ד"א, תסלחו לי שאני מסיט את הכיוון של הדיון, אבל מישהו יודע למה באמת המשחק עולה 60 דולר? יש סיבה אמיתית לעלויות האסטרונומיות של עותק? או שזה סתם בגלל היוקרה? כמו שקרה עם ג'דיי אאוטקאסט?
ד"א, תסלחו לי שאני מסיט את הכיוון של הדיון, אבל מישהו יודע למה באמת המשחק עולה 60 דולר? יש סיבה אמיתית לעלויות האסטרונומיות של עותק? או שזה סתם בגלל היוקרה? כמו שקרה עם ג'דיי אאוטקאסט?
יוקרה, ותו לא. הקופסה האמריקאית אינה מושקעת בקנה מידה יוצא דופן.
-----------------
חתמו על עצומת שחרור הספרים ובקרו בקהילת חובבי הספרות! כי גם ספרים הם בני אדם!
גרסת הבית, דורשת התחברות אינטרנטית לשרת של מייקרופסוט בשביל לוודא שאכן רק אתה השתמשת בסידיקי, וברגע שזה מאומת, הסידיקי פג תוקף בשרתים של החברה ולא ניתן להשתמש בוא יותר.
מנגד, גרסת ה "פרו", מיועדת עבור מפעלים וחברות, בנוהל של "נותנים לך דיסק אחד (לאדמין בחברה)"
ומוכרים לך בעצם רשיונות למחשבים האחרים בחברה.
מכאן אגב הגיעה הגרסא הזאתי לחצי מישראל, כי הגרסא הזאתי מתבססת על אמון שיש למייקרוסופט בבעלי מפעלים, שלא יתעסקו עם שטויות כמו ווארז, ואכן ירכשו רשיונות.
אם אתם מכירים בן אדם שיש לו אקספי פרוץ- זה רק PRO. תבדקו את זה.
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /11זה לא מדויק ששיטת הסידיקי של מייקרוסופט נפרצה.
מייקרוסופט הוציאה את ה XP בשתי גרסאות עקריות:
HOME EDITION
ו PROFESSIONAL
גרסת הבית, דורשת התחברות אינטרנטית לשרת של מייקרופסוט בשביל לוודא שאכן רק אתה השתמשת בסידיקי, וברגע שזה מאומת, הסידיקי פג תוקף בשרתים של החברה ולא ניתן להשתמש בוא יותר.
מנגד, גרסת ה "פרו", מיועדת עבור מפעלים וחברות, בנוהל של "נותנים לך דיסק אחד (לאדמין בחברה)"
מכאן אגב הגיעה הגרסא הזאתי לחצי מישראל, כי הגרסא הזאתי מתבססת על אמון שיש למייקרוסופט בבעלי מפעלים, שלא יתעסקו עם שטויות כמו ווארז, ואכן ירכשו רשיונות.
גרסת ה HOME, לא פריצה לפי מה שהבנתי.
קשה לי להאמין. אפשר למנוע מהמערכת להתחבר ולאמת את המפתח, אפשר לגרום לה להאמין שהיא כבר וידאה. אפשר לעשות הרבה דברים. אני מאמין שראיתי את הגרסה הביתית מותקנת פיראטית אצל אנשים, וגם מתחברת ל-Windows Update ומתקינה את SP1 כמו גדולה. מיקרוסופט עוד לא מצאה שיטת הגנה בלתי חדירה.
-----------------
"הסרט בעל מסרים חברתיים שהיו קיימים בשנות ה70, ועדיין קיימים היום." לורדי מפרט את המסרים שבסרט "התפוז המכני" אחד לאחד.
קוקילידה דיגיטלית
"אל תגיב אפילו. עוף מהת'רד. אני פשוט מרגיש שהוא מת להגיד עכשיו משהוא שנון ולהראות כמו סופר חכם, למרות שהוא סופר חננה פחדן." וארליקס איטריום, טלפת.
יש כאלו שנולדים עם כפית כסף בפה, ויש כאלו שנולדים איתה בתחת.
ציטוט: הכותב המקורי Varlix Itterium ב 2004 /08 /11
זה לא מדויק ששיטת הסידיקי של מייקרוסופט נפרצה.
מייקרוסופט הוציאה את ה XP בשתי גרסאות עקריות:
HOME EDITION
ו PROFESSIONAL
גרסת ה HOME, לא פריצה לפי מה שהבנתי.
אלוהים, כמה שטויות. אין הבדל בהגנה של גרסת הPro, Home ואפילו הServer 2003. יש להן את אותה הליבה ואת אותה מערכת ההגנה. כולן דורשות activation דרך האינטרנט. ולא, הסידיקי שלהם לא מבוטל אחרי האימות הראשון או אחרי האימות המאה. האימות בסך הכל רושם את פרטי המערכת שלך ורק במקרה שהוא קולט יותר מידי שינויים כבדים (בערך 4 - 5 פעמים) בפרטי המערכת בין אימות לאימות הוא הוא מבטל את הסידיקי. וגם אז אתה יכול ליצור קשר עם מיקרוסופט ולהסביר את פשר התקלה על מנת שיחדשו לך אותו.
