אם ווארז היה בעקיפת החוק, אם שבכניק היה קופץ עלי מהמסך, לא הייתי מוריד.
אבל בגלל שאין מי שירדוף אותך, ולא אוסרים אף אחד, אני ממשיך להוריד.
ושוב אני אומר, אם משחקים היו עולים בסביבות ה100, לא הייתי מוריד אותם.
אם ווארז היה נאכף בקפדנות, או יותר מכך, אם אפשרות ההורדה והצריבה לא היו קיימות - לא היית מוריד. וואו, זה אומר הרבה עליך כאדם.
ואני לא קונה לרגע שאם משחקים היו עולים 100 ש"ח לא היית מוריד אותם. אתה אולי חושב כך כעת, אבל אתה ווארזר כבר שנים רבות, ולא קנית משחקי מחשב רבים באותן שנים. אם משחקים היו עולים 100 ש"ח, אני מהמר שהיית צורב עדיין, ומוריד עדיין, כי שקל וחצי (עלותו של דיסק) תמיד יהיה נמוך במחירו ממאה ש"ח (עלותו של המשחק החוקי בעולם האפרשזיפי שלך). כל עוד המתמטיקה לא תשתגע לי, יחס הגדול/קטן הזה יישאר. אבל אתה צודק, סגרנו את הנושא. אתה מוריד מהסיבה שהייתי יכול לומר לך מלכתחילה - הסיבה בגינה מרבית הפשעים בעולם מתבצעים. כי אתה יכול. לכן אני מאמין שהדרך היחידה לעצור את הווארז לא קשורה למחירים, להפצה, לחינוך או כל דבר דומה. צריך פשוט לייצר אמצעים טכנולוגיים/תוכנתיים שימנעו לחלוטין אפשרות העתקה בכל מחיר, אפילו אם זה אומר ליצור אמצעי הגנה חדש מדי חודשיים, כי הרי כל אמצעי יכול להפרץ עם מספיק זמן והשקעה.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
אני אומר לך בכנות, אם משחק היה עולה 100 ש"ח לא הייתי מוריד, אני לא מתגאה בזה שאני מוריד.
יש בפורום הזה שני אנשים, 3 אם מחשיבים את המעורער נפשית, שמכירים אותי, והם יכולים להבטיח לך שאני עומד במה שאני אומר.
אם אתה עומד במה שאתה אומר, אתה בוודאי תסור במהירות לחנות הקרובה ותהנה מהמבחר של מאות המשחקים אשר תווית מחירם מאה שקלים ומעלה. אם הסוגיה היא אך ורק המחיר, יש מספיק משחקים זולים.
-----------------
חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!
אני אומר לך בכנות, אם משחק היה עולה 100 ש"ח לא הייתי מוריד, אני לא מתגאה בזה שאני מוריד.
יש בפורום הזה שני אנשים, 3 אם מחשיבים את המעורער נפשית, שמכירים אותי, והם יכולים להבטיח לך שאני עומד במה שאני אומר.
תראה, אף אחד לא יוריד את המחיר כל עוד אתה ממשיך לגנוב. אתה לא קובע את המחיר, מי שקובע אותו הם היוצרים, המפיצים, המוכרים... ה-200 ש"ח האלו "מתפזרים" בין אלפי אנשיפ שונים שלכולם הכסף הזה זאת הפרנסה שלהם וכאשר אתה פוגע בהם, אתה פוגע בפרנסתם.
עוד סיבות מדוע לא יעזור אם יורידו את המחיר:
- בסדר. אני מאמין לך. אם המחיר היה 100 ש"ח אז היית קונה. אבל מי יבטיח שכל האנשים יתחילו לקנות? רוב האנשים שמורידים לא יעזור אם יורידו את המחיר כי אם הוא יכול לעשות זאת בחינם(לא בדיוק נכון אם לחשב את מחיר האינטרנט והחשמל) אז אין שום סיבה שהוא יתחיל לקנות את המשחקים.
