בכל פעם שתרצו להחליף תלבושת תיאלצו "לעצור" את המשחק בכך שתיכנסו למסך ההסוואה. הקטיעה הזו ברצף של המשחקיות אינה הכרחית, ואני בטוח שהיה אפשר לשלב את תפריט החלפתהתלבושות במסך המשחק עצמו, בדומה לתפריט החפצים והנשק.
אני לא ממש מסכים בנושא הזה. נכון שזה קוטע את הרצף למספר שניות, אבל כמה כבר יוצא להחליף תלבושת. יש מצבים שאפשר להשאר עם אותו הקאמו למשחק כמה איזורים שלמים. אומנם יהיו קטעים מסוימים בהם האחוזים שלך יצנחו, אבל תמיד אפשר להסתדר גם עם אחוזים יחסית נמוכים, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש הרבה מאוד דשא במשחק, שזהו החבר הכי טוב שלך ב-MGS3
בגלל הקושי הרציני בהתגנבויות, אני לא מרגיש שזאת בכלל אופציה. אם במילא בסוף אנימתגלה, אז בשביל מה כל המאמצים?
אני לא בטוח שזה עניין של דעה פה, אלא יותר של כישורים. אני מודה שבשעות הראשונות מאוד קשה להתגנב, אבל זה לדעתי כל הכיף במשחק. ההתגנבות מציעה אתגר מרענן בניגוד למגס2. בכותר הקודם בסדרה יכולתי לרוץ כמו משוגע ולא היו שומעים אותי, לעמוד מול שומר שלא רואה אותי ובנוסף לכך, היה לי את הרדאר שממש עשה את החיים קלים.
במגס3 אני באמת מרגיש שאני מתגנב. שם חליפה, אין לי רדאר להסתמך עליו אז אני נעזר בסונאר או בגלאי התנועה. יוצא מהדשא והולך בשקט כדי שהשומר לא יפנה אלי ויזעיק את חבריו.
אגב, המצלמה מאוד מקשה על העניין של ההתגנבות, ואני לא הייתי מתנגד כלל וכלל שישנו אותה, אבל לומדים להתרגל, ובסופו של דבר אלמנט ההתגנבות יושב בצורה נהדרת במגס3. סוף סוף במשחק מגס יש גיימפלי מעולה ועלילה נהדרת.
בסופו של דבר MGS3 לא מדרבן את השחקן להתגנב, וגם לא מציג סיבה טובה למה לאלשעוט קדימה - כשהוא שועט על פני האויבים סנייק לא נפגע קשה במיוחד. זה חבל מאוד, משום שההסוואה עצמה מאוד מותחת, ובסך-הכול באמת מדובר ברעיון מקורי ובעל פוטנציאל, שלמרבה הצער לא ממוצא עד תום ולא מושרש בצורה דומיננטית מספיק במשחקיות. אם כן, חסרונו של הרדאר המוכר, בצירוף עם בינה מלאכותית לא מאוזנת גורמים למשחקיות של MGS3 ליפול בין הכיסאות. מצד אחד הוא מתיימר להיות משחק התגנבות רציני, אך מצד שני הואלא ממש מכריח את השחקן לשחק לפי הכללים. עם זאת, מי שבכל זאת יתעקש להתאמן מספיקבשביל להתגבר על הקשיים יחוש בוודאי סיפוק עצום.
פה אני ממש חולק עליך. לא מדרבן? למה בדיוק? אני אישית חש סיפוק עצום כשאני מצליח "לנקות" את כל האיזור משומרים שכל אחד מהם אני משסף לו את הגרון (למרות שציינת את זה עכשיו כשאני קורא שוב). יש משהו שאני בכלל לא מבין. אתה מתלונן שהוא אמור להיות התגנבות, אבל מאפשר לך גם לרוץ. אני לא רואה שום בעיה כאן, אלא דווקא מעלה באופציה הזאת. כמו שאמרת – כמעט עברת איזור מסוים והופה, תפסו אותך, באמת היית רוצה להתחיל את האיזור מההתחלה? כמובן שלא, והמשחק מאפשר לך לרוץ הלאה. בדרך כלל צריך להתלונן על מחסור באופציות, לא על קיומן.
ובנימה כללית יותר – אחלה כתבה. מסכים איתך בנוגע למצלמה, גרפיקה מדהימה שאני לא בטוח שעוד נראתה על הפס2, סצינות מדהימות ומרגשות ובכלל – יצירת מופת
ביקורת טובה אבל לא מדויקת לפי דעתי,ההתגנבות עלתה שלב פה,לא מבין איך אפשר להשוות,נכון זה קצת יותר קשה ומאתגר,אבל תתפלא זה אפשרי בלי שכל מסך האויבים יגלו אותך ותעבור את כל המשחק בריצה,חבל שלא ניסית קצת יותר וויתרת מראש על המשחקיות הראשית של המשחק(התגנבות) והחלטת שלא נורא,המשחקיות לא משהו אבל זה חלק קטן (?) מהמשחק.
