עזוב אותך משטויות, מה לגבי קצב המשחק? לצערי אני והחבר'ה שלי עזבנו את Smackdown VS. Raw מהר מאוד וחזרנו לשחק ב-HCTP. אני לא אגזים ואומר שיש לנו כמה מאות שעות משחק בכותר הזה, אולי יותר. פשוט מושלם למולטיפלייר של חמישה-ארבעה שחקנים, מאוזן בצורה יוצאת דופן. הבעיה עם הכותר הקודם הייתה הקצב שלו. משהו שם פשוט לא הסתדר לנו. מערכת ההגנות משום מה הפכה לפחות מלוטשת ורק הגרפיקה השתפרה מעט, אבל זה אחד מהמאפיינים הפחות חשובים בז'אנר, לפי עניות דעתי לפחות. אני ממש מקווה שהם לא יפשלו שוב.
קודם כל אני שמח שמישהו פה מגיב על הכתבות שלי , דבר שני מה שכתוב פה זה לא שטויות , ועכשיו לנושא עצמו :
אני מסכים איתך ש HCTP הרבה יותר טוב מהמשחק בשנה שעברה , מכמה סיבות , דבר ראשון העונה הייתה הרבה יותר טובה , דבר שני כמובן המנוע היה הרבה יותר מהנה מהסיבה שהאינטליגנציה המלאכותית של היריב הייתה גבוהה ולשחק ברמה גבוהה זה חוויה.
במשחק של שנה שעברה (סמקדאון נגד רו הראשון) , האינטליגנציה של היריב הייתה פשוט בדיחה , לא היה כמעט הבדלים ממשחק ברמה קלה לקשה.
השנה הבנתי שהעניין הסתדר ויהיה אפשרות להתאים את ההגדרות אישית , אבל אני צריך לברר את הנושא לעומק.
השנה יש לך דברים יותר טובים משנה שעברה , הורידו לך את העניין של הסגנון הטוב והסגנון הרע , זה עדיין קיים במשחק ומשפיע על המומנטום שלך אבל אין מד מיוחד.
בנוסף הכניסו שינויים בגיימפליי לדוגמא שאתה צובר תרגיל סיום יש לך זמן של כמה שניות (משהו כמו 15 שניות) לבצע את התרגיל ואז יש לו אפקט יותר חזק או שאתה בוחר לצבור אותו ואז נפתחות לך עוד אפשרויות כמו למשל לבטל את כל המומנטום של היריב שלך , לבצע תרגיל התחזות שזה אומר שאתה יכול לשחק אותה "גמור" על המזרון ואז להתעורר לחיים ולשנות את הקרב.
בנוסף הכניסו את מנגנון ה"כושר הגופני" שבהחלט מאט את הקרבות , לדוגמא אם אתה משחק עם ביג שו (הענק) ואתה מבצע מספר תרגילים אז הוא מתעייף וקשה לו לזוז עד שאתה נח או שצובר אנרגיה מחדש עם מקש SELECT.
אתה מציין הרבה חסרונות במצב היחיד של המשחק, אבל לומר לך את האמת? זה לא מעניין אותי. הסיבה היחידה ששיחקתי במשחק היחיד הייתה כדי ליצור דמות משלי ועל הבסיס שלה יצרנו עוד המון דמויות מיוחדות. זה היופי במשחק, הוא נותן לך חווית מולטיפלייר מאוד מאוד עשירה. אין מצב שיהיה לשחקן כמוני אתגר מול ה-AI, אנחנו (אני ועוד כמה חברים קרובים) משחקים כבר יותר משבע שנים בז'אנר. כל משחק האבקות ל-PS1 ול-PS2 קנינו ומיצינו עד לשד העצם. קיצור, מה שמעניין אותנו זו רק המשחקיות שמכוונת יותר למולטיפלייר ובזה עם הכותר האחרון ממש פישלו. אני מאוד מקווה שהנ"ל יצליח לשפר במשהו, אבל אני דיי פסימי.
תראה , אני דווקא חושב שהמצב יחיד במשחק צריך להיות ארוך וממצה , אני מסכים שהסדרת משחקי סמקדאון נהדרת למשחק עם חברים , השנה במשחק מולטיפלייר תוכל לעשות את הדברים הבאים :
ליצור חגורות (היה ניתן גם שנה שעברה אבל הפעם הם ממש זולות) , ולהילחם עליהן בכמעט כל הקרבות האפשריים במשחק (לא סגור לגבי הצ'מבר) , אתמול קראתי וזה יהיה ככל הניראה בכתבה הבאה שלי , שבמשחק החדש יהיה מספר נשקים חדש וזה יכול להוסיף לחווית המשחק לדוגמא יהיה לך את הנשק של המחבט בייסבול שמסביבו יש גדר תיל (אם אתה מכיר את זה מעולם ההאבקות).
