ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /07
.....אויש...רואים שלא הבנת עניין...
תועיל להסביר לי למה זה משחק כזה טוב, ולא בנץ' מרק לגראפיקה
אם ככה.
קודם כל Immersion, גם בזכות המנוע הגרפי המדהים, גם בזכות הlight per pixel, גם בזכות העולם ה"חי" כאשר אין חדר שאין בו עשרות חלקים נעים והAmbient sound.
דבר שני - העולם. אנשים יכולים להתלונן על זה שהמשחק אפל מידי, בעיה שלהם. זה אמור להיות משחק אימה. עצם העובדה שיש מקומות שבהם קשה לראות את האוייבים והשחקן צריך לאזן בין הפנס לנשקים בשביל לשרוד היא מעניינת ומהנה לרוב. מה עוד שלראות עיניים אדומות רצות אליך בחושך מוחלט בעוד שאתה יורה בshotgun שלך לכל עבר זאת חוויה משל עצמה. וצריכים לזכור שהאימה זה הקטע המרכזי של דום והוא מחדיר אימה בצורה נפלאה.
הדמויות גם כן נחמדות וניכרת ההשקעה בהן. אם בFar Cry התחננתי שהדמויות יסתמו את הפה שלהן כי הן לא מצחיקות \ מרשימות \ מעניינות (בהתאם למה שהן ניסו להעביר) אז פה המצב שונה. והדרך שבה סיפור הרקע מעובר, בצורה של סרטונים פירסומיים של התחנה, עשרות לוגים ווקלים של העובדים ועשרות אימיילים גם עוזרים לך להיכנס לאווירה של המשחק. וגם יש לך שטויות כמו אימיילים מתוך המשחק ששולחים אותך לאתרים באינטרנט בשביל למצוא קודים לארונות בתוך המשחק. חמוד.
ומה לעשות, המשחק פשוט כיף ותמיד נשאר מרתק. *ספויילר* אם פתאום אתה צריך לכוון יד מכנית בשביל לפנות פסולת ביולוגית, אם אתה הולך במסדרון שמתרסק ואתה נזרק אל האדמה של מאדים, אם אתה צריך ללוות מדען דרך עשרות מסדרונות חשוכים לגמרי בעוד שהוא מחזיק בפנס שנכבה מידי פעם, אם אתה תופס מסור חשמלי, משחרר רובוט עכביש ומתחיל לחסל ועוד מלא דברים בסגנון מבלי להתעסק בדברים הפשוטים כמו המפלצות והנשקים. ותתפלא או לא, יש סיפור. אפילו יש לך שליטה מסויימת עליו בבחירות מסויימות במהלך המשחק.
אני אסביר לך למה וארליקס. כי זה נכון שהורגים והורגים זומבים. אבל אפשר להגיד שגם מקס פיין הוא פשוט משחק שבו עוברים בניו יורק והורגים אוייבים. העניין הוא, שבשתי הדוגמאות למעלה, בודדתי חלק מאד קטן מהרעיון של הגיימפליי. במקס פיין, כל עניין היריות נכנס בתוך האווירה של סרטי האקשן, הSlow Motion, והעובדה שקרבות במשחק הזה יכולים להפוך לחתיכת סצינה שכאילו יצאה מסרט של ג'ון וו. עכשיו, בדום 3, עניין המעבר בין החדרים והריגת הזומבים מתבצע בתוך אווירה מדהימה של אימה, טרור, המשחק הזה הוא יותר אימה מאשר אקשן, אני אומר לך. הם פשוט יצרו בעזרת המון דרכים אווירה וחוויה אמיתית של Survival Horror. והכי חשוב - המשחק הזה חי. יש בו המון אירועים מתוסרטים שעשויים באופן מצויין, האיזורים במשחק חיים. זו פשוט חוויה מעולה. ההרגשה היא ממש קולנועית, באמת. זה משהו שצריכים כדי לשחק, ולא להקשיב לכל שונאי המשחק שרק מוציאים שם רע למשחק ואומרים שזה סתם Shooter רגיל.
