אתם תראו כמו שקרה עם פס2 כך יהיה עם אקס בוקס 360...
אל תשכחו שפס2 יצא המשחקים לא היו משהו מיוחד...אבל הצליחה כי היתה הראשונה
לאקס בוקס 360 יש משחקים ראשונים שהם בין לא רע למאוד טובים...
אבל הי רונן..אם אתה עדיין רוצה להתערב...אני מוכן...מתערבים?
הלו? על Dreamcast שמעת? הקונסולה של סגה יצאה שנה לפני ה-PS2 ופשטה רגל בעקבות ה-PS2. עכשיו, יכול להיות שאתה צודק וההיסטוריה באמת תחזור על עצמה עם ה-X-box 360 וגם היא תפרוש לגימלאות בעקבות היציאה של ה-PS3 אבל לך תדע... אולי היא תשרוד בניגוד ל-Dreamcast.
להתערב? כשמתערבים צריכה להיות מידה מסויימת של הימור. פה הכל כבר כמעט סגור לחלוטין. רק תסתכל על הפורום הזה, שבו אתה האדם היחיד שמעדיף לקנות את ה-X-Box, עכשיו אתה באמת חושב שהמצב הזה שונה במקומות אחרים בעולם? ביפן אני חושב שאפילו מעריץ אחד של ה-X-box לא היית מוצא. אולי בארצות הברית יש קהל רחב. אבל אני בטוח שגם הם בסוף יעברו ל-PS3 כשהוא יגיע.
ציטוט: הכותב המקורי רונן כאן ב 2005 /10 /14 ג'יימס, יש לי מחשב פנטיום 4, מעבד 3.6 ג'יגה הרץ, 1024 מגה בייט זיכרון פנימי של די-די-אר 2, לוח אם AZUS P5WD2 PREMIUM וכרטיס מסך ג'יפורס 7800. לכן אני לא חושב שזו בעיה ב"מחשב דפוק", אז מדוע אני עדיין סובל מזמני טעינה ממושכים יחסית?
אולי כי דרישות המשחק גבוהות מאוד?
אפילו אני לא מתלונן על זמני טעינה ב-Half Life 2, כאשר המחשב שלי אינו שווה ערך לחצי משלך. כך שישנן 2 אפשרויות... או שאתה רגיל לזמני הטעינה של ה-DS, ואם זה אכן כך אז אתה חייב להתחשב בהבדל הגרפי בין Half Life 2 ל-Meteos, או ש-Half Life 2 לא אוהב Geforce... שזאת גם אפשרות. או שבעצם זה פשוט בגלל Steam... שזה הכי הגיוני.
ובכל אופן, אם היית מעביר את Half Life 2 לקונסולה אז היית סובל מזמני טעינה ארוכים פי 5, או שהיית סובל מגרפיקה בת 3-4 שנים, או משני הגורמים גם יחד.
בקיצור, יש לך מחשב מדהים, יש לך משחק מדהים, תהנה מהם. מספיק עם התלונות המטופשות האלו על זמני טעינה, זה לא PSP, המצבר לא נגמר אחרי חצי שעה משחק.
אתה צודק במליון אחוזים....בדבר אחד בלבד..אני היחידי "פה" שיקנה אקס בוקס 360.
אבל אתה טועה בכל כך הרבה דברים אחרים...אין סיכוי שמה שקרה לדיקמקאסט יקרה לאקס בוקס 360!
מרוב שכל כך הרבה כבר הזמינו מראש את המכשיר-כ3 מליון בכל העולם למיקרוסופט יש בעיה לייצר כל כך הרבה....רק עכשיו דיברתי עם ספקים שאני מכיר...מאיפה אני מכיר ספקים?לא ענינכם..אבל הם אמרו לי שיש עוד כל כך הרבה אנשים שרוצים את המכשיר שהם לא יודעים מה לעשות...כל המלאי נגמר!
נכון פה יש כמה אנשים שלא יקנו...אתה משווה את הכמות למה שאני רשמתי עכשיו?באמת...