הגרסה שמיועדת לחברות גדולות, ואוניברסיטאות לרוב, היא גרסת הCorporate והיא לא דורשת שום activiation. יש גרסת Corporate גם לhome, גם לPro וגם לServer 2003 (שזה כנראה מה שעילג ראה). האמת היא שההבדל בין home לpro הוא מזערי וניתן להפוך בין הגרסאות באמצעות קובץ של כמה KB. הסיבה היחידה שקיימת גרסת Home היא בשביל שלמשתמש הפשוט יהיה אפשרות לקנות רשיון יותר זול. Microsoft כרגע מחפשים תשובה לבעית הCorporate וכנראה שכשיגיע הLonghorn כבר לא יהיה ניתן פשוט להשיג גרסת Corporate ולעשות כמה Update שאתה רוצה. אבל זה הדבר היחיד שהם יכולים למנוע כי זה המקרה היחיד שבו אתה צריך גישה לשרתים שלהם. כל דבר אחר אפשר להסיר ברמת התכונה.
וזאת הסיבה שאתה לא רואה הרבה גרסאות Home פרוצות אצל אנשים. אם כבר XP אז עדיף Pro. אבל זה לא שחסר. כל מה שצריך זה להסיר את הצורך בActivation ואת כבר עשו מזמן.
ולא, למחשב אין כתובת אישית. יש את הכתובת IP שהיא דינאמית אצל רוב האנשים, לפחות עד שיגיע IPV6, ויש את הכתובת MAC של הכרטיס רשת, שכמובן תשתנה במקרה שתחליף אותו.
אתם יכולים להיות צבועים ולהטיף מוסר כמה שאתם רוצים, אבל בנאדם מסביר לכם שהוא בא מרקע קשה משהו, ובגלל זה הוא מוריד משחקים. מה אכפת לכם? פוגע בכם אישית? עושה לכם לחץ בחזה? את הטפות המוסר תשמרו למישהו שאכפת לו. אני זוכר את פיירוואל מימים יפים יותר, הוא תרם הרבה לפורום, וזה שעכשיו הוא בוחר להוריד משחקים לא נותנת לזוג פלצנים אלו או אחרים (וכאלו לא חסרים פה, ברוך השם) את הזכות להתחיל ויכוח טיפשי של "אתה גנב" "אני לא" "אתה כן".
אה - ועוד משהו. עצה לזבנים המקוונים הגולשים כאן לעיתים תכופות - לקרוא למישהו "ילד קטן ומשועמם" בגלל שהוא מצהיר שהמחיר שלך מצחיק אותו, זה יוצר אנטי כלפי החנות. אצלי, לפחות. אולי השאר התעוורו מההייפ.
מחיר של 349 ש"ח הוא מוגזם - אבל היי, אף אחד לא מכריח אותנו לקנות. מוזר שהודעות כמו "את המשחק ניתן להשיג רק בפ**ק שבועיים לפני כולם!" עדיין מוצאות את דרכן לפורומים (באישור ההנהלה, כמובן. למה אין דף בויגיימס שמוקדש למבצעים המדהימים הללו, תמהני?) וגורמות לאנשים לחשוב שיש הזדמנות נדירה כלשהי בהצעה לשחק במשחק שבועיים או חודש לפני כולם (תסמונת "לי יש יותר גדול", כמובן).
זה מוזר מכיוון שאתר משחקים אובייקטיבי לא מעודד צרכנות נבונה. לאף אחד מחברי המערכת לא צורם המחיר? אף אחד מהכותבים המוערצים לא חושב שמחיר שגבוה ב130 שקלים ממחיר משחק מחשב ממוצע, והכל בשביל לקבל את המשחק ב*שימו לב* קופסא אמריקאית?! OMG! קופסא אמריקאית! וחוץ מזה- לא יהיה הוגן גם לאפשר לחנויות אחרות לפרסם את מרכולתן בת'רד פרסום מיוחד? אולי זה רק אני - אבל אף פעם לא ראיתי פרסום של חנות אחרת כאן, חוץ מפ**ק. איפה ההזדמנות ההוגנת? או שכולם מפרסמים, או שאף אחד לא מפרסם.
כבר הרבה זמן יש כאן מטיפים נגד ווארז. אולי לא תפקידי לספר לכם - אבל הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות נגד ווארז זה לקנות הכל. החל ממערכת הפעלה, דרך אופיס, משחקים וכלה בלעשות רשיון על הווינזיפ שלכם. כל המטיפים שצועקים בחוצות הפורום "משחקים זו מותרות!" או "זכות היוצרים לשים איזו תווית מחיר שבא להם!" לא משיגים שום דבר. מי שרוצה להוריד - יוריד. אני מאמין שברגע שלמישהו שאוהב באמת משחקים תהיה אפשרות מבחינה פיננסית לקנות את המשחקים, הוא יעשה את זה.
אין לי מושג למה יצא כל כך ארוך, אבל לא כתבתי כבר הרבה זמן והיו כמה דברים שהיה לי חשוב להגיד - כדעתי בלבד, יש לציין. אני מראש אומר שלא כל מה שנאמר בתגובה שלי קשור לעץ הזה, אבל אני מאמין שלאור הדיון (או הויכוח הילדותי?) שהתפתח כאן, זה המקום לכתוב את זה.
1. רקע קשה זה תירוץ. לא טוב במיוחד. כבר הגבתי מקודם על הדרך שגם אנשים שאין להם יותר מדי כסף יכולים להסתדר איתה יופי.
