Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

נושא מחבר ההודעה
ציטוט oRcA_MaN
08/08/2004 15:32:19 #76

אגב, נדמה לי שאף אחד עוד לא הזכיר את זה כאן, אבל משחקי PS2 למשל, לא חייבים לצרוב או להוריד או לקנות. אפשר לשכור משחקים בחנויות ה-Blockbuster הגדולות (למשל, זו הממוקמת בקניון "שער ראשון" ברשל"צ), בדיוק כפי ששוכרים סרטים. חבר טוב שלי סיים כך הרבה מאוד משחקים.

-----------------

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Menaged_12
08/08/2004 16:13:27 #77

אני עכשיו מדבר ברצינות - למחשב כבר כמעט ולא קיימים משחק שווים. לכל התלונות שלכם יש פיתרון אחד - לקנות קונסולה. לא צריך לשדרג כל הזמן, המשחקים מותאמים ליכולות של המכשיר והמון משחקי איכות. בבקשה אל תתלוננו על המחיר של המשחקים, כי לא קונים משחקי קונסולות בארץ, אלא אם כן קונים משומשים, וככה יוצא אחלה דיל.

-----------------

Tell me if you win would it show

In a thousand years who would know

as a million lives come and go

on this same piece of ground 

אווטאר
Menaged_12
משתמש רגיל
רשום מ- 05/05/2004
ציטוט הראל עילם
08/08/2004 17:05:34 #78
ציטוט: הכותב המקורי jedi ב 2004 /08 /06

אז אולי הראל כל החיים שלו זה לקום בבוקר ולשחק כל היום במחשב ובקונסולות שלו עד הבוקר הבא ובגלל זה הבית תלוי גם במשחקים.

אבל יש אנשים טיפה שונים  

לא. אין סיבה לעבור דירה בגלל קרבה לחנויות מחשב. אבל אין שום הצדקה לחיות בישראל בחיפה, באר שבע, ירושליים, או שאר בורות הביוב של מדינתנו. זה בכלל לא קשור למשחקים - לחיות בפריפריה ולהתלונן על מחסור במוצר כלשהו (אם זה משחקים או כל דבר אחר) - זה מטורף.

ואתה מתעלם מהנקודה על המשלוחים באינטרנט.

-----------------

חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט הראל עילם
08/08/2004 17:13:27 #79
ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /08

אבל תחשוב כמה כבר עולה לייצר את הכרטיס, פיסת מתכת, נגדים ומאורר, בשביל זה 3000 ש"ח?

אם היו מורידים את המחיר למחיר קצת יותר הומני, אז כל המצב בארץ היה משתנה, אני לא מדבר על מחשבים חזקים בכל בית, אני מדבר על מחשב בכל בית.

אז אולי כלונו צריכים להוריד קצת את האגו, אולי זה יזיז משהו, לעמוד פה ולטעון שאנחנו פושעים ושאנחנו הורסים הכל זה לא פיתרון.

ועכשיו לאסף:

אתה בנאדם אחרי צבא, שמרוויח באופן מסודר.

אני לפני צבא, ועוד עובד במקום שנותן פחות משכר מינימום.

אין לי הרבה זמן פנוי שאני יכול להגדיש לעבודה, ואני גם לא רוצה.

אני מעדיף לתת את הכסף שלי ללימודים, ההורים שלי לא יקנו לי משחק מחשב, אולי ליומולדת, אבל כמו שאמרתי, מי מאיתנו יסתפק במשחק אחד לשנה?

העובדה שלוקחים ממני כסף לא מפריעה לי בכלל, אלה העובדה שלוקחים יותר מידי כסף.

אם משחק היה עולה בסביבות ה100,150, בכיף הייתי קונה ולא מוריד.

אבל בנאדם, משחק מקורי טוב היום, במקרה הטוב עולה 200 ש"ח.

עצם זה שתעשיית הקווסטים נמצאת איפה שהיא היום, זה לא רק אשמת הWARZ.

אתה היית קונה את SIMON 3D?

את QUEST FOR GLORY 5? ויש עוד הרבה דוגמאות.

עקב אגו מנופח של התעשיה, שלא יכלו להשאר בדו מימד, הגיע התלת מימד לעשיה וחתם את גורלה.

כי עכשיו במקום לפתח אווירה ועלילה, אתה צריך לפתח מנוע.

קח למשל את סדרת SYBERIA, אחלה גרפיקה, חרא קווסט. סורי, אבל לחפש ממוטות זה לא בדיוק העלילה המושלמת.