כנס לפורומים אחרים כמו של אתר גיימר ותראה ששם לאומת פה הרבה רוצים את המכשיר כבר!
אז אל תגיד שאין על מה להתערב...בהחלט שיש ואם אתה ורונן מוכנים להתערב אני מוכן-מספיק עם תירוצים אני לוקח את הסיכון לא אתם-אתם הרי כל כך בטוחים שפס3 ינצח לא?אז קדימה...בואו נתערב...פחדנים!
ציטוט: הכותב המקורי alienn8@walla.co.il ב 2005 /10 /19כנס לפורומים אחרים כמו של אתר גיימר ותראה ששם לאומת פה הרבה רוצים את המכשיר כבר!
אז אל תגיד שאין על מה להתערב...בהחלט שיש ואם אתה ורונן מוכנים להתערב אני מוכן-מספיק עם תירוצים אני לוקח את הסיכון לא אתם-אתם הרי כל כך בטוחים שפס3 ינצח לא?אז קדימה...בואו נתערב...פחדנים!
במקרה אני מכיר את גיימר. ואני מכיר את פורום אקס בוקס של גיימר. הסתובבתי שם בתקופה שהייתי משחק Halo 2 ב-XBL. כן, גם לי יש אקס בוקס. זה נכון ששם יש יותר מעריצי אקס בוקס מאשר פה, כי שם יש יותר בעלי קונסולות מאשר פה. וכמו שפה יש בערך פי 10 יותר מעריצים ל-PS2 (או לנינטנדו), ככה זה גם בגיימר. ולכן יש שם 5 פורומים שמוקדשים ל-PS לעומת פורום אחד שמוקדש לאקס בוקס. ורוב הפורומים של ה-PS יותר פעילים מאשר הפורום היחיד של האקס בוקס.
וככה זה בכל מקום שתמצא לי בו מעריצי אקס בוקס. 3 מיליון הזמנות מוקדמות? ברגע שיהיה ניתן להזמין מראש PS3 אני מבטיח לך שסוני יגיעו ל3 מיליון הזמנות מוקדמות תוך 24 שעות, ויכפילו את הכמות כעבור 48 שעות.
ועל מה לכל הרוחות אתה רוצה שנתערב? אני לא מכיר אותך ובחיים אני לא אראה אותך. מה יעזור לי להתערב איתך? אבל חופשי, מתערבים שה-PS3 לוקח את הדור הזה בלי שום בעיה.
ולא אמרתי שהאקס בוקס תצא כמו ה-Dreamcast. אתה הוא חביב ההיסטוריה שקבע שקונסולה שיוצאת קודם בטוח תנצח. אני פשוט מראה לך שזה לא נכון.
ALIEN, רבים מצפים לאקס בוקס 360 כי הוא הקונסולה הראשונה של הדור הבא שעומדת לצאת. אבל ההתלהבות של תחילת חיי הקונסולה לא מוכיחה דבר וכבר הסברתי לך מדוע. שיאי המכירות ששברו הנינטנדו 64 והדרימקאסט בימי השיגור שלהן לא רמזו על מכירותיהן בהמשך. המבחן האמתי הוא מבחן הזמן ובמצב של תחרות.
כרגע לא תהיה תחרות של ממש לקונסולה החדשה של מייקרוסופט, אך כפי שהפלייסטיישן 2 הדביק את הפער של שנה של הדרימקאסט, שהצליחה מאוד בתחילה, וקרע את הקונסולה, כך גם יכול לקרות כאן, אולי לא באותו הקף, אבל היא בהחלט יכולה להדביק את הפער. ההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה.
ג'ימס, כנראה זה בגלל Stream, אינני מבין מדוע צריך אותם (זה לצורך הגנה מפיראטיות?). המשחק עצמו עולה לי מהר מאוד כאשר אני מבצע Load, אך הטעינה בין קטע לקטע במהלך המשחק אורכת כמה שניות מעיקות יחסית. כדי להטעין את כל המשחק בתחילה, בגלל Steam, זה אורך המון זמן. אני מחכה דקה עד שתי דקות, שזה מוגזם. הנה עוד חיסרון של משחקים במחשב.