2. כן, זה פוגע בי. זה עוד אדם אחד שלא הולך לחנות וקונה משחקים - ובמדינה כמו שלנו, שבה משחקים מיובאים בד"כ בכמות של 500 עותקים או פחות(לפי מה שאומרים פה) אז כל אדם משנה.
3. אז תרם. ח"ח ל- FireWall. זה לא משנה את העובדה שהוא מתנהג עכשיו כמו ילד קטן. את ההערות העוקצניות שלך תשמור לעצמך.
4. אז ש- FireWall לא יקנה את D3 במחיר הזה. למי אכפת? זה באמת מחיר גבוה - וגם פריק מודים בזה. הבעיה היא שהוא לא קונה משחקים גם במחיר הרגיל שלהם, וגם לא במחיר מוזל.
5. זה לא תסמונת "לי יש יותר גדול" - זה הרצון של אנשים לשחק במשחק שמקבל ביקורות מעולות כמה שיותר מהר. התסמונת הזאת נמצאת, אם כבר, אצל אלה שהורידו את המשחק - כי הם יכלו להשיג את המשחק הרבה לפני כולם.
6. זה מה שרבים מאיתנו עושים - קונים הכל ולא מורידים כלום.
7. עוד פעם אומרים שהמטיפים לא משיגים דבר - למרות שהרבה אנשים הודיעו פה שהם הפסיקו להוריד מאז שהם הצטרפו לפורום. וגם אם הם רק הורידו את הכמות, ולא הפסיקו לגמרי - זאת עדיין התקדמות. למה אתם ממשיכים להתעלם מהעובדות?
8. "אני מאמין שברגע שלמישהו שאוהב באמת משחקים תהיה אפשרות מבחינה פיננסית לקנות את המשחקים, הוא יעשה את זה".
תאמין כמה שאתה רוצה, חבוב. בסוף יצא שאתה הנאיבי מבין שנינו.
וחוץ מזה- לא יהיה הוגן גם לאפשר לחנויות אחרות לפרסם את מרכולתן בת'רד פרסום מיוחד? אולי זה רק אני - אבל אף פעם לא ראיתי פרסום של חנות אחרת כאן, חוץ מפ**ק. איפה ההזדמנות ההוגנת? או שכולם מפרסמים, או שאף אחד לא מפרסם.
אתה מודע לכך שאין ממש חנויות משחקי מחשב אחרות בארץ, נכון? מי תרצה שיפרסם כאן, באג? אופיס דיפו? טאואר רקורדס? אני בספק אם הם יודעים מה יש להם בכלל במלאי.
דרך אגב, אני רואה את קלסיס מפרסם כל הזמן את חנותו למשחקים משומשים בת'רד הקונסולות בצורה הרבה יותר קיצונית מפריק. לא שמפריע לי, הוא עושה עבודה טובה ומבורכת. אבל כנראה שאין לזה שום קשר לפרסום או הזדמנות הוגנת כמו הרצון לבלבל את המוח.
-----------------
1. כסף בא וכסף הולך. אנשים שאין להם את הכסף לקנות משחקים מורידים. ומה מר מידפיט בא ועושה? מתעקש להעניש אותם על היותם דלי אמצעים, ומציע להם את השיטה המפורסמת שלו ל"איך לסנן משחק טוב ועדיין להוציא עליו 230 שקל!". להפתעתך, אדם שהוא דל אמצעים לא רוצה להרגיש כמו אחד. אם הוא יכול להוריד את המשחקים בחינם, וככה לשמור על קו עם כל החברים שלו, שאו מורידים בעצמם או עשירים כקורח וקונים כל מה שעולה על דעתם.
כמה שזה עצוב, בישראל של היום יש אנשים שאין להם גרוש, ולא בא להם ללכת עם אות קלון של "אני עני". אז קח את "התירוץ לא טוב במיוחד" שלך ודחוף אותו לתחת.
2. מה אכפת לך? רוצה לישון בלילה? קנה מקורי, עזוב את השאר.
3. ההערות העוקצניות שלי לא היו מופנות אלייך, אז מן הסתם הן לא עניינך. אני עומד במאה אחוז מאחורי מה שאמרתי, ואם לאותו זבן מקוון יש השגות בנושא, שהוא יתלונן. ואני, בניגוד אלייך, לא מפנה גב לאנשים בשעת צרה. לך תבין.
4. לא כי הוא מניאק. כי אין לו כסף לזה. איך שאתה לא מסתכל על זה, 230 זה הרבה כסף, ו350 זה המון - לפחות במובנים של בן נוער נטול עבודה, שההורים שלו לא מגדלים עצי כסף בחצר.
5. זה ועוד איך תסמונת "לי יש יותר גדול". מישהו קורא ביקורת, מחליט שזה הדבר, ורץ לקנות - כמו שהזבן אמר - בפ**ק, שבועיים לפני כולם. וגם קופסא אמריקאית...!! גם מי שטס להוריד נגוע באותה תסמונת - אבל זה לא משנה ממש. פ**ק בונה על האנשים האומללים שניזונים מהייפ.
6. יופי. keep up the good work.
7. אה, אם הם אמרו זה כנראה חקוק בסלע. אלו שטויות, והכביכול הטפות כאן רק עושות לי אנטי מהמאבק הצודק. אני לא קונה ולא מוריד, אז אני נייטרלי בעניין הזה.
