Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > קונסולות > ת’רד הקיוב הראשון
תגובות : 2992
עמוד :  מתוך 120
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 09/11/2003 15:57:48
תגובה אחרונה: 07/08/2004 11:58:20

נושא מחבר ההודעה
16/11/2003 22:40:08 #126

אם זה רק היה יותר RPG מאשר גימיק עם השם FF מעליו....
אני מקווה להיות מופתע לטובה מהמשחק הזה...

-----------------

וופא אנטישמים אבל הם ישלמו על הכל - אירופה צהובה !!!!

אווטאר
nfanboy_TM
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
16/11/2003 23:17:24 #127

המממ אני דווקא יותר משחק בבונוס מאשר בוינד ווייקר זה כי אני סתם לא משחק :)
אבל אני בהחלט ירצה את הבונוס בעיקר בשביל מאג'ורה והמשחקים הישנים יותר לראות לא יודע אם ממש יהיה לי כוח לכל זה

ולגבי פפ - חבל שהרוב זה גימיק אבל אני מקווה להיות מופתע לטובה אני ממש מעוניין במשחק!

-----------------

אווטאר
Ym@n
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
16/11/2003 23:48:46 #128

למי שיש משקפי 3D (כחול-אדום) קבלו:

אני מודה, זה לא הכי טוב, אבל אני ינסה להביא יותר טובים בהמשך :)

-----------------

אווטאר
Small [PT] Fry
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
16/11/2003 23:51:15 #129
למי שאין, נסו לקרוא את מה שכתוב על קופסת המשחק, זה עושה כאב בעיניים   

-----------------

Somebody Set Up Us The Bomb - אף אחד לא הבין את המשמעות האמיתית של זה...

רוצים לדעת? תקראו מהסוף להתחלה

אווטאר
THE FROZEN
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 01:02:16 #130

herodey: קירבי ומריו פארטי 5 יגיעו אליי מתישהו בשבוע הבא עם לא יהיו שום בעיות של שביתות... רונן קיבלת כבר את החבילה שלך?

כן, בן-אדם. עכשיו אני חורש על ויטיוטיפול ג'ו.

אגב, הידעתם שיש סרט בשם ביוטיפול ג'ו? הוא אפילו שודר בערוץ הסרטים בשבוע שעבר. איזה צירוף מקרים.

אני אשמח לשמוע מהם רשמיך ממריו פארטי 5, שאני מתכוון לרכוש גם כן.

venom: ועכשיו לחדשות מעולות - מקור שנחשב מאוד אמין מדווח שהולך לצאת עוד Resident Evil לגיימקיוב מלבד Resident Evil 4. אם החדשות יתבררו כנכונות, אני אצא בחגיגות וצהלולים עד אור הירח.

כנ"ל כאן, אבל קשה לי להאמין שזה נכון. אם קפקום הייתה עובדת על עוד משחק רזידנט אוויל לקונסולה של נינטנדו סביר להניח שזו לא תהיה הגיימקיוב אלא הקונסולה הבאה שלה. בכל אופן, אני מצפה לחלק הרביעי מאוד!

אגב, ויטיופול ג'ו ענק! וגם אף-זירו, כמובן. אני מתכוון לרכוש גם את מריו קארט אבל לא אעשה זאת כעת. בנתיים, אני מאוד מצפה לשמוע מה יהיו ההתרשמויות של אלו שיקנו אותו.

-----------------

למכירה, הבא:

(ChuChu Rocket (GBA

יש רק שני דברים שהם אינסופיים, היקום והכסילות האנושית, אינני משוכנע לגבי ראשון. (אלברט איינשטיין)

אווטאר
רונן כאן
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 12:44:29 #131
ציטוט: הכותב המקורי PT ב 2003 /11 /16
ציטוט: הכותב המקורי Fenrir ב 2003 /11 /16

Sniper Wolf מעולם לא נראתה טוב יותר!  

תראו איזה משחק יש לכם ואתם מתלהבים ממריו קארט  

הציצים עשו לך את זה, אה?!   

