Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של DiMkA_r ציטוט DiMkA_r
07/08/2004 15:54:44 #51
ציטוט: הכותב המקורי zekit ב 2004 /08 /07
ציטוט: הכותב המקורי Igamer ב 2004 /08 /05
מה שאתם עושים זו גניבה, ובדיוק כשם שאתם לא הולכים לחנות בגדים וגונבים בגד מבלי ששילמתם עליו, ככה אני מצפה שאנשים לא יגנבו זכויות יוצרים של משחקים.

יש הבדל קטן בין גנבה מחנות בגדים לבין הורדת של משחק מהאיטנרנט,שאתה מוריד משחק אין שום סיכוי שיתפסו אותך,תאמין לי שאם לגנוב בגדים היה קל ובטוח כמו להוריד משחקים,כבר לא הייתה רואה חולצו בחנויות..
---
שלא תבין אותי לא נכון,אני לא אחד שמוריד משחקים מהאינטרנט ,לא בגלל ערכים ומחשבה על מנכלי החברות המסכנות שאין לילדים שלהם מה לאכול ( )  אלא בגלל שזאת פעולה ארוכה שלוקחת לי 80 אחוז מהפס.
ועכישו בלי קשר,אני היחיד שמרגיש שהמוכר בחנות צוחק (לא בקול , אבל לא יודע נרא מוזר כזה ) עלי בזמן שאני קונה משחק מקורי?

בגלל זה צריך לעצור את כל מי שגונב...

לגבי המוכר, האמת, כאשר אני נכנס ל- Office Depot, אני רואה שמצב המשחקים שם אף פעם לא משתנה. כאילו שזהו מוזיאון. שתבינו לאיזה מצב הגענו בגלל הגניבות.

-----------------

אווטאר
DiMkA_r
משתמש רגיל
רשום מ- 26/06/2004
בקרו בעמוד הבית של FireWall ציטוט FireWall
07/08/2004 16:01:15 #52
ציטוט: הכותב המקורי DiMkA_r ב 2004 /08 /07
ציטוט: הכותב המקורי zekit ב 2004 /08 /07
ציטוט: הכותב המקורי Igamer ב 2004 /08 /05
מה שאתם עושים זו גניבה, ובדיוק כשם שאתם לא הולכים לחנות בגדים וגונבים בגד מבלי ששילמתם עליו, ככה אני מצפה שאנשים לא יגנבו זכויות יוצרים של משחקים.

יש הבדל קטן בין גנבה מחנות בגדים לבין הורדת של משחק מהאיטנרנט,שאתה מוריד משחק אין שום סיכוי שיתפסו אותך,תאמין לי שאם לגנוב בגדים היה קל ובטוח כמו להוריד משחקים,כבר לא הייתה רואה חולצו בחנויות..
---
שלא תבין אותי לא נכון,אני לא אחד שמוריד משחקים מהאינטרנט ,לא בגלל ערכים ומחשבה על מנכלי החברות המסכנות שאין לילדים שלהם מה לאכול ( )  אלא בגלל שזאת פעולה ארוכה שלוקחת לי 80 אחוז מהפס.
ועכישו בלי קשר,אני היחיד שמרגיש שהמוכר בחנות צוחק (לא בקול , אבל לא יודע נרא מוזר כזה ) עלי בזמן שאני קונה משחק מקורי?

בגלל זה צריך לעצור את כל מי שגונב...

לגבי המוכר, האמת, כאשר אני נכנס ל- Office Depot, אני רואה שמצב המשחקים שם אף פעם לא משתנה. כאילו שזהו מוזיאון. שתבינו לאיזה מצב הגענו בגלל הגניבות.

הגניבות נובעות מסיבה כלשהיא, והיא לא רק קמצנות.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Varlix Itterium
07/08/2004 16:14:14 #53

ציטוט: הכותב המקורי SAND ב 2004 /08 /07

מראה טיפה כבוד למישהו חוץ מלעצמך אתה פריאר.

מדינה דפוקה, צריך לעזוב.

היה נחמד להיות איתך

טיסה נעימה.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
07/08/2004 16:14:26 #54
ציטוט: הכותב המקורי SAND ב 2004 /08 /07

הם נובעות מזה שאפשר. לשם שינוי אני מסכים עם Chymes, זה נורמה חברתית. אנחנו חיים במדינה שבה אין חוק וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה. וככה זה גם נראה. הקונספט של אם אתה קונה אז אתה פריאר ואם אתה נוהג לפי החוק אז אתה פריאר, אם אתה עוזר למישהו במקום לגנוב לו את הפלאפון או משהו אז אתה פריאר. אנשים עושים הכל כי הם יכולים. נערים הולכים ומכים אחרים כי הם נראים  "מוזרים". ערסים בכל מקום, אנשים חוצפנים בכל מקום. המצב ככה בגלל שאפשר. כי האדם בפנים הוא חיה, ואם יש את האופציה להתנהג ככה אז כך יהיה. הפשע עולה כי לא מענישים אף אחד, כמות האונסים עולה כי העונש שנותנים על זה הוא מגוחך. קיצר, בישראל גונבים משחקים כי אם אתה לא גונב ואתה מראה טיפה כבוד למישהו חוץ מלעצמך אתה פריאר.

מדינה דפוקה, צריך לעזוב.

בגלל זה מה שצריך לעשות הוא לגרום לחברות לטפל בעניין. הד-ארצי, אטארי ישראל, BSA צריכים כבר ממש לטפל בבעיה הזאת ולהגיש תלונות נגד הגנבים האלו.

-----------------

אווטאר
DiMkA_r
משתמש רגיל
רשום מ- 26/06/2004
07/08/2004 16:16:33 #55
ציטוט: הכותב המקורי Inter ב 2004 /08 /05
סתם בזבזת את זמנך לשווא. הפוסט שלך לא ישנה דבר. אלו שמורידים ווארז ימשיכו להוריד, ואלו שלא - לא. כל מה שיצרת כאן זה רק עוד ת'רד פליימינג, ותודה רבה, אבל היו לנו מספיק כאלה כאן במשך 3 השנים שהפורומים האלו קיימים.
אבל יש אנשים שלא יודעים שהם גונבים ועליהם זה ישפיע. ובגנבים כבדים צריך לטפל בצורה משפטית...