אני מסכים בקשר לריפוי נכון מיותר למדי,אני מסכים בקשר לזה שמבלים הרבה בתפריט-אולי אפשר היה לעשות את זה אחרת (למרות שזאת לא כזאת תלונה גדולה זה טיפה מעצבן אבל חיים עם זה),אבל באמת להגיד שהמשחקיות נופלת בין הכיסאות כי זה קצת מאתגר יותר,איטי יותר וצריך אשכרה לחשוב בניגוד ל2 שאפשר לרוץ את כל המסך כי הם לא שומעים/רואים ואפשר לפי הרדאר לראות לאן הם מסתכלים?,פה זה איטי ומחושב ויש לך את כל האמצעים לעשות כל מסך בלי כאלו הרבה בעיות(הרובה חיצים אפילו עושה זאת מעט קל מדי,אני העדפתי להרוג כל חייל עם cqc ),בכל מקרה אני לא מסכים איתך ואתה מהיחידים ששמעתי שמתגעגעים לרדאר אבל בכל מקרה ביקורת נחמדה.
אבל תוסיף לקאמו את האוכל, ואת המסך CURE, ושצריך להחליף חפצים לא מעט במשחק... מבלים די הרבה זמן ב-SURVIVAL VIEWER וזה מעצבן לאללה...
המצלמה לא כל כך גרועה... בהתחלה היא עושה בעיות אבל לומדים לחיות איתה ואפשר לנעול אותה על זוויות די נוחות... דרוש שיפור אבל תכל'ס אין הרבה על מה להתלונן כאן
גם אין כל כך הרבה סצינות מעבר... סך הכל רק בשעתיים הראשונות ובשלוש שעות האחרונות... וזה משחק של 20 שעות שבאמצע בקושי יש סצינות מעבר ושיחות קודק
והחוסר ברדאר זה תכונה חיובית דווקא, זה עושה את ההתגנבות הרבה יותר קשה. במקום ה"משחקי רדאר" של מגס1 ו-2 שפשוט צריך להסתכל ברדאר מתי האויב לא מסתכל, צריך להסתמך על הראיה ועל הגאדג'טים השונים שיש לך... אני לא רואה מה רע כאן ממש, ותחושת הסיפוק שמקבלים ש"מנקים" חדר שלם בלי להתגלות היא עצומה באמת... אז שאפשר לרוץ בלי בעיות ולחורר כל מה שרואים זה לא משהו שצריך להוריד בגללו ציון
בקשר לעלילה- היא מדהימה, ויש מספיק ממנה. אז נכון באמצע יש בקושי סיפור ואין רקע על הבוסים חוץ מסורו (שזה באמת מאכזב), אבל מתי שיש עלילה היא מדהימה, במיוחד הסוף. גם הדמויות ממש טובות (בעיקר סנייק ^_^)
הקיור היא באמת אופציה שאפשר היה לחתוך מצידי. זה באמת מציק במידה מסוימת. אף אחד לא רוצה באמצע קרב בוס מרתק להכנס לתפריט והתחיל למרוח משחה לכוויות. עם זה אני מסכים 100%. אוכל לא צריך לאכול כ"כ הרבה במשחק. מדי פעם נכנסים לתפריט כדי לאכול, ואני בדר"כ עשיתי את זה כשהחלפתי קאמו :X וכן, באמת מאכזב שכמעט ואין סיפורי רקע על הבוסים, אבל חיים עם זה, לא נורא. אני חושב שכתבתי שהמצלמה היא בעייתית בשעות הראשונות ואז היא לא נהפכת לגורם מכשיל, אבל בכל זאת מצלמה מאחורי השחקן הייתה מקלה מאוד על העניינים
בכל פעם שתרצו להחליף תלבושת תיאלצו "לעצור" את המשחק בכך שתיכנסו למסך ההסוואה. הקטיעה הזו ברצף של המשחקיות אינה הכרחית, ואני בטוח שהיה אפשר לשלב את תפריט החלפתהתלבושות במסך המשחק עצמו, בדומה לתפריט החפצים והנשק.
אני לא ממש מסכים בנושא הזה. נכון שזה קוטע את הרצף למספר שניות, אבל כמה כבר יוצא להחליף תלבושת. יש מצבים שאפשר להשאר עם אותו הקאמו למשחק כמה איזורים שלמים. אומנם יהיו קטעים מסוימים בהם האחוזים שלך יצנחו, אבל תמיד אפשר להסתדר גם עם אחוזים יחסית נמוכים, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש הרבה מאוד דשא במשחק, שזהו החבר הכי טוב שלך ב-MGS3
בגלל הקושי הרציני בהתגנבויות, אני לא מרגיש שזאת בכלל אופציה. אם במילא בסוף אנימתגלה, אז בשביל מה כל המאמצים?
אני לא בטוח שזה עניין של דעה פה, אלא יותר של כישורים. אני מודה שבשעות הראשונות מאוד קשה להתגנב, אבל זה לדעתי כל הכיף במשחק. ההתגנבות מציעה אתגר מרענן בניגוד למגס2. בכותר הקודם בסדרה יכולתי לרוץ כמו משוגע ולא היו שומעים אותי, לעמוד מול שומר שלא רואה אותי ובנוסף לכך, היה לי את הרדאר שממש עשה את החיים קלים.
במגס3 אני באמת מרגיש שאני מתגנב. שם חליפה, אין לי רדאר להסתמך עליו אז אני נעזר בסונאר או בגלאי התנועה. יוצא מהדשא והולך בשקט כדי שהשומר לא יפנה אלי ויזעיק את חבריו.
