Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > כתבות > תגובה לכתבה “הפנינג המשחקים 2006”
תגובות : 6
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 02/06/2006 21:00:30
תגובה אחרונה: 03/06/2006 04:33:50

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של choopy ציטוט choopy
02/06/2006 22:25:40 #1

מה, אתה צוחק עלי? הכתבה חיובית ברובה הגדול. להפך, היא עוד סלחנית - התגובות שניתן לקרוא בפורומים של גיימר ובעיקר של גיימר.פרו פי כמה וכמה יותר הרסניות וחריפות.

הדוגמא שנתת לגבי האבא לשני ילדים - זו הוספה שלי לכתבה הזו. מדובר באבא שפגשתי ודיברתי איתו בשעה תשע בערב, אחרי שהילדים שלו הגיעו לתערוכה ב-12 בבוקר ועדיין לא שיחקו אפילו משחק אחד. מה, אתה חושב שהמצאתי את זה? ניצן יכול בעצמו להעיד, הוא היה שם והקשיב לתלונה של הבן-אדם הזה.

אני הייתי בכל האירועים של גיימר עד כה (חוץ מההוא בחיפה), כולל האירוע בדיזינגוף סנטר לפני חמש או שש שנים, ואני אומר לך במפורש שיחסית לשנה שעברה שהיתה מאורגנת יפה ובהרבה עבודה (ובאמת אז פירגנו בגדול), הפעם מדובר בנפילה יחסית ובחוסר ארגון ברור, שממש פגע בחוויה.

מצד אחד, זה נכון שגיימר הם היחידים שמארגנים אירועים כאלו ולכן צריך לפרגן להם - ועובדה, אנחנו כל פעם מסקרים את האירועים הללו ונותנים להם פירסום, מפרגנים כשצריך ומעבירים ביקורת כשצריך. מצד שני, זה הרי לא אירוע בחינם - אתה משלם 60 שקל להכנס, 50 שקל לטורניר + הסעות ואוכל וכן הלאה, ואם התוצאה היא שהטורניר המרכזי מופסק הרבה לפני הסוף, שהמון שחקנים הלכו באמצע כי אחרי שהם חיכו שמונה שעות ויותר נמאס להם, ושכל מיני הבטחות לא ממומשות - על זה לא צריך לדווח?

ההפנינג הורכב ממספר חלקים. היו הרבה פלסמות שהציגו משחקים, וזה היה באמת מרשים. גם הדוכנים של החברות השונות היו מאורגנים מאי פעם בעבר. אבל חלק לא קטן מהמשחקים שהבטיחו לא הופיעו, והיו הרבה פחות מדי מחשבים / קונסולות / מכשירים יחסית לכמות הרבה של אנשים שהיו בצהריים. אחרי-הצהריים, שכבר היה פחות לחץ, חצי מהמציגים כבר קיפלו את העסק ולמי שהגיע אז לא נשאר כמעט מה לראות. אני הגעתי לשם בסביבות שש בערב והיה בלגן גדול, לחץ באיזורים של הטורנירים, המון עשן באוויר וכמויות זבל ולכלוך על הרצפה שהיו באמת מתחת לכל ביקורת - אפילו באוטומוטור בפסח, שהיו בה מאות אלפי אנשים, לא היה מלוכלך כל כך. החלק של אליפות הארץ למשחקי מחשב, ובעיקר האירוע המרכזי של אליפות ה- CS נחל כשלון חרוץ, ואם אתה לא מאמין לי פשוט תקרא בגיימר.פרו את התגובות של הנוכחים.

העובדה היא שהחבר'ה האלה שילמו 110 שקלים עבור אליפות, ולא קיבלו תמורה עבור הכסף. והם כנראה גם לא הולכים לקבל החזר, למרות שגם הצוות של גיימר יודע שהיתה פאשלה והודה בזה. וזאת למרות שהפעם, לדברי ניצן, האירוע כנראה החזיר את עצמו בגדול ואולי אפילו הרוויח.

בשורה התחתונה - על מה אתה מבסס את טענתך שהכתבה לא אובייקטיבית? אתה הרי אומר בעצמך שלא היית שם... קרא קצת את התגובות הארסיות שיש בגיימר על האירוע הזה, אולי זה יתן לך קצת יותר רקע על הבלגן שהלך שם, ועל האכזבה מכך שגיימר הבטיחו באמת גדולות ונצורות ("להביא את E3 לארץ") והרבה מזה פשוט לא קיימו.

