הרי לא כל אדם יכול להרשות לעצמו PS3 ב-700$ ואם הרבולושן תראה משחקי מיין סטרים בוגרים כמו RED STEEL בכמויות גדולות מספיק הרי שה-PS3 דווקא יהפוך לקונסולת נישה, הנישה של העשירים שאין להם מה לעשות עם הכסף.
רוי לדעתי אתה קטן אמונה אבל לא משנה....
אין ספק שאי התמיכה ב-HD היא חיסרון והתמיכה צד שלישי היא חיסרון ענק,
למרות שלפי נינטנדו יותר הם בונים על 20 משחקים להשקה כאשר רק שליש מהם הם מנינטנדו,ככה שכנראה שהתמיכה מצד שלישי היא דווקא לא רעה בכלל.
אני חושב שהקונסולה של נינטנדו היא היחידה שאי אפשר לשפוט אותה עדיין עד שלא נראה יותר דברים ממנה. גם את ה-PS3 וגם א-XBOX360 אפשר לשפוט .... הרבולושן לעומת זאת הוא משהו חדש שונה שצריך לראות בדיוק מה יוצא ממנו ובשביל זה נחכה ל-E3.
אם התמונה הראשונה מהמשחק הרשימה אותך,לא הייתי ממהר להספיד תמכשיר לפני שאני רואה את ה"תמונה המלאה"
גם אני מסכים שתמיכה דלה היא חיסרון לשם הצלחת הקונסולה, וגם אני קראתי את הנתון של 20 משחקים בהשקה (מי אלו שהוכרזו כמפתחות ל'רבולושן'?). וואו, זה אומר שנראה את כולם בתערוכה! לאחר ה'נינטנדו 64' נינטנדו קיבלה חזרה את התמיכה, אז מאין צץ הכתם הזה שמדביקים לנינטנדו?
אני לא חושב שה'גיימקיוב' מפגר בכך, אלא האכזבה העיקרית שלי ממנו הוא באיכותם של משחקי צד א', זה הגורם היחיד שבגללו ה'נינטנדו 64' הצליח מאוד למרות שתמיכת צד ג' הייתה דלה ביותר. לכן, אם חברת צד א' היא ייחודית מאוד, פורה ומעולה, אז אפילו תמיכה דלה של צד ג' לא תמנע את הצלחתה.
מאחר והשלט כל כך יחודי, כנראה שפורטים ישירים לא נראה על הרבולושן אבל החוסר צורך בצוותים גדולים יהפכו לפיתוח כותרים אקסקלוסיביים עסק משתלם.
רוב הסיכויים שה-"פורטים" לרבולושן יהיו פורטים בערך כמו far cry instinces הוא פורט למשחק המקורי, אותו רעיון וקו כללי אבל התאמה של המשחק למכשיר.
נראה לי שהשלט היחודי פשוט יגרום להמון כותרים בלעדיים לזרום לרבולושן, הרי איזו מפתחת תוכנה לא תרצה להראות את המקוריות שלה על המכשיר ביחוד שזה במחיר נמוך בהרבה ועל חומרה שהיא כבר מכירה...
-----------------
" Wii at Nintendo have lost our collective minds "
וואו, מצאתי פרטים חדשים מהמשחק, היישר מהכתבה. שימו לב לזה, למי שעוד לא מאמין במשחק הזה -
"You can spare an enemy, but it requires some skills (shooting his hand to disarm him, killing anyone who is covering him...). By doing so, he will help you (gives a new weapon or item, or helps you against other foes, etc). Squad leaders rewards are always better."
ניתן לחוס על חיי האויבים, אבל זה ידרוש מיומנות גבוהה (ירייה בידו כדי לפרק מנשקו, הריגה של מי שמספק לו כיסוי וכן הלאה).
אני חושב שזה פרט שסופר לפני-כן, אז בואו נעבור לפרטים חדשים באמת...
"You can act disrespectively as well: there are no cut scenes in the game - all conversations take place in game, as in Half Life 2. However unlike that game, characters wont keep prattling on if you walk away from them. They will react angrily to your imputent behavior"
אין Cut Scenes במהלך המשחק, כמו ב'הף לייף 2', אבל בניגוד אליו, הדמויות לא ימשיכו לפטפט אם תתרחקו מהם, אלא הם יגיבו בכעס להתנהגותכם.
