בתור בן אדם בור לגמרי בענייני הבוקס (לא נראה לי שמעולם ראיתי אחד אפילו. כל מה שאני יודע עליו זה מתמונות וסרטונים).
אחרי E3 קרה משהו מוזר, המכשיר שאני הכי מתרגש לקראתו הוא ה-360. תהרגו אותי, פשוט יש לו את המשחקים שהכי מושכים אותי (אני ז**ה אמריקאית, היפנים קצת מוזרים מדי בשבילי...).
בקיצור, מעניין אותי לשאול כמה דברים לבעלי ה-XBOX הרגיל או אם יש פה משהו עם 360 אז בכלל טוב.
דבר ראשון מעניין אותי איך הולך כל הקטע של לחבר את הבוקס ל-LIVE.
המחשב שלי נמצא בחדר שלי בזמן שה-LCD בסלון, איך בדיוק משתמשים בחיבור של המחשב בשביל הבוקס? זה אלחוטי? דורש ציוד נוסף?
שאלה שניה היא מה צריך בשביל LIVE, רק תשלום שנתי של 50$ למייקרוסופט ארה"ב? הם מכירים בעובדה שיש אנשים ממדינות עולם שלישי כמו ישראל שאין בהן יבוא מסחרי ורוצים להתחבר משם?
שאלה שלישית היא איך השירות LIVE מתפקד בארץ? יש בעיות של LAG או לייטנסי גרוע? רשום שם בכלל הפינג? יש שרתים בארץ? כל בן אדם יכול לפתוח שרת? יש בכלל חבר'ה בישראל שיש להם LIVE כדי לשחק נגדם?
שאלה אחרונה היא אם בתור ישראלי יש לי תמיכה טכנית? אחרי הכתבה ב-IGN אני חיי בפחד מלקנות 360 ולראות אותו שובק חיים אחרי יום...
טוב נו, זרקתי בערך מליון שאלות, יש תשובות?
-----------------
" Wii at Nintendo have lost our collective minds "
1 - אני צריך להבין יותר בנוגע לחיבור האינטרנט שלך בבית בשביל לענות על זה. יש לך כמה מחשבים? מחשב אחד? switch? יש לך חייגן על המחשב? המודם שלך מתפקד כראוטר? יש ראוטר אלחוטי? access point?
ההמלצה שלי היא בכל אופן להשיג switch ולחבר את ה-360 באמצעות כבל, ישירות ל-Switch שהולך למודם ולא שהכל יעבור דרך המחשב. חיבור אלחוטי זה גם טוב, אבל בטח לא יעזור ללאגים או ל-Streaming מהמחשב. אבל אפשרות טובה אם אתה לא ממש מתעניין בלשחק מול אנשים באינטרנט.
2 - בשביל לייב גולד אתה צריך תשלום שנתי של 50$, אתה יכול לשלם חודשי או כל 3 חודשים אבל זה יוצא יותר. אתה יכול גם להשתמש בלייב סילבר שהוא חינם... אבל לא מאפשר להוריד כל מיני דברים ולא מאפשר לשחק באינטרנט עם אנשים. מיקרוסופט לא מכירים בעובדה שאנשים מישראל רוצים לשחק. אבל הם גם לא הולכים לבדוק שאתה באמת גר איפה שאתה אומר שאתה גר, למרות שהם יכולים להריץ בדיקה על הכרטיס אשראי שאתה נותן להם. משמע - לא אכפת להם באמת. מה עוד שזה ישתנה אם ה-360 באמת תגיע לארץ ב-2007.
3 - מתפקד באופן מספק, בערך כמו משחקים במחשב. לא רשום הפינג, לפחות לא ראיתי שרשום. כל אחד יכול לפתוח שרת, גם בארץ. יש אנשים בארץ שאפשר לשחק נגדם (פה יש איזה 3, וגם לי יש 360.) בגיימר יש עוד איזה 10 (ואני בטוח שיש עוד מספיק שפשוט לא מסתובבים פה או בגיימר). כשיגיע היילו 3 אני בטוח שתראה איזה קלאן ישראלי או 2.
4 - אם זה אפשרי אז תקנה, תקנה, תקנה אחריות. ואני מאמין שכן, בטח לא בארץ אבל כן. אם יש לך אחריות אז אתה יכול לשלוח למיקרוסופט ארה"ב את האקס בוקס והם יישלחו לך חדש. אני מניח שהמשלוח יהיה על חשבונך אבל.