-----------------

יובל בירב,

עורך משנה, Vgames.co.il

אווטאר
choopy
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט GhostDog
02/06/2006 22:51:34 #2
ציטוט: הכותב המקורי choopy ב 2006 /06 /02

מה, אתה צוחק עלי? הכתבה חיובית ברובה הגדול.

לא מקבל. הכתבה שופעת שליליות. אבל יכול להיות שזה רק אני..

להפך, היא עוד סלחנית - התגובות שניתן לקרוא בפורומים של גיימר ובעיקר של גיימר.פרו פי כמה וכמה יותר הרסניות וחריפות.

בסה"כ שמעתי באמת כמה תגובות רעות, אבל לא בכזו חד משמעיות - שמעתי גם הרבה תגובות טובות.

הדוגמא שנתת לגבי האבא לשני ילדים - זו הוספה שלי לכתבה הזו. מדובר באבא שפגשתי ודיברתי איתו בשעה תשע בערב, אחרי שהילדים שלו הגיעו לתערוכה ב-12 בבוקר ועדיין לא שיחקו אפילו משחק אחד. מה, אתה חושב שהמצאתי את זה? ניצן יכול בעצמו להעיד, הוא היה שם והקשיב לתלונה של הבן-אדם הזה.

לא אמרתי שהמצאת - אמרתי שזה מעליב את האינטיליגציה!

יובל, זו דוגמא גרועה ! ממתי אבא עצבני ולחוץ שאין לו מושג בכלום הוא אמת מידה למשהו? לא היה עדיף לשאול איזה שניים שלושה גיימרים? אני בטוח ששאלתם, לא היה עדיף לשבץ את זה בכתבה?

אני הייתי בכל האירועים של גיימר עד כה (חוץ מההוא בחיפה), כולל האירוע בדיזינגוף סנטר לפני חמש או שש שנים, ואני אומר לך במפורש שיחסית לשנה שעברה שהיתה מאורגנת יפה ובהרבה עבודה (ובאמת אז פירגנו בגדול), הפעם מדובר בנפילה יחסית ובחוסר ארגון ברור, שממש פגע בחוויה.

לא יכול שלא להסכים, לא נכחתי שם - סומך עליך ומתבסס על תגובות שאכן כך המקרה.

מצד אחד, זה נכון שגיימר הם היחידים שמארגנים אירועים כאלו ולכן צריך לפרגן להם - ועובדה, אנחנו כל פעם מסקרים את האירועים הללו ונותנים להם פירסום, מפרגנים כשצריך ומעבירים ביקורת כשצריך. מצד שני, זה הרי לא אירוע בחינם - אתה משלם 60 שקל להכנס, 50 שקל לטורניר + הסעות ואוכל וכן הלאה, ואם התוצאה היא שהטורניר המרכזי מופסק הרבה לפני הסוף, שהמון שחקנים הלכו באמצע כי אחרי שהם חיכו שמונה שעות ויותר נמאס להם, ושכל מיני הבטחות לא ממומשות - על זה לא צריך לדווח?

צריך לדווח. לא אמרתי שחובה לפרגן - אמרתי שחובה לדווח אובייקטיבית.

קודם כל - אני מודה על התגובה וההתייחסות, בסה"כ קיבלתי את דבריך ולמדתי מהם.
אבל אתה , בתור בן אדם שסיקר והיה בשאר מסיבות הרשת - חייב להרגיש חוסר מקצועיות שופעת מהכתבה. איפה ההשוואה לטורנירים קודמים? בינינו, כמעט בכל מסיבת רשת המון שחקנים הולכים באמצע. פעם זה בגלל שהיו חיבורי רשת לקויים (המסיבה הראשונה בגני התערוכה כמדומני), בין אם זה הפסקות חשמל (בדיזינגוף ) ובין אם זה סתם כי נמאס להם. (בעבר המסיבות היו יותר מ24 שעות, לאט לאט הם התקצצו והתקצצו..).

להגיד שזה ירידה דרסטית מפעמים קודמות? זו טעות. אם הוא היה מציג את זה ככישלון שחוזר על עצמו שוב ושוב זה היה נשמע אחרת.

להגיד שזה מחיר לא זול? אם כן,  איפה הייתם עד עכשיו? זה תמיד היה באיזור הזה ולפעמים יותר גבוה. שוב, אם הוא היה מציג את זה כמשהו שגורף זה כבר נשמע אחרת.

כמו שאמרתי - עניינים של ניסוח ועריכה, שנבעו מאיזשהו סוג של לקטול..(כך הרגשתי).

אני יכול להמשיך ולהמשיך, הייתה עוד פסקה שהרגה אותי,:

"אבל כבר בחמש החלו חלק מהביתנים לקפל את הציוד ואת המחשבים, ואיתם גם כמעט כל האטרקציות של האירוע, מלבד האליפות. "

??? איך אפשר להגיד שזה אובייקטיבי ולא סתם נשמע כמו תלונה טרחנית?

