אחלה מדריך... אני מתכנן לקנות את המשחק... אבל בינתיים אני בדילמה אם לקנות כרטיס מסך חדש (ה-9800P שלי נשרף), או לשכוח משידרוגים מטופשים ויקרים ולצאת בקניה זולה של בוקס 360 וזהו...
-----------------
אמר רבי עקיבא: "אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה. על רגל אחת- זו כל התורה."
אחד מתוך 48 ליתר דיוק. וכנראה שכשמישהו מוצא משהו רע במשחק אחרי שכל האחרים מתעוורים מכמות ההייפ אז אפשר פשוט להתעלם ממנו.
אתה יודע מה, בלי לשים על כל הכתבים: אני אוהב את המשחק!
לא יודע מה עם ההייפ, מה אכפת לי מה חשבו או אמרו שהמשחק יהיה, אני משחק במשחק כבר מעל 50 שעות ונהנה מכל רגע. בסדר, אז לפעמים אתה יכול למצוא בעיות ב-AI. אתה פשוט אומר בסדר וממשיך לשחק כאילו לא קרה כלום. לא צריך להגיד: חרא AI, זה חרא משחק. לא צריך להתייחס למשחק כאל מושלם. לכל משחק יש את הפאקים שלו, ופשוט צריך להתמודד איתם. ואחרי שמתעלמים מהם (דבר קל מאוד אם לא מחפשים אותם בכוח), יוצא לך משחק עם עולם ענקי, עם אקשן מעולה, משימות מקוריות מאוד,עלילה טובה וגם המיני משחקים כיפיים. באמת אחד המשחקים הטובים ששחקתי בהם אי פעם, התחושה שמשחקים בו היא שונה מכל משחק אחר ששיחקתי בו.
ציטוט: הכותב המקורי PSImaster ב 2006 /04 /29
אם זה משחק מעולה אז Morrowind משחק מושלם. וכולנו יודעים את האמרה על משחקים מושלמים.
ואל תגיד לי ש Morrowind פחות טוב. אלא אם אתה משחק ב360. זה יסביר הכל.
Morrowind משחק פחות טוב. אני רציני. השוואה קטנה:
אפשרות השיחה: ב-Morrowind ממש לא היה עומק, כמעט כל הדמויות במשחק לא דובבו, פשוט ללחוץ ולראות מה יקרה (גם שברוב המקרים הטקסטים חזרו על עצמם)
מערכת הקרב: שופרה בטירוף ב-OB, עכשיו אפשר לעשות כל מיני מתקפות מיוחדות, הנשקים אוזנו, ופשוט יותר כיף להילחם בלי כל הזמן לפגוע באוויר ולהחמיץ.
קסמים- מבחר רחב יותר.
משימות צדדיות מקוריות ומגניבות יותר.
עולם חי הרבה יותר.
וגם גרפיקה טובה יותר, דבר שבהחלט עוזר ומוסיף כשאתה חוקר עולם ענקי.
לא שכל הדברים הופכים את Morrowind למשחק לא טוב, פשוט OB הוא שיפור עצום שלו, ואני לא מבין איך אפשר בכלל להגיד שMorrowind יותר טוב.
אפשרות השיחה: ב-Morrowind ממש לא היה עומק, כמעט כל הדמויות במשחק לא דובבו, פשוט ללחוץ ולראות מה יקרה (גם שברוב המקרים הטקסטים חזרו על עצמם)
מה אתה, צוחק עלי? ברצינות. כמות הטקסט הייתה ענקית בהשוואה. בגלל זה לא היה דיבוב לרובה. היא גם הייתה עמוקה, אימרסיבית, שלא כמו הדיבוב בOB אשר כל כך שטחי, חוזר על עצמו, והמדובב משתנה תוך כדי דיבור שזה פתטי.
"ללחוץ ולראות מה יקרה". בדיוק. יכולת הSpeechcraft שלך תלויה ביכולת של הגיבור, לא ביכולתך עם המיני-משחק העלוב.
