עברתי את הקטע שבו אני מפציץ מסוק מראש מגדלור. התקדמתי מעט, הגעתי לקטע שבו השגתי יכולת שליטה ביצורים-עכבישים והתקדמתי עוד מעט. משחק מרשים, כאשר השליטה היא היריב הכי גדול שלי. אני לוחץ על קלידים שלא תמיד נכונים ולעתים מנסה לחפש את הקליד הנכון.
תגידו, בתור אחד שיש לו כרטיס מסך ג'יפורס 7800, עד כמה חזק הכרטיס הזה ביחס לניצול המקסימלי שהמשחק הזה דורש? זאת-אומרת, הוא חזק בהרבה מהעצמה הגרפית שהמשחק הזה דורש כדי לשחק בו במצב אופטימלי? ובמילים אחרות (למקרה ושאלתי לא הובנה): האם הכרטיס הזה יריץ לי בניצול מקסימלי גם משחקים עם דרישות גרפיות שחזקות אפילו לא במעט מ-HL2?? אני פשוט מנסה להעריך עד כמה הכרטיס חזק, ומה יהיה אורך חייו. כי שמעתי על אנשים שהיה להם כרטיס נחות משלי אבל הריצו את HL2 בניצול מקסימלי, לכן נדמה לי שהכרטיס שלי יכול להריץ דברים חזקים בהרבה.
ועוד דבר - ניתן לשחק במשחק ללא התחברות לרשת? האם החיבור ל-Steam הוא אמצעי וידוא מקוריות המשחק היחיד?
בוא נגיד ככה : כש- unreal 3.0 יתחיל לפעול במשחקים עדיין תוכל להפעיל אותם ב-fps סבבה.
חוץ מזה שאין שום מישהו שיכול להגיד לך במדויק. אבל אל תדאג הוא יהיה טוב גם עוד שנתיים/שלוש מבחינת כוח עיבוד גרפי.
ואני אשמח לדעת שיש דרך לבטל את ההתחברות ל-Steam. אם כך, כיצד המערכת תזהה שזהו משחק מקורי ולא צרוב?
התקדמתי עוד במשחק! הוא הולך ומשתפר ככל שמתקדמים בו, אני אוהב שזה לא אקשן סתמי אלא יש פה ושם חידות חיוניות, מגוונות ולא משעממות. בהחלט משחק אדיר, ואפילו לפתע זמני הטעינה קצרים יותר משום מה.
אם רק לא היה קיים הבאג המעיק הזה של הסחרור במקום.
F.E.A.R גם נראה מדהים, מבחינת אקשן אפילו יותר מ-HL2.
תנו לי שמות של משחקי מירוצים ממש שווים למחשב.
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
עברתי את הקטע שבו אני מפציץ מסוק מראש מגדלור. התקדמתי מעט, הגעתי לקטע שבו השגתי יכולת שליטה ביצורים-עכבישים והתקדמתי עוד מעט. משחק מרשים, כאשר השליטה היא היריב הכי גדול שלי. אני לוחץ על קלידים שלא תמיד נכונים ולעתים מנסה לחפש את הקליד הנכון.
תגידו, בתור אחד שיש לו כרטיס מסך ג'יפורס 7800, עד כמה חזק הכרטיס הזה ביחס לניצול המקסימלי שהמשחק הזה דורש? זאת-אומרת, הוא חזק בהרבה מהעצמה הגרפית שהמשחק הזה דורש כדי לשחק בו במצב אופטימלי? ובמילים אחרות (למקרה ושאלתי לא הובנה): האם הכרטיס הזה יריץ לי בניצול מקסימלי גם משחקים עם דרישות גרפיות שחזקות אפילו לא במעט מ-HL2?? אני פשוט מנסה להעריך עד כמה הכרטיס חזק, ומה יהיה אורך חייו. כי שמעתי על אנשים שהיה להם כרטיס נחות משלי אבל הריצו את HL2 בניצול מקסימלי, לכן נדמה לי שהכרטיס שלי יכול להריץ דברים חזקים בהרבה.
ועוד דבר - ניתן לשחק במשחק ללא התחברות לרשת? האם החיבור ל-Steam הוא אמצעי וידוא מקוריות המשחק היחיד?
א. לי המשחק רץ מצויין ויש לי X800 PRO 256 MB (דור מתחת לכרטיס שלך). איזה ג'י פורס יש לך? GT?
