למרות תלונתו הפאתטית של שינג'וש על כך שאני מביא רשמים של מנוסים שבאים בניגוד לדברים של לא מנוסים, אז הנה אביא לכאן פרטים חדשים מהמשחק, היישר מהכתבה:
בתחילה המשחק מדרבן את הגיימר להשתמש בנשק באופן חסר רחמים, אבל ככל שהגיימר יתקדם במשחק הוא יהפוך ליותר מיומן ואסטרטגי. רק השליש הראשון של המשחק יהיה אקשן חסר רחמים.
בהתנסות הראשונית תהיו פחות מדויקים, ולכן יינתנו לכם כלי נשק הרסניים יותר כגון Machine Guns. ככל שתתקדמו תהיו יותר מדויקים, ולכן נשקים קטנים ומדויקים יותר יינתנו.
המטרה היא להשתמש בחמישה קליעים כדי להרוג חמישה אויבים (זה תרגום מדויק, והכוונה בכתבה היא מעורפלת).
כאשר תשחקו ברמה כזו של דיוק אז המוזיקה והאפקטים של הסאונד ישקפו זאת בהתאם, אך במצב משחק אינטנסיבי ולא מדויק אז המוזיקה והסאונד סביבכם יהיו אינטנסיביים בהתאם.
."Audio feedback"
על-ידי אימוץ לוחמה יעילה מעלים את מד הקיפאון, אך על-ידי אימוץ לוחמה אינטנסיבית ולא זהירה מורידים את המד. כאשר המד מתמלא כולו ניתן לעצור את הזמן על ידי לחיצה בכפתור כדי לפגוע באיברים ספציפיים בגוף האויב שמולכם.
הירייה לכיוון הראש של האויבים היא אמנם מפתה, אך לא קטלנית כמו הירייה באיברים אחרים כגון הידיים בשביל להפיל את הנשק של האויב, כי זה יכול להיות מועיל יותר.
על-ידי נטרולו של מנהיג בדרגה גבוהה אשר שולט בשאר חברי הכנופיה או חס על חייהם, אתם תתוגמלו. הוא יעניק לכם כבוד רב יותר ואף עזרה (בדמות רובים, נשקים חדשים, עזרה, דרכים אלטרנטיביות וכד').
עניין הכבוד משחק תפקיד גדול מאוד במשחק.
כדי להוכיח שאתם ראויים תצטרכו לנטרלו ולחוס על חייו, ושימו לב לזה: כדי שהוא יעבור לצד שלכם צריך להתעלות עליו בקרב ולעצור מכה הרסנית במילי-שנייה לפני שפוגעת בו!
נפנוף חזק בחרב אינו רעיון טוב.
תנועות ספציפיות עם הבקר תפעלנה קומבואים. למשל, הנפת הבקר בציור איקס דמיוני באוויר תשחרר התקפה הרסנית (אני מתאר לעצמי שזה התייחס לחרב).
ניתן לבטל קומבו פשוט על-ידי הפסקת התנועה עם הבקר, כך שאם קומבו חשף אתכם לפגיעה ישירה מצד האויב, זה לא יהיה מאוחר כדי להתגונן מכך.
תרגילים חדשים יילמדו במהלך המשחק על-ידי שני יועצים רוחניים: אחד מהם ילמד אתכם טקטיקות באמצעות הנשקים החמים, והאחר ילמד טקטיקות באמצעות החרב. הם גם יתנו לכם משימות.
אם לא תראו כבוד מתאים ליועצים שלכם אז הם לא יעזרו לכם. על-ידי קידה מראים כבוד רב יותר ליועץ.
האינטרקציה באמצעות הבקר היא ידידותית. אתם עונים לשאלות כגון "כן" ו"לא" על-ידי הנפת הבקר למעלה או למטה או ניעורו מצד לצד. יובי-סופט עדיין חושבת על דרכים נוספות לאינטרקציה עם הבקר.
אין cut scenes במשחק, כל השיחות בו נעשות בזמן אמת כמו ב'הף-לייף 2', אבל כאן, בשונה ממנו, הדמויות לא ימשיכו לפטפט אם תתרחקו מהם אלא הם אפילו יתלוננו על חוסר בתשומת-לב.
