Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > כתבות > תגובה לביקורת על “Doom 3”
תגובות : 54
עמוד :  מתוך 3
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 08/08/2004 23:16:48
תגובה אחרונה: 16/08/2004 21:04:49

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Mad Pitbull
08/08/2004 23:16:48 #1
אחלה ביקורת יוסקה :)

זה נישמע כאילו המשחק מציג מנוע משחק מהפכני על המשחק הכי ישן ומוכר שיש.
בכל מקרה יהיה מהנה לשחק "בחידוש" הזה למשחקים הראשונים שכל כך אהבתי :]

-----------------

צריך לירות בי. שוב.

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט -UV-
09/08/2004 02:08:06 #2

אכן ביקורת מצוינת וממצה. גם המהירות שבה פרסמתם אותה ראוייה לציון.

-----------------

-UV-
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Wan7ed ציטוט Wan7ed
09/08/2004 07:12:22 #3
ביקורת טובה, מסכים עם הציון לגמרי.  

-----------------

Make Love NOT War

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Kaz
09/08/2004 09:08:58 #4

דבר אחד אני לא מבין: למה לא התייחסת ל AI בנוקשות רבה יותר?

ניחא , הזומבים הרגילים שלא צריכים להיות גאונים , אבל שאר השדים ומהמפלצות , אני לא מבין למה להם לא צריך להיות AI טוב?

נדמה שנפנפת את העניין בכך שאמרת שאלו מפלצות מהגהנום , ושהם לא צריכים להיות עם AI טוב . בלי לפגוע , זה די דבילי.

נשמעת כמו נציג של ID בנוגע לזה , איזה מין תירוץ זה לא לכלול במשחק AI לפחות נורמלי.. , מעכשיו כל חברה יוכלו לחפות על ה AI הלוקה במשחקיהם , באמרה דומה: "אלו מפלצות מהגהנום\מהירח\מהביוב , אין צורך ב AI".

היית יכול להיות נוקשה יותר בנוגע לאספקט הזה שבמשחק.

דרך אגב , לא הייתה קטגוריה בביקורות קודמות של "קושי"?.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט lion03
09/08/2004 10:40:19 #5

מאיפה יש לך כמות תחמושת כזאת לפלסמה?!?!?

אני לא הגעתי אפילו ל100 בחיים שלי!!!

-----------------

lion03
משתמש רגיל
רשום מ- 19/12/2003
ציטוט Yuber
09/08/2004 12:23:32 #6
חחח... כמה צפוי... משחק פעולה בינוני שמקבל 90 רק בגלל הגרפיקה...
וגם הכתב מוצא בעיות, אבל עונה לו בעצמו בתירוצים

"למה אין איזורים פתוחים? אה נו כי ID לא טובה בזה גם ככה..."
"למה אין ארסנל נשקים גדול? אה נו כי ככה זה היה בדום הראשון..."
"למה הAI מטומטם? אה נו כי אלה מפלצות מהגיהנום..."

Lame   
חבל רק שגרפיקה לא חשובה בכלום למשחקים... אבל כנראה זה מה שחשוב לשחקני מחשב... 

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
בקרו בעמוד הבית של choopy ציטוט choopy
09/08/2004 12:32:27 #7

Yuber, זה היה נכון לפני עשרים שנה, אבל היום הגרפיקה תופסת חלק מרכזי ביצירת האווירה והחוויה הסוחפת. יוסק'ה כתב בפירוש שהמשחקיות היא אותה משחקיות שאהבנו לפני חמש ועשר שנים, בלי שום דבר חדש, רק שהפעם החוויה הרבה יותר אינטנסיבית מכל מה שהכרנו.

