לי נמאס מהמסחור. רק בשנתיים האחרונות יש כבר 8 משחקי MGS (שניים שיצאו ל-PSP, חידוש לקיוב, MGS3 ואחריו סבסיסטנס, עכשיו החדש ל-PSP, הקומיקס הדיגיטלי ל-PSP ו-MGS4 ל-PS3).
יש רק חברה אחת שיודעת להשאיר את כולם במתח וזה בליזרד. בחיים לא תראו משחק שלהם והמשך שלו בטווח קטן מ-5 שנים (לפחות עד שהגיע מסחטת הכסף שלהם WOW).
ההרגשה שהייתה כשראיתי לראשונה את דיאבלו 2 או את WC3 הייתה פשוט אדירה, אני תמיד בעד רווח ענק בין משחקים.
תארו לכם שהמטאל גיר האחרון היה MGS2 ורק עכשיו ב-E3 היו מראים את הטריילר של MGS3 ל-PS3. זה היה מפוצץ את המוח!
בדיוק כמו שראתם פעם ראשונה את מטרויד פריים אחרי שנים של יובש מאז סופר מטרויד או את אוקרנה אוף טיים שנים אחרי הקודם לו בסדרה a link to the past.
-----------------
" Wii at Nintendo have lost our collective minds "
אבל אין ממש המשך עלילתי בין מגס3 לבין שאר ה"מסחורים" כביכול. יש הפרש של 3 שנים בין כל מגס "אמיתי", ועם האיכות של כותר, אני לא חושב שצריך לגרום לנו לחכות בכוח 5 שנים.
אני גם חושב שהרווח בין המשחקים מוסיף ומאפשר לחברות להתרענן ולחדש.
אני חושב שעם רטרו היו עושים משחק אחד בין פריים 1 ל-2 , אקוס היה הרבה יותר מוצלח ממה שהוא והיינו מרוויחים כותר אחר לגמרי מהחברה המצויינים האלה.
כנ"ל לגבי זלדה ווינד וואקר ואחרים.
הייתי מעדיף שנינטנדו תיתן מס' תותחים גדולים בדור. ואולי רק אחד שיהיה לו שני משחקים בדור, בתנאי שהמרווח ביניהם הוא לפחות 3 שנים.
מצד אחר,אין ספק ששינויים מהותים בסגנון,גרפיקה שאינם צפויים עושים הפתעה אדירה,AKA זלדה 2004.
ברגע שפרוסים עשרות משחקים של סדרה מסויימת זה הופך אותה לזולה, כמו FF שלא משנה כמה היא איכותית אני פשוט נגעל מהמערכת שיווק שלהם.
רק תראו כמה יצאו בשנתיים האחרונות (FFX, FFX2 קריסטל קרוניקל לקיוב, FFXI לPS2, מחשב ועכשיו 360, חידוש של FFVII נעשה עכשיו ל-PS2, יש 3! משחקי FFXIII שהוכרזו, FFXII ל-PS2 וגם ספינאוף כמו קינגדום הארטס 1-2, הסרט DVD, חידוש של FFIII ל-DS ואני בטוח שפספסתי כמה כי אני לא בדיוק מעריץ גדול של הסדרה).
עכשיו תראה לעומתו את דיאבלו, אנשים עדין משחקים ב-2 כיום וזה לא יפסק בקרוב.
ברגע שרק יהיה איזה סרטון של דיאבלו 3 או כמה תמונות אנשים יחרבנו על עצמם (כולל אותי) ולא רק בגלל שבליזארד מוציאה מוצרים פעם בהרבה זמן ובאיכות ששום חברה (אבל שום חברה) לא יכולה להתחרות בא, אלה בגלל שהם נותנים כל כך הרבה תמיכה ועדכונים למשחקים שלהם שקיימים, שאם כבר מגיע המשך חדש זה יהיה משהו ענק וחסר תקדים.
קח לדוגמה את דיאבלו. הוא הפך ממשחק בכפר קטן בשם טריסטרום שיש בו 4 שלבים (הקטדרלה, הקטקומבס, המערות והגהנום) לדיאבלו 2 שבו יש 3 ערים שונות ובכל אחת מהן יש כמה וכמה צינוקים והכל בגרפיקה הרבה יותר טובה, עלילה טובה פי כמה, המון תוספות וכמובן הסרטונים של בליזארד שהפכו לאגדתיים.
שלא לדבר על זה שחוזרים לטריסטרום, הוסיפו את שלב הפרות האגדתי וכמובן שהגהנום חוזר בגדול וסופסוף פוגשים את מפיסטו ובעל שרק קוראים עליהם בחוברת של דיאבלו 1.
-----------------
אל תדאג, כבר הרבה שנים שסידרת FF היא בדיוק ההפך מאיכותית. FF9 זה המשחק האחרון הטוב בסידרה, ומאז כל דבר שנושא את השם נע בין משהו בינוני לזבל מוחלט (וקשה לי להאמין שFF12 ישנה את זה)
הסיבה היחידה שאתה זוכר כל כך טוב את קיין ואת הבוצ'ר היא ששחקת כל כך הרבה פעמים את אותם שלבים שזה חקוק אצלך בשכל כבר.