עוקבים במשחק אחר מנהיגי הכנופיה ומנסים לנטרל אותם כדי שיעברו לצד שלכם, אך אם לא תצליחו במשימה, אז הם יעברו לצד של טוקאי, הרשע העיקרי במשחק.
תצטרכו הכי הרבה עזרה של מנהיגי כנופיה שיעברו לצד שלכם בשביל הקרב הסופי, אחרת יהיה לכם קשה מאוד לנצח את טוקאי.
יובי-סופט מבטיחה מצבי משחק מקוריים לחלוטין במולטיפלייר, נכון לעכשיו היא לא מגלה מהם.
שני הכפתורים שבחזית הבקר האנלוגי מפעילים את הכפיפה והקפיצה. האנלוגי שולט בהליכה והבקר המצביע בכיוון הירייה.
ציטוט של הכתבים שניסו: "תודות לתגובה המשופרת שהבקר מאפשר הצוות יכול ליצור סצנות קרב שלא ניתנים ליישום עם בקרים אחרים".
עוד ציטטה שלהם, וזה בשביל רוי: "בעוד שאתה יכול לירות במהירות על כל אויב על המסך, RS לעולם לא נותן תחושה של משחק אקדח לייזר.
מה הקשר? זה יכול להיות משחק אדיר. מי אמר שלא. אני פשוט ממש לא חושב שזה הולך לשנות את הדרך שבה עושים משחקים. אולי רק לפי נינטנדו. לכלל הגיימרים אין בעיה עם הדרך שישנה היום, יש מספיק חידושים ויש מספיק משחקים טובים. הגימיק הזה ימאס מהר מאוד כמו שהאייטוי לא נהיה ה-דבר הבא.
אה אפילו אם זה יהיה המשחק הכי טוב בעולם זה לא יספק אותך כי זה לא מהפכני לדעתך? גם לדעתי יש מספיק חידושים ומספיק משחקים טובים היום. וגם לי אין בעיה עם השליטה. לא צריך להאמין לכל אמרה שיווקית של נינטנדו. אבל עדיין אם יהיה לקונסולה משחקים מעולים ומקוריים (ואני בטוח שהשלט יביא רעיונות מקוריים, גם אם לא מהפכניים מהקצה לקצה) זה עדיין תהיה קונסולה מעולה
אני אמרתי שלא? אם זה יהיה משחק אדיר בלי שום קשר אז למה לא? אבל יובי סופט זה לא רייר או רטרו סטודיוס. אין מה לצפות ליותר מדי.
ומתי היה המשחק הבאמת טוב האחרון של RARE? קונקר ל-N64?
יובי לעומת זאת - הנסיך הפרסי, FARCRY, ספלינטר סל, sillent hunter 3...
מן הסתם יובי היא חברת הפצה ולא פיתוח אבל נראה שבניגוד ל-EA הם באמת עושים בקרת איכות למשחקים.
פרפקט דארק זירו וקמאו משחקים מצויינים, ממש. הם באמת טובים. לא מדהימים, אבל מעולים ומשחקי שיגור ברמה גבוהה מאוד.
-----------------
כדאי מאוד שהיא תתחיל לצאת לסיבובי הופעות אחרת יהיה רע.
רוי, אתה כתבת שקמאו מחדש, והתווכחת אתי למול מה שהמדייה טוענת - שה-360 לא מביאה שום חוויה חדשה, בניגוד לדבריך.
וזה נכון שהמהות של ה'רבולושן' היא כזו, אך בכך היא פותחת אינספור אפשרויות חדשות אשר 'קמאו' לא הביא, וזה ההבדל. הבקר של ה'רבולושן' הוא גימיקי כמו שהשליטה האנלוגית היא גימיקית, הרי הוא עושה בדיוק מה שהשליטה הנלוגית באה לעשות ואף יותר מכך: לייעל את השליטה ולשפר אותה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל האם השליטה בדמויות זה לא המפתח והמהות של כל משחק טלוויזיה?
אני לא מבין מה רע בייעול השליטה, אתם סתם מחפשים לתקוף את נינטנדו בצורה עיוורת, ובמיוחד כי לא נוח לכם לרדת מהעץ הגבוה שטיפסתם עליו לאחר כל השטויות שבירברתם בהם.
