אמרתי כל הזמן שהמשחק בטח יהיה כייפי. מה אתה עוד רוצה שאני יאמר מבלי ששיחקתי בו? הדבר היחיד שאני יודע עליו בוודאות זה שהגרפיקה יחסית נמוכה ורמת הפוליגונים בדמויות היא ממש מתחת לרמת דור הבא.
דווקא בלו ריי לדעתי זה דבר מצויין ואני מאוכזב שמייקרוסופט לא חשבו לחכות קצת בשביל להכניס את זה או HDDVD במקום.. זה סתם טימטום. על נינטנדו אין מה לדבר בכלל. הם תמיד אוהבים להישאר מאחור כמה שיותר.
כן, גם לדעתי הבלו ריי זה אחלה תוספת. גם נגן סרטים במחיר זול, וגם זה אולי יעזור למפתחים.
אגב, מה כ"כ דור-הבא ברבולושן? לא יודע מה איתך רונן, אבל כשאני חושב "דור-הבא" ישר חומרה חזקה עולה לי לראש. אני מניאק אם אי אפשר לחבר את השלט הזה איכשהו לגיימקיוב. כלומר, ברור שלא יהיה אפשר, אבל אם נינ' הייתה רוצה, היא הייתה יכולה, רק שזה לא יהיה חכם מצידה.
בקשר לקונגה, כן, יש לי עדיין. אחד מהרעיונות האדירים, אבל נמאס אחרי חודש. אם לנינטנדו היה שכל לעשות אונליין בזמנו (כמובן שאז הם טענו שזה שוק לא משתלם והיום הם מתחרטים על הרגע, מה שיקרה גם עם ה-HD), והיה אפשר להוריד כל פעם מהאינטרנט מנגינות חדשות, למשחק היה אורך חיים גדול יותר. לאף אחד אין ז** לקנות כל פעם חבילות הרחבה עם עוד שירים, זה סתם יקר ולא משתלם.
-----------------
כדאי מאוד שהיא תתחיל לצאת לסיבובי הופעות אחרת יהיה רע.
בתור אחד שמאוד רוצה לראות ממשיך לפס2, אני חושב שהכונן בלו ריי הזה זה חרא של דבר. לא רק שזה מייקר מאוד את הקונסולה שאני בחיים לא יוכל להרשות לעצמי, זה גם ייקר את המשחקים. כל חברה עכשיו יכולה לדפוק מחיר של 60 (אם לא 70...) דולר בטענה שזה "משחק על בלו ריי". ולא רק זה, זה גם דופק את החברות הקטנות. ברור שלסקוואר לא יהיה בעיה לממן את הפיתוח למשחקים, אבל מצד שני סקוואר של הדור הזה הייתה שווה לתחת. לעומת זאת כל החברות תפקידים הקטנות יותר שהצליחו בדור הזה, יתקשו לפתח דברים ולא יקחו סיכונים. ולא רק החברות הקטנות, אתם חושבים שקאפקום תיקח סיכון עם עוד VJ או Okami (שימכור גרוע זה ידוע) במחירי פיתוח כאלה? קיצר זה חרא דבר.
נכתב במקור על ידי רוי: אמרתי כל הזמן שהמשחק בטח יהיה כייפי. מה אתה עוד רוצה שאני יאמר מבלי ששיחקתי בו?
לא דיברתי על זה, אלא על טענך שזה כולה משחק FPS עם יותר חופש תנועה, כי זו הייתה הצהרה לא מדויקת בכלל, לאור המהות האמִתית של הבקר ושאר הדברים שניתן לבצע במשחק בזכותו.
הדבר היחיד שאני יודע עליו בוודאות זה שהגרפיקה יחסית נמוכה ורמת הפוליגונים בדמויות היא ממש מתחת לרמת דור הבא.
נינטנדו מזמן הבהירה שהקונסולה שלה לא תתחרה ברמה הגרפית עם מתחרותיה, כך שאינני מבין מדוע אתה מצפה ליותר מכך.
הקונסולה שלה אינה תומכת ב-HD, מכאן היא לא צריכה להיות חזקה מאוד כדי להרשים על טלוויזיה רגילה.
אלו תמונות סרוקות ברמה ירודה.