גם אני אישית מתפלל שה-360 שלי יחזיק מעמד. אני עדיין בתקווה שכל עוד אתה לא מתאכזר למכשיר - הוא יחזיק (המכשיר צריך אוויר). אבל כן, קניתי לו את ה-Nyko Intercooler... בשביל 20$ זה נשמע לי שווה את זה.
בעע... אני בעבודה אבל אני חולם על Geometry Wars... המשחק הזה כל כך ממכר ומרגיע.
-----------------
"Genji 2 is an action game which is based on Japanese history. The stages of the game will be based on famous battles which actually took place in Ancient Japan.
אני חייב להגיד שאני מאוד מרוצה מהמכשיר, הגרפיקה באמת רמה אחת מעל, ועם חיבור קומפוננט, אפילו במסך טלויזיה רגיל של CRT התמונה חדה ומפוצצת AA. חייב לתת בכפיים לממשק ומעכ' ההפעלה של MS שהפעם בניגוד לקודמת שהייתה בקושי מורגשת פה הדשבורד כל כך משולב עם המשחקים והכל כל כך נגיש מהיר וחלק. השלטים האלחוטיים מעולים אם כי בתחילה עשו לי קצת בעיות, הם קלים נוחים לאללה ומגיבים באופן מדהים. הלייב נחמד, קצת איטי לי מאיזשהי סיבה אבל לא נורא.
אני חייב לציין שגם אני שותף לדאגה לאורך חיי המכשיר...אני מקווה שלא נגיע לשם, אגב ג'יימיז מאיפה הזמנת את הקירור, איזה אתר שולח לארץ ? ואם אנחנו כבר בנושא מאיפה הבאת את המכשיר?
אני את שלי הזמנתי מאמאזון דרך מאסטופ (שעשו לי את המוות הפעם יש לציין, בניגוד להזמנות אחרות דרכם).
את המכשיר קניתי בטקסס, כשהייתי שם. את הקירור, ושאר המוצרים והמשחקים למכשיר אני קונה מ-Videogamesplus.ca.
מחירים טובים, מחיר משלוח סביר ובזמן האחרון אני מקבל מהם את הדברים תוך פחות משבוע. זמן מדהים לדעתי.
כבר נרשמת ללייב עם הכתובת שהבאתי לך?
-----------------
"Genji 2 is an action game which is based on Japanese history. The stages of the game will be based on famous battles which actually took place in Ancient Japan.
האמת שנרשמתי עם כתובת אחרת, אבל כמובן תודה תודה, וסוף סוף יש לי אתר להזמין ממנו משחקים אמריקאים לארץ כי את רייג' סגרו עד כמה שידוע לי. השלטים לא היו מסתנכרנים...אבל זה נפתר.
רב תודות!
אגב איך האתר...השירות וכל זה? ובאיזה משלוחים זה מגיע ? עד הבית או רשום ?
אגב איך האתר...השירות וכל זה? ובאיזה משלוחים זה מגיע ? עד הבית או רשום ?
השירות טוב, הם עונים על שאלות תוך 24 שעות בדרך כלל. זה מגיע בדואר רשום.
האמת, שבאופן מוזר מאוד, החבילה האחרונה שהזמנתי פשוט הונחה מחוץ לבית שלי... אבל זה נראה לי יותר כמו פאשלה של רשות הדואר או משהו.
-----------------
1 - אני צריך להבין יותר בנוגע לחיבור האינטרנט שלך בבית בשביל לענות על זה. יש לך כמה מחשבים? מחשב אחד? switch? יש לך חייגן על המחשב? המודם שלך מתפקד כראוטר? יש ראוטר אלחוטי? access point?
ההמלצה שלי היא בכל אופן להשיג switch ולחבר את ה-360 באמצעות כבל, ישירות ל-Switch שהולך למודם ולא שהכל יעבור דרך המחשב. חיבור אלחוטי זה גם טוב, אבל בטח לא יעזור ללאגים או ל-Streaming מהמחשב. אבל אפשרות טובה אם אתה לא ממש מתעניין בלשחק מול אנשים באינטרנט.