בכל מקרה אתה יכול להריץ דברים יותר מתקדמים זה בטוח. נסה את F.E.A.R, לפחות את הדמו העלילתי שלו, זה יתן לך רעיון על משחק עם מנוע דורש יותר.
ב. אתה יכול ב-STEAM לסמן כל משחק כ-avelible offline. תכנס לאפשרויות של HL2 דרך STEAM ותסמן את זה. אחרי הורדה של כמה קבצים זה יהיה אפשרי.
אני כבר עשיתי את שלי OFFLINE כדי לשחק אותו קצת על ה-LCD שיש לי בסלון. לא רע בכלל נותן רעיון איך יראו משחקים ב-720P.
ג. יוצא שבוע הבא עוד שלב ל-HL2 שהיה אמור לסיים את הסצנה עם המכונית במקום האזור עם המגדלור והוא מדגים את האופציה החדשה של גרפיקה במנוע (HDD LIGHTING).
ד. יוצאת החבלית הרחבה של HL2 (נקראת aftermath) שממשיכה את העלילה מאיפה שהיא הפסיקה. היא גם אמורה לצאת עוד חודש ככה אבל עם VALVE אף פעם אי אפשר לדעת.
“Unthreatening and uncomplicated, it begs to be picked up. And when it is its almost impossible to put down.”
“There’s a soft rubbery finish on the pad and buttons surface, meaning although the handset looks hard, sharp-edged and slippery, the sensation of holding it is effortless”
“This controller makes you fell like a magician, becoming so settled in your hand there might as well be nothing there”
“The controller makes it instantly apparent how much of a cheap fudge the 3D controls of the last two generations has been”
“There’s no immediate reason to believe that playing with Revolution will need to be any more playing with a mouse: rest your arm on your knee of sofa (couch) arm, and direct the action with gentle tilts and turns” “Returning to TGS’s showflow after playing the demos is a faintly surreal process. Suddenly, the 360 looks incredibly old-fashioned. Picking up a DualShock for a quick play of Rogue Galaxy seems preposterous”.
היה בטוח שאנסה את F.E.A.R. אני אקנה אותו מתישהו. הוא דורש יותר??
הכרטיס שלי תומך ב-HDR?
עדי, אבל אתה לא החזקת את השלט, אז אינך יכול לדעת זה קטע בשביל ג'ימס האטום בכוונה.
-----------------
We're smart people, we learn from our mistakes. I will bet you a drink at the bar of your choice, that Revolution will be a very sexy device. - Reggie Fils-Anime
היה בטוח שאנסה את F.E.A.R. אני אקנה אותו מתישהו. הוא דורש יותר??
הכרטיס שלי תומך ב-HDR?
עדי, אבל אתה לא החזקת את השלט, אז אינך יכול לדעת זה קטע בשביל ג'ימס האטום בכוונה.
אני יודע שיש לך של NVIDIA, יש לך 7800 נכון? רק שאלתי איזה סוג של 7800.
כן, FEAR דורש יותר מHL2. יש לו גם גרפיקה יותר טובה (כלומר הסגנון שונה. בFEAR זה אזורים סגורים וקטנים יותר מ-HL2). יש לו את הAI הכי טוב שראיתי במשחק בימי חיי. פשוט מדהים!
כן, FEAR דורש יותר מHL2. יש לו גם גרפיקה יותר טובה (כלומר הסגנון שונה. בFEAR זה אזורים סגורים וקטנים יותר מ-HL2). יש לו את הAI הכי טוב שראיתי במשחק בימי חיי. פשוט מדהים!
כן, הכרטיס שלך תומך ב-HDR.
שמעתי שהמשחק קצר יחסית. זה נכון?
ובקשר לכרטיס מסך, זה מה שיש לי:
GeForce FX7800 GTX256
מה זה אומר?
-----------------
October 26, 2005 - Killer 7 producer Gouichi Suda (also known as Suda 51) wasn't shy about his enthusiasm for the Revolution in a recent commentary piece on the system's controller with Japan's monthly Nintendo Dream publication. In addition to speaking favorably about the controller, Suda suggested that he and his studio, Grasshopper Manufacturer, already had a plan in place for a Revolution game.
Suda has gone into a bit more depth as part of a similar feature in the latest issue of Famitsu. Following some heavy praise where he suggests that the controller could change the face of gaming, Suda reveals that he's finalizing plans for an original Revolution game. While details are a secret at this point, he tells us that we can expect something extreme, in line with what one expects of a Grasshopper title. The game will focus heavily on direct input through the controller, and will, he promises, exceed Killer 7.