זה לפני שהחברה קיבלה Dev-Kit מלא של ה'רבולושן'. אני הסברתי זאת בהודעה הקודמת, אך אתה בשלך.
על נינטנדו אין מה לדבר בכלל. הם תמיד אוהבים להישאר מאחור כמה שיותר.
אז תגיד לי שאתה יודע על מה אתה מדבר. "מאחור כמה שיותר"? הבקר הזה מציע את הגורם הכי חשוב במשחקי טלוויזיה, ולולא הוא, מעטים היו יורקים לכיוונה של נינטנדו, וכנראה אני הייתי בתוכם. אינכם מבינים שאם נינטנדו הייתה כמו מתחרותיה, אז לא היה לה סיכוי. נינטנדו היא חברה חכמה, היא לא סגה.
המבקרים טוענים שה-360 מביא חוויה דומה לדור קודם, למרות כל היתרונות הגרפיים שלו, ואם זו לא השתרכות מאחור, אז אני לא יודע מה זה.
נכתב במקור על ידי menaged: כן, גם לדעתי הבלו ריי זה אחלה תוספת. גם נגן סרטים במחיר זול, וגם זה אולי יעזור למפתחים.
"נגן סרטים במחיר זול"? איך זה קשור למשחקים? ואתה מודע לכך שזו אחת הסיבות למחיר הגבוה של הקונסולה? אז מה זול בזה?
ואולי זה יעזור למפתחים, אך לא לכיס של הגיימרים. תלוי גם עד כמה מחיר הטכנולוגיה הוא מוצדק, כי קראתי שסוני מוסיפה את האפשרות הזו יותר כדי לקדם את הטכנולוגיה מאשר תהיה לה חשיבות אמתית ב-PS3. מה שבטוח הוא שה'רבולושן' היא ידידותית למפתחים וזולה מאוד.
אגב, מה כ"כ דור-הבא ברבולושן? לא יודע מה איתך רונן, אבל כשאני חושב "דור-הבא" ישר חומרה חזקה עולה לי לראש.
כי כך הורגלת לחשוב עד כה, כי עד כה השינוי התבטא רק בחמרה, אך זכור שהקפיצה הטכנולוגית-גרפית מדור זה לדור הבא אינה מרשימה כפי הקפיצות הקודמות. כפי שזה נראה כעת, נינטנדו היא היחידה שבאמת תביא חוויה חדשה, ומה נחשב "דור הבא" אם לא זה?
אני מניאק אם אי אפשר לחבר את השלט הזה איכשהו לגיימקיוב. כלומר, ברור שלא יהיה אפשר, אבל אם נינ' הייתה רוצה, היא הייתה יכולה, רק שזה לא יהיה חכם מצידה.
באותה המידה היה אפשר להביא את 'קמאו' ו'פרפקט דארק' לאקס בוקס המקורית, ואפילו בשימור החוויה, ועובדה היא שהמבקרים טוענים ששום חוויה חדשה אין באקס-בוקס 360. אז מה הטענה שלך?
נכתב במקור על ידי אורי: HD זה לא בונוס.
והבקר שבאמת משפר את הגיימפליי זה כן בונוס.
בקשר לקונגה, כן, יש לי עדיין. אחד מהרעיונות האדירים, אבל נמאס אחרי חודש.
כפי שהוסבר לך, אין מה להשוות בין מהות התופים האלה למהות של הבקר של ה'רבולושן'.
אורי, די לעטות על עצמך מסכה ולהיות צבוע, כי אם התלהבת מה-DS, אז אין ספק שתתלהב מה'רבולושן'. כאן יהיה ניצול מסיבי יותר של ייחודיות ה'רבולושן' מאשר ניצול הייחודיות ב-DS, אשר הייתה בו אפשרות למפתחים להתעלם מייחודיות המכשיר.
"נגן סרטים במחיר זול"? איך זה קשור למשחקים? ואתה מודע לכך שזו אחת הסיבות למחיר הגבוה של הקונסולה? אז מה זול בזה?
העובדה שנגן בלו ריי יעלה בערך 1000$ ופס3 לא. זה זול בזה.
