לא אמרתי שהרוב לוקחים ספק כזה.אמרתי שהרוב דוחפים לאנשים שלא מבינים ספק כזה.ספק מאיכות נמוכה לא יחזיק כרטיס PCI-E בצורה טובה.זה כרטיס חזק שצורך חשמל מהחריץ.תקן SLI הוא תקן שמאפשר לשים שני כרטיסים על לוח אם אחד.כל כרטיס מרנדר חצי מהמסך.בכל מקרה תתחדש.
שאלתי ונאמר לי שיסופק לי ספק כוח של 400-450 וולט או טוב מזה.
הם גם שמו לי כרטיס זיכרון אחד של ג'יגה ולא פיצול של שניים, כך זה חוסך לי סלוט לאפשרות הרחבה נוספת בעתיד.
המחשב היה אמור להגיע אליי היום אך המרכיבים במעבדה התעקשו להריץ אותו יומיים לניסיון לפני הבאתו אליי, משום מחירו היקר כל-כך.
הנה, זה המארז שבחרתי עבורו. מה דעתכם על העיצוב ועל מאפייניו?
אני שמעתי שב"באטל פילד" (של EA, אני חושב) הוא המשחק הכי חזק במובן הגרפי. זה נכון?
וויז-מן, ניתן יהיה לחבר את ה-DDR3 ללוח האם שלי? או שהסלוטים מתאימים לטכנולוגיה אחת בלבד של כרטיסים? הנה, זה הלוח. מה דעתך המקצועית עליו? אני לא בטוח שזה מה שקניתי, כי יש כמה לוחות מסך עם שם דומה באתר. הנחתי שזה הוא לפי עלותו שזהה למחיר שאני שילמתי.
ועוד שאלה - של איזו חברה הכרטיס GeForce?
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
באטלפילד המשחק הכי חזק גרפית? ממש לא. לבאטלפילד יש דרישות חומרה מאד גבוהות, אבל הוא עדיין מאד נחות גרפית בהשוואה למשחקים אחרים. אני כבר פחות מתעדכן בקשר למשחקי מחשב(ובקשר למשחקים בכלליות) אבל אני חושב ש-Half Life 2 עדיין המשחק הכי יפה למחשב, למרות שכמעט עברה שנה מאז שהוא יצא. אני חושב שהוא גם עדיין המשחק פעולה הכי טוב שיש למחשב להציע, אבל יצאו עוד כל מיני משחקים כמו פרהנייט שאני לא יודע מה הולך בהם כבר.
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /09 /30וויז-מן, ניתן יהיה לחבר את ה-DDR3 ללוח האם שלי? או שהסלוטים מתאימים לטכנולוגיה אחת בלבד של כרטיסים? הנה, זה הלוח. מה דעתך המקצועית עליו? אני לא בטוח שזה מה שקניתי, כי יש כמה לוחות מסך עם שם דומה באתר. הנחתי שזה הוא לפי עלותו שזהה למחיר שאני שילמתי.
DDR2 לא ניתן לשים על סלוט של DDR1 ולכן סביר להניח שאם, וכאשר אכן יגיע DDR3 אז הוא לא יתמוך בלוח אם הזה. אישית אני לא אוהב את ASUS, אבל זה עדיף על רוב הלוחות. לדעתי, בלוחות אם הולכים אך ורק על Intel.
באשר ללוח עצמו, אם זה אכן הוא, אני רואה שיש לך 4 סלוטים של זיכרון כך שלא היה עדיף לתת לך כרטיס אחד של 1GB, היה עדיף לפצל את זה ל-2 של 512. המקסימום של Windows XP הוא גם ככה 2GB, על 32 ביט. חוץ מזה הוא נראה סוס... אבל קצת חסר טעם... 2 כרטיסי רשת של 1GB? אלא אם כן אתה הולך להשתמש בו בתור שרת קבצים ל-400 מחשבים אחרים שנמצאים אצלך בבית אין לזה שום שימוש. כרטיס קול on board... כמה שאני אוהב את realtek... ואני לא... אני מקווה שקנית כרטיס קול אמיתי. בקר raid מובנה, חמוד מאוד... כמה כוננים קשיחים קנית? אתה יכול לעשות עם זה דברים מעניינים.
