Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של FireWall ציטוט FireWall
09/08/2004 17:38:35 #101
ציטוט: הכותב המקורי Junkhead ב 2004 /08 /09
ציטוט: הכותב המקורי FireWall ב 2004 /08 /09
ציטוט: הכותב המקורי Chymes ב 2004 /08 /09
רגע, אתה חושב שלאיחוד האירופאי אין בעיות כלכליות ופולטיות? אין עוני? אין אבטלה?

כן, כמו אצלנו בטוח. גם רואים בחדשות את הפצצות שמתפוצצת שם באוטובוסים, וטילים שנופלים עליהם לבתים.. וכל זה בנוסף לעוני השורר שם... מסכנים האנשים שם באירופה.

"שמעת? היה פיגוע. בוא נלך לצרוב את Doom 3"

o_O

מצב מדינה משפיע על הכסף שלה > משפיע על האזרחים שגרים בה.

האבטלה גדלה, העוני גדל.. וכך גם הפשע. והרי כולנו יודעים שלהוריד/לצרוב משחקים זה פשע.

ואיך נקרא לתירוץ הבכלל לא רלוונטי ליגטימי ורצוניילי הזה? דודו!

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Junkhead
09/08/2004 17:41:07 #102

זה עדיין תירוץ, אתה יודע.

עריכה: אז אתה בעצם אומר שאתה פושע?

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
09/08/2004 17:44:17 #103

עריכה: אז אתה בעצם אומר שאתה פושע?

כן. אני פושע סוג א' א'. צריך לאסור אותי מהר, אני מסכן את ציבור הגולשים. אני מוריד כרגע את Icewind dale 2! מהר למקלטים!

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 17:44:18 #104

ציטוט: הכותב המקורי Drymos ב 2004 /08 /09

בסדר. אז אסור בחוק. אז מה? אני בכלל לא דיברתי על החוק היבש, שלאף אחד לא איכפת ממנו, במיוחד כשאין אף אחד שאוכף אותו. לא החוק הוא זה שמניע אותנו לא לקנות משחקים. החוק לא מפחיד אותנו במקרה הזה. אנחנו לא גונבים משחקים מטעמי "מוסר" ומתוך דאגה לתעשיית המשחקים, אותה אנחנו כל כך אוהבים. אני דיברתי על הפן המוסרי וההגיוני, אם תרצה. שחקן שמוריד משחק בלי שום כוונה לקנות אותו מלכתחילה, הוא אינו לקוח פוטנציאלי של החברה, ומשום כך אותו אדם פרטי אינו מתעלק או מזיק לחברות המשחקים.
אני, באופן אישי, קונה משחקים. אבל יש משחקי SP קצרצרים או מעט יותר ארוכים, שבשום אופן לא הייתי קונה, בלי שום קשר למחיר שלהם בחנויות. לכן, בגלל שאיני לקוח פוטנציאלי של החברה, זה כלל לא משנה לאף אחד אם אני אוריד את המשחק. איכפת לחוק, כמובן, אבל בוא לא נשחק אותה ראש-קטן-שומר-חוק-ממושמע ונאמר כל פוסט שני - "אתה מוריד - אתה עובר על החוק - אתה עבריין - דינך בבית הסוהר".

זה בולשיט מוחלט. צר לי. דבר ראשון, אולי לך לא אכפת מהחוק היבש (כישראלי מצוי). לאדם ממוצע שומר חוק בעולם אכפת מהחוק, לא בגלל שאוכפים אותו, אלא בגלל שמבחינה מוסרית הוא מרגיש צורך לשמור על חוקי המדינה. במיוחד במדינה דמוקרטית שבו החוקים נקבעים על ידי נציגי הציבור והציבור. והחוק הזה נוצר על מנת להגן חלקים מהציבור, משיקול שנועד לקדם את הכלכלה והאומנות המקומית. זה משהו שכל אדם תרבותי יכול לתקשר אליו. אל תספר לי שלאדם רגיל לא אכפת מזה. לך לא אכפת מזה - ושם זה נגמר.

מעבר לכך, אל תספר לי איך לעולם לא היית קונה את המשחק. זה שטויות במיץ עגבניות. הרי אם האופציה להורדה לא היית קיימת בכלל - אם לא היה שום אמצעי לגנוב את המשחק בשום דרך - היית קונה. לא את כל המשחקים, בוודאי שלא, אבל בהחלט גם חלק ממשחקי השחקן יחיד הקצרים שאתה כל כך מתעקש שלא היית מבזבז עליהם את כספך.