כי כך הורגלת לחשוב עד כה, כי עד כה השינוי התבטא רק בחמרה, אך זכור שהקפיצה הטכנולוגית-גרפית מדור זה לדור הבא אינה מרשימה כפי הקפיצות הקודמות. כפי שזה נראה כעת, נינטנדו היא היחידה שבאמת תביא חוויה חדשה, ומה נחשב "דור הבא" אם לא
זה?
כמו שאמרתי, "דור הבא" נחשב מבחינתי לחומרה יותר חזקה, ולאו דווקא לדברים שאפשר לבצע בדור הנוכחי.
באותה המידה היה אפשר להביא את 'קמאו' ו'פרפקט דארק' לאקס בוקס המקורית, ואפילו בשימור החוויה, ועובדה היא שהמבקרים טוענים ששום חוויה חדשה אין באקס-בוקס 360. אז מה הטענה שלך?
ברור שאפשר. מייק' עשתה את הצעד הזה במכוון. היא יכלה בקלות להביא את הכותרים האלה לבוקס המקורית, אבל העדיפה לקדם בעזרתם את ה-360, ובכך דפקה עוד יותר את קהל הלקוחות שלה.
ציטוט: הכותב המקורי Menaged: העובדה שנגן בלו ריי יעלה בערך 1000$ ופס3 לא.
כך אתה מצדיק את מחירה הגבוה של ה-PS3? הקונסולה עדיין יקרה מאוד, והמחיר המקורי של הבלו-ריי לא משנה זאת. מבחינתך, זה לא רלוונטי מה המחיר המקורי של הטכנולוגיה אם עדיין תתקשה לממן את הקונסולה, מה גם שלא ברור עד כמה יש הצדקה לשילובה בקונסולה כי יש במדיה דעות חלוקות בעניין.
ראו איך אתם מצטדקים לגבי הקונסולות האחרות בעניינים ממש לא מהותיים, בעוד שמפחיתים מערכה של ה'רבולושן', למרות יעילותה המוכחת בעניינים מהותיים.
כמו שאמרתי, "דור הבא" נחשב מבחינתי לחומרה יותר חזקה, ולאו דווקא לדברים שאפשר לבצע בדור הנוכחי.
אבל החמרה החזקה של הדור הבא לא ממש תשפר לך את הגיימפליי, מלבד האפשרות להריץ כמות רבה מאוד של אויבים על המסך, אבל כמה כבר משחקים ינצלו את היתרון הזה? כפי שכתבתי, כשזה נוגע לדור חדש, אז הורגלת לחשוב במונחים של חמרה חזקה יותר, אז נינטנדו באה ואומרת אחרת, ובצדק. אין צורך לחיות בקוביה, כי זה יגביל אתכם מאוד.
ברור שאפשר. מייק' עשתה את הצעד הזה במכוון. היא יכלה בקלות להביא את הכותרים האלה לבוקס המקורית, אבל העדיפה לקדם בעזרתם את ה-360, ובכך דפקה עוד יותר את קהל הלקוחות שלה.
והבאתי את המשחקים האלה לדוגמה, כי אפשר להביא כל משחק של האקס בוקס 360 לאקס בוקס המקורית. אמנם בגרפיקה נחותה יותר, אבל עדיין הייתה מהממת. מה שבטוח, החוויה הייתה נשמרת. זאת בניגוד ל'רבולושן' אשר היחידה שבאמת תשפר את החוויה.
אף אחד לא יודע מה המחיר של הפס3 בכלל, אז קצת מוקדם להגיד שאני מצדיק את המחיר המוגזם שלה. מצידי אבל גם שתעלה 700$ בהשקה, אני ממילא אקנה אותה (וכל קונסולה אחרת) בערך שנתיים-שלוש אחרי ההשקה.<br>
<br>
אולי כל משחק 360 אפשר להמיר לבוקס, אבל אני לא משוכנע שכך זה יהיה עם משחקים אחרים. כבר עם פייט נייט 3 אפשר לראות שהוא מביא משהו קצת שונה. משחק כמו מטרויד פריים למשל, היה הרבה פחות טוב אם היו עושים אותו למשל על האן 64, ואני משוכנע שתסכים איתי. יכול להיות (ויכול להיות שלא) שנראה בעתיד הקרוב כל מיני משחקים שלא היו יכולים להתקיים עם חומרה פחות טובה, או שהם פשוט היו הרבה פחות טובים.
