"התקנתי מצלמה באחד המקומות שמוכרים דיסקים פיראטיים בתל אביב. ביקשתי מהמוכר שישים שני סטנדים, אחד עם דיסקים מקוריים ב-35 שקל, והשני של דיסקים פיראטיים ב-30 שקל. אותם דיסקים בדיוק. בצד אחד עם העטיפות המקוריות, באיכות מקצועית. בצד השני דיסקים מאולתרים, עם מדבקה בכתב יד ועטיפה מנייר. 80% מהקונים העדיפו את המזויפים. חמישה שקלים הבדל... אתה מבין לאיזה שפל הגענו?
"כל שיחה שלי עם תלמידי תיכון מתחילה בכעס על המחירים. הם מדברים על 80-70 שקל לדיסק, בזמן שהמחירים הם כבר מזמן באזור ה-60 שקל, אפילו פחות, מה שמראה לך מתי בפעם האחרונה הם קנו דיסק מקורי. אחר כך, כשאני מתחיל להסביר להם על הנזקים שהם עצמם גורמים לאמנים שהם אוהבים ומעריצים, הם מתחילים להבין ולהשתכנע. אבל כשהם יחזרו הביתה ויבקשו 60 שקל לקנות דיסק ההורים שלהם יגידו להם 'מה אתם דפוקים, קחו 20 שקל ולכו לקנות בשוק'".
זה מזכיר לי שכשהתחלתי לקנות מקוריים וההורים שלי לא הבינו למה לעזאזל אני מוציא 250-300 שקל על משחק שאני יכול להשיג ב-20. כמובן שאני לא הקשבתי והצלחתי לשכנע אותם
על אילו מדינות אתה מדבר? ולמה לכלול, למה? למה אי אפשר לשפוט כל אדם כיוחודי בעל תכונות, רצונות ואישיות משלו? "מנטליות ישראלית" - תגדיר. ממה היא מורכבת. תפרט. למה, איך מדוע? למה כל אדם ואדם שנמצא תחת ההכללה של "מנטליות ישראלית" רמת הפיראטיות שלו היא פי 16 מארצות הברית? אולי בכלל הסטטיסטיקה אינה מדוייקת, או שפשוט באצרות הברית קשה יותר לעלות על פיראטיות משום שהיא מאורגנת בצורה הרבה יותר טובה ופולשנית מכאן? בני אדם טועים. אין דבר כזה 100%, וכשאין 100% יש תמיד סיכוי לטעויות. אני מדבר על מה שעכשיו פה בזמן הזה. מה שאני רואה בעניים שלי כל יום. לא על פי מחקרים ומספרים חסרי משמעות.
על אילו מדינות אני מדבר? כל אלו בעולם המערבי. כן, מה לעשות, אנחנו חלק מהם. ומבחינת מצב כלכלי, אנחנו גם במצב טוב יותר מחלק מהם. למרות הנטיה שלנו לחשוב שהכל כאן הכי גרוע בעולם.
מהי מנטליות ישראלית? אתה יודע טוב מאוד. אתה משמיע אותה. הדחף הבלתי נשלט לא לצאת פראייר. לחתוך פינות, לחתוך תורים. להרוויח כל מה שניתן. לגנוב. אני לא מאמין לך לרגע שאתה רואה את עצמך כגנב. אתה לא גונב "דברים פיזיים" מדי יום. אתה לא נכנס לסופר ושודד אותו. אולי כן, אבל אני לא מאמין בכך. אם היית רואה את מה שאתה עושה כגנבה, לא היית עושה אותו.
הפיראטיות בארצות הברית לא יותר מאורגנת ומסודרת. להיפך. שם העקיפה הרבה יותר מקיפה ויש ידע הרבה יותר מדויק לגבי ממדי הפיראטיות. אם יש מדינה שבה היקף הפיראטיות רק יכול להיות גדול יותר מהמשוער, זה ישראל. ההערכה של פי 16 היא הערכה נמוכה, לא גבוהה.
ואני לא יודע בדיוק מה אתה רואה, בעינים שלך, אבל הם לא מעניינות אף אחד. העולם שלך לא מייצג אפילו את העיר שאתה גר בה, שלא לציין את המדינה כולה. אתה אולי סולד מסטיסטטיקות, אבל אני אניח בהם את מבטחי לפני שאעשה זאת בדעותיו של ילד בן 16.