לפחות הם לא מרובעים יותר  

ואני מסכים בקשר לזלדה עם אורי. היחיד שעומד במבחן הזמן היום זה ALTTP, כל השאר יראו מאוד מיושנים ממש לא רק גרפית.

-----------------

אווטאר
Perseus
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 14:21:36 #132

Phantasy Star Online Episode 3: C.A.R.D. Revolution:

יומולדת 51 לשיגרו מיאמוטו:

Shigeru Miyamoto turned 51 today, and will hopefully continue to live a long life designing games for Nintendo. Miyamoto is responsible for many of Nintendo's popular franchises including Donkey Kong, Mario, the Legend of Zelda, Pikmin, and many more. Shigeru currently oversees Nintendo's broad range of projects so he isn't as hands-on as he used to be, but his influence is certainly noticable in some of Nintendo's recent great games such as Wind Waker.

-----------------

אווטאר
Evil Venom
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 21:28:35 #133

התעסקתי עוד קצת התמונות 3D וגיליתי שעשיתי את זה ממש לא טוב

אז כפיצוי קבלו אחת נורמאלית

עוד גיליתי שלא צריך לצלם תמונה סטירואופונית כדי ליצור תמונה תלת מימדים

הנה תמונה רגילה שפשוט יצרתי ממנה שני שכבות שאחת הזזתי טיפה ימינה

והנה SP (ירוק) מתנה

-----------------

אווטאר
Small [PT] Fry
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 21:32:53 #134
התמונות האלה עושות סחרחורת.  

-----------------

אווטאר
imris
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
17/11/2003 21:38:42 #135
בדקתי וזה לא בדיוק עובד. בעצם זה עבד בדיוק כמו שצפיתי...תשחק קצת עם הרקע של התמונות ע"מ להדגיש את הקיוב\כל אובייקט אחר שאתה רוצה ש"ייצא" מהתמונה.

-----------------

ניסויי הכימיים\ביולוגים\וואטאוור במנגה\אנימה\אחד מהם ... אתם מוזמנים להגיב >> קישור

B-M-X
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 21:42:43 #136
ציטוט: הכותב המקורי B-M-X ב 2003 /11 /17
בדקתי וזה לא בדיוק עובד. בעצם זה עבד בדיוק כמו שצפיתי...תשחק קצת עם הרקע של התמונות ע"מ להדגיש את הקיוב\כל אובייקט אחר שאתה רוצה ש"ייצא" מהתמונה.

שום דבר לא הולך לקפוץ לך מהמסך, לא זה לא הרעיון.

זה פשוט תמונה עם עומק

-----------------

אווטאר
Small [PT] Fry
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 21:43:32 #137
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2003 /11 /17

herodey: קירבי ומריו פארטי 5 יגיעו אליי מתישהו בשבוע הבא עם לא יהיו שום בעיות של שביתות... רונן קיבלת כבר את החבילה שלך?

אגב, הידעתם שיש סרט בשם ביוטיפול ג'ו? הוא אפילו שודר בערוץ הסרטים בשבוע שעבר. איזה צירוף מקרים.

venom: ועכשיו לחדשות מעולות - מקור שנחשב מאוד אמין מדווח שהולך לצאת עוד Resident Evil לגיימקיוב מלבד Resident Evil 4. אם החדשות יתבררו כנכונות, אני אצא בחגיגות וצהלולים עד אור הירח.

כנ"ל כאן, אבל קשה לי להאמין שזה נכון. אם קפקום הייתה עובדת על עוד משחק רזידנט אוויל לקונסולה של נינטנדו סביר להניח שזו לא תהיה הגיימקיוב אלא הקונסולה הבאה שלה. בכל אופן, אני מצפה לחלק הרביעי מאוד!

אגב, ויטיופול ג'ו ענק! וגם אף-זירו, כמובן. אני מתכוון לרכוש גם את מריו קארט אבל לא אעשה זאת כעת. בנתיים, אני מאוד מצפה לשמוע מה יהיו ההתרשמויות של אלו שיקנו אותו.