-----------------

חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
09/08/2004 17:46:30 #105
ציטוט: הכותב המקורי הראל עילם ב 2004 /08 /09

בסדר. אז אסור בחוק. אז מה? אני בכלל לא דיברתי על החוק היבש, שלאף אחד לא איכפת ממנו, במיוחד כשאין אף אחד שאוכף אותו. לא החוק הוא זה שמניע אותנו לא לקנות משחקים. החוק לא מפחיד אותנו במקרה הזה. אנחנו לא גונבים משחקים מטעמי "מוסר" ומתוך דאגה לתעשיית המשחקים, אותה אנחנו כל כך אוהבים. אני דיברתי על הפן המוסרי וההגיוני, אם תרצה. שחקן שמוריד משחק בלי שום כוונה לקנות אותו מלכתחילה, הוא אינו לקוח פוטנציאלי של החברה, ומשום כך אותו אדם פרטי אינו מתעלק או מזיק לחברות המשחקים.
אני, באופן אישי, קונה משחקים. אבל יש משחקי SP קצרצרים או מעט יותר ארוכים, שבשום אופן לא הייתי קונה, בלי שום קשר למחיר שלהם בחנויות. לכן, בגלל שאיני לקוח פוטנציאלי של החברה, זה כלל לא משנה לאף אחד אם אני אוריד את המשחק. איכפת לחוק, כמובן, אבל בוא לא נשחק אותה ראש-קטן-שומר-חוק-ממושמע ונאמר כל פוסט שני - "אתה מוריד - אתה עובר על החוק - אתה עבריין - דינך בבית הסוהר".

זה בולשיט מוחלט. צר לי. דבר ראשון, אולי לך לא אכפת מהחוק היבש (כישראלי מצוי). לאדם ממוצע שומר חוק בעולם אכפת מהחוק, לא בגלל שאוכפים אותו, אלא בגלל שמבחינה מוסרית הוא מרגיש צורך לשמור על חוקי המדינה. במיוחד במדינה דמוקרטית שבו החוקים נקבעים על ידי נציגי הציבור.

מעבר לכך, אל תספר לי איך לעולם לא היית קונה את המשחק. זה שטויות במיץ עגבניות. הרי אם האופציה להורדה לא היית קיימת בכלל - אם לא היה שום אמצעי לגנוב את המשחק בשום דרך - היית קונה. אולי לא את כל המשחקים, אבל בהחלט גם חלק ממשחקי השחקן יחיד הקצרים שאתה כל כך מתעקש שלא היית מבזבז עליהם את כספך.

חוקים הנקבעים על ידי נציגי הציבור ובו זמנית מופרים על ידם, לא?

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Junkhead
09/08/2004 17:49:47 #106

עריכה: אז אתה בעצם אומר שאתה פושע?

כן. אני פושע סוג א' א'. צריך לאסור אותי מהר, אני מסכן את ציבור הגולשים. אני מוריד כרגע את Icewind dale 2! מהר למקלטים!

את זה אתה אמרת.

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 17:53:20 #107

גם רצח. זה לא משנה את העובדה שמרבית הציבור לא עובר על החוק. לא ברצח, ולא - למרות האמונה החזקה שלך ברמת הפיראטיות בעולם - בהורדת משחקים. זה מתחיל ונגמר במנטליות הישראלית. במדינות עם מצב כלכלי הרבה יותר רעוע משלנו (ושגם בהם יש טרור) יש הרבה פחות פיראטיות, בהפרש עצום. אל תספר סיפורים איך חצי מהעולם מוריד משחקים. זה חד משמעית לא נכון. רמת הפיראטיות בישראל היא פי 16 (פר אזרח) מארצות הברית. לא מצב כלכלי ולא טרור מתקרב להסביר את ההפרש הזה.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Midfit
09/08/2004 18:01:43 #108
Junkhead, אפשר בבקשה את השם של אותה כתבה מלפני שבועיים? איבדתי עניין לגמרי ב"מוסף הארץ", אבל אני רואה שהוא חוזר לעצמו. ואם בא לך להיות נדיב (או שסתם משעמם לך) אפשר לינק?

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט Drymos
09/08/2004 18:02:08 #109
זה בולשיט מוחלט. צר לי. דבר ראשון, אולי לך לא אכפת מהחוק היבש (כישראלי מצוי). לאדם ממוצע שומר חוק בעולם אכפת מהחוק, לא בגלל שאוכפים אותו, אלא בגלל שמבחינה מוסרית הוא מרגיש צורך לשמור על חוקי המדינה. במיוחד במדינה דמוקרטית שבו החוקים נקבעים על ידי נציגי הציבור והציבור. והחוק הזה נוצר על מנת להגן חלקים מהציבור, משיקול שנועד לקדם את הכלכלה והאומנות המקומית. זה משהו שכל אדם תרבותי יכול לתקשר אליו. אל תספר לי שלאדם רגיל לא אכפת מזה. לך לא אכפת מזה - ושם זה נגמר.

מעבר לכך, אל תספר לי איך לעולם לא היית קונה את המשחק. זה שטויות במיץ עגבניות. הרי אם האופציה להורדה לא היית קיימת בכלל - אם לא היה שום אמצעי לגנוב את המשחק בשום דרך - היית קונה. לא את כל המשחקים, בוודאי שלא, אבל בהחלט גם חלק ממשחקי השחקן יחיד הקצרים שאתה כל כך מתעקש שלא היית מבזבז עליהם את כספך.