אתה רואה, אתה שופט אותי על פי גיל ו"מנטליות" בגלל שאני גונב משחקים. למה אתה חושב שאני נדחף בתורים, לא אוהב לצאת פראייר וכל זה? אני בכייף יכול להביא לך מכתב מהפסיכיאטרית שלי שיסתור כל מה שהצהרת. לעומת זאת, אני מסכים איתך שאיני חושב שאני גונב משחקים. מה שמשונה פה הוא אם אני יגנוב שקל ממישהו ויהיה מודע לזה, אני ירגיש רע עד לדרסטיות והענשה עצמית. אני, כבנאדם עצמי ויחודי, יש חוקים שעליהם אני מתבסס בלי לישלוט אפילו. אין סיכוי שאני אי פעם אגנוב, יהורג או אפילו יחתוך פינות ותורים - כי אני לא יכול לעשות את זה. אז איך לעזאזל אתה יכול להוסיף אותי לסטטיסטיקה רק בגלל שאני מוריד משחקים? זה רק מראה עד כמה זה לא מדוייקת. ועוד בארצות הברית, ששם יש הרבה יותר אזרחים מפה, יש הרבה יותר מקומות לאי-דיוק בסטטיסטיקה.
איך אני יכול להוסיף אותך לסטטיסטיקה? כי אתה מוכיח אותה, זה די פשוט. כמו כל ישראלי, אכפת לך אך ורק מהחוקים שנוחים לך מהם. הרי אני לא באמת מאמין שאתה כל כך טיפש בשביל לחשוב שגניבת משחק אינה שווה, לכל הפחות, לגניבת שקל מאדם אחר. המוסריות שלך אם כך היא דו-פרצופית לגמרי. אתה מאוד מוסרי כל עוד זה נוח לך. כל עוד ה"פשע" שלך הוא לא משהו שאתה מוכן להגדיר כפשע. מה זה משנה שבפועל חברות פושטות את הרגל. מה זה משנה שהפיראטיות בארץ גורמת לאובדן עשרת-אלפים מקומות עבודה בישראל (אם, לדוגמה, רמת הפיראטיות בארץ הייתה זהה לזו במדינות מערביות אחרות באותו מצב כלכלי כמו ישראל). מה זה משנה שהחוק במדינה שלך, האזרחים והממשלה, מגדירים את זה כפשע. אתה בסדר.
ודרך אגב, אותי לימדו בסטטיסטיקה שככל שאוכלוסייה שלך גדולה יותר סטיית התקן גדולה יותר. אז, לא, דווקא בגלל שארצות הברית גדולה יותר המידע מדויק יותר.
אז מה איתך, אתה לא ישראלי ואני כן בגלל שאני "גונב" משחקים? אתה לא יוצר לעצמך חוקי מוסר משלך? אני לא עובר על אף חוקי המדינה(חוץ מפיראטיות), וכל מה שמנית כאחד שנכנס תחת ההגדרה של המנטליות הישראלית אינה נכונה עלי. מה שאתה חושב עלי הוא טעות לחלוטין, ולא משנה מה תגיד, אינך איש מקצוע שיכול להוכיח זאת. אתה בסך הכל עובד בחנות מחשבים ומצפה שאנשים יקנו משחקים ולא יורידו בגלל שמה שאתה עושה זה חוקי וכשר. זה בסך הכל קפיטליזם טהור. הרצון לעוד ועוד כסף.
