אורי (ונום) צודק מבחינתי. הייתי גיימר של נינטנדו בדור הנוכחי, היה לי קיוב - ונהניתי למדיי מהמשחקים שלו, אני לא יכול להגיד שהתאכזבתי. אבל עכשיו מתחשק לי כוח, חידוש גרפי יותר מאשר מותגים - משחקים טובים לא חסרים באף קונוסולה, בייחוד עם תמיכת חברות צד שלישי. הרבולושן (כפי שהיא עכשיו לפחות - מבחינת הפרטים שזמינים לגביה) אולי תהיה מקורית וחדשנית (למרות שהשלט באמת לא עושה עליי רושם, וגם לא האפשרות להוריד משחקי עבר) - אבל היא לא עומדת בציפיות שלי ובצמא שלי לכוח בדור הבא.
הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי טלוויזיית HD, מבחינתי זה באמת המפתח להנאה מהדור הבא, אני מקווה שאני אוכל - כי זה לא יהיה אותו הדבר מבחינת הPS3 והXbox 360 בלי. עכשיו תסלחו לי, אני הולך לחגוג את החיסכון של 4 חודשים מהחיים שלי שצה"ל סיפק לי הערב. P:
קונסולה לא תיפול או תצליח רק בזכות הגרפיקה שמציגה. כעסת כשהתעלמנו מתמונות ההשוואה שהראית, אבל גם אתה התעלמת מהנתון שלי שמראה שה-DS כרגע אוכל את ה-PSP, למרות הפער הגרפי המשמעותי ביניהם לטובת השני, אז למה אתה מתווכח סתם?
לומר שהמריו הבא יהיה בעל גרפיקת מריו סאנשיין זה לא רציני (גם את זה כתבתי לך וגם מזה התעלמת). בריאיון נשיא נינטנדו אמר שלא יורגש הבדל גדול בין הגרפיקות של ה'רבולושן' לעומת האחרות כאשר יוצגו בטלוויזיה רגילה.
אגב, אני לא יודע אם קראת, אבל בביקורות נטען שגם גרפיקת ה-360 עד כה לא מצדיקה את הדור הבא.
ולא אכפת לי, כל עוד זו תהיה גרפיקה לא מביישת, כי יש בקונסולה הזו בהרבה יותר והיא פונה לקבוצות גדולות מאוד שהמתחרות לא פונה אליהם. היא היחידה שאולי תצדיק את הדור הבא, אם נינטנדו ואחרות ישכילו לנצל את הבקר הזה כמו שצריך.
ולזה שהגיב לפניי: אתה לא צריך להתלהב מהבקר, אתה צריך להתלהב מהמשחקים שינצלו זאת שעדיין לא נחשפו. אלו שכן מתלהבים, כמוני, מתלהבים מהפוטנציאל, וגם כי זו עדיין נינטנדו, אין מה לעשות, כי למרות אכזבותינו ממנה, היא עדיין רחוקה מלהיחשב גרועה, והמכירות והביקורות מוכיחים זאת.
קונסולה לא תיפול או תצליח רק בזכות הגרפיקה שמציגה. כעסת כשהתעלמנו מתמונות ההשוואה שהראית, אבל גם אתה התעלמת מהנתון שלי שמראה שה-DS כרגע אוכל את ה-PSP, למרות הפער הגרפי המשמעותי ביניהם לטובת השני, אז למה אתה מתווכח סתם?
לומר שהמריו הבא יהיה בעל גרפיקת מריו סאנשיין זה לא רציני (גם את זה כתבתי לך וגם מזה התעלמת). בריאיון נשיא נינטנדו אמר שלא יורגש הבדל גדול בין הגרפיקות של ה'רבולושן' לעומת האחרות כאשר יוצגו בטלוויזיה רגילה.
אגב, אני לא יודע אם קראת, אבל בביקורות נטען שגם גרפיקת ה-360 עד כה לא מצדיקה את הדור הבא.
ולא אכפת לי, כל עוד זו תהיה גרפיקה לא מביישת, כי יש בקונסולה הזו בהרבה יותר והיא פונה לקבוצות גדולות מאוד שהמתחרות לא פונה אליהם. היא היחידה שאולי תצדיק את הדור הבא, אם נינטנדו ואחרות ישכילו לנצל את הבקר הזה כמו שצריך.