8. שיט. יצאתי נאיבי. סליחה שעוד יש לי אמון בכבוד עצמי של אנשים שלא נוח להם לגנוב כל הזמן, וזה עושה להם יסורי מצפון שהם לא תורמים כלום לתעשייה. אלו בלי מצפון - בכיף. אלו עם - ואני מדבר מניסיון - יקנו ברגע שיהיה להם את הכסף ביד.
בקיצור, אל תקרא לי "חבוב". ההטפות שלך לא עוזרות בכלום, הן סתם גורמות לאנשים להרגיש רע עם עצמם. אז כמו שכבר אמרתי, והפעם, במיוחד בשבילך - שקט!
מתן
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /12
tsk tsk tsk
1. רקע קשה זה תירוץ. לא טוב במיוחד. כבר הגבתי מקודם על הדרך שגם אנשים שאין להם יותר מדי כסף יכולים להסתדר איתה יופי.
2. כן, זה פוגע בי. זה עוד אדם אחד שלא הולך לחנות וקונה משחקים - ובמדינה כמו שלנו, שבה משחקים מיובאים בד"כ בכמות של 500 עותקים או פחות(לפי מה שאומרים פה) אז כל אדם משנה.
3. אז תרם. ח"ח ל- FireWall. זה לא משנה את העובדה שהוא מתנהג עכשיו כמו ילד קטן. את ההערות העוקצניות שלך תשמור לעצמך.
4. אז ש- FireWall לא יקנה את D3 במחיר הזה. למי אכפת? זה באמת מחיר גבוה - וגם פריק מודים בזה. הבעיה היא שהוא לא קונה משחקים גם במחיר הרגיל שלהם, וגם לא במחיר מוזל.
5. זה לא תסמונת "לי יש יותר גדול" - זה הרצון של אנשים לשחק במשחק שמקבל ביקורות מעולות כמה שיותר מהר. התסמונת הזאת נמצאת, אם כבר, אצל אלה שהורידו את המשחק - כי הם יכלו להשיג את המשחק הרבה לפני כולם.
6. זה מה שרבים מאיתנו עושים - קונים הכל ולא מורידים כלום.
7. עוד פעם אומרים שהמטיפים לא משיגים דבר - למרות שהרבה אנשים הודיעו פה שהם הפסיקו להוריד מאז שהם הצטרפו לפורום. וגם אם הם רק הורידו את הכמות, ולא הפסיקו לגמרי - זאת עדיין התקדמות. למה אתם ממשיכים להתעלם מהעובדות?
8. "אני מאמין שברגע שלמישהו שאוהב באמת משחקים תהיה אפשרות מבחינה פיננסית לקנות את המשחקים, הוא יעשה את זה".
תאמין כמה שאתה רוצה, חבוב. בסוף יצא שאתה הנאיבי מבין שנינו.
יש אדם אחד שצריך להיות כאן בשקט, מתן, וזה אתה. ההטפות שלנו גורמים לאנשים להרגיש רע? צר לי, באמת, שזה שאני מציין בפני אנשים שהם מבצעים עבירה פלילית גורם להם להרגיש רע. לפי אותו הגיון שלך, הטפות לאנשים כנגד סמים היא דבר שלילי גם כן - מי שמשתמש הרי ימשיך להשתמש, וכל ההטפות האלו רק יגרמו להם להרגיש רע עם עצמם, נכון?
עשה לי טובה. האנשים האלו מבצעים עבירה פלילית. חייהם קשים בגלל שהם עניים? הם אינם מעודכנים יחד עם חבריהם? מצער מאוד, אבל לא החברה ולא תעשיית המשחקים הם עובדים סוציאלים. בהמשך תגיד שזה בסדר לאנשים עניים לגנוב מכוניות בגלל שהם עכשיו לא מעודכנים יחד עם חבריהם. צר לי להגיד לך, העדר מכונית כגבר בן 20 לעומת כל חבריך באותו גיל ישפיע הרבה יותר על חיי החברה שלך מאשר העדר משחקים - משהו, שאם במקרה שכחת, הוא מותרות. מותרות, בפעם האחרונה שבדקתי היא משהו ששמור לאנשים שיכולים להרשות זאץ לעצמם.
ודרך אגב, לרכוש משחק בימים הראשונים לא שונה מהרצון לראות סרט בבכורה, לרכוש ספר בימים הראשונים שהוא יצא או לעמוד שעות בתור לרכוש קונסולה. חוסר מוחלט בסבלנות? אולי. אבל יש משהו די קסום בהתלהבות כל כך עזה ממשהו שאתה אוהב. יש משהו נחמד לראות סרט בבכורה, או להלחם באלפי אנשים לרכוש את המשחק שלך לפני כולם. לא בתור עובד בפריק אני יכול להגיד לך שהיה משהו מקסים במכירות הליליות המוקדמות של Neverwinter Nights, למשל. זאת תופעה נחמדה לכל הגיקים והמעריצים. אני באמת לא מבין את הסלידה מכך. באופן ספציפי, בהתחשב שהמחיר של דום 3 ישאר בעינו בשלושה החודשים הקרובים, אני באמת לא מבין מה פסול לרכוש אותו עכשיו ולא בעוד שבועיים או חודש.