-----------------

אווטאר
DiMkA_r
משתמש רגיל
רשום מ- 26/06/2004
ציטוט SAND
07/08/2004 16:17:43 #56
וואו, זה היה מהיר בצורה מרשימה.  :D ווארליקס, פעם הבאה צטט את כל המשפט, יש לך עתיד בתור עיתונאי.

-----------------

אווטאר
SAND
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Junkhead
07/08/2004 16:18:11 #57
ציטוט: הכותב המקורי FireWall ב 2004 /08 /07

מהי הסיבה הזאת?

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
07/08/2004 21:22:47 #58
ציטוט: הכותב המקורי Junkhead ב 2004 /08 /07

מהי הסיבה הזאת?

יש הרבה סיבות אני מניח.

מחיר גבוה שממש לא מתאים לסוג המוצר, שלא נדבר על זה שרוב המוצרים בכלל לא שווים קניה והתמורה אינה תואמת למחיר.

איכות משחקים ירודה שלאט לאט יורדת עוד ועוד, ולא בגלל הפיראטיות. למשל Doom 3 -- לעזעזל, 4 שנים ומיליוני דולרים בשביל מנוע גראפי? זה לא המטרה של משחקי המחשב.

אורך חיים ששואף לאפס.

ולא נדבר על זה שכדי לדעת אם המשחק בכלל שווה קניה צריך להוריד דמו ששוקל 500 MB מ- שרת פומבי ש23 מיליון איש מורידים ממנו בגלל שכל שאר האתרים התחילו לגבות מחיר, לקרוא ביקורות מאתרים שגם הם דורשים מחיר, ולשדרג את המחשב כדי שהמשחק לא יגמגם לך על רזולוציה נמוכה על 16 צבעים שכל ההגדרות על Low.

Warez זה מה שהאינטרנט היה בהתחלה ולאט לאט נעלם - תוכן מהיר וחינמי.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Varlix Itterium
07/08/2004 21:41:29 #59

אני מסכים עם פיירול בכל מה שנוגע לדום, אבל לא לגבי המשפט האחרון.

אני חושב שהאינטרנט דווקא נהיה חינמי יותר. אנשים פשוט לא ישלמו בדר"כ על מידע שעולה כסף

אתר מסוים רוצה כסף שאני אוריד דמו? שיכלו להזדיין, אני אחכה בתור ואקבל חינם.

רק אתרים עם פרסומות ישרדו בסופו של דבר לנצח. זאתי הדרך הכי יעילה ואלגנטית ומהירה והוגנת גם יחסית ללקוח וגם יחסית לבעלי האתר, כי כשחושבים על זה, אתר עם פרסומות, זה בעצם כמו טלויזיה, בצורה אחרת. וראינו כבר איך טלויזיה תפסה....

לגבי הסיבה שבשבילה גונבים? אני בסה"כ חושב שזאתי פרצה שקוראת לגנב. ובכל אחד מאיתנו יש יצר רע כזה שאומר "תקח את זה , שום דבר לא יקרה"

ואתם יודעים מה? בישראל זה גם נכון.

אני לא חושב שזה שאלה של מחיר, אלה אם כן דום 3 היה עולה 10 שקלים.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט AfarsheziF
07/08/2004 22:17:54 #60

WARZ לא בא בעקבות נורמה חברתית ושום תירוץ אחר, הוא בא פשוט עקב המחירים הממש מופקעים בארץ.

הרי כולנו שאחוז הפיראטיות בארץ הרבה יותר גבוהה מארצות הברית, ולמה זה, פשוט מאוד.

DOOM 3 עולה בארץ בסביבות ה300 ש"ח, ובארה"ב בסביבות ה-200.

הנה לפני כמה ימים קנינו אני וכמה חברים מתנה לחבר שלי, את ההרחבה השניה לNEVER WINTER. ולמה קנינו כמה אנשים, כי זה עלה 150 ש"ח.

150 ש"ח, ועוד על הרחבה.

ז"א, שאם מישהו חפץ לשחק בNEVER כיום, הוא צריך לקנות את המשחק המקורי, ההרחבה הראשונה וההרחבה השניה, בשביל באמת להנות מהמשחק. שזה יוצא בסה"כ בסביבות ה350 ש"ח.

ואני אומר לכם בתור בנאדם עובד, אין כסף.

אני מרוויח בערך 400 ש"ח לחודש, אני צריך לשלם למורה הפרטי שלי למוסיקה 320 ש"ח בחודש, זה משאיר אותי עם 80 ליציאות וכדומה.

אז נכון, אני יכול לעבוד יותר ואז לקנות לי משחק, אבל חוץ ממשחקי מחשב יש עוד דברים שאדם נורמלי צורך.

אז נגיד ואני חוסך, הנה אני מתכנן למשל לקנות את H2 בעתיד, אבל אין לי כסף לקנות משחקים אחרים שאני רוצה.

אז למה שלא יורידו את המחירים למחירים נורמלים ויפסיקו להתלונן מפיראטיות.

הפיראטיות הזאת באה עקב מצב כלשהו שנוצר, היא לא באה עקב עם שלם שאוהב להוציא דברים חינם. אני בכלל לא אדם שאוהב להוציא דברים חינם, אני יודע שעל המשחקים שאני מוריד עבדו קשה מאוד, אבל אני מאוד מצטער...אין לי כסף לממן ספריה שלמה.

הרי אני לא אסתפק במשחק אחד בשנה, נגיד יוצא משחק חדש, אני רוצה לחוות אותו, למה לי לחכות בגלל שהחברה תפסיד כסף על זה?