2 - בשביל לייב גולד אתה צריך תשלום שנתי של 50$, אתה יכול לשלם חודשי או כל 3 חודשים אבל זה יוצא יותר. אתה יכול גם להשתמש בלייב סילבר שהוא חינם... אבל לא מאפשר להוריד כל מיני דברים ולא מאפשר לשחק באינטרנט עם אנשים. מיקרוסופט לא מכירים בעובדה שאנשים מישראל רוצים לשחק. אבל הם גם לא הולכים לבדוק שאתה באמת גר איפה שאתה אומר שאתה גר, למרות שהם יכולים להריץ בדיקה על הכרטיס אשראי שאתה נותן להם. משמע - לא אכפת להם באמת. מה עוד שזה ישתנה אם ה-360 באמת תגיע לארץ ב-2007.
3 - מתפקד באופן מספק, בערך כמו משחקים במחשב. לא רשום הפינג, לפחות לא ראיתי שרשום. כל אחד יכול לפתוח שרת, גם בארץ. יש אנשים בארץ שאפשר לשחק נגדם (פה יש איזה 3, וגם לי יש 360.) בגיימר יש עוד איזה 10 (ואני בטוח שיש עוד מספיק שפשוט לא מסתובבים פה או בגיימר). כשיגיע היילו 3 אני בטוח שתראה איזה קלאן ישראלי או 2.
4 - אם זה אפשרי אז תקנה, תקנה, תקנה אחריות. ואני מאמין שכן, בטח לא בארץ אבל כן. אם יש לך אחריות אז אתה יכול לשלוח למיקרוסופט ארה"ב את האקס בוקס והם יישלחו לך חדש. אני מניח שהמשלוח יהיה על חשבונך אבל.
גם אני אישית מתפלל שה-360 שלי יחזיק מעמד. אני עדיין בתקווה שכל עוד אתה לא מתאכזר למכשיר - הוא יחזיק (המכשיר צריך אוויר). אבל כן, קניתי לו את ה-Nyko Intercooler... בשביל 20$ זה נשמע לי שווה את זה.
בעע... אני בעבודה אבל אני חולם על Geometry Wars... המשחק הזה כל כך ממכר ומרגיע.
דבר ראשון תודה על התשובה.
יש לי רק מחשב אחד בבית שמחובר בחיבור פשוט מהכרטיס ethernet שלי למודם כבלים, ללא שום מתווחים או ראוטרים.
איך בדיוק אתה ממליץ לי לחבר את ה360 לאינטרנט (ה-LCD שלי בערך 20 מטר אם לא יותר מהמחשב ואני יודע בערך 0 על רשת ביתית אלחוטית (או קווית)).
ובכלל מעניין אותי כל ההוצאה הכספית שאני הולך לעשות פה.
מה מגיע עם החבילת פרימיום של הבוקס ומה הנחוצים שאני צריך לקנות חוץ מזה?
-----------------
אם אתה לא מבין בזה יותר מידי, אני חושב שהרעיון הכי טוב בשבילך הוא לדבר עם הספקית שלך. הם יבואו עד הבית, יתקינו את המודם המתאים ויכינו אותו לשימוש של כמה מחשבים שרק תרצה... או במקרה שלך - מחשב ואקס בוקס. הם גם יכולים לסדר לך רשת אלחוטית.
זה כמובן יעלה כסף. אם אתה מכיר מישהו שמבין בזה ויכול לבוא אליך ולסדר את זה - יותר טוב.
בנוגע לאלחוטי \ לא אלחוטי... זה בחירה שלך. כבל רשת 20-30 מטר זה לא כזה יקר. בטח לא יקר כמו המתאם רשת האלחוטי של ה-360 (100$). אבל מצד שני אולי אתה לא רוצה כבל של 20-30 מטר שירוץ בכל הבית. ומצד שלישי, הרשת האלחוטית תהיה פחות מהירה ופחות אמינה. סביר להניח שלא תוכל לעשות דרכה streaming של סרטים מהמחשב (למרות שאתה גם ככה צריך media center edition על המחשב בשביל streaming של סרטים). אצלי זה חוטי, אבל אצלי יש media center edition והכבלים רצים בקירות.
באשר להוצאה כספית... ציוד הרשת שאתה תקנה יעלה בערך 400-600 ש"ח. אלא אם כן כל מה שאתה באמת צריך זה switch ואז זה יעלה בסביבות ה-150-200 ש"ח.