עריכה: דן, 60$ בטוח יקחו ממך, ובלי קשר לבלו ריי או לא. אני באמת לא יודע אם יש בסיס לזה שהחברות באמת צריכות להעלות את המחירים כדי להמשיך להתקיים, אבל הנה הוכחה שהבלו ריי זה לא מה שיעלה את המחירים (אלא אם כן מחירי משחקי פס3 יהיו 70$ ואז זו כבר תהיה התאבדות).
ציטוט: הכותב המקורי Menaged: אף אחד לא יודע מה המחיר של הפס3 בכלל, אז קצת מוקדם להגיד שאני מצדיק את המחיר המוגזם שלה. מצידי אבל גם שתעלה 700$ בהשקה, אני ממילא אקנה אותה (וכל קונסולה אחרת) בערך שנתיים-שלוש אחרי ההשקה.
סביר להניח שגם אני אקנה אותה, גם לא בשיגור.
אולי כל משחק 360 אפשר להמיר לבוקס, אבל אני לא משוכנע שכך זה יהיה עם משחקים אחרים. כבר עם פייט נייט 3 אפשר לראות שהוא מביא משהו קצת שונה. משחק כמו מטרויד פריים למשל, היה הרבה פחות טוב אם היו עושים אותו למשל על האן 64, ואני משוכנע שתסכים איתי. יכול להיות (ויכול להיות שלא) שנראה בעתיד הקרוב כל מיני משחקים שלא היו יכולים להתקיים עם חומרה פחות טובה, או שהם פשוט היו הרבה פחות טובים.
מבחינה גרפית, ברור שכבר עכשיו יש משחקים שלא ירוצו באותו אופן על האקס בוקס המקורית, אך ככל שזה נוגע לחוויה, הקפיצה בחמרה אינה רבה כפי שהתבטאה בדורות קודמים כדי לאפשר חוויה חדשה, וזה נכון גם למשחק האגרוף שציינת.
אני מסכים שמטרויד פריים על הנינטנדו 64 היה בהרבה פחות טוב, אבל אין מה להשוות, במיוחד לאחר שהובהר שהקפיצה בדור החדש לעומת דורות קודמים אינה משפיעה כל-כך. חוץ מזה, אל תשכח שהנינטנדו 64 הייתה מבוססת על קלטות, הבעיה שלו לא הייתה רק בחמרה.
ויש לשמור על פרופורציות, ה'רבולושן' עדיין חזקה יותר מקודמתה. היא לא צריכה להיות כמו האחרות או חזקה יותר, מספיק שתהיה איכותית מבחינה גרפית, והיא איכותית מאוד (פי 2 מ-RE4 זה מספק מאוד, ובמיוחד כשתשלוט באיכות זו באמצעות הבקר).
אני לא יודע איך אתם לא רואים את זה, אך ל'רבולושן' יש את הנוסחה המדויקת להצלחה.
זולה יותר.
ידידותית למפתחות: קלה וזולה מאוד לפיתוח.
מאפשרת יותר דמיון ויצירתיות עבור המפתחות.
משפרת את הגורמים מספר אחד במשחקי טלוויזיה והופכת אותם למרגשים באמת: השליטה והגיימפליי.
הגורם הנוסטלגי. זה הדבר היחיד שהחבר'ה פה יכולים לכנות כגימיק, למרות שהגורם הזה הוא אופציה רצויה וזכרו את שאגות הקהל כאשר נינטנדו הכריזה על כך.
יעילה: שקטה, קטנה מאוד וסקסית, זאת בניגוד ל'גיימקיוב'.
יש לה תמיכה רחבה, למרות שלדעתי גם ל'גיימקיוב' הייתה, אך רוב המשחקים שיצאו עבורה לא יתאימו לקונסולות אחרות. זו עוד סיבה מדוע תהיה ייחודית ולכן כדאית.
את כל אלה אינכם רואים, אבל את "יתרונות" הקונסולות האחרות אתם כן, למרות עלותם וחוסר המהותיות שלהם למשחקים עצמם.