שחברות המשחקים יקבעו מחירים סטנדרטים לכל הארצות, מחירים שיתחשבו גם בתקציב החברה המפתחת, וגם בסטנדרטים של האוכלוסיה עצמה.

חוץ ממחירי משחקים יש את מחירי החומרה, סליחה, אבל 3000 ש"ח לכרטיס גרפי...!?!?

ושלא נתחיל לדבר על מחירי מעבדים, זכרונות, כוננים וכו'

דוגרי, לא לכולם יש מחשב כיום שיכול באמת להריץ את DOOM 3 או אפילו את HALO.

אז דיכאו אותנו עם מחירי משחקים, דיכאו אותנו עם מחירי החומרה עצמה.

רובינו יכולים להרשות רק את החומרה, ועוד לא משהו שבאמת אפשר להנות איתו.

אז אם יש משהו בחינם, למה לא?

חוץ ממחירים, שזה הדבר המשמעותי שגורים לי להוריד משחקים, יש גם מצבים שפשוט אין משחקים מסויימים.

אני אישית אדם שמאוהב בתעשיה של הקווסטים, ובוכה היום על המצב הקיים...

שנה שעברה שיחקתי בקווסט סניטריום, קווסט מצויין.

איפה אני אמצא אותו מקורי?

נגיד אני רוצה למצוא את LOOM, איפה לעזאזל אני אמצא אותו?? (במקרה הזה יש לי מקורי P:)

בנוסף לזה יש את התופעה שפיירוול מתלונן עליה וזה כמות ההשקעה במשחקים.

לפני כמה שנים, עקב הייפ ענק קניתי את EMPEROR: BATTLE FOR DUNE.

ואני בתור חובב אסטרטגיה אומר לכם, חרא משחק. אומנם הגרפיקה טובה, אבל המשחק פשוט לא מושקע.

וזה דבר שחוזר וחוזר כיום בתעשיה הזאת. (בגלל זה אני כ"כ אוהב משחקים ישנים P: )

שאפשר, אני קונה, למשל אני נורא אוהב את סידרת האקסטרים, קניתי את MIST 3 משם ואת קרימזון סקייס. (שד"א, שלשום נכנסתי לחנות וראיתי או ב250 ש"ח...על מה?! )

אם כבר לוקחים כ"כ הרבה כסף על משחק, שיעשו את כל השאר חינם, הרחבות, וכו'

במקרים מסויימים יש אפילו מחיר חודשי שצריך לשלם.

קיצר, חברה, להרגע עם המחירים, זאת תהיה התחלה משמעותיתת ביותר!

-----------------

AfarsheziF
משתמש רגיל
רשום מ- 07/08/2004
ציטוט Junkhead
07/08/2004 22:34:14 #61

יש הרבה סיבות אני מניח. מחיר גבוה שממש לא מתאים לסוג המוצר, שלא נדבר על זה שרוב המוצרים בכלל לא שווים קניה והתמורה אינה תואמת למחיר.

אז זו כן הקמצנות, למה להכחיש?

איכות משחקים ירודה שלאט לאט יורדת עוד ועוד, ולא בגלל הפיראטיות. למשל Doom 3 -- לעזעזל, 4 שנים ומיליוני דולרים בשביל מנוע גראפי? זה לא המטרה של משחקי המחשב.

אם אתה רואה משחק איכותי, למה אתה לא קונה אותו? ואם אתה רואה משחק גרוע, למה אתה מוריד אותו?

אורך חיים ששואף לאפס.

זה כמו לגנוב מכונית בגלל שהיא מתקלקלת אחרי שבוע על הכביש.

אתה רואה את ההגיון? אני לא.  

ולא נדבר על זה שכדי לדעת אם המשחק בכלל שווה קניה צריך להוריד דמו ששוקל 500 MB מ- שרת פומבי ש23 מיליון איש מורידים ממנו בגלל שכל שאר האתרים התחילו לגבות מחיר, לקרוא ביקורות מאתרים שגם הם דורשים מחיר,

ומה אתה חושב? ששרת עם נפח אחסון של עשרות ג'יגה מגיע בחינם?

יש הוצאות תפעוליות, חשבון חשמל ומשכורות של עובדים. צריך לכסות את כל זה איכשהו, לא?

ולשדרג את המחשב כדי שהמשחק לא יגמגם לך על רזולוציה נמוכה על 16 צבעים שכל ההגדרות על Low.

פה כבר הרגת אותי  

למה שלא תתבע את Valve או id כי המשחקים שלהם כבדים מדי?

Warez היה גם לפני 10 שנים, וגם אז הוא לא היה חוקי.

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
ציטוט Varlix Itterium
07/08/2004 22:47:33 #62

אני לא חושב שמחירים זה תירוץ

זה כמו להגיד "הטלויזיה הזאת יקרה מדיי. בוא נגנוב אותה.

זה דבילי לגמרי. אתה חושב שהמחיר גבוה מדיי?פנה לבית המשפט, היו יותר ממקרה אחד בוא הם מצאו כי המחיר הוא לא פרופרציונלי למוצר, והורו להוריד אותו.

ברצינות. אבל מי באמת יעשה את זה?, ועוד לכל משחק חדש שיוצא השוק? בחייכם.

אני חושב שאתם צריכים להודות כי בכל אחד מאיתנו יש איזה איש רע קטן אחד, וכשנותנים לא את הפרצה בגדר לגנוב את הטלויזיה בלי שאף אחד רואה

הוא יעשה את זה.

בלי תירוצים על "אויש, קשה לי אין כסף אז אני מוריד תרחמו עליי".

זה מה שזה. חבר'ה אנחנו לא מושלמים. די לתרץ את זה בשלל צבעים.

נותנים לך, תיקח. לא נותנים לך? תפלח.