-----------------
יש אדם אחד שצריך להיות כאן בשקט, מתן, וזה אתה. ההטפות שלנו גורמים לאנשים להרגיש רע? צר לי, באמת, שזה שאני מציין בפני אנשים שהם מבצעים עבירה פלילית גורם להם להרגיש רע. לפי אותו הגיון שלך, הטפות לאנשים כנגד סמים היא דבר שלילי גם כן - מי שמשתמש הרי ימשיך להשתמש, וכל ההטפות האלו רק יגרמו להם להרגיש רע עם עצמם, נכון?
עשה לי טובה. האנשים האלו מבצעים עבירה פלילית. חייהם קשים בגלל שהם עניים? הם אינם מעודכנים יחד עם חבריהם? מצער מאוד, אבל לא החברה ולא תעשיית המשחקים הם עובדים סוציאלים. בהמשך תגיד שזה בסדר לאנשים עניים לגנוב מכוניות בגלל שהם עכשיו לא מעודכנים יחד עם חבריהם. צר לי להגיד לך, העדר מכונית כגבר בן 20 לעומת כל חבריך באותו גיל ישפיע הרבה יותר על חיי החברה שלך מאשר העדר משחקים - משהו, שאם במקרה שכחת, הוא מותרות. מותרות, בפעם האחרונה שבדקתי היא משהו ששמור לאנשים שיכולים להרשות זאץ לעצמם.
ודרך אגב, לרכוש משחק בימים הראשונים לא שונה מהרצון לראות סרט בבכורה, לרכוש ספר בימים הראשונים שהוא יצא או לעמוד שעות בתור לרכוש קונסולה. חוסר מוחלט בסבלנות? אולי. אבל יש משהו די קסום בהתלהבות כל כך עזה ממשהו שאתה אוהב. יש משהו נחמד לראות סרט בבכורה, או להלחם באלפי אנשים לרכוש את המשחק שלך לפני כולם. לא בתור עובד בפריק אני יכול להגיד לך שהיה משהו מקסים במכירות הליליות המוקדמות של Neverwinter Nights, למשל. זאת תופעה נחמדה לכל הגיקים והמעריצים. אני באמת לא מבין את הסלידה מכך. באופן ספציפי, בהתחשב שהמחיר של דום 3 ישאר בעינו בשלושה החודשים הקרובים, אני באמת לא מבין מה פסול לרכוש אותו עכשיו ולא בעוד שבועיים או חודש.
דבר ראשון, אני שמח שהגבת.
דבר שני - הראל, האנשים הללו *יודעים* שהם מבצעים עבירה פלילית. ולרובם, לצערי הרב, זה לא כל כך משנה. אבל יש כאלו שאוהבים באמת ובתמים את משחקי המחשב - כמו פיירוואל מיודענו - אבל פשוט לא יכולים לרכוש אותם.
ובעוד שבעולם האמיתי מדובר בפריטי מותרות, המתהדרים בהילה קסומה סביבם ותווית מחיר מכובדת, הרי שבאינטרנט הם לא יותר מקליק אחד, והמותרות אצלך במחשב תוך כמה ימים. ואפילו בחינם.
אדם תמיד רוצה להיות באותה רמה כמו כל חוג חבריו ואולי רמה או שתיים קדימה מכך - ובגילאים הללו לחלק ניכר מה"גיקים ומעריצים" מה שחשוב זה להיות תמיד מעודכנים במה שקורה במחשב ולשחק מהכלמבלי לשלם.
אז כן, הם עושים עבירה פלילית, אבל אף אחד לא יתפוס אותם, ואף אחד לא מאיים עליהם, אז מה אכפת להם?
ההטפות הבלתי פוסקות פה פשוט דוחפות אנשים להוריד, כי אתם מטיפים על זה שאפשר או להוריד דום-3 או לקנות אותו ב349 ש"ח. הם יודו לכם על המלצתכם החמה, ויתורו אחר הורדה נוחה.
ולא יודע לגביך, אבל אני די סולד מאנשים שרצים למלא את דחפיהם בלי קצת סבלנות ורוגע. הם יראו ראשונים את הסרט, הם ישחקו ראשונים במשחק, הם יקראו ראשונים את הספר, וכן הלאה. היעדר כל היגיון בסיסי בתירוץ המשעשע של דחפים בלתי ניתנים לעצירה ו"אווירה קסומה" כדבריך, הוא דבר שמאפיין בעיקר ילדים קטנים שרוצים הכל ועכשיו. אז זה ממתק, היום זה לשלם 350 שקל על משחק. והרי, הוא לא ירד בשלושה שבועות הקרובים, אז כנראה שכל אלו שלא יכולים להחזיק את עצמם נדפקו, והיבואנים הבלעדיים של המשחק (פ**ק, כמדומני?) יוכלו לאסוף מהם כסף בשפע, כשהם בונים היטב על חוסר הסבלנות הזועק של אלו הקונים.