שניכם בעצם אמרתם מה שאני אמרתי, וזה מצדיק את זה בעצם.
אוקי, ג'יימז, אתה יכול להגיד שגראפיקה מדהימה. אתה יודע מה? לא חולק איתך על זה.
ברצינות.
אז אוקי, סבבה לשניכם, לא אמרתי שזה לא משחק מפחיד ומציאותי.
אני מניח לפי מה שאני שומע שועוד איך שכן. אבל אין בוא משחק.
יש בוא אימה, ויריות, אבל אין "משחק". ואם כן, אז הוא מתאים לאינטלגנציה של אח שלי שבן 9. ואולי אפילו פחות.
דום 3 הוא מצוין. פשוט לא בתור משחק.
מקס פיין הוא עוד דוגמא של שוטר יחסית מטומטם, אבל אפילו בוא, הצליחו להכניס פה ושם אלמנטים של חידושים, אלמנטים שיוצרים סביבה אחרת עם אפשרויות שונות. אגב, שמה, במקס פיין, אומנם זה לא ברמה של האלף לייף 2, אבל הסביבה לפעמים כן אינטראקטיבית.
בלוני גז שמתפוצצים, חלונות ברזים חדרים טלויזיות ושלל דברים ש"חיים" ובאמת שם, ולא חלק מהתפאורה בצורת טקסטורה בלבד.
אני מתרגז על דום 3, כי למרות הטכנולוגיה שמשחקים אחרים הרבה לפני כבר הפגינו,למרות היצירתיות, המחשבה , ה"אפקטים" ושלל סוגי הלחימה והאפשרויות שמשחקים אחרים מציעים, פה החליטו להביא לנו את המשחק הכי יפה בעולם, והשאירו -ב-י-ד-י-ו-ק את האופן שבו נלחמו במפלצות בדום 1 ו 2, יש לך קדימה אחורה ולצדדים, וכפתור FIRE
וארליקס, למה סתם לדבר? אמרת פה הרבה דברים שלדעתך לא קיימים במשחק, אבל בתור אחד ששיחק חלק נכבד מהמשחק - הם קיימים ובצורה פנטסטית. לדעתי אין טעם להמשיך בדיון שכזה אם אתה עכשיו מבטל עובדות שקיימות במשחק.
(אגב, אחרי שאתה משחק בחצי משחק, אתה מבין שHL לקח את Doom וניסה לעשות משהו חדש ממנו, אבל D3 בא כיום ומראה איך עושים את זה באמת. ובוא אני אומר לך משהו - אין דבר בHL שאין בדום. ואת הרוב דום עושה בצורה הרבה יותר טובה, למען האמת. ואני לא מדבר על הגרפיקה, מן הסתם.)
עכשיו, עוד משהו. אתה טוען שזה אותו המשחק מלפני 11 שנה עם מנוע גרפי חדש. זה יהיה טיפשי להגיד. כי בדיוק כמו שאפשר להגיד שMax Payne וResident Evil זה אותו דבר (משחק מגוף שלישי שיורים בו) - זה בהחלט לא. אנו יודעים למה. האחד משחק אקשן, השני משחק אימה. אותו דבר על דום. אפשר להגיד שיש בו רק WASD, כפתור יריה ואפשרות לתקשר עם דברים בעולם של דום. אבל זה לא. כי בוא לא נשכח שאלו רק אמצעי השליטה שנכנסים במשחק האימה, שבנוי כמו Cutscene אחד מפחיד ומדהים. אתה לא מבין? זה משחק אימה. זה כמו Resident Evil מגוף ראשון, רק שכאן כלי הנשק כבדים יותר. וזה בעתיד.
וארליקס, תפסיק להתווכח על טעם אישי, אתה מגדיר את המילה 'משחק' בדרך אחת, ואחר מגדיר אותה בצורה שונה. אולי המשחק באמת לא מחדש יותר מידי, אבל זה לא אומר שהוא משחק גרוע, הכל זה טעם אישי. מילא התווכחת על זה שהוא לא מחדש, אבל עכשיו זה הויכוח יהיה פשוט אינסופי.