מרביצים לך? תרים מקל.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של CommandoGuard ציטוט CommandoGuard
07/08/2004 22:49:08 #63
ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /07

הנה לפני כמה ימים קנינו אני וכמה חברים מתנה לחבר שלי, את ההרחבה השניה לNEVER WINTER. ולמה קנינו כמה אנשים, כי זה עלה 150 ש"ח.

150 ש"ח, ועוד על הרחבה.

ז"א, שאם מישהו חפץ לשחק בNEVER כיום, הוא צריך לקנות את המשחק המקורי, ההרחבה הראשונה וההרחבה השניה, בשביל באמת להנות מהמשחק. שזה יוצא בסה"כ בסביבות ה350 ש"ח.

מצחיק שאתה מזכיר את NWN, כי באוקטובר יוצאת חבילת הפלטינום שלו שתכלול את המשחק, שתי ההרחבות שלו ועורך מפות ומשימות מיוחד. היא תעלה כ-200 ש"ח בארץ.

-----------------

Neon Genesis Evangelion

אווטאר
CommandoGuard
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של LAPD ציטוט LAPD
08/08/2004 01:22:57 #64
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /07

אני חושב שאתם צריכים להודות כי בכל אחד מאיתנו יש איזה איש רע קטן אחד, וכשנותנים לא את הפרצה בגדר לגנוב את הטלויזיה בלי שאף אחד רואה הוא יעשה את זה.

והאדם הזה הוא אתה :X
אל תגיד לאחרים מה הם - כי לא בכל אחד מסתתר איש רע קטן כמו שאתה חושב.

בקשר לת'רד ... הכל כבר נאמר ... אפילו קומנדו אמר בדיוק מה שרציתי להגיד על NWN.

בכל מקרה, המשחקים היום שבאמת באמת כדאי לקנות ומצדיקים את תווית המחיר שלהם הם לא רק משחקים טובים, אלא משחקים שהחברה לא זונחת אותך אחרי שקנית ("תודה על הכסף, דרך צלחה"). אני מניסיון מכיר 2 חברות כאלה, Bioware ו-Bohemia Interactive Studio. ביווור לא זנחו את קהילת נוורוינטר אחרי שהמשחק יצא, הם המשיכו להוסיף תוכן למשחק באמצעות פא'צים אפילו שנתיים אחרי שהוא יצא. כמובן שאת התוכן ה"משמעותי" הם שמרו להרחבות, אבל חלק ממה שהיה בהרחבות נתנו למי שאין לו את ההרחבות בפא'צים, כדאי שיוכל לשחק עם אלה שעם ההרחבות. וזה בלי להזכיר תמיכה ביוצרי מודולים ומודים.

Bohemia Interactive Studio פיתחו את פלאשפוינט. שלוש שנים אחרי המשחק עדיין יצא טלאי. ועד היום, החברה תומכת במוד מייקרים ומשחררת כלים ליצירת מודים ומשימות. קיימים אתרי חדשות של פלאשפוינט עם תוספות שיוצאות כל יום.

אלו מסוג המשחקים שאתה אומר לעצמך "גם 3 שנים אחרי שקניתי את המשחק, לא שכחו אותי. הכסף היה שווה. כל הכבוד".

משחקים שאף פעם לא נגמרים, תמיד יש עוד תוכן.

אם רק כולם היו כמוהם ...

-----------------

Supergirl Aly

אווטאר
LAPD
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Varlix Itterium
08/08/2004 02:01:47 #65

האיש הזה הוא אני. והאיש הזה הוא אתה

והאיש הזה הוא כל מי שבת'רד השני שמדבר ומהלל על דום 3

בוא נשים דברים על השולחן:

כל מי שבפורום אומר שהוא כבר משחק בדום 3, השיג את זה באופן של WAREZ.

אין שום אופציה, שכל כך מהר זה הגיע באופן חוקי לארץ.

אפילו פריק לא הביאו עדיין , וקשה לי להאמין שמשהו טוס לאמריקה כדי לקבל את זה וחזר כבר.

אז תכלס? כולם פה מתחסדים, אבל כל מי ששיחק-גנב.

אני אישית עוד לא שחקתי.

מספיק לך?

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Midfit
08/08/2004 03:50:25 #66

פריק הביאה את המשחק לארץ כבר לפני יומיים שלושה.

מכיוון שתגובה ארוכה ומפורטת נמחקה לי (Damn you, Back button!), אני רק אומר שבאמת חבל לי לראות אנשים שחשבתי (ולפעמים ידעתי) שהם לא מורידים משחקים, באים לכאן ונותנים תירוצים עלובים לקמצנות ולטיפשות שלהם.   *נר*

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
08/08/2004 03:51:14 #67
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /08

האיש הזה הוא אני. והאיש הזה הוא אתה

והאיש הזה הוא כל מי שבת'רד השני שמדבר ומהלל על דום 3

בוא נשים דברים על השולחן:

כל מי שבפורום אומר שהוא כבר משחק בדום 3, השיג את זה באופן של WAREZ.

אין שום אופציה, שכל כך מהר זה הגיע באופן חוקי לארץ.

אפילו פריק לא הביאו עדיין , וקשה לי להאמין שמשהו טוס לאמריקה כדי לקבל את זה וחזר כבר.

אז תכלס? כולם פה מתחסדים, אבל כל מי ששיחק-גנב.

אני אישית עוד לא שחקתי.

מספיק לך?

אתה כנראה צודק, אבל למען המתממים, פריק כבר הביאו את המשחק ארצה שלשום... בכל מקרה, אני רוצה לתייחס לכמה מהדברים שנאמרו, במיוחד על ידי המבקר עם ההודעה הארוכה:

ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /07

WARZ לא בא בעקבות נורמה חברתית ושום תירוץ אחר, הוא בא פשוט עקב המחירים הממש מופקעים בארץ.

הרי כולנו שאחוז הפיראטיות בארץ הרבה יותר גבוהה מארצות הברית, ולמה זה, פשוט מאוד.

DOOM 3 עולה בארץ בסביבות ה300 ש"ח, ובארה"ב בסביבות ה-200.