אל תקנה את בילי האצ'ר אלא אם אתה רוצה לבקר בתסכול סיטי שנמצא רחוק ליד שיגעון טאון.

ואגב, רבל סטרייק משחק שולט.

-----------------

אווטאר
Shadow Blade
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 21:47:24 #138
ציטוט: הכותב המקורי Shadow Blade ב 2003 /11 /17
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2003 /11 /17

אל תקנה את בילי האצ'ר אלא אם אתה רוצה לבקר בתסכול סיטי שנמצא רחוק ליד שיגעון טאון.

ואגב, רבל סטרייק משחק שולט.

יש לך אותו, למה אם כן שאתה מסים אותו אני קונה  ממך אותו, אני חוסך :)

אני מוכן לרדת לסטיות מיניות בשביל סטאר וורס(סרט או משחק אני פריק, פריק!!!)

-----------------

אווטאר
Sonic-X
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
17/11/2003 21:50:23 #139
ציטוט: הכותב המקורי lord of destruction ב 2003 /11 /16
ציטוט: הכותב המקורי nfanboy_TM ב 2003 /11 /16

מה קשור!?? יש אנשים שלא שיחקו במשחקים האלה ורוצים לשחק,כמוני.
מה גם שאלו גירסאות משופרות קצת אז בכלל סבבה.

אני חייב להסכים עם אורי לחלוטין בקטע הזה. כמה שהתלהבתי מקבלת הבונוס דיסק של אוקרינה והמסטר קווסט ביחד עם ווינד וויקר בקושי נגעתי בו. הספיק לי לסיים את המשחק בערך 3 וחצי פעמים ב-N64. נכון, גם אני לא שיחקתי בכל הזלדות אבל בטח שאני לא אקנה דיסק בונוס שכולל את הזלדה הראשונה או השנייה. אם הם היו משקיעים בזה כסף וזמן ועושים רימייק אז בטוח שהייתי קונה את המשחק, אבל סתם לזרוק כסף על עוד זלדה מהמאה הקודמת לא נראה לי הגיוני.

אוקיי אני מסכים דווקא עם אור בקטע הזה. יש אנשים שלא שיחקו במשחקים האלה ומעריצי זלדה אמיתיים היו מעריכים. יש לי את הדיסק בונוס בלי הווינד וויקר ולמרות שסיימתי את ווינד וויקר אני עדיין חושב שהדיסק בונוס יותר טוב למרות הגרפיקה הפושרת של אז. דבר נוסף הוא שבינתיים אי אפשר ממש לקנות את זה אלא זה מוצמד לאנשים שקונים קיוב ב99$ החל מהיום. אז גם אם היית רוצה לקנות אז לא הכי שווה את זה אלא אם כן הגיימקיוב שלך לא במצב טוב, כמוני וכמו אימרי למשל שהגיימקיוב לא במצב רע אלא נורא.

אז אולי ההתלהבות מהאוסף הזה מוגזמת, אפילו יותר מוגזמת מההתלהבות מהדיסק בונוס שנה שעברה, אני התלהבתי ובצדק, עד כמה שאוקרינה דחה אותי בהתחלה בגלל מראהו גיליתי שזה משחק שווה, בדיסק הזה יש עוד 3 משחקי זלדה גדולים (טוב אולי לא מז'ורה) שלא שיחקתי בהם, ואם אני מקבל אותם בחינם עם גיימקיוב, למה לא? אתה אל תתלהב אבל יש אנשים אחרים שמעוניינים במשחקים האלה, משמע אני. אבל אני יותר מחכה לסוניק הירוז.

-----------------

אווטאר
Shadow Blade
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 21:56:13 #140
אתה כזה פאנבוי משוגע!!!!!!!!