זה שאין איזורים פתוחים, ארסנל נשקים גדול או אפילו AI ראוי לשמו זו אינה בעיה משמעותית, כל עוד זה מתאים למשחק. גם ל- Medal of Honor ו- Call of Duty יש בדיוק אותם מאפיינים (לא פלא - הם בנויים על המנוע הקודם של id) וזה לא מנע מהם להפוך בעיני רבים למשחקי הפעולה הטובים ביותר של 2002 ו- 2003 בהתאמה. אפילו Max Payne, אחד המשחקים המשפיעים ביותר על הז'אנר בשנים האחרונות, "סבל" בדיוק מאותן בעיות, והפך להצלחה פנומנלית.

תראה, אף אחד לא יכול לחשוד בי שאני אוהב במיוחד משחקים רדודים שחוזרים על נוסחה בדוקה בלי לחדש שום דבר, אבל אני מוריד את הכובע בפני id על שהצליחו ליצור חווית משחק יוצאת מהכלל, שגם בביקורות הכי קוטלות שקראתי צויינה לשבח.

בסופו של דבר, השאלה היא האם אתה אוהב את סוג המשחקיות הזה או לא. מי שאוהב, יהנה מאוד מ- Doom 3. מי שלא, לא.

-----------------

יובל בירב,

עורך משנה, Vgames.co.il

אווטאר
choopy
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט Yuber
09/08/2004 12:56:18 #8

אוי איזה שטויות... יש מספיק משחקים עם אווירות מעולות ומפחידות פי אלף על דום 3 ויש להם גרפיקות מסריחות... שיחקת פעם בסיילנט היל 2 או פאטאל פריים? גרפיקה לא משהו, האווירות מעולות ומפחידות... גרפיקה לא משנה כלום במשחקים, זה רק תוסף קטן...

וגם... בכתבה עשיתם כאילו האיזכורים למשחק דום הראשון זה יתרונות... מה? משחקי פיינל פאנטסי החדשים טובים יותר בגלל שיש בהם צ'וקובואים ואיש שקוראים לו סיד כמו בישנים? כל הסדרות עושות את זה... למה עשיתם את זה לאיזה יתרון מיוחד של דום? אי אפשר לדעת...

נתתם לדום 3 90 רק בגלל הגרפיקה שלו וכל ההייפ סביבו... זה היה כל כך צפוי שהוא יצא משחק מאכזב...

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
ציטוט Kaz
09/08/2004 13:03:36 #9

אני לא חושב שזה קשור לאם זה מתאים למשחק . מדובר בסטנדרטים שתעשיית המשחקים שיפרה והעלתה במרוצת השנים , לכן לראות משחק שיוצא בשנת 2004 עם אספקטים מסויימים במשחק שמתאימים לשנת 94 ,לא מתקבל על הדעת.

לא אכפת לי אם זה חידוש או דבר בסגנון הזה , לא לחדש ולשפר את המשחקיות שלפני עשור כבר הייתה שחוקה , או את ה AI של האוייבים - זה בושה.

נכון , האווירה של המשחק טובה  , אבל בסופו של דבר זה אותה משחקיות רדודה , שלבסוף גם הפחד שהמשחק מעביר דוהה בגלל התיסרוטים המרובים שיש במשחק , וכתוצאה מכך הוא נהפך לצפוי מאוד.

אם היה AI טוב , החוויה הייתה משתפרת פלאים.

אבל כפי שאמרת , יש כאלה שאוהבים את זה. אני צפיתי ליותר ממשחק שיוצא בשנת 2004 ועם כל ההייפ שסביבו.

Id צריכים להשאר ביצירת מנועים בלבד , שישאירו יצירת משחקים לאלו שטובים בזה.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט imris
09/08/2004 13:03:43 #10
ציטוט: הכותב המקורי lion03 ב 2004 /08 /09

מאיפה יש לך כמות תחמושת כזאת לפלסמה?!?!?

אני לא הגעתי אפילו ל100 בחיים שלי!!!

