כשמדברים על "החנויות" לא מתכוונים רק לפריק\מושי\מדיה גיים..
לא כולנו גרים במרכז. נסו להגידר את מושג "החנויות" שמוכרות משחקים כמו פריק בכל והן נמצאות בכל הארץ.
יש רשת אחת של חנויות שנמצאת בכל קניון בארץ. אני יודע את השם שלה וגם אתם. אני חייב לציין שהמחירים של המשחקים שלה תלויים בהד ארצי...אבל עם כזה מבחר לא פלא שאנשים מורידים ללא מעצור.
איזה בולשיט. דבר ראשון הוא צודק. באמת חברות רבות לא משקיעות במשחקים ומביאות לנו משחקים קצרים ועלובים שפשוט לא נמכרים. אבל קשה להאשים אותם..ככל שהזמן עובר השחקן דורש עוד ועוד. יותר גרפיקה יותר מציאות יותר עלילה, יותר יותר! מאוד קשה לספק את השחקן הממוצע.
אני לא מוריד משחקים אף פעם לא הורדתי. קניתי איזה 10 משחקים כל החיים שלי וזהו. קניתי משחקים שאני יהנה מהם , ובאמת כל המשחקים שקניתי הסבו לי האנה של שעות ולפעמים שנים!(Moh אני עדיין משחק ברשת כבר שנתיים).
אני לא צדיק או משהו. אני מודה שאני מוריד אבל לא משחקים. אני מוריד סרטים. אני כמובן הולך לקונוע לראות סרטים עתירי אפקטים. אבל סרטי קומדיה שלא דורשים מערכת סראונד ומסך 2 מטר אני מוריד בכיף. שלא תבינו יש לי מנוי לספריית dvd אבל רוב הסרטים שאני אוהב לא מגיעים לשם בכלל. זה סרטים שבכלל לא הגיעו לארץ, ומוגדרים כקומדיות מטומטמות ומלאות במין. יש לי איזה 100 סרטים שצרבתי , אבל הצעד הזה לא ופגע באף אחד. אני לא מתכוון לקנות סרט וככה אני ועוד מיליוני אנשים. אני עדיין לוקח סרטים ב dvd אבל רק סרטי פעולה או משהו כזה שפיספסתי בקולנוע.
כשמדברים על "החנויות" לא מתכוונים רק לפריק\מושי\מדיה גיים..
לא כולנו גרים במרכז. נסו להגידר את מושג "החנויות" שמוכרות משחקים כמו פריק בכל והן נמצאות בכל הארץ.
יש רשת אחת של חנויות שנמצאת בכל קניון בארץ. אני יודע את השם שלה וגם אתם. אני חייב לציין שהמחירים של המשחקים שלה תלויים בהד ארצי...אבל עם כזה מבחר לא פלא שאנשים מורידים ללא מעצור.
תפסיק. פשוט תפסיק. זה לא קשור למבחר. אתה לא גר במרכז? דבר ראשון, תעבור. אין שום הצדקה לחיות בפריפרייה ולהתלונן. למה, ברואנדה מתלוננים שאין משחקים? אם אתה לא בתל-אביב, אתה לא רחוק מרואנדה.
דבר שני, אינטרנט. אם לא מתחשק לך לקדם כלכלית את אימפריית פריק, גם לארקדיה, מושי, אלגיימס ומדיהגיימס יש אתרים. יש אלטרנטיבה.
-----------------
חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!
זה לא קשור למבחר, זה לא קשור למחיר, זה לא קשור לנגישות, זה לא קשור לאיכות המוצר - צריבות קשורות אך ורק לנורמות חברתיות.
מה לעשות, בארץ נמצאים אנשים שחושבים שהכל מגיע להם בחינם. מצד אחד יש מזרחים, שעדיין סובלים מטראומת הקיפוח בשנות ה-50, והם בטוחים שמישהו תמיד רוצה לדפוק אותם. חס וחלילה שהם ישלמו מחיר מלא על מוצר שניתן להשיג בחינם דרך הרשת, כי אז הם יצאו פראיירים.
