החופש הגדול הגיע ואיתו יותר זמן לתלמידים והסטודנטים שבינינו להקדיש לקופסה האפורה, לקופסה השחורה, לקופסה שחורה האחרת, לקובייה הסגולה ו... טוב, אתם יודעים למה אני מתכוון. אז מה אתם משחקים עכשיו?
שאני אתחיל? בסדר!
אני משחק כרגע את Tales of Symphonia ל-Cube, משחק תפקידים קונסולי מהנה ביותר. בגדול, ToS לא עושה שום דבר מיוחד בצורה יוצאת מן הכלל, אבל מדובר בכותר סולידי ומהנה, ואחד המשחקים הטובים שיצא לי לשחק בהם בשנים האחרונות.
על ה-PC התחלתי לשחק את Doom 3, אותו רכשתי אתמול בפריק, ואני חייב להודות שכבר בשלבים הראשונים הוא מערער קצת את נפשי העדינה עם כל האורות הנכבים והיצורים הקופצים. אני מקווה להתגבר ולהמשיך.
אני בחופש "אמיתי" בערך שבועיים. התרגלתי להירדם מאוחר מאוד בלילה בתקופת המבחנים, אז עכשיו קשה לי להירדם בשעות טובות.
לכן, כל לילה אני משחק בערך שעה ב-Mario Kart: Double Dash על הקיוב שלי לפני השינה, ואז אני נרדם כמו שצריך. כפי שכבר נאמר, המשחק מצטיין בעיקר בקטגורית המירוצים (מולטיפלייר וסינגל), ונכשל באופן חמור מאוד ב-Battle Mode, שהיתה גולת הכותרת של המשחק הקודם בסידרה, ונהרסה לחלוטין בעקבות עיצוב שלבים אידיוטי.
הייתי אולי משחק ב-MOHAA האהוב עלי במקום, אבל המחשב שלי בתיקון, הלך לוח האם.
כרגע סיימתי את SC:PT למען הביקורת שלי, ומכאן אין לי ממש משחק שאני חושק לשחק בו... Doom 3? נהההה, נראה לי שחוץ מגרפיקה אני לא אמצא בו יותר מידי. בקרוב יגיע לפתח ביתי Xbox חדש ונוצץ עם Riddick ו-Oddworld, ככה שאני לא אהיה משועמם בשבועות המעטים שישארו לי עד סוף החופש (ובעצם, על מי אני עובד? גם הלימודים שלי הם חופש אחד גדול ביחס למה שיהיה בצבא)...
-----------------
חתימה זו מוקדשת לאדם שהמציא את שלט הטלויזיה.
(הייתי מנסה לברר את שמו, אבל לא בא לי לקום מהספה).
אני משחק כרגע ב-Spellforce, שלא נראה לי שהמערכת הולכת לקבל בחזרה בזמן הקרוב... וחוץ מזה אני קרוב לסיום ב-Divine Divinity, משחק פשוט מדהים. אבל מה שממש חסר לי עכשיו זה איזה קווסט טוב, ארוך, עם סיפור וגרפיקה. אני שוקל להתקין מחדש את Curse of Monkey Island רק כדי להרגיע את החשק הזה.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
חזרתי לBaldur's Gate על מנת שיעסיק אותי עד שDoom 3 יגיע אבל המשחק כל כך מרתק (אפילו בסיבוב החמישי) שאני מחלק את הזמן שלי בין שני המשחקים.
ואם הזכרנו קווסטים טובים אז שניהם יאלצו לפנות מקום ברגע שאני אקבל את Under a Killing Moon. ובנימה זאת, יש מישהו שיש לו ומעוניין למכור את אחד ממשחקי Tex Murphy? אני מחפש נואשות את Pandora Directive.
במה אני משחק? בדיוק בכלום. כבר יותר משנה לא שיחקתי במשחק סביר. רק זבל, זבל, זבל ועוד קצת זבל.
בהתחלה הורדתי את דמו של Spellforce, רק כדי לגלות שמדובר במשחק בינוני לחלוטין. מזל שלא קניתי אותו על סמך הביקורת של אסף.
אחר כך שיחקתי ב-Fallout 1 & 2 בפעם האלף, Heroes 4, NFS ועוד מספר משחקים שעברתי כבר חמישים פעמים.
אני משתגע! אני מתגייס ביום חמישי ואין לי שום משחק סביר שאוכל להנות ממנו לפני הגיוס.
נו, איש איש וטעמו הוא. אני לא יודע מה היה בדמו (אולי שלב הפתיחה המשעמם עם הכוהנת) אבל אני עדיין חושב שמדובר במשחק ממש טוב. איזה ז'אנרים אתה אוהב, לב? אסטרטגיה, תפקידים, הרפתקה...? אולי פשוט כדאי לך לצמצמם את החיפוש למשחקים ספציפיים, ואז תוכל לשמוע המלצות שיקלעו יותר לטעמך.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
מכיוון שאני מתקרב לסיומו של פריים (רידלי!!), אני עכשיו בהתלבטות עם מה להמשיך הלאה. Skies of Arcadia:Legends, או שאני אתחיל הרפתקה ארוכה ב- Zelda:OOT. בכל מקרה, שני המשחקים ארוכים :| ת'כלס, יש גם את איטרנל דארקנס, ואני חושב שזאת הפעם הראשונה שיש לי יותר מדי משחקים על הראש, וזה לא כיף...
גם אני משחק בכותר אסטרטגיה שסוקר על ידי מליץ היושר אסף לפני עידן או שניים, Warrior Kings, שקל פחות מ-50 בפריק.
באופן שמבהיר עד כמה אין לי מספיק זמן לשחק בזמן האחרון, עברו שבועיים פלוס מאז שקניתי אותו ואני במשימה שלישית. סיכום ביניים: יש הרבה מה לאהוב במשחק, אבל חסרון אחד גדול: AI פאסיבי כמו האו"ם ברצח עם ממוצע. הופך את הניצחון לעניין של זמן בלבד, אפילו אם היכולת הטקטית שלך גרועה מזו של הצבא האיטלקי במלחמת אתיופיה.
משחק שני שאני משחק הוא Starscape. גם כאן אני בהתחלה, אבל הוא מאוד מבטיח. שילוב של הרפתקה\תפקידים\אקשן\אסטרטגיה\אסטרואידים בחלל שמזכיר בלא מעט מובנים את Star Control 2 - אבל נוטה יותר לכיוון האקשן. גרסת ה-Shareware (חמישית מהמשחק) נמצאת בכספת ומומלץ מאוד לנסות אותה. אני בהחלט שוקל לרכוש את הקוד לפתיחת המשחק כולו.