בסך הכל לוח מצויין.
Geforce זה טכנולוגיה של Nvidia. אבל כמובן שיש הרבה חברות שמייצרות כרטיסים מהסוג הזה. יותר טובות ופחות טובות.
עריכה - טוב, קראתי עכשיו שיש לך כונן קשיח אחד של 160GB... אין לך מה לעשות עם הבקר Raid.
ולפי הבנתי, מלבד האפשרויות הלא שימושיות שיש ללוח האם הזה, מבחינתי, הוא נחשב הכי מהיר (אם זה אכן זה), וזה מה שחיפשתי, רמת מהירות חסרת פשרות.
יהיה הבדל משמעותי בין DDR2 ל-DDR3? השינוי יורגש ובמה?
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
כרטיס מסך מפלצתי לכל הדיעות. לא שזה משנה כל כך עם כרטיס מסך כזה, אבל יש לך מושג איזה חברה עשתה אותו? שוב, הטכנולוגיה היא של Nvidia, אבל יש הרבה חברות שעושות כרטיס כזה אז אי אפשר לדעת.
אין ספק שהלוח הזה מסוגל לטוב ביותר כרגע. הוא תומך בזיכרונות עד 800Mhz, ושלך 533Mhz. זה משהו שאולי היה עדיף לך לשדרג אבל לפחות תוכל לשדרג בעתיד על הלוח הזה.
האם יהיה הבדל משמעותי בין DDR2 ל-DDR3... יהיה... הוא יעבוד על 1066Mhz. איפה תרגיש את השינוי? בכל מקום. לפחות אם היינו מדברים על שרת או לפחות תחנת עבודה שמפעילה תוכנות גרפיות כבדות במיוחד. לך אישית, עם המפלצת שקנית, אין מה לדאוג. לא נראה לי שיגיע משחק בעתיד הקרוב שלא ייסתדר עם המקסימום שאתה מסוגל להגיע אליו עם הלוח אם הזה.
תאמין לי רונן, כמה משחקי PC טובים ונוציא אותך מנינטנדו האלה.
לפי דבריך אני לעולם לא אזדקק ל-DDR3, כי מה לי ולתחנות עבודה? והמשחקים לא ידרשו עצמה כזו, ולי יש כעת די והותר.
בקשר ללוח האם: כמה תעלה לי הרחבת הזיכרון ל-800? וזה משהו שניתן לעשות לבד? זה כרטיסים שקונים כמו כרטיסי זיכרון פנימי? כיצד יורגש השדרוג הזה מבחינת ביצועי המחשב?
דרעק, המארז ממש גדול ולא ייכנס למקום המיועד לו בשולחן המחשב שלי.
אני מקווה שיהיה ניתן להזמין נגר מקצועי כדי לבצע שיפוץ קל בשולחן שיכלול ניסור עץ והוספת חלק מתכוונן לגבהים שונים שעליו המארז יעמוד.
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /09 /30וויז-מן, ניתן יהיה לחבר את ה-DDR3 ללוח האם שלי? או שהסלוטים מתאימים לטכנולוגיה אחת בלבד של כרטיסים? הנה, זה הלוח. מה דעתך המקצועית עליו? אני לא בטוח שזה מה שקניתי, כי יש כמה לוחות מסך עם שם דומה באתר. הנחתי שזה הוא לפי עלותו שזהה למחיר שאני שילמתי.
DDR2 לא ניתן לשים על סלוט של DDR1 ולכן סביר להניח שאם, וכאשר אכן יגיע DDR3 אז הוא לא יתמוך בלוח אם הזה. אישית אני לא אוהב את ASUS, אבל זה עדיף על רוב הלוחות. לדעתי, בלוחות אם הולכים אך ורק על Intel.