So there you have it -- a new Revolution game being created by the forces that made Killer 7. We'll point out that while Capcom published Killer 7, Grasshopper is an independent studio, so this new title could end up seeing release through other publishers.
הדגשתי את הקטעים החשובים. הוא אומר שמצפה לנו משהו אקסטרימי, הוא אומר שהשלט ישנה את פני התעשייה, מפתחים בכירים ומקצוענים בתחומם אומרים זאת, אז שום ג'יימס לא ישנה זאת (חחח). אמר זאת מפתח בכיר בקפקום, לא עוד עובד של נינטנדו, הוא בנוסף למפתחים רבים אחרים.
תוסיפו אליו את הידאו קוג'ימה, ותגלו שהמפתחים הגדולים בעולם מגלים עניין ברבולושן יותר מאשר גילו בגיימקיוב, ואפילו זמן רב לפני שחרורה. אולי הפעם נינטנדו תצליח להתנער מהילדותיות של הקונסולות שלה מאחר שהמפתחים המתלהבים מדברים על הבאת משחקים לא צבעוניים לקונסולה
-----------------
Mistwalker's Hironobu Sakaguchi comments that the controller makes you feel like you're touching the screen. Simply trying out the controller filled him with ideas, he admits.
More strikingly, he states that the Revolution controller doesn't just change the content of a game, but the lifestyle of its players.
Level 5's Akihiro Hino, producer of Rogue Galaxy and Dragon Quest VIII, believes that the Revolution will give birth to new types of games.
Gaia's Kouji Okada believes the controller will allow for a completely new type of RPG, adding that he'd like to try out many new challenges.
Game Republic's Yoshiki Okamto believes that the controller has such appeal that even people who lack imagination light up with wonder at what can be done with the device. He admits to having just a few ideas himself, including an action RPG and a horror game so scary that it almost makes you throw your controller.
Craft & Meister's Noritaka Funamizu, a former designer on Street Fighter II who's now working on a Dragon Ball arcade fighter for Bandai, believes that that the controller will fit perfectly with games where you move a cursor about -- in fact, he believes the controller can do more than an ordinary mouse.
-----------------
רונן, כל הדיבורים והציטוטים האלה לא שווים כלום. אם הרבולושן תהיה כשלון מסחרי, השלט שלה לא יעשה שום מהפכה ושום נעליים. עד שלא יהיו נתוני מכירות עוד 3-4 שנים, אין לך מה לדבר בכלל על כך שבטוח שהרבולושן תביא למהפכה בתעשיה ושהיא תהיה הצלחה מסחררת.
השלט של הרבולושן נראה ממש מגניב, אבל אני עדיין חושש קצת, בעיקר מהעובדה שאולי הוא לא יהיה נוח במיוחד. חוץ מזה, שכפי איך שזה נראה, עם מחירים כאלה אני בטוח הולך לקנות DS ולהשקיע בו, ואולי כשהמחירים ירדו בצורה משמעותית אני אשקול לקנות את אחת מהקונסולות של הדור הבא (שבקרוב לא יהיו כל כך "דור הבא", אלא דור נוכחי. יהיה מוזר לקרוא לרזי 4 "דור קודם" הוא הרבה מעבר לזה X: )
פוקס, לא אני קופץ מעל הפופיק אלא אתה. מי בכלל מדבר על נתוני מכירות? יש זמן לכך. כרגע מדובר בפוטנציאל ומה שהמפתחים הגדולים אומרים, ולהצלחה או לאי הצלחה העתידית אין קשר למה שהקונסולה צפויה לתת. לי אין ספק שהקונסולה תהיה מצליחה מאוד בזכות יכולתה להעניק חוויה שונה, מגוונת ומרגשת ובזכות מותגיה של נינטנדו.
פנטום, מי שהחזיק בשלט התלהב מאוד, זה עלה על ציפיותיו. בז'אנרים מסוימים זה יהיה הכי נוח, בהרבה יותר נוח מהבקר הקונבנציונלי שנוח לנו רק בזכות ההרגל ולא בזכות יעילותו.
-----------------
ואוו...טוב תראו כולכם אני לא אומר שהשלט של נינטנדו לא מגניב כי הוא כן...אני חושב שההתלהבות הענקית היא מוגזמת בכל מקרה...
לפס2 יש כל מיני שלטים מיוחדים שמשנים משחקיות כמ שטיחי הריקוד והאי טוי...