אגב, המצלמה מאוד מקשה על העניין של ההתגנבות, ואני לא הייתי מתנגד כלל וכלל שישנו אותה, אבל לומדים להתרגל, ובסופו של דבר אלמנט ההתגנבות יושב בצורה נהדרת במגס3. סוף סוף במשחק מגס יש גיימפלי מעולה ועלילה נהדרת.
בסופו של דבר MGS3 לא מדרבן את השחקן להתגנב, וגם לא מציג סיבה טובה למה לאלשעוט קדימה - כשהוא שועט על פני האויבים סנייק לא נפגע קשה במיוחד. זה חבל מאוד, משום שההסוואה עצמה מאוד מותחת, ובסך-הכול באמת מדובר ברעיון מקורי ובעל פוטנציאל, שלמרבה הצער לא ממוצא עד תום ולא מושרש בצורה דומיננטית מספיק במשחקיות. אם כן, חסרונו של הרדאר המוכר, בצירוף עם בינה מלאכותית לא מאוזנת גורמים למשחקיות של MGS3 ליפול בין הכיסאות. מצד אחד הוא מתיימר להיות משחק התגנבות רציני, אך מצד שני הואלא ממש מכריח את השחקן לשחק לפי הכללים. עם זאת, מי שבכל זאת יתעקש להתאמן מספיקבשביל להתגבר על הקשיים יחוש בוודאי סיפוק עצום.
פה אני ממש חולק עליך. לא מדרבן? למה בדיוק? אני אישית חש סיפוק עצום כשאני מצליח "לנקות" את כל האיזור משומרים שכל אחד מהם אני משסף לו את הגרון (למרות שציינת את זה עכשיו כשאני קורא שוב). יש משהו שאני בכלל לא מבין. אתה מתלונן שהוא אמור להיות התגנבות, אבל מאפשר לך גם לרוץ. אני לא רואה שום בעיה כאן, אלא דווקא מעלה באופציה הזאת. כמו שאמרת – כמעט עברת איזור מסוים והופה, תפסו אותך, באמת היית רוצה להתחיל את האיזור מההתחלה? כמובן שלא, והמשחק מאפשר לך לרוץ הלאה. בדרך כלל צריך להתלונן על מחסור באופציות, לא על קיומן.
ובנימה כללית יותר – אחלה כתבה. מסכים איתך בנוגע למצלמה, גרפיקה מדהימה שאני לא בטוח שעוד נראתה על הפס2, סצינות מדהימות ומרגשות ובכלל – יצירת מופת
אוקיי, תגובה ארוכה ומפורטת. נטפל בנושאים אחד אחד.
על מנת לא להתגלות צריך לשאוף להיות כמה שיותר מסווה, ועל כן מצאתי את עצמי מנווט בתפריטים האלה המון על מנת לבדוק אילו תלבושות יסוו אותי בצורה הכי טובה. גם אם אתה אישית לא ניסית להחליף יותר מידי תלבושות - זה לא אומר שהשחקן לא ינסה לעשות זאת. עצם העובדה שהשומרים במשחק כה זהירים גורמת לשחקן להיות בפראנויה תמידית בנוגע לאחוזי ההסוואה שלו, ועקב כך לשיטוט מאסיבי למדי בתפריטי ההסוואה. זה - מן הסתם - מוביל לקטיעה ברצף המשחקיות.
אתה צריך להבין, ש-MGS2 הוא משחק קל מנקודת המבט שלך - שחקן שסיים אותו מספר פעמים, מכיר בו כל פינה, ומהוקצע בגיימפליי של הסדרה. אתה צריך להסתכל על איך ראית את המשחק בפעם הראשונה ששיחקת בו. והעובדות הן - ש-MGS2 הוא לא משחק קל בכלל בכלל לשחקנים חדשים, והוא מאוזן בצורה כזו שלא כדאי להתגלות (למרות שאפשר לרוץ קדימה, רק שזה מוריד די הרבה כוח - לעומת MGS3, ששם הגיבור לא סופג נזקים כל-כך מהר, והוא גם מתרפא לאט לאט בצורה אוטומטית). בנוסף, ההתגנבות ב-MGS2 היא פשוט כייפית להחריד. היא אקיידית במקצת, זורמת, פשוטה להבנה, וסלחנית במידה שלא הופכת אותה למשחק ילדים.
ובנימה כללית יותר – אחלה כתבה. מסכים איתך בנוגע למצלמה, גרפיקה מדהימה שאני לא בטוח שעוד נראתה על הפס2, סצינות מדהימות ומרגשות ובכלל – יצירת מופת.
אכן, ציינתי את העובדה שמאוד מספק להתמקצע במשחקיות של MGS3. הבעייתיות, כאמור, נעוצה בעובדה שאפשר לרוץ קדימה במשך רוב המשחק. לטעמי לא מדובר ביתרון, אלא בחיפוף רציני מצד המפתחים - שכנראה הבינו שהמשחקיות שיצרו לא מאוזנת במיוחד, ועל כן בחרו לאפשר לשחקן לרוץ קדימה אם הוא מרגיש מתוסכל, במקום לעבוד עוד קצת על המשחקיות על מנת שתהיה מאוזנת ומהנה יותר.