"החברה שמייצרת משחקים לא מעסיקה עובדים סוציאליים שמטפלים במשפחה שלך. תחשוב קצת ותבין שאין לה סיבה לעשות כך. זו התבכיינות לשמה."

ולקחת 200-300 למשחק מחשב, זה בסדר?

זה פשוט אגו מנופח.

אני מבין שהם צריכים לשלם את כל ההוצאות וכו', אבל אם לא היה להם אגו כזה מנופח, לא היו כאלה הוצאות.

דוגרי, מה גרפיקה מהממת טובה אם זה כל מה שהמשחק מציע?

אני אוהב שותרים, אבל עדיין, אי אפשר ללכת לטבוח 10 שעות...

אתה מקשיב רק לעצמך, ואחר כך מופתע שלא מסכימים איתך? המחיר הוא 200 שקלים לא בגלל שהוא אגו מנופח. המחיר הוא 200 שקלים כי זה המחיר, לפי סקרי שוק, ניתוח המצב וכל המשתנים, שבו החברה צריכה למכור את המשחק על מנת לכסות את הוצאות המשחק. להוריד את המחיר ל-100 שקלים בשביל שהחברה תפסיד כסף הוא לא דבר טוב. אגו מנופח? מי אתה בכלל שתקבע מה המחיר שצריך להיות למשהו?

תפסיק לבלבל את המוח. זה לא קשור למחיר. לא היית קונה את המשחק גם במחיר 100 שקלים. Serious Sam 2, למשל, יצא בארץ במחיר 100 שקלים לצרכן. הורידו אותו פחות? הילדים פחות צרבו אותו? לא. אין שום קשר לתווית מחיר. תעמוד על הראש, תצרח, תקרא קוקיריקו. הבעיה היא במנטליות הישראלית. וזהו.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
08/08/2004 17:55:45 #80
ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /08

ועכשיו לאסף:

אתה בנאדם אחרי צבא, שמרוויח באופן מסודר.

אני לפני צבא, ועוד עובד במקום שנותן פחות משכר מינימום.

אין לי הרבה זמן פנוי שאני יכול להגדיש לעבודה, ואני גם לא רוצה.

אני מעדיף לתת את הכסף שלי ללימודים, ההורים שלי לא יקנו לי משחק מחשב, אולי ליומולדת, אבל כמו שאמרתי, מי מאיתנו יסתפק במשחק אחד לשנה?

העובדה שלוקחים ממני כסף לא מפריעה לי בכלל, אלה העובדה שלוקחים יותר מידי כסף.

אם משחק היה עולה בסביבות ה100,150, בכיף הייתי קונה ולא מוריד.

אבל בנאדם, משחק מקורי טוב היום, במקרה הטוב עולה 200 ש"ח.

אני מבין שאתה לא מקבל מספיק כסף, ואני מאמין שמגיע לך לקבל יותר. בזמנו, שהייתי בן 14, הלכתי וקרעתי את התחת בריצות בשביל משרד נסיעות, וקיבלתי על עמלי שכר מינימום (והתחלקתי בו עם עוד נערה שעשתה איתי שבוע-שבוע), ומזה קניתי שדרוג שלם למחשב שלי. אז כן, זה אפשרי. ואם אתה לא יכול להרשות לעצמך משחק מחשב, אתה כנראה צריך למצוא עבודה אחרת, שלא מפקיעה את זכויותיך החוקיות.

עצם זה שתעשיית הקווסטים נמצאת איפה שהיא היום, זה לא רק אשמת הWARZ.

אתה היית קונה את SIMON 3D?

את QUEST FOR GLORY 5? ויש עוד הרבה דוגמאות.

עקב אגו מנופח של התעשיה, שלא יכלו להשאר בדו מימד, הגיע התלת מימד לעשיה וחתם את גורלה.

כי עכשיו במקום לפתח אווירה ועלילה, אתה צריך לפתח מנוע.

קח למשל את סדרת SYBERIA, אחלה גרפיקה, חרא קווסט. סורי, אבל לחפש ממוטות זה לא בדיוק העלילה המושלמת.

קרא את כתבת הנוסטלגיה שלי על Sierra. גם אני אהבתי קווסטים יותר מכל ז'אנר אחר, ועודני אוהב אותם. כתבתי שם 6,000 מילה על נפילת הענף. אז בוא לא נדבר על השערות - יש לי שם טיעונים מפורטים לגבי הסיבות של נפילת Sierra וההשפעה שלך על השוק.

