אני אמנם ותיק (כמה חודשים ספורים אחרי פתיחת האתר) באתר Vgames אך אני נוטה לא להיכנס לפורום הקונסולת הידוע של האתר. בכל מקרה, רציתי להתיעץ איתכם.
כרגע יש ברשותי מחשב דיי ישן (פנטיום 3 1200, radeon 8500 ... זה לא ממש משנה). בכל מקרה, אני מתכנן לשדרגו בקרוב (עוד כמה חודשים). עלתה במוחי מחשבה: במקום לשדרג את המחשב לקנות את אחת מקונסולות הדור הבא.
אני מודע ליתרונות השונים של הקונסולות ע"ג המחשב הביתי:
-פחות כסף על חומרה (לא צריך לרדוף אחר חומרה חדשה כל הזמן)
-יש הרבה משחקים בהם יותר כיף לשחק, בעיקר בגלל הגיים פאד (משחקי ספורט, פעולה, "ארקייד" וכו')
אך גם לפי מה שאני יודע יש לקונסולות חסרונות לעומת מחשב:
- פחות כיף לשחק (וגם ההיצע פחות) במשחקי אסטרטגיה ותפקידים... והכי חשוב, משחקי FPS כגון UT (אין מה לעשות, עכבר+מקלדת פשוט מעולים למטרה הזו).
-התמיכה במשחק רשת פחותה.
אז רציתי לדעת איך משתלבים מכשירי הדור הבא בין היתרונות והחסרונות הללו?
האם ה XBOX 260, לדוגמה, תתן מענה למשחקי אסטרטגיה ו FPS ולמשחק רשת?
האם יש בארץ תמיכה במשחקי הרשת של הקונסולות?
ועוד שאלה שפחות קשורה: יש לי PS2. האם אפשר לחבר אותו לאינטרנט ולשחק PES5 באינטרנט? איך, מה, מי מו?
מבלי שיתלהמו עלי, אני לא מציע לך לקנות Xbox360, ובכלל לחכות עם זה כמה חודשים. קח את הזמן לראות את המשחקים.
לגבי שליטה, אתה צודק, קשה להתרגל ל-FPS בקונסולות כפי שהוא היום, אך בסופו של דבר אפשר. אני מציע לך לקרוא על הבקר החדש של נינטנדו, שאמור להקל מאוד ולמעשה להיות פיתרון חלופי טוב יותר לעכבר+מקדלת. אמור. כנ"ל משחקי אסטרטגיה.
לחכות קצת לראות מה הולך בשוק ואיך המכשירים- זה ברור.
בכל מקרה, האם שוק המשחקים הללו לקונסולות המדוברות אמור בכלל ללהיות מסוגל להתחרות במחשב? הרי בקונסולות הדור הנוכחי לא ממש יצאו משחקים בסגנון FPS (והילו לא נחשב) ואסטרטגיה.
טוב. לגבי האם קונסולות יכולות להתחרות במחשב, ברור שכן. הן למעשה גומרות אותו. המחשב מיושן, השליטה בו עתיקת יומין, ולכן אתה לא רואה משחקים שיוצאים אליו שמחדשים משהו. אם בכלל. הרבה משחקי 360 יצאו למחשב, וזו גם מחשבה שצריכה להיות.
לגבי אינטרנט. ל-360 יש XboxLive! שזה אמור להיות שירות הרשת של מייקרוסופט, אני לא מכיר אותו טוב מספיק. סוני כרגע מפרפרת בשוק הרשת, בתקווה שהיא תצליח להציג תוכנית קצת יותר ממשית עם ה-PS3. הרשת של נינטנדו תהיה אלחוטית בתקן Wi-Fi.
אם אתה חדש לתחום הקונסולות, הייתי מציע לך לחכות לרבולושן. יהיה לה קטלוג של משחקי וידאו ישנים מההיסטוריה של נינטנדו. זה שווה רבה.
אני מציע לך לא לחשוב דווקא על קונסולות ביתיות, למה לא קונסולה ניידת? ל-DS יש משחקים מצוינים.