תראה כתבתי לך את השינויים המרכזים במנוע , לפי מה שהבנתי (עדיין לא ראיתי את זה בסרטון כלשהו) שאם שני השחקנים רוקנו את מד הכושר הגופני שלהם אז שניהם שוכבים בזירה והשופט מתחיל ספירה עד 10 כמו במציאות , תראה שחכתי לציין כמובן את קרב הכלוב המשופר :
השנה בקרב הכלוב לראשונה בסדרת משחקי סמקדאון אפשר לצאת גם דרך הדלת ולא רק דרך טיפוס מלמעלה , בנוסף ניתן להטיח את היריב על הכלוב והמנגנון של היציאה מהכלוב שונה לגמרי , שאתה מטפס על הכלוב אז יש לך מד עם פס שאתה צריך לעצור אותו הכי רחוק , ככל שעצרת אותו יותר רחוק כך המרחק שתטפס.
לדעתי דווקא קרבות הכלוב יהיהו הרבה יותר טובים במשחק מול שחקן אנוש מאשר המחשב , כי כל הזמן השחקן האנושי ינסה לצאת ובמיוחד בקרבות של שלושה אנשים בכלוב זה יכול להיות חוויה אמיתית.
אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות , אני ממליץ לך להוריד מספר סרטים ולראות איך עובד המנגנון של הכושר הגופני ולראות את השינויים שהכניסו.
שמע, כנראה עדין לא הבנת את המצב החמור בו אנחנו נמצאים. זה הרחיק לכת עד כדי קניית חגורת אליפות בגודל אמיתי באירוע WWE בארה"ב והעברתה מזוג לזוג (אנחנו משחקים בעיקר טורנדו טאג) אחרי כל טורניר שאנחנו עושים. שישה אנשים בני 21+, שפשוט בכל סוף שבוע אפשרי יושבים כמה שעות טובות על המשחק הזה. כולנו כבר רבנו עם חברות בגלל העסק הזה, כמעט הלכנו מכות אחד עם השני אחרי משחקים צמודים מדי, נשברו חפצים בבתים שלנו לאחר הפסדים ומה לא. סמוך עלי שאם יש מידע חדש, אז גם אני קורא אותו...
תראה , אני לא יודע אם אתה מכיר אבל בארץ יש קהילה רחבה של מעריצי האבקות בפורום האבקות בתפוז , בנוסף יש ארגון האבקות ישראלי בניהולו של גרי רויף שניקרא IPWA וכמובן יש את התוכנית "מכת מדינה".
יצא לי בעבר לעשות כמה טורנירים עם חברים וזה חוויה , הבעיה המרכזית בהרמה של טורניר ענק (מעל 64 משתתפים) במשחק הזה היא שאי אפשר לעשות קרב לדוגמא הלמלסי נגד הלמסלי , ולמרות שיש לזה פתרונות זה עדיין מרגיז ומקשה על השיטה.
תראה , אני לא יודע אם אתה מכיר אבל בארץ יש קהילה רחבה של מעריצי האבקות בפורום האבקות בתפוז , בנוסף יש ארגון האבקות ישראלי בניהולו של גרי רויף שניקרא IPWA וכמובן יש את התוכנית "מכת מדינה".
יצא לי בעבר לעשות כמה טורנירים עם חברים וזה חוויה , הבעיה המרכזית בהרמה של טורניר ענק (מעל 64 משתתפים) במשחק הזה היא שאי אפשר לעשות קרב לדוגמא הלמלסי נגד הלמסלי , ולמרות שיש לזה פתרונות זה עדיין מרגיז ומקשה על השיטה.
אני לא ממש בקטע של ההאבקות מעבר למשחקים לפלייסטיישן. פה ושם אני שומע חברים שקצת יותר מתעניינים, אבל לא הרבה יותר. מה שכן, תמיד חשבנו לנסות ולארגן טורניר, בשביל לבדוק מה הרמה שלנו ביחס לאחרים, אבל לא יודע, זה לא יצא לפועל. בנוסף לכך, אנחנו לא ממש משחקים עם הדמויות הרגילות. הרבה יותר נחמד ליצור דמויות. יש לנו בערך שלושים דמויות משלנו, שפחות או יותר רק איתם אנחנו משחקים, ביחד עם גולדברג וברוק לסנר, ששינינו לו מספר תרגילים. הבעיה עם הדמויות הרגילות היא ה-Xים שלהם, כלומר המכות הרגילות. בשביל שהמשחק יהיה מאוזן לחלוטין לדמויות צריכות להיות מספר מכות מהירות, שיאזנו את האפשרות של התפיסות. הרעיון שלנו לטורניר היה משהו בסגנון הזה של 64 שחקנים, שיתחרו בקרבות רגילים של 1 על 1, או 2 על 2 בטורנדו טאג. הקטע הוא שבגלל שהדמויות הרגילות לא מאוזנות (גולדברג הרבה יותר חזק מכל השאר), חשבנו שכל אחד יביא עם כרטיס הזיכרון שלו דמות שהוא הכין, כאשר המגבלה היחידה היא הדירוג שלה, כאשר אנחנו הצבנו את ההגבלה על 90 בכישורים.