אל תבלבל לי במוח על חוק מחורבן. אני בטוח שגם אתה לא אזרח שומר חוק מרובע שעושה הכל לפי התקנות הקבועות בחוקי המדינה. אף אחד לא נוהג כך, גם לא אזרחים במדינות מתוקנות ואפילו לא נבחרי העם שלהם. החוק נמצא כי הוא צריך להימצא, למען הסדר והפרוטוקול. בכל מקרה, אף פעם לא מזיק להפעיל שיקול דעת. האם אני באמת פוגע, במקרה הספציפי הזה, במישהו?

וכן, יש משחקים שלא הייתי קונה. תענה לי לעניין: אני אחד שקונה משחקים באופן קבוע, פחות או יותר. מדי פעם אני מוריד איזה משחק, שאף פעם לא התעניינתי ועקבתי ברצינות אחריו. בכל מקרה, לא סביר שהייתי מוציא 229 ש"ח על המשחק. האם מישהו נפגע מעצם העובדה ש"גנבתי" - על פי החוק לפחות - את המשחק הזה? אני עדיין חושב שלא.

-----------------

Drymos
משתמש רגיל
רשום מ- 05/03/2004
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 18:04:55 #110

אל תבלבל לי במוח על חוק מחורבן. אני בטוח שגם אתה לא אזרח שומר חוק מרובע שעושה הכל לפי התקנות הקבועות בחוקי המדינה. אף אחד לא נוהג כך, גם לא אזרחים במדינות מתוקנות ואפילו לא נבחרי העם שלהם.

וכן, יש משחקים שלא הייתי קונה. תענה לי לעניין: אני אחד שקונה משחקים באופן קבוע, פחות או יותר. מדי פעם אני מוריד איזה משחק, שאף פעם לא התעניינתי ועקבתי ברצינות אחריו. בכל מקרה, לא סביר שהייתי מוציא 229 ש"ח על המשחק. אף אחד לא נפגע במצב כזה.

לא, אתה אל תבלבל לי על דברים שאתה לא מבין בהם. צר לי להגיד לך, היחס המזלזל בחוק קיים רק בישראל. גם בארצות הברית לא תשמע אנשים מדברים על "חוק מחורבן", או על איך רק אנשים מרובעים מצייתים לחוק. לא, ציות עיוור לכל פסקה בחוקה לא תמצא בשום מקום. רוב מוחלט של אנשים שמעולם - או אולי רק פעמים ספורות בחייהם - שעברו על החוק, תמצא. רוב מוחלט של אנשים שמעריכים את שלטון החוק ואת החוקים עצמם, גם תמצא.

אל תחשוב לרגע שהמנטליות הישראלית פושה בכל מקום.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Junkhead
09/08/2004 18:07:26 #111
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /09
Junkhead, אפשר בבקשה את השם של אותה כתבה מלפני שבועיים? איבדתי עניין לגמרי ב"מוסף הארץ", אבל אני רואה שהוא חוזר לעצמו. ואם בא לך להיות נדיב (או שסתם משעמם לך) אפשר לינק?

אמממ...אני עצמי חיפשתי את הלינק אבל לא מצאתי. סורי.

בכל אופן מדובר במוסף מה-23/7.

עריכה: השם של הכתבה הוא "אנחנו דור מזויף".

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
09/08/2004 18:10:03 #112

גם רצח. זה לא משנה את העובדה שמרבית הציבור לא עובר על החוק. לא ברצח, ולא - למרות האמונה החזקה שלך ברמת הפיראטיות בעולם - בהורדת משחקים. זה מתחיל ונגמר במנטליות הישראלית. במדינות עם מצב כלכלי הרבה יותר רעוע משלנו (ושגם בהם יש טרור) יש הרבה פחות פיראטיות, בהפרש עצום. אל תספר סיפורים איך חצי מהעולם מוריד משחקים. זה חד משמעית לא נכון. רמת הפיראטיות בישראל היא פי 16 (פר אזרח) מארצות הברית. לא מצב כלכלי ולא טרור מתקרב להסביר את ההפרש הזה.

סטטיסטיקה. זאת התשובה לכל, הלא כן?

על אילו מדינות אתה מדבר? ולמה לכלול, למה? למה אי אפשר לשפוט כל אדם כיוחודי בעל תכונות, רצונות ואישיות משלו? "מנטליות ישראלית" - תגדיר. ממה היא מורכבת. תפרט. למה, איך מדוע? למה כל אדם ואדם שנמצא תחת ההכללה של "מנטליות ישראלית" רמת הפיראטיות שלו היא פי 16 מארצות הברית? אולי בכלל הסטטיסטיקה אינה מדוייקת, או שפשוט באצרות הברית קשה יותר לעלות על פיראטיות משום שהיא מאורגנת בצורה הרבה יותר טובה ופולשנית מכאן? בני אדם טועים. אין דבר כזה 100%, וכשאין 100% יש תמיד סיכוי לטעויות. אני מדבר על מה שעכשיו פה בזמן הזה. מה שאני רואה בעניים שלי כל יום. לא על פי מחקרים ומספרים חסרי משמעות.