- עוד סיבה והיא העיקרית היא התוצאה שתצא מכך: אנשים יבינו "הנה, הצלחנו להוריד מחירים של משחקי מחשב, עכשיו נמשיך עוד להוריד ולא רק במשחקים אלא גם במוסיקה, תוכנות וסרטים..." אתה מבין? אנשים יכולים להבין זאת אחרת ולהמשיך ולגנוב ולהשיג מטרות. זה ממש כמו המלחמה בטרור. אם להיכנע לטרור אז הטרוריסטים יבינו שאפשר להשיג מטרות דרך הטרור וימשיכו להישתמש בטרור כדרך להשיג מטרות!
בכדי לטפל בפיראטות צריך להישתמש בכוח: להילחם נגד יוצרים התוכנות הפיראטיות, להיטפל באנשים שפיצים את התוכנות, לשים קמפיינים שונים בטלויזיה, רדיו ואינטרנט אשר יסבירו לאנשים שמה שהם עושים זאת עבירה על החוק הפגיעה ביוצרים ובסוף להגיש תלונות נגד הגנבים עצמם. לגבי מוסיקה, בקרוב יעלה קמפיין בטלויזיה ויתחילו להגיש תלונות נגד אנשים אשר מפירים זכויות יוצרים. אני לפחות מקווה שבקרוב יתחילו גם להגיש תלונות גם נגד מורידי סרטים תוכנות וכמובן משחקים.
"אם אתה עומד במה שאתה אומר, אתה בוודאי תסור במהירות לחנות הקרובה ותהנה מהמבחר של מאות המשחקים אשר תווית מחירם מאה שקלים ומעלה. אם הסוגיה היא אך ורק המחיר, יש מספיק משחקים זולים."
כמו שאמרתי, משחקים מוזלים אני קונה, כשיש משחקים טובים, כמו MIST 3 או קרימזון סקייס.
, משחקים מוזלים אני קונה, כשיש משחקים טובים, כמו MIST 3 או קרימזון סקייס.
- בסדר. אני מאמין לך. אם המחיר היה 100 ש"ח אז היית קונה. אבל מי יבטיח שכל האנשים יתחילו לקנות? רוב האנשים שמורידים לא יעזור אם יורידו את המחיר כי אם הוא יכול לעשות זאת בחינם(לא בדיוק נכון אם לחשב את מחיר האינטרנט והחשמל) אז אין שום סיבה שהוא יתחיל לקנות את המשחקים.
אני מכיר לפחות 20 איש שיקנו ברגע שהמחיר ירד, וכמונו יש עוד הרבה, וזאת התחלה ממש לא רעה.
אם EA הפסידה ממשחק MMORPG שמחייב קנייה ראשונית (בדרך כלל) + תשלום חודשי של בערך 10$ אז למה אפשר לצפות ממשחקים רגילים שאותם אינם צריך לקנות או לשלם תשלום חודשי (דרך פיראטיות)?
כמובן שקהל הMMORPG הוא נמוך בהרבה, אבל אנחנו מדברים על תשלום ראשוני של 150+ ש"ח ותשלום חודשי.
אם EA הפסידה ממשחק MMORPG שמחייב קנייה ראשונית (בדרך כלל) + תשלום חודשי של בערך 10$ אז למה אפשר לצפות ממשחקים רגילים שאותם אינם צריך לקנות או לשלם תשלום חודשי (דרך פיראטיות)?
כמובן שקהל הMMORPG הוא נמוך בהרבה, אבל אנחנו מדברים על תשלום ראשוני של 150+ ש"ח ותשלום חודשי.