נראה אותך מסביר את מה שקרה לE&B של EA. משחק MMORPG בתשלום חודשי שנסגר בגלל שהחברה רצתה להשקיע בפרוייקטים חשובים יותר - איפה הדאיגה ללקוח? ועוד ללקוח בתשלום חודשי בנוסף לתשלום הראשוני? הם מצפים שלנו יהיה אכפת מהם? שיחקתי בEve online ויצא לי לראות לא מעט לקוחות זועמים לשעבר של E&B. ועוד EA היא לא סתם חברה, היא חברה גדולה ועישרה. רק דוגמה כמה לחברות פיתוח והפצה המסכנות אכפת מאיתנו. בטח, רק הכסף מדבר. אז תזבל בשכל על מוסר וחוקים שהכסף מדבר, ואם היית בסיטואציה אחרת גם אתה היית עושה מה שאחרים כמוני עושים. ואני לא מצפה ממך ליותר, כי אתה הרי מוכר בחנות משחקי מחשב. אין סיכוי שתסכים איתי אפילו בשליש של אחוז, כי זה כמו לזרוק משחקים מהחלון של פריק ולצעוק "משחקים בחינם!". הדבר היחידי שביכולתך לעשות זה להטיף כמה זה לא מוסרי וכמה זה לא חוקי וכל זה, הכל למען שיקנו על מנת שההכנסה תעלה, ותרוויח עוד ועוד כסף. אתה הרי יהודי, וכלונו יודעים מה יהודים עושים- מרוויחים כסף וגורמים לאחרים לבזבז.
וגם אם כן, אז מה אתה? אני אגיד לך - קפיטליסט קמצן שרק מחפש איך לחסוך עוד ועוד כסף באמצעות עוד ועוד גניבות.
Midfit כבר אמר לך מה עושים לפני שקונים משחק מבלי לצאת טמבלים, ולגבי משחקי MMORPG אני אוסיף: כשהמשחק יוצא תן לו חודש-חודשיים, חכה שיצבור קהילה ומספיק אנשים ישחקו בו. כשזה קורה, תחסוך את כל הכסף שאתה מוציא על מדיות לצריבה וקנה אותו.
ברור שאם אני רוצה כסף אני צריך לעבוד בשבילו, בגלל זה אין לי כסף למשחקים!
אז בגלל שאין לי כסף אני לא צריך להנות מהם?
היום כבר אי אפשר לקחת מקל וחישוק ולרוץ ברחוב.
החיים באמת יפים בכל גיל, זה אני לא מתווכח.
כן, בגלל שאין לך כסף, אתה בהחלט צריך להמנע ממשחקים. זו עובדה כל כך בסיסית שאני כמעט נבוך להסביר אותה, אבל מילא, אסביר: אם אין לך כסף, אתה לא יכול לקנות וליהנות מדברים שעולים כסף, בגלל שאין לך כסף. דוגמה אחרת לאותו עיקרון: אם נולדת עם איברי רבייה גבריים, לא תוכל להיכנס להריון כי אין לך שחלות. אולי תצליח להוריד אותן ממישהי בזמן שהיא לא שמה לב, מי יודע. אבל להוריד משחקים במקום לשלם עליהם זה עדיין פשע מהבחינה החוקית ומהבחינה המוסרית, ו"אין לי כסף" הוא תירוץ עלוב. אם אין לך כסף, עבוד ויהיה לך יותר כסף. סחוט את ההורים. בקש מהסבים. אם אין לך מספיק כסף, תסתדר בלי. לא עם חישוק ומקל (מה אתה, ילד של שנות הארבעים?) אבל יש בחוץ כדורגל, תנועות נוער, סרטי קולנוע, ספרים, טלויזיה וסקס מופקר. אמרתי כבר תנועות נוער?
אם לקנות משחקים מוזלים זה מסר, למה שWARZ לא יהיה גם מסר?
אלימות בבי"ס היא מסר למערכת החינוך, למה שפה זה לא יעבוד גם?
ווארז הוא לא מסר, היות והוא לא נרשם כלל על הרדאר של חברות המשחקים. הם לא יודעות אם אתה לא קונה את המשחק בגלל שהמחיר לא גבוה או בגלל שאין לך מחשב, או שחלילה אתה בתרדמת שנתיים. אם הן רואות, לעומת זאת, שמרבית הלקוחות קונים משחקים רק כשהם יורדים מתחת למחיר מסוים, זה בהחלט אומר להן להתחיל לשווק את המשחקים במחיר הזה, או להוריד מחירים כעבור זמן מסוים לכל מוצריהן.
ברור שאני גונב, אני לא מכחיש.
אבל אל תיתממו לי פה כולכם.
כל אחד ממכם מוריד שירים תוכנות או משחקים, ככה זה עובד היום אין מה לעשותץ
מי יקנה היום WINXP?
300 ש"ח על תוכנה שאפשר להשיג בחינם?
