כתבתם שקינג קווסט 4 הציג את האישה הראשונה שהייתה לגיבור ראשי ב1988 אבל מטרויד 1 שיצא ב1987 הוא זה שהציג את האישה הראשונה שהייתה לגיבור ראשי, סאמוס אראן...
אה וכן, סיירה הייתה חברה מעולה... חבל שהיא מתה יחד עם שאר כל המפתחות הטובות למחשב
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2004 /07 /12כתבתם שקינג קווסט 4 הציג את האישה הראשונה שהייתה לגיבור ראשי ב1988 אבל מטרויד 1 שיצא ב1987 הוא זה שהציג את האישה הראשונה שהייתה לגיבור ראשי, סאמוס אראן...
אה וכן, סיירה הייתה חברה מעולה... חבל שהיא מתה יחד עם שאר כל המפתחות הטובות למחשב
נכון אבל,אלא אם כן אני טועה, זהותה של סאמוס נחשפה רק בסוף המשחק ככה שזה לא בדיוק אותה "תעוזה" כמו שלסיארה הייתה באותה תקופה. (השחקן ידע מההתחלה שהוא משחק אישה וגם ,בלי לפגוע בסאמוס, היה לה קצת יותר אופי)
אני לא מוצא את עצמי מצטער על מותה הסופי של החברה, סיארה מתה כבר לפני שנים ושירת הברבור שלה הייתה Gabriel Knight 3.
מעניין יותר לדעת אם בוויונדי מתכוונים למכור את הזכויות של המשחקים של סיארה (כמו שהיה עם 3DO) או לשמור את הזכויות לעצמם? (אלוהים יודע למה, זה לא שהם עושים איתן משהו!)
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2004 /07 /13אתה משווה אופי של גיבורת משחק קווסט לגיבורת משחק הרפתקאה/פלטפורמה?
בכל מקרה, סאמוס היא זאתי שזכתה בכינוי The First Lady Of Video Games... ודי בצדק...
ציטוט מהכתבה: "היא החליטה ליצור את הדמות הנשית הראשונה אי פעם במשחקי מחשב..."
אז כן, סאמוס יכולה בהחלט להיות הגברת הראשונה של משחקי הוידאו, למרות שעובדת היותה אישה משפיעה על המשחק כמו שמריו מושפע ממורשתו האיטלקית. אולי אפילו פחות.
ותודה רבה על כל התגובות! ביום חמישי ככל הנראה עולה חציה השני של הכתבה, על שנות התשעים. Stay Tuned.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
שוב, כתבה מצויינת. אין לי הרבה מה להגיד על סיירה מפני שהמשחק היחיד שלהם ששיחקתי בו היה אש הדרקון מסדרת קווסט לתהילה למיטב זכרוני, והיה משחק נטול אפשרויות לגמרי. אבל לפי מה שהבנתי זה היה משחק חלש שלהם.
שוב, כתבה מצויינת. אין לי הרבה מה להגיד על סיירה מפני שהמשחק היחיד שלהם ששיחקתי בו היה אש הדרקון מסדרת קווסט לתהילה למיטב זכרוני, והיה משחק נטול אפשרויות לגמרי. אבל לפי מה שהבנתי זה היה משחק חלש שלהם.
תמשיך ככה בכתיבה.
תומר.
תודה רבה!
המשחק QFG5: Dragon Fire מופיע במקום בולט בחלקה השלישי של הכתבה, שיעלה ביום ראשון. הוא אכן משמעותי בתיאור נפילתה של סיירה.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
קניתי את המשחק בחמישים שקלים במוזלים של אופיס דיפו לפני כשנתיים.
הוא עלה חמישים שקלים יותר מידי-בקושי שלוש שעות של משחק.
בתיאור הקצר באתר כתוב מסע ארוך ומעניין. הייתכן שפיספסתי משהו ואפשר למשל לצאת מהאי הראשי במשחק?