מרגיז אותי לראות פעם אחרי פעם את הפרסומים המרגיזים הללו. מרגיז אותי לראות שהפעם אפילו אישרו את זה מטעם ההנהלה. די כבר. אני לא גולש הנה בשביל פרסומות, ובשביל לשמוע שוב ושוב "פ**ק מביאה את המשחק הנודע והמצופה ___________ שבוע מראש ארצה! באריזה האמריקאית (!)! הביקורות מהללות! דורון ניר משבח! יובל בירב מתמוגג! רוצו עכשיו לפ**ק בין חצות לחצות ורבע ואולי זה יהיה שלכם! נדיר, קסום, פנומנלי! אין כמו פ**ק. וחוצמזה, רק אנחנו מפרסמים פה, אז מה 'כפת לנו"
"יש אדם אחד שצריך להיות כאן בשקט, מתן, וזה אתה. ההטפות שלנו גורמים לאנשים להרגיש רע? צר לי, באמת, שזה שאני מציין בפני אנשים שהם מבצעים עבירה פלילית גורם להם להרגיש רע. לפי אותו הגיון שלך, הטפות לאנשים כנגד סמים היא דבר שלילי גם כן - מי שמשתמש הרי ימשיך להשתמש, וכל ההטפות האלו רק יגרמו להם להרגיש רע עם עצמם, נכון?
עשה לי טובה. האנשים האלו מבצעים עבירה פלילית. חייהם קשים בגלל שהם עניים? הם אינם מעודכנים יחד עם חבריהם? מצער מאוד, אבל לא החברה ולא תעשיית המשחקים הם עובדים סוציאלים. בהמשך תגיד שזה בסדר לאנשים עניים לגנוב מכוניות בגלל שהם עכשיו לא מעודכנים יחד עם חבריהם. צר לי להגיד לך, העדר מכונית כגבר בן 20 לעומת כל חבריך באותו גיל ישפיע הרבה יותר על חיי החברה שלך מאשר העדר משחקים - משהו, שאם במקרה שכחת, הוא מותרות. מותרות, בפעם האחרונה שבדקתי היא משהו ששמור לאנשים שיכולים להרשות זאץ לעצמם."
נסה לשים את עצמך במצב של אלה שכן עובדים, לומדים לבגרויות, אבל לא יכולים לקנות משחקים,
מה עכשיו גאון?
לא להוריד נכון?
סורי אבל אי אפשר להיות צדיק כל החיים.
לגבי מותרות, למה בכלל שזה יהיה מותרות?
כמו שאתה גיימר, ומחכה למנוע של דום 4 שנים, יש עוד הרבה, שאין להם כסף לקנות אותו.
אז במקום להצדתק ולהטיף מוסר לאחרים אפשר ללכת קצת לקראת אלה שלא יכולים לממן משחק, ועד כמה שזה נשמע מוזר, להוריד את המחיר!
איזה מן השקפת עולם זו, אם אתה עני נדפקת, אם אתה עשיר סבבה, זה באמת מה שאתה מאמין בו?
למה שאנשים שלא יכולים להרשות משחק מחשב לא יהנו ממנו?
1. Wooha! איזו הגזמה! אות קלון, מעניש אותם... הפכת אותי לרשע בכל הסיפור. תכנה את השיטה שלי איך שאתה רוצה - היא עובדת והיא בטח עדיפה מלהוריד משחקים. חסכון בקנייה של משחקים לא תגרום לך להרגיש יותר מעני מאשר לקנות רק את המוצרים הבסיסיים ביותר בסופר. העוני של אנשים יבלוט בהרבה תחומים אחרים לפני שהוא יבלוט בעובדה שהם חוסכים בקנייה של משחקים. אם הם כבר יתאמצו בלהסתיר את העוני שלהם, הם יתאמצו בתחום הלבוש, או כשיוצאים בערב - לא בקנייה של משחקים.
2. נכון! רעיון מצוין! ההתעלמות הזאת מאנשים אחרים שפוגעים בי באמת תעזור למצב להשתפר. "להטיף" נגד Warez זה Win-Win Situation - או שהם יפסיקו להוריד (או יורידו את הכמויות) או שהם יתעלמו.
3. ROFL - "מפנה לו גב" - טלנובלה! FireWall, זה לא מה שאתה חושב!
מה לעשות שאני מכבד אנשים פחות אחרי שאני מגלה שהם מורידים משחקים, ועוד מתווכחים בעד ההורדות. ניסיתי לעזור, הצעתי רעיונות שיעזרו לו לכבד את התעשייה ואת האנשים שמאחוריה בלי לבזבז יותר מדי כסף - אבל בינתיים אף אחד אפילו לא התייחס להודעה שלי. לא FireWall (שכנראה נגמרו לו התירוצים כשהוא ראה שזה אפשרי) ולא אתה. מה קרה? אין לכם איזה משהו עוקצני להגיד? אין לכם דרך לסתור את מה שאמרתי? אולי כי זה נכון, אולי כי זה אפשרי? בבקשה - כמו שאני ורבים אחרים אמרו - גם כאשר מציעים לכל מי שמוריד דרך אחרת - דרך חוקית - הם מתעלמים. ככה זה - חינם זה חינם.
4. *ראה הודעה בעמוד הקודם לדרכים לשרוד עם מעט כסף בעולם הגיימינג*
5. OK, פה נדהמתי לראות איך אתה, מישהו שתומך (או לפחות מבין את מי שמוריד) במורידים מפיל פח לעצמך:
"ולא יודע לגביך, אבל אני די סולד מאנשים שרצים למלא את דחפיהם בלי קצת סבלנות ורוגע. הם יראו ראשונים את הסרט, הם ישחקו ראשונים במשחק...".