תראה אם אתה אוהב משחקי האבקות , תנסה לצפות מקסימום לא תאהב(הענף משודר בספורט 5+)
לגבי טורניר , אני לא יכול להרחיב בדיבור הרבה אבל הנה פחות או יותר המצב:
בעבר ניהלתי שני טורנירים רשמיים שהאחרון בהם היה בסוף 2001 , מאז הצבתי לעצמי מטרה לעשות טורניר גדול , כיום המצב אידאלי בעקבות הפופלאריות הגדלה של ענף ההאבקות בארץ , במשך השנים שעברו נערכו מספר טורנירים שלי לא היה בהם חלק , אני אישית פניתי למספר גורמים והיה דיבורים ואפילו קצת יותר מזה , שיטת הטורניר יושבת מוכנה אצלי , אני נגד שיתוף של יצירות בגלל אפשרות של הכנת מתאבק בגיימשארק ושמירה שלו על כרטיס , אני לא בטוח בנושא אבל יש אפשרות ליצור "סופר מתאבק" בשיטות האלה.
אבל מצד שני יש את הבעיה המרכזית של המשחק , שבניגוד למשחקי ספורט (אני כתבתי את זה בכתבה בראיון עם THQ) אין אפשרות בתוכנה עצמה לעשות גולדברג נגד גולברג או רוקי נגד רוקי , ואם עכשיו אתה מרים טורניר של 64 משתתפים (אני מאמין שאפשר יותר) אז זה בעייתי כי גם אם בשלבים הראשונים של הטורניר אתה מונע מפגש בין הדמויות בשלבים היותר מאוחרים הסיכוי שהם ייפגשו קיים.
אין דבר כזה "סופר-מתאבק". אתה יכול ליצור מתאבק טוב יותר מאשר אילו שנמצאים ברשימה, אבל בשביל זה אפשר להגביל את הדירוג ל-90, או משהו בסגנון. מעבר לזה? אפשר פשוט לקחת את הטוב מכל אחד, אבל יש כאן מספיק תרגילים בשביל שעדין יהיה גיוון ענק. זה באמת משחק נפלא.
בכל הנוגע לצפיה, אני דיי מעודכן, אבל לא יכול לצפות בזה ממש לעומק. זה עדין נורא טיפשי בעיני.
תראה ההגבלה עשויה לעבוד אבל זה בעייתי כי טורניר של יצירות בלבד לא יהיה כל כך אטרקטיבי , וגם אם יהיה טורניר כמו שאני רוצה שיהיה אז זה יהיה בעייתי להגביל את המתאבקים לרמת של 90 , חלק יבחרו את קורט אנגל שיש לו 95 וחלק יבחרו את באטיטסה שיש לו 88 , וחלק יבחרו את ריי מיסטריו או שון מייקלס ואז תהיה להם בעיה להרים מתאבקים אחרים בגלל הבדלי המשקלים.
תראה אני יכול לתת לך דוגמא מטורנירים שבהם השתתפתי שהמנגנון במשחק עוד היה מבוסס רק על מומנטום ובלי האפשרות לגרום נזק לחלקים בגוף (מה שהוסיפו ב HCTP) , אני הייתי רגיל לשחק עם טאז למרות שהיה לו חסרון בעניין של המומנטום כי למשל רוקי היה מקבל תרגיל סיום הרבה יותר מהר לעומת טאז , שחקנים כבדים של המשחק יבואו עם בחירות מראש של הדמיות שהם הכי רגילים לשחק איתם , אבל מאחר ומדובר בטורניר גדול , 64 משתתפים זה מספר הגיוני לחלוטין אבל גם מספר כפול ממנו זה לא משהו שבשמיים , אם היו פותרים את הבעיה שאני מדבר עליה היה אפשר ליצור תרבות של טורנירים אחד לכמה חודשים בדומה למה שקורה עם פרו אבולשן , זה עדיין אפשרי אבל שוב זה הרבה יותר מסובך ולא זורם חלק , אני אישית לא מבין את הצעד שלא מאפשרים לעשות קרב בין שני שחקנים זהים , הרי חברת THQ כל הזמן משווה את סדרת משחקי סמקדאון למשחקי ספורט ואני לא מכיר משחק ספורט שמכבד את עצמו ולא נותן לשחקן את האפשרות לשחק לדוגמא ב NBA לייקרס נגד לייקרס.
ניתן לפתור את הבעיה הזאת במשחקים הבאים (למיטב ידעתי גם במשחק של השנה הבעיה לא תפתר) , גם בצורה יותר יפה לעין , בדומה למשחקי ספורט שם יש לכל קבוצה 2-3 תלבושות , פה למתאבקים בודדים בלבד יש תלבושת אלטרנטיבית , ראוי לדעתי לשים לכל מתאבק במשחק לפחות 3 תלבושות אלטרנטיביות (מקסימום 4) וזה בהחלט יהיה יותר יפה לעין.