באשר ללוח עצמו, אם זה אכן הוא, אני רואה שיש לך 4 סלוטים של זיכרון כך שלא היה עדיף לתת לך כרטיס אחד של 1GB, היה עדיף לפצל את זה ל-2 של 512. המקסימום של Windows XP הוא גם ככה 2GB, על 32 ביט. חוץ מזה הוא נראה סוס... אבל קצת חסר טעם... 2 כרטיסי רשת של 1GB? אלא אם כן אתה הולך להשתמש בו בתור שרת קבצים ל-400 מחשבים אחרים שנמצאים אצלך בבית אין לזה שום שימוש. כרטיס קול on board... כמה שאני אוהב את realtek... ואני לא... אני מקווה שקנית כרטיס קול אמיתי. בקר raid מובנה, חמוד מאוד... כמה כוננים קשיחים קנית? אתה יכול לעשות עם זה דברים מעניינים.
בסך הכל לוח מצויין.
Geforce זה טכנולוגיה של Nvidia. אבל כמובן שיש הרבה חברות שמייצרות כרטיסים מהסוג הזה. יותר טובות ופחות טובות.
עריכה - טוב, קראתי עכשיו שיש לך כונן קשיח אחד של 160GB... אין לך מה לעשות עם הבקר Raid.
המלצה ממש טיפשית מצידך, לוחות של אינטל לא נחשבים כלוחות הטובים ביותר! הם מיועדים לשוק המיינסטרים ולא למשתמשים כבדים. הלוח הספציפי הזה הוא כרגע הכי טוב למעבדי אינטל.
" המקסימום של Windows XP הוא גם ככה 2GB, על 32 ביט"
תיקון טעות: עד 4GB ומן הסתם 32 ביט כי המערכת הפעלה פועלת ב-32 ביט (ד"א יש גם windows 64 bit ...רונן אל תקנה אותו רוב התוכנות והמשחקים לא תומכים בה).
וכן רונן כמו שג'יימס אמר היה עדיף לקחת שני סטיקים של 512 ולא אחד של 1024 כי שניהם יפעלו בסינכרון ויתנו ביצועים יותר טובים . אבל זה רק בתיאוריה ומה גם שאתה לא oc'ר ואתה לא צריך יותר מידי ביצועים.
ג'יימס ההערה על הרשת ממש טיפשית , כי כל לוח pci-e היום מגיע עם רשת של 1gigabit, זה פיצ'ר on board.
ויותר נכון להגיד ש-nvidia ( GeForce מתכננת את הצ'יפ סט (המעבד של הכרטיס) ונותנת לחברות כמו למשל : asus, msi , gigabyte , club3d , leadtek וכו... לעשות את כל השאר (את הלוח עצמו)...ההבדלים בין כרטיסים מחברות מחרות אחרות הם : קירור, באנדל (תוכנות, משחקים) , אחריות, ולפעמים over clock .
וכמו שאמרתי, אם אתה רוצה לספר לנו בדיוק איזה חלקים קנית תוכל להוריד את התוכנה everest ולבדוק (קישור בדף הראשון)...וגם אתה יכול לקרוא על הקופסאות של החלקים.
אני אוכל לדעת מה יש לי במחשב ע"פ התכנה שהמלצת לי עליה כאשר יגיע אליי, וכנראה זה יקרה מחר.
בתחילה חשבתי להשאיר את המארז הנוכחי שלי ובתוכו ירכיבו לי את המחשב, אך נאמר לי שזה לא יתאים בהכרח ללוח אם. מדוע??
והאם עם לוח האם שקניתי אוכל לשדרג את המעבד בעתיד? רשום במפרט לכמה? זה יחסוך לי המון כסף בעתיד, כי בלוח האם הישן לא יכולתי לשדרג את המעבד לכזה
-----------------
המלצה ממש טיפשית מצידך, לוחות של אינטל לא נחשבים כלוחות הטובים ביותר! הם מיועדים לשוק המיינסטרים ולא למשתמשים כבדים. הלוח הספציפי הזה הוא כרגע הכי טוב למעבדי אינטל.