Win Xp עולה 450 ש"ח לעותק OEM. אני יודע, כי אני קניתי שני עותקים חוקיים וממוספרים, אחד למחשב הרגיל שלי והשני לנייד. כמוני קנו גם הרבה מאוד אנשים. אתה לא מסוגל להתנתק מהמנטליות הווארזרית, אני מבין זאת עכשיו. אם כך, חבל על כל הטרחה. עד שלמדתי לצטט בחלקים! לעזאזל.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
וגם אם כן, אז מה אתה? אני אגיד לך - קפיטליסט קמצן שרק מחפש איך לחסוך עוד ועוד כסף באמצעות עוד ועוד גניבות.
Midfit כבר אמר לך מה עושים לפני שקונים משחק מבלי לצאת טמבלים, ולגבי משחקי MMORPG אני אוסיף: כשהמשחק יוצא תן לו חודש-חודשיים, חכה שיצבור קהילה ומספיק אנשים ישחקו בו. כשזה קורה, תחסוך את כל הכסף שאתה מוציא על מדיות לצריבה וקנה אותו.
לחסוך כסף שאין לי? אמממ.
אני לא צורב משחקים, אני מתקין אותם ישר שאני מוריד אותם דרך daemon tools. והייתי כבר מנוי מעל לשנתיים למספר משחקי MMORPG, אני לא קמצן. אבל ת'לא הבנת לגבי E&B, שנסגר.
לחסוך כסף שאין לי? אמממ.
אני לא צורב משחקים, אני מתקין אותם ישר שאני מוריד אותם דרך daemon tools. והייתי כבר מנוי מעל לשנתיים למספר משחקי MMORPG, אני לא קמצן. אבל ת'לא הבנת לגבי E&B, שנסגר.
לחסוך כסף שאין לי? אמממ.
אז קח את הכסף ש"אין לך" ותעשה מנוי למשחק חדש.
זה לא הכסף שלי, זה הכסף של אבא שלי. והוא קונה לי מחשב חדש. נא לה לה לה..
אני מסכים עם FireWall בכל הקשור למשחקי MMORPG. לשלם 300 ש"ח לתשלום ראשוני ואחר כך 80 ש"ח כל חודש זו פשוט גנבה. חברות משחקים יכולות בקלות לחסות הוצאות ועוד להרוויח טוב מאד בזכות התשלום הראשוני.
אה, ותחזוקת שרתים זה בולשיט אחד גדול. אם בליזארד מחזיקה שרתי Battle.net מבלי לדרוש תשלום חודשי, אז אני לא רואה שום סיבה שחברות ענק כמו EA או Lucasarts לא יוכלו.
אני מסכים עם FireWall בכל הקשור למשחקי MMORPG. לשלם 300 ש"ח לתשלום ראשוני ואחר כך 80 ש"ח כל חודש זו פשוט גנבה. חברות משחקים יכולות בקלות לחסות הוצאות ועוד להרוויח טוב מאד בזכות התשלום הראשוני.
אה, ותחזוקת שרתים זה בולשיט אחד גדול. אם בליזארד מחזיקה שרתי Battle.net מבלי לדרוש תשלום חודשי, אז אני לא רואה שום סיבה שחברות ענק כמו EA או Lucasarts לא יוכלו.
אם כך אני בטוח שתוכל להסביר מדוע גם Blizzard לוקחת (או ליתר דיוק, תיקח) כסף על World of Warcraft. כנראה שההשוואה שלך לשרתים של B.net לא נכונה. למען האמת, כל אדם אשר מבין בשרתים יגיד לך שזה בולשיט.
-----------------
חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!