מה הקשר בכלל? כמה משחקים אתה מכיר - מלבד מעטי מעטים - שבהם החברה ממשיכה לתמוך במשחק שנים לאחר יציאתו? אין בכלל שום קשר. ההוצאות של משחק MMRPG דורשות לא רק עלות תחזוקה רצופה, אלא גם הקמת תשתית טכנולוגית יקרה והשקעה גבוהה הרבה יותר בטכנולוגייה שמאחורי המשחק. אם עלות הפקת משחק "רגיל", כולל תמיכה בהוצאת טלאים בשנה הראשונה, היא בערך 2-6 מיליון דולר, עלות פיתוח, הקמת התשתית, הרצת ותמיכה במשחק MMRPG בשנה הראשונה הוא 10-50 מיליון דולר.
-----------------
מה הקשר בכלל? כמה משחקים אתה מכיר - מלבד מעטי מעטים - שבהם החברה ממשיכה לתמוך במשחק שנים לאחר יציאתו? אין בכלל שום קשר. ההוצאות של משחק MMRPG דורשות לא רק עלות תחזוקה רצופה, אלא גם הקמת תשתית טכנולוגית יקרה והשקעה גבוהה הרבה יותר בטכנולוגייה שמאחורי המשחק. אם עלות הפקת משחק "רגיל", כולל תמיכה בהוצאת טלאים בשנה הראשונה, היא בערך 2-6 מיליון דולר, עלות פיתוח, הקמת התשתית, הרצת ותמיכה במשחק MMRPG בשנה הראשונה הוא 10-50 מיליון דולר.
כן אבל למשחק רגיל לא משלמים תשלום חודשי, רק התחלתי. מה שהתכוונתי זה שEA סגרה משחק MMORPG שניתן לשחק בו רק בצורה חוקית וזה מצריך תשלום התחלתי ומתמשך. משחקי מחשב רגילים הרבה, כמוני, משיגים בצורה פיראטית ועדיין חברות כמו EA ממשיכות להרוויח כסף ולפתח עוד משחקים. MMORPG = אי אפשר לפרוץ ולא משתלם לEA. משחקים רגילים = ניתן ליפרוץ ולהפיץ במגוון דרכים לא חוקיים, ונראה שזה יותר משתלם אפילו לחברה עצמה. לפתח ולהפיץ משחקים רגילים עדיין משתלם יותר איפלו שניתן להשיג את אותם משחקים בצורה פיראטית בנפרד לדרך החוקית והכשרה.
אני מבטיח לך ש- EQ הרוויח יותר כסף מרוב המשחקים של Sony. וגם אם לא - אתה סתרת את עצמך - הרווח הוא יותר גדול כי השוק הרבה יותר גדול. משחק MMORPG הופך למצליח אם יש 150,00-200,000 מנויים (אולי מצליח - אבל לא בהכרח רווחי) - משחק רגיל מצליח עובר את המליון עותקים. לפחות פי חמש - ועם מעט מאוד השקעה לאחר הוצאת המשחק.
אחי אני קראתי את מה שכתבת, ואני כאחד כזה יכול להגיד רק דבר אחד....
לצערי אתה פאקין צודק...
אבל מה שחבל זה שאני לא אעשה כלום בקשר לזה... תשמע אם כל הכבוד לדברים . הבעיה היא העולם שהורגלנו אליו... השקרים הלבנים ו"הגניבות הלבנות", כי יעני אם אני לא רואה את הבנאדם בעיניים שממנו גנבתי אני לא מחשיב את זה לגניבה... וזה טעות שלי ושל עוד מלא כמוני...
תאמין לי כשאני אגדל ותהיה לי שליטה על הכסף שלי אני אקנה רק חוקי... אני ממש לא מרגיש טוב עם ההורדות האלה... באמת שלפעמים אני רוצה ממש לתת כסף לחברות שמייצרות משחקים כמו מאפיה למשל... כי הוא היה משחק פשוט מושלם וחבל שלא מעריכים את זה... חבל באמת...