אגב, ג'יימס, שמתי לב שלא צריך שיהיה תקליטור בכונן כדי להפעיל את המשחק, האם זה אומר ש-Steam מוודאת את מקוריותו של המשחק באמצעות החיבור אליה? אם לא היה לי חיבור לאינטרנט אז לא הייתי יכול להפעיל את המשחק?
אגב - אני מוכר רמקולים איכותיים למחשב של קריאטיב בשווי 400 ש"ח, ארוזים באריזתם המקורית. הם כוללים את הקופסא הזו שיוצרת באסים (אני חלש מאוד בדברים טכניים, למרות שיש לי תעודה של עובד ייצור באלקטרוניקה חחח). קיבלתי אותם מתנה בקניית המחשב ולא פתחתי את האריזה מאחר שיש לי רמקולים כאלה וברצוני למכור אותם.
ועוד - מוכר הגה איכותי לגיימקיוב.
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
תראו אני יגיד את זה שוב...אם אני קונה אקס בוקס 360-ואני קונה...אני יקנה פס3
אני לא מתווכח ואומר שהאקס בוקס 360 הוא יותר טוב מפס3...כל מה שאני אומר שבעיני כרגע שניהם שווים מכל הבחינות...
אבל בתור חובב שני המכשירים גם של הדור הקיים אני יודע שלשני המכשירים יש מה להציע...אני למשל אוהב את סדרת DMC ואת סדרת FF לפס2...אבל אני גם אוהב באותה מידה את סדרת HALO ונינג'ה גיידן לאקס בוקס!
ומי שיגיד ששני המשחקים האלה הם לא בין הטובים שיש באופן כללי....באמת לא מבין במשחקים.
גיימס אני מבין שיש לך אקס בוקס אז אתה בטח מסכים לפחות לגבי זה...מה הכוונה שלך?לקנות פס3 או אקס בוקס 360?שניהם?או שום דבר?
אני מחכה דקה עד שתי דקות, שזה מוגזם. הנה עוד חיסרון של משחקים במחשב.
למה זה חיסרון? זה חיסרון שעל המחשב האישי יש משחקים שמנסים לשבור את המגבלות הטכניות והגרפיות של כל המשחקים שיצאו לפני כן, ובגלל זה לפעמים נדרשים זמני טעינה ארוכים?
זמני הטעינה הם לא חיסרון של המחשב האישי... שוב, אם היית לוקח כל משחק עם זמן טעינה ארוך ושם אותו על קונסולה אז אותו זמן טעינה היה מכפיל את עצמו. ולעומת זאת, משחקים שעוברים המרה למחשב בדרך כלל זוכים לזמני טעינה קצרים הרבה יותר מאשר על הקונסולה שהם באו ממנה. תסתכל על Fable, תסתכל על GTA, תסתכל על כל משחק. זה פשוט מטופש לקבוע שזה חיסרון של המחשב האישי.
ציטוט: הכותב המקורי alienn8@walla.co.il ב 2005 /10 /20
אבל אני גם אוהב באותה מידה את סדרת HALO ונינג'ה גיידן לאקס בוקס!
ומי שיגיד ששני המשחקים האלה הם לא בין הטובים שיש באופן כללי....באמת לא מבין במשחקים.
גיימס אני מבין שיש לך אקס בוקס אז אתה בטח מסכים לפחות לגבי זה...מה הכוונה שלך?לקנות פס3 או אקס בוקס 360?שניהם?או שום דבר?