"AI characters will care for themselves. They will go for cover, attack you while you're reloading. They focus on risk management"
כל הדמויות תדאגנה אך ורק לעצמם. הן תחפשנה מחסה, תתקופנה אתכם בשעה שתטענו את הנשק. הן תתמקדנה בניהול סכנות.
"They won't walk around a table to get to you. They will simply jump over the table"
הם לא רק ירוצו סביב שולחן כדי להגיע אליכם, הם פשוט יקפצו מעליו.
ושימו לב לזה, הכי מרשים, בעיניי -
"The benchmark for their intelligence and aggressiveness, says Oriola, is the PC title F.E.A.R., which has widely been praised for it's AI"
אמת המידה לאינטליגנציה ולאגרסיביות שלהם היא המשחק F.E.A.R, שקיבל שבחים רבים על האינטליגנציה המלאכותית שבו.
יש לי את המשחק במחשב, והוא בהחלט מרשים מאוד.
ומה בקשר לפיזיקה במשחק? הנה -
"There are destructrible environments. There's a pic of a giant explosion on a carm with gang members being thrown left and right by the blast. Nice effects."
ישנן סביבות הניתנות להריסה. ישנה תמונה שבה נראה פיצוץ ענק כשחברי כנופיה עפים לימין ולשמאל מהדף הפיצוץ, ויש לכך אפקט משביע רצון.
על השליטה בנשק ביחס למצלמה -
"Unlike other FPS games, which tie the camera and aiming together, Red Steel's camera follows your aim with a slight delay. If, for example, you point to the edge of the screen, the camera will turn to re-center on your view after a second. With the sensitivity of the controller, a standard FPS control would move too much, potentially making the player feel ill"
המצלמה עוקבת בפיגור קל אחר ההצבעה שלכם במסך עם הנשק. צוין שבשלט רגיל אותה פעולה הייתה גורמת לתזוזה מהירה של המסך, שמבחינה פוטנציאלית יכולה לגרום לבחילות.
בחילות או לא בחילות (אישית, לא נתקלתי בכך), זה בהחלט יותר אסתטי וראליסטי מאשר תנועות מהירות ופתאומיות מדי של המסך. זה נכון במיוחד במשחקי FPS שבמחשב.
"You can stand at any angle and not lose any accuracy. You can even take your controller to a friend's house and instantly start playing without syncing up the controller"
ניתן לעמוד בכל זווית ועדיין לא לאבד שום דיוק בשליטה. אפילו אפשר לקחת את הבקר לביתו של חבר ולהתחיל לשחק ללא צורך בסנכרון הבקר.
"Perhaps most impressive is the fact that although splitscreen reduces the amount of onscreen space you are playing in, you don't have to make smaller movements - you can gesture as wildly as you want, and it won't interfere with the other player's onscreen quadrants"
טוב, אני לא אתרגם זאת כי לא מצאתי זאת כל-כך מרשים כי אני רואה בכך דבר טריוויאלי, אבל זה בהחלט ממחיש עד כמה הבקר אמין.
מתוך ריאיון עם ג'ורג' הריסון -
"The other thing we recognized is that you really make your reputation in the first year. You've got to deliver software, not just at launch, but you've got to deliver software in the first six to nine months after launch. It has to be solid software. In GC, we didn't have that, we had kind of a drought for six months after it launched. By that time your reputation starts to solidify and it's hard to reverse that after awhile."
אז מישהו רמז שלסוני יש מונופול על הרצון להצליח?
הריסון מבין את שגיאותיה הישנות של נינטנדו ולכן מבטיח שחרור עקיב של משחקים רציניים לקונסולה כבר מהשנה הראשונה שלה.
בהודעה הבאה אעלה עוד פרטים מהכתבה, שיסבירו מדוע הבקר הזה פשוט עושה מהפכה בז'אנר הזה. פרטים מעניינים מאוד!
יש לי הרגשה שגם נראה נדידה של מפתחות יפניות קטנות לכיוון הרבולושן (כמו Treasure, Irem, Gust וכאלה) כי הם לא יעמדו בעלויות הפיתוח של הפס3. זה לא ממש יעזור למכירות, אבל זה כן יעשה את הקונסולה להרבה יותר איכותית.