אתה יודע מה יהיה אדיר? אם יעשו פעם סרט קולנוע על דיאבלו ושון קונרי ישחק את קיין, זה יהיה הסטרי!
אבל בכלליות, העילילה והמספר סיפור בדיאבלו 2 כל כך טובים יותר מהראשון שזה לא יאומן, הסיום עושה לך צמרמורת בעמוד שדרה.
אממממ... הוא אמר את זה בצחוק :/
ואתה בטוח שאתה מדבר על דיאבלו 2? סיימתי את המשחק (והחבילת הרחבה) ולא היה שום סיפור בקושי. יש רעים ותהרוג אותם, זה העלילה. סיום שעושה צמרמורת? רואים איזה מלאך מטומטם שעושה "פרוסיד הירו", הולכים אל באל או באלתזאר או לא זוכר כבר, הורגים אותו, רואים אותו מתפוצץ וזהו.
הסיבה היחידה שאתה זוכר כל כך טוב את קיין ואת הבוצ'ר היא ששחקת כל כך הרבה פעמים את אותם שלבים שזה חקוק אצלך בשכל כבר.
אתה יודע מה יהיה אדיר? אם יעשו פעם סרט קולנוע על דיאבלו ושון קונרי ישחק את קיין, זה יהיה הסטרי!
אבל בכלליות, העילילה והמספר סיפור בדיאבלו 2 כל כך טובים יותר מהראשון שזה לא יאומן, הסיום עושה לך צמרמורת בעמוד שדרה.
אממממ... הוא אמר את זה בצחוק :/
ואתה בטוח שאתה מדבר על דיאבלו 2? סיימתי את המשחק (והחבילת הרחבה) ולא היה שום סיפור בקושי. יש רעים ותהרוג אותם, זה העלילה. סיום שעושה צמרמורת? רואים איזה מלאך מטומטם שעושה "פרוסיד הירו", הולכים אל באל או באלתזאר או לא זוכר כבר, הורגים אותו, רואים אותו מתפוצץ וזהו.
כנראה שהורדת גרסה מפוצחת בלי הסרטים
-----------------
מעניין מאוד. בדוח השנתי של נינטנדו היא כותבת כי עד סוף השנה הכלכלית הנוכחית (אפריל 2007) היא מתכננת למכור:
DS - 16 מיליון יחידות
שזה אומר בעצם שהיא מתכננת למכור בפחות משנה מה שהיא מכרה בשנה וחצי האחרונות
GBA - 2.50 million
GCN -מת
Wii - 6 מיליון = שווה בדיוק לכמות שסוני מצפה מה-PS3.
זה דיי מדהים. נינטנדו ממש בטוחים בעצמם לא?
מכירות DS עד עכשיו:
DS (includes DS, DSL)
Japan - 6.91 million
The Americas - 5.11 million
Other - 4.71 million
------------------------
Total - 16.73 million
Nintendogs - 6.65 M
Mario Kart DS - 4.22 M
Animal Crossing DS - 3.56 M
לגבי השאלה באיזו קונסולה יש להם הכי הרבה עניין: 68.8 אחוז יפנים הצביעו לווי, כאשר הפלייסטיישן 3 רק 21 אחוז. האקס בוקס, מאוד לא מפתיע - רק 7.2 אחוז.
לגבי השאלה איזו קונסולה, לדעתכם, תנצח בדור הבא: הווי- 73 אחוז; הפלייסטיישן 3 - 22.6 אחוז והאקס בוקס 4.4 אחוז.
לגבי המחיר של הפלייסטיישן 3 - 84 אחוז יפנים מרגישים שהוא גבוה מדי. רק 10.9 ציינו שהמחיר סביר
זלדב לגיימקיוב לקח את מקום המשחק הכי מצופה, יותר מפיינל פנטסי לפלייסטיישן 3.
זה אמנם הקהל היפני בלבד, אבל זכרו שזהו קהל חשוב מאוד עבור חברות הפיתוח, במיוחד לחברות היפניות (שנכללות בהן קפקום, סגה, קונאמי ועוד).
להערכתי, המצב אולי לא זהה בטריטוריות אחרות, אבל בהחלט הוא חיובי מאוד מבחינת הווי, רק מלראות את התגובות, גם של הסקפטיים, לאחר E3. למרות, שכידוע, לא חיכיתי להן כדי להעריך זאת.
4 חודשים, 15 טיסות וטיסה אחת אחרונה לבקו"ם כדי להגיע ל-MLRS בתותחנים עד סוף השירות שלי. ואו, אתה הולך להיות קורס 158, צעיר! 151 כבוד
דוגרי למי איכפת מצבא? אני משוחרר עם שיער ארוך והרבה סמים בדם, מי זוכר מה זה צבא בכלל?
בקשר לדיאבלו, בסוף המשחק הראשון הגיבור דוחף לעצמו את אבן הנשמה של דאבלו לתוך המצח כדי לרסן את השד בתוכה ובדיאבלו 2 רואים את התהליך איך הגיבור של המשחק הראשון הופך לאט לאט לדיאבלו. the dark wonderer, always heading to the east....
-----------------