יש שם בערך שמונה סוגים של מפלצות, זה לא משנה חוץ מהיכולות באיזה דמות בוחרים (מלבד הגנב, שיש להם את גילדת הגנבים. שזה שני חדרים שבאחד אפשר להתאמן, ובאחד לקנות קצת ציוד.) אין כמעט מקומות ללכת אליהם, ויש מעט אטרקציות של "ללכת לראות עמודים שמעופף בהם פגסוס" ולהלחם במפלצות. הדבר היחיד הטוב שאני יכול להגיד על המשחק הוא שיטת שיפור היכולות שלו-לפי שימוש ביכולת. אם שוחים הרבה, משפרים את יכולת השחיה והסיבולת למשל.
הכתבה טובה, אבל לדעתי שיבחת את פנטזמגוריה קצת יותר מידי.
בזמן שההפקה באמת מרשימה לזמנה המשחק עצמו פשוט גרוע. החידות קלות המשחק עצמו, למרות שבעת הדיסקים, קצר מאוד תוסיף לזה משחק גרוע מאוד מצד "השחקנים "(האימה האמיתית במשחק!) קטעי ווידאו שנראים כמו קטעים מתוך סרט סנאפ סוג ד' ודמות ראשית סתומה במיוחד וקיבלנו משחק עלוב במיוחד.
בזמן שההפקה באמת מרשימה לזמנה המשחק עצמו פשוט גרוע. החידות קלות המשחק עצמו, למרות שבעת הדיסקים, קצר מאוד תוסיף לזה משחק גרוע מאוד מצד "השחקנים "(האימה האמיתית במשחק!) קטעי ווידאו שנראים כמו קטעים מתוך סרט סנאפ סוג ד' ודמות ראשית סתומה במיוחד וקיבלנו משחק עלוב במיוחד.
אולי אתה צודק. אל תשכח שקשה לשפוט את המשחק בקריטריונים של היום; בזמנו הוא היה פורץ דרך מהרבה בחינות, הוא החזיר את ההשקעה ונחשב לאחד המשחקים הבולטים של החברה.
אולי אתה מתכוון למשחק השני בסדרה? שניהם היו עם FMV.
ותודה רבה על המחמאה לכתבה. אני חייב לציין שרק הכתיבה שלה באמת גילתה לי הרבה, במיוחד החלק שעומד להתפרסם ביום ראשון. קשה להאמין עד כמה מהר אפשר לאבד שליטה בעסק.
-----------------
פנטזמגוריה היה משחק גרוע גם שהוא יצא... גם המשחקים של לורה בו לא משהו...
המשחקים הכי טובים של סיירה (לדעתי בכל אופן), הם קווסט פור גלורי 3, ספייס קווסט 4 והבגידה בקונדור (זה יצא בהפצתם נראה לי)... באמת חבל שלא רשמתם על הבגידה בקונדור... אחד ממשחקי התפקידים הכי טובים למחשב...
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2004 /07 /16פנטזמגוריה היה משחק גרוע גם שהוא יצא... גם המשחקים של לורה בו לא משהו...
המשחקים הכי טובים של סיירה (לדעתי בכל אופן), הם קווסט פור גלורי 3, ספייס קווסט 4 והבגידה בקונדור (זה יצא בהפצתם נראה לי)... באמת חבל שלא רשמתם על הבגידה בקונדור... אחד ממשחקי התפקידים הכי טובים למחשב...
קרונדור! עם רי"ש אחרי הקו"ף. קונדור זה ציפור עם מוטת כנף גדולה. חברת Sierra אכן הפיצה את שני המשחקים של קרונדור, אבל החברה הפיצה בשנות התשעים עשרות משחקים, לומדות, תוכנות משרדיות וכו'. המיקוד שלי בכתבה היה רק על משחקים שפותחו בתוך Sierra, סדרות הדגל שלה.
הבגידה בקרונדור פותח ב-Dynamix, שנוכסה לחברה ב-1990. Dynamix המשיכה לייצר המון משחקים טובים בעבור Sierra, אבל אין טעם לציין את כולם. לא ציינתי את קרונדור, אלא נתתי דוגמה אחרת: Rise of the dragon.
-----------------
Hear, Hear!