150 ש"ח, ועוד על הרחבה.

ואני אומר לכם בתור בנאדם עובד, אין כסף.

אני אומר לך בתור אדם עובד שמרוויח משכורת (400 ש"ח זה דמי כיס) שאפשר להרשות לעצמך לקנות משחקים.

אני מרוויח בערך 400 ש"ח לחודש, אני צריך לשלם למורה הפרטי שלי למוסיקה 320 ש"ח בחודש, זה משאיר אותי עם 80 ליציאות וכדומה.

אז נכון, אני יכול לעבוד יותר ואז לקנות לי משחק, אבל חוץ ממשחקי מחשב יש עוד דברים שאדם נורמלי צורך.

אז נגיד ואני חוסך, הנה אני מתכנן למשל לקנות את H2 בעתיד, אבל אין לי כסף לקנות משחקים אחרים שאני רוצה.

אז למה שלא יורידו את המחירים למחירים נורמלים ויפסיקו להתלונן מפיראטיות.

אם יורידו את המחירים למאה שקליםי ופחות למשחק, עדיין לא תקנה, כי נשארו לך רק שמונים בצד. אל תצחיק אותי, זה לא תוית המחיר שמפריעה לך, זה העובדה שמעיזים לקחת ממך כסף כשכולם יודעים שאתה יכול להשיג בחינם.

הפיראטיות הזאת באה עקב מצב כלשהו שנוצר, היא לא באה עקב עם שלם שאוהב להוציא דברים חינם. אני בכלל לא אדם שאוהב להוציא דברים חינם, אני יודע שעל המשחקים שאני מוריד עבדו קשה מאוד, אבל אני מאוד מצטער...אין לי כסף לממן ספריה שלמה.

הרי אני לא אסתפק במשחק אחד בשנה, נגיד יוצא משחק חדש, אני רוצה לחוות אותו, למה לי לחכות בגלל שהחברה תפסיד כסף על זה?

שחברות המשחקים יקבעו מחירים סטנדרטים לכל הארצות, מחירים שיתחשבו גם בתקציב החברה המפתחת, וגם בסטנדרטים של האוכלוסיה עצמה.

החברה שמייצרת משחקים לא מעסיקה עובדים סוציאליים שמטפלים במשפחה שלך. תחשוב קצת ותבין שאין לה סיבה לעשות כך. זו התבכיינות לשמה.

החיים קשים. אבל לפחות יש לך ביטוח בריאות ממלכתי. בארה"ב היית יכול למות מתחת לגשר הברונקס מקור...

חוץ ממחירים, שזה הדבר המשמעותי שגורים לי להוריד משחקים, יש גם מצבים שפשוט אין משחקים מסויימים.

אני אישית אדם שמאוהב בתעשיה של הקווסטים, ובוכה היום על המצב הקיים...

שנה שעברה שיחקתי בקווסט סניטריום, קווסט מצויין.

איפה אני אמצא אותו מקורי?

נגיד אני רוצה למצוא את LOOM, איפה לעזאזל אני אמצא אותו?? (במקרה הזה יש לי מקורי P:)

עידן הקווסטים נעלם כי אנשים הורידו קווסטים בווארז יותר מכל ז'אנר אחר. תאשים את עצמך.

בנוסף לזה יש את התופעה שפיירוול מתלונן עליה וזה כמות ההשקעה במשחקים.

לפני כמה שנים, עקב הייפ ענק קניתי את EMPEROR: BATTLE FOR DUNE.

ואני בתור חובב אסטרטגיה אומר לכם, חרא משחק. אומנם הגרפיקה טובה, אבל המשחק פשוט לא מושקע.

וזה דבר שחוזר וחוזר כיום בתעשיה הזאת. (בגלל זה אני כ"כ אוהב משחקים ישנים P: )

קרא ביקורות. ביקורות עוזרות לך לנפות משחקים גרועים. אמפרור קיבל ציונים גרועים, ובצדק. היית יכול לחסוך לעצמך את הטרחה והכסף. זאת בהנחה ואתה באמת רוצה לחסוך כסף.

שאפשר, אני קונה, למשל אני נורא אוהב את סידרת האקסטרים, קניתי את MIST 3 משם ואת קרימזון סקייס. (שד"א, שלשום נכנסתי לחנות וראיתי או ב250 ש"ח...על מה?! )

אם כבר לוקחים כ"כ הרבה כסף על משחק, שיעשו את כל השאר חינם, הרחבות, וכו'

במקרים מסויימים יש אפילו מחיר חודשי שצריך לשלם.

קיצר, חברה, להרגע עם המחירים, זאת תהיה התחלה משמעותיתת ביותר!

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
08/08/2004 08:06:41 #68
ציטוט: הכותב המקורי Junkhead ב 2004 /08 /07

יש הרבה סיבות אני מניח. מחיר גבוה שממש לא מתאים לסוג המוצר, שלא נדבר על זה שרוב המוצרים בכלל לא שווים קניה והתמורה אינה תואמת למחיר.

אז זו כן הקמצנות, למה להכחיש?

אם אתה רואה משחק איכותי, למה אתה לא קונה אותו? ואם אתה רואה משחק גרוע, למה אתה מוריד אותו?

אורך חיים ששואף לאפס.

זה כמו לגנוב מכונית בגלל שהיא מתקלקלת אחרי שבוע על הכביש.

אתה רואה את ההגיון? אני לא.  

ולא נדבר על זה שכדי לדעת אם המשחק בכלל שווה קניה צריך להוריד דמו ששוקל 500 MB מ- שרת פומבי ש23 מיליון איש מורידים ממנו בגלל שכל שאר האתרים התחילו לגבות מחיר, לקרוא ביקורות מאתרים שגם הם דורשים מחיר,

ומה אתה חושב? ששרת עם נפח אחסון של עשרות ג'יגה מגיע בחינם?