אם תלך תשאל ותחקור כל אדם ואדם, ותגיע לאותן מסקנות - אני איתך באש ובמים. עד אז- כדור הארץ הוא שטוח.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Drymos
09/08/2004 18:11:51 #113
לא, אתה אל תבלבל לי על דברים שאתה לא מבין בהם. צר לי להגיד לך, היחס המזלזל בחוק קיים רק בישראל. גם בארצות הברית לא תשמע אנשים מדברים על "חוק מחורבן", או על איך רק אנשים מרובעים מצייתים לחוק. לא, ציות עיוור לכל פסקה בחוקה לא תמצא בשום מקום. רוב מוחלט של אנשים שמעולם - או אולי רק פעמים ספורות בחייהם - שעברו על החוק, תמצא. רוב מוחלט של אנשים שמעריכים את שלטון החוק ואת החוקים עצמם, גם תמצא.

אתה עדיין בורח ל"חוק" שלך ולא עונה לשאלה העיקרית.

-----------------

Drymos
משתמש רגיל
רשום מ- 05/03/2004
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 18:16:37 #114

על אילו מדינות אתה מדבר? ולמה לכלול, למה? למה אי אפשר לשפוט כל אדם כיוחודי בעל תכונות, רצונות ואישיות משלו? "מנטליות ישראלית" - תגדיר. ממה היא מורכבת. תפרט. למה, איך מדוע? למה כל אדם ואדם שנמצא תחת ההכללה של "מנטליות ישראלית" רמת הפיראטיות שלו היא פי 16 מארצות הברית? אולי בכלל הסטטיסטיקה אינה מדוייקת, או שפשוט באצרות הברית קשה יותר לעלות על פיראטיות משום שהיא מאורגנת בצורה הרבה יותר טובה ופולשנית מכאן? בני אדם טועים. אין דבר כזה 100%, וכשאין 100% יש תמיד סיכוי לטעויות. אני מדבר על מה שעכשיו פה בזמן הזה. מה שאני רואה בעניים שלי כל יום. לא על פי מחקרים ומספרים חסרי משמעות.

על אילו מדינות אני מדבר? כל אלו בעולם המערבי. כן, מה לעשות, אנחנו חלק מהם. ומבחינת מצב כלכלי, אנחנו גם במצב טוב יותר מחלק מהם. למרות הנטיה שלנו לחשוב שהכל כאן הכי גרוע בעולם.

מהי מנטליות ישראלית? אתה יודע טוב מאוד. אתה משמיע אותה. הדחף הבלתי נשלט לא לצאת פראייר. לחתוך פינות, לחתוך תורים. להרוויח כל מה שניתן. לגנוב. אני לא מאמין לך לרגע שאתה רואה את עצמך כגנב. אתה לא גונב "דברים פיזיים" מדי יום. אתה לא נכנס לסופר ושודד אותו. אולי כן, אבל אני לא מאמין בכך. אם היית רואה את מה שאתה עושה כגנבה, לא היית עושה אותו.

הפיראטיות בארצות הברית לא יותר מאורגנת ומסודרת. להיפך. שם העקיפה הרבה יותר מקיפה ויש ידע הרבה יותר מדויק לגבי ממדי הפיראטיות. אם יש מדינה שבה היקף הפיראטיות רק יכול להיות גדול יותר מהמשוער, זה ישראל. ההערכה של פי 16 היא הערכה נמוכה, לא גבוהה.

ואני לא יודע בדיוק מה אתה רואה, בעינים שלך, אבל הם לא מעניינות אף אחד. העולם שלך לא מייצג אפילו את העיר שאתה גר בה, שלא לציין את המדינה כולה. אתה אולי סולד מסטיסטטיקות, אבל אני אניח בהם את מבטחי לפני שאעשה זאת בדעותיו של ילד בן 16.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
09/08/2004 18:30:09 #115

על אילו מדינות אני מדבר? כל אלו בעולם המערבי. כן, מה לעשות, אנחנו חלק מהם. ומבחינת מצב כלכלי, אנחנו גם במצב טוב יותר מחלק מהם. למרות הנטיה שלנו לחשוב שהכל כאן הכי גרוע בעולם.

מהי מנטליות ישראלית? אתה יודע טוב מאוד. אתה משמיע אותה. הדחף הבלתי נשלט לא לצאת פראייר. לחתוך פינות, לחתוך תורים. להרוויח כל מה שניתן. לגנוב. אני לא מאמין לך לרגע שאתה רואה את עצמך כגנב. אתה לא גונב "דברים פיזיים" מדי יום. אתה לא נכנס לסופר ושודד אותו. אולי כן, אבל אני לא מאמין בכך. אם היית רואה את מה שאתה עושה כגנבה, לא היית עושה אותו.

הפיראטיות בארצות הברית לא יותר מאורגנת ומסודרת. להיפך. שם העקיפה הרבה יותר מקיפה ויש ידע הרבה יותר מדויק לגבי ממדי הפיראטיות. אם יש מדינה שבה היקף הפיראטיות רק יכול להיות גדול יותר מהמשוער, זה ישראל. ההערכה של פי 16 היא הערכה נמוכה, לא גבוהה.