ומי הם אותם אנשים ש"רצים למלא את דחפיהם בלי קצת סבלנות"? חברים שלך! אנשים שמורידים תוכנות בצורה בלתי חוקית! הם אלה שלא יכולים לסבול את העובדה שהם לא מסוגלים לקנות את המשחק הזה - למרות שהם ממש ממש רוצים אותו! אז הם מורידים אותו ישר - וכמה שיותר מהר! כי הם חייבים לשחק, לא משנה איך. הם לא מסוגלים לשלוט על עצמם, להבין שמה שהם עושים הוא פשוט דבר רע - הם חייבים למלא את הצרכים שלהם, להקשיב לדחפים הקטנים ביותר שלהם. כמו ילדים קטנים - לא מתאפקים. וזה בדיוק אותו דבר - בדיוק.
6. thx gg.
7. אם הם אמרו אז אני סומך עליהם.
8. אז לאן הם נעלמו? לאיזה חורים הם זחלו פתאום? למה מתעלמים מההודעה שלי?
אז שירגישו רע, הרגש הזה מתאים בדיוק לתיאור המעשה שלהם. מגיע להם. אולי זה מה שצריך כדי שהם יבינו כמה הם טועים.
1. אנחנו מדברים פה על נערים בגיל ההתבגרות שמסיבה זו או אחרת לא רוצים ללכת לבקש שוב ושוב כסף מההורים, אז הם מורידים את המשחקים. לא הבכרח עניין של עוני קשה. ואתה צודק לגמרי: הם ינסו להסתיר בעיה זו או אחרת בתחום הלבוש או כשיוצאים בערב - ולא בקניית משחקים. בגלל זה הם מורידים אותם, חינם אין כסף. קשה לראות את הנזק שזה עושה. זו הצעה אגב לך ולשאר המטיפים, תציגו המחשה ל"נזק העצום" כדבריכם שנגרם לתעשיית המשחקים.
2. לא, זה לא win-win situation. ואתה יודע למה? כי רוב האנשים שאתה וחבר מרעיך ניפחתם להם את השכל בהטפות צדקניות פשוט יתעלמו, וימשיכו להוריד כמה שבא להם. זה לא ניצחון. וגם אלו שאומרים שהם יפסיקו להוריד או יורידו את הכמויות, לא יתחילו עכשיו להיות צרכנים נאמנים שקונים הכל חוקי. הם פשוט יקחו מחברים במקום להוריד בעצמם. וגם זה לא ניצחון. ההטפות הללו הן מיותרות - מי שלא מוריד וקונה תומך בכם, ומי שמוריד מתעלם מכם. מה השגתם?
3. קטעים איתך. וזה שאתה מכבד פחות מישהו לא אומר שאתה צריך לצטרף לגנג-בנג שעורכים לו כאן בפורום, ולו רק בגלל שהוא תרם הרבה, והסביר פעם אחרי פעם שהוא אוהב משחקים - אבל הוא פשוט לא יכול לקנות אותם! ולא חשוב כמה תשכלל את שיטת הסינון שלך, בסוף עדיין צריך לשלם כסף - שפיירוואל מנסה להסביר לכולם פה שאין לו! אבל במקום לשתוק ולעזוב אותו, אתה, הראל והעילג המשכתם להיטפל אליו. אז הנה, הוא מוריד. מה השגתם? הוא לא מגיב כי אין לו עם מי לדבר. אתם מבוצרים בעמדה המתחסדת שלכם, ולא מוכנים להקשיב. אני לא התייחסתי להודעה שלך? מאז הפוסט הראשון שלי בעץ כאן, לכל הודעה שנכתבה אליי הגבתי. כתבת תגובה, הגבתי.
5. אוי לא! הפלתי את עצמי בפח! תגיד לי רגע, מתי פעם אחת בכל העץ הצדקתי אנשים שמורידים סתם, בלי סיבה? בכל פוסט שלי אני מנסה להביא את העמדה של אנשים שאוהבים משחקי מחשב, אבל לא יכולים להתמודד עם תגי מחיר אימתניים של מאות שקלים. ובדיוק כמ שאפרשזיף אמר - אנשים צעירים בגיל תיכון שמורידים משחק לא אשמים שאין להם מספיק כסף לקנות אותו. זה, או שהוצאה של 350 שקל על משחק מחשב מסתמנת להם כבזבוז. ועושה רושם שאתה חושב שאני רוצה או יכול לחנך את חברים שלי. אם הם רוצים להוריד - שיורידו. אם הם רוצים לקנות - שיקנו. באמת שלא אכפת לי. ואני סולד מאנשים שחייבים לעשות הכל ראשונים, לא להוריד משחק פה או ספר שם. איפה הפח?
7. אבל לי אסור לסמוך על חברים שאמרו לי שכשיהיה להם כסף הם יקנו? אני מאמין שאמון בין חברים שאני מכיר כבר שנים גדול מאמון של אנשים שמדברים ברשת.
8. כן, מגיע להם! רק ככה הם ילמדו! הכנסת להם! אתה גבר גבר! תהיה שמח שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות דברים. כסף בא וכסף הולך.