ולזה שהגיב לפניי: אתה לא צריך להתלהב מהבקר, אתה צריך להתלהב מהמשחקים שינצלו זאת שעדיין לא נחשפו. אלו שכן מתלהבים, כמוני, מתלהבים מהפוטנציאל, וגם כי זו עדיין נינטנדו, אין מה לעשות, כי למרות אכזבותינו ממנה, היא עדיין רחוקה מלהיחשב גרועה, והמכירות והביקורות מוכיחים זאת.
ה-DS אוכל את ה-PSP כי סוני עדיין לא הצליחו לשבור את המותג הזה שנקרא Gameboy, ומה לעשות, ה-DS הוא חלק מהמותג הזה. נינטנדו חזקים מאוד בשוק הנייד ויקח לפחות שתי דורות עד שסוני יפילו אותם. אגב, גם לא הייתי אומר שהוא כזה אוכל אותו. ל-PSP נתח שוק מרשים משלו.
רונן, אתה באמת חושב שמותגים כמו Nintendogs ומריו פרטי 54 יצליחו להחזיק קונסולה ביתית? ממש לא. גם מטרויד לא (המכירות של ECHOES היו נוראיות. מרבית הגיימרים עזבו את הקיוב אחרי מטרויד פריים הראשון). אני חושב שלקהל נמאס כבר מכל משחקי המריו רילייטד האלה. רואים את זה גם על מריו פארטי 7, שמכר ממש לא רע, אבל הנתונים מרשימים הרבה פחות ממריו פארטי 4 (הראשון שיצא בדור הקיוב). אני לא חושב שסמאש וזלדה מצדיקים מערכת, והם בהחלט לא יחזיקו מכשיר שלם.
רונן, אני לא מבין. מה זה משנה שזה פונה לקבוצות אחרות? מה אתה חושב שיקרה, שסבתא שלי תתחיל לשחק ברבולושן? מה? אני לא מבין.... לאיזה שוק זה יפנה? לנשים? לדודות? לצעירים? גם ככה ילדים קטנים נורא אוהבים משחקים ויש להם משחקים משלהם (טיי הנמר הטזמני, סופר מריו סאנשיין, סוניק וחבורתו). לנשים יש משחקים כמו SIMS שהוכיחו את עצמם או Nintendogs. למרות ההצלחה, המספרים האלה לא מספיקים בשביל להרים קונסולה שלמה. אתה בכל מקרה הרי לא ינוקא ולא אישה, אז מה לך ולמכשיר?
-----------------
כדאי מאוד שהיא תתחיל לצאת לסיבובי הופעות אחרת יהיה רע.
ברור שלא רק אלו יחזיקו את הקונסולה, חוץ מפרנצ'ייזים חדשים ידוע כבר שמיאמוטו עובד על חדש וגם האל, אז לא לדאוג
ומצטער, אבל רק בשביל המותגים הגדולים של נינטנדו באמת כדאי לשלם 100$..
(זלדה, מטרויד, סמאש, מאריו, פיקמין, נינטנדוגס, ויש גם כאלו כמו מאריו פייפר, מאריו קארט או המאריו ספורטס, ואל תגיד לי שהם לא עומדים על זכות עצמם, כי הם משחקים טובים ביותר, יש גם מותגים יותר קטנים כמו קירבי, פוקימון, אף זירו, סטאר פוקס, למרות שהם ממש טובים הם בדרך כלל מוכרים פחות מהאחרים
ויש גם כאלו חדשים שהתחילו בדור הזה שממש מצליחים כמו פייר אמבלם ואדבנס וורס, ויש עוד הרבה)
רוי, לא דיברתי על כישלונותיה של נינטנדו כי הרי לא הכחשתי שהם קיימים, אלא דיברתי על יכולותיה הקיימים של נינטנדו להציא משחקים שזוכים לשבחים ולמכירות טובים. ראו את המשחקים שלה ל-DS, הן מבחינת ביקורות והן מבחינת מכירות, והאם יש למישהו ספק שזלדה הבא הולך להיות אחד המשחקים הכי חשובים, ואפילו לצד משחקי הדור הבא?
אורי, אז אתה בעצמך מוכיח שגרפיקה זה לא הכול. אם היא הייתה הכל אז המותג לא היה עוזר לנינטנדו וה-PSP היה אוכל אותו בזכות הפער הגרפי ביניהם, אז בלי תירוצים. אם המותג כ"כ נחשב, אז אין סיכוי שהרבולושן לא תצליח מאוד כי יש לה מותגים חזקים מאוד, כשזלדה, סופר סמאש, מריו ומטרויד בראשם.