מה שכן, נינטנדו חייבת להשיג לעצמה בלעדיות על כמה סדרות תפקידים (או אפילו לקנות איזה מפתחת תפקידים קטנה) כדי להבטיח לעצמה פייט רציני יותר ביפן מול סוני ושוב, כדי להבטיח שתהיה קונסולה איכותית יותר.
כמובטח, הנה עוד פרטים מהכתבה, חלקם הם רשמים של המנוסים, וחלקם אף פרטים חדשים לחלוטין ומרגשים מאוד.
"Aiming with the controller is as simple as using a laser pointer. You point your hand
at a target and hit the trigger on the underside of the controller to fire"
לכוון עם הבקר זה פשוט כמו השימוש במצביע לייזר.
"Thanks to the improved reaction that the controller offers, the team can create gunfight scenerios that would be extraordinarily diffilcult with a standard controller"
תודות לתגובה המשופרת שהבקר מאפשר, צוות הפיתוח יכול ליצור סיטואציות של קרבות חמים אשר היו קשים מאוד באמצעות בקר רגיל.
"Most console FPS games limit their enemies to horizontal planes to prevent player frustration, but targets on a verticle plane are just as easy to hit with the Revolution controller"
מרבית משחקי ה-RPG של הקונסולות מגבילים את האויבים למישור מאוזן בלבד כדי למנוע תסכול מהגיימרים, אבל גם מטרות במישור אנכי קלים מאוד לפגיעה עם הבקר של ה'רבולושן'.
"You can aim at a target as quickly as you can move your hand"
ניתן לכוון על מטרה באותה המהירות של הנפת יד. טוב, זה לא טריוויאלי?
"In the demo targets popped up on rooftops and in second story windows, as well as behind cover points on the ground, and all were equally easy to hit"
בדמו הומחשה קלות ודיוק הפגיעה באמצעות מטרות קלות יותר וקלות פחות.
"While you can quickly shoot enemies anywhere on screen, Red Steel never feels in a light-gun game - this is a true FPS, one that feels like it has drawn from the best of both the PC and console shooter worlds"
למרות שניתן לפגוע במהירות בכל אויב על גבי המסך, המשחק לעולם לא מרגיש כמו משחק באקדח אור (כמו "האוס אוף ד'ה דד", למשל) - זהו משחק FPS אמתי, ונראה שלקוח מהעולמות הכי טובים של ה-FPS במחשבים האישיים או בקונסולות.
"According to lead game designer Oriola, it takes roughly three seconds to turn completely around around in most console shooters, while it takes about one-quarter second in a PC game. In Red Steel, it takes one second"
לפי המעצב הראשי, לוקח בערך 3 שניות כדי לבצע סיבוב עם הדמות במרבית משחקי ה-FPS שבקונסולות, בעוד שזה לוקח רבע שנייה במשחק מחשב. במשחק זה זה לוקח שנייה אחת.
"We found Red Steel most enjoyable to play while standing up"
הכתבים מצאו את המשחק יותר מהנה כאשר שוחק בעמידה.
אני רואה בעיני רוחי את כל הקטנונים למיניהם מתכננים לומר: "הנה! הבקר של הרבולושן גם עושה כאבי רגליים!". חחחח.
לדעתי, יש המון היגיון בדברים של הכתבים, כי זה לא מסתדר לי שמצד אחד הבקר כופה על הגיימר להיות פעיל במשחק בהפעלת פלג גוף עליון, בעוד שהגיימר יושב בצורה פסיבית מולו. אוי, זה יהיה מדהים לשחק בו בעמידה.
"Aiming felt similar to using a PC mouse, and it's possible to quickly explore every direction in a three-dimensional space with quick gestures"
ההצבעה עם הבקר מעניקה הרגשה דומה לזו שבשימוש בעכבר מחשב, וזה אפשרי לחקור כל כיוון בשלושה ממדים במחוות מהירות.
"In the finished game, you will be able to push forward with the controller to knock over an object to use for cover, pull it backwards to reload, and twist it to lead behind walls"
בגרסה הסופית יהיה ניתן לדחוף חפצים קדימה לשם הגנה באמצעות הבקר על ידי הטייתו קדימה, למשוך את הבקר אחורה לשם טעינת הנשק החם, ולסובב אותו כדי לזכות ביתרון מאחורי קירות ומעבר לפינות.