כנראה לא קראת את החלק של ה"מעט אפשרויות" בלינק שהבאתי.
מערכת הקרב: שופרה בטירוף ב-OB, עכשיו אפשר לעשות כל מיני מתקפות מיוחדות, הנשקים אוזנו,
אם אתה קורא להסרת כמעט חצי מכל הנשקים "איזון". הם היו כבר מאוזנים בMW וגם בDF וגם בArena.
ופשוט יותר כיף להילחם בלי כל הזמן לפגוע באוויר ולהחמיץ.
כן, כי בחיים האמיתיים אנחנו תמיד נפגע באויביינו. זה לא "להחמיץ" זה נקרא שהאויב התחמק מהמתקפה. פשוט שזה "מסובך מדי" לעשות אנימציה לכל התחמקות, אז עשו ש"תפספס".
קסמים- מבחר רחב יותר. לא נכון. יש פחות קסמים.
משימות צדדיות מקוריות ומגניבות יותר. אני לא מסכים, אבל זה עניין של טעם.
עולם חי הרבה יותר. לא הרבה, אבל לפחות אנשים זזים ממקום למקום. וראינו את זה מזמן, ואז הם גם עשו דברים חוץ מלטייל.
וגם גרפיקה טובה יותר, דבר שבהחלט עוזר ומוסיף כשאתה חוקר עולם ענקי. בגרפיקת המינימום יש לי 2 FPS עם גרפיקה פחותה מזאת של MW. אם יש לך מחשב חזק, אז כן, אבל הם עושים זאת בכוונה כדי שתקנה מחשב חזק.
לא שכל הדברים הופכים את Morrowind למשחק לא טוב, פשוט OB הוא שיפור עצום שלו, ואני לא מבין איך אפשר בכלל להגיד שMorrowind יותר טוב. ואני לא מבין איך אפשר לקרוא לOB "טוב".
נ.ב-אני לא משחק על X360. לא כך זה נשמע.
אתה יודע מה, בלי לשים על כל הכתבים: אני אוהב את המשחק!
אני לא. עדיף לחכות לGothic 3 מלקנות את אריזת ההייפ הזאת. אם כי, יש לי תחושה מוזרה שG3 לא יהיה כמו קודמיו בסדרה...
בגרפיקת המינימום יש לי 2 FPS עם גרפיקה פחותה מזאת של MW.
וזאת הסיבה שאתה לא אוהב את המשחק.
סה"כ אפילו לא שחקת בו, רק קראת עליו, וברגע שהוא לא פעל לך על המחשב- הכרזת עליו כחבילת הייפ גרועה
ממש לא - אני משתמש ב Oldblivion כבר כחודש (לא שאני משחק חודש - שיחקתי כ20 שעות) והוא רץ די טוב, 15 FPS רוב הזמן, עם הרבה באגים אבל גרפיקה בכלליות יותר טובה מMorrowind. דיברתי על המינימום ה"רגיל" של Oblivion.
ממש לא - אני משתמש ב Oldblivion כבר כחודש (לא שאני משחק חודש - שיחקתי כ20 שעות) והוא רץ די טוב, 15 FPS רוב הזמן, עם הרבה באגים אבל גרפיקה בכלליות יותר טובה מMorrowind. דיברתי על המינימום ה"רגיל" של Oblivion.
ואיפה ראית אותי קורא למשחק "גרוע"?
כל התגובות שלך באו להציג את המשחק בצורה רעה, כאילו שהמשחק הוא משחק ריק מתוכן ומלא בהייפ. הרי כל הדיון הזה נגרם בגלל שהראת כמה לא שווה לקנות את המשחק
והמשחק באמת כזה, אך אינו "גרוע". Big Rigs הוא משחק גרוע. World War II Combat: Road to Berlin הוא משחק גרוע. Gods and Generals הוא משחק גרוע. Oblivion מצד שני, הוא משחק כה בינוני שזה פשוט מצחיק להשוות את כמות ההייפ עם משחק שווה בערכו לOB כמו למשל Space Hack.