עם הפרימיום אתה מקבל שלט אלחוטי, כונן קשיח של 20GB (שמאפשר דברים כמו תמיכה לאחור במשחקי אקס בוקס), headset וכבל קומפוננט HD. מה עוד נחוץ? לא יודע... עוד שלט אולי? שים לב שאתה מקבל סוללות AA רגילות עם השלטים. אתה יכול לקנות סוללות נטענות (לא AA) של מיקרוסופט (12 דולר כל אחת). אבל יותר הגיוני לקנות את ה-Play & Charge kit שמגיע עם סוללה נטענת וכבל שמאפשר לך לטעון אותה בזמן שאתה משחק, וגם הופך את השלט לשלט חוטי לכל דבר ($20). אפשרות אחרונה - Quick Charge kit, שהוא בעצם תחנת עגינה לשתי סוללות נטענות של 360. הוא גם מגיע עם סוללה נטענת אחת, הוא טוען יותר מהר ואתה יכול לטעון את הסוללות בזמן שהאקס בוקס כבוי (30$).
-----------------
אם אתה לא מבין בזה יותר מידי, אני חושב שהרעיון הכי טוב בשבילך הוא לדבר עם הספקית שלך. הם יבואו עד הבית, יתקינו את המודם המתאים ויכינו אותו לשימוש של כמה מחשבים שרק תרצה... או במקרה שלך - מחשב ואקס בוקס. הם גם יכולים לסדר לך רשת אלחוטית.
זה כמובן יעלה כסף. אם אתה מכיר מישהו שמבין בזה ויכול לבוא אליך ולסדר את זה - יותר טוב.
בנוגע לאלחוטי \ לא אלחוטי... זה בחירה שלך. כבל רשת 20-30 מטר זה לא כזה יקר. בטח לא יקר כמו המתאם רשת האלחוטי של ה-360 (100$). אבל מצד שני אולי אתה לא רוצה כבל של 20-30 מטר שירוץ בכל הבית. ומצד שלישי, הרשת האלחוטית תהיה פחות מהירה ופחות אמינה. סביר להניח שלא תוכל לעשות דרכה streaming של סרטים מהמחשב (למרות שאתה גם ככה צריך media center edition על המחשב בשביל streaming של סרטים). אצלי זה חוטי, אבל אצלי יש media center edition והכבלים רצים בקירות.
באשר להוצאה כספית... ציוד הרשת שאתה תקנה יעלה בערך 400-600 ש"ח. אלא אם כן כל מה שאתה באמת צריך זה switch ואז זה יעלה בסביבות ה-150-200 ש"ח.
עם הפרימיום אתה מקבל שלט אלחוטי, כונן קשיח של 20GB (שמאפשר דברים כמו תמיכה לאחור במשחקי אקס בוקס), headset וכבל קומפוננט HD. מה עוד נחוץ? לא יודע... עוד שלט אולי? שים לב שאתה מקבל סוללות AA רגילות עם השלטים. אתה יכול לקנות סוללות נטענות (לא AA) של מיקרוסופט (12 דולר כל אחת). אבל יותר הגיוני לקנות את ה-Play & Charge kit שמגיע עם סוללה נטענת וכבל שמאפשר לך לטעון אותה בזמן שאתה משחק, וגם הופך את השלט לשלט חוטי לכל דבר ($20). אפשרות אחרונה - Quick Charge kit, שהוא בעצם תחנת עגינה לשתי סוללות נטענות של 360. הוא גם מגיע עם סוללה נטענת אחת, הוא טוען יותר מהר ואתה יכול לטעון את הסוללות בזמן שהאקס בוקס כבוי (30$).
מה עם חביל ה-CORE? אם אני קונה חבילת CORE יש הבדל בין ה360 שאני מקבל בה לבין החבילה פרימיום? (כמו שבפס3 חסר HDMI)
אם פחות חשוב לי השלט האלחוטי אולי כדי לי לקנות CORE ואז לקנות בנפרד כבל HD והרד דיסק?
ובקשר לרשת האלחוטית, שמעתי משום מה שזה עולה דמי מנוי חודשיים, זה נכון? על מה בכלל הם מחייבים?
-----------------
מה עם חביל ה-CORE? אם אני קונה חבילת CORE יש הבדל בין ה360 שאני מקבל בה לבין החבילה פרימיום? (כמו שבפס3 חסר HDMI)
אם פחות חשוב לי השלט האלחוטי אולי כדי לי לקנות CORE ואז לקנות בנפרד כבל HD והרד דיסק?
ובקשר לרשת האלחוטית, שמעתי משום מה שזה עולה דמי מנוי חודשיים, זה נכון? על מה בכלל הם מחייבים?
