כתיבה על משחקי מחשב זה עבודה, והיא לא נעדרת אף אחת מהחסרונות של עבודות אחרות, ובהן - רפטטיוויות. אחרי שביקרת 30 משחקים עם ציון של 70, זה לא מלהיב במיוחד לכתוב את הביקורת ה-31 על משחק בינוני לחלוטין. אחרי שכתבת 50 כתבות בקרוב (מהן 49 הניבו לימים משחק לא מרתק במיוחד) - קשה להתלהב באמת ובתמים מהמשחק ה-51.
כתבה בה מתבכיינים בפני הקהל "קשה לי" היא מעצבנת ולא מעניינת, אבל כתבה בה מעמידים פנים כאילו מדובר במציאה של כל הזמנים -- לא יודע, אולי רק לי זה צרם ככתב לשעבר.
(לא שאני אומר שזה רע לעבוד כמבקר. לא הייתי מתמיד בסיפור שנתיים אם זה היה רע. אבל לכתוב כך וכך אייטמים בשבוע, כל שבוע, זה עניין שיש בו שחיקה לא מבוטלת)
אתה צודק לגמרי, אורי. הכתבה הזו הבהירה לי בצורה חד משמעית שכתיבה בויגיימס היא עבודה לכל דבר, משמע שהיא יכולה להיות גם תובענית. השאלה היא עד מתי גיא יעבוד בויגיימס. האם עבודה בויגיימס יכולה לקיים משפחה?
1. אורי, בניגוד לביקורות על משחקים שאמורות לסקר את המשחק בצורה אובייקיטית, כאן מדובר היה בטור סובייקטיבי. זה שהעבודה תובענית - זה נכון. וזה שלפעמים אין כוח - זה גם נכון. אבל זה לא סותר שום דבר ממה שכתבתי בכתבה.
סלח לי על ההתנשאות (ואתה יודע שמתנשא - אני לא), אבל צריך לעבוד קצת בעבודה "רגילה" בשביל להבין את המעלות של העבודה בויגיימס.
בתכל'ס, אני משער שיותר כיף להיות בבית, עם המון כסף, ולעשות רק דברים שאתה אוהב, אבל אין לי המון כסף...
מה לעשות, אני אוהב את העבודה ואני חושב שזו מציאה שחבלז. לא סתם אני מחזיק בה מעמד, תחת דורון/אמיר/ערן כבר קרוב לארבע שנים.
2. ולעניין הכספי - אם היה אפשר להחזיק משפחה רק מהעבודה הזו, האמינו לי שלא היה לי מקום עבודה נוסף. זה לא שיש לי המון זמן פנוי וזו היתה הדרך הטובה ביותר למלא אותו...
ולסיכומו של עניין - זה שאני אוהב את העבודה לא הופך אותה לקלה או לגן עדן עלי אדמות. אבל מבין כל העבודות האחרות שאני יכול לחשוב עליהן (כאלה שנגישות לי. "שחקן כדורגל בליגת העל" אני כבר לא אהיה), אני לא מצליח לחשוב על אחת טובה יותר.
אין ספק, העבודה "עצמה" יותר כיפית כמעט מכל עבודה שאני יכול לחשוב עליה ושזמינה בשוק באופן ריאלי (דגש על הכמעט). וכמו שגיא כתב בכתבה, העבודה נשמעת מאוד טוב גם כשמציגים אותה בפני אנשים (Chicks dig bad boys. Bad boys write for Vgames.). אבל בקושי אפשר לקרוא לזה פרנסה, בטח שלא פרנסה משתלמת. לא יודע, ככה זה היה בעבורי, לפחות. מצאתי את עצמי נותן המון שעות לשיפור והברקת הכתבות שלי, הרבה מעבר לנקודה שבה זה השתלם לי כלכלית. ויותר מזה - העבודה הזו שוחקת את הבנאדם נפשית, ובמהירות מרשימה למדי.