איזה שטויות,מטאל גיר 2 היה קל נקודה. נכון המשחק החמיר אם התגלית אבל מצד שני מה לעזאזל הבעיה,לא צריכים לחשוב יותר מדי,אפילו חדר לפני השומר אפשר כבר לראות את הצלמית הצהובה זזה לה ברדאר לזכור בשתי שניות את המסלול מתי הוא פונה ולאיפה הוא מסתכל(עשיתי את זה כבר מסובך לפי התיאור אבל באמת שזה שתי שניות) לצאת ובום רובה חיצים בגב(עם אינסוף משתיק כמובן ככה שאפשר להשתולל),ככה כל המשחק,אבל אני לא אגיד שהמשחק לא היה כיף כי הוא היה,גם המשימות הספציפיות כמו למצוא פצצות(ועוד בשיתוף פעולה עם סנייק) להסתנן בתור חייל וכו' שחורגות קצת מהגיימפליי הבסיסי היו כיפיות להחריד,אבל באמת שהמשחקיות עלתה בדרגה ב-3.
אתה צודק היו צריכים לעשות שהחיילים יורידו מהר יותר ולא להתחשב בכל מני noobs שהמשחק קשה להם מדי...אבל זה מה שהם בחרו וזה לא נורא כל כך.
לא בא להגיד שאתה פאן בוי או משהו, אבל הביקורת לא ממש תואמת את הציון. 92 זה ציון של משחק פשוט מעולה, אבל אתה מצאת בעיות משמעותיות בכל אספקט של המשחקיות, והגדרת אותה כ"די מהנה בסך-הכל", ואפילו "נופלת בין הכיסאות". לא נשמע לי נלהב במיוחד.
ועוד משהו, שמתי לב שלא כתבת אפילו מילה אחת על הסאונד במשחק. ביקורת די לוקה בחסר, לפי דעתי.
איזה שטויות,מטאל גיר 2 היה קל נקודה. נכון המשחק החמיר אם התגלית אבל מצד שני מה לעזאזל הבעיה,לא צריכים לחשוב יותר מדי,אפילו חדר לפני השומר אפשר כבר לראות את הצלמית הצהובה זזה לה ברדאר לזכור בשתי שניות את המסלול מתי הוא פונה ולאיפה הוא מסתכל(עשיתי את זה כבר מסובך לפי התיאור אבל באמת שזה שתי שניות) לצאת ובום רובה חיצים בגב(עם אינסוף משתיק כמובן ככה שאפשר להשתולל),ככה כל המשחק,אבל אני לא אגיד שהמשחק לא היה כיף כי הוא היה,גם המשימות הספציפיות כמו למצוא פצצות(ועוד בשיתוף פעולה עם סנייק) להסתנן בתור חייל וכו' שחורגות קצת מהגיימפליי הבסיסי היו כיפיות להחריד,אבל באמת שהמשחקיות עלתה בדרגה ב-3.
אתה צודק היו צריכים לעשות שהחיילים יורידו מהר יותר ולא להתחשב בכל מני noobs שהמשחק קשה להם מדי...אבל זה מה שהם בחרו וזה לא נורא כל כך.
ואין שומדבר מיוחד ממש ב-CQC. אפשר להשתשמש בזה עם שלושה נשקים בלבד (כולל הסכין), וזה פשוט נותן לך דרך נוחה יותר לטפל בשומרים שאתה מתגנב או שאתה בקרבות. אפשר להפיל אויבים, לתפוס אותם ולהשתמש בהם כמגן אנושי, לחקור אותם, לשסף את הגרון שלהם ולשבור להם את המפרקת. שומדבר מיוחד. שימושי, אבל זה ממש לא משהו מיוחד.
אבל הכתב צודק בקטע הזה. המשחק צריך לתת לך תגמול מוחשי לאתגר שהוא מציב. ברגע שהוא נותן לך קיצורי דרך, כאשר התוצאה אם עשית את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה אותו דבר, זה דבר ממש לא טוב. בטנצ'ו למשל, יכולת לגמור את המשחק גם ע"י ריצה מהירה כמו טמבל באמצע המסך כשכל העולם רואה אותך, אבל בשביל לחשוף גם את כל שאר הדברים שהמשחק מציע, אתה חייב לבחור בדרך ההתגנבות. בקשר לעובדה שהמשחק מאפשר אופציות- כן, יש אופציות שעצם העובדה שמשחק מאפשר אותן, זה מוריד מערכו, למרות שהשחקן יכול לבחור לא להשתמש בהן! לדוגמא גרנדיה 2. המשחק היה ממש קל מידי, ואחת הסיבות לכך היא שנקודות השמירה בדנג'נים נתנו לך ריפוי מלא חינם. נכון, אתה יכול לבחור לא להשתמש בו, אבל עצם העובדה שהמשחק נותן לך את האופציה, זה כבר מספיק בשביל לראות זאת כחיסרון, כי באותה מידה יכולת לקחת כל משחק ו"להמציא" אתגרים משלך כמו לא להפגע בכלל וכאלה. אבל ביקורות צריכות להתייחס לסביבה שהמשחק עצמו יוצר.