מצד שני, בארצנו הנפלאה יש עולים מברית המועצות, שמפנטזים על האוטופיה הסובייטית, וחושבים שהם צריכים לקבל הכל בחינם. אותם אנשים בחיים לא יקנו משחק מחשב מקורי, כי הם חושבים שאסור לשלם כסף בשביל משחק. הם מאמינים שמשחק זה משהו שהם צריכים לקבל בחינם מעצם העובדה שהם מחזיקים במחשב. אפילו אם משחק מקורי יעלה 20 ש"ח הם לא יקנו אותו, ואת זה שמעתי כמעט מכל התלמידים בבית הספר.
אז אתם מבינים, מדובר בנורמות. בארצות הברית ובמערב אירופה מקובל לשלם על מוצר ועל שירות, ובאותן מדינות כמעט ואין צריבות. בארץ מקובל לגנוב כמה שיותר, ומאיפה שרק ניתן, וזו הסיבה לצריבות.
איזה נורמות חברתיות ואיזה נעליים, במדינות מערביות היקף הצריבות נמוך יותר בגלל ששם הפיקוח מצד הממשל גבוה יותר. אז טוב ויפה שכל שני וחמישי אנחנו שומעים שהמשטרה פשטה על רמאללה או טיזינאוחתק והחרימה כמות אסטרונומית של דיסקים מזויפים, אבל כל עוד בלב תל-אביב משגשגת תעשיית זיופים ללא מפריע, המאמצים האלה חסרי ערך להחריד.
בקיצור: תקים פה איזה RIAA שישליט טרור על כל הצורבים ותראה איך אחוז הזיופים יורד דראסטית. בדוק.
זה לא קשור למבחר, זה לא קשור למחיר, זה לא קשור לנגישות, זה לא קשור לאיכות המוצר - צריבות קשורות אך ורק לנורמות חברתיות.
מה לעשות, בארץ נמצאים אנשים שחושבים שהכל מגיע להם בחינם. מצד אחד יש מזרחים, שעדיין סובלים מטראומת הקיפוח בשנות ה-50, והם בטוחים שמישהו תמיד רוצה לדפוק אותם. חס וחלילה שהם ישלמו מחיר מלא על מוצר שניתן להשיג בחינם דרך הרשת, כי אז הם יצאו פראיירים.
מצד שני, בארצנו הנפלאה יש עולים מברית המועצות, שמפנטזים על האוטופיה הסובייטית, וחושבים שהם צריכים לקבל הכל בחינם. אותם אנשים בחיים לא יקנו משחק מחשב מקורי, כי הם חושבים שאסור לשלם כסף בשביל משחק. הם מאמינים שמשחק זה משהו שהם צריכים לקבל בחינם מעצם העובדה שהם מחזיקים במחשב. אפילו אם משחק מקורי יעלה 20 ש"ח הם לא יקנו אותו, ואת זה שמעתי כמעט מכל התלמידים בבית הספר.
אז אתם מבינים, מדובר בנורמות. בארצות הברית ובמערב אירופה מקובל לשלם על מוצר ועל שירות, ובאותן מדינות כמעט ואין צריבות. בארץ מקובל לגנוב כמה שיותר, ומאיפה שרק ניתן, וזו הסיבה לצריבות.
אני מוכרח לציין שהקטע על הרוסים כל-כך נכון שזה מצחיק!
-----------------
חתימה זו מוקדשת לאדם שהמציא את שלט הטלויזיה.
(הייתי מנסה לברר את שמו, אבל לא בא לי לקום מהספה).
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /06
בוא נשים דברים על השולחן חברה. עד שלא יפתחו מנגנון שהוא או על הכונן, או בתוכנה עצמה שמונע צריבת משחקים,
זה לא יפסק ויגדל.
לא, כאילו דוגרי, מה זה פה, נצרות? באים מראים את האור לאנשים והם חוזרים למוטב? באיזה עולם אוטופי אתם המטיפים, חיים?
