לכתב שסקר את החנות : לא הבנתי למה שאלת אותם שאלות שגם גיימר ותיק שנמצא מול המחשב 14 שנה , לא ידע לענות עליהם.
מה הקשר בין המקצוע שלהם לשם של דמויות במשחקי מחשב,
הייתה צריך לשאול אותם למשל מה המשחק ה MMORPG הכי נחשב בשוק , או המשחק רשת פעולה שיצא לאחרונה ושצריך לצאת , אלו היו אמורות להיות השאלות.
מה אכפת לי כקונה משם של דמות במשחק או ממשחקים ישנים.
שים לב , השאלות שלך לא היו במקום וסתם נתת להם על ידע ציון נמוך ,
ודווקא מהסיקור שלך נראה שהחברה דווקר די מתמצאים במשחקים, אבל פשוט הם אנשים
רגלים ולא אובססיבים לגבי משחקים ובודקים כל פרט בו.
על אף שאני מסכים איתך, באופן כללי, שרמת השאלות בכתבות אלו לעיתים מוגזמות - אי אפשר לאמר שהן לא במקום. הרעיון בלשאול אדם על דמויות במשחקים הוא לא לבדוק אם הוא "אובססיבי" לגבי המשחק ובודק בו כל פרט, אלא לבדוק אם האדם ממש משחק במשחקים. בסך הכל, כמעט כל השאלות שנשאלו בכתבה הזו היו יכולים להענות בקלות רבה על ידי מי ששיחק במשחקים אלו, ובצורה זו הקורא אכן יכול לקבל את הרושם אם מוכרי החנות מכירים, אוהבים ומשחקים משחקים או לא.
לעופר: השאלות שלנו נועדו לבחון דבר אחד: מידת הידע הכללי בתחום המשחקים. אני לא באתי לבחון אם הם גיימרים שישבו מול המחשב כבר 14 שנה, אלא אם הם מוכרי משחקים שמכירים את התעשיה של השנים האחרונות ומודעים לכמה אבני דרך חשובות בתחום משחקי המחשב. השאלה על טקס מרפי היתה קלה בטירוף אם אי פעם שיחקת בסדרה. אם לא - אז לא.
הם לא ידעו כלום על הממורפג הכי חם בשטח - כמו מהי הדרגה הכי גבוהה שניתן להשיג בו - והם אפילו לא הצליחו לזכור בע"פ את השם של מטאל גיר אסיד, משחק שעומד לצאת, או של זלדה החדש.
ועוד לפני השאלון הם הודו שאינם מבינים במשחקים. מבחינת ויגיימס, יש מערכת ציפיות ריאליסטית לכל בעלי חנויות המשחקים בארץ, והיו לא מעט חנויות שעמדו היטב בשאלון שלנו.
אם הם לא גיימרים, זה עומד לרעתם. נקודה. אם אתה לא מכיר את התשובות לפחות למחצית השאלות ששאלנו, זו יכולה גם להיות סיבה לדאגה. אם אתה רוצה, אתה מוזמן לפתוח את ביקורות החנות מהעבר ולראות חנויות רבות עם ציונים של מעל 80 בשאלון, ואיך הדבר התבטא בציונם הכללי. שים לב שיש עוד אספקטים לא פחותים לחישוב הציון הכללי.
וזהו.