ואני לא יודע בדיוק מה אתה רואה, בעינים שלך, אבל הם לא מעניינות אף אחד. העולם שלך לא מייצג אפילו את העיר שאתה גר בה, שלא לציין את המדינה כולה. אתה אולי סולד מסטיסטטיקות, אבל אני אניח בהם את מבטחי לפני שאעשה זאת בדעותיו של ילד בן 16.

אתה רואה, אתה שופט אותי על פי גיל ו"מנטליות" בגלל שאני גונב משחקים. למה אתה חושב שאני נדחף בתורים, לא אוהב לצאת פראייר וכל זה? אני בכייף יכול להביא לך מכתב מהפסיכיאטרית שלי שיסתור כל מה שהצהרת. לעומת זאת, אני מסכים איתך שאיני חושב שאני גונב משחקים. מה שמשונה פה הוא אם אני יגנוב שקל ממישהו ויהיה מודע לזה, אני ירגיש רע עד לדרסטיות והענשה עצמית. אני, כבנאדם עצמי ויחודי, יש חוקים שעליהם אני מתבסס בלי לישלוט אפילו. אין סיכוי שאני אי פעם אגנוב, יהורג או אפילו יחתוך פינות ותורים - כי אני לא יכול לעשות את זה. אז איך לעזאזל אתה יכול להוסיף אותי לסטטיסטיקה רק בגלל שאני מוריד משחקים? זה רק מראה עד כמה זה לא מדוייקת. ועוד בארצות הברית, ששם יש הרבה יותר אזרחים מפה, יש הרבה יותר מקומות לאי-דיוק בסטטיסטיקה.

-----------------
I hate the new forum.

FireWall
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Junkhead
09/08/2004 18:34:54 #116
אבל אתה כן גונב, למען השם!

-----------------

אווטאר
Junkhead
משתמש רגיל
רשום מ- 09/01/2004
ציטוט Chymes
09/08/2004 19:19:18 #117

הראל, אתה באמת חושב שבמדינות אחרות בני אדם מתנהגים כמו סייבורגים? אתה עד כדי כך תמים שאתה חושב שבאירופה או בארצות הברית לא גונבים, לא מתפרעים, לא עוברים על החוק, לא מנסים להשיג משהו במחיר זול יותר בזכות קשרים, לא דוחפים בתור, לא מנסים להתחמק מתשלום, לא מלכלכים, לא מקללים, לא מרמים.

ועוד איך הם עושים את זה, וטיילתי מספיק באירופה בשביל לראות את זה.

-----------------

Chymes
משתמש רגיל
רשום מ- 17/02/2004
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
09/08/2004 19:36:30 #118

אתה עדיין בורח ל"חוק" שלך ולא עונה לשאלה העיקרית.

השאלה העיקרית, אם אינני טועה, היא "במי אתה פוגע". שאלה טובה, יש לה המון תשובות.
נתחיל בעקיפין, ונגיע למרכז. בעקיפין, אתה פוגע בחברות ההפצה והפיתוח. חברות הפיתוח מכילות עשרות מפתחים, מעצבים, מאיירים, מתכנתים וכו', שכולם קיבלו משכורת די זעומה לאורך שנתיים, ומקווים כעת להרוויח תמלוגים על כל משחק שימכר מעמלם המשותף. חברות ההפצה הן חברות השקעה שנתנו מיליוני דולרים לחברות הפיתוח, עקבו אחר המוצר המפותח, סקרו את השוק, הכינו את האריזות, מצאו את החנויות, כתבו את החוברת, ורוצות לראות החזר על ההשקעה, או שהן לא ישקיעו בתחום ברבעון הפיננסי הבא.

קצת פחות בעקיפין, אתה פוגע בחנויות המשחקים. אלו חנויות שמכילות מלאי של משחקים חוקיים לצרכן עליהן הם משלמות מחיר קבוע ובלתי ניתן למיקוח, ומהרווח שהן גוזרות על כל מוצר שנמכר הן מקוות לכסות על המוצרים שנמכרים פחות, במטרה להשאר בחיים, כדי שיהיה לצרכנים הגונים מקום לקנות בו. מדובר במקומות עבודה של זבנים, מנהלים, מחסנאים וכד', שרק מנסים לעבור את החודש כמו כל אדם הגון.