ציטוט: הכותב המקורי Menaged ב 2006 /04 /12תאמין לי שאני רואה את היתרונות שלה, ולכן סביר להניח שכמו שרכשתי את הקיוב ב-100$ אחרי הפס2, אני אעשה אותו הדבר עם הרבולושן.
או-קי, לפחות אינך מתווכח בכל מחיר אלא מבהיר שרואה את היתרונות, כי כשאני מתווכח אִתם לפעמים אני מרגיש שאני כותב אל הקיר.
גם אני רואה את יתרונות ה-PS3, במיוחד בכל מה שנוגע למשחקים שאהבתי (טוריזמו, RE5, MGS4 ועוד), ואני עדיין מעריך גרפיקה טובה, אך בפרופורציה. ה-HD זו סיבה שאני לא חושב עליה בכלל, אלא רואה אותה כבונוס לכל דבר. בונוס נחמד מאוד, אבל עדיין - בונוס. זאת למרות שאני מתכוון לקנות טלוויזיה כזו, כי מה רע בבונוס?
רונן, אני מזמין אותך לראות אצלי 5,000 אוייבים בו זמנית על המסך בקמיאו ולומר שזה דבר שניתן לעשות בדור הקודם על האקס בוקס. וזה אגב לא משהו גרפי, כמו שאתה רואה, אלא משהו "חוויתי". וזה עוד משחק דור ראשון ואת זה רייר אמרו שהם עשו בקלות שלא תיאמן ומבלי לרדת מ60 פריימים לשנייה... כך שמה שאמרת שה360 לא משנה שום דבר מבחינה חוויתית זה באמת שטויות. קמיאו לא חידש בכלום. אבל הוא בהחלט הרגיש מבחינתי כדור הבא.
דבר כזה יהיה קשה אם בכלל אפשרי לעשות על הרבולושן. וזה כבר ממש לא משהו גרפיי בלבד.
רוי, כתבתי שאולי השיפור היחיד בחוויה הוא בכמות האויבים על המסך, אך זה דבר אחד וגם הוא מוגבל, אך כמה כבר ינצלו זאת? אין להשוות זאת לחוויה שיספק הבקר של ה'רבולושן' שעליה לעגת.
בפשרנות קלה ולא מהותית היה ניתן להוציא את 'קמאו' לאקס-בוקס המקורית, וזו עובדה. רוי, אינך מרפה בלציין לשבח עניינים לא מהותיים, אך מפחית מערך היתרונות המהותיים של הבקר של ה'רבולושן'.
ולא אני קבעתי שהחוויה ב-360 זהה לדור קודם, אלא זה משהו שקראתי. לפי מה שראיתי, אכן לא מצאתי בכך דבר חדש.
הנה משהו משעשע שמישהו כתב בפורום בגיימספוט בתגובה לתלונתו של מישהו שבבקר של ה'רבולושן' אין מספיק כפתורים:
רוי, כתבתי שאולי השיפור היחיד בחוויה הוא בכמות האויבים על המסך, אך זה דבר אחד וגם הוא מוגבל, אך כמה כבר ינצלו זאת? אין להשוות זאת לחוויה שיספק הבקר של ה'רבולושן' שעליה לעגת.
בפשרנות קלה ולא מהותית היה ניתן להוציא את 'קמאו' לאקס-בוקס המקורית, וזו עובדה. רוי, אינך מרפה בלציין לשבח עניינים לא מהותיים, אך מפחית מערך היתרונות המהותיים של הבקר של ה'רבולושן'.
ולא אני קבעתי שהחוויה ב-360 זהה לדור קודם, אלא זה משהו שקראתי. לפי מה שראיתי, אכן לא מצאתי בכך דבר חדש.
הנה משהו משעשע שמישהו כתב בפורום בגיימספוט בתגובה לתלונתו של מישהו שבבקר של ה'רבולושן' אין מספיק כפתורים:
פשרנות קלה? אתה יודע כמה היה צריך לשנות כדי שיהיה אפשר להחזירו לאקסבוקס הראשון? אין לך מושג כמה. כמות האוייבים על המסך זה חלק גדול מאוד וחשוב מאוד מהמשחק. זה היה משנה את כולו. שלא לדבר על דברים מטורפים שיש בבוסים במשחק. תאמין לי רונן, בקרה הזה באמת שאתה לא יודע מה אתה מדבר. אתה צריך לשחק כדי לראות ולהבין.