"החברה שמייצרת משחקים לא מעסיקה עובדים סוציאליים שמטפלים במשפחה שלך. תחשוב קצת ותבין שאין לה סיבה לעשות כך. זו התבכיינות לשמה."

ולקחת 200-300 למשחק מחשב, זה בסדר?

זה פשוט אגו מנופח.

אני מבין שהם צריכים לשלם את כל ההוצאות וכו', אבל אם לא היה להם אגו כזה מנופח, לא היו כאלה הוצאות.

דוגרי, מה גרפיקה מהממת טובה אם זה כל מה שהמשחק מציע?

אני אוהב שותרים, אבל עדיין, אי אפשר ללכת לטבוח 10 שעות...

300 ש"ח למשחק זה לא מוצדק. לטעמי, גם 200 ש"ח זה לא מוצדק. לכן אני קונה משחקים בטווח שבין 20 ל-150 ש"ח ותו לא. מוזלים. כל משחק טוב, באמת טוב, מגיע למוזלים אחרי שנה. אז אני מחכה מעט וקונה "באיחור". כך גם אני צריך להשקיע פחות בחומרה, ואני מרשה לעצמי לשדרג פעם בשלוש שנים. קנה מוזלים, זה אפשרי, אני הוכחה חיה. יש המון משחקים ממש טובים בטווח שהצעתי, המון. היום יותר מאי פעם.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
בקרו בעמוד הבית של TYCOONMAN ציטוט TYCOONMAN
08/08/2004 19:02:11 #81

הבעיה היא באמת במחיר. אני זכור שהיתי בן 10 משחקים עלו 150-180 שקל!! זה לא היה כל כך יקר עכשיו מחיר של משחק מגיע ל 250!!! 250 על מה? בסרטי קולנוע משקיעים המון כסף וכרטיס עולה 30 שקל. אני נהנה שעתיים וזהו. בסוף זה נגמר.

משחקים נגיד שאני נהנה 10 שעות בסוף זה נגמר וזהו. 250 שקל זה סכום כבד מידי.

אני אומר לכם אם משחק היה נמכר ב 100 שקל היו הרבה יותר קונים. כי מה זה 100 שקל ? זה לא כך הרבה. ביחוד שב100 שקל מקבלים המון שעות משחק ואפילו משחק רשת.

אבל שיוצאים 3 משחקים ואתה ציפת לשלותם ואתה מת לשחק בהם מה קורה? שאם אתה קונה אותם אתה מגלה שנפער לך חור בכיס של 1000 שקל!! אפילו לעמידים שבינינו 1000 שקל זה לא מחיר שהולך ברגל. אז השחקן הממוצע מוריד את שלושתם. לא קונה אפילו אחד כי אם אפשק להוריד 2 אז אפשר להוריד גם 3. אם משחק היה עולה 100 שקל אז 3 היו 300 וזהולא כזה ביג דיל. בנוסף ההורים תורמים רבות להורדת המשחקים. הורים רבים לא מוכנית להביא כסף לילדהם הקטנים ואומרים לכו תורידו מהאינטרט.

ולא רק זה ספקיות האינטרט תומכות בזה. הרי ככה הן משכנעות אותך להתחבר אליהן. " תורידו משחקים סרטים ותוכנות מהר יותר". החברות האלו יכולות בקלות לעצור מי שמוריד. הרי הן מקבלות את כל הנתונים שלנו. ברגע שהן רואות שמישהו הוריד משחק פשש מתקשרות ואומרות שאם לא יפסיק ינתקו אותו.

-----------------

אווטאר
TYCOONMAN
משתמש רגיל
רשום מ- 27/06/2004
08/08/2004 19:12:03 #82
ציטוט: הכותב המקורי TYCOONMAN ב 2004 /08 /08

הבעיה היא באמת במחיר. אני זכור שהיתי בן 10 משחקים עלו 150-180 שקל!! זה לא היה כל כך יקר עכשיו מחיר של משחק מגיע ל 250!!! 250 על מה?

ובכן, כמות הווארז אז היתה גדולה באותה מידה אם לא יותר, משמע לאף אחד לא אכפת מתוית המחיר. אנשים צורבים משחקים שהיום ניתן לקנות ב-50 ש"ח, זה כבר הרגל.