לא שיש לי בעיה עם הכוונה שלכם. תפדל, באמת שכן. אבל דוגרי- זה ממש נאיבי.
עם יד על הלב וכל הרצון הטוב, לא הזזתם מילימטר. ואין סיבה שתזיזו.
בן אדם אחר שצורב הוא כבר גנב. זה לא אכפת לו, לכן הוא ממשיך. אנחנו לא נכנס לווכוח הפילוסופי של האם זה גנב או לא, כי זה ממש לא משנה (וביער שאף אחד לא שומע ורואה, האם העץ באמת נפל?) ונגיע לנקודה שהדיון הזה די עקר.
מי שצורב, צורב. מי שלא צורב לא צורב.
לדעתי זה נאיבי דווקא מחברות המשחקים לנסות להלחם בתופעה עם דרכים כל כך .......לא יעילות. אם הם היו עושים חשבון, הם היו מגלים שלפתח או להתקין איזה....מכשיר, צ'יפ, על הדיסקים, או משהו (קראתי על זה פעם מאמר שחברה ישראלית פיתחה מעין צ'יפ כזה שמונע צריבות שמולבש על הדיסק), אז הכסף שהיה עולה להם במפעל להתקין כל שבב, היה בטל בשישים לעומת ההכנסות שלהם החדשות-עתה ואין צריבות.
הם רואים שפורצים להם את המשחקים, שימציאו איזה טריק שחוסם, בידיוק כמו שהמציאו למכוניות. לא בקשו יפה מהגנבי רכב להפסיק לגנוב, נכון?
ושלא תגידו שאין.
אני נותן כטיעון נגדי את הגיימקיוב. נינטנדו פתחו פורמט שעד היום, כשלוש שנים לאחר יציאתו, אין לו צרובים. האם זה אומר שהקיוב נמכרת יותר מקונסולות אחרות, או מוכרת יותר משחקים? התשובה היא לא. למעשה, הצרכן רואה את שלוש הקונסולות המובילות בשוק, ולא שוקל אפילו לקנות את הגיימקיוב בגלל שהיא קונסולה ללא צרובים. התכונה הזו הופכת להיות רועץ לנינטנדו - הקונסולה שלהם כעת לא נמכרת כי "אף אחד לא פראייר מספיק" לקנות קונסולה שתכריח אותו לשלם על משחקיה. לכן אני חוזר ואומר: הבעיה היא לא בחברות ובמפיצות, אלא בצרכנים.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /06
בוא נשים דברים על השולחן חברה. עד שלא יפתחו מנגנון שהוא או על הכונן, או בתוכנה עצמה שמונע צריבת משחקים,
זה לא יפסק ויגדל.
לא, כאילו דוגרי, מה זה פה, נצרות? באים מראים את האור לאנשים והם חוזרים למוטב? באיזה עולם אוטופי אתם המטיפים, חיים?
לא שיש לי בעיה עם הכוונה שלכם. תפדל, באמת שכן. אבל דוגרי- זה ממש נאיבי.
עם יד על הלב וכל הרצון הטוב, לא הזזתם מילימטר. ואין סיבה שתזיזו.
בן אדם אחר שצורב הוא כבר גנב. זה לא אכפת לו, לכן הוא ממשיך. אנחנו לא נכנס לווכוח הפילוסופי של האם זה גנב או לא, כי זה ממש לא משנה (וביער שאף אחד לא שומע ורואה, האם העץ באמת נפל?) ונגיע לנקודה שהדיון הזה די עקר.
מי שצורב, צורב. מי שלא צורב לא צורב.
לדעתי זה נאיבי דווקא מחברות המשחקים לנסות להלחם בתופעה עם דרכים כל כך .......לא יעילות. אם הם היו עושים חשבון, הם היו מגלים שלפתח או להתקין איזה....מכשיר, צ'יפ, על הדיסקים, או משהו (קראתי על זה פעם מאמר שחברה ישראלית פיתחה מעין צ'יפ כזה שמונע צריבות שמולבש על הדיסק), אז הכסף שהיה עולה להם במפעל להתקין כל שבב, היה בטל בשישים לעומת ההכנסות שלהם החדשות-עתה ואין צריבות.