נראה אותך מסביר את מה שקרה לE&B של EA. משחק MMORPG בתשלום חודשי שנסגר בגלל שהחברה רצתה להשקיע בפרוייקטים חשובים יותר - איפה הדאיגה ללקוח? ועוד ללקוח בתשלום חודשי בנוסף לתשלום הראשוני? הם מצפים שלנו יהיה אכפת מהם? שיחקתי בEve online ויצא לי לראות לא מעט לקוחות זועמים לשעבר של E&B. ועוד EA היא לא סתם חברה, היא חברה גדולה ועישרה. רק דוגמה כמה לחברות פיתוח והפצה המסכנות אכפת מאיתנו. בטח, רק הכסף מדבר. אז תזבל בשכל על מוסר וחוקים שהכסף מדבר, ואם היית בסיטואציה אחרת גם אתה היית עושה מה שאחרים כמוני עושים. ואני לא מצפה ממך ליותר, כי אתה הרי מוכר בחנות משחקי מחשב. אין סיכוי שתסכים איתי אפילו בשליש של אחוז, כי זה כמו לזרוק משחקים מהחלון של פריק ולצעוק "משחקים בחינם!". הדבר היחידי שביכולתך לעשות זה להטיף כמה זה לא מוסרי וכמה זה לא חוקי וכל זה, הכל למען שיקנו על מנת שההכנסה תעלה, ותרוויח עוד ועוד כסף. אתה הרי יהודי, וכלונו יודעים מה יהודים עושים- מרוויחים כסף וגורמים לאחרים לבזבז.
דבר ראשון, אני באמת לא יהודי.
דבר שני, הניסיון שלך לקשר את העמדות שלי לזה שאני עובד בפריק הוא טיפשי. יותר נכון שזה סיבה ומסובב - אני עובד בפריק בגלל שאני בעל דעות כאלו. אדם המאמין בווארז לא יקבל אצלנו עבודה.
דבר שלישי, אתה דביל. מה בדיוק אתה מנסה להוכיח לגבי E&B? שאנשים התרגזו? זה בגלל שאנשים תמיד מתרגזים. גם על דברים שאין להם זכות. חברת EA הודיעה על הפסקת התמיכה במשחק 7 חודשים לפני הסגירה. שבעה חודשים. פרק זמן היסטרי שבו היא המשיכה לתמוך במשחק שעליו היא מפסידה כסף. אני באמת לא מבין איך מישהו יכול לבוא אליהם בטענות. מה לעשות, זה עסק. זה לא משנה ש-EA חברה עשירה, אין שום סיבה בעולם שהיא תמשיך להפסיד כסף לנצח על משחק רשת שאינו מחזיר את ההשקעה. היא נתנה ללקוחות שלה התראה מכובדת מראש, החזירה כספים ואפילו נתנה לאנשים חודש מנוי חינם פיצוי. צריך להיות מאוד, מאוד קטנוני לבוא אליהם בטענות. אתה כנראה חושב שהם היו צריכים להמשיך ולהפסיד כסף.
-----------------
לא, כי אולי יש הבדל קל, זעיר, כמעט בלתי נראה, בין שרתי Match-making שהם בעצם פורטלים שדרכם אנשים משחקים על מחשבים של אנשים אחרים (כלומר, השחקנים הם ה-host) ובין שרתים שנועדו לספק שירותי אירוח לאלפי אנשים בו-זמנית.
למען האמת, ההבדל בכוח עיבוד הוא פי כמה מאות. אבל היי, Blizzard עשירה, שתפסיד כסף. למה לא.
-----------------
לא, כי אולי יש הבדל קל, זעיר, כמעט בלתי נראה, בין שרתי Match-making שהם בעצם פורטלים שדרכם אנשים משחקים על מחשבים של אנשים אחרים (כלומר, השחקנים הם ה-host) ובין שרתים שנועדו לספק שירותי אירוח לאלפי אנשים בו-זמנית.
למען האמת, ההבדל בכוח עיבוד הוא פי כמה מאות. אבל היי, Blizzard עשירה, שתפסיד כסף. למה לא.
נכון, ובגלל זה דורשים 350 ש"ח למשחק במקום 200. תשלום חודשי הוא בסך הכל תירוץ לחלוב כסף משחקנים.
"
דבר שלישי, אתה דביל. מה בדיוק אתה מנסה להוכיח לגבי E&B? שאנשים התרגזו? זה בגלל שאנשים תמיד מתרגזים. גם על דברים שאין להם זכות. חברת EA הודיעה על הפסקת התמיכה במשחק 7 חודשים לפני הסגירה. שבעה חודשים. פרק זמן היסטרי שבו היא המשיכה לתמוך במשחק שעליו היא מפסידה כסף. אני באמת לא מבין איך מישהו יכול לבוא אליהם בטענות. מה לעשות, זה עסק. זה לא משנה ש-EA חברה עשירה, אין שום סיבה בעולם שהיא תמשיך להפסיד כסף לנצח על משחק רשת שאינו מחזיר את ההשקעה. היא נתנה ללקוחות שלה התראה מכובדת מראש, החזירה כספים ואפילו נתנה לאנשים חודש מנוי חינם פיצוי. צריך להיות מאוד, מאוד קטנוני לבוא אליהם בטענות. אתה כנראה חושב שהם היו צריכים להמשיך ולהפסיד כסף."
