומת דום3 מבחינה גרפית)
עכשיו רק צריך לחכות לדור הבא של כרטיסי מסך עם 512 מגה בשביל לשדרג. :D
נכון , דום 3 נוטה יותר לעבר סגנון של אימה-השרדות , אבל זה לא אומר שהם יכולים לקחת את המשחקיות 10 שנים אחורה.
לפי הביקורות : כל הקטע של "מצא כרטיס לדלת" חוזר ודי הרבה , מקבלים הודעות ב PDA עם פאזלים שמצריכים אותך לצאת מהמשחק , להכנס לאתר אינטרנט ושם למצוא את התשובה.
אם אני זוכר נכון גם צויין שהמשחקיות די חוזרת על עצמה , מסדרונות מלאים במפלצות (לפחות עד כמה שהמנוע מסוגל) ושהעלילה והסיפור מתקדמים בחלקם על ידי אי-מיילים שאתה מקבל.
עם כל הכבוד לזכיון של דום ולמנוע הגרפי , אני לא רואה את המשחק הזה יותר ממשחק יריות סטנדרטי טוב . אני די בטוח שהאווירה תהיה מצויינת , אך לא ראיתי שום דבר מהמשחקיות או מהעלילה שייחדו את המשחק או שיעלו אותו לרמה שהיא יותר ממשחק יריות כפי וטוב.
סה"כ זה נראה כמו עוד משחק עם גרפיקה מעולה (למרות שהסרט אינו מציג אותה בצורה הטובה ביותר). בתור גיימר לא מושבע ואחד שלא ישב על קוצים עד להגעתה של פיסת מידע על HL2 או דום, אני אשחק במשחק הזה אבל רק משום כל ההמולה שנוצרה מסביב. הסרטון עצמו לא נראה כזה מושך, העלילה של המשחק לא נראית כזו מושכת.. הגרפיקה היא הגורם היחיד שעושה את ההבדל.. וגם ההסטוריה של דום שמביאה עוד מעריצים ותיקים.
גם פעם וגם היום אני עדיין שואל מה ההתלהבות הגדולה שאינני מסוגל להבין..
אגב טייקון, הא?!
-----------------
"I don't want to live anyway, not in a stinking world like this."
ראיתי עכשיו את הסרטון המדובר, ואני רוצה להוסיף: מה יפה? מדובר במודלים אנושיים מכוערים ופלסטיים, מפלצות עם Bump Mapping גרוע ואפקטים סביבתיים דהויים. אולי הסרטון לא אמור להציג שום דבר, אבל מבחינת יופי אין להשוות בין מה שראיתי כרגע לבין HL2 או פאר קריי. שלא לדבר על כך שהעלילה (עם מה שרואים ממנה בסרטון) היא באמת חרא של דבר. "למה כולם מבקשים לעבור בסיס?" לוחש שם איזה קול. אולי בגלל שאין אורות כמעט בבסיס המצומצם שלהם והם חולים בקלסטרופוביה?
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
אני רק מחכה לדמו כדי לראות את הגרפיקה ותו לא. לא מענין אותי המשחק, רק הגרפיקה.
ורק שתידעו שבכל הסירטונים האלו של דום וhl 2 זה זיבולי שכל. הגרפיקה לא באמת כזו טובה הם פשוט עושים את זה כדי למשוך קהל זה הכל, בסופו של דבר הגרפיקה יפה וזהו לא יותר.