ואני מסכים אתך שנמאס ממשחקי מריו למיניהם, אבל היה בטוח שמריו פארטי המנצל את סגולות הבקר הזה יצליח בהרבה יותר ממשחקי המריו פארטי עבור הגיימקיוב, הבקר הזה נועד באופן מושלם למשחקים כאלה. כנ"ל לגבי מטרויד פריים הבא שהולך לנצל את הבקר באופן מרהיב.
אתם שוכחים (כנראה בכוונה, "אובייקטיבים") את יתרונות הקונסולה הזו שאין למתחרות, אתם יודעים לספר רק מה שאין לה:
1. זו קונסולה שתספק גיימפליי חדשני ומרענן, היחידה מבין כל קונסולות "הדור הבא" שתוכל לעשות זאת.
2. היא תפנה לקהלים רבים אחרים ובכך מרחיבה מאוד את קהל היעד שלה. שימו לב, מרחיבה, לא מחליפה.
3. בזכות מחירה, ובזכות הייחודיות שבה, הצרכנים ירימו אותה מהמדפים בלי לחשוב פעמיים, ואפילו אלו שמעדיפים את הקונסולות האחרות.
אורי, אולי סבתא שלך לא תשחק, אבל שאר המשפחה כן, בזכות הממשק הנוח והחדשני.
אני רק מרגיש צורך לציין שלא אכפת לי עד כמה השליטה מהפכנית בשלט, אין שמץ של סיכוי שאני אקנה את המטרויד הבא אם הוא בדיוק כמו מטרויד פריים 2 (כלומר, בדיוק כמו מטרויד פריים).
"בזכות מחירה, ובזכות הייחודיות שבה, הצרכנים ירימו אותה מהמדפים בלי לחשוב פעמיים, ואפילו אלו שמעדיפים את הקונסולות האחרות."
נינטנדו מפרידים את עצמם בכוח. אין לי ספק שהם יודעים שבכל הקשור לטכנולוגיה הם פשוט כבר לא מסוגלים להתמודד מול ענקים כסוני ומיקרוסופט. התוצאה, גימיקים זולים. שלא מעניינים אף אחד.
הם ימכרו, אין ספק. כשוק קטן ומצומצם של קהל יעד של מעריצי גיימבוי.
מבחינת התחרות האמיתית הם פשוט בחוץ ולדעתי הם יודעים את זה.
אבל נינטנדו יודעת שאם היא תלך ראש בראש מול סוני ומיקרוסופט, במגרש שלהם, אז היא תפסיד. הרבולושן זה יצירת מגרש חדש שלא בא להחליף או להתעלות על המגרש שסוני ומיקרוסופט מתחרים או אלא לתת משהו שונה שרק נינטנדו יכולה לספק. הכוונה היא לא שתעדיף רבולושן על פני קונסולות אחרות אלא בשביל שתרכוש אותה בנוסף כי היא מספקת לך דברים ייחודיים (או לחילופין לקרוץ לאנשים שהקונסולות האחרות לא מעניינות אותם בשיט). בגלל זה הדגש הוא על המחיר הזול והמהפכניות ('גימיקים זולים' בשבילך) ולא על גרפיקה ויתרון טכנולוגי וכל דבר שקונסולות אחרות מתגאות בו.
חוץ מזה מיקרוסופט הראתה לכולם כמה אונליין יכול להיות חשוב לצרכנים אז בדור הבא נראה לי שכולם יציגו שירות אונליין מכובד.
DS מוביל (כן, מוביל. DS ממש לא "אוכל" את PSP) על פני PSP כי הוא יותר נייד. אבל בבית אנשים רוצים גרפיקה וביצועים. HD גורם לאנשים לגמור, בקר סיני ב-20 ש"ח פשוט לא עושה להם את זה.
אז מה שרק למעטים יש HD. אנשים תמיד חושבים קדימה. נכון, אולי היום אין לי HDTV, אבל בשנה הבאה יהיה מבצע טוב במחסני חשמל ואני אקנה טלוויזיה כזאת. ואני ארצה קונסולה שתנצל את היכולת של הטלוויזיה החדשה שלי.
עובדה שהפס2 מכר כמעט פי 5 יותר מהאקס בוקס, למרות שהפס2 הרבה יותר נחות ועובדה שהפס1 מכר כמעט פי 3 יותר מהנינטנדו 64, למרות שהפס1 נחות גרפית ועובדה שקונסולות מאוד מתקדמות לתקופתן כמו הנאו ג'או או ה-3DO למרות העוצמה שלהם היו כישלון טוטאלי
אין קשר ואף פעם לא היה קשר בין גרפיקה ועוצמה למכירות או איכות הקונסולה אז די לז**ן בשכל
ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /02 /16
ההבדלים הגרפיים בין הפ.ס2 לאקס בוקס לא כאלה גדולים.
