באותה מידה כבר יכולתם להוציא את הכתבה הזו בתור ביקורת רשמית, היא בהחלט נראית כזו. אין כאן אפילו את הפריבילגיה של משחק מחשב שלגביו תמיד ניתן להשתמש במשפט הקבוע (אשר לעולם לא מיושם בפועל לצערינו):
"נקווה שבזמן אשר נותר עד ליציאת הכותר יטופלו הבעיות הנ"ל..." (בפועל כמובן בעיות בדמו תמיד יופיעו גם במשחק המלא).
מעולם לא שמעתם על כך שבPREVIEW אתם אמורים לסקר משחק בצורה ניטרלית אוביקטיבית?
מהכתבה הזו ניכר שלא שמעתם על זה.
אתה אומר שהכתבה לא היתה "ניטרלית ואוביקטיבית". אם אתה מתכוון לכך שכתבת הרשמים הראשוניים הזו היתה משוחדת או מוטה, אשמח לדעת לאיזה כיוון, ומה בדיוק גרם להטייה הזו לדעתך. כמו כל כתבה, גם זו נתנה את דעתו של הכתב שלנו, ואת ההתרשמות שלו מהמשחק - מה עוד היא אמורה לעשות? אם השעות הראשונות של המשחק לא מוצאות חן בעיניו, מתפקידו להגיד את זה ולנמק. לי נראה שהוא עשה עבודה טובה.
אבל PREVIEW של משחק אמור לחשוף את המשחק ואת הפיצ'רים שלו,לא את דעתו האישית של הכתב.
אה... למה? אתה לוקח את אחת התכונות השליליות המבוקרות ביותר של תקשורת המשחקים והופך אותה למאפיין חיובי. אני חושב שאתה מתבלבל בין להשליך דעה קדומה על משחק שמעולם לא ראית בגלל הנושא או המפתחים שלו, לבין להביע את דעתך הכנה, אך עדיין לא סופית, על משחק שיצא לך לחוות אותו, רק לא במשך זמן ארוך מספיק כדי לקבוע דעה מוצקה סופית. אם הכתב במקרה האחרון הזה יחביא ממך את דעתו, הרי שהוא מקדם מכירות ולא מבקר משחקים.
לא מבין מה הבעיה , הכתבה היא כתבת התרשמות מהשעות הראשונות במשחק. המשחק בידי הכתב והוא שיחק בו והוא יכול וצריך לכתוב את מה שהוא חושב על החוויה. זו לא כתבת בקרוב שמסקרת את מאפייני המשחק.
המגז** עושה עבודת עיתונאות ראויה, ומסרב להשתתף בהצגה שבה הכתב מעמיד פנים כאילו הכל עוד פתוח והמשחק אולי אולי יצא סבבה של דבר, רק כדי "להתאכזב" שוב בעוד חודשים מספר. למה המוסכמה המטופשת הזו, שכתבים צריכים לעשות שקר בנפשם וגם להטעות את קוראיהם? עוד לא ראיתי משחק אחד שהיה משמים ופגום בצורה מהותית ברשמים מוקדמים, והעפיל לרמה איכותית בגרסה הסופית. ההבדלים בין גרסה סופית לגרסת פיתוח שמשוחררת לעיתונות אינם מהותיים, ויש הבדל בין לתת למשחק ליהנות מהספק, ובין לשרות בהכחשה מתמדת מפני המציאות.
99.9% מהזמן, עיתונות המשחקים בוחרת בהכחשה. הכתבה הזו משתייכת לעשירית האחוז שבה נותנים לקורא בקרוב כמו שהוא אמור להיראות - כן, אמיתי, ואינדיקטיבי לגבי איכותו של המשחק. תהנו ממנה.
אם היו רק נותנים לי לכתוב על driv3r את מה שבראש שלי ב-E3, הייתי יכול להרגיש קצת יותר שמח כשנתנו לו 63 חודשיים אחר כך...