זה הרי ידוע מיום יומה הראשון של ההפנינג שהעיקר יהיה האליפות והוא יתקיים מאוחר בערב. כמו כן, זה ידוע גם מהתיכנון, וגם ממסיבות רשת קודמות,  שכלל הדוכנים וההפתעות נשארים עד שעה מסוימת (דווקא 17:00 זה יותר מאוחר מפעמים קודמות) ולאחר מכן עוזבים. מה יש לבעלי עסק שכזה לעשות בלילה, שהעיקר בו הוא מסיבת הרשת, הטורנירים, וה-א-ל-י-פ-ו-ת?

זה נראה לי ממש קנטרני מצידי להתמקח ולהתווכח על כל נקודה ונקודה, ואני גם לא חושב שמגיע לכתב(שכן השקיע וכן טרח והכין כתבה) דיון פתוח לגבי מהות הכתבה, אבל בסה"כ הרגשתי שהכתבה העבירה חוסר מקצועיות וחוסר אובייקטיביות, לא יודע מאיפה זה נבע, אולי עריכה, אולי תחקיר, אבל שוב  - התאכזבתי.

תוספת לאחר העריכה שלך :

מסכים עם מה שכתבת בפסקה הראשונה, כולל העניין עם ההחזר הכספי. אכן לא לעניין.

ובקשר לשאלה :

זה בדיוק העניין, אני מרשה לעצמי להיות אובייקטיבי דווקא בגלל שלא הייתי במסיבת רשת.

לא טענתי שהדברים שהוא הציג הם לא נכונים ולא קרו. יותר מזה, יכול להיות באמת שזו הייתה מסיבת רשת מתחת לכל ביקורת שקיבלה את מה שהגיעה לה. (למרות ששוב, שמעתי גם דעות סותרות). אבל אם לאחר שקראתי את הכתבה הזו, וכשאני חף מאינטרסים, הרגשתי שהיא כ"כ מוטה וכ"כ לא לעניין - כנראה שיש דברים בגו, אינך מסכים? לא הייתי כותב תגובה כזו ארוכה למען ההנאה..

-----------------

תבלו.

אווטאר
GhostDog
משתמש רגיל
רשום מ- 21/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
02/06/2006 23:01:55 #3

גוסטדוג (אורי?), אתה שם לב שכל הערת "זה חוסר פירגון\מקצועיות משווע מצידכם" שלך מסויגת מיד על ידך בהערת "אבל אולי זה רק אני"? קראתי את הכתבה ואני מתקשה למצוא את חוסר המקצועיות שאתה מדבר עליו. במיוחד השורה שעליה אתה מתלונן ושהבלטת בהדגשה. היא לא נראית לי פוגענית או בטעם רע בשום צורה.

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של choopy ציטוט choopy
02/06/2006 23:11:27 #4

וואללה, באמת שאין לי מושג מה יש לך נגד הדוגמא של האבא. הוא לא היה עצבני והוא לא היה לחוץ בכלל. להפך, הוא מכיר את ניצן ממזמן והוא מגיע לכל האירועים מאז ימי קיבוץ העוגן העליזים. ובכל זאת הוא בא לניצן שיברר מה קורה ולמה הילדים שלו יושבים ומתייבשים כבר שמונה שעות בלי לשחק בטורניר שבשבילו הם הגיעו. ממש לא בעצבנות ולא בכלל.
אם אתה רוצה דוגמאות של שחקנים עצמם, היה לפחות שחקן אחד שהגיע לניצן, דרש ממנו את הכסף בחזרה, וכשניצן אמר לו שאין החזרות הייתי בטוח שהוא (הילד) הולך להרביץ לו, עד כדי כך הוא היה עצבני. מפחיד...

לגבי המחיר - אני לא אמרתי שזה יקר. איפה אמרתי כזה דבר? זה החבר'ה שמגיבים בגיימר וגיימר.פרו שאמרו, ואני לא מסכים איתם. אם הלאן היה גם עובד כמו שצריך אף אחד לא היה מתלונן, לדעתי.

אני ממליץ לך לעבור שנית על הכתבה ולבדוק כמה מתוכה חיובית וכמה שלילית. אולי תתפלא לגלות שיותר מחצי חיובית ורק השליש האחרון (בערך) מעלה טענות שונות שכולן הועלו על ידי המבקרים באירוע. וזה באמת תואם לכך שחלק מהאנשים נהנו וחלק לא. אני מסכים, לעומת זאת, שהמסקנה "האירוע נכשל" איננה נכונה ואני אשנה אותה עכשיו, זה ניסוח לא טוב של ערן.