ונגיע למרכז, אחרי כל הסיבובים: בראש ובראשונה אתה פוגע בך.
כשאתה צורב משחקים באופן קבוע, אתה לא יכול כבר לדמיין לעצמך אילו משחקים היית קונה לו אפשרות הצריבה לא היתה קיימת. זה כמו לשאול אדם עיוור על הבדלי הגוונים בין אדום לסגול. מכאן שאתה במצבך הנוכחי כבר לא יכול לשפוט, בשום רמה של דיוק, אילו משחקים היית באמת קונה ומאילו היית נמנע אילו היית חייב לקנות משחקים.
התוצאה הממשית היא שאתה צורב ומוריד משחקים שבא לך לשחק בהם לפי התחושה, ואתה נהנה מההפקר בינתיים. במקביל, מחירי המשחקים החוקיים עולים ומאמירים, כי אתה ורבים רבים במצבך לא קונים משחקים, ובמחירים האלו למה שתקנו?
במקביל, כל אותם נזקים עקיפים מתממשים - חברות פיתוח נופלות, חברות הפצה מסרבות להשקיע בפרוייקטים מעניינים, ואתה נתקע עם הרבה תוספות לסימס ומשחקים קצרים ומטופשים על בסיס סרטים ומותגים. לא יוציאו עוד קווסטים, ולא עוד משחקי תפקידים של 100 שעות. זה לא משתלם.
בעוד כחמש שנים, לא יהיה לך משחקים שיהיו שווים אפילו להוריד בחינם. הם יהיו כבדים גרפית, מבוססי מותג, חסרי תחכום, משעממים, מלאי באגים ומחורבנים, ואתה תצטרך לחזור ולקרוא ספרים.

העתיד חינוכי.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
בקרו בעמוד הבית של Wan7ed ציטוט Wan7ed
09/08/2004 19:58:25 #119
אני לא מבין למה לא סוגרים כמה אתרי ווארז מרכזיים במדינה?
פעם, רק ה"מתוחכמים" הורידו מהאינטרנט. היום, כל ערס טיפש יודע להוריד סרטים ומשחקים... לפחות שיחסמו את הגישות הפשוטות של אתרי הליון-נטוורק למיניהם.
תנו להם לפחות להתבאס מעצם הרעיון... :|

-----------------

Make Love NOT War

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Drymos
09/08/2004 20:25:35 #120
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /08 /09

השאלה העיקרית, אם אינני טועה, היא "במי אתה פוגע". שאלה טובה, יש לה המון תשובות.
נתחיל בעקיפין, ונגיע למרכז. בעקיפין, אתה פוגע בחברות ההפצה והפיתוח. חברות הפיתוח מכילות עשרות מפתחים, מעצבים, מאיירים, מתכנתים וכו', שכולם קיבלו משכורת די זעומה לאורך שנתיים, ומקווים כעת להרוויח תמלוגים על כל משחק שימכר מעמלם המשותף. חברות ההפצה הן חברות השקעה שנתנו מיליוני דולרים לחברות הפיתוח, עקבו אחר המוצר המפותח, סקרו את השוק, הכינו את האריזות, מצאו את החנויות, כתבו את החוברת, ורוצות לראות החזר על ההשקעה, או שהן לא ישקיעו בתחום ברבעון הפיננסי הבא.

קצת פחות בעקיפין, אתה פוגע בחנויות המשחקים. אלו חנויות שמכילות מלאי של משחקים חוקיים לצרכן עליהן הם משלמות מחיר קבוע ובלתי ניתן למיקוח, ומהרווח שהן גוזרות על כל מוצר שנמכר הן מקוות לכסות על המוצרים שנמכרים פחות, במטרה להשאר בחיים, כדי שיהיה לצרכנים הגונים מקום לקנות בו. מדובר במקומות עבודה של זבנים, מנהלים, מחסנאים וכד', שרק מנסים לעבור את החודש כמו כל אדם הגון.

ונגיע למרכז, אחרי כל הסיבובים: בראש ובראשונה אתה פוגע בך.
כשאתה צורב משחקים באופן קבוע, אתה לא יכול כבר לדמיין לעצמך אילו משחקים היית קונה לו אפשרות הצריבה לא היתה קיימת. זה כמו לשאול אדם עיוור על הבדלי הגוונים בין אדום לסגול. מכאן שאתה במצבך הנוכחי כבר לא יכול לשפוט, בשום רמה של דיוק, אילו משחקים היית באמת קונה ומאילו היית נמנע אילו היית חייב לקנות משחקים.
התוצאה הממשית היא שאתה צורב ומוריד משחקים שבא לך לשחק בהם לפי התחושה, ואתה נהנה מההפקר בינתיים. במקביל, מחירי המשחקים החוקיים עולים ומאמירים, כי אתה ורבים רבים במצבך לא קונים משחקים, ובמחירים האלו למה שתקנו?
במקביל, כל אותם נזקים עקיפים מתממשים - חברות פיתוח נופלות, חברות הפצה מסרבות להשקיע בפרוייקטים מעניינים, ואתה נתקע עם הרבה תוספות לסימס ומשחקים קצרים ומטופשים על בסיס סרטים ומותגים. לא יוציאו עוד קווסטים, ולא עוד משחקי תפקידים של 100 שעות. זה לא משתלם.
בעוד כחמש שנים, לא יהיה לך משחקים שיהיו שווים אפילו להוריד בחינם. הם יהיו כבדים גרפית, מבוססי מותג, חסרי תחכום, משעממים, מלאי באגים ומחורבנים, ואתה תצטרך לחזור ולקרוא ספרים.

העתיד חינוכי.