אוי נו באמת. אי אפשר להשוות קונסולה ניידת למחשב/קונסולה "רגילה". אני רוצה לשבת לי בנחת על הכיסא, להתסכל על מסך/טלווזיה גדולים ולהנות מחופש לעשות דברים עם המשחק וממבחר רב. לא סתם ללחוץ על כפתור הניטרו ולשבור את הצוואר (ברור לי שיש משחקים יותר רצינים, זו סתם הגזמה מכוונת).
בכל מקרה, משחק הרשת בקונסולות לא חופשי כמו במחשב, לפי מה שהבנתי ממה שאתה אומר, נכון?
הייתי נשאר עם המחשב לפחות בשנה הקרובה ומשדרג אותו. מה גם שלמחשבב מיק'רוסופט הצויאה שלט אקסבוקס שמתחבר אליו,השלט נחשב השלט הטוב ביותר שייצא עד כה אם אני לא טועה...
מה גם לאף אחד אין מושג מה יש באמת ל-PS3 וכמה יצליח ה-XBOX360 .... לא מצאת לך זמן נכון להחליט בכל אופן.
לפי הנתונים שנתת על המחשב שלך יש לך חתיכת ענתיקה :)
בטח לא יצא לך לשחק שום דבר מהמשחקים המצויינים שיצאו בשנה האחרונה.
אני בעד שדרוג מחשב. ה-X360 לא מראה שום דבר אטרקטיבי בנתיים (למרות שאותי אישית PDZ ממש מושך, כל אחד ומה שהוא אוהב) ואם תשדרג את המחשב תוכל לשחק במשחקים כמו COD2 (שאותה תוכל לקנות בארץ ב-200 שקל במקום 400 שבטח יעלה משחק 360 בארץ), האף לייף 2 (שבסוף החודש יוצאת לו התוספת החינמית LOST COST ובנובמבר יוצא AFTER MATH, התוספר הראשונה לכל משחק של VALVE שפותחה על ידם ויש לה המשך עלילתי למשחק), QUAKE4, BATTLE FIELD 2, AGE OF EMPIRES 3, סיביליזציה 4, המשחק האדיר F.E.A.R (פשוט גאוני, אתה חייב לנסות), PATH OF NEO (לא יודע אם הוא יצא טוב אבל אני מקבל בשימחה כל דבר של האחים וצ'אוסקי שיש לו סוף אלטרנטיבי לקיטש הנורא שהם עשו משום מה בסוף של revolution), דום 3 והתוספת שלו, GTA:SAN ANDREAS, גברים בחלל שיוצא בקרוב (הדמו היה ממש כיף, נקווה שגם השאר ככה), משחק האסטרטגיה של מלחמת הכוכבים (סליחה שאני לא זוכר את השם אבל הוא נראה אדיר!), קאונטר סטרייק סורס (כן כן, אני יודע שזה כבר ישן אבל אלוהים זה ממכר!), rome: total war (משחק האסטרטגיה הכי טוב אי פעם?), black&white 2, fable: lost chapters, WOW, הירוס 4 (סוף סוף תלת מימדי ) ועוד כל כך הרבה דברים טובים והכל או קיים כבר בשוק או יוצא עוד לפני ה-XBOX 360. אני באמת לא רואה סיבה לקנות קונסולת דור הבא עד שיגיעו האקסקלוסיבים הטובים באמת עוד שנה שנתיים כמו HALO 3 (שמעתי שמועה שמוציאים אותו גם לPS3? הגיוני? עוד משהו שמע את זה?), גראנד טוריזמו 5, DMC 4, מטאל גיר 4, TEKKEN 6, RE5 וכל המשחקים הסודיים של ננטנדו לרוולושן.
בקיצור, אני בעד לדבוק במחשב, אני עם מחשב בערך 22 שנה ותמיד מרוצה ממנו, משחקי מחשב לא מתים והוא לא גוסס כמו שכולם אוהבים להגיד, לא הייתה ולא תהיה פלטפורמה כמו המחשב.