ובקשר למה שאמרת לאפרשזיף - זה שאתה שם גלגלעיניים בסוף כל נסיון שלך להיראות שנון, לא הופך אותך לאחד. וכן, משחקי מחשב מוגדרים כפריט מותרות, משהו לא חיוני שאפשר להסתדר היטב בלעדיו. אז זה כתוב במילון. אז מה? אני מפנה אותך למה שכתבתי להראל בעניין המשחקים כפריטי מותרות.
אם אתה מתכוון להישאר מבוצר בעמדתך ולא להקשיב לשום דבר שמנסים להסביר לך, אנא כתוב זאת בראש כל הודעה שלך בעניין, כדי שאני אוכל לדעת להמשיך לגלול להודעה הבאה.
מתן
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /13
מצטער שקראתי לך חבוב. זה לא יקרה שוב, אני מבטיח.
1. Wooha! איזו הגזמה! אות קלון, מעניש אותם... הפכת אותי לרשע בכל הסיפור. תכנה את השיטה שלי איך שאתה רוצה - היא עובדת והיא בטח עדיפה מלהוריד משחקים. חסכון בקנייה של משחקים לא תגרום לך להרגיש יותר מעני מאשר לקנות רק את המוצרים הבסיסיים ביותר בסופר. העוני של אנשים יבלוט בהרבה תחומים אחרים לפני שהוא יבלוט בעובדה שהם חוסכים בקנייה של משחקים. אם הם כבר יתאמצו בלהסתיר את העוני שלהם, הם יתאמצו בתחום הלבוש, או כשיוצאים בערב - לא בקנייה של משחקים.
2. נכון! רעיון מצוין! ההתעלמות הזאת מאנשים אחרים שפוגעים בי באמת תעזור למצב להשתפר. "להטיף" נגד Warez זה Win-Win Situation - או שהם יפסיקו להוריד (או יורידו את הכמויות) או שהם יתעלמו.
3. ROFL - "מפנה לו גב" - טלנובלה! FireWall, זה לא מה שאתה חושב!
מה לעשות שאני מכבד אנשים פחות אחרי שאני מגלה שהם מורידים משחקים, ועוד מתווכחים בעד ההורדות. ניסיתי לעזור, הצעתי רעיונות שיעזרו לו לכבד את התעשייה ואת האנשים שמאחוריה בלי לבזבז יותר מדי כסף - אבל בינתיים אף אחד אפילו לא התייחס להודעה שלי. לא FireWall (שכנראה נגמרו לו התירוצים כשהוא ראה שזה אפשרי) ולא אתה. מה קרה? אין לכם איזה משהו עוקצני להגיד? אין לכם דרך לסתור את מה שאמרתי? אולי כי זה נכון, אולי כי זה אפשרי? בבקשה - כמו שאני ורבים אחרים אמרו - גם כאשר מציעים לכל מי שמוריד דרך אחרת - דרך חוקית - הם מתעלמים. ככה זה - חינם זה חינם.
4. *ראה הודעה בעמוד הקודם לדרכים לשרוד עם מעט כסף בעולם הגיימינג*
5. OK, פה נדהמתי לראות איך אתה, מישהו שתומך (או לפחות מבין את מי שמוריד) במורידים מפיל פח לעצמך:
"ולא יודע לגביך, אבל אני די סולד מאנשים שרצים למלא את דחפיהם בלי קצת סבלנות ורוגע. הם יראו ראשונים את הסרט, הם ישחקו ראשונים במשחק...".
ומי הם אותם אנשים ש"רצים למלא את דחפיהם בלי קצת סבלנות"? חברים שלך! אנשים שמורידים תוכנות בצורה בלתי חוקית! הם אלה שלא יכולים לסבול את העובדה שהם לא מסוגלים לקנות את המשחק הזה - למרות שהם ממש ממש רוצים אותו! אז הם מורידים אותו ישר - וכמה שיותר מהר! כי הם חייבים לשחק, לא משנה איך. הם לא מסוגלים לשלוט על עצמם, להבין שמה שהם עושים הוא פשוט דבר רע - הם חייבים למלא את הצרכים שלהם, להקשיב לדחפים הקטנים ביותר שלהם. כמו ילדים קטנים - לא מתאפקים. וזה בדיוק אותו דבר - בדיוק.
6. thx gg.
7. אם הם אמרו אז אני סומך עליהם.
8. אז לאן הם נעלמו? לאיזה חורים הם זחלו פתאום? למה מתעלמים מההודעה שלי?
אז שירגישו רע, הרגש הזה מתאים בדיוק לתיאור המעשה שלהם. מגיע להם. אולי זה מה שצריך כדי שהם יבינו כמה הם טועים.
1. המחירים שממשיכים לעלות היא דוגמה. גם כמות העותקים הקטנה מכל משחק. הזמן שלוקח למשחקים להגיע ארצה. הזכרתי את המחירים?
בקשר לשאר הסעיפים - פעם אחר פעם לא הבנת מה אמרתי - או שפשוט אתה לא יודע למה אני מתכוון, והעקיצות הזולות שלך שוב ושוב בהחלט לא תורמות לדיון הזה ולרצון שלי להסביר לך.
עוד משהו שלא הבנתי - לאן אתה רוצה בדיוק שאני אגמיש את העמדות שלי? לאיזה כיוון? להצדיק את ההורדות שלהם? אם כבר להצדיק - הוויכוח שלך איתי הוא בדיוק הצדקה שלך לדעות שלהם מול מה שאני אומר.