ציטוט: הכותב המקורי Novril ב 2005 /02 /04אבל הכתב צודק בקטע הזה. המשחק צריך לתת לך תגמול מוחשי לאתגר שהוא מציב. ברגע שהוא נותן לך קיצורי דרך, כאשר התוצאה אם עשית את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה אותו דבר, זה דבר ממש לא טוב. בטנצ'ו למשל, יכולת לגמור את המשחק גם ע"י ריצה מהירה כמו טמבל באמצע המסך כשכל העולם רואה אותך, אבל בשביל לחשוף גם את כל שאר הדברים שהמשחק מציע, אתה חייב לבחור בדרך ההתגנבות.
לא, זה מטופש ולא מציאותי כאשר נותנים לך תגמולים על בחירה בדרך מוסיימת. בצורה זאת יוצא שאתה משחק בצורה שאתה לא מעוניין בה רק בשביל לקבל איזה מדליה.
MGS הוא משחקהתגנבות. ברגע שקנית אותו הצהרת ברבים שאתה מעוניין במשחק התגנבות. אתה מעוניין לעבור אותו בדרך מסויימת ואף אחד לא צריך למשוך אותך עם תגמולים בשביל שתשחק בדרך הזאת, זה הכיף שלך.
נכון, אתה יכול גם לרוץ כמו טמבל, ואם זה מה שאתה אוהב אז קנית את המשחק הלא נכון כי יש מספיק משחקים שיעניקו חווית "ריצה טמבלית" בצורה הרבה יותר מספקת (?).
ציטוט: הכותב המקורי Novril ב 2005 /02 /04אבל הכתב צודק בקטע הזה. המשחק צריך לתת לך תגמול מוחשי לאתגר שהוא מציב. ברגע שהוא נותן לך קיצורי דרך, כאשר התוצאה אם עשית את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה אותו דבר, זה דבר ממש לא טוב. בטנצ'ו למשל, יכולת לגמור את המשחק גם ע"י ריצה מהירה כמו טמבל באמצע המסך כשכל העולם רואה אותך, אבל בשביל לחשוף גם את כל שאר הדברים שהמשחק מציע, אתה חייב לבחור בדרך ההתגנבות. בקשר לעובדה שהמשחק מאפשר אופציות- כן, יש אופציות שעצם העובדה שמשחק מאפשר אותן, זה מוריד מערכו, למרות שהשחקן יכול לבחור לא להשתמש בהן! לדוגמא גרנדיה 2. המשחק היה ממש קל מידי, ואחת הסיבות לכך היא שנקודות השמירה בדנג'נים נתנו לך ריפוי מלא חינם. נכון, אתה יכול לבחור לא להשתמש בו, אבל עצם העובדה שהמשחק נותן לך את האופציה, זה כבר מספיק בשביל לראות זאת כחיסרון, כי באותה מידה יכולת לקחת כל משחק ו"להמציא" אתגרים משלך כמו לא להפגע בכלל וכאלה. אבל ביקורות צריכות להתייחס לסביבה שהמשחק עצמו יוצר.
אני מסכים איתך בצורה חלקית. אומנם אין תגמול ממשי שמתבטא באייטמים שונים כמו בטנצ'ו, אבל יש תגמול מבחינת השחקן. כמובן שזה לא אצל כל אחד ככה, אבל לדעתי התגמול בא בצורת ההתגנבות. זה מאוד מספק לנקות איזור שלם בחשאיות מושלמת, ומבחינתי רק זה יכול להיות כתגמול. אני אמשיך להשתמש בטנצ'ו כדוגמא - נגיד אתה עומד לסיים את השלב, גילו אותך פעם אחת, והופה לקראת הסוף שוב גילו אותך ולא קיבלת את הדרגה הגבוהה ביותר. אתה רוצה להגיד לי שזה לא יהיה מעצבן לעשות הכול מהתחלה? אני התעצבנתי לפחות. אז נכון שזה לא בדיוק כמו עם מגס3, אבל אני חושב שזה נהדר שנותנים לך את האופציה לרוץ, בלי שום קשר לחוסר איזון כמו שרוני אמר. אם אני מנקה את כל האיזור ובסוף שומר רואה אותי, אני לא ארצה להתחיל הכול מחדש, אז אני פשוט אעבור לאיזור הבא, כי לעשות אותו מחדש יהיה ממש מתסכל מבחינתי.
אין פה שום קשר להצבת אתגרים משל עצמי. כמו שג'יימז אמר - מגס הוא משחק התגנבות. אתה לא רוצה להתגנב? בחרת במשחק לא נכון לקנות, והיית צריך לשחק DMC (הבנתם את הנקודה :/ ).