כן אבל למשחק רגיל לא משלמים תשלום חודשי, רק התחלתי. מה שהתכוונתי זה שEA סגרה משחק MMORPG שניתן לשחק בו רק בצורה חוקית וזה מצריך תשלום התחלתי ומתמשך. משחקי מחשב רגילים הרבה, כמוני, משיגים בצורה פיראטית ועדיין חברות כמו EA ממשיכות להרוויח כסף ולפתח עוד משחקים. MMORPG = אי אפשר לפרוץ ולא משתלם לEA. משחקים רגילים = ניתן ליפרוץ ולהפיץ במגוון דרכים לא חוקיים, ונראה שזה יותר משתלם אפילו לחברה עצמה. לפתח ולהפיץ משחקים רגילים עדיין משתלם יותר איפלו שניתן להשיג את אותם משחקים בצורה פיראטית בנפרד לדרך החוקית והכשרה.
אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל להרבה מאוד חברות בזמן האחרון אין כסף להמשיך ולפתח משחקים בגלל הפיראטיות.
-----------------
אני מסכים עם כל מה שאמרתם (הראל וכל השאר שמתנגדים לפיראטיות).
ווראז זו גניבה, זה פשע, זה פוגע בתעשיית המשחקים, וזו יריקה לבאר שאנחנו שותים ממנה. אבל המציאות הכואבת היא, שגם אנשים שיש להם מספיק כסף להוציא על משחקי מחשב חדשים כמו דום3 (שעולה 350 שקלים אם הבנתי נכון) לא קונים אותם אלא מורידים מהאינטרנט. וזה ימשיך להיות ככה כל עוד לא ימצאו מנגנון הרתעה ומניעה יעיל מספיק. אני באופן אישי תמיד מעדיף עותקים מקוריים שנקנו ממיטב כספי. אבל מה לעשות שאחרי שניים שלושה משחקים כאלו נגמר הכסף? הייתי בשמחה קונה את הנסיך הפרסי החדש, אבל אין לי כסף. אז אני מוריד. ככה זה, וככה זה יישאר. למרות שכבר יותר מחצי שנה לא הורדתי כלום כי המחשב שלי כבר התיישן ולא מסוגל להריץ משחקים חדשים, אני עדיין חושב שברגע שיהיה לי מחשב חדש ומשודרג, אני אקנה את הכותרים שמגיע להם הכסף שלי, ואת השאר, מה לעשות, אני אוריד. אני מאוד בעד קנייה חוקית של משחקים, אבל לפעמים המציאות מגדירה דברים אחרים. וזה נכון שמשחקים וחומרה זה מותרות, וכל מי שטוען אחרת או טוען שזה צריך להיות אחרת, שיילך לעשות בדיקת מציאות. זה לא חלום. לא מספקים לך את מה שאתה רוצה כשאתה רוצה. אתה רוצה משהו, תעבוד ותרוויח כסף. אבל יחד עם זאת, לפעמים מועדים. בדיוק כמו שכשאתם הולכים בסופר לפעמים אתם טועמים ענבים כדי "לראות אם הם עדיין טריים". אני לא מצדיק את זה, והייתי שמח אם כל המשחקים שלי בבית היו מקוריים, אבל הם לא.
תסלחו לי על ההודעה המבולבלת, כי קצת קשה לחשוב מסודר בשעה שתיים ורבע בלילה... אני חושב שאני אנסח הודעה חדשה אחרי שינה טובה.
ד"א, מישהו יכול להגיד לי בדיוק מה המטרה של הדיון הזה? כלומר, המטרה הגדולה, שלשמה אנחנו מתדיינים כ"כ הרבה.