ציטוט: הכותב המקורי Perseus: פשרנות קלה? אתה יודע כמה היה צריך לשנות כדי שיהיה אפשר להחזירו לאקסבוקס הראשון? אין לך מושג כמה. כמות האוייבים על המסך זה חלק גדול מאוד וחשוב מאוד מהמשחק. זה היה משנה את כולו. שלא לדבר על דברים מטורפים שיש בבוסים במשחק. תאמין לי רונן, בקרה הזה באמת שאתה לא יודע מה אתה מדבר. אתה צריך לשחק כדי לראות ולהבין.
לא הוכחת כלום, רק כתבת שאני טועה.
ואתה גם לא הוכחת שהיתרונות באקס בוקס 360 עולים בחשיבותם על היתרונות של ה'רבולושן' שלהם לעגת. למעשה, הם נחותים מאוד בהשוואה להם. אתה שוב התחמקת מהמהות, כהרגלך, אז אל תצפה לנימה אחרת ממני כלפיך.
שים-לב: לדבריך, כמות האויבים "זה חלק גדול וחשוב מאוד במשחק", אך מאפייני הבקר של ה'רבולושן' אינם חשובים מאוד בחוויה הכוללת, ולטעמך, הוא "בסך-הכול" משחק אקדח עם יותר חופש תנועה. אתה מבחין בצביעות הזועקת?
ואל תחמיא לתגובותיי, קודם דע להרפות ולהראות שאתה קורא ומבין מה שכותבים אליך, כפי שנהג menaged לפניך. ולא פחות חשוב, שתבין מה אתה כותב.
אבל מה אתה רוצה ממני, זה מה שאני חושב, אסור לי לחשוב ככה? תקבל את זה. אין מה לעשות. אני לא עושה לך דווקא, אני לא עושה לנינטנדו דווקא, זה פשוט מה שאני חושב. סוף הסיפור.
אני לא חושב ככה על האקס בוקס 360 כי שם מבחינתי נותנים למפתחים את החופש לעשות מה שהם רוצים ולא מגבילים אותם עם שלט גימיקי. זה הכל.
וברור שלא הוכחתי לך כלום. בשביל לדעת את זה תצטרך לשחק במשחק.
ברור שמותר לך לחשוב ככה, אך זה לא סותר את חוסר היושר שלך שהוכחתי אותו כאן. אמנם לא לך.
הנה עוד דוגמה לכך, ממש טרייה: לומר שיתרונות ה-360 מאפשרים חופש למפתחות, אך לא הבקר של ה'רבולושן' זו דעה המראה על מגמה מכוונת ולא ישרה. ניתן לראות את החופש העצום שמתאפשר באמצעות הבקר הזה בבירור, וגם המפתחות מתלהבות, אז אל תדבר בשמן.
האקס-בוקס 360 מאפשר גרפיקה טובה יותר והרצת יותר אויבים על המסך. זה החופש הגדול שניתן למפתחות?
לפי דבריך, נראה שיש לך שנאה עזה לנינטנדו אם מתעקש לא לתת לה קרדיט כשמגיע לה, כי גם משקר בעניינה. לא הכל בר ויכוח ואפשר לסכמו כדעה לגיטימית, כי לפעמים הדברים גובלים בשטות.
זה נותן חופש לעשות מה שהם רוצות. שום דבר מוגדר כמו שלט מיוחד שמשנה הכל וכ'ו... זה מה שאני מתכוון.
ואין שום מגמה של חוסר כי אין לי שום סיבה להיות כזה. אין לי ונדטה נגד נינטנדו או נגדך. תפריד בין הדברים.
מילים לחוד; מעשים לחוד.