לא. לא ענית על השאלה שלי, רק ענית בנאום האנטי-ווארז הקבוע של מערכת ויגיימס, וזה לא מה שרציתי ולא מה ששאלתי. נמאס לי כבר לחזור על עצמי, אז פשוט תקרא לעומק את מה שכתבתי ולא רק את שלוש המילים האחרונות.

-----------------

Drymos
משתמש רגיל
רשום מ- 05/03/2004
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
09/08/2004 20:29:07 #121

לא. לא ענית על השאלה שלי, רק ענית בנאום האנטי-ווארז הקבוע של מערכת ויגיימס, וזה לא מה שרציתי ולא מה ששאלתי. נמאס לי כבר לחזור על עצמי, אז פשוט תקרא לעומק את מה שכתבתי ולא רק את שלוש המילים האחרונות.

מוזר, היה לי הרושם שאני עונה לפיירוול. ניחא. מה השאלה שלך? חזור על עצמך פעם אחת אחרונה. אין לי כוונה לבזבז מילים לריק על שאלות צדדיות, תת-שאלות, סוגיות משנה וכו' שאני יכול לגזור מההודעות הקודמות שלך. סתם בזבוז זמן.
אמור במשפט אחד מהי שאלתך, ואענה עליה.
ולמען הרקורד, "הנאום חוצב הלהבות" מעלה הוא לגמרי שלי. מלא בחימה קדושה, זה.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Moridin
09/08/2004 20:52:02 #122

אנחנו דור מזוייף

-----------------

Moridin
משתמש רגיל
רשום מ- 29/09/2003
ציטוט Darkemord3
09/08/2004 20:52:36 #123

דבר ראשון, אם חזרתי על נושא שמישהו כבר כיסה, אני מתנצל- איני יכול כרגע לקרוא את כל הדיון, אבל כשאוכל, אקרא ואערוך.

ולסיפורי- אני כיום, למרות שאני משחק במחשב רוב היום, איני קונה או מוריד משחקים רבים- לרוב אני מחליף עם חבר שלי (שנינו נהנים מאוד מהחלפת משחקים, כי זה חוסך לנו אלפי שקלים ללא צורך בהורדות), ובדרך כלל איני רוצה לנסות משחקים אלא אם אני מחכה בשבילם- ובמקרה הזה, אני קונה אותם.

אבל אני לא נגד הורדות- אני גם מוריד בעצמי מדי פעם (או צורב מחברים, למרות שרובם לא יודעים להעריך משחק טוב), אבל זו בעיקר בעיה כספית (לא חסר לי כסף- אבל איני מתכוון לשלם 300 שקל, או 400 שקל, בחנויות שמייבאות בעצמן את הסחורה, בשביל להנות ממשחק מחשב שלא מייבאים אותו בצורה מסודרת לארץ), לכן לדעתי, אם ייבאו יותר משחקים, במחירים נורמלים (מצידי גם 200 ש"ח, שלפני מספר שנים נחשב מחיר סטנדרטי לחלוטין, אבל 300-400 שקל למשחק מחשב זה בהחלט יותר מדי לדעתי) אני די בטוח שיותר אנשים יקנו- למרות שאני לא חושב ששום חברה לא תרצה להסתכן בזאת, וזו הבעיה.

אבל בזמן האחרון, אני פשוט משתתף בהמוני בטאות (לדוגמא Warhammer  40K: Dawn of War, שהוא משחק נפלא ד"א)- בערך 40-50 בשנים האחרונות, וזה משאיר אותי משועשע עד שמגיעים המשחקים אליהם אני מחכה, שאותם אני קונה.

-----------------

אווטאר
Darkemord3
משתמש רגיל
רשום מ- 19/06/2004
ציטוט AfarsheziF
09/08/2004 21:02:41 #124

"אתה צוחק עלי. אין לך כסף, ואתה אומר שזו בושה לעבוד? אתה שואל למה שאתה תצטרך לעבוד כדי לכלכל את עצמך? לקנות לעצמך אוכל וסרטים ומשחקים ומכון כושר?
הייתי בטוח שהתשובה ברורה: אם אתה רוצה כסף אתה צריך לעבוד בשבילו.

ולגבי "התקופה היפה בחיי" - חדשות, ילד: החיים יפים ומבריקים גם בגיל 25, ואפילו יותר מהנים ומרגשים בגיל 35, והם בכלל רק מתחילים בגיל 40. אז מתי תכננת להתחיל לעבוד בשביל עצמך? בגיל 60, שהחיים יראו פתאום מייאשים לשבוע וחצי בגלל שיש לך שגרון ושלשול כרוני?

אם אתה רוצה משחקים, תמצא עבודה"

ברור שאם אני רוצה כסף אני צריך לעבוד בשבילו, בגלל זה אין לי כסף למשחקים!

אז בגלל שאין לי כסף אני לא צריך להנות מהם?

היום כבר אי אפשר לקחת מקל וחישוק ולרוץ ברחוב.

החיים באמת יפים בכל גיל, זה אני לא מתווכח.