רוני, אני לא אתווכח איתך שמגס2 יותר כיפי, כי זו דעתך, אבל הגיימפלי שלו היה יותר מדי פשטני, וכמו שמישהו כבר אמר פה, גם שם אפשר היה לרוץ לאורך כל המשחק. עזוב את העובדה שהכדורים מורידים לך יותר כוח, כי עדיין אפשר להסתדר עם זה. אני יותר מדבר על העובדה שהשומרים פשוט נכים. אתה רץ והם לא שומעים אותך, יש לך ברדאר את שדה הראייה שלהם שמאוד מקל על העניינים, ככה שאין שם ממש חווית התגנבות. שוב, מבחינתי לפחות, כשמשווים אותו למגס3, או בפעם השנייה כשמשחקים בו
ציטוט: הכותב המקורי Novril ב 2005 /02 /04אבל הכתב צודק בקטע הזה. המשחק צריך לתת לך תגמול מוחשי לאתגר שהוא מציב. ברגע שהוא נותן לך קיצורי דרך, כאשר התוצאה אם עשית את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה אותו דבר, זה דבר ממש לא טוב. בטנצ'ו למשל, יכולת לגמור את המשחק גם ע"י ריצה מהירה כמו טמבל באמצע המסך כשכל העולם רואה אותך, אבל בשביל לחשוף גם את כל שאר הדברים שהמשחק מציע, אתה חייב לבחור בדרך ההתגנבות.
לא, זה מטופש ולא מציאותי כאשר נותנים לך תגמולים על בחירה בדרך מוסיימת. בצורה זאת יוצא שאתה משחק בצורה שאתה לא מעוניין בה רק בשביל לקבל איזה מדליה.
MGS הוא משחקהתגנבות. ברגע שקנית אותו הצהרת ברבים שאתה מעוניין במשחק התגנבות. אתה מעוניין לעבור אותו בדרך מסויימת ואף אחד לא צריך למשוך אותך עם תגמולים בשביל שתשחק בדרך הזאת, זה הכיף שלך.
נכון, אתה יכול גם לרוץ כמו טמבל, ואם זה מה שאתה אוהב אז קנית את המשחק הלא נכון כי יש מספיק משחקים שיעניקו חווית "ריצה טמבלית" בצורה הרבה יותר מספקת (?).
לאו דווקא. אני קונה את MGS3 לא כי הוא משחק התגנבות, אלא כי הוא MGS. מה שמעניין אותי בו הוא לא קטעי ההתגנבות, אלא קרבות הבוסים והעלילה. חובבי MGS (או משחקי התגנבות אחרים) כבדים תמיד ילכו בדרך של ההתגנבות, אבל אני לא מגדיר את עצמי בתור אחד כזה, ולכן אם אני אצטרך אני אלך בדרך "הריצה הטמבלית", רק בשביל לקדם את העלילה.
אם אין קשר בין האופן שבו השחקן משחק את המשחק לבין התגמולים שהוא מקבל, אז זה מוריד מהערך של המשחק.
לאו דווקא. אני קונה את MGS3 לא כי הוא משחק התגנבות, אלא כי הוא MGS. מה שמעניין אותי בו הוא לא קטעי ההתגנבות, אלא קרבות הבוסים והעלילה. חובבי MGS (או משחקי התגנבות אחרים) כבדים תמיד ילכו בדרך של ההתגנבות, אבל אני לא מגדיר את עצמי בתור אחד כזה, ולכן אם אני אצטרך אני אלך בדרך "הריצה הטמבלית", רק בשביל לקדם את העלילה.
אם אין קשר בין האופן שבו השחקן משחק את המשחק לבין התגמולים שהוא מקבל, אז זה מוריד מהערך של המשחק.
בסדר, ויש מעריצי Warcraft 3 שמשחקים לכל אורכו עם צ`יטים או על הרמה הקלה ביותר שלא דורשת כל מחשבה טקטית רק בשביל להנות מההפקה הבליזארדית, הסיפור, הסרטים, המוסיקה, העולם של Warcraft.
וזה נכון שאין שום תגמול מוחשי בלשחק בWarcraft 3 בצורה טקטית. זה מוריד מהערך שלו בתור משחק אסטרטגיה?
ועדיין אני נכשל לראות איך זה מוריד מהערך של המשחק... אולי אני מוזר, אבל אם מגס היה מעניש אותך, ולא היה מאפשר לך בכלל לרוץ, כמו בספלינטר סל למשל, אז סביר להניח שלא היית משחק מגס, או שהיית בנאדם מאוד מתוסכל. ככה אני רואה את זה בכל אופן
אוקיי, אני אנסה לענות על כל הטענות שהציגו כלפי הביקורת.
לא בא להגיד שאתה פאן בוי או משהו, אבל הביקורת לא ממש תואמת את הציון. 92 זה ציון של משחק פשוט מעולה, אבל אתה מצאת בעיות משמעותיות בכל אספקט של המשחקיות, והגדרת אותה כ"די מהנה בסך-הכל", ואפילו "נופלת בין הכיסאות". לא נשמע לי נלהב במיוחד.
ועוד משהו, שמתי לב שלא כתבת אפילו מילה אחת על הסאונד במשחק. ביקורת די לוקה בחסר, לפי דעתי.
כמו שכתבתי בביקורת, הגדולה של MGS3 מתבטאת בחוויה הכללית - העלילה, הגרפיקה המדהימה, הסירטונים המושקעים, קרבות הבוסים המעולים. ההתגנבות עצמה אמנם דומיננטית במשחק, אך באופן כללי אין בפגמים הקטנים להשפיע באופן משמעותי על החוויה הכללית. חוץ מזה, המשחקיות עצמה מותחת ומהנה למדי, והיא עמוקה. יש המון מקום להתמקצע, וגם דיברתי על כך.
איזה מן ביקורת זאת!?