לא, אין הבדל. אבל בכל מקום שאני מסתכל עליו ההפרש בין ה-Core ל-Premium הוא בסביבות ה-100$, שזה גם המחיר שתשלם על ה-Hard Disk בנפרד. ככה שאני באמת לא רואה שום סיבה לקנות את ה-Core
באשר לרשת האלחוטית, עד כמה שהבנתי, דמי המנוי החודשיים הם לאנשים שעוד אין להם חיבור לאינטרנט ופשוט עדיין לא משלמים דמי מנוי חודשיים על האינטרנט.
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי DrKeo ב 2006 /06 /06יש לי שאלה על התמיכה אחורה, ה-360 מריץ את HALO2? יש שיפורים גרפיים? אולי 720P?
הוא מריץ את Halo2. אני לא בטוח אם יש שיפורים גרפיים... באמת קשה לי להבחין בדברים האלה. אבל מה שכן, הוא מריץ אותו על Wide Screen, שזה אחלה.
-----------------
אם זה אפשרי אז תקנה, תקנה, תקנה אחריות. ואני מאמין שכן, בטח לא בארץ אבל כן. אם יש לך אחריות אז אתה יכול לשלוח למיקרוסופט ארה"ב את האקס בוקס והם יישלחו לך חדש. אני מניח שהמשלוח יהיה על חשבונך אבל
microsoft לא שולחת קונסל חדש, היא שולחת ריפרבישט כלומר קונסול מתוקן של מישהו אחר.
ממליצה לעשות בטוח בהנחה שיש לך משפחה בצפון אמריקה , לא השלחו לך את הקונסול לישראל.
החלטתי לקנות XBOX360. או לפחות אני שוקל לקנות XBOX360. אמאזון מוכרים גרסה מלאה ב-400$, אבל את הגרסה הזאת הם לא שולחים לארץ. בדקתי תעריפים ויעלה לי 540$ כולל מע"מ, מכס ומשלוח להביא את הקונסולה דרך Mustop.
יש לי מספר שאלות:
א. אין לי טלוויזיה HD. יש לי טלוויזיה 21 אינץ' בחדר וטלוויזיה 29 אינץ' 100 הרץ בסלון. עדיין אוכל ליהנות מגרפיקה טובה? האם אראה הבדל משמעותי בגרפיקה בין הדור הנוכחי לדור הבא או שצריך HD בשביל לראות הבדלים?
ב. למה הגרסה הזאת עולה 100$ פחות מהגרסה הזאת? מה ההבדל?
ג. ב-videogamesplus.ca הקונסולה עולה 480$ קנדי. כמה זה יוצא בדולרים אמריקאים? עדיף להזמין מהם? אם אינני טועה הם שולחים ישירות לארץ ואין צורך להשתמש בחברה צד ג'.
אני יכול רק לומר לך שתראה גרפיקה טובה. הבדלים גדולים מהדור הקודם, לפחות כרגע, לא תראה. אבל אני מאמין שזה בגלל המשחקים שפשוט כרגע לא מנצלים יותר מדי את הכוח של הקונסולה. מה שתראה כרגע זה משחקים ברמה הכי גבוהה שהמחשב יכול להגיע.
ציטוט: הכותב המקורי Aspirin ב 2006 /06 /25ב. למה הגרסה הזאת עולה 100$ פחות מהגרסה הזאת? מה ההבדל?
ג. ב-videogamesplus.ca הקונסולה עולה 480$ קנדי. כמה זה יוצא בדולרים אמריקאים? עדיף להזמין מהם? אם אינני טועה הם שולחים ישירות לארץ ואין צורך להשתמש בחברה צד ג'.
ב. לפי התמונות - עוד שלט אלחוטי, ה-Play & Charge kit והשלט האוניברסלי... אני צריך שלט אוניברסלי...
ג. אתה יכול להמיר את המטבע לדולר אמריקאי בצד ימין של כל דף באתר, תחת Currencies. הזמנתי מהם DS ואישית הייתי מרוצה מהרכישה.
-----------------
לא מצאתי איפה עושים המרות באתר. השתמשתי באתר אחר וזה יצא 630$ אמריקאי כולל משלוח. (פאקינק 230$ דולר קנדי למשלוח) המחיר כולל מכס או שצריך גם להוסיף מכס? כי אם צריך העסק כבר לא משתלם.
אני גם לא בטוח לגבי התעריפים דרך mustop. במסך חישוב תעריפים אין קונסולה אז השתמשתי במחשב נייד. ואולי גם לא הזנתי את המשקל הנכון.