הכל כאן כבר נמסר לפני כן, חוץ מהדבר האחרון שמרגש בהחלט!
"Lob grenades with the controller, or roll them on the ground like a bowling ball"
ניתן לההשליך רימון באמצעות הבקר על ידי הנפתו מעלה, או לחלופין, לגלגל את הרימון על הרצפה באמצעות תנועה שדומה לתנועה של הטלת כדור באולינג.
וואו! זו עוד דוגמה לגמישות הרבה שהבקר הזה מעניק. תהיה לכך משמעות גם בגיימפליי עצמו, כי יש חשיבות מתי להשתמש בכל אחת מן ההטלות.
והנה הרשמים של המנוסים מהמשחק, רשמים מלהיבים מאוד -
"'Gangsta style' shooting is cool"
הכתבים מספרים שהאקשן מגניב.
"Total immersion. Feels like you are living the game"
המשחק מטביע אותך בתוכו לחלוטין! מרגיש כאילו אתה חי בתוך המשחק!
זו ההתרשמות של הכתבים שניסו. וואו! זה מאשש את הערכות הפוטנציאל של הבקר, הפוטנציאל שתמיד דובר עליו, אך כמה סירבו להכיר בו.
" It could change the very way all gamers are played now and forever"
זה יכול לשנות באופן דרסטי את האופן שבו כל הגיימרים משחקים עכשיו ולנצח.
נראה שיובי-סופט לא מסתפקת רק בהגמה טובה של יכולות הבקר, אלא היא באמת מתאמצת להביא לנו משחק איכותי וטוב שלא מסתמך רק על הבקר.
ראו כמה שימושים מרגשים ניתן ליישם עם הבקר במשחק אחד, אז תארו לכם כיצד ייושמו במשחקים אחרים. נינטנדו מבטיחה להמציא ז'אנרים חדשים באמצעותו, לדעתי נראה דוגמה לכך ב-E3.
ציטוט: הכותב המקורי DrKeo: נראה לי שהשלט היחודי פשוט יגרום להמון כותרים בלעדיים לזרום לרבולושן, הרי איזו מפתחת תוכנה לא תרצה להראות את המקוריות שלה על המכשיר ביחוד שזה במחיר נמוך בהרבה ועל חומרה שהיא כבר מכירה...
מסכים בהחלט עם כל מילה.
בתחילה חשבו שיש בעייתיות בגלל הקושי של הקונסולה לקבל פורטים, אך די מהר מתברר שהקושי הזה הוא גם יתרון הקונסולה, שתעודד כותרים בלעדיים עבורה, ולכן תהפוך אותה לעוד יותר ייחודית.
שמי לא יהיה רונן אם אורי לא יצא מגדרו מהתנסות ב-Red Steel. אם מה-DS הוא התלהב בתחילה, אין מצב שהוא לא יתלהב מזה, אני אומר לכם. ותוסיפו לחבילה הזו את רוי, עליי! חחחח
בעבר קראתי שיש בעייתיות ליישם זאת בבקר אלחוטי כי אין דו-סטריות, אך אני חושב שבבקר האלחוטי של ה-360 יש רטט, כך שאולי מה שקראתי אינו מדויק או מצאו דרך להתמודד עם זה.
אני חושב שנינטנדו לא אישרה או הפריכה זאת, אני מניח שנצטרך להמתין ל-E3 כדי לדעת.
בעבר קראתי שיש בעייתיות ליישם זאת בבקר אלחוטי כי אין דו-סטריות, אך אני חושב שבבקר האלחוטי של ה-360 יש רטט, כך שאולי מה שקראתי אינו מדויק או מצאו דרך להתמודד עם זה.
אני חושב שנינטנדו לא אישרה או הפריכה זאת, אני מניח שנצטרך להמתין ל-E3 כדי לדעת.
ב-WAVEBIRD אין דו סטריות אבל רק בגלל שלא שמו דו סטריות. מן הסתם זה אפשרי, נינטנדו אמרו שהם לא שמו רטט ב-WAVE BIRD כי זה גזל את כל הכוח מהסוללות.
משהו יודע מה הולך עם הרטט ל360? אם יש ואם כן האם השלט מחזיק מספיק זמן לפני שהוא צריך טעינה שוב?