אני תמיד בעד איזה קונסולה טובה שתלווה אותו אבל מה לעשות שהרגשה מטורפת כמו שהייתה ששחקנו פעם ראשונה את מריו 64 כבר לא תהיה (אולי עד היום הזה שבוא יהיה לנו איזה רציף הולוגרמות סטייל מסע בין כוכבים) אבל לעומת זאת הרגשה מטורפת כמו שהייתה בפעם הראשונה שישבת ושחקת HALF LIFE קראתה לי שוב לפני שנה ששחקתי HALF LIFE 2 והיא הופיע שוב שהתחלתי לשחקת F.E.A.R לא מזמן כך שהמחשב זה המקום להיות בו בתקופה הקרוב לדעתי.
אם אתה אוהב FPS, אסטרטגיה, RPG מערביים, סימולטורים וקווסטים לך על מחשב אם אתה אוהב פעולה מגוף שלישי, פלטפורמה, מכות, RPG יפניים, הרפתקאות ומירוצים לך על קונסולה (אמיתית, לא אקס בוקס)
האם אפשר פשוט לבטל חלק מהז'אנרים ולהחליט שאתה אוהב רק את החלק השני?!
אני אוהב כל משחק טוב, ולא ממש מעניין אותי מה הוא נחשב. אני אוהב משחקי ספורט, פעולה, תפקידים, פלטפורמות, FPS, פעולה, ניהול ובניה, קווסטים, אסטרטגיה וכו'. אוקיי, אז לכל אחד יש את הסוגות המועדפות, אך אין זה מבטל את האחרת.
אם אתה אוהב הכול אז קנה גם מחשב וגם קונסולה. קונסולה לא יכולה להציע לך את מגוון ה-FPS ומשחקי האסטרטגיה שתמצא במחשב, בעוד השני לא יוכל להציע לך מגוון אדיר של ז'אנרים אחרים ששוכנים בקונסולות.
האם אפשר פשוט לבטל חלק מהז'אנרים ולהחליט שאתה אוהב רק את החלק השני?!
אני אוהב כל משחק טוב, ולא ממש מעניין אותי מה הוא נחשב. אני אוהב משחקי ספורט, פעולה, תפקידים, פלטפורמות, FPS, פעולה, ניהול ובניה, קווסטים, אסטרטגיה וכו'. אוקיי, אז לכל אחד יש את הסוגות המועדפות, אך אין זה מבטל את האחרת.
זה לאו דווקא ביטול של ג'אנרים.
מן הסתם לא כל אחד יכול לקנות הכל וכמה שהייתי רוצה להיות מסוגל לשחק גם HL2, גם MGS, גם זלדה וגם נינג'ה גאיידן זה בלתי אפשרי אלה אם יש לך מקורות כספיים אדירים (האמת שחוץ מגייאדן אני יכול לשחק הכל. אולי גם את גיידן הייתי יכול לשחק אם לא הייתי צריך לממן דירה וחשבונות )
וזה אומר שבסופו של דבר כל אדם צריך לחליט מה הכי מתאים לו. אם זה PC או PS2 או לא משנה מה רוב האנשים לא יכולים לשחק על 5 חתונות ובגלל זה צריך לבחור ג'אנרים אהובים או סדרות משחקים אהובים.
זה לא אומר שחובב אקשן לא יכול להדלק פתאום על איזה משחק אסטרטגיה לPC אבל אין מה לעשות, you can't have everything...
תכננתי אולי גם לקנות פס2 בגלל המבחר האדיר והמגוון של המשחקים, ובואו נסיר את הכפפות, בעיקר בגלל שאפשר לצרוב את המשחקים שלו(עכשיו אני הולך לחטוף באן לכל החיים מסקאלי או שאר המנהלים?). את הבוקס אני שונא מכל בחינה אפשרית, אז אין סיכוי שאי פעם יהיו לי את שלושת הקונסולות.