בסרטי קולנוע משקיעים המון כסף וכרטיס עולה 30 שקל. אני נהנה שעתיים וזהו. בסוף זה נגמר.

משחקים נגיד שאני נהנה 10 שעות בסוף זה נגמר וזהו. 250 שקל זה סכום כבד מידי.

אני אומר לכם אם משחק היה נמכר ב 100 שקל היו הרבה יותר קונים. כי מה זה 100 שקל ? זה לא כך הרבה. ביחוד שב100 שקל מקבלים המון שעות משחק ואפילו משחק רשת.

אורכו של משחק תפקידים טוב הוא כמעט 100 שעות, והקצרים יותר הם שלושים שעות. נא לדייק. לא חסרים משחקים שיכולים להחזיק כל הקיץ, או משחקים שמעסיקים את השחקן שוב ושוב בזכות קו עלילה לא-ליניארי או משחק רשת טוב.

אבל שיוצאים 3 משחקים ואתה ציפת לשלותם ואתה מת לשחק בהם מה קורה? שאם אתה קונה אותם אתה מגלה שנפער לך חור בכיס של 1000 שקל!! אפילו לעמידים שבינינו 1000 שקל זה לא מחיר שהולך ברגל. אז השחקן הממוצע מוריד את שלושתם. לא קונה אפילו אחד כי אם אפשק להוריד 2 אז אפשר להוריד גם 3. אם משחק היה עולה 100 שקל אז 3 היו 300 וזהולא כזה ביג דיל. בנוסף ההורים תורמים רבות להורדת המשחקים. הורים רבים לא מוכנית להביא כסף לילדהם הקטנים ואומרים לכו תורידו מהאינטרט.

אני לא אתחיל להרצות להורים על חינוך קלוקל. תשאיר את ההורים מחוץ לדיון, הם לא יכולים לחנך את ילדיהם בנושא, הם עצמם לא דוגמה.

ולא רק זה ספקיות האינטרט תומכות בזה. הרי ככה הן משכנעות אותך להתחבר אליהן. " תורידו משחקים סרטים ותוכנות מהר יותר". החברות האלו יכולות בקלות לעצור מי שמוריד. הרי הן מקבלות את כל הנתונים שלנו. ברגע שהן רואות שמישהו הוריד משחק פשש מתקשרות ואומרות שאם לא יפסיק ינתקו אותו.

תשאיר את ספקיות האינטרנט מחוץ לדיון. אני טכנית עובד למען אינטרנט זהב, ולכן אני מעדיף לדון בהורים זועמים מאשר בספקיות אינטרנט והמוסר העסקי שלהן.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט הראל עילם
08/08/2004 19:20:10 #83
ציטוט: הכותב המקורי TYCOONMAN ב 2004 /08 /08

הבעיה היא באמת במחיר. אני זכור שהיתי בן 10 משחקים עלו 150-180 שקל!! זה לא היה כל כך יקר עכשיו מחיר של משחק מגיע ל 250!!!

החלשות השקל לעומת מטבעות החוץ. אינפלציה. כוח קניה גדול יותר מבעבר. עלית מחירי המשחקים בחו"ל. עלויות פיתוח גבוהות יותר למשחקים, עם תקציבים גדולים מאי פעם. אלו הם פקטורים שאתה לא יכול להתעלם מהם. לא שזה משנה. מעטים הדברים שעולים היום כפי שהם עלו לפני 10 שנים.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
08/08/2004 19:27:34 #84
אגב מחירי משחקים גבוהים ונוסטלגיה, מישהו פה עוד זוכר את השנים הראשונות של הנינטנדו 64? ברוב החנויות, כל משחק עלה בארץ כ500 ש"ח!! זו היתה פשוט שערוריה...

-----------------

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט FoxHound
08/08/2004 20:48:12 #85

ציטוט: הכותב המקורי oRcA_MaN ב 2004 /08 /08

אגב מחירי משחקים גבוהים ונוסטלגיה, מישהו פה עוד זוכר את השנים הראשונות של הנינטנדו 64? ברוב החנויות, כל משחק עלה בארץ כ500 ש"ח!! זו היתה פשוט שערוריה...

וואלה! אני זוכר שהמכשיר עלה 1000 ש"ח, כל משחק עלה 500 ש"ח וכל שלט עלה 300 ש"ח. מזל שאבא שלי קנה לי אחד בארה"ב (והוא נשרף אחרי 5  דקות, ואז החלפנו אותו בטויז אר אס בארץ -_- ).