אז אתה משתמש בו יותר מדי
וגם תקפיד לפתוח את כל הלוקרים כי ברובם יש תחמושת לרובה פלזמה.
בדרך כלל יש לי 300 ברובה פלזמה, אני משתמש בשוט גאן רוב הזמן.

-----------------

אווטאר
imris
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
09/08/2004 13:23:58 #11
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2004 /08 /09

אוי איזה שטויות... יש מספיק משחקים עם אווירות מעולות ומפחידות פי אלף על דום 3 ויש להם גרפיקות מסריחות... שיחקת פעם בסיילנט היל 2 או פאטאל פריים? גרפיקה לא משהו, האווירות מעולות ומפחידות... גרפיקה לא משנה כלום במשחקים, זה רק תוסף קטן...

אלק אווירה מעולה... איך אפשר לפחד מדמויות ואזורים מכוערים ולא אמינים?   
לא יכולתי להסתכל על המשחקים האלו מרוב כיעור (סיילנט היל 2\1)... אולי בשבילך גרפיקה זה פרמטר פשוט, בשבילי זה אחד הדברים הכי חשובים ובמיוחד במשחק כמו Doom 3.
אני מאוד אוהב משחקים עמוקים ומתוחכמים, אבל זה ש-D3 לא עושה את זה, לא אומר שהוא לא טוב... לא שחקתי במשחק עם אווירה כזאת בחיים (אולי חוץ מ-Undying).

-----------------

Make Love NOT War

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Yuber
09/08/2004 13:52:41 #12
ציטוט: הכותב המקורי Wan7ed ב 2004 /08 /09

אלק אווירה מעולה... איך אפשר לפחד מדמויות ואזורים מכוערים ולא אמינים?   
לא יכולתי להסתכל על המשחקים האלו מרוב כיעור (סיילנט היל 2\1)... אולי בשבילך גרפיקה זה פרמטר פשוט, בשבילי זה אחד הדברים הכי חשובים ובמיוחד במשחק כמו Doom 3.
אני מאוד אוהב משחקים עמוקים ומתוחכמים, אבל זה ש-D3 לא עושה את זה, לא אומר שהוא לא טוב... לא שחקתי במשחק עם אווירה כזאת בחיים (אולי חוץ מ-Undying).

אתה לא אמור לפחד מאיך שהמשחק נראה... אלא מהעלילה של המשחק, האירועים במשחק, הרעיונות שהמשחק מעביר, המוזיקה, העולם עצמו, כל החידות הגאוניות והסדיסטיות שם וכו'   

זה כמו לקרוא ספר אימה... אתה לא מפחד מהציורים נכון?

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
09/08/2004 14:03:25 #13
אתה לא אמור לפחד מאיך שהמשחק נראה... אלא מהעלילה של המשחק, האירועים במשחק, הרעיונות שהמשחק מעביר, המוזיקה, העולם עצמו, כל החידות הגאוניות והסדיסטיות שם וכו'   

זה כמו לקרוא ספר אימה... אתה לא מפחד מהציורים נכון?

ספר מעביר בצורה שונה חווית אימה... משחק לא אמור לפעול באותה צורה.
Doom 3 תוקף את החושים שלך בכלים ויזואלים חזקים ובסאונד מצמרר (צד טכני תכלס)... באמת שמעבר לזה הוא לא עושה הרבה, אבל מבחינתי זה מספיק. הוא עשה מה שהרבה משחקי אימה לא עשו לי...

-----------------

Make Love NOT War

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Midfit
09/08/2004 14:50:13 #14
זאת בדיוק הנקודה Yuber - משחקים כמו SH מעבירים את האימה שבהם בדרך שונה מאשר D3. בגלל זה הגרפיקה משחקת תפקיד הרבה יותר חשוב ממה שהיא משחקת במשחקים אחרים - לא חסרים משחקים ש- Vgames קטלו למרות שהייתה להם גרפיקה יפה.