Ninja Gaiden הוא משחק מדהים, בלי שום ספק. Halo הוא בסך הכל עוד FPS בלי שום דבר מיוחד. המקורי היה נחמד, השני עוד יותר נחמד, אבל הם בסך הכל FPSים ואני לא קונה קונסולה בשביל FPSים. FPSים משחקים על מחשב, ויש על המחשב כל כך הרבה FPSים יותר טובים מ-Halo שבאמת אף אחד לא ירגיש אם הוא יעלם מהעולם. אז משחק אחד לא גורם לי לרוץ לקנות אקס בוקס 360, כשזה אפילו עוד לא בטוח ש-Gaiden הוא כותר של ה-360 בכלל. ה-PS2 שלט לכל אורך הדור הזה, ואפילו עכשיו כשהוא עם חצי רגל בקבר הוא עדיין מוציא משחקים בלעדיים מדהימים, עד עכשיו לא ראיתי שום דבר על ה-360 שמעניין אותי יותר מ-Shadow of the Colossus, למשל (קיבינימט, זה משחק מדהים). ו-Final Fantasy 12 עוד בדרך. אז שמיקרוסופט יוציאו את האקס בוקס 360 מתי שבא להם, ה-PS2 יחזיק אותי עד שיגיע ה-PS3.
מה הכוונה שלי? בדיוק כמו בדור הזה, אני אקנה PS3 ברגע שהוא יצבור תאוצה ויורידו קצת את המחיר שלו, ואז, אחרי הרבה מאוד זמן, אני אשקול לקחת קונסולה נוספת לפי המשחקים הבלעדיים שיהיו על ה-360 וה-Revolution.
תראה נתתי רק 2 דוגמאות לכל מכשיר יש עוד..למשל עכשיו יש לי את המשחק החדש שמבוסס על המנוע של הילו-שבו אתה משחק זומבי-וזה אחד המשחקים המגניבים שיצאו!וזה רק לאקס בוקס...
גיימס אולי אתה לא תקנה מייד את אקס בוקס 360...אבל אני מבטיח לך שאחרי כחצי שנה שיצאו משחקים שבאמת ינצלו את הכוח של המכשיר תשנה את דעתך...
ציטוט: הכותב המקורי alienn8@walla.co.il ב 2005 /10 /20
תראה נתתי רק 2 דוגמאות לכל מכשיר יש עוד..למשל עכשיו יש לי את המשחק החדש שמבוסס על המנוע של הילו-שבו אתה משחק זומבי-וזה אחד המשחקים המגניבים שיצאו!וזה רק לאקס בוקס...
אתה אשכרה משווה לי את Stubbs the Zombie ל-Shadow of the Colossus? מעבר לעובדה שלאחד יש ממוצע ציונים של 90 לעומת 80 (פער שרק ימשיך לגדול ברגע שהאתרים המכובדים יעשו ביקורת על Stubbs), אנחנו משווים בין משחק זומבים מטופש למשהו באמת חדש. אם אלו יהיו ההבדלים בין הבלעדיים של האקס בוקס 360 ל-PS3 אז רק שיכנעת אותי לקנות PS3 עוד יותר
ציטוט: הכותב המקורי Jaymz: למה זה חיסרון? זה חיסרון שעל המחשב האישי יש משחקים שמנסים לשבור את המגבלות הטכניות והגרפיות של כל המשחקים שיצאו לפני כן, ובגלל זה לפעמים נדרשים זמני טעינה ארוכים?
לא מצאתי בהף לייף 2 משהו יותר מדהים מ-RE4, למשל. מהבחינה הגרפית, כמובן.
כשאני מסובב את הדמות די מהר אז לעתים קרובות באג מוזר מסחרר את הדמות סביב עצמה במהירות, באג מוזר שבחיים לא ראיתי בקונסולות.
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
בתור שחקן PC מושבע ,שאמנם פוזל קצת לקונסולות בזמן האחרון, אך אני עדיין מבלה את רוב זמני מול המחשב כמכונת משחק, אני חייב להגן עליו מול ההשמצות פה:
א. יש למחשב מספיק משחקים יחודיים.
ב. למי שלא יודע, אפשר לקנות גיים פאד למחשב.
ג. הגרפיקה במחשב טובה יותר מקונסולות הדור הנוכחי, ולא דווקא עם החומרה החדשה ביותר.
ד. זמני הטעינה לא דווקא יותר ארוכים. אין שום נתון טכני שגורם להם להיות כאלה.