אסף, ממש לא קשה לשפוט את פנטזמגוריה בראייה של היום. אם כשהוא יצא, הוא היה משחק גרוע במיוחד שלקח לי שלוש שעות לסיים (שלוש שעות! ועוד הבנתי שאני שיחקתי בו לאט יחסית...), היום אפשר להסתכל עליו בתור משחק שהיה אחראי בצורה מאוד מכובדת לפתיחת כל הז'אנר המזעזע של סרטים אינטראקטיביים. רק בגלל תת-הז'אנר הזה, יש אנשים שמאמינים שלרוברטה וויליאמס כבר שמור כיסא מיוחד בגיהנום.
בנוגע לסיירה, באופן כללי, אף פעם לא התלהבתי במיוחד מסדרת King's Quest שלהם. נכון, אי אפשר להכחיש שמדובר באחת מהחברות המשפיעות ביותר, בעיקר בעולם הקווסטים, אבל נו, גם סדרת האנימציה של פוקימון מאוד השפיעה על עולם סדרות האנימציה. זה לא מונע ממנו להיות מסריחה.
-----------------
Jayne: "Ten percent of nuthin' is...let me do the math here...nuthin' into nuthin'...carry the nuthin'..."
אסף, ממש לא קשה לשפוט את פנטזמגוריה בראייה של היום. אם כשהוא יצא, הוא היה משחק גרוע במיוחד שלקח לי שלוש שעות לסיים (שלוש שעות! ועוד הבנתי שאני שיחקתי בו לאט יחסית...), היום אפשר להסתכל עליו בתור משחק שהיה אחראי בצורה מאוד מכובדת לפתיחת כל הז'אנר המזעזע של סרטים אינטראקטיביים. רק בגלל תת-הז'אנר הזה, יש אנשים שמאמינים שלרוברטה וויליאמס כבר שמור כיסא מיוחד בגיהנום.
בנוגע לסיירה, באופן כללי, אף פעם לא התלהבתי במיוחד מסדרת King's Quest שלהם. נכון, אי אפשר להכחיש שמדובר באחת מהחברות המשפיעות ביותר, בעיקר בעולם הקווסטים, אבל נו, גם סדרת האנימציה של פוקימון מאוד השפיעה על עולם סדרות האנימציה. זה לא מונע ממנו להיות מסריחה.
קודם כל, ללורליי שאנון כבר שמור הכסא המיוחד הזה, הוא נמצא אצלה בבית. שנית פנטזמגוריה הראשון עדיין היה להיט בתקופתו, ויש אנשים שחושבים שהוא משחק מצוין (ומתים שיצא פנטזמגוריה 3).
ולגבי KQ - גם אני לא מתי על העלילות השטוחות, אבל KQ6 היה פשוט מצוין, והגרפיקה של 7 היתה באמת יפהפיה לתקופה.
ואל תשכח: ללא סיירה לוקאסארטס מעולם לא היתה נכנסת לז'אנר ההרפתקה. לפי ש-Sierra הוציאו את KQ הראשון וטלטלו את התעשייה, Lucasfilm עשו רק משחקים צ'יזיים על מלחמת הכוכבים. ברגע ש-Sierra נמכרה ונעלמה, Lucasarts מיד הרפו וחזרו לעשות משחקי מלחמת כוכבים צ'יזיים, כאילו לא קרה כלום מאז 1982. כלומר יש הרבה טיעונים לומר לטובתה של סדרת KQ, כמו למשל Day of the Tentacle.
-----------------
קודם כל, ללורליי שאנון כבר שמור הכסא המיוחד הזה, הוא נמצא אצלה בבית. שנית פנטזמגוריה הראשון עדיין היה להיט בתקופתו, ויש אנשים שחושבים שהוא משחק מצוין (ומתים שיצא פנטזמגוריה 3).
ולגבי KQ - גם אני לא מתי על העלילות השטוחות, אבל KQ6 היה פשוט מצוין, והגרפיקה של 7 היתה באמת יפהפיה לתקופה.