יוצא לי להרכיב שרתים של אלפי דולרים לפחות כמה פעמים בחודש, ולעבוד עליהם כמה פעמים בשבוע. ואם אי פעם מישהו היה מציע לי לקחת לוח של Asus במקום לוח של אינטל לאחד מהם אני הייתי מתחיל לצחוק לו בפרצוף וככה גם כל מי שאי פעם נגע בדבר. כנ"ל השרתים המוכנים של אינטל או IBM או כל חברה שמכבדת את עצמה... אתה לא הולך למצוא בפנים לוח אם של Asus. נקודה.
אז אני לא יודע... אולי שרתים שמספקים שירות למאות ואלפי אנשים עם Databaseים בגודל של כמה מאות GB נחשב אצלך ל"שוק המיינסטרים"... וכנראה לשחק Doom 3 נחשב אצלך ל-Hardcore. תיקח Asus, תעשה מה שבא לך, הוא באמת מאוד צבעוני ומגניב לעומת האינטלים הירוקים.
ציטוט: הכותב המקורי shonon ב 2005 /10 /01
תיקון טעות: עד 4GB ומן הסתם 32 ביט כי המערכת הפעלה פועלת ב-32 ביט (ד"א יש גם windows 64 bit ...רונן אל תקנה אותו רוב התוכנות והמשחקים לא תומכים בה).
אכן טעות שלי, חשבתי כנראה על ה-web edition של ה-Server... עבר הרבה זמן מאז שהתעניינתי ב-XP. אני יודע שיש מערכת הפעלה של 64, לכן ציינתי שההגבלה קיימת רק על הגרסה של ה-32 ביט. ה-64 ביט תומכת בהרבה יותר. תודה על התיקון.
ציטוט: הכותב המקורי shonon ב 2005 /10 /01ג'יימס ההערה על הרשת ממש טיפשית , כי כל לוח pci-e היום מגיע עם רשת של 1gigabit, זה פיצ'ר on board.
הממ... קודם כל התייחסתי לכך שיש לו 2 כאלה כשהוא אפילו לא הולך להשתמש באחד. עצם העובדה שאחד נחשב לסטנדרדי לא הופך את העובדה שיש לו 2 כאלה לפחות מטופשת. ואישית, אני לא מחשיב שום דבר שמגיע בתור on board ל"פיצ`ר" אלא לטימטום... אבל אולי זה רק אני... חבל שהוא לא קנה את אחד מה-Asusים עם ה"פיצ`ר" של X300 on board... אולי היו יכולים לדפוק לו עוד קצת במחיר בשביל שטויות.
אגב, מה הסיכויים שהמשחקים האחרונים ייתמכו על-ידי ווינדוס ויסטה ("לונג הורן")?
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /01אגב, מה הסיכויים שהמשחקים האחרונים ייתמכו על-ידי ווינדוס ויסטה ("לונג הורן")?
למפתחים כיום כבר יש גרסאות פיתוח של Vista והם יכולים לבדוק ולהתאים את המוצר שלהם אליו. לא צפוייות שום בעיות התאמה.
מה שכן, השמועות שרצות אומרות ש-Directx 10 לא יתמוך בגרסאות ישנות יותר... אבל Microsoft מכינים אמולטור שיריץ משחקים שכאלה... בלי יותר מידי אובדן ביצועים.... בתקווה...
מה שמזכיר לי שאני חייב לקחת לי את הגרסה האחרונה מהעבודה בזמן הקרוב...
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /01אגב, מה הסיכויים שהמשחקים האחרונים ייתמכו על-ידי ווינדוס ויסטה ("לונג הורן")?
למפתחים כיום כבר יש גרסאות פיתוח של Vista והם יכולים לבדוק ולהתאים את המוצר שלהם אליו. לא צפוייות שום בעיות התאמה.