בכל מקרה, אני לא יכול לתאר שקונסולת משחק מחליפה את חווית המשחק של Starcraft, לדוגמה. להיכנס למשחק, להוריד עידכון, להיכנס לבאטל-נט, להיכנס למשחק ולהזיז את היחידות בקלות עם העכבר.
אני לא יכול לתאר קונסולה מחליפה את חווית המשחק של Unreal Tournament. שוב, היכולת להוריד מודים ועידכונים. להיכנס למשחק באינטרנט בקלות. וכמובן- לא יעזור, השליטה העדיפה בעזרת העכבר והמקלדת (לא הבנתי מה הבעיה לזוז עם WASD.
אני לא יכול לתאר קונסולה מחליפה את חווית המשחק של Rollercoaster Tycoon. פשוט אי אפשר לשחק בזה ע"ג קונסולה. גם אזכיר את Football Manager, לדוגמה. את WOW ו Guild wars. את Day of The Tentacle. וכו'
ברור לי שיש יתרונות רבים לקונסולות. אך לקחתי את הירידות על המחשב באופן אישי- אני מבקש גם להכיר ביתרונותיו.
ציטוט: הכותב המקורי Jaymz: למה זה חיסרון? זה חיסרון שעל המחשב האישי יש משחקים שמנסים לשבור את המגבלות הטכניות והגרפיות של כל המשחקים שיצאו לפני כן, ובגלל זה לפעמים נדרשים זמני טעינה ארוכים?
לא מצאתי בהף לייף 2 משהו יותר מדהים מ-RE4, למשל. מהבחינה הגרפית, כמובן.
כשאני מסובב את הדמות די מהר אז לעתים קרובות באג מוזר מסחרר את הדמות סביב עצמה במהירות, באג מוזר שבחיים לא ראיתי בקונסולות.
לא הגזמנו קצת? RE4 נראה יותר טוב מHL2?
RE4 היה המשחק הכי טוב ששחקתי ב-2005 אבל עדין, זה לא HL2. לא בגרפיקה, לא במשחקיות, לא בסאונד, לא בפיזיקה. לא בכלום.
drkeo, ב-HL2 לא מצאתי סביבה מדהימה כפי שנמצאה ב-RE5: העצים והשיחים הנעים, ההשקעה בפרטים ועוד. ב-HL2 אני מרגיש שהגרפיקה אמנם מרשימה אבל מעט בריסטולית, אין לי דרך אחרת לתאר זאת. וזו קצת השוואה לא הוגנת מאחר שבמסך מחשב הרזולוציה תהיה תמיד טובה יותר.
וגם בגיימפליי RE5 שם את HL2. שום כלי נשק לא מדהים שם כמו חצי מהנשקים ב-RE5 אשר הסניפר ריפל בראשם (איך בה-HL2 שכחו לכלול כלי נשק מדהים כזה!).
וזמני הטעינה בהחלט מסורבלים, במיוחד בטעינת המשחק, ויש באגים מוזרים ומעיקים שמעולם לא תמצאו בקונסולות (תגידו, גם אצלכם היה את הבאג המוזר הזה שבו המסך מסתובב במהירות סביב צירו? או שאני פשוט צריך להתקין את המשחק מחדש?)
והשליטה, אוי, היא איומה. העכבר עושה זאת לנוח בז'אנר זה, אבל כשמדובר במקלדת... זה סיפור אחר. בקונסולות משך הלמידה את השליטה הוא קצר בהרבה, הוא נוח, בקושי דורש למידה של זה, אז למה לשבור את הראש עם משחקי מחשב?
בכל מקרה, HL2 הוא טוב, טוב מאוד, ואני תכף אמשיך לשחק בו. אני מתרשם עמוקות גם מ-F.E.A.R. אולי אקנה אותו מתישהו...