תן לי להפתיע אותך: כל התעשייה הזו היא גימיק אחד גדול.
הרבולושן ייעל את השליטה וממש יכניס את הגיימר לתוך המשחק, ולכן הוא מבורך מאוד. אם השליטה המסורתית הייתה כמו זו שבבקר של הרבולושן, ואז איזו חברה הייתה מביאה לשוק את הבקר הרגיל, אז כ-ו-ל-ם היו מאוכזבים, כי באמת הבקר הרגיל מפגר מאחור שנות אור ביחס ליתרונות הבקר של ה'רבולושן'.
אם אתה התלהבת מה-DS בתחילה, כפול ומכופל תתלהב מה'רבולושן', ואתה תמשיך להביע בו עניין על כל משחק חדש שיצא עבורו, שמענו עליך, אורי. חזור וקרא את נתוני המכירות ש-BMX הביא לכאן, כי אתה מאוד טרוד ממצבה של נינטנדו...
רונן, במקום להתווכח מה כן אמרתי או לא על קמאו פשוט תלך ותראה בעצמך מה אמרתי. אל תתחמק. אני אמרתי שקמאו מחדש מעט. זה כל מה שאמרתי. לא אמרתי לשנייה שהאקס בוקס 360 מחדש או ממציא מחדש את תעשיית המשחקים. כי זה פשוט לא ככה.
ציטוט: הכותב המקורי Evil Venom ב 2006 /04 /10פרפקט דארק זירו וקמאו משחקים מצויינים, ממש. הם באמת טובים. לא מדהימים, אבל מעולים ומשחקי שיגור ברמה גבוהה מאוד.
לא שחקתי בהם אז נאמין לך, אני מת כבר לשחק בזירו אבל אני אל מכיר אף אחד עם 360 ואני יחוסך לטיול בדרום אמריקה :) (קמאו עדין נראה לי מעפן האמת. פשוט לא הסגנון שלי)
-----------------
" Wii at Nintendo have lost our collective minds "
רוי, הויכוח נסב סביב השאלה האם האקס-בוקס 360 מביאה חוויה חדשה, וזה היה הרגע שבו הכנסת את קמאו. אני הסברתי לך שהמפתחים שלו לקחו רעיונות ממשחקים קודמים ואתה התעקשת שהוא מחדש ומספק חוויה שונה, בניגוד גמור לדעת המדיה. בתור מי שנתן הנחות מופרזות ולא מוצדקות ל-360, ראוי שתיתן קרדיט מוצדק בהחלט ל'רבולושן', אפילו אם זה אומר שתצטרך לבלוע את הכובע שלך.
וחוץ מזה, כמעט כל משחק מחדש קצת, הרי כל משחק עומד בזכות עצמו, אז אינני מבין מדוע אתה מנפנף בזה ומציג זאת לזכות. הניסיון שלך להוכיח על הקצת מעיד על קטנוניות והתחמקות שלך מהעניין העיקרי, שהוא העובדה שהבקר של הרבולושן מחדש הרבה ובאופן מהותי.
רונן אתה חתיכת שקרן... אתה יודע טוב מאוד שהויכוח על משחק שחידש המון ומה שאתה אמרת היה Devil May Cry ולא קמאו.. אז מי לא מדוייק פה? חתיכת שקרן... לפחות תבדוק דברים לפני שאתה פולט שטויות. כמובן שמה שתעשה עכשיו יהיה לומר שאני בעצם לא מדוייק אז אתה מרשה לעצמך להתנהג ככה. נאה דורש נאה מקיים חתיכת אפס.
אני יודע מה אני זוכר מהוויכוח ההוא ותכף אביא את הציטטה שלך ממנו שרלוונטית למה שטענתי בדיון הנוכחי. אתה מביא לי עניין אחר מאותו ויכוח שאינו רלוונטי כלל ולא סותר את מה שטענתי כעת. אני יודע שכך דרכך להתחמק מהמהות, אבל תנסה להיות יותר רלוונטי.
בתור אדם שמשקר באופן כרוני ואפילו הודה שאין לו כוח לדייק בדבריו, הייתי מציע לך לא להתיימר ולצפות ליושר מאחרים.