מזה פה?! זומביט!?
חצי ביקורת אומרים כמה שכל הדברים החדשים שהוסיפו מעצבנים וגימיקיים מיותרים ואז נותנים למשחק 93!??!
חוץ מהגרפיקה, הסאונד והקרבות בוסים לא שיבחת כלום במשחק!
ולא דיברת על הCQC! למה באף ביקורת לא מדברים על זה?! אני רוצה להבין איך משתמשים בזה והכל ובשום ביקורת לא אומרים איך זה עובד!
למרות שכבר ענו לך על השאלה, אני אומר זאת שוב: ה-CQC אינו חידוש גדול בסדרה. אפשר לחנוק מאחור, אפשר להפיל את היריב בחוזקה לרצפה ולעלפו, ואפשר לחקור. לעלף שחקנים במכה מיוחדת ולחנוק מאחור היינו יכולים לעשות גם ב-MGS2, מה שמשאיר אותנו עם אופצית החקירה, שלא משפיעה או מחדשת בשום צורה על המשחקיות.
תיקון טעות מטאל גיר קיים מימי הנס והוא לא התחיל על הפליסטישיין.
דיברתי על סדרת Metal Gear Solid, ולא על סדרת Metal Gear, שאכן התחילה את דרכה על ה-Nes.
אבל הכתב צודק בקטע הזה. המשחק צריך לתת לך תגמול מוחשי לאתגר שהוא מציב. ברגע שהוא נותן לך קיצורי דרך, כאשר התוצאה אם עשית את זה בדרך הקשה או בדרך הקלה אותו דבר, זה דבר ממש לא טוב. בטנצ'ו למשל, יכולת לגמור את המשחק גם ע"י ריצה מהירה כמו טמבל באמצע המסך כשכל העולם רואה אותך, אבל בשביל לחשוף גם את כל שאר הדברים שהמשחק מציע, אתה חייב לבחור בדרך ההתגנבות. בקשר לעובדה שהמשחק מאפשר אופציות- כן, יש אופציות שעצם העובדה שמשחק מאפשר אותן, זה מוריד מערכו, למרות שהשחקן יכול לבחור לא להשתמש בהן! לדוגמא גרנדיה 2. המשחק היה ממש קל מידי, ואחת הסיבות לכך היא שנקודות השמירה בדנג'נים נתנו לך ריפוי מלא חינם. נכון, אתה יכול לבחור לא להשתמש בו, אבל עצם העובדה שהמשחק נותן לך את האופציה, זה כבר מספיק בשביל לראות זאת כחיסרון, כי באותה מידה יכולת לקחת כל משחק ו"להמציא" אתגרים משלך כמו לא להפגע בכלל וכאלה. אבל ביקורות צריכות להתייחס לסביבה שהמשחק עצמו יוצר.
מסכים לחלוטין.
אני לא טהרן גדול של השפה העברית, אבל...
בתקציר הביקורת נכתב "חוויה מרשימה מאוד - אפילו שהיא מחוספסת בצדדים"...
הדוד סאם השתלט על מערכת ויגיימס מאז שעזבתי?
אודה לך אם תסביר את עצמך...
MGS הוא משחק התגנבות. ברגע שקנית אותו הצהרת ברבים שאתה מעוניין במשחק התגנבות. אתה מעוניין לעבור אותו בדרך מסויימת ואף אחד לא צריך למשוך אותך עם תגמולים בשביל שתשחק בדרך הזאת, זה הכיף שלך.
העניין לא מסתכם רק בעובדה שהמשחק מאפשר לך לרוץ קדימה, אלא גם בכך שהאויבים מורידים לך מעט כוח כשהם מגלים אותך. כך, נוצר מצב שגם אם התגליתי ובאמת בא לי להתחיל מהתחלה, אני צריך לחכות כמו טמבל במשך 2-3 דקות עד שהם יהרגו אותי. כן, שמעתם נכון. לוקח להם 2-3 דקות להרוג אותי כשאני עומד במקום. מדובר ברמת הקושי הבינונית, ולא הקלה ביותר. אז איזה מן איזון זה, כשמצד אחד השומרים חשדנים בצורה מטורפת, ומצד שני כשהם מוצאים אותך אז הם בקושי פוגעים בך? זה פשוט גורם לך להרגיש דביל לחכות כל פעם כשמגלים אותך. תוסיף לזה את האופציה לרוץ קדימה בלי כאבי ראש, ותגיע למסקנה שהמפתחים צוחקים לשחקן בפנים.
העניין לא מסתכם רק בעובדה שהמשחק מאפשר לך לרוץ קדימה, אלא גם בשל העובדה שהאויבים מורידים לך מעט כוח כשהם מגלים אותך. כך, נוצר מצב שגם אם התגליתי ובאמת בא לי להתחיל מהתחלה, אני צריך לחכות כמו טמבל במשך 2-3 דקות עד שהם יהרגו אותי. כן, שמעתם נכון. לוקח להם 2-3 דקות להרוג אותי כשאני עומד במקום. מדובר ברמת הקושי הבינונית, ולא הקלה ביותר. אז איזה מן איזון זה, כשמצד אחד השומרים חשדנים בצורה מטורפת, ומצד שני כשהם מוצאים אותך אז הם בקושי פוגעים בך? זה פשוט גורם לך להרגיש דביל לחכות כל פעם כשמגלים אותך. תוסיף לזה את האופציה לרוץ קדימה בלי כאבי ראש, ותגיע למסקנה שהמפתחים צוחקים לשחקן בפנים.