לפי דעתי השלט החדש של רבולושין הוא לא יותר מהפכני מהשטיח או אי טוי...
זה לא שאני אומר שזה לא רעיון טוב...זה כן...אבל כמו שהשטיח מתאים לריקודים ולתנועה וכן גם אי טוי גם השלט הזה מתאים לסגנון מסוים של משחקים...ונינטנדו יודעת את זה הרי למה להם להוסיף שלט רגיל מכשיר?זה כמו לשאול למה סוני לא תעשה שליטה בלעדית של המצלמה לפס2...כי זה לא יעבוד על כל הסגנונים...
לסיכום-כן השלט נחמד ומביאה אפשרויות למשחקיות חדשות...אבל לא עד כדי כך כדי להפוך אותו לאה...רבולושין!
כן, הכרטיס שלך תומך ב-HDR.
שמעתי שהמשחק קצר יחסית. זה נכון?
ובקשר לכרטיס מסך, זה מה שיש לי:
GeForce FX7800 GTX256
מה זה אומר?
דבר ראשון HL2 באמת קצת קצר (לעומת 1 כלומר, יחסית למשחקים אחרים הוא באורך סבבה, 15 שעות ככה).
בקשר לכרטיס מסך שלך, מה שזה אומר זה שהוא "בן ז**ה!". וזה גם אומר שאתה תשחק את UT2007 כמו שצריך על החיה הזאת שבנית באלוהים יודע כמה כסף
אה, וכן, ה-X800 PRO תומך ב-HDR.
יש לי שתי חדשות אדירות ואחת לא משהו:
1.יצא היום lost cost, התוספת החינמית של HL2 שתומכת ב-HDR. אני הולך להוריד עכשיו ומחר נתן איזה ביקורת קטנה.
2. נינטנדו הולכים לשחרר את הרבולושן סימולטנית בכל העולם מתי שהוא אחרי חודש אפריל. הנה הציטוט:
In a recent interview with Nikkei Business, Nintendo President Satoru Iwata revealed that Nintendo plans to launch their upcoming Revolution console simultaneously across the world. Iwata also disclosed that the console will launch sometime after April 2006. GameSpot reports:
When asked by Nikkei Business if he has any specific sales figure targeted for the Revolution, Iwata stated that he hopes the console will sell at least more than the GameCube, which has shipped 18.76 million units as of June.
"It [the Revolution] would be a complete failure if we didn't sell more units than the Nintendo GameCube," said Iwata
3. הפס3 כנראה לא יתמוך ב-100% אחורנית:
Speaking to the IDG News Service, Sony spokesperson Reiko Sakamoto said: "It's hard to say the PlayStation 3 will be 100 per cent backwards compatible."
"But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible."
וזה סוף החדשות מקול ישראל
When asked by Nikkei Business if he has any specific sales figure targeted for the Revolution, Iwata stated that he hopes the console will sell at least more than the GameCube, which has shipped 18.76 million units as of June.
"It [the Revolution] would be a complete failure if we didn't sell more units than the Nintendo GameCube," said Iwata
3. הפס3 כנראה לא יתמוך ב-100% אחורנית:
Speaking to the IDG News Service, Sony spokesperson Reiko Sakamoto said: "It's hard to say the PlayStation 3 will be 100 per cent backwards compatible."
"But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible."
דבר ראשון, מציינים בהתחלה שהדרישות של התוספת הן X800 ומעלה, ג'יגה של זיכרון ומעבד של 2800.
חוץ מהמעבד (לי יש 2000) יש לי בדיוק את הדרישות ולמרות שהמשחק הזהיר אותי שאין לי את החומרה המתאימה, המשחק רץ ממש אחלה על המחשב בגרפיקה מקסימלית (כולל HDR) ב-1024X768 עם AAX4 ו-AFX8.
השלב עצמו ממש טוב, חבל שלא כללו אותו במשחק כשהו יצא. קצת קצר, אולי 20 דקות של משחק אבל עדין שלב נחמד מאוד.
הגרפיקה בו פשוט מדהימה. דבר ראשון יש יותר פירוט מבHL2. יותר שטויות מפוזרים בשלב ויש את האפקטים המדהימים של HDR כגון משטחים מוארים, אור שנכנס מהחלונות של הכנסיה (ברגע שהם נשברים) ואפקט ממש מגניב של זוהר כזה בשמיים כשאתה עובר מאזור חושך למואר, כאילו העיניים שלך צריכות להתרגל לאור.