אילולי הגרפיקה והמוניטין של קודמיו בסדרה OB לא היה מקבל מעל 75 אף לא באתר אחד. שלא לדבר על הצ'ק שבא עם הדיסק...
והמשחק באמת כזה, אך אינו "גרוע". Big Rigs הוא משחק גרוע. World War II Combat: Road to Berlin הוא משחק גרוע. Gods and Generals הוא משחק גרוע. Oblivion מצד שני, הוא משחק כה בינוני שזה פשוט מצחיק להשוות את כמות ההייפ עם משחק שווה בערכו לOB כמו למשל Space Hack.
אילולי הגרפיקה והמוניטין של קודמיו בסדרה OB לא היה מקבל מעל 75 אף לא באתר אחד. שלא לדבר על הצ'ק שבא עם הדיסק...
שחקת בכלל בSpace hack? ממש להשוות ביניהם זה לא בסדר... משחק Budget ממש גרוע לעומת OB....
ואל תגיד לי שבאמת אתה חושב שהמפתחים שלחו צ'ק עם הדיסק.
ואיך לעזאזל הייפ משפיע על הציון?
קח לדוגמא את Daikatana, משחק מלא הייפ, שנכשל בטירוף.
או דוגמא יותר חדשה: Fable, שכל מי שלא אהב אותו הביע את זה ולא ריחם על המשחק.
לסיכום, זה לא יגמר, אתה חושב שהמשחק לא טוב, אני חושב שהוא מעולה.
כל אחד והטעם שלו.
שאלה אחרונה: למה שחקת במשחק 20 שעות אם אתה חושב שהוא כזה משחק בינוני?
שחקת בכלל בSpace hack? ממש להשוות ביניהם זה לא בסדר... משחק Budget ממש גרוע לעומת OB.... כן. לא. מלבד ההייפ והגרפיקה הם שווים.
ואל תגיד לי שבאמת אתה חושב שהמפתחים שלחו צ'ק עם הדיסק. ואיך לעזאזל הייפ משפיע על הציון? איך לא? כמה משחקים לא ידועים קיימים ברשימת ה"Editor's Choice" של גיימספוט לעומת מפלצות תקשורתיות? היחס פשוט מחליא, והוא רחוק מהמציאות.
קח לדוגמא את Daikatana, משחק מלא הייפ, שנכשל בטירוף. ג'ון שכח את המעטפות עם הכסף. וברצינות? כל עוד יש למשחק המון הייפ והוא לא גרוע מעבר למה שהמבקר יכול לסבול הוא יקבל 90 בגיימספוט.
או דוגמא יותר חדשה: Fable, שכל מי שלא אהב אותו הביע את זה ולא ריחם על המשחק. דוגמה למה? קורה גם פה.
לסיכום, זה לא יגמר, אתה חושב שהמשחק לא טוב, אני חושב שהוא מעולה. מסכים.
כל אחד והטעם שלו.
שאלה אחרונה: למה שחקת במשחק 20 שעות אם אתה חושב שהוא כזה משחק בינוני? שאלת אותי לפני כמה הודעות איך אני יודע שהוא בינוני מבלי ששיחקתי בו... רציתי לבדוק מה פשר כל ההייפ והאם באמת יש משהו שווה בOB. טעיתי.
מה שמפריע לי זה שאתה חושב באמת (לפי מה שאתה אומר) שהמפתחים משחדים את המבקרים. טענה כל כך מפגרת. וזהו. נגמר. Enjoy G3/Space Hack
לא נהנתי מSH כמו שלא נהנתי מOB, ואני בספק אם G3 יהיה טוב כמו השני. מקווה שכן, אבל מנסיון... לא.