והנאו גאו נכשל בגלל שהיו לו משחקים גרועים.
לא, הוא נכשל משום שכל משחק שלו עלה 200$. את זה, מסיבה ברורה, שכחו לציין פה...
ותשימו לב שכל המשחקים המצליחים של השנים האחרונות היו פורצי דרך מבחינה גרפית. כולל לגיימקיוב. נינטנדו לרוב היו בעצמם בטופ בכל הנוגע לגרפיקה, עד שסוני הגיעו ופשוט עברו אותם כל כך עד שלנינטנדו מאוד נוח היום לומר כמה גרפיקה לא חשובה.. לא מפתיע.
נובריל. כל מה שאמרת נכון לחלוטין. זו פשוט לא דרך נכונה, זה הכל.
בכל מקרה חדשנות זה מאוד חשוב, ובניגוד למה שנינטנדו מנסים לצייר, הם ממש לא היחידים שמחדשים(למעשה היום כולם מחדשים יותר מהם). גרפיקה זה משהו שחשוב מאוד כדי להרגיש מזה דור הבא ומזה הם מעדיפים להתעלם.
ציטוט: הכותב המקורי Aspirin: הדיאס מוביל (כן, מוביל. DS ממש לא "אוכל" את PSP) על פני PSP כי הוא יותר נייד. אבל בבית אנשים רוצים גרפיקה וביצועים.
אלוהים, התירוצים ממשיכים.
כשחושבים על הפער הגרפי הגדול בין שניהם, אז כן, הדיאס מביך מאוד את הפי-אס-פי במכירות. הרי משתמע מכם שהגרפיקה היא כמעט הכול.
הצביעות חוגגת כי בויכוחים על המכשירים הניידים הייתה התלהבות גדולה מאוד בנוגע לגרפיקה של הפי-אס-פי, אז שלא יספרו לי סיפורים שגרפיקה למכשיר נייד היא עניין זניח.
באותם ויכוחים היו כמצה שהיו בטוחים שהדיאס יגסוס לאחר צאת המתחרה, מה שבינתיים לא קורה אלא להפך, מעמדו הולך ומתחזק.
אגב, צפיתי בסרטונים של הטטריס החדש ל-DS ואהבתי מאוד! צפוי להיות עוד משחק ממכר למכשיר.
טקמו הכריזה על משחק גולף ל'רבולושן' שיצא בשיגור. אינני מכיר את הסדרה הזו, אך בכתבה ב-IGN מציינים שהיא הצליחה באופן אדיר ביפן וקוריאה ואח"כ התפזר ברחבי העולם. הקונסולה הזו תצליח מאוד, אך קשה לדעת עד כמה, אבל יש לי פחות ספק לגבי הטריטוריה היפנית, כי הרבולושן תנחל שם הצלחה גבוהה מאוד, יש לה אפילו סיכוי טוב להתברג במקום הראשון. עבור חברות פיתוח רבים, זה דבר חשוב מאוד שקונסולה מצליחה ביפן...
אז מה שרק למעטים יש HD. אנשים תמיד חושבים קדימה. נכון, אולי היום אין לי HDTV, אבל בשנה הבאה יהיה מבצע טוב במחסני חשמל ואני אקנה טלוויזיה כזאת. ואני ארצה קונסולה שתנצל את היכולת של הטלוויזיה החדשה שלי.
מסיבה ברורה (אה, רוי?), אתם עסוקים בלחשוב רק מה אין לרבולושן ובכך מפספסים את הפואנטה. ל'רבולושן' יש יתרונות שאין לאחרות והן קשורות לאופן שבו משחקים ואשר צפוי להיות מרענן מאוד.
מה שכתבת לגבי ה-HD אינו רלוונטי ל'רבולושן', כי זה לא ייעודו. מתי תבינו שאתם טוחנים מים?
ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /02 /16
ההבדלים הגרפיים בין הפ.ס2 לאקס בוקס לא כאלה גדולים.
והנאו גאו נכשל בגלל שהיו לו משחקים גרועים.
לא, הוא נכשל משום שכל משחק שלו עלה 200$. את זה, מסיבה ברורה, שכחו לציין פה...
נכון, רק רציתי להראות שכוח גרפי לא בהכרח נותן הצלחה
לא שיש איזשהו סיכוי שהאקס בוקס 360 תגמור כמו הנאו ג'או. אבל מצד שני זה גם מראה שהרבולושן, אפילו אם באיזשהו תסריט מוזר תיכשל, זה לא יהיה בגלל הנחיתות הגרפית.