-----------------
drkeo, ב-HL2 לא מצאתי סביבה מדהימה כפי שנמצאה ב-RE5: העצים והשיחים הנעים, ההשקעה בפרטים ועוד. ב-HL2 אני מרגיש שהגרפיקה אמנם מרשימה אבל מעט בריסטולית, אין לי דרך אחרת לתאר זאת. וזו קצת השוואה לא הוגנת מאחר שבמסך מחשב הרזולוציה תהיה תמיד טובה יותר.
וגם בגיימפליי RE5 שם את HL2. שום כלי נשק לא מדהים שם כמו חצי מהנשקים ב-RE5 אשר הסניפר ריפל בראשם (איך בה-HL2 שכחו לכלול כלי נשק מדהים כזה!).
וזמני הטעינה בהחלט מסורבלים, במיוחד בטעינת המשחק, ויש באגים מוזרים ומעיקים שמעולם לא תמצאו בקונסולות (תגידו, גם אצלכם היה את הבאג המוזר הזה שבו המסך מסתובב במהירות סביב צירו? או שאני פשוט צריך להתקין את המשחק מחדש?)
והשליטה, אוי, היא איומה. העכבר עושה זאת לנוח בז'אנר זה, אבל כשמדובר במקלדת... זה סיפור אחר. בקונסולות משך הלמידה את השליטה הוא קצר בהרבה, הוא נוח, בקושי דורש למידה של זה, אז למה לשבור את הראש עם משחקי מחשב?
בכל מקרה, HL2 הוא טוב, טוב מאוד, ואני תכף אמשיך לשחק בו. אני מתרשם עמוקות גם מ-F.E.A.R. אולי אקנה אותו מתישהו...
רונן יא צ'ונג, זה שאתה לא מסתדר עם המקלדת זה לא אומר שזה לא הסט-אפ הכי טוב שקיים. אני משחק עם מקלדת/עכבר עוד מימי QUAKE1 ותאמין לי שאין שליטה יותר טובה ומדוייקת (עם עוד יתרונות כמו החלפת נשקים מהירה יותר ובלה בלה בלה). אוי, לאיפה הלכו הימים של הקפיצה עם סבוב 180 מעלות ו-railgun טוב בין העיניים...
בכל מקרה, HL2 עולה על רזידנט 4 (4 רונן, הלוואי זה היה 5 ) בכל אספקט. אם זה גרפיקה (אני מדבר טכנית, מבחינה אומנותית אז ברור שזה לפי העדפה אישית. אני פשוט מת על הסטייל של RE4, אחד הטובים ביותר אי פעם), סאונד (ביחוד הדבוב), משחקיות.
ןמה הקשר הנשקים? חוץ מהעובדה שה-gravity gun ב-HL2 הוא אחד הנשקים היותר מקוריים שראיתי (אפילו התוספת של DOOM כבר הספיקה לחקות אותו. לא מספיק שכל DOOM 3 היה חיכוי של HL1? כל כך רואים שהתחילו לעבוד עליו בדיוק בתקופה ש-HL רק יצא. חבל שיצא חיקוי זול עם גרפיקה טובה) אבל כיום הנשקים זה לא מה שעושה את המשחק. אולי לפני 7 שנים זה מה שעשה את המשחק אבל לא היום. נראה לי שהמשחק האחרון שבאמת מה ששינה בוא זה הנשקים זה הי turok 2 (והמשחק עם הנשקים הכי מגניבים בהיסטוריה היה turok הראשון)
אבל כך או כך זה לא משנה כי זה שני משחקים בסגנון שונה, זה כמו להשוות את HALO עם GOD OF WAR או משהו כזה. אני עדין חושב ש-RE4 זה המשחק הכי טוב של 2005 וש-HL2 הכי טוב של 2004 (אם לא הכי טוב בכלל. למרות ש-HL1 היה בתקופתו משחק יותר טוב).