-----------------

people of the earth beware

it is here in human form

אין פה צרפתים

laced with gread

אווטאר
FoxHound
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט AfarsheziF
09/08/2004 15:48:32 #86

"אתה מקשיב רק לעצמך, ואחר כך מופתע שלא מסכימים איתך? המחיר הוא 200 שקלים לא בגלל שהוא אגו מנופח. המחיר הוא 200 שקלים כי זה המחיר, לפי סקרי שוק, ניתוח המצב וכל המשתנים, שבו החברה צריכה למכור את המשחק על מנת לכסות את הוצאות המשחק. להוריד את המחיר ל-100 שקלים בשביל שהחברה תפסיד כסף הוא לא דבר טוב. אגו מנופח? מי אתה בכלל שתקבע מה המחיר שצריך להיות למשהו?"

אני הצרכן, אני זה שאמור לממן את החברה, למה שלא יהיה לי קול?

בטח שהייתי קונה משחק טוב אם הוא היה עולה 100 ש"ח!

אבל שזה עולה 250 ש"ח זה כבר מוגזם!

בנאדם בגילי לא יכול להרשות כמות כזאת של משחקים, אלא רק משחק בשנה, אתה היית מסתפק במשחק את לשנה?

"אני מבין שאתה לא מקבל מספיק כסף, ואני מאמין שמגיע לך לקבל יותר. בזמנו, שהייתי בן 14, הלכתי וקרעתי את התחת בריצות בשביל משרד נסיעות, וקיבלתי על עמלי שכר מינימום (והתחלקתי בו עם עוד נערה שעשתה איתי שבוע-שבוע), ומזה קניתי שדרוג שלם למחשב שלי. אז כן, זה אפשרי. ואם אתה לא יכול להרשות לעצמך משחק מחשב, אתה כנראה צריך למצוא עבודה אחרת, שלא מפקיעה את זכויותיך החוקיות."

אבל ההוצאות היחידות שלך היו חומרה או תוכנה, זה לא פועל ככה לרוב בני הנוער,

חלק מהם ציריכים לממן רשיון, חלק מכון כושר וכו'.

אז אפשר להשקיע יותר זמן בעבודה, אבל מי יעשה את זה?, אתה בתקופה הכי יפה של החיים שלך, תבזבז אותה על עבודה??

לנוער הממוצע פשוט אין כסף לקנות משחקים מקוריים, כמה שתנסו להוציא אותנו גנבים, זה לא רק אשמה שלנו.

כמו שאמרתי, אם אני קונה משחק, אז בסידרת המוזלים.

"רגע, מה לא הבנת בתגובה הקודמת? חומרה היא מותרות. מותרות עולים כסף. קנה או לך לעזאזל."

למה שחומרה תהיה מותרות?

למה שמחשב בכלל יהיה מותרות?

אנחנו במאה ה21, כמו שלחם זה לא מותרות, כך גם חיבור לאינטרנט לא צריך להיות מותרות.

"אתה מקשיב רק לעצמך, ואחר כך מופתע שלא מסכימים איתך? המחיר הוא 200 שקלים לא בגלל שהוא אגו מנופח. המחיר הוא 200 שקלים כי זה המחיר, לפי סקרי שוק, ניתוח המצב וכל המשתנים, שבו החברה צריכה למכור את המשחק על מנת לכסות את הוצאות המשחק. להוריד את המחיר ל-100 שקלים בשביל שהחברה תפסיד כסף הוא לא דבר טוב. אגו מנופח? מי אתה בכלל שתקבע מה המחיר שצריך להיות למשהו?"

בנאדם בגילי לא יכול להרשות כמות כזאת של משחקים, אלא רק משחק בשנה, אתה היית מסתפק במשחק את לשנה?

"אני מבין שאתה לא מקבל מספיק כסף, ואני מאמין שמגיע לך לקבל יותר. בזמנו, שהייתי בן 14, הלכתי וקרעתי את התחת בריצות בשביל משרד נסיעות, וקיבלתי על עמלי שכר מינימום (והתחלקתי בו עם עוד נערה שעשתה איתי שבוע-שבוע), ומזה קניתי שדרוג שלם למחשב שלי. אז כן, זה אפשרי. ואם אתה לא יכול להרשות לעצמך משחק מחשב, אתה כנראה צריך למצוא עבודה אחרת, שלא מפקיעה את זכויותיך החוקיות."