"אז קנה רק מוזלים. תבין שאם המדיניות שלך היא לקנות רק משחקים טובים במחיר הוגן, אתה צריך לעמוד מאחורי המדיניות הזו. זה הכבוד שלך. אני קונה בעיקר משחקים מוזלים, ואם משחק מגיע והוא יקר מדי - אני מחכה. שהוא יהיה זול אקנה אותו.כך אני מעביר מסר חד משמעי לחנויות המשחקים והן מעבירות אותו הלאה לחברות ההפצה - שהקהל קונה משחקים זולים, ומוכן אפילו לחכות בעבורם. אם אני אוריד אותו ברשת באותו רגע, מה הפרינציפ? המשחקים ימשיכו להיות יקרים"

אם לקנות משחקים מוזלים זה מסר, למה שWARZ לא יהיה גם מסר?

אלימות בבי"ס היא מסר למערכת החינוך, למה שפה זה לא יעבוד גם?

"אבל אני אניח בהם את מבטחי לפני שאעשה זאת בדעותיו של ילד בן 16."

עד כמה שזה נשמע מוזר, ילדים בני 16 הם הקהל יעד של משחקי מחשב, אז אולי כדאי לשמוע קצת את הדעות שלהם.

"אבל אתה כן גונב, למען השם!"

ברור שאני גונב, אני לא מכחיש.

אבל אל תיתממו לי פה כולכם.

כל אחד ממכם מוריד שירים תוכנות או משחקים, ככה זה עובד היום אין מה לעשותץ

מי יקנה היום WINXP?

300 ש"ח על תוכנה שאפשר להשיג בחינם?

מוסיקה עוד איכשהו אפשר, עקב כך שהמחיר לא 200 ש"ח לדיסק!

אבל אי אפשר לקנות כל דיסק שרוצים לשמוע.

-----------------

AfarsheziF
משתמש רגיל
רשום מ- 07/08/2004
ציטוט הראל עילם
09/08/2004 21:39:16 #125

אתה רואה, אתה שופט אותי על פי גיל ו"מנטליות" בגלל שאני גונב משחקים. למה אתה חושב שאני נדחף בתורים, לא אוהב לצאת פראייר וכל זה? אני בכייף יכול להביא לך מכתב מהפסיכיאטרית שלי שיסתור כל מה שהצהרת. לעומת זאת, אני מסכים איתך שאיני חושב שאני גונב משחקים. מה שמשונה פה הוא אם אני יגנוב שקל ממישהו ויהיה מודע לזה, אני ירגיש רע עד לדרסטיות והענשה עצמית. אני, כבנאדם עצמי ויחודי, יש חוקים שעליהם אני מתבסס בלי לישלוט אפילו. אין סיכוי שאני אי פעם אגנוב, יהורג או אפילו יחתוך פינות ותורים - כי אני לא יכול לעשות את זה. אז איך לעזאזל אתה יכול להוסיף אותי לסטטיסטיקה רק בגלל שאני מוריד משחקים? זה רק מראה עד כמה זה לא מדוייקת. ועוד בארצות הברית, ששם יש הרבה יותר אזרחים מפה, יש הרבה יותר מקומות לאי-דיוק בסטטיסטיקה.

איך אני יכול להוסיף אותך לסטטיסטיקה? כי אתה מוכיח אותה, זה די פשוט. כמו כל ישראלי, אכפת לך אך ורק מהחוקים שנוחים לך מהם. הרי אני לא באמת מאמין שאתה כל כך טיפש בשביל לחשוב שגניבת משחק אינה שווה, לכל הפחות, לגניבת שקל מאדם אחר. המוסריות שלך אם כך היא דו-פרצופית לגמרי. אתה מאוד מוסרי כל עוד זה נוח לך. כל עוד ה"פשע" שלך הוא לא משהו שאתה מוכן להגדיר כפשע. מה זה משנה שבפועל חברות פושטות את הרגל. מה זה משנה שהפיראטיות בארץ גורמת לאובדן עשרת-אלפים מקומות עבודה בישראל (אם, לדוגמה, רמת הפיראטיות בארץ הייתה זהה לזו במדינות מערביות אחרות באותו מצב כלכלי כמו ישראל). מה זה משנה שהחוק במדינה שלך, האזרחים והממשלה, מגדירים את זה כפשע. אתה בסדר.

ודרך אגב, אותי לימדו בסטטיסטיקה שככל שאוכלוסייה שלך גדולה יותר סטיית התקן גדולה יותר. אז, לא, דווקא בגלל שארצות הברית גדולה יותר המידע מדויק יותר.

-----------------

אווטאר
הראל עילם
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003

כל הפורומים>משחקים - דיון כללי > הבהרה חשובה מאוד בקשר ל-Warez. *מוגש כנקודה למחשבה*
תגובות : 261
עמוד :  מתוך 11
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי: FireWall
נכתב ב: 05/08/2004 19:48:09
תגובה אחרונה: 24/08/2004 17:58:27

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

ניווט בארכיון המקומי

חזרה לרשימת הנושאים בפורום