יש הוצאות תפעוליות, חשבון חשמל ומשכורות של עובדים. צריך לכסות את כל זה איכשהו, לא?

ולשדרג את המחשב כדי שהמשחק לא יגמגם לך על רזולוציה נמוכה על 16 צבעים שכל ההגדרות על Low.

פה כבר הרגת אותי  

למה שלא תתבע את Valve או id כי המשחקים שלהם כבדים מדי?

Warez היה גם לפני 10 שנים, וגם אז הוא לא היה חוקי.

א. לקנות מוצר לא איכותי, קצר ושבקושי יזוז על המחשב שלך בגלל שהמפתחת השקיעה כל כך הרבה על פיתוח מנוע גראפי ללא סיבה חוץ מאגו נפוח יותר מבלי להתחשב בגיימר הממוצע ממש אבל ממש לא שווה השקעה של 300 ש"ח. בנאדם שאינו קונה דבר כזה הוא ממש לא קמצן, אלא בנאדם חכם. ואם תשאל אותי, אני ממש ישמח לראות את ID מתפרקת עקב זה, ועוד מלא חברות אחרות.. אבל הן עדיין כנראה לא למדו את הלקח. ולי, אין בעיה להשקיע מחיר סימלי במשחקים. קניתי הרבה משחקים מוזלים ב-50 ש"ח ולפי דעתי המחיר אולם את התמורה לחלוטין. אני לא קמצן, בעצם אני כן אבל לא שזה קשור למחשבים, ויצא לי לקנות מלא משחקי מחשב לפני שנים.. 200 ש"ח+ לכל אחד. רובם יושבים ומעלים אבק ואין לי מה לעשות איתם... כשאני מסתכל על כולם אני רואה שהייתי יכול לקנות מחשב שיריץ משחקים חלק למשך ה5 שנים הבאות. 150+ ש"ח לגבות עבור משחקי מחשב (ועוד לא איכותיים) זאת גניבה, בדיוק כמו שאני מוריד משחקי מחשב רק שזה נחשב כ-"חוקי". כשהם יפסיקו לגנוב, אני יפסיק לגנוב. עד עז שמצידי כל חברות המשחקים יפשטו רגל... כאילו מה יש להפסיד.

ב. למה אתה חושב שאני מוריד משחקים גרועים? מה אני דפוק? לבזבז רוחב פס עבור משחק גרוע (ויש הרבהההה מאוד כאלה כרגע) שאפילו 5 שקל לא הייתי מבזבז עליו? וחנויות עוד גובות 200+ בשבילו. והיום, אין משחקים איכותיים ששווים 200 ש"ח בשוק. בכלל, אף משחק לא שווה 200 ש"ח לפי דעתי, אולי חוץ מHL, שלו אני מאוד שמח שהשקעתי 200 ש"ח וקיבלתי תמורה יוצאת מן הכלל. אבל זהו. ויש המון משחקים שהייתי מוכן להשקיע בהם עד 100 ש"ח אם הייתי רואה אותם (כמו SS2 וDX1 [שתיים גרוע לאללה. כן הורדתי אותו ומחקתי תוך שניה. בכייף הייתי קונה תראשון ולגבי השני, ההורדה היית ביזבוז של כסף.] ועוד..) אבל המשחקים האלה כבר לא בחניות, ואני ממש לא מתכוון להזמין משחק מחו"ל.

ג. בטח שיש היגיון. ואל תנסה להשוות משחק מחשב למכונית, כי זאת טעות. ותגיד לי אתה, כגיימר מתחת לגיל 18 ללא רישיון וללא מכונית, למה לי להשקיע 200 ש"ח במשחק ממוצע (ממוצע פלוס אפילו) שנמשך רק מספר שעות?בזה אני לא רואה היגיון. אני יוריד תמשחק הזה, ואני יהנה יותר מכל אחד שקנה אותו. כי אני אדע שאני לא דפוק שביזבתי 200 ש"ח על משחק שנמשך מספר שעות ואז מעלה אבק למשך שנים. וכל אלה שאומרים שזה לא עיניין של מחיר.. בטח שזה כן. זאת גניבה. כמו שאמרתי, קניתי משחקים בעבר אבל עכשיו אני לא רואה את ההיגיון של זה בעוד שאיכות המשחקים יורדת (לעומת זאת, עלות וזמן הפיתוח עולה ללא סיבה נראת לעיין).

ד. אז תגיד לי למה ויגיימס, אתר בתשלום, מפרסם כל כך הרבה? מלאאא פירסומות. למה? למה מנויים צריכים לסבול את זה? למה אתרים בתשלום הם בחסות אתרים אחרים? קפיטליזם, וחמדנות עבור עוד ועוד כסף. אבל אני לא צריך את זה יותר. הם מפסידים בסופו של דבר, לא אני ולא עוד מלא אחרים שעושים כמוני.

ה. אין לי סיבה לתבוע אותם. ממש אין לי. ומצידי שימשכו לפתח משחקים עם דרישות כאלה. רק אל תצפה ממני לקנות אותם ב300 ש"ח בעודי משדרג את המחשב שלי. הם מפסידים לבסוף בכך שהם יוצרים מוצר לא איכותי עם מנוע גראפי uber-duper שלא עושה כלום חוץ מלהיראות טוב על מחשבים חזקים ולגםגם על מחשבים חלשים, לא אני.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Moridin
08/08/2004 08:40:26 #69
א. לקנות מוצר לא איכותי, קצר ושבקושי יזוז על המחשב שלך בגלל שהמפתחת השקיעה כל כך הרבה על פיתוח מנוע גראפי ללא סיבה חוץ מאגו נפוח יותר מבלי להתחשב בגיימר הממוצע ממש אבל ממש לא שווה השקעה של 300 ש"ח. בנאדם שאינו קונה דבר כזה הוא ממש לא קמצן, אלא בנאדם חכם. ואם תשאל אותי, אני ממש ישמח לראות את ID מתפרקת עקב זה, ועוד מלא חברות אחרות.. אבל הן עדיין כנראה לא למדו את הלקח. ולי, אין בעיה להשקיע מחיר סימלי במשחקים. קניתי הרבה משחקים מוזלים ב-50 ש"ח ולפי דעתי המחיר אולם את התמורה לחלוטין. אני לא קמצן, בעצם אני כן אבל לא שזה קשור למחשבים, ויצא לי לקנות מלא משחקי מחשב לפני שנים.. 200 ש"ח+ לכל אחד. רובם יושבים ומעלים אבק ואין לי מה לעשות איתם... כשאני מסתכל על כולם אני רואה שהייתי יכול לקנות מחשב שיריץ משחקים חלק למשך ה5 שנים הבאות. 150+ ש"ח לגבות עבור משחקי מחשב (ועוד לא איכותיים) זאת גניבה, בדיוק כמו שאני מוריד משחקי מחשב רק שזה נחשב כ-"חוקי". כשהם יפסיקו לגנוב, אני יפסיק לגנוב. עד עז שמצידי כל חברות המשחקים יפשטו רגל... כאילו מה יש להפסיד.

ב. למה אתה חושב שאני מוריד משחקים גרועים? מה אני דפוק? לבזבז רוחב פס עבור משחק גרוע (ויש הרבהההה מאוד כאלה כרגע) שאפילו 5 שקל לא הייתי מבזבז עליו? וחנויות עוד גובות 200+ בשבילו. והיום, אין משחקים איכותיים ששווים 200 ש"ח בשוק. בכלל, אף משחק לא שווה 200 ש"ח לפי דעתי, אולי חוץ מHL, שלו אני מאוד שמח שהשקעתי 200 ש"ח וקיבלתי תמורה יוצאת מן הכלל. אבל זהו. ויש המון משחקים שהייתי מוכן להשקיע בהם עד 100 ש"ח אם הייתי רואה אותם (כמו SS2 וDX1 [שתיים גרוע לאללה. כן הורדתי אותו ומחקתי תוך שניה. בכייף הייתי קונה תראשון ולגבי השני, ההורדה היית ביזבוז של כסף.] ועוד..) אבל המשחקים האלה כבר לא בחניות, ואני ממש לא מתכוון להזמין משחק מחו"ל.

ג. בטח שיש היגיון. ואל תנסה להשוות משחק מחשב למכונית, כי זאת טעות. ותגיד לי אתה, כגיימר מתחת לגיל 18 ללא רישיון וללא מכונית, למה לי להשקיע 200 ש"ח במשחק ממוצע (ממוצע פלוס אפילו) שנמשך רק מספר שעות?בזה אני לא רואה היגיון. אני יוריד תמשחק הזה, ואני יהנה יותר מכל אחד שקנה אותו. כי אני אדע שאני לא דפוק שביזבתי 200 ש"ח על משחק שנמשך מספר שעות ואז מעלה אבק למשך שנים. וכל אלה שאומרים שזה לא עיניין של מחיר.. בטח שזה כן. זאת גניבה. כמו שאמרתי, קניתי משחקים בעבר אבל עכשיו אני לא רואה את ההיגיון של זה בעוד שאיכות המשחקים יורדת (לעומת זאת, עלות וזמן הפיתוח עולה ללא סיבה נראת לעיין).

ד. אז תגיד לי למה ויגיימס, אתר בתשלום, מפרסם כל כך הרבה? מלאאא פירסומות. למה? למה מנויים צריכים לסבול את זה? למה אתרים בתשלום הם בחסות אתרים אחרים? קפיטליזם, וחמדנות עבור עוד ועוד כסף. אבל אני לא צריך את זה יותר. הם מפסידים בסופו של דבר, לא אני ולא עוד מלא אחרים שעושים כמוני.

ה. אין לי סיבה לתבוע אותם. ממש אין לי. ומצידי שימשכו לפתח משחקים עם דרישות כאלה. רק אל תצפה ממני לקנות אותם ב300 ש"ח בעודי משדרג את המחשב שלי. הם מפסידים לבסוף בכך שהם יוצרים מוצר לא איכותי עם מנוע גראפי uber-duper שלא עושה כלום חוץ מלהיראות טוב על מחשבים חזקים ולגםגם על מחשבים חלשים, לא אני.

א. מה שלא שווה את הכסף שלך, לא שווה את הזמן שלך. תוותר.

ב. HL הוא המשחק היחיד אי פעם ששווה את הכסף שהוא עולה? מה לגבי משחקי תפקידים, מהסוג בעל אורך החיים של צב מגלאפגוס? משחקי רשת שאתה משחק בהם 10 שנים? סתם משחקים (דוגמת Deus Ex) שאתה מסיים מההתחלה ועד הסוף מספר דו ספרתי של פעמים? תעשה את החישוב - 50 שעות משחק ב-200 שקל זה שעה ב-4 שקלים, סרט יוצא 40 (אי אפשר בלי פופקורן) לשעתיים-שלוש. ספר זה בערך 70 להרבה פחות מ-20 שעות. ולא חסרים משחקים בעלי אורך חיים של הרבה יותר מ-50 שעות, או משחקים שעולים הרבה פחות מ-200 שקל. אל תכליל. אז על Prince of Persia (משחק מצויין של 8 שעות) תוותר, תעשה בשכל לדעתי. אין ב-value הנמוך של 95% מהמשחקים להצדיק את גניבתם של ה-5% הנותרים.

ג. תמיד היו משחקים גרועים, תמיד יהיו. הם לא שווים את הזמן שלך. אתה לא חייב לשחק במה שאתה לא רוצה לשחק...

ד. שאלה טובה. למרות שויגיימס לא מפרסמים כל כך הרבה, אתה סתם מגזים...

ה. תוריד ל-Low. רגע, ואם תוריד אותם הם יעבדו יותר טוב?

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
ציטוט zekit
08/08/2004 10:43:31 #70

יש כאן מישהו אחד שיכול להגיד ולא שקר , שהוא אף פעם אבל אף פעם לא הוריד שיר מהאינטרנט ?

(תוך כדי שהוא יודע שזה לא חוקי כמובן)

-----------------

zekit
משתמש רגיל
רשום מ- 08/01/2004
ציטוט Chymes
08/08/2004 10:44:36 #71

רק בשביל הפרוטוקול, שכר המינימום בארצות הברית עומד על 5$ לשעה. משחק ממוצע בארצות הברית עולה 40$. 

אתה מדבר שטויות. חומרה איכותית היא מותרות לעשירים. אם אין לך כסף לקנות כרטיס מסך ב-3000 ש"ח אל תקנה. תקנה כרטיס מסך ב-1000 ש"ח ותשחק על הגדרות בינוניות. אף אחד לא מת מזה.

דרך אגב, בימים הטובים ההם שיחקתי ב-HL על מעבד 120MHz וכרטיס מסך 2MB. המשחק נראה זוועה, הטעינות היו ארוכות, אבל זה לא הפריע לי להנות ממשחק איכותי.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
ציטוט AfarsheziF
08/08/2004 13:35:28 #72

אבל תחשוב כמה כבר עולה לייצר את הכרטיס, פיסת מתכת, נגדים ומאורר, בשביל זה 3000 ש"ח?

אם היו מורידים את המחיר למחיר קצת יותר הומני, אז כל המצב בארץ היה משתנה, אני לא מדבר על מחשבים חזקים בכל בית, אני מדבר על מחשב בכל בית.

אז אולי כלונו צריכים להוריד קצת את האגו, אולי זה יזיז משהו, לעמוד פה ולטעון שאנחנו פושעים ושאנחנו הורסים הכל זה לא פיתרון.

ועכשיו לאסף:

אתה בנאדם אחרי צבא, שמרוויח באופן מסודר.

אני לפני צבא, ועוד עובד במקום שנותן פחות משכר מינימום.

אין לי הרבה זמן פנוי שאני יכול להגדיש לעבודה, ואני גם לא רוצה.

אני מעדיף לתת את הכסף שלי ללימודים, ההורים שלי לא יקנו לי משחק מחשב, אולי ליומולדת, אבל כמו שאמרתי, מי מאיתנו יסתפק במשחק אחד לשנה?

העובדה שלוקחים ממני כסף לא מפריעה לי בכלל, אלה העובדה שלוקחים יותר מידי כסף.

אם משחק היה עולה בסביבות ה100,150, בכיף הייתי קונה ולא מוריד.

אבל בנאדם, משחק מקורי טוב היום, במקרה הטוב עולה 200 ש"ח.

עצם זה שתעשיית הקווסטים נמצאת איפה שהיא היום, זה לא רק אשמת הWARZ.

אתה היית קונה את SIMON 3D?

את QUEST FOR GLORY 5? ויש עוד הרבה דוגמאות.

עקב אגו מנופח של התעשיה, שלא יכלו להשאר בדו מימד, הגיע התלת מימד לעשיה וחתם את גורלה.

כי עכשיו במקום לפתח אווירה ועלילה, אתה צריך לפתח מנוע.

קח למשל את סדרת SYBERIA, אחלה גרפיקה, חרא קווסט. סורי, אבל לחפש ממוטות זה לא בדיוק העלילה המושלמת.

"החברה שמייצרת משחקים לא מעסיקה עובדים סוציאליים שמטפלים במשפחה שלך. תחשוב קצת ותבין שאין לה סיבה לעשות כך. זו התבכיינות לשמה."

ולקחת 200-300 למשחק מחשב, זה בסדר?

זה פשוט אגו מנופח.

אני מבין שהם צריכים לשלם את כל ההוצאות וכו', אבל אם לא היה להם אגו כזה מנופח, לא היו כאלה הוצאות.

דוגרי, מה גרפיקה מהממת טובה אם זה כל מה שהמשחק מציע?

אני אוהב שותרים, אבל עדיין, אי אפשר ללכת לטבוח 10 שעות...

-----------------

AfarsheziF
משתמש רגיל
רשום מ- 07/08/2004
ציטוט Varlix Itterium
08/08/2004 13:45:00 #73

חבר'ה בחייכם. להגיד שאתם גונבים כי אין לכם כסף בעצם אומר מה שנען כמו מקודם:

אתם גונבים.

אתם אולי מנסים להצדיק את זה בשלל סיבות ועיטורים, אבל זה גנבה. אתם בעצמכם מודים בזה.

ושכר מיניימום בארה"ב הוא לא 5 דולר, אתה אולי ניסית להמיר את הזה משקלים

אבל הוא 8 דולר לפי מה שחבר שלי מדווח לי משמה.

איכות החיים שמה יותר גבוהה. מה לעשות?

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Chymes
08/08/2004 14:21:12 #74

ואני מדווח על מה שקבוע בחוק האמריקאי. שכר מינימום בארצות הברית עומד על 5$.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
ציטוט Chymes
08/08/2004 14:23:06 #75
ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /08

אבל תחשוב כמה כבר עולה לייצר את הכרטיס, פיסת מתכת, נגדים ומאורר, בשביל זה 3000 ש"ח?

אם היו מורידים את המחיר למחיר קצת יותר הומני, אז כל המצב בארץ היה משתנה, אני לא מדבר על מחשבים חזקים בכל בית, אני מדבר על מחשב בכל בית.

אז אולי כלונו צריכים להוריד קצת את האגו, אולי זה יזיז משהו, לעמוד פה ולטעון שאנחנו פושעים ושאנחנו הורסים הכל זה לא פיתרון.

רגע, מה לא הבנת בתגובה הקודמת? חומרה היא מותרות. מותרות עולים כסף. קנה או לך לעזאזל.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004

כל הפורומים>משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי: DiMkA_r
נכתב ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

ניווט בארכיון המקומי

חזרה לרשימת הנושאים בפורום