אז אפשר להשקיע יותר זמן בעבודה, אבל מי יעשה את זה?, אתה בתקופה הכי יפה של החיים שלך, תבזבז אותה על עבודה??

לנוער הממוצע פשוט אין כסף לקנות משחקים מקוריים, כמה שתנסו להוציא אותנו גנבים, זה לא רק אשמה שלנו.

"רגע, מה לא הבנת בתגובה הקודמת? חומרה היא מותרות. מותרות עולים כסף. קנה או לך לעזאזל."

למה שחומרה תהיה מותרות?

אנחנו במאה ה21, כמו שלחם זה לא מותרות, כך גם חיבור לאינטרנט לא צריך להיות מותרות.

-----------------

AfarsheziF
משתמש רגיל
רשום מ- 07/08/2004
ציטוט Drymos
09/08/2004 16:13:39 #87

גניבת משחק מחשב אינה שקולה לגניבת מרצדס. אתה לא יכול להשוות בין קניין רוחני לפיזי. בעוד שכשאני גונב את המרצדס החברה איבדה מוצר גולמי, כשאני גונב משחק מחשב החברה רק איבדה לקוח. אם הלקוח הפוטנציאלי, כביכול, בכל מקרה לא היה קונה את המשחק הספציפי, לא משנה מה - החברה לא הפסידה דבר, ואני הרווחתי. אז נכון, זאת עבירה על החוק וכל זה, אבל בשורה התחתונה, אף אחד לא ממש מפסיד כאן. בטח שלא מרצדס.

-----------------

Drymos
משתמש רגיל
רשום מ- 05/03/2004
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 16:16:00 #88
ציטוט: הכותב המקורי Drymos ב 2004 /08 /09

גניבת משחק מחשב אינה שקולה לגניבת מרצדס. אתה לא יכול להשוות בין קניין רוחני לפיזי. בעוד שכשאני גונב את המרצדס החברה איבדה מוצר גולמי, כשאני גונב משחק מחשב החברה רק איבדה לקוח. אם הלקוח הפוטנציאלי, כביכול, בכל מקרה לא היה קונה את המשחק הספציפי, לא משנה מה - החברה לא הפסידה דבר, ואני הרווחתי. אז נכון, זאת עבירה על החוק וכל זה, אבל בשורה התחתונה, אף אחד לא ממש מפסיד כאן. בטח שלא מרצדס.

הייתי יכול להכנס לדיון ארוך ופילוסופי שבו הייתי מסביר לך מדוע אתה טועה (ושלא יהיה לך ספק, אתה טועה), איני צריך. החוק בפירוש מבהיר שגניבה מכל צורה - יהיה היא וירטואלית, רוחנית או פיזית - היא ענישה בחוק באותו משקל. כך שאולי לדעתך אין להם אותו משקל, אבל לדעתך - צר לי - אין שום חשיבות בנושא. גניבת משחק מחשב זהה לחלוטין לגניבת מוצר פיזי בשווי 200 שקל.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
09/08/2004 16:38:17 #89
ציטוט: הכותב המקורי AfarsheziF ב 2004 /08 /09

אני הסתפקתי במשחק אחד לשנה לפעמים, ובשנים אחרות הייתי קונה 4 משחקים בשנה. לא מתתי מתת-תזונה ולא הייתי צריך אשפוז כפוי. שורדים את זה.

אתה צוחק עלי. אין לך כסף, ואתה אומר שזו בושה לעבוד? אתה שואל למה שאתה תצטרך לעבוד כדי לכלכל את עצמך? לקנות לעצמך אוכל וסרטים ומשחקים ומכון כושר?
הייתי בטוח שהתשובה ברורה: אם אתה רוצה כסף אתה צריך לעבוד בשבילו.

ולגבי "התקופה היפה בחיי" - חדשות, ילד: החיים יפים ומבריקים גם בגיל 25, ואפילו יותר מהנים ומרגשים בגיל 35, והם בכלל רק מתחילים בגיל 40. אז מתי תכננת להתחיל לעבוד בשביל עצמך? בגיל 60, שהחיים יראו פתאום מייאשים לשבוע וחצי בגלל שיש לך שגרון ושלשול כרוני?

אם אתה רוצה משחקים, תמצא עבודה.