ובתור מי שאמר שנינטנדו כל פעם יורה לעצמה כדור במוח, למרות ההישגים והרווחים העצומים שלה, אז לא הייתי מתרברב יתר על המידה.
ולבסוף - בתור מי שטען שאני אטומטית ובצורה עיוורת תומך בנינטנדו ותוקף את השאר, למרות שהודיתי שה'גיימקיוב' אכזב אותי מאוד ושה-PS2 הרשימה אותי לא מעט, אז הצניעות יפה לך כשאתה מטיף למישהו אחר על העיוורון שיש לו כביכול.
אז הנה, כמובטח, זה מה שאמרת באותו ויכוח:
קמיאו, ברעיון שלו, הוא מאוד מקורי. לא נעשה דבר כזה למיטב זכרוני.
אז להתלהב מהרעיון המוגבל של קמאו אך לא להתלהב מהרעיון המהותי של ה'רבולושן' שיביא לנו רעיונות בהרבה יותר מפותחים מזה של 'קמאו'? זה היושר שאתה גאה בו? והרי זו הסיבה שהעליתי לכאן את הנושא הזה, כדי להוכיח את הנקודה הזו.
ולמרבה הבושה, בניגוד גמור למה שאמרת בציטטה הקודמת, ראה מה כתבת ממש בעמוד זה, למעלה:
אני אמרתי שקמאו מחדש מעט. זה כל מה שאמרתי.
האומנם זה מה שאמרת? "מאוד מקורי" ו"לא נעשה דבר כזה" לא ממש מסתדר לי עם "מחדש מעט". אתה מבחין בניגוד החריף?
אבל ידוע, גם לך, שאינך אוהב לדייק מטעמי כוח.
ואגב, עוד ציטטה שלך -
לפרפקט דארק יש עלילה איומה. אבל ממה שהבנתי גם לפרפקט דארק הראשון הייתה עלילה שטותית למדי ולא חשובה. מה שמשנה זה המשחק. ובזה, הם הצליחו בגדול. חוץ מזה שהעלילה כייפית כזאת, עושה את העבודה. שני המשחקים רחוקים מלהיות מושלמים, אבל בהחלט משחקים ברמה של רייר.
לכן אינני מבין מדוע רייר יותר טובה מיובי-סופט.
רק תראה איך אתה מצטדק ומספק תירוצים כשזה נוגע ל-360 האהובה שלך, בעוד שכשזה נוגע לשאפתנות והחדשנות הברורה של ה'רבולושן' שמגובה על-ידי רשמים של מנוסים, אז אתה איכשהו מצליח לסנן איזושהי הערה שמפחיתה מערך הקונסולה.
ועוד ציטטה שלך -
הציונים שהבאת (של משחקי רייר) הם ציונים מעולים, מה הבעיה בהם?
כך גם הציונים של משחקי יובי-סופט. יש לך ראייה סלקטיבית מאוד.
רוי, אתה לא מפסיק לעשות הנחות, אז תודיע לי אם תפתח עסק, אהיה אצלך לקוח קבוע.
אתה לא התביישת לנפנף בציונים הללו, אך כשאני מביא רשמים או ציוני ביקורות אז החלשים, שלא יודעים להתמודד עם זה, תוקפים אותי על כך.
ציטוט: הכותב המקורי Perseus: היה ברור שלא תגיב לשקר הגס שלך. נתפסת בשקר. תתמודד.
אויש, נכנסת לסרטים, ואח"כ אני הפאתטי. ראיתי את הודעתך רק לאחר שאישרתי את ההודעה האחרונה לאורי.
רוי, העלבת אותי עכשיו, חשבתי שאתה מכיר אותי היטב כדי לדעת שמעולם לא התחמקתי משום טענה שהופנתה כלפיי, אלא אפילו עניתי בהרחבה על כל נקודה. אבל, אי אפשר לומר שעשיתם את אותו הדבר. המקרה האחרון שמוכיח זאת הוא חוסר התגובה שלכם לנתוני המכירות ש-BMX הביא ושסותרים באופן מוחלט את עיקר טענותיכם על נינטנדו, אז אל תטיף לי על סלקטיביות בתגובות. אתם גם מתחמקים מלהגיב ישירות לרשמים של המנוסים, ושום דבר אינו קיים מבחינתכם מלבד דעתכם העיוורת.