ואל תשכח: ללא סיירה לוקאסארטס מעולם לא היתה נכנסת לז'אנר ההרפתקה. לפי ש-Sierra הוציאו את KQ הראשון וטלטלו את התעשייה, Lucasfilm עשו רק משחקים צ'יזיים על מלחמת הכוכבים. ברגע ש-Sierra נמכרה ונעלמה, Lucasarts מיד הרפו וחזרו לעשות משחקי מלחמת כוכבים צ'יזיים, כאילו לא קרה כלום מאז 1982. כלומר יש הרבה טיעונים לומר לטובתה של סדרת KQ, כמו למשל Day of the Tentacle.
אין לי ספק שיש אנשים שחושבים שפנטזמגוריה הוא משחק מצוין. יש גם אנשים שחושבים שמיסט הוא משחק מצוין. כמה מיליונים כאלה. זה לא מונע ממני לקוות שכל העותקים של המשחק הזה ברחבי העולם יתפוצצו ספונטנית. במקרה של פנטזמגוריה, אפילו יותר קל לי לטעון טיעונים קיצוניים: לא מדובר במשחק טוב. מדובר בסרט אימה רע. זה הכל.
וכן, כפי שאמרתי למעלה, אין לי ספק שסיירה היתה חברה משפיעה. אכן, אחת מהתכונות שמונעות ממני להתחיל לבצע טקסי וודו סביב דמותה של רוברטה וויליאמס (קצת נסחפנו, אבל ההערכה שלי לבחורה באמת לא גבוהה יותר מדי) היא העובדה שסיירה סיפקה את ההשראה לכמה אנשים טובים מלוקאסארטס. זה לא הופך את המשחקים שלה ליותר טובים.
-----------------
Jayne: "Ten percent of nuthin' is...let me do the math here...nuthin' into nuthin'...carry the nuthin'..."
מה אתה צוחק? סיירה הייתה אחלה חברה... ולא, ממש לא רק בגלל ה"השראה" שהיא נתנה ללוקאס ארטס..
יש לה את סידרת ספייס קווסט המעולה, המשחקים הראשונים של קווסט פור גלורי שהם טובים מאוד... וגם המשחק הראשון של גבריאל נייטס הוא אחלה...וגם היא הפיצה את הבגידה בקרונדור (הנה שמתי ר') ואת הגובלינים...
וזה הרבה יותר מכל מיני חברות מטופשות אחרות שאנשים מעריצים
שאלה under a killing moon (אחלה משחק ד"א) זה לא של סיירה?
ויש לו גם המשך שכרגע שחכתי איך קוראים לו וזה בכלל חלק רביעי מסידרה של טקס מרפי. אבל הוא הראשון שנעשה עם FMV.
כפי שכתבתי בסוף החלק הנוכחי, Access הוא החברה של טקס מרפי. היא לא נקנתה על ידי סיירה, ו-Under A Killing Moon היה המתחרה החזק של פנטזמגוריה הראשון, מבחינת ה-FMV. כדי להתחרות צריך להיות מחברה אחרת, פחות או יותר.
ציטוט: הכותב המקורי snoopdogg ב 2004 /07 /16סיירה לא מפיצה את h.l 2???
בחלקה האחרון של הכתבה מופיע Half Life הראשון בתפקיד אורח, כאחד מהכותרים המאוחרים של החברה. סיירה הפיצה אותו אז והיום, וכמובן שהיא גם תפיץ את השני - אבל רק כמותג, מדבקה על האריזה. הכל מתנהל למעשה ב-Vivendi Universal בימינו.
-----------------
אני מאוד שמח לכולכם שאתם רשומים ויכולים לקרוא את הכתבה.
אני, כנראה, צריך לשלם 19.90 (?!) לחודש בשביל לקרוא את הכתבה.
אז מנהלי האתר יכולים ללכת לחפש, אם הם חושבים שהכתבים / האתר שלהם
יותר טוב מאחרים ברשת, ואני רואה פה מספיק פרסומות בשביל לא לשלם גרוש
על התוכן.
לא שווה לך? אל תשלם (אולי קודם כדאי שתבין מה אתה מקבל בעבור 20 השקלים האלו). אבל אל תבוא אלינו בעלבונות בגלל שאנחנו דורשים כסף על העבודה הקשה שאנחנו עושים. תתבגר קצת.