אפילו עבודות תיכון שהיו לי (עוזר טכנאי מזגנים, עוזר בחנות משקאות) יצאו לי משתלמות בערך פי 8, אם כי אני חייב להודות שלסחוב בלוני גז באמצע הקיץ זה לא הקטע שלי. מה שכן, העבודות המחורבנות האלה כן עזרו לי לממן משחקים והוצאות אחרות שהיו לי, והעבודה בויגיימס... לא ממש (שוב, כך זה היה אישית אצלי, בויגיימס כתבים שונים עושים עבודות שונות ועובדים בעומסים שונים.). גם היום אני מוצא את עצמי עובד בעבודות צדדיות פה ושם במקביל לחופשות והלימודים (אני מורה פרטי לבאס), וזה יוצא לי הרבה יותר משתלם. בכל מקרה, להחזיק משפחה עם עבודה כזאת בלבד? בלתי אפשר בעליל בשום מקרה שאני יכול לחשוב עליו.
----------------- " When I was a young man Sometimes I'd wonder What happened to time when it passed Then one day I found out That time just lands in prison And there it is held fast"
כמו שהוגדר - זוהי "עבודה" ולא "מקור פרנסה". אבל היי, כמו כל העובדים בא"ז - אני חיי על התקווה שיבוא יום ומישהו יגיד "היי, הכותבים האלה עושים עבודה די טובה. בואו נשתולל וניתן להם העלאה מרשימה במיוחד. 100 שקל לאדם, איך נשמע?"...
אני זוכר שהתחלתי לספר לאנשים שאני עובד במשחקי מחשב. התגובות, כמו בכתבה, אמינות לחלוטין. אחרי כמה זמן הגעתי למסקנה שזו העבודה החלומית השניה במעלה שלי, מיד אחרי מהנדס מזון וטועם במפעל גלידות, שצריך כל חורף להמציא עשרות טעמים חדשים ולאכול גלידה כל היום.
"מה זאת אומרת אי אפשר חמש שכבות שוקולד?!" הייתי צועק על הטכנאים הסרים למרותי, "היריבים שלנו הביאו טריפל שוקולד, אנחנו לא ישנים ולא הולכים הביתה עד שנדחוס פנימה יותר!". אולי נכניס פנימה גם דובדבנים, אני אחשוב לעצמי. אבל נאמר את זה לאומפה-לומפה אחרי שיתנו שעות נוספות.
Quote: הכותב המקורי Assaf ב 2005 /10 /10<br><p><font face="1" size="3">אני זוכר שהתחלתי לספר לאנשים שאני עובד במשחקי מחשב. התגובות, כמו בכתבה, אמינות לחלוטין. אחרי כמה זמן הגעתי למסקנה שזו העבודה החלומית השניה במעלה שלי, מיד אחרי מהנדס מזון וטועם במפעל גלידות, שצריך כל חורף להמציא עשרות טעמים חדשים ולאכול גלידה כל היום.</font></p><p><font size="3">"מה זאת אומרת אי אפשר חמש שכבות שוקולד?!" הייתי צועק על הטכנאים הסרים למרותי, "היריבים שלנו הביאו טריפל שוקולד, אנחנו לא ישנים ולא הולכים הביתה עד שנדחוס פנימה יותר!". אולי נכניס פנימה גם דובדבנים, אני אחשוב לעצמי. אבל נאמר את זה לאומפה-לומפה אחרי שיתנו שעות נוספות.</font></p><p><font size="3">כלכלת שוק וניהול הגון. </font></p>
תאמת, גם אני רוצה להיות כתב משחקים, ואפילו שלחתי אימייל, אבל אם יקבלו אותי(אמן!!!!!!!!!!!!)אז תהיה בעיה כי יש לי רק מחשב ולא PS2\XBOX. חבל כי אני מבין המון במשחקים!
אם מישהוא בעל השפעה שם למעלה קורא(או שומע) אותי,בבקשה לשלוח לי אימייל(אייסיקיו\מסנג'ר אין לי)!