מה שבאתי להביע עם השאלה זה איך שההייפ מצליח לעשות שטיפת מוח למי שקורא ביקורות באתרים "מקצועיים" שכמות GS בלי זהירות. והמפתחים - הם כן משחדים את האתרים. לא בדרך ישירה כמו שבציניות ציינתי, אלא דרך כמויות הטרפיק שהם מקבלים מכל בלון נפוח; הרי אם למשחקים לא היו מחלקות פרסום ענקיות, מי היה הולך לראות איזה אתר לא חשוב כמו GS, שלא לדבר על לשלם לו בשביל מידע מהיר, עדכני יותר על משחקים לא ידועים? אבל זה דיון לפעם אחרת.
הוא לא משחק טוב,הוא המשחק הכי טוב שיצא אי פעם למחשב.
...
ציטוט: הכותב המקורי nrg ב 2006 /05 /02
לפעמים הטפשות של אנשים מפליאה אותי
כנ"ל.
ריק מתוכן? הוא לא ריק מתוכן, הוא מפוצץ באותו תוכן משעמם שחוזר על עצמו. 20 שעות משחק מספיקות בהחלט בכדי לגבש דעה סופית על כל משחק חוץ מMMORPGs. אנשים בימינו, רובם פשוט לא טורחים לקרוא. או לחשוב.
עצוב לראות שעדיין יש פה אנשים שלא יודעים מה זו דעה( ולא יודעים גם לקרוא משפט די פשוט כמו "שיחקתי כ20 שעות"). כלומר, לקרוא למישהו טיפש כי הוא לא אוהב את אובליביון? לקבוע שהוא בכלל לא שיחק במשחק כי הוא אומר שמורווינד יותר טוב? זה רע כמעט כמו להגיד שמישהו לא שיחק בדום 3 כי הוא חושב שזה משחק גרוע ולא מפחיד! וכשמדברים על סדרת TES אז בכלל, כי הדעות של אנשים עליה הן בכלל חלוקות לגמרי.
ציטוט: הכותב המקורי Kurt_Hectic ב 2006 /05 /02עצוב לראות שעדיין יש פה אנשים שלא יודעים מה זו דעה( ולא יודעים גם לקרוא משפט די פשוט כמו "שיחקתי כ20 שעות"). כלומר, לקרוא למישהו טיפש כי הוא לא אוהב את אובליביון? לקבוע שהוא בכלל לא שיחק במשחק כי הוא אומר שמורווינד יותר טוב? זה רע כמעט כמו להגיד שמישהו לא שיחק בדום 3 כי הוא חושב שזה משחק גרוע ולא מפחיד! וכשמדברים על סדרת TES אז בכלל, כי הדעות של אנשים עליה הן בכלל חלוקות לגמרי.
הבן אדם אומר שהמשחק גרוע
לא גרוע לטעמו,אילא פשוט גרוע.
הבן אדם קובע לי שאני לא אוהב את המשחק שמא,חס וחלילה,הוא משחק טוב,אילא בגלל שיש סביבו הייפ.
הבן אדם קובע לי שהציונים הטבים שלו לא נובעים מזה שאולי הוא באמת משחק טוב ויש אנשים שאוהבים אותו,אילא בגלל הייפ שהיה סביבו.
אז אני אומר שהוא טיפש.
קביעת עובדה אבסולוטית.
----------------- איך זה שתמיד הגנבים יוצאים טובים בסרטים?
Quote: הכותב המקורי Wan7ed ב 2006 /04 /28<br><font face="1" size="3">אחלה מדריך... אני מתכנן לקנות את המשחק... אבל בינתיים אני בדילמה אם לקנות כרטיס מסך חדש (ה-9800P שלי נשרף), או לשכוח משידרוגים מטופשים ויקרים ולצאת בקניה זולה של בוקס 360 וזהו...</font>
קנה 360.
בתור מישהו שקנה עכשיו מחשב- זה ממש מעצבן להוציא 4000 שקל (יותר אבל לא משנה) ועדיין להתפשר על הגדרות בינוניות.
אני כל יום תוהה האם הייתי צריך ליבא את הקונסולה הסינית מפליי אסיה.