מבחינתי, המשחקיות אימה המיוחדת של המשחק נשמעת לי מעניינת וכיפית, אבל אני לא יכול להוציא יותר מדי כסף, אז מעדיף לקנות את stalker, פשוט המשחקיות שלו נשמעת חדשנית, וזה יותר קוסם לי.
ה-old school אותו הזכרת הוא לא צורת עיצוב גראפי חדשה. מדובר בביטוי למשהו מיושן אשר כביכול זכור מימי בית הספר, בביקורות על המשחק הדבר נאמר בהקשר למשחקיות הסטנדרטית של D3.
ה-old school אותו הזכרת הוא לא צורת עיצוב גראפי חדשה. מדובר בביטוי למשהו מיושן אשר כביכול זכור מימי בית הספר, בביקורות על המשחק הדבר נאמר בהקשר למשחקיות הסטנדרטית של D3.
LOL, בדיוק.
Old-School בגרפיקה (אם יש כזה דבר...) זה מסכים עם ארבעה צבעים...
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /07
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /07
מבריקה מדי - כאילו מישהו העביר פוליש-וקס על כל המעבדה והדמויות. אז אולי היא לא נראית מציאותית - אבל צריך להבין שזה ההסגנון הגרפי של D3. ממש כמו Cell Shading - הם פשוט יצרו ל- D3 סגנון גרפי משלו.
נקרא old school.
אז אנחנו אומרים לך שזה לא שמו של הילד. זה לא Old School.
אני לא מבין מה הבעיה במשחק פשוט וכיפי? זה הרי ידוע שתכנתו את המשחק הזה להיות כמה שיותר פשוט. כמו שאמרתי נוסחה מנצחת לא מחליפים! תפסיק לזיין ת'מוח יא אפס, מאיפה הגרלת פתאום ת'רעיון שזה חיקוי של HL??? מה הפאקינג קשר? אין שום קשר!!!!! HL משחק נחמד, לא אומר שלא אבל מה זה קשור פה? רסמי זה ממש לא אותו סגנון של משחק. HL זה ללכת מלא לעבור הרבה חוויות כאילו וכל מיני כאלה דום זה פשוט בא בקטע של אימה, הם לא חיפשו לחדש יותר מידי הם פשוט באו לעשות משחק טוב. ורושמים בו לא בוא
יו, די לז**ן את השכל. אני מבין שכבר שיחקת וגמרת את המשחק? (והתשובה היא לא) המטרה של דום זה לספק חוויה וככל הנראה הוא מצליח בזה. אבל מעבר לזה, חשבת פעם שלא כל העולם חושב כמוך, ותודה לאל שכך. שיש אנשים שכן רוצים רק להרוג זומבים ולא להתעסק בכל מיני פאזלים מטופשים. אחרי הכל, למקרה שפספסת את הטרנד הנחמד בשנתיים, שלוש האחרונות של משחקים כדוגמאת סיריוס סאם ופיינקילר שבהם כל מה שאתה עושה זה לשחוט מאות מפלצות. יש אנשים שנהנים מזה. אני אישית חושב שחצי חיים הראשון היה זבל ומוערך יותר מדי. תחיה עם זה, יש אנשים שלא חושבים כמוך ותוציא את המקל שנתקע לך בתחת.
לצערי, זה נכון.
אגב.. עצוב לראות היום כתבות עם ציונים של 90-95 למשחק שיש בו רק גראפיקה. בעבר משחק השנה בקושי עבר את 95, וכיום... בעע..
ציטוט: הכותב המקורי good old scooter ב 2004 /08 /08יאללה חלאס לשחק אותה עם המשחקי אסטרטגיה המזדיינים האלה, יש אנשים שאוהבים משחקי אקשן אוקיי?? תחייה עם זה!
ישבתי לי כמה דקות, ופשוט לא מצאתי מלים להביאה על ההודעה המטומטמת הזאת. GJ, קיבלת את התואר "XP: SE".