מה שכן, השמועות שרצות אומרות ש-Directx 10 לא יתמוך בגרסאות ישנות יותר... אבל Microsoft מכינים אמולטור שיריץ משחקים שכאלה... בלי יותר מידי אובדן ביצועים.... בתקווה...
מה שמזכיר לי שאני חייב לקחת לי את הגרסה האחרונה מהעבודה בזמן הקרוב...
יש לי את Chess Master החדש של יובי-סופט. המשחק יותקן וירוץ על ויסטה, לדעתך?
ומה בקשר להלף לייף 2?
ודיירקט איקס זו לא תכנה הניתנת להורדה ועדכון דרך הרשת?
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /02ודיירקט איקס זו לא תכנה הניתנת להורדה ועדכון דרך הרשת?
DirectX זה API, או - application programming interface. לכל מערכת הפעלה יש API. גם לקונסולות יש API. מפתחים משתמשים ב-API על מנת ליצור את המשחקים שלהם על אותה מערכת. ה-API של Windows הוא DirectX. חברות משחקים משתמשות בו על מנת לפתח את המשחק ואנחנו משתמשים בו על מנת לשחק במשחק. זאת אחת הסיבות שמשחקים שיוצאים על PC לא עובדים על מקינטוש. בשביל מקינטוש יש להשתמש ב-API אחר.
Vista אמור להגיע עם DirectX 10, שבניגוד לקודמים לא יתמוך במשחקים שמשתמים ב-DirectX ישן יותר.
אני מניח שזה היה צפוי בסופו של דבר. כמו שכיום אנחנו צריכים להילחם להפעיל משחקים של DOS, זה היה ברור שיום אחד נאלץ להתחיל להילחם להפעיל משחקים של Windows... Windows של הדור הזה כלומר.
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /02ודיירקט איקס זו לא תכנה הניתנת להורדה ועדכון דרך הרשת?
DirectX זה API, או - application programming interface. לכל מערכת הפעלה יש API. גם לקונסולות יש API. מפתחים משתמשים ב-API על מנת ליצור את המשחקים שלהם על אותה מערכת. ה-API של Windows הוא DirectX. חברות משחקים משתמשות בו על מנת לפתח את המשחק ואנחנו משתמשים בו על מנת לשחק במשחק. זאת אחת הסיבות שמשחקים שיוצאים על PC לא עובדים על מקינטוש. בשביל מקינטוש יש להשתמש ב-API אחר.
Vista אמור להגיע עם DirectX 10, שבניגוד לקודמים לא יתמוך במשחקים שמשתמים ב-DirectX ישן יותר.
אני מניח שזה היה צפוי בסופו של דבר. כמו שכיום אנחנו צריכים להילחם להפעיל משחקים של DOS, זה היה ברור שיום אחד נאלץ להתחיל להילחם להפעיל משחקים של Windows... Windows של הדור הזה כלומר.
"DirectX הוא ה-API של Windows"? יש לי על המחשב כמה תוכניות C++ שעבדתי עליהן בימים האחרונים שאומרות אחרת ;).
אבל ברצינות, אם לדייק קצת יותר, API מספק את הממשק של המתכנת אל חומרה\תוכנה על פי צרכיו. למשל, אם מפתח רוצה לפתח יישום לנינטנדו DS, אז במקום לדעת איך לעבוד מול החומרה והתוכנה היחודית שלו, הוא משתמש ב-API שמספק לו ממשק מוכר או פשוט יותר. אם מפתח נשכר ע"י חברה כדי לתכנת אפליקציה לגילוי נפט, הוא ישתמש בספריות תכנות או API מתאימים לעבודה.