הם רואים שפורצים להם את המשחקים, שימציאו איזה טריק שחוסם, בידיוק כמו שהמציאו למכוניות. לא בקשו יפה מהגנבי רכב להפסיק לגנוב, נכון?
ושלא תגידו שאין.
אני נותן כטיעון נגדי את הגיימקיוב. נינטנדו פתחו פורמט שעד היום, כשלוש שנים לאחר יציאתו, אין לו צרובים. האם זה אומר שהקיוב נמכרת יותר מקונסולות אחרות, או מוכרת יותר משחקים? התשובה היא לא. למעשה, הצרכן רואה את שלוש הקונסולות המובילות בשוק, ולא שוקל אפילו לקנות את הגיימקיוב בגלל שהיא קונסולה ללא צרובים. התכונה הזו הופכת להיות רועץ לנינטנדו - הקונסולה שלהם כעת לא נמכרת כי "אף אחד לא פראייר מספיק" לקנות קונסולה שתכריח אותו לשלם על משחקיה. לכן אני חוזר ואומר: הבעיה היא לא בחברות ובמפיצות, אלא בצרכנים.
הדבר הכי חכם שנכתב אי פעם בוי גיימס....
ורליקס(אסף), אני לא מתכנן לעבור דירה רק כדי לקנות איזה 2-3 משחקי מחשב.
כידוע לכם אני גר בחיפה, מה יש פה חוץ מאיזה מיליון סניפים של באג מחשבים ואופיס דיפו!?!?!?!? בכל אחת מהחנויות האלה יש את אותם משחקים כבר איזה 3 חודשים בלי שום חידוש!
Heh
או קיי, ג'אנקהד. תוכיח לי שאני טועה. האם יש מיני-DVD צרובים עם משחקי קיוב? האם אפשר לקנות לקונסולה משחקים צרובים?
אני יודע שהפורמט עצמו פוצח ושיש אמולטורים לפיסי, אבל אני לא מכיר צרובים לקיוב. תראה לי אחרת במקום ללעוג, אולי אני אלמד משהו.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
גם אני לא חושב שהצליחו לפרוץ את הקיוב. אלא אם כן אתה מדבר על משחקים מעטים שפועלים באמצעות ה- BBA, עותק של פאנטזי סטאר און-ליין, ועוד משהו. אימולטורים אולי גם יש, אבל אם אני לא טועה הם מפעילים מעט מאוד משחקים, אם בכלל, בצורה חלקה. אני עם אסף בנושא...
Heh
או קיי, ג'אנקהד. תוכיח לי שאני טועה. האם יש מיני-DVD צרובים עם משחקי קיוב? האם אפשר לקנות לקונסולה משחקים צרובים?
אני יודע שהפורמט עצמו פוצח ושיש אמולטורים לפיסי, אבל אני לא מכיר צרובים לקיוב. תראה לי אחרת במקום ללעוג, אולי אני אלמד משהו.
אתה עונה לשאלה של עצמך. אפשר לחשוב שהאמולטורים למחשב לא פוגעים במכירות של הקיוב...או של המשחקים שלה...
אני מסכים שאין שום סיבה שבעולם להוריד משחקים בצורה פיראטית. אני בעצמי קונה את המשחקים האהובים עליי, והם לא כל כך רבים ז"א שסה"כ הסכומים שאני מוציא הם לא כל כך גבוהים. תמיד אפשר לבקש משחק ליומהולדת לא?! :-) מי שיש לו כסף לשלם לכבלים או לADSL ולהשקיע כסף כדי ל"הוריד" יש לו גם כדי לקנות משחקים. יש גם מקום להוזיל קצת את המשחקים המחירים קצת גבוהים לטעמי אבל כמובן זו לא סיבה להוריד בצורה פיראטית.. אם החוק היה קצת יותר נוקשה אפילו היו תופסים את ההקרים ולא ממש היה מה להוריד.