תעשה לי טובה ותפסיק לקבוע בכזאת נחרצות שבמשחקיות HL2 יותר טוב מ RE,לדעתי HL2 זה עוד FPS משעמם עם גרפיקה טובה ובלי עלילה וRE ממש היה חוויה עם עלילה נחמדה ובאמת הרבה רגעים של כיף.אני נהניתי ממנו הרבה יותר.לפחות תרשום שלדעתך HL2 עולה עליו כי ממש אין קונצנזוס על זה כמו שאתה מנסה להציג,ממוצע הביקורות של שתיהם זהה עם נטייה קלה לטובת RE ואני מכיר מספיק אנשים שחושבים ש HL2 סתם משחק וגמרו את RE4 פעמיים.
ציטוט: הכותב המקורי Blingbling ב 2005 /10 /24תעשה לי טובה ותפסיק לקבוע בכזאת נחרצות שבמשחקיות HL2 יותר טוב מ RE,לדעתי HL2 זה עוד FPS משעמם עם גרפיקה טובה ובלי עלילה וRE ממש היה חוויה עם עלילה נחמדה ובאמת הרבה רגעים של כיף.אני נהניתי ממנו הרבה יותר.לפחות תרשום שלדעתך HL2 עולה עליו כי ממש אין קונצנזוס על זה כמו שאתה מנסה להציג,ממוצע הביקורות של שתיהם זהה עם נטייה קלה לטובת RE ואני מכיר מספיק אנשים שחושבים ש HL2 סתם משחק וגמרו את RE4 פעמיים.
ואני מכיר הרבה אנשים שרק שחקו ב-RE4 שתי דקות והוא עצבן אותם.
בכל מקרה אני לא קובע כלום, אני מדבר מבחינה טכנית...
אבל תסכים איתי שיש חשש שאם תשחק את RE4 בשליטה הנוחה של עכבר+מקלדת המשחק יהיה פשוט קל מדי ובכלל לא מאתגר,לא יודע לי היה כיף קצת להילחץ "ולהיאבק" עם השליטה לפעמים.
אבל תסכים איתי שיש חשש שאם תשחק את RE4 בשליטה הנוחה של עכבר+מקלדת המשחק יהיה פשוט קל מדי ובכלל לא מאתגר,לא יודע לי היה כיף קצת להילחץ "ולהיאבק" עם השליטה לפעמים.
מסכים ב-100%. מן הסתם ברגע שמפתחים משחק לקונסולה שיש לה ג'ויסטיק ולא עכבר ומקלדת כל העיצוב של המשחק שונה.
תמיד יש משהו כיפי בשליטה האיטית הזאת, משהו מלחיץ. כאילו שהמגבלת שליטה היא בשלט ולא בך ואתה יכול להגיע לרמת מקצועיות מקסימלית.
עברתי את הקטע שבו אני מפציץ מסוק מראש מגדלור. התקדמתי מעט, הגעתי לקטע שבו השגתי יכולת שליטה ביצורים-עכבישים והתקדמתי עוד מעט. משחק מרשים, כאשר השליטה היא היריב הכי גדול שלי. אני לוחץ על קלידים שלא תמיד נכונים ולעתים מנסה לחפש את הקליד הנכון.
תגידו, בתור אחד שיש לו כרטיס מסך ג'יפורס 7800, עד כמה חזק הכרטיס הזה ביחס לניצול המקסימלי שהמשחק הזה דורש? זאת-אומרת, הוא חזק בהרבה מהעצמה הגרפית שהמשחק הזה דורש כדי לשחק בו במצב אופטימלי? ובמילים אחרות (למקרה ושאלתי לא הובנה): האם הכרטיס הזה יריץ לי בניצול מקסימלי גם משחקים עם דרישות גרפיות שחזקות אפילו לא במעט מ-HL2?? אני פשוט מנסה להעריך עד כמה הכרטיס חזק, ומה יהיה אורך חייו. כי שמעתי על אנשים שהיה להם כרטיס נחות משלי אבל הריצו את HL2 בניצול מקסימלי, לכן נדמה לי שהכרטיס שלי יכול להריץ דברים חזקים בהרבה.
ועוד דבר - ניתן לשחק במשחק ללא התחברות לרשת? האם החיבור ל-Steam הוא אמצעי וידוא מקוריות המשחק היחיד?
-----------------