שלום לכולם
אני חדש פה ורציתי להביע את דעתי בדיון המעניין שלכם
לי יש גם מחשב וגם גיימקיוב
רוב המשחקים החדשים שיוצאים למחשב ממש לא מושכים אותי (אני לא אוהב rpg fps וכו')
אני בעיקר אוהב פלטפורמות
וזה יש בגיימקיוב בשפע... קניתי את הקונסולה הזאת במיטב כספי בגלל שאני אוהב מאד את המשחקים של נינטנדו ואני דווקא מאוד שמח לקנות משחקים מקוריים כי הם שווים את הכסף, גם יש חנויות באינטרנט כמו דרקון ירוק למשל (למי שמכיר) שאפשר למכור להם משחקים אחרי שמסיימים אותם ולקבל זיכוי כספי בקניית המשחק הבא, שזאת שיטה לא פחות טובה.. ככה יוצא לי לשחק בהרבה משחקים
והנה נקודה מעניינת למחשבה
אני מוריד גם הרבה אנימה ולאחרונה גם מוזיקה יפנית , אם לא היה את זה באינטרנט
מאיפה הייתי שומע על זה בכלל?
כל מיני אמנים יפנים שלא מוציאים את הדברים שלהם מחוץ ליפן
זה גם תורם לאינטרס שלהם, שיכירו אותם גם במקומות רחוקים בעולם
אני גם מתכוון לקנות בקרוב כמה דיסקים של אמנים יפנים שמצאו חן בעיני, אני גם מוריד שירים לפעמים אבל קונה הרבה, כל מה שמוצא חן בעיני, כי אני מאמין שצריך לתמוך באמנים שאוהבים ולקנות את הדיסקים שלהם כדי שיהיה להם מוטביציה ליצור עוד
וזה מזכיר לי .. בנקודה הישראלית
פעם קורין אלאל סיפרה שכל מיני אנשים בעולם הורידו שירים שלה בקאזה
נכון שזה פוגע בה, אבל מצד שני, מי היה מכיר אותה בעולם אם לא מוריד?
ולהוריד מוסיקה, ולהוריד משחקים זה לא בדיוק אותו דבר. זה קרוב, אבל זה לא אותו דבר. אם אתה תוריד משחק, אתה לא תקנה אותו אח"כ (לפחות ברוב המקרים). אבל אם אתה מוריד מוסיקה ואהבת אותה, יש יותר סיכוי שתקנה אותה אח"כ (לפחות ככה נראה לי).
לא. אין סיכוי שתקנה מוזיקה. זה בילטרלי ומתחסד להגיד את זה. חדל שטויות של אידאולוגיה שאם אני אוהב משהו אז אני אתן כסף לאמן שלו.
יש פה אולי איזה מצתדק אחד, שזה אסף או אורי מרחב, שכחתי מי מהם, שדוגל בזה, והוא בטל בשישים ביחס לרוב המוחלט של האנשים פה, שממש לא היו קונים אחרי זה.
לי יש אלפי שירים על המחשב שאני לא אקנה את הדיסקים של האמנים שלהם. לי ולכולם פה נראה לי.
מה לעשות?
ומה נאיבי? מטרת הדיון, לבוא וללמד ווארזרים כמה שזה רע להוריד ווארז. באמת נראה לך שהם לא יודעים? באמת היה נראה לכותב הת'רד שאחרי הכתבה המאוד מפורטת שלו, יבואו פה עשרות, ואפילו_אחד_ ווארזר לרפואה, ויגיד "הראית לי את האור ואני חוזר למוטב? " זה יא חביבי, נאיבי.
זה לא שאלה של דעת. בכלל, להם לא אכפת מזה. ככה המצפון שלהם עובד.
אבל בעניין של המוסיקה אתה טועה. אני למשל, הורדתי את כל השירים של Smash Mouth, ואחרי שראיתי כמה הם טובים, קניתי את כל הדיסקים שלהם (ארבע, אם אתה רוצה לדעת. ובשביל בפרוטוקול, לא קניתי את כולם בבת אחת).
אני מוריד פסי קול אנימה, את האלה שאני אוהב ומעריך (אלו שאני באמת שומע ולא סתם מוריד) כמו של פול מטאל אלכמיסט, אני קונה.
זה שאתה וחלק מהאנשים שאתה מכיר לא נוהגים לעשות דברים ככה, זה משהו אחד. מה שקורה בתמונה הגדולה, הוא משהו אחר.