-----------------

דף ונייר
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 21:58:18 #141
ציטוט: הכותב המקורי דף ונייר ב 2003 /11 /17
אתה כזה פאנבוי משוגע!!!!!!!!
של סוניק? כן אני יודע, זה למה אני מכין קיר שלם של סוניק בחדר שלי. "המזבח"

-----------------

אווטאר
Shadow Blade
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 22:06:24 #142
ציטוט: הכותב המקורי lord of destruction ב 2003 /11 /16
ציטוט: הכותב המקורי nfanboy_TM ב 2003 /11 /16

מה קשור!?? יש אנשים שלא שיחקו במשחקים האלה ורוצים לשחק,כמוני.
מה גם שאלו גירסאות משופרות קצת אז בכלל סבבה.

אני חייב להסכים עם אורי לחלוטין בקטע הזה. כמה שהתלהבתי מקבלת הבונוס דיסק של אוקרינה והמסטר קווסט ביחד עם ווינד וויקר בקושי נגעתי בו. הספיק לי לסיים את המשחק בערך 3 וחצי פעמים ב-N64. נכון, גם אני לא שיחקתי בכל הזלדות אבל בטח שאני לא אקנה דיסק בונוס שכולל את הזלדה הראשונה או השנייה. אם הם היו משקיעים בזה כסף וזמן ועושים רימייק אז בטוח שהייתי קונה את המשחק, אבל סתם לזרוק כסף על עוד זלדה מהמאה הקודמת לא נראה לי הגיוני.

אוקיי אני מסכים דווקא עם אור בקטע הזה. יש אנשים שלא שיחקו במשחקים האלה ומעריצי זלדה אמיתיים היו מעריכים. יש לי את הדיסק בונוס בלי הווינד וויקר ולמרות שסיימתי את ווינד וויקר אני עדיין חושב שהדיסק בונוס יותר טוב למרות הגרפיקה הפושרת של אז. דבר נוסף הוא שבינתיים אי אפשר ממש לקנות את זה אלא זה מוצמד לאנשים שקונים קיוב ב99$ החל מהיום. אז גם אם היית רוצה לקנות אז לא הכי שווה את זה אלא אם כן הגיימקיוב שלך לא במצב טוב, כמוני וכמו אימרי למשל שהגיימקיוב לא במצב רע אלא נורא.

אז אולי ההתלהבות מהאוסף הזה מוגזמת, אפילו יותר מוגזמת מההתלהבות מהדיסק בונוס שנה שעברה, אני התלהבתי ובצדק, עד כמה שאוקרינה דחה אותי בהתחלה בגלל מראהו גיליתי שזה משחק שווה, בדיסק הזה יש עוד 3 משחקי זלדה גדולים (טוב אולי לא מז'ורה) שלא שיחקתי בהם, ואם אני מקבל אותם בחינם עם גיימקיוב, למה לא? אתה אל תתלהב אבל יש אנשים אחרים שמעוניינים במשחקים האלה, משמע אני. אבל אני יותר מחכה לסוניק הירוז.

מג'ורה! Majora!

ואני מת לשחק בזה כבר

אף פעם לא יצא לי לשבת על המשחק ברצינות

ואם עמית ממליץ, זה בטח שווה עוגיה או שתיים

-----------------

אווטאר
Small [PT] Fry
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 22:16:19 #143
ציטוט: הכותב המקורי PT ב 2003 /11 /17

מג'ורה! Majora!

ואני מת לשחק בזה כבר

רחמים, אין הבדל בין ז' לג'.

-----------------

אווטאר
Shadow Blade
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
17/11/2003 22:18:42 #144

מג'ורה! Majora!

ואני מת לשחק בזה כבר

בטח שיש! מה אתה רונן?! ג'אנר וז'אנר זה לא אותו דבר!