DirectX הוא רק אחד ממספר APIים גרפיים רבים ל-Windows (אם כי הפופולרי ביותר בהפרש עצום). אני, אישית, מתכנת עם OpenGL כשאני צריך גרפיקה ביישומים שלי תחת Windows, כי אני לא סובל את הAPI של win32 . ה-API של Windows לא נשאר זהה ממערכת למערכת - ללא כל קשר לAPIים גרפיים כמו DX, וכדי לעבוד עם DX ,לשלוט בAPI של win32 זו די חובה (באדיבות מר. גייטס). OpenGL הוא גם Low-Level ברמה שלא עושה אותו תלויה במערכת ההפעלה, כך שגם הרבה יותר קל להעביר תוכניות שנכתבו בעזרתו ממערכת למערכת. ובכלל, OpenGL כלל כמה פיצ'רים בגירסאות ישנות שלו שנכללים בDirectXים רק מגירסאות מאוחרות יחסית (T&L הוא המקרה המפורסם).
אה, כן. תתחדש, רונן. מחשב מפלצתי ביותר :).
----------------- " When I was a young man Sometimes I'd wonder What happened to time when it passed Then one day I found out That time just lands in prison And there it is held fast"
שוב, בעוד ש-DirectX 10 לא יתמוך במשחקים ישנים יותר, מיקרוסופט מכינים אמולטור שיאפשר להריץ משחקים אשר דורשים DirectXים ישנים.
לא צריכה להיות בעיה יותר מידי קשה עם זה... חוץ מעובדה שאמולציה שכזאת, בנוסף למערכת ההפעלה שבעצמה תהיה כבדה יותר ממה שאנחנו רגילים, כנראה תשפיע על הביצועים של אותם משחקים.
לא משהו שתרגיש עם Chessmaster... אבל כנראה שכן תרגיש עם Half Life 2.
באשר ל-Halo, קשה לי להאמין שאני אומר את זה אבל הוא הרבה יותר טוב על הבוקס מאשר על המחשב. קשה להסביר את זה אבל זה פשוט ככה. אולי זה בגלל שהוא פורט נוראי. ויתרה מזאת, Halo הרבה יותר טוב בשנת 2001 משאר ב-2005. אין שום טעם, אבל שום טעם לשחק במשחק הזה היום. אתה תזרוק אותו לפח אחרי שלב וחצי.
Halo 2, לעומת זאת, משחק נהדר. אבל עדיין לא הוכרזה גרסת מחשב ולא בטוח שאי פעם תהיה כזאת.
ג'ימס, האמולטור יינתן להורדה במהרשת, כמו ווינדוס אפדייט? זה יהיה מגניב, אם ככה.
והמשחקים יסבלו בביצועים למרות שהמחשב שלי ימרני מאוד מבחינת עצמתו? מעבד 3.6, כרטיס מסך ג'יפורס של NVidia של 7800 ג'יטי, ודי די אר 2 של 1024 מגה בייט?
ובקשר ל"האלו", זה נרשם לפניי. גם דורון (עורך האתר הקודם) אמר לי את אותה הדעה. אני מוותר על המשחק הזה.
אגב, המחשב הגיע אליי אך כמו תמיד, חייבת לקרות פאשלה. המארז הגיע בצבע שחור למרות שבפירוש התלהבתי מהכסוף ורשום בהזמנה שהזמנתי כסוף. לי אין אפשרות לקחת את המארז אליהם, אני אתעקש שיבואו אליי עם המארז הרצוי ויחברו לי הכל מחדש.
ועוד פאשלה, הוא הגיע ללא פלופי דרייב, חשבתי שזה מובן מאליו שאקבל כזה. זה די נחוץ לי לשמירות קטנות של מסמכים, למרות שעכשיו יש לי צורב. אבל אני לא חושב שתהיה בעיה להוסיף אחד.
כרגע מדבר אתכם מהמחשב הישן, אני שולח קבצים לגיבוי לאקסית שלי. היא תשלח לי אותם למחשב החדש. אני מקווה שלא אסתבך בהתקנת הווינדוס עבורו (רק מכניסים דיסק וזה מורץ אוטומטית, כן?).