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט Menaged_12
09/08/2004 16:29:08 #15

דווקא לסיילנט היל 2 יש אחלה גרפיקה, אז אני לא מבין על מה הטענות...

בכל מקרה, רציתי לדעת אם יש סיכוי שתתפרסם כתבת "מצד שני", סתם לראות דעה של מישהו אחר על המשחק. אני אישית לא התעמקתי בו יותר מדי, שיחקתי משהו כמו שעתיים-שלוש אצל חבר ולא התרשמתי. האווירה לא כזאת מפחידה לדעתי, יש משחקים הרבה יותר מפחידים, וכל החושך הזה מתחיל להיות מאוס בשלב מסוים, אבל שוב, זאת רק דעתי :/
המשחק עצמו גם התחיל לשעמם אותי אחרי הזמן ששיחקתי בו, מכיוון שהוא חוזר על עצמו. כל פעם, תהרוג כמה מפלצות, תעבור למסדרון הבא, תפתח דלת, ותלחם בעוד כמה חבר'ה. אולי יש אנשים שנהנים מזה (אין לי מושג איך :| ), אבל אני לא...

-----------------

Tell me if you win would it show

In a thousand years who would know

as a million lives come and go

on this same piece of ground 

אווטאר
Menaged_12
משתמש רגיל
רשום מ- 05/05/2004
ציטוט Glarmorgan
09/08/2004 17:05:06 #16

אני ממש לא מבין.

הרי מהרגע הראשון ששמענו על המשחק הזה, היה ברור לכ-ו-ל-ם שזה לא הולך להיות משחק עם עלילה סוחפת, אלא ככזה שיתבסס על יכולות גרפיות מרשימות ועדרים של מפלצות מפחידות לא פחות.

עכשיו, נכון שאין לו את העלילה של HL, אבל הוא גם לא מתיימר להחזיק בעלילה כזו. לכן אינני חושב שראוי לקטול אותו על דברים שלא אמורים היו להיות בו מלכתחילה. אפשר גם לומר שהוא לא מביא איתו יותר מדי ריאליזם ולהתפוצץ עליו בגלל זה. עכבישים עם ראש הפוך?! אין דבר כזה...

-----------------

מה באמת קורה כשמתקלים את כריסטיאנו רונאלדו...

אווטאר
Glarmorgan
מנהל הפורום
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Yuber
09/08/2004 17:25:09 #17
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /09
זאת בדיוק הנקודה Yuber - משחקים כמו SH מעבירים את האימה שבהם בדרך שונה מאשר D3. בגלל זה הגרפיקה משחקת תפקיד הרבה יותר חשוב ממה שהיא משחקת במשחקים אחרים - לא חסרים משחקים ש- Vgames קטלו למרות שהייתה להם גרפיקה יפה.
אתה יודע מה... אוקיי... אבל זה עדיין מחזק את הטענה שלי שכל מה שיש לדום 3 זה גרפיקה... אם אתה אומר שהגרפיקה עושה בשבילך את האווירה...

עלילה אין... משחקיות פעולה מרשימה אין... משחקיות סורוויול הורור מרשימה אין... אווירה מעבר לגרפיקה אין... AI מרשים אין... מה יש? דום 1 עם גרפיקה יפה... אז על מה הוא קיבל 90? על גרפיקה, הייפ והקופסה שעליה כתוב דום 3... לפחות תודו בזה...

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
09/08/2004 18:12:55 #18

אני אמנם לא שיחקתי במשחק ולכן אני לא יכול להביע את דעתי האישית, אבל יוסקה הוא לא איזה ילד שמתלהב מגרפיקה טובה. אם הוא אומר שדום 3 נתן לו את אחת החוויות הכי אינטנסיביות שהוא פגש במשחקי מחשב מעולם, אני סומך עליו שהוא יודע על מה הוא מדבר. לא כל משחק פעולה צריך AI, עלילה משובחת, סביבות פתוחות או גיוון במשחקיות כדי להיות טוב. ל- Max Payne, למשל, אין אף אחד מאלו - ועדיין, הסטייל, הגרפיקה והסביבות האינטראקטיביות הפכו אותו להצלחה גדולה. או שגם מקס פיין לא טוב?