הפסדים?! הם לא הפסידו סנט שחוק. הם סגרו את המשחק בכלל שהם הרוויחו פחות ממה שהם ציפו להרוויח, אז אני מבקש לא לבלבל ת'מוח.
"Win Xp עולה 450 ש"ח לעותק OEM. אני יודע, כי אני קניתי שני עותקים חוקיים וממוספרים, אחד למחשב הרגיל שלי והשני לנייד. כמוני קנו גם הרבה מאוד אנשים. אתה לא מסוגל להתנתק מהמנטליות הווארזרית, אני מבין זאת עכשיו. אם כך, חבל על כל הטרחה. עד שלמדתי לצטט בחלקים! לעזאזל."
נכון אני לא מסוגל להתנתק מהמנטליות, אני פושע ואני לא מכחיש את זה.
אבל כמשאירים את הבחירה לצרכן, אם להוריד בחינם או לקנות ב200 ש"ח, ברור שהוא יוריד בחינם.
אני מנסה להבהיר כבר כמה הודעות שהמצב שWARZ הגיע אליו בישראל, הוא לא בהכרח עקב המנטליות הישראלית.
אם נותנים לך משהו בחינם, אין אף אחד שירדוף אותך על זה, וחצי מדינה עושה את זה, אז למה שלא תיקח? , סורי אבל טבע האדם הוא להגרר לנורמות חברתיות, במיוחד נורמות שפועלות לטובתינו.
אבל אם מחיר משחק היה 100 ש"ח למשחק, תאמין לי שהיה לי מדף שלם של משחקים,
אני מוריד לא בגלל מנטליות, בגלל שאין לי כסף!
נכון, זה שאין לי כסף אומר שאני בעצם לא אמור להנות ממשחקים בכלל, אבל בחייך...חיים רק פעם אחת.
שוב, אני יודע שאני עובר על החוק, אבל פשוט לא אכפת לי, עד כמה שזה עצוב...
נכון אני לא מסוגל להתנתק מהמנטליות, אני פושע ואני לא מכחיש את זה.
אבל כמשאירים את הבחירה לצרכן, אם להוריד בחינם או לקנות ב200 ש"ח, ברור שהוא יוריד בחינם.
משאירים את הבחירה בידי הצרכן? לא ממש. הבחירה בוודאי קיימת - יש הרבה בחירות בחיים, אבל זה לא אומר שמישהו "השאיר אותה בידך". אני אתן לך דוגמה לבחירה: אתה יכול להוביל את אבא ואמא למסע שייט ולאבד אותם בדרך מעבר לסיפון, ולזכות בכספי הביטוח מהעדר ראיות, או שאתה יכול לאכול סלט גמבה. הבחירה בידיך. למען בחירות מהסוג הזה, ההורים שלך היו אמורים ללמד אותך ערכים. ערכים פירושו ההבדל בין "אסור" ל"מותר", ובין "נכון" ו"לא נכון". Right and Wrong. מה אתה יכול לעשות בחברה מתורבתת ומה לא.
לקנות משחק בחנות זה הוגן, מותר ונכון. להוריד משחק באינטרנט (ו/או להטביע את אמא) זה שפל, אסור ולא נכון. ערכים.
אני מנסה להבהיר כבר כמה הודעות שהמצב שWARZ הגיע אליו בישראל, הוא לא בהכרח עקב המנטליות הישראלית.
אם נותנים לך משהו בחינם, אין אף אחד שירדוף אותך על זה, וחצי מדינה עושה את זה, אז למה שלא תיקח? , סורי אבל טבע האדם הוא להגרר לנורמות חברתיות, במיוחד נורמות שפועלות לטובתינו.