המארז פצצתי. הוא גדול מאוד כי מכיל 3 מאווררים גדולים לצינון. הוא גם תומך בקירור מים, למרות שעד עכשיו אין לי מושג מה זה. נאמר לי ששיטת הקירור שהושמה לי היא טובה יותר. יש בו שני שקעי יו-אס-בי מקדימה וארבעה מאחורה ומקדימה עוד שקע שקשור לפיירוול (יש לכם מושג?). הדלת מקדימה של המארז ניתנת לנעילה על ידי מפתח, למניעת פתיחת המחשב על ידי גורמים לא רצויים חחחח אחי התלהב מהאפשרות הזו, ולמרות שזה לא יהיה שימושי לי, זה בהחלט רעיון שיכול להיות שימושי מאוד בחלק מהמשפחות.
-----------------
ג'ימס, האמולטור יינתן להורדה במהרשת, כמו ווינדוס אפדייט? זה יהיה מגניב, אם ככה.
והמשחקים יסבלו בביצועים למרות שהמחשב שלי ימרני מאוד מבחינת עצמתו? מעבד 3.6, כרטיס מסך ג'יפורס של NVidia של 7800 ג'יטי, ודי די אר 2 של 1024 מגה בייט?
אני מאמין שזה יהיה כלול כבר בהתקנה של מערכת ההפעלה. סביר להניח שזה יהיה בילתי נראה מבחינת המשתמש בכלל, חוץ מאובדן הביצועים כלומר.
אני לא יודע מה יהיה עם המחשב שלך. סביר להניח שהוא לא ירגיש את זה יותר מידי. מצד שני, שוב, מדובר פה על מערכת הפעלה חדשה וכבדה עם אמולטור שבעצמו יוריד מהביצועים.
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /03
ועוד פאשלה, הוא הגיע ללא פלופי דרייב, חשבתי שזה מובן מאליו שאקבל כזה. זה די נחוץ לי לשמירות קטנות של מסמכים, למרות שעכשיו יש לי צורב. אבל אני לא חושב שתהיה בעיה להוסיף אחד.
קודם כל, כן, זה חשוב שיהיה לך פלופי. ברוב המחשבים החדשים לא נותנים לך כזה אבל חשוב שתבקש. אבל בשביל דברים קטנים (ולא כל כך קטנים) משתמשים היום באיזה disk on key. קנה לך איזה אחד, כיום אפשר להשיג אפילו כאלה של 1GB ב-400 שקל. זה כלום. ואם בכלל אתה לא רוצה להרגיש שקנית אתה יכול להשיג 128MB ב-100 שקל. אחד כזה שווה ערך ל-88 פלופים, הרבה יותר בטוח לשמור עליו מידע ונוח להסתובב איתו בין מחשבים באותה מידה, אם לא יותר.
לפני שקונים חשוב לזכור - רק Sandisk או Kingston.
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /03
כרגע מדבר אתכם מהמחשב הישן, אני שולח קבצים לגיבוי לאקסית שלי. היא תשלח לי אותם למחשב החדש. אני מקווה שלא אסתבך בהתקנת הווינדוס עבורו (רק מכניסים דיסק וזה מורץ אוטומטית, כן?).
כן... ולא... קודם צריך להגדיר ללוח-אם להריץ התקנה מהדיסק, בהנחה שזה לא מוגדר כבר. בדרך כלל זה לא. קודם כל תנסה... תכניס את הדיסק, תראה אם זה מתחיל להריץ לך התקנה או מתלונן שהוא לא מוצא מערכת הפעלה בשום מקום.
אם הוא מתלונן תמשיך לקרוא, אם לא תדלג על הפסקה הזאת. תפעיל מחדש את המחשב ותשים לב שממש בהתחלה הוא אומר לך שעל מנת להיכנס ל-Bios יש ללחוץ על Delete (לפעמים זה משהו אחר גם... זה עלול להיות F1 או F2). תיכנס ל-Bios ושם אתה צריך לחפש את הסדר שהמחשב עושה בו Bootבדרך כלל יש טאבים למעלה (main, advanced, power, boot, exit.) אתה נכנס ל-Boot משם ל-Boot Device Priority, אתה תראה את הסדר הסטנדרדי - פלופי, כונן קשיח, כונן CD. אתה צריך לשנות את הסדר ככה שה-CD נמצא במקום הראשון. אחרי זה אתה הולך ל-exit, עושה exit and save changes וגמרנו.