גרפיקה זה משהו שחשוב מאוד כדי להרגיש מזה דור הבא ומזה הם מעדיפים להתעלם.
תלוי מאוד את מי אתה שואל. מבחינתי, דור הבא זה דבר שיתן פריצת דרך מסוימת. אז נכון שהגרפיקה של ה360 ושל הפס3 (למרות שמדובר בסירטונים מרונדרים מראש) גורמת לך לפעור את הפה לגודל של מגדלי התאומים (ז"ל), אבל זה לא פריצת דרך. זה ישנה את הגיימפליי? לא בצורה משמעותית, אולי רק שזה יאפשר להציג הרבה יותר אויבים על המסך. הרבולושן בעיניי גם לא פריצת דרך מטורפת, אבל היא חידוש מרענן. אני חושב שיהיה מאוד נחמד לשחק במשחקים שונים בעזרת השלט החדשני (בהנחה שינצלו אותו כראוי). בכל מקרה, אף אחד עוד לא ראה סירטונים או תמונות ממשחקי הרבולושן אז אין על מה להתווכח. כמובן שהיא לא תהיה ברמה של הפס3 או של ה360, אבל יכול להיות שתציג משחקים ברמה גרפית די גבוהה. הויכוח הזה לא עוזר לאף אחד, הוא סתם מביא לריבים מיותרים. כל אחד נשאר בדעותיו שלו וזה הכל. פשוט נראה לי מטופש שפותח הדיון פתח את הדיון, זה ממש נראה כאילו הוא מנסה ליצור בכוונה ריב. במקום לדבר בצורה נורמלית יותר, להתעניין במשחקים ובחדשות, להחליף חוויות על המשחקים של הדור הבא (ואם מעוניינים לחלוק על דעה של מישהו, לא לעשות את זה בצורת ריב! ) מתווכחים על שטויות כמו "מה טוב יותר".
אתם לא חושבים שזה טיפשי לדבר על הגרפיקה של הקונסולה הבאה של נינטנדו לפני שראינו אותה?
הריי בכל מקרה הדיון הזה יחזור אחרי E3 אם היא תהיה (וגם םא לא) גרפיקה מחורבנת.
חכו בסבלנות ... כולה עוד 3 חודשים ....
בכל מקרה כל מי שאומר שהאי תמיכה ב-HDTV היא נכונה,או איכשהו מוכן להסיכם איתה הוא טיפש. HDTV הולך להיות תוך שנתיים סטאנדארט באמריקה וביפאן בכל הנוגע לשידורים וככה גם הקנייה של המכשירים תעלה והמחיר שלהם יירד -->רק שנה אחרי יציאת הרבולושן.
זה ממש הפסד של צרכנים רבים מבחינת נינטנדו....
מיילא לוותר על שדרוג גרפי אבל על איכות גרפית ....בחירת טיפשית.
פנטום, גם אתה דייקת מאוד בדבריך. ואני מסכים בהחלט בקשר לדבריך על פותח הדיון הזה. לכן זה עוד יותר מצחיק לראות אותו ושותפיו מטיפים ל"ילדותיות" של נינטנדו...
B-M-X, זה לא משנה, כי גם אם ה-HD ייהפך לסטנדרט בקרוב זה לא יהיה בגלל הקונסולות שתומכות בזה, לכן אותו הדבר גם הפוך: הקונסולות לא תצלחנה רק בגלל שהטלוויזיות הללו תומכות בהן.
דהיינו, גם אם הסטנדרט הזה יחול בקרוב, לא מוכח כאן שזה ירתיע מלקנות את הרבולושן, כי ה-HD זה יותר מעין בונוס, אבל לא העיקר, במיוחד כי מה שיש ל'רבולושן' ושאין למתחרות הוא דבר מהותי מאוד.
תכלס גם לדעתי נינטנדו כבר קברו את עצמם, אבל אני חושב שצריך לחכות ל-E3 קודם לפני שאומרים את זה באופן רשמי. אני מקווה שאת זלדה לקיוב הם יעשו כמו שצריך, שיהיה זכרון אחרון טוב מהם. האקס בוקס 360 גם היא לא כל כך שווה קנייה. נראה לי ה-PS3 תצא הכי טובה בדור הזה ותנצח בכל מקרה.
אגב זה לא יפה שאתם צוחקים על גילאים של אנשים פה, גם אתם הייתם כאלה פעם.