ומה עם הסוללות? השלט של הרבולושן יפעל על סוללה ליטיום ויטעינו אותו כל פעם כמו מכשיר סלולארי או שצריך לקנות כל פעם בטריות AAA?
-----------------
DrKeo, אין לי מושג בקשר לשאלותיך, אבל הבקר של ה'רבולושן' קטן מאוד, לדעתך זה סביר שיכלול בתוכו רטט? אני לא ממש מבין בדברים האלו.
אם זה ניתן לדעתי נינטנדו תיישם זאת בבקר. זו אופציה תורמת בהחלט, ותמיד אפשר לבטל את האפשרות הזו על-ידי הגיימר, מטעמי חיסכון בסוללה.
אגב, אין לשכוח שלא כל הסודות של ה'רבולושן' נחשפו, נינטנדו פשוט לא מסתפקת בייחודיות המרגשת שכבר נחשפה, אלא היא ממשיכה לרצות להפתיע לטובה. זה סותר לחלוטין את הטענה האומללה שנינטנדו מזלזלת בגיימרים (למרות שהיא לא חפה מטעויות).
ציטוט: הכותב המקורי DrKeo: אני מנחש שיהיה בשלט גם סוג של מקרופון שאיתו יהיה אפשר לתת פקודות קוליות או לדבר בזמן משחק און ליין.
כן, זה גם ההימור שלי, אבל לדעתי זה לא יסתכם רק בזה. צפוי משהו אחר.
ד"ר קיאו, קראת את הפרטים החדשים מהכתבה? מה אהבת במיוחד?
אגב, ע"פ הכתבה יובי-סופט מאשרים שאין Cut Scene במשחק, מה ששולל עוד יותר שהתמונות הן של CGI. למרות שזה כבר הופרך לפני-כן.
האמת שהדבר היחיד שבאמת הרשים אותי זה עניין השליטה. אני מת כבר לנסות את זה.
כל הטענות על אויבים שנמצאים במפלסים אחרים קיים בערך מימי QUAKE 1, פשוט בקונסולות הוא לא נפוץ.
אני פשוט רוצה לשחק במשחק ולהנות, אני מקווה שהשליטה מגניבה כמו שהיא נשמעת.
יש לחברות משחקים נטיה מעניינת לרמות.
למרות שהתמונות הן לא מרונדרות מראש (סתם לידע כללי, CGI זה COMPUTER GENERATED IMAGE ולכן כל משחק הוא CGI, השאלה היא רק אם זה מרונדר בזמן אמיתי או מראש), חברות המשחקים הרבה פעמים לוקחים סצנה מהמשחק, מכניסות אותה לתוכנה בסגנון של סטדיו מקס או מאיה ומרנדרים ברזולוציה ממש גבוהה ולאחר מכן משחררים את התמונה לאחר שהיא הוקטנה.
או במילים אחרות, לא לסמוך על תמונות רשמיות, רק על תמונות שנלכדו על ידי האתרים שאנחנו אוהבים.
תמיד לזכור, תמונה מעל 640X480 ברבולושן, 1920X1080 ב-360 וב-PS3 היא מרונדרת לא על ידי המכשיר עצמו אלה על ידי תוכנה חיצונית שמשפרת את האיכות והחדות.
מן הסתם אין לי מושג מה הולך עם התמונות של RED STEEL כי הן באיכות די ירודה אבל באמת שאי אפשר לדעת כי ממבט ראשון זה נראה כמו משהו שעבר שיפוצים בתוכנה חיצונית.
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי DrKeo: האמת שהדבר היחיד שבאמת הרשים אותי זה עניין השליטה. אני מת כבר לנסות את זה.
אבל צוינו כמה היבטים של השליטה שיהיו במשחק, כגון מארב מעבר לפינה, השלכת רימונים, טעינה וכד', לכך התכוונתי
כל הטענות על אויבים שנמצאים במפלסים אחרים קיים בערך מימי QUAKE 1, פשוט בקונסולות הוא לא נפוץ.
לכן בכתבה צוין שזה בעיקר נכון בקונסולות.
אני פשוט רוצה לשחק במשחק ולהנות, אני מקווה שהשליטה מגניבה כמו שהיא נשמעת.