ז' זה כמו שאתה ז'וז'ו חלסטרא

וג' זה כמו שאתה אומר מוג'ו ג'וג'ו

-----------------

אווטאר
Small [PT] Fry
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
17/11/2003 22:19:14 #145

הבנתי, אני לא מעריץ זלדה אמיתי (להגדרתך). מצטער שאני לא מתלהב מכל דבר שזורקים לעברי כל עוד קוראים לו זלדה. במקום לקנות כל דבר שקשור בזלדה שקיים בשוק אני שומר עדיין על ראש שפוי (ולא של פאנבוי עיוור) ועדיין עושה סלקציה למשחקים שלי גם אם רשום עליהם זלדה. עם כל הכבוד לנוסטלגיה, "כאלה שלא שיחקו" ומעריצים "אמיתיים" זה פשוט כסף קל. במקום להשקיע ברימייק נורמלי של אחד ממשחקי הזלדה הם פשוט זורקים עוד ועוד פורטים. אתה רוצה לקנות את זה? תהנה, אבל זה בטח לא עניין גדול.

-----------------

אווטאר
lord of destruction
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Skully
17/11/2003 22:26:54 #146

מג'ורה! Majora!

ואני מת לשחק בזה כבר

בטח שיש! מה אתה רונן?! ג'אנר וז'אנר זה לא אותו דבר!

ז' זה כמו שאתה ז'וז'ו חלסטרא

וג' זה כמו שאתה אומר מוג'ו ג'וג'ו

בקשר לקטע של מאג'ורה/מאז'ורה...אלעד צודק. כל מי שמתווכח...פשוט חבל.

-----------------

Burn down Jerusalem
light up and carpe diem
hurry now we can't let them win
Burn down Jerusalem
The home of evil men
It must burn and be cleansed from all sin

Dream Evil- Crusaders' Anthem

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
17/11/2003 22:40:36 #147
ציטוט: הכותב המקורי lord of destruction ב 2003 /11 /17
הבנתי, אני לא מעריץ זלדה אמיתי (להגדרתך). מצטער שאני לא מתלהב מכל דבר שזורקים לעברי כל עוד קוראים לו זלדה. במקום לקנות כל דבר שקשור בזלדה שקיים בשוק אני שומר עדיין על ראש שפוי (ולא של פאנבוי עיוור) ועדיין עושה סלקציה למשחקים שלי גם אם רשום עליהם זלדה. עם כל הכבוד לנוסטלגיה, "כאלה שלא שיחקו" ומעריצים "אמיתיים" זה פשוט כסף קל. במקום להשקיע ברימייק נורמלי של אחד ממשחקי הזלדה הם פשוט זורקים עוד ועוד פורטים. אתה רוצה לקנות את זה? תהנה, אבל זה בטח לא עניין גדול.
רן אתה לא יכול להגיד דברים כמו "זורקים לנו פורטים" ו "כסף קל" כי האוסף הזה בעצם נועד להיות בחינם ואם קונים אותו זה משומש, מאנשים שהחליטו למכור בEBAY למשל, הדיסק הזה הוא בונוס שמקבלים עם הקיוב ובעוד כמה מקרים שאני לא אפרט עליהם.
עכשיו , אתה שיחקת בשני הזלדות בN64 ,אני יודע שאת OOT סיימת 3 פעמים, ואת מג'ורה סיימת לפחות פעם אחת, ואתה לא מתכוון לנסות אפילו את שני משחקי ה-NES האחרים שנמצאים שם, לכן האוסף הזה  לא מתאים לך, ולא שווה לך סתם להוציא עליו כסף, אותו דבר עם אורי ואני מבין את זה.
אבל אתה צריך להבין שיש אנשים שרוצים לשחק בשני המשחקים ל-NES אפילו שכמו שאורי אמר המשחקים האלה היו מקבלים חמישיות אם הם היו יוצאים היום לGBA ואותם אנשים גם לא שיחקו באחד או בשני המשחקים ל-N64 , במצב הזה אני חושב שאתה צריך להבין שיש אנשים שכן משתלם להם לקנות את האוסף הזה,כמובן לא במחיר של 50$(משחק רגיל) אלא משהו כמו 20$ בEBAY.