אז קנה רק מוזלים. תבין שאם המדיניות שלך היא לקנות רק משחקים טובים במחיר הוגן, אתה צריך לעמוד מאחורי המדיניות הזו. זה הכבוד שלך. אני קונה בעיקר משחקים מוזלים, ואם משחק מגיע והוא יקר מדי - אני מחכה. שהוא יהיה זול אקנה אותו.כך אני מעביר מסר חד משמעי לחנויות המשחקים והן מעבירות אותו הלאה לחברות ההפצה - שהקהל קונה משחקים זולים, ומוכן אפילו לחכות בעבורם. אם אני אוריד אותו ברשת באותו רגע, מה הפרינציפ? המשחקים ימשיכו להיות יקרים.

למה שחומרה תהיה מותרות?

אם היית רודן ושליט היקום, הייתי משתחווה לך. אבל אתה אפרשזיף, שזה דרגה מתחת לנקטרינה.
אני אחכה להעלאה בדרגה, אז תוכל לקבוע את הכלכלה העולמית לנוחותך.

-----------------

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Chymes
09/08/2004 16:58:01 #90

הערה נוספת לפרוטוקול:

אתר רוטר פועל במשך שנים ודורש תשלום חודשי (חודשי או שנתי?) בשביל קבלת גישה למאגרי ווארז. אם אינני טועה, למשטרת ישראל יש את כל הראיות הדרושות בשביל לכלוא את הפושע, אבל אף אחד לא עושה כלום.

האתר Sharereactor לא דרש תשלום וסיפק רק קישורים לתוכן לא חוקי. אבל זה לא הפריע למשטרת שוויץ לפשוט על ביתו של מפעיל האתר, לעצור אותו ולסגור את האתר.

אתם רואים את ההבדל בין מדינה שומרת חוק ובין מדינה ללא חוק?

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
ציטוט Menaged_12
09/08/2004 17:01:43 #91
לי נראה מוזר כשאני רואה אנשים כחולי מדים ברבמ"ד במוצקין קונים מדוכן של משחקים צרובים...

-----------------

Tell me if you win would it show

In a thousand years who would know

as a million lives come and go

on this same piece of ground 

אווטאר
Menaged_12
משתמש רגיל
רשום מ- 05/05/2004
ציטוט Junkhead
09/08/2004 17:07:58 #92

אגב, יש כתבה מעניינת על הפיראטיות במוסף הארץ מלפני שבועיים. מומלץ לקרוא.

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
בקרו בעמוד הבית של FireWall ציטוט FireWall
09/08/2004 17:10:38 #93
ציטוט: הכותב המקורי Chymes ב 2004 /08 /09

הערה נוספת לפרוטוקול:

אתר רוטר פועל במשך שנים ודורש תשלום חודשי (חודשי או שנתי?) בשביל קבלת גישה למאגרי ווארז. אם אינני טועה, למשטרת ישראל יש את כל הראיות הדרושות בשביל לכלוא את הפושע, אבל אף אחד לא עושה כלום.

האתר Sharereactor לא דרש תשלום וסיפק רק קישורים לתוכן לא חוקי. אבל זה לא הפריע למשטרת שוויץ לפשוט על ביתו של מפעיל האתר, לעצור אותו ולסגור את האתר.

אתם רואים את ההבדל בין מדינה שומרת חוק ובין מדינה ללא חוק?

אני רואה מדינה ארופאית ללא בעיות כלכליות או פוליטיות ואני רואה מדינה עם אין סוף בעיות כאלה.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט העילג ממונסטה כריסטו
09/08/2004 17:13:52 #94
ציטוט: הכותב המקורי FireWall ב 2004 /08 /09
אני רואה מדינה ארופאית ללא בעיות כלכליות או פוליטיות ואני רואה מדינה עם אין סוף בעיות כאלה.
חביבי, לזה אנחנו קוראים בז'ארגון המקצועי "תירוץ".

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט Chymes
09/08/2004 17:14:54 #95
רגע, אתה חושב שלאיחוד האירופאי אין בעיות כלכליות ופולטיות? אין עוני? אין אבטלה?

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
בקרו בעמוד הבית של FireWall ציטוט FireWall
09/08/2004 17:17:38 #96

כן, כמו אצלנו בטוח. גם רואים בחדשות את הפצצות שמתפוצצת שם באוטובוסים, וטילים שנופלים עליהם לבתים.. וכל זה בנוסף לעוני השורר שם... מסכנים האנשים שם באירופה.

ציטוט: הכותב המקורי העילג ממונסטה כריסטו ב 2004 /08 /09
חביבי, לזה אנחנו קוראים בז'ארגון המקצועי "תירוץ".
קרא לזה איך שאתה רוצה. שמוליק, חיים, אברהם.. לא משנה. תכחיש כמה שאתה רוצה.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Varlix Itterium
09/08/2004 17:23:58 #97

זה לא נכון שלאירופאים אין בכלל בעיות

אבל בוא נגיד שמבחינת תדירות הבעיות, ודרגת הדרמטיות שלהן

רובן לא מגיעות לאלה שלנו.

ישראל נמצאת כרגע על מזלג דרכים שישפיע על גורלה העתידי באופן ניכר.

אריאל שרון אמר לעולם, בשימת הגדר, שמה שמהצד השני, כבר לא ממש שלנו

הפולטיקיה שלנו מתעסקת בגורלה של מדינה מתפתחת. של האירופאים לא.

להם יש צרות עממיות יותר.

אבל זה לא קשור בכלל לנושא הווארז המקורי. בחזרה אליכם.

-----------------

אווטאר
Varlix Itterium
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט העילג ממונסטה כריסטו
09/08/2004 17:24:09 #98
קרא לזה איך שאתה רוצה. שמוליק, חיים, אברהם.. לא משנה. תכחיש כמה שאתה רוצה.
העניין עם תירוץ הוא לא שהוא לא נכון, העניין עם תירוץ לא חייב אפילו להיות שהוא איננו רלוונטי. תירוץ פשוט איננו מספיק. שלך גם לא רלוונטי, אבל זה רק בונוס.

-----------------

"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.

קוקילידה דיגיטלית

"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.

יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.

אווטאר
העילג ממונסטה כריסטו
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2003
ציטוט Drymos
09/08/2004 17:26:18 #99
ציטוט: הכותב המקורי הראל עילם ב 2004 /08 /09
הייתי יכול להכנס לדיון ארוך ופילוסופי שבו הייתי מסביר לך מדוע אתה טועה (ושלא יהיה לך ספק, אתה טועה), איני צריך. החוק בפירוש מבהיר שגניבה מכל צורה - יהיה היא וירטואלית, רוחנית או פיזית - היא ענישה בחוק באותו משקל. כך שאולי לדעתך אין להם אותו משקל, אבל לדעתך - צר לי - אין שום חשיבות בנושא. גניבת משחק מחשב זהה לחלוטין לגניבת מוצר פיזי בשווי 200 שקל.
בסדר. אז אסור בחוק. אז מה? אני בכלל לא דיברתי על החוק היבש, שלאף אחד לא איכפת ממנו, במיוחד כשאין אף אחד שאוכף אותו. לא החוק הוא זה שמניע אותנו לא לקנות משחקים. החוק לא מפחיד אותנו במקרה הזה. אנחנו לא גונבים משחקים מטעמי "מוסר" ומתוך דאגה לתעשיית המשחקים, אותה אנחנו כל כך אוהבים. אני דיברתי על הפן המוסרי וההגיוני, אם תרצה. שחקן שמוריד משחק בלי שום כוונה לקנות אותו מלכתחילה, הוא אינו לקוח פוטנציאלי של החברה, ומשום כך אותו אדם פרטי אינו מתעלק או מזיק לחברות המשחקים.
אני, באופן אישי, קונה משחקים. אבל יש משחקי SP קצרצרים או מעט יותר ארוכים, שבשום אופן לא הייתי קונה, בלי שום קשר למחיר שלהם בחנויות. לכן, בגלל שאיני לקוח פוטנציאלי של החברה, זה כלל לא משנה לאף אחד אם אני אוריד את המשחק. איכפת לחוק, כמובן, אבל בוא לא נשחק אותה ראש-קטן-שומר-חוק-ממושמע ונאמר כל פוסט שני - "אתה מוריד - אתה עובר על החוק - אתה עבריין - דינך בבית הסוהר".

-----------------

Drymos
משתמש רגיל
רשום מ- 05/03/2004
ציטוט Junkhead
09/08/2004 17:29:16 #100

כן, כמו אצלנו בטוח. גם רואים בחדשות את הפצצות שמתפוצצת שם באוטובוסים, וטילים שנופלים עליהם לבתים.. וכל זה בנוסף לעוני השורר שם... מסכנים האנשים שם באירופה.

"שמעת? היה פיגוע. בוא נלך לצרוב את Doom 3"

o_O

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004

כל הפורומים>משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי: oRcA_MaN
נכתב ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

ניווט בארכיון המקומי

חזרה לרשימת הנושאים בפורום