-----------------

יובל בירב,

עורך משנה, Vgames.co.il

אווטאר
choopy
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט ududy
09/08/2004 18:27:19 #19
ציטוט: הכותב המקורי Menaged_12 ב 2004 /08 /09

דווקא לסיילנט היל 2 יש אחלה גרפיקה, אז אני לא מבין על מה הטענות...

בכל מקרה, רציתי לדעת אם יש סיכוי שתתפרסם כתבת "מצד שני", סתם לראות דעה של מישהו אחר על המשחק. אני אישית לא התעמקתי בו יותר מדי, שיחקתי משהו כמו שעתיים-שלוש אצל חבר ולא התרשמתי. האווירה לא כזאת מפחידה לדעתי, יש משחקים הרבה יותר מפחידים, וכל החושך הזה מתחיל להיות מאוס בשלב מסוים, אבל שוב, זאת רק דעתי :/
המשחק עצמו גם התחיל לשעמם אותי אחרי הזמן ששיחקתי בו, מכיוון שהוא חוזר על עצמו. כל פעם, תהרוג כמה מפלצות, תעבור למסדרון הבא, תפתח דלת, ותלחם בעוד כמה חבר'ה. אולי יש אנשים שנהנים מזה (אין לי מושג איך :| ), אבל אני לא...

אפשרי שתתפרסם כתבת "מבט שני", אבל בינתיים לרובנו במערכת עוד לא יצא לשחק Doom 3 ולראות אם אנחנו מסכימים עם יוס'קה או חולקים עליו קשות.

-----------------

אווטאר
ududy
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
ציטוט Midfit
09/08/2004 18:32:03 #20
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /08 /09
אתה יודע מה... אוקיי... אבל זה עדיין מחזק את הטענה שלי שכל מה שיש לדום 3 זה גרפיקה... אם אתה אומר שהגרפיקה עושה בשבילך את האווירה...

עלילה אין... משחקיות פעולה מרשימה אין... משחקיות סורוויול הורור מרשימה אין... אווירה מעבר לגרפיקה אין... AI מרשים אין... מה יש? דום 1 עם גרפיקה יפה... אז על מה הוא קיבל 90? על גרפיקה, הייפ והקופסה שעליה כתוב דום 3... לפחות תודו בזה...

אבל הגרפיקה שיש ל- D3 שונה מהגרפיקה של... FFX לדוגמה. ולא מהבחינה של היופי - אלא מהחינה של קשר למשחקיות: FFX לא נשען על הגרפיקה כדי ליצור משחק טוב - הגרפיקה היא רק בונוס שלא קשור למשחקיות. D3 הפך את הגרפיקה לכלי החזק שלו, מכיוון שהוא משחק אווירה, והיא זאת שעושה אותו משחק אווירה מעולה. וכמו שיובל אמר - כל משחק פעולה והמאפיינים שלו.

תחשוב על הסצינה הבאה:

מסדרון חשוך, פנס ביד, הליכה איטית.דלת נפתחת ואתה צועד לתוך חדר כמעט קלאסטרופובי עם Shotgun ביד. הזומבי בפינה רואה אותך נכנס, ומתכוון לקפוץ עליך ולגרום לך להתקף לב. אבל רגע - הזומבי שם לב ל- Shotgun הטעון ביד שלך - ברור לו שהוא לא ישרוד את המפגש. אז במקום להסתער או לקפוץ הוא מתחבר בפינה מאחורי איזה שולחן - רק כדי שלא תראה אותו ותהרוג אותו.

נו - אז מה יוצא מה- AI המופלא הזה? AI בסיסי כבר קיים - האנשים ששדים השתלטו עליהם כן תופסים מחסה - אבל כמה רחוק אתה באמת רוצה ללכת עם AI?