רוי, בתור מי שמתחמק פעם אחר פעם מלהיות מדויק, ואף הודה בכך, אני במקומך לא הייתי מצפה לכך מאחרים. חבל, כגודל העקשנות שלך להתווכח, אתה מסתבך יותר בלשונך
מה אתה משווה את רייר למה שהייתה פעם. היום אם היא לא ממחזרת נוסחות נדושות אך בטוחות אז היא לא מצליחה, והמשחקים שלה לאקס-בוקס הראשונה מוכיח זאת.
הדברים שהבאתי מדברים בעד עצמם, אז אל תתחמק מהם: ע"פ הביקורות, שגם רוי הסתמך עליהם, מתברר שיובי סופט לא נחותה מרייר, והיא אפילו בהרבה יותר פורה ממנה! גם בכתבות השונות ציינו לטובה את משחקיה השונים של יובי סופט, תוך שאומרים שלכן יש למה לצפות מ-Red Steel.
רונן... אתה פשוט, אין לי כבר מילים לתאר את השקרים שלך...
בקשר לציטוט על קמאו, אתה ראית מה כתבתי? כי אתה פשוט מביא רק את החלק שרלבנטי לך ומצנזר את שאר המשפט! איך אתה יכול לטעון ליושר אחר כך? נראה לי שאתה וביבי יכולים להקים מפלגה חדשה. בחלק מהציטוט שהבאת כתבתי שהרעיון מאוד חדשני! ומהעם שאר המשפט שבחרת לצנזר עלוב נפש שכמוך? כתבתי שהביצוע של המשחק עצמו לא מחדש ואפילו די סתמי בהרבה דברים. אז למה רונן, למה לשקר? לפחות תחזור בך ותאמר שלא קראת הכל, אבל אל תצא שקרן, זה כבר באמת רע מאוד.
ובקשר לכל הקטע של הציונים. נכון, יובי סופט קיבלו ציונים גבוהים, אני לא אומר שלא. אבל מי ששיחק במשחקים האלה(לא אתה, כי אתה משחק רק בדברים של נינטנדו מן הסתם) יודע שאלו משחקים די סתמיים לרוב, זה לא קרוב למשחקים של רייר, לא קרוב. ומה שהיה עם רייר בדור הקודם נגמר, חבל על הויכוח, תסתכל על המשחקים שהם הוציאו עכשיו.. אני לא אומר את כל זה כדי להוריד מהחשיבות של הרד סטיל הזה, כי אולי הוא יהיה מגניב מי יודע.. אבל אני אומר פשוט כי רייר הם רמה מעל יובי סופט, לא יעזור לך.
כמה שקמיאו נראה טוב וגם יש לו שבחים טובים. רייר היא ממש לא מה שהייתה פעם. גם מבחינת איכות וגם מבחינת אנשים שעובדים שם התחלפו שם הרבה צוותים אם אני לא טועה...
יובי נחשבת היום ה-מפיצה והמפתחת במערב אם לא אחת מהטובות ביותר...רייר כבר ממש לא מה שהייתה פעם. הכותר הבא שלה זה איזה ויוה לה פייניטה שהוא פשוט העתק מושלם של אנימלקרוסינג רק עם זכיון של חברת טלוויזיה...נו תעשו טובה...
ב-5 שנים האחרונות המשחקים של יובי זכו להרבה יותר הייכר והערכה בתעשייה מאשר הכותרים של רייר ככה שאתם חיים ממש בסרט.. אי אפשר להשוות חברת הפצה ופיתוח שמשיקה כל שנה מס' רב של כותרים לחברה שבקושי מצליחה להוציא פעם בשנתיים משחק.
ורק כדיי להדגיש,אני מעדיף את קונקר ואת באנג'ו על כל משחק(חוץ מריימן והנסיך הפרסי) שיובי אי פעם תעשה אולי.אבל מבחינת השוק והערך של רייר כמפתחת .... הוא כבר הרבה זמן לא מה שהיה בעבר... וגם רואים את זה בכותרים שלה.