-----------------

אווטאר
nfanboy_TM
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
18/11/2003 22:38:58 #148

ציטוט: הכותב המקורי nfanboy_TM ב 2003 /11 /17

רן אתה לא יכול להגיד דברים כמו "זורקים לנו פורטים" ו "כסף קל" כי האוסף הזה בעצם נועד להיות בחינם ואם קונים אותו זה משומש, מאנשים שהחליטו למכור בEBAY למשל, הדיסק הזה הוא בונוס שמקבלים עם הקיוב ובעוד כמה מקרים שאני לא אפרט עליהם.
עכשיו , אתה שיחקת בשני הזלדות בN64 ,אני יודע שאת OOT סיימת 3 פעמים, ואת מג'ורה סיימת לפחות פעם אחת, ואתה לא מתכוון לנסות אפילו את שני משחקי ה-NES האחרים שנמצאים שם, לכן האוסף הזה  לא מתאים לך, ולא שווה לך סתם להוציא עליו כסף, אותו דבר עם אורי ואני מבין את זה.
אבל אתה צריך להבין שיש אנשים שרוצים לשחק בשני המשחקים ל-NES אפילו שכמו שאורי אמר המשחקים האלה היו מקבלים חמישיות אם הם היו יוצאים היום לGBA ואותם אנשים גם לא שיחקו באחד או בשני המשחקים ל-N64 , במצב הזה אני חושב שאתה צריך להבין שיש אנשים שכן משתלם להם לקנות את האוסף הזה,כמובן לא במחיר של 50$(משחק רגיל) אלא משהו כמו 20$ בEBAY.

אפילו אם הוא כביכול משתלם לאנשים כמוך, לא היית מעדיף רימייק של אחד מהארבעה האלו (או כל משחק זלדה אחר)? נוסטלגיה זה יופי אבל היא כבר לא כ"כ נוסטלגיה ברגע שאתה כל הזמן "מחייה את העבר". תמיד נחמד למצוא איזה מחשב ישן עם כל המשחקים שאהבנו לפני 10 שנים אבל הקטע הוא שמוצאים אותו פעם בשנה ולא משחקים בו כל הזמן.

לגבי הגדרת ה"כסף קל", אף על פי שהאוסף אינו נמכר לבד אלא רק בא עם קיוב זה פחות או יותר אותו עקרון. לא משתלם להם להמשיך לתת משחק חינם עם קיוב שעולה 100$ אז הם מנסים לגרום לקנייה כדאית יותר ע"י זריקת מותגים בני 458954809 שלהם. הם יכולים פשוט להחזיר את ה-SNES למלאי בחנויות, יהיו לך שם המון אוספים...

-----------------

אווטאר
lord of destruction
משתמש רגיל
רשום מ- 11/11/2003
18/11/2003 22:44:48 #149

אתה לא חושב שלבקש מהם גם קיוב במחיר כזה וגם משחק זה מוגזם?

הם בכלל אמורים לתת את הקיוב לבד בלי כלום אז אני לא מבין מה הבעיה עם מביאים את זה בחינם

-----------------

אווטאר
nfanboy_TM
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
18/11/2003 23:10:16 #150

אני חושב שאור צודק במקרה הזה,
מישהו שם לב שהורדת המחיר של הקיוב בעצם לא שינתה כלום?
כי לפני זה הייתם קונים ב150 דולר קיוב ומקבלים משחק חינם (בוחרים מתוך MP , WW סטאר פוקס ועוד משו) ועכשיו קונים קיוב ב100$ והמשחקים הטובים עולים בין 30-50 אז זה לא ממש שינה, אני זוכר בקיץ הזה הרוב בטויס אר אס בניו יורק קנו קיוב ולקחו את זלדה, אני אישית לקחתי MP,

ההורדה הזאת לא פגעה בנינטנדו רק עזרה לה.

עכשיו שמקבלים עם הקיוב משחקים שאפשר להשיג אותם רק משומשים , ומקבלים אותם בחינם זה מצוין,

-----------------

קאפוף!

אווטאר
Radio-Active
משתמש רגיל
רשום מ- 17/11/2003

כל הפורומים>קונסולות > ת’רד הקיוב הראשון
תגובות : 2992
עמוד :  מתוך 120
הבא
הקודם
גש ל: