כל הפורומים
>
כתבות
>
תגובה לביקורת על “Dreamfall: The Longest Journey”
תגובות : 3
עמוד
:
1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב:
14/06/2006 20:05:17
תגובה אחרונה:
14/06/2006 22:03:36
נושא
מחבר ההודעה
14/06/2006 20:05:17 #1
אוקיי , העלילה של המשחק הזה פשוט מוערכת יתר על המידה. היא בסדר אבל שום דבר קרוב לעלילה של המשחק הראשון. הדמויות פחות קוסמות ולא מצאתי את עצמי נסחף בסיפור כמו במשחק המקורי. לדרימפול אין את "זה" במחלקה הזו של המשחק.
הסיפור במשחק מתסכל , לא ענו על אף שאלה מזורגגת שעלתה , הסיום הוא פשוט ביזיון לשחקנים.
בשאר הדברים , לא שרק שאין למשחק את "זה" , אין לו בכלל דבר. משחקיות,פאזלים,אתגר הם מילים שהוצאו מהלקסיקון של המתפחים. הם פשוט נכחדו מהמשחק. השחקן מרגיש כמו נער שליחויות לכל אורך המשחק. יש קטע בארקדיה שמבזבזים יותר משעה בללכת ולחזור , להביא ולקחת דברים. זוועה אחת גדולה.
המעבר לתלת מימד הזיק למשחק. לשליטה החדשה על הדמות עוד מתרגלים אבל מסכי הטעינה התכופים , אם כי קצרים , ממש מוציאים את החשק. וזה לא עוזר שאתה צריך כל הזמן ללחוץ כדי ללכת , דבר שהופך לזוועה בגלל מסכי הטעינה ו"משחקיות" השליחויות שלו.
אוקיי , העלילה של המשחק הזה פשוט מוערכת יתר על המידה. היא בסדר אבל שום דבר קרוב לעלילה של המשחק הראשון. הדמויות פחות קוסמות ולא מצאתי את עצמי נסחף בסיפור כמו במשחק המקורי. לדרימפול אין את "זה" במחלקה הזו של המשחק.
הסיפור במשחק מתסכל , לא ענו על אף שאלה מזורגגת שעלתה , הסיום הוא פשוט ביזיון לשחקנים.
בשאר הדברים , לא שרק שאין למשחק את "זה" , אין לו בכלל דבר. משחקיות,פאזלים,אתגר הם מילים שהוצאו מהלקסיקון של המתפחים. הם פשוט נכחדו מהמשחק. השחקן מרגיש כמו נער שליחויות לכל אורך המשחק. יש קטע בארקדיה שמבזבזים יותר משעה בללכת ולחזור , להביא ולקחת דברים. זוועה אחת גדולה.
המעבר לתלת מימד הזיק למשחק. לשליטה החדשה על הדמות עוד מתרגלים אבל מסכי הטעינה התכופים , אם כי קצרים , ממש מוציאים את החשק. וזה לא עוזר שאתה צריך כל הזמן ללחוץ כדי ללכת , דבר שהופך לזוועה בגלל מסכי הטעינה ו"משחקיות" השליחויות שלו.
למשחק הזה ממש לא מגיע 80.
אגיב על דבריך בשני סעיפים ממוספרים, כי אני מנסה לבנות לעצמי תדמית של אדם עם חשיבה מתמטית.
1. כמובן שהכל עניין של טעם, אבל אני דווקא נהניתי מהעלילה עצמה. קצת קשה למצוא אותה עם כל התלת מימד המחורבן הזה והפאזלים המעפנים, אבל היא שם, והיא טובה מאוד. בקשר לסוף הפתוח והמבאס, אתה אכן צודק, אבל מלחשים שכנראה הסדרה תהפוך לטרילוגיה, אז כנראה שהשאלות הפתוחות ייסגרו במשחק הבא (שוב, אם יהיה כזה. אם לא, לDreamfall בהחלט לא מגיע "קולמוס הזהב").
2. בשאר הדברים אני מסכים איתך. במיוחד בקשר לשורה האחרונה. למשחק הזה ממש לא מגיע 80, מגיע לו 79.
79=80 , זה ברור שניתן למשחק 79 בשביל ההשפעה הפסיכולוגית של משחק שלא מגיע לרף ה 80. אני לא חושב שהייתי נותן לו אפילו 70.
האמת , לא יודע עד כמה אכפת לי מהמשחק השלישי. אם זה יקח עוד 6 שנים... ואם מגמת הקונסוליזציה והמיינסטרימיזציה תמשך עדיף כבר לזרוק את המגבת.
דרימפול ופרדייס שהיו אמורים להחיות במידה את הז'אנר כשלו נחרצות בביקורות והז'אנר נמצא במצב קריטי כרגע. אני מקווה שהמשחק מיוצרי MOS והמשחק Vampire Story יצילו את המצב.
אגב , רק אני נדהמתי לגלות שזו אותה מדובבת של אפריל ריאן מהמשחק הקודם? לא נשאר זכר מהקול במשחק הראשון.