בקיצור אנשים אני מצטרף לקולות הבוחרים.... להפסיק את ההורדות הפיראטיות!
מה שאתם עושים זו גניבה, ובדיוק כשם שאתם לא הולכים לחנות בגדים וגונבים בגד מבלי ששילמתם עליו, ככה אני מצפה שאנשים לא יגנבו זכויות יוצרים של משחקים.
יש הבדל קטן בין גנבה מחנות בגדים לבין הורדת של משחק מהאיטנרנט,שאתה מוריד משחק אין שום סיכוי שיתפסו אותך,תאמין לי שאם לגנוב בגדים היה קל ובטוח כמו להוריד משחקים,כבר לא הייתה רואה חולצו בחנויות.. --- שלא תבין אותי לא נכון,אני לא אחד שמוריד משחקים מהאינטרנט ,לא בגלל ערכים ומחשבה על מנכלי החברות המסכנות שאין לילדים שלהם מה לאכול ( ) אלא בגלל שזאת פעולה ארוכה שלוקחת לי 80 אחוז מהפס. ועכישו בלי קשר,אני היחיד שמרגיש שהמוכר בחנות צוחק (לא בקול , אבל לא יודע נרא מוזר כזה ) עלי בזמן שאני קונה משחק מקורי?
אתה עונה לשאלה של עצמך. אפשר לחשוב שהאמולטורים למחשב לא פוגעים במכירות של הקיוב...או של המשחקים שלה...
אתה מפספס את הנקודה של אסף. הוא אומר שמחסור בצרובים מונע מאנשים לקנות את הקונסולה. זה שיש אמולטור למחשב רק נותן לאנשים עוד סיבה לא לקנות את הקונסולה שזה בדיוק מה שהוא מנסה לומר. אנשים לא קונים קונסולה שהם יאלצו לקנות לה משחקים מקוריים.
בואו נתחיל בזה שיש ךי גיים קיוב וקניתי אותו בידיעה שאין לזה צרובים...אבל בגלל אהבתי לנינטנדו כבר 14 שנה אז זה לא ממש עניין אותי ויש לי ספרייה מכובדת של משחקים...
כשקניתי את המחשב הראשון שלי ליפני כמה שנים טובות היתי קונה רק מקוריים בגלל שאני אוהב מוצר יפה עם עטיפה ועם ספרון כי אז אני רואה את ההשקעה של המפתחים ואני רואה תמורה ל200 שקל שהיתי מוציא...חבל שלאחרונה אתה רואה זילזול במוצר שאתה מקבל...הכל ניהיה קומפקטי,הסיפרונים ניהיו מגעילים(הסיפרון האהוב עלי עדיין זה של Fallout) אז מרגישים מאוכזבים...
וגם מה לעשות שהמצב בארץ חרבנה וקשה לימצוא עבודה ועוד במיוחד כשאני בצבא שבקושי יכול להנות ממשהו מה350 שח שאני מקבל בחודש שבקושי מספיק לי לסיגריות...אז אתם יודעים מה???
לכו תזדיינו כולכם!!! וכל החברות שמוכרות משחקים ב200+ שקל...
ואל תישכחו שבאמריקה משחק שעולה 50 דולר זה לא שווה ערך ל200 שקל פה...בישביליהם 50 דולר זה לא כזה רציני כי הרוב שם מרוויח הרבה יותר מבנאדם ממוצע בישראל...מיצטער אבל אני לא אלך לבקש מההורים שלי כסף למישחקים...כשיהיה לי כסף משלי אז סבבה אין לי בעיה ליקנות מקוריים...
ומה זו השטות הזו על רוסים ומיזרחים???
יא גזענים!!! איך אתם יכולים להכליל קבוצה של מה ככה??? מה אנחנו נאצים???
זה כמו שאני אקרא לכולכם עכשיו יא אשכנזים צהובים חסרי חיים עושי ביד כל היום שמתווכחים על שטויות ושזה"לא מוסרי" וכו וכו...