אתה שוב מתחמק מהמהות: זה נותן להם חופש בתחום הגרפי בלבד, בפירוש לא כל מה שהן רוצות, וכל חברה גדולה תוכל ליישם גרפיקה ראויה לשמה. אבל, הבקר של הרבולושן יאפשר חופש אחר, יצירתי יותר וכל חברה תוכל להשתמש בו אחרת (זאת בניגוד למגבלה הגרפית) שנוגע לאופן שבו אתה משחק, והוא מרגש, יעיל ולא מפגר.
המפתחות כבר אומרים שבאמצעות הבקר הזה ניתן לעשות דברים שלא ניתן בקונסולות האחרות, עם כל החמרה שלהן! ואני חושב שזה מסכם את העניין.
אמרתי לך, זה לא מספיק לחלוק, אלא צריך גם להסביר. אחרת, זו התחמקות ומוכיח כאן שאינך יודע על מה אתה מדבר. אם אין לך יכולת להסביר אז מלכתחילה אינך צריך להביע את דעתך.
לומר שהבקר הוא גימיקי זה כמו לומר שהשליטה האנלוגית היא גימיקית, ולשבח את היתרונות המוגבלים של הגרפיקה ב-360 ולקרוא לזה חופש פעולה, אך לא לשבח את היתרונות הרבים בשליטה של ה'רבולושן' ולומר שנינטנדו מגבילה, זו התעלמות גסה מהעובדות וחוסר יושר מובהק, לא דעה תמימה.
אני מביא עובדות ובעקבותיהם אתה מקל ראש כשמציין שאינך מסכים. אלו עובדות שכל בר דעת יראה אותן, אבל נוח לך לא להתמודד אִתם, אלא פשוט לסכם זאת כך. זה לא בוגר. זה כמו לומר שהצבע הלבן הוא בצבע שחור. אז לך תתווכח עם "דעה". יש אנשים שרואים במילה "דעה" ככלי התחמקות מלהסביר בצורה עובדתית את דבריהם. צר לי, אך לא הכל הוא בר ויכוח, לעתים ראוי יותר להרפות.
אבל אני הרי אמרתי את מה שאני חושב וכל פעם אתה חוזר על עצמך.. כשאתה אומר למשל שאני אמרתי שיתרון גרפי זה חופש, אתה מסלך את דברי, כרגיל, כי מה שאמרתי זה שמייקרוסופט נותנת כוח אדיר למפתחות והן בתמורה יכולות לעשות כל מה שהן רוצות איתו. עד שינצלו את כוחו של המכשיר. וזה שאתה חושב שכל זה זה רק כוח גרפי זו דעה שיטחית מאוד...
אני חושב שנינטנדו עם השלט הזה אורמת למתחות "תעשו משחקים בדרך שלנו או שתלכו למקום אחר" ככה זה נראה. כי מפתחות פתאום צריכות להתאים עצמן לדבר החדש הזה שמשנה דברים ופתאום אין להם חופש תמרון במה שהם רצו לעשות בדור הבא. הם חייבים להתחיל ללמוד דברים מחדש וכ'ו... זה בלאגן וזה מיותר.
הסברתי את עצמי מספיק או שאתה רוצה גם סוכריה על מקל?
רונן, זה שאתה כל פעם מזכיר את זה שהתלהבתי בעבר מה-DS, רק מחליש את מה שאתה אומר. ה-DS עצמו, כקונסולת משחקים הוא ממש אחלה של דבר, אבל הקטע של שני המסכים וכל שאר הפונקציות הייחודיות הן די גימיק ונמאסים מהר. לכן גם התלהבתי בהתחלה, ואז נמאס לי מהר. וזה מה שיקרה גם עם הרבולושן, זה מה שקורה עם מכשירים שכל הזמן מדגישים שהאלמנטים החדשים שלהם הם המהות.
עכשיו שיוצאים לדיאס משחקים מגניבים כמו נינטנדוגס והסופר מריו החדש, דווקא אני חם עליו. אבל אני לא חם עליו בגלל שני המסכים, ובטח שלא בגלל המיקרופון שלו. ואל תגיד לי שגם מהרבולושן ימאס לי ואז אני אחזור אליה, כי למכשיר נייד זה לא כזה ביג דיל אם הגרפיקה שלו ירודה, זה תמיד היה כך...
-----------------
כדאי מאוד שהיא תתחיל לצאת לסיבובי הופעות אחרת יהיה רע.