אבל אם מחיר משחק היה 100 ש"ח למשחק, תאמין לי שהיה לי מדף שלם של משחקים,
אני מוריד לא בגלל מנטליות, בגלל שאין לי כסף!
נכון, זה שאין לי כסף אומר שאני בעצם לא אמור להנות ממשחקים בכלל, אבל בחייך...חיים רק פעם אחת.
שוב, אני יודע שאני עובר על החוק, אבל פשוט לא אכפת לי, עד כמה שזה עצוב...
ואני מסכים שזה עצוב.
אכן, חיים רק פעם אחת, גם אמא חיה רק פעם אחת, וגם אבא חי רק פעם אחת. ויש מקומות בים התיכון שם סערות פתאומיות גובות חיי נופשים. אז מה הנקודה שלך? "חיים רק פעם אחת" הוא תירוץ יותר עלוב מ"אין לי כסף". זה לא מצדיק כלום, זה לא מסביר כלום. אל תסתתר מאחורי "חיים רק פעם אחת".
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
אם ווארז היה בעקיפת החוק, אם שבכניק היה קופץ עלי מהמסך, לא הייתי מוריד.
אבל בגלל שאין מי שירדוף אותך, ולא אוסרים אף אחד, אני ממשיך להוריד.
ושוב אני אומר, אם משחקים היו עולים בסביבות ה100, לא הייתי מוריד אותם.
פשע קל לביצוע הוא עדיין פשע, ואם אתה צורב מוזיקה ששווה 60 ש"ח אתה תצרוב גם משחקים ששווים 100 ש"ח. אל תזבל בשכל.
רד מהעץ הגבוה שלך. אתה בעצמך אמרת שלא איכפת לך מתעשיית המשחקים, ובעצמך אמרת שהאפשרות החינמית תמיד יותר משתלמת, אז על מי אתה חושב שאתה עובד? אין פה בן-אדם אחד שמאמין לך (חוץ מ-Firewall, והוא חי באותו סרט).
למרות שאני לא בטוח שזה אפילו קשור לנושא הדיון, כמישהו שלדעתי מבין ב-MMORPG's (שיחקתי בהחלט במספיק), אני חולק עליך חלקית.
אני גם מאמין שמחיר המשחקים ההמוניים (וקח בחשבון שיש משחקים המוניים שניתן להוריד אותם חינם, בצורה חוקית, מהרשת, ורק לשלם עליהם שכר חודשי) הוא מוגזם, מפני שבאמת 300 ש"ח (ובמקרה של חלק מהמשחקים, 400 ש"ח) זה מחיר גבוה מאוד למשחק שאתה צריך לשלם לו גם אחר כך שכר חודשי (ובכלל, לכל משחק).
אבל למען האמת, השכר חודשי הכי גבוה שנתקלתי בו הוא 70 ש"ח (וזה במקרה הרע ביותר, לרוב זה 55-60 ש"ח), ולכן אני אומר, במקום ללכת לסרט+פופקורן, או מסעדה, לשלם על משחק שכר חודשי בשביל להנות ממנו, זה לא עד כדי כך יקר.
תלוי מתי. 50 דולר הוא באמת מחיר מוגזם, אך התשלום החודשי הוא מוצדק - או לפחות אמור להיות מוצדק. במשחקי MMORPG אתה מקבל תכנים חדשים, קווסטים, עצמים והרחבות בכל חודש (או לפחות כך אמור להיות, כמה משחקים באמת עושים זאת - מדובר בסוגייה שונה לחלוטין), מה שדורש מהחברות להמשיך להחזיק צוות פיתוח ולהשקיע כסף לאחר יציאת המשחק (בהיקף מורחב הרבה יותר לעומת צוותים המפיקים טלאים וכו' למשחקי שחקן יחיד). במרוצת החודשים, החברה תוציא חלק גדול מהכספים שהכניסה ממכירת המ-MMORPG הראשונית. כדי שלא להיכנס להפסד, ובעצם להמשיך להרוויח, עליה לדרוש תשלום חודשי מהמשתמשים. אחרת, גם אם תוכל להמשיך לשלם לצוות הפיתוח, לא תהיה הצדקה להשקיע בפרויקט, שכן בסופו של דבר החברות רוצות להרוויח כסף.