הוא מתחיל להתקין לך עכשיו, אתה תראה מסך כחול שבו הוא מתחיל לטעון את כל הדרייברים ואז תעבור כמה מסכים שהוא מבקש ממך ללחוץ על "Enter" בשביל להמשיך, על "F8" בשביל לקבל את ההסכמים ועוד כמה שטויות כאלה. בסוף תגיע למסך שבו תוכל לראות את ה-Hard Disk שלך כשהוא עדיין לא מפורמט. אתה תראה פס שעומד עליו. עכשיו הגיע הזמן לחלק אותו איך שאתה רוצה ולקבוע את מערכת הקבצים שלו. עכשיו להמלצה שלי - יש לך 160GB, תיקח לך 15 בשביל מערכת ההפעלה שתשב על C וכל השאר על D. בצורה זאת אם משהו קורה לך למערכת ההפעלה (ותמיד קורה משהו) ואתה חש בצורך לפרמט ולהתקין מחדש, אתה מאבד רק את C וכל השאר התוכן נשאר לך על D.
ככה אתה עושה את זה - כשהפס עומד על ה-Hard Disk של ה-160GB אתה לוחץ על "C", יופיע לך חלון ששואל אותך כמה אתה רוצה לקחת, הוא בוחר את הכל, תשנה את זה ל15GB ותלחץ על Enter. עכשיו תעמוד על ה-150GB שנשארו, שוב תלחץ על "C", הוא שוב בוחר את הכל, כל מה שנשאר, וזה בסדר, תלחץ פשוט על Enter. עכשיו אתה צריך לבחור איפה להתקין את מערכת ההפעלה. תעמוד על כונן C, זה של ה-15GB ותלחץ Enter. עכשיו הוא שואל אותך כיצד אתה רוצה לפרמט אותו. ב-NTFS או ב-FAT32 והאם לעשות את הפירמוט מהיר או רגיל. תבחר ב-NTFS מהיר וסיימת. הוא יעתיק קבצים, יעשה Restart ויתחיל בהתקנה. תשים לב שהפעם הוא יבקש ממך ללחוץ על מקש מסויים על מנת לעשות boot מה-CD. אל תלחץ על כלום אחרת זה פשוט יתחיל הכל מהתחלה.
עכשיו זה נהיה די פשוט ואני לא חושב שיש צורך להסביר לך. הוא יבקש CDKEY, ישאל אותך מה השעה, מה השם שלו, איפה הוא גר וכך הלאה. אם אתה מסתבך, פשוט תבחר ב-default. אין שם משהו שאתה לא יכול לשנות אחרי ההתקנה.
כשתסיים את ההתקנה ותיכנס ל"מחשב שלי" אתה תראה שם את מחיצה D שעשינו, אם תנסה להיכנס לתוכה אתה תראה שהוא מתלונן שהיא עדיין לא מפורמטת וישאל אותך אם אתה רוצה לעשות זאת עכשיו. תבחר "כן". אין לך יותר מידי מה לגעת בחלון שקופץ לך, רק תזכור לסמן "פירמוט מהיר" ותאשר את זה.
לפני שקראתי את הודעתך ביצעתי זאת, אבל בחרתי פרמוט אטי, שיערתי שאולי הוא יסודי יותר. מה ההבדל בתוצאה בין אטי למהיר?
ואגב, בחרתי שיהיה לי כונן אחד של 160.
ויש בעיה, נדמה שגם כרטיס קול לא שמו לי. זה סביר?? אני מנסה להתקינו ואין. איך ניתן לבדוק זאת?
ועוד דבר - ההתקנות מהסידי הן אטיות בטירוף. ניסיתי להתקין את הלף לייף 2, נרדמתי מול ההתקנה. לא רק זה אלא לא הצלחתי להפעילו אח"כ. מה יכולה להיות הסיבה?
-----------------