הם אומרים שהמשחק ממש סוחף אותך לעולם שלו ושהאקשן ממש מגניב.
מן הסתם אין לי מושג מה הולך עם התמונות של RED STEEL כי הן באיכות די ירודה אבל באמת שאי אפשר לדעת כי ממבט ראשון זה נראה כמו משהו שעבר שיפוצים בתוכנה חיצונית.
הכתבים צילמו את המסך ישירות, האם החברה יכולה לזייף את האופן שבו המשחק נראה על המרקע?
בכל מקרה, נמתין ל-E3 כדי להיות יותר חכמים.
olbark, אם לא ניסית אז למה סתם?
והטענה הזו הועלתה מזמן כאן (לא על-ידי), היא לא חדשה, אבל זה יהיה כמו לזפזף, האחיזה בכלל לא מסורבלת, ואלו שניסו לא העלו חשש דומה.
בשלט של ה-360 יש רטט. אם כי הרבה פחות מורגש מבשלטים אחרים בקונסולות אחרות. אולי בכלל זה הבטריה מחזיקה הרבה זמן.
כשאני חושב על זה, Red Steel מזכיר לי ברעיון שלו משחקי Light Gun למינהם, כמו Time Crisis ו-House of the Dead למשל. רק עם תזוזה חופשית של הדמות. אם זה באמת ככה זה לא יותר מדי חדשני.. אני מקווה שזה מעבר.
רוי, לסכם כך את המשחק זה בבחינת גול עצמי מבחינתך. כשאמרתי ש'קמאו' אינו מחדש אלא מתבסס על רעיונות של משחקים קודמים אז אתה לעגת לי, אבל לומר, איכשהו, ש- Red Steel לא יותר מדי חדשני בהקבלה ל'האוס אוף ד'ה דד' זה כבר מוכיח על אי הבנה, על נואשות ועל מגמה מכוונת בהתנהגותך. ואתה מתיימר להטיף ליושר, למרות שאני מוכרח להודות שכמעט התרגשתי כשכתבת שאתה "מקווה שזה מעבר", כמעט השתכנעתי שיש לך תקווה כזאת...
'האוס אוף ד'ה דד', 'טיים קריסיס' ודומיהם נעים על מסילה, הגיימפליי בהם לינארי וישנה שליטה מוגבלת לאקדח בלבד, אפילו בזווית הראייה אינך שולט. אתה מציין שב-RS זה אותו דבר, אלא "רק" השליטה יותר חופשית, בהתעלמות משאר היבטיו החדשניים. ה"רק" הזה, רוי, הוא לפעמים ההבדל בין שליטה מסורתית לבין שליטה חדשנית. באמצעות הבקר ניתן לעשות במשחק בהרבה יותר מאשר רק להצביע ולירות כמו ב'אוס אוף ד'ה דד' וזה בהרבה יותר מאשר תחלום לבצע ב-PS3 או באקס-בוקס 360. וזו לא רק הכמות כי אם האיכות, כי הוא גם חדשני, יעיל ומרגש. בבקר הזה השליטה בקושי נעשית באמצעות לחיצות כפתור וכמעט כל פעולה, מלבד הליכה, כרוכה בהפעלה של היד כולה, ויש יותר חדשני מזה?
קרא מה אמרו הכתבים המנוסים, זו הצהרה בומבסטית לחלוטין שמעידה על החדשנות:
"Total immersion. Feels like you are living the game"
זה בהרבה יותר מאשר ז'אנר לא ממש פופולארי כמו של 'האוס אוף ד'ה דד' יכול לגרום לך, אבל רוי, אתה תאמר כל שטות כדי שלא תיאלץ לאכול את הכובע, והתנהגותך מובנת לחלוטין, הרי זה לא נעים לאכול את הכובע. אבל, כפי שהודיתי שה'גיימקיוב' מאכזב מאוד, כך גם אתה תלמד להרפות, בסופו של דבר.
אגב, גם השליטה האנלוגית שנחשפה לראשונה ב'מריו 64' היא "רק" אנלוגית, וזו הייתה מהפכה אמִתית. ישנן המון דוגמות אחרות לכך, אז למה ציפית? שהבקר יכין לך קפה? רק אז היית מרוצה? הכל כדי לא לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו? חובבן.