וכשאתה אומר "אווירה מעבר לגרפיקה אין" - זה כמו שאני אגיד על Fatal Frame "אווירה מעבר לעלילה ולחידות אין".

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
09/08/2004 18:48:55 #21
אני חייב לציין שגם אני פעם חשבתי שגרפיקה היא לא יותר מעטיפה יפה, ומה שחשוב במשחק זו החוויה והמשחקיות. למרות שזה עדיין נכון, בשנה-שנתיים האחרונות ראינו התקדמות של ממש בתחומי הגרפיקה, הסאונד, הפסקול, הדיבוב וכו', וכיום משחק טוב יודע להשתמש בכל אלו כדי ליצור חוויה חזקה וסוחפת יותר מאשר אי פעם בעבר. זה לא שהמשחקיות איבדה את חשיבותה, אבל לדעתי היום הגרפיקה חשובה יותר מבעבר, כי היא כבר מסוגלת לגרום לך לשכוח שאתה משחק במחשב...

-----------------

יובל בירב,

עורך משנה, Vgames.co.il

אווטאר
choopy
משתמש רגיל
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט Kaz
09/08/2004 19:02:29 #22

גרפיקה היא חשובה , אבל כאשר היא מאפילה על אספקטים אחרים במשחק , או שמשקיעים את מירב הזמן בפיתוחה ומזניחים חלקים אחרים - זה לא מסמן טובות.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Mad Pitbull
09/08/2004 19:53:39 #23

אני לא מבין מה הטענות שלכם. הוא לא נועד לשפר שוב דבר קיים במשחקיות. הוא נועד לשפר את הצד הטכני של הטכנולוגיה כיום.
וזה הוא מצליח בהחלט לעשות.. הוא לוקח משחקיות קיימת שאנחנו רואים היום + צד טכני מרשים לגמרי ומהפכני.
וזה עושה את המשחק שווה 90.

רגע COD הראה משחקיות שלא ראינו? לא ממש לא.. אותה משחקיות הייתה ב MOHA, בכל זאת הוא בין המשחקי הפעולה הכי טובים בשנים האחרונות.
דום 3 מציג חווית אימה מרשימה. ה AI בינוני, הוא לא גרוע.. אבל לא חדשני. הוא לא נועד להיות כזה...

-----------------

צריך לירות בי. שוב.

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
09/08/2004 20:08:08 #24
^^בדיוק... כל מה ש-CoD הציע היה אווירה...
הנשקים- אותם נשקים.
עלילה- אין.
רעיון כללי- חרוש.
אווירה- מדהימה

מבינים כמה אתם צבועים? שהמשחק גרוע, הוא גרוע. למה ל-Unreal2 לא היה הייפ מטורף? לא היה לו גרפיקה מדהימה? המשחק לא היה אמור להיות ההבטחה הכי גדולה בשוק? אבל מה? המשחק בכל זאת נקטל בכל האתרים... סה"כ אולי הכתבים בעולם לא כל-כך טיפשים. :|

-----------------

Make Love NOT War

אווטאר
Wan7ed
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט [-Zombie-]
09/08/2004 22:01:23 #25

האמת שבאמת המשחק לא מחדש שום דבר מיוחד למעט הגרפיקה.אני לא רואה משהו שהמשחק עשה שמשחקים אחרים לא עשו,למעט הגרפיקה.אז אני מסכים עם כל מילה בביקורת,והציון שניתן למשחק הוא מוצדק בהחלט.

-----------------

אווטאר
[-Zombie-]
משתמש רגיל
רשום מ- 09/08/2004

כל הפורומים>כתבות > תגובה לביקורת על “Doom 3”
תגובות : 54
עמוד :  מתוך 3
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי: Mad Pitbull
נכתב ב: 08/08/2004 23:16:48