בסופו של דבר אני חושב שמדובר בגרפיקה הכי טובה שראיתי עד היום (לפחות מבחינת המציאותיות של הכל). בנוסף השלב מאוד גדול וכל הזמן קורים בו דברים, מאוד דינמי.
אהבתי!
אה, ומי שלא סיים עדין את HL2 עדין יכול לשחק בLOST COST בכיף משום שאין שם נקודות עלילה או שום אויב מיוחד. מדובר באיזה side quest קטן וחביב שחבל שלא הוסיפו למשחק המלא כי לדעתי HL2 היה טיפה קצר מדי וקצת אינטנסיבי מדי.
דרך אגב, היום הולדת שלי קרב ובא עוד שבוע וחצי ולכן הגיעו כמה וכמה משחקים חדשים לשולחני (בעלה של אחותי חזר אתמול מארה"ב ).
אז אם מעניין משהו לשמוע חוות דעת על Quake 4 או F.E.A.R (למרות שאת השני עדין לא פתחתי) אז בכיף.
איזה תקופה טובה להיות גיימר של PC, ביחוד אם אתה חובב FPS להתחשב בעובדה שcall of duty 2 יצא עכשיו וגם החבילת הרחבה של HL2 יוצאת עוד חודש (בעצם age of empires 3 וגם סיביליזציה 4 יצאו עכשיו אז לאו דווקא חובב FPS).
ומי אמר שה-PC מת? נראה לי שבחודש האחרון והחודש הבא יצאו ויצאו למחשב יותר killer apps מאשר לכל אחת מהקונסולות בשנה וחצי האחרונות.
ומי אמר שה-PC מת? נראה לי שבחודש האחרון והחודש הבא יצאו ויצאו למחשב יותר killer apps מאשר לכל אחת מהקונסולות בשנה וחצי האחרונות.
עזוב אותך משטויות, רק Civlilization 4 הכניס את כל הקונסולות שלי למצב "איסוף אבק" וספק שהן ייצאו מהמצב הזה בחודשים הקרובים. Resident Evil 4 יכול ללכת לחפש מי ינענע אותו. האמת שרק Call of Cthulhu נותן קצת כבוד לקונסולות, ועוד לאקס בוקס (שמעת, Alien?). אבל זה עניין של זמן עד שהוא יגיע למחשב, איפה שהוא אמור להיות.
תסלחו לי, אבל אני פשוט חייב להת-רונן לרגע -
ציטוט: הכותב המקורי Gamespot - Civilization 4
The Good
Warning: The highly addictive gameplay will make you lose sleep
The Bad
עזוב אותך משטויות, רק Civlilization 4 הכניס את כל הקונסולות שלי למצב "איסוף אבק" וספק שהן ייצאו מהמצב הזה בחודשים הקרובים. Resident Evil 4 יכול ללכת לחפש מי ינענע אותו. האמת שרק Call of Cthulhu נותן קצת כבוד לקונסולות, ועוד לאקס בוקס (שמעת, Alien?). אבל זה עניין של זמן עד שהוא יגיע למחשב, איפה שהוא אמור להיות.
The Good
The Bad
האמת יצא לי לטחון עכשיו די הרבה god of war ב-PS2 שלי. אבל עכשיו נטשתי לטובת fear\quake4\age of empires3 ובקרוב סיביליזציה וstarship troopers (אבל לאט לאט, כמה כסף יש לבן אדם כבר? )
פנטום, מי שהחזיק בשלט התלהב מאוד, זה עלה על ציפיותיו. בז'אנרים מסוימים זה יהיה הכי נוח, בהרבה יותר נוח מהבקר הקונבנציונלי שנוח לנו רק בזכות ההרגל ולא בזכות יעילותו.
כן, ועם זאת יש לי ספקות. אני חושב שהC STICK חסר, הוא משמש להרבה משחקים (איך נחליף בימים במטרואיד פריים?)
בכל מקרה, עד שאני לא אראה את הליין אפ של הרבולושן+סירטונים\תמונות ריל טיים אני לא אוכל לשפוט, גם לא עד שאשחק עם השלט. בכל מקרה, DS יהיה הבחירה שלי בכל מקרה, אני לא מוותר על זה X:
The Good
The Bad
בין זה לבין גרסת 2006 של מנג'ר, באמת שאין מספיק שעות פנויות ביום.