לגבי זה שחצי מהביתנים התקפלו לפני חמש - שמע, אולי לך זה לא מפריע, אבל בשש ואפילו בשמונה עדיין הגיעו אנשים, כולל הורים עם ילדים קטנים שרצו לראות משחקים ולא להשתתף בטורנירים. ואף אחד לא אמר להם בקופה (ניצן ישב בקופה) שרוב האטרקציות כבר לא שם. אני עמדתי שם וראיתי במו עיני.

לסיכום, אני לא רואה את החד-צדדיות או המגמתיות שאתה רואה, ובאמת שחיפשתי. בשנה שעברה היה הרבה יותר מרשים ומאורגן, ופירגנו בצדק. השנה יש ירידה משמעותית ברמה, ולדעתי יש בגלל זה מקום לביקורת אובייקטיבית.

אני גם אשמח לשמוע דעה של מישהו נוסף שהיה באירוע, ואולי יוכל להוסיף את הזווית שלו.

-----------------

יובל בירב,

עורך משנה, Vgames.co.il

אווטאר
choopy
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט GhostDog
02/06/2006 23:45:15 #5

להגיד לך את האמת, כבר ירדתי לרמת המתמטיקה - הלכתי וספרתי פיסקה פיסקה (שהביעו דעות, ולא היו סתם פיסקאות פותחות הומוריסטיות) ובחנתי אם התחושות שלי הן שליליות או חיוביות - והתוצאה נוטה בבירור לכיוון השלילי. (8-4, אם שאלת. או משהו כזה... רשמתי את זה איפשהו :-) )

אני חושב שאני אפסיק בשלב זה, אני מרגיש גם שהדיון מיצה את עצמו וגם שזה לא מכובד כלפי הכתב.
בוא נסכים שלא להסכים. אני מקבל את הדברים שכתבת בתגובה האחרונה אבל יש דברים שכנראה שונים מנקודת מבט אחת לשניה.

יחד עם זאת, אני אשמח להמשיך ולדבר, רק לא פה -  מייל, איסיקיו.. #vtarbut (אולי הגיע הזמן לנציגות רשמית של האתר בערוץ? :-) )

נ.ב

הייתי בטוח שהתגובה שלי מקודם לאורקה(אור?  ) עלתה, אבל עכשיו אני רואה שלא :

בסה"כ כתבתי פעם אחת "זה רק אני". זה נובע מזה שלמרות שיש לי תחושה חזקה כלפי הכתבה, אני מכיר בזה שלפעמים אני קורא ומבין דברים שונה מאנשים אחרים, לכן יתכן ואני טועה.

וכן,אורי.

מה קורה  

נ.ב 2

בטעות מחקתי את ההודעה הראשונה - רציתי למחוק את כל הדיון ולכתוב תגובה כבר בדיון שנפתח ע"י יובל...(בטעות)

בכל אופן למי שלא היה מעורה בעניין - כתבתי בהודעה הראשונה שלדעתי הכתבה לא טובה, יש פירוט בהודעות האחרות שלי.

בקיצור - יובל, אני לא ממשיך את הדיון פה, לכן חבל לי אם הנושא יהיה פתוח. אפשר לנעול/למחוק מבחינתי, הבנתי מה שהבנתי, קיבלתי תגובה מעורך האתר, ממש לא רוצה שזה יהפוך לדיון גדול יותר.

להת'.

-----------------

תבלו.

אווטאר
GhostDog
משתמש רגיל
רשום מ- 21/11/2003
ציטוט Blingbling
03/06/2006 04:33:50 #6
אם לא הייתי הולך לאירוע הייתי חושב שזאת סתם כתבה צרת עיין כלפי גיימר,בכל זאת האתר המתחרה עושה כתבה על אירוע של אתר אחר...אבל אחרי שהייתי אני חייב להגיד שהכתבה אפילו יותר מדי הוגנת ולא מדגישה מספיק את הביזיון שהיה שם.פעם ראשונה ואחרונה שאני הולך לאירוע כזה.את מנת ה PES שלי אני מעדיף לקבל בבית עם חברים.גועל נפש.

-----------------

אווטאר
Blingbling
משתמש רגיל
רשום מ- 06/11/2004

כל הפורומים>כתבות > תגובה לכתבה “הפנינג המשחקים 2006”
תגובות : 6
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: choopy
נכתב ב: 02/06/2006 21:00:30
תגובה אחרונה: 03/06/2006 04:33:50