יום טוב וסלמתק על כל ישראל.
וואו, שמתי לב לתגובה הזאת מהר :X בכל מקרה, ממש לא נכון :/
למה צריך לחכות 2-3 דקות עד שהם יהרגו אותך? קח גלולת מוות ותתחיל את הקטע מחדש אם אתה רוצה. אם לא בא לך, רוץ קדימה ותעבור לאיזור הבא.
העניין לא מסתכם רק בעובדה שהמשחק מאפשר לך לרוץ קדימה, אלא גם בשל העובדה שהאויבים מורידים לך מעט כוח כשהם מגלים אותך. כך, נוצר מצב שגם אם התגליתי ובאמת בא לי להתחיל מהתחלה, אני צריך לחכות כמו טמבל במשך 2-3 דקות עד שהם יהרגו אותי. כן, שמעתם נכון. לוקח להם 2-3 דקות להרוג אותי כשאני עומד במקום. מדובר ברמת הקושי הבינונית, ולא הקלה ביותר. אז איזה מן איזון זה, כשמצד אחד השומרים חשדנים בצורה מטורפת, ומצד שני כשהם מוצאים אותך אז הם בקושי פוגעים בך? זה פשוט גורם לך להרגיש דביל לחכות כל פעם כשמגלים אותך. תוסיף לזה את האופציה לרוץ קדימה בלי כאבי ראש, ותגיע למסקנה שהמפתחים צוחקים לשחקן בפנים.
אני עוד זוכר אותך מדיון הקנוניה של Valve ששורפת תינוקות בתנור בזמן שהם צוחקים לשחקנים בפנים במקום להוציא Patch שיעזור להם... וזה היה כמה ימים לפני שהם הוציאו את הPatch ככה שהפעם אני לא הולך להתרגש מההגזמות חסרות השחר שלך.
נכון, עצם העובדה שלוקח לאוייבים 2-3 דקות להרוג אותך זה באמת דבר מעט מטריד. זה בדיוק הדבר שהתלוננתי לגביו לפני כמה שבועות בדיון על המשחק בפורום. אבל מפה ועד לומר שHideo Kojima צוחק לאנשים בפרצוף? קיבינימט...
ואתה שוכח נקודה קריטית. להתגנב אחרי שהאוייבים גילו אותך זה גם חלק מהמשחק. לברוח מהם ולנסות למצוא מקום מסתור או לנסות להמשיך במשימה ולהתגנב בזמן שהם מחפשים אותך באופן אקטיבי זה גם חלק מהמשחק. אתה לא אמור להתאבד ולנסות שוב. אתה אמור להתחבא ולנסות שוב.
אני עוד זוכר אותך מדיון הקנוניה של Valve ששורפת תינוקות בתנור בזמן שהם צוחקים לשחקנים בפנים במקום להוציא Patch שיעזור להם... וזה היה כמה ימים לפני שהם הוציאו את הPatch ככה שהפעם אני לא הולך להתרגש מההגזמות חסרות השחר שלך.
נכון, עצם העובדה שלוקח לאוייבים 2-3 דקות להרוג אותך זה באמת דבר מעט מטריד. זה בדיוק הדבר שהתלוננתי לגביו לפני כמה שבועות בדיון על המשחק בפורום. אבל מפה ועד לומר שHideo Kojima צוחק לאנשים בפרצוף? קיבינימט...
ואתה שוכח נקודה קריטית. להתגנב אחרי שהאוייבים גילו אותך זה גם חלק מהמשחק. לברוח מהם ולנסות למצוא מקום מסתור או לנסות להמשיך במשימה ולהתגנב בזמן שהם מחפשים אותך באופן אקטיבי זה גם חלק מהמשחק. אתה לא אמור להתאבד ולנסות שוב. אתה אמור להתחבא ולנסות שוב.
כמו שהצעתי, אפשר לקחת גלולת מוות ולסיים את זה בתוך 5 שניות. אם רוצים, אפשר להמשיך להתחבא, אבל אני בחרתי באופציה הזו רק כפעמיים. אומנם יש לי סבלנות, אבל עד גבול מסוים. כבר קשה לי לחכות איזה כמה דקות טובות עד שה- Caution יעלם :/
אבל אם אחרי שאתה מתחבא אתה יכול להמשיך כאילו כלום לא קרה, איפה האתגר פה? נגד מה אתה מנסה לשחק?
אבל אם אחרי שאתה מתחבא אתה יכול להמשיך כאילו כלום לא קרה, איפה האתגר פה? נגד מה אתה מנסה לשחק?
לא שיחקת במשחק התגנבות בחיים שלך הא?
חלק מהדבר הזה שנקרא "התגנבות" כולל גם להתחבא במקומות מסתור ולמצוא את המקום המתאים בזמן המתאים להתחבא בו.
אחרי הכל אם גילו אותך בתחילת המשחק לא תרצה שבמשך כל ה-20 שעות משחק שיבואו אחרי זה ירדפו אחריך, נכון?