פעם הייתי מזדעזע בגלל החדשה הזו, אבל היום בקושי אכפת לי. מה שפעם נראה כמו מהפכה נראה היום נחמד בקושי, ואין ספק שגם אם המשחק יהיה מאוד חדשני וטוב (ולא נראה לי) הוא לא יהיה מרשים כמו שהוא היה יכול להיות לפני שנתיים. מה שבאמת מוזר זה שכבר באמצע 2004 הראו סרטונים וראיונות שנתנו את הרושם שהמשחק ממש מוכן, ובכל זאת הוא נגרר עוד קרוב לשנתיים מאז. כרגע כבר נראה שזה יהיה משחק בינוני וחצי-מוכן סטייל Boiling point. אולי עדיף כבר שהמשחק יבוטל, זה יהיה חטא לבזות כזה קונספט אדיר.
אכן, מלכתחילה הקונספט היה כה נועז עד שבהחלט נראה בלתי אפשרי, ולמרות זאת אכן הולעטנו בסיפורים על "נותר רק ללטש", "מערכת המסחר והדיפלומטיה זקוקה למעט עבודה".
לצערנו בעולם פיתוח המשחקים האכזרי של היום בו חברות נסגרות על ימין ועל שמאל ופיתוח משחק הגון עולה סכומים אסטרונומיים קשה להאמין שמשחק בסדר גודל כזה אכן יכול להיות מפותח בכלים של היום (האם morrowind הוא דוגמא למשחק באותו סגנון אשר צלח?)
לאט לאט שחקני המחשב נותרים ללא עתיד משמעותי מבחינת כותרים עתידיים. האם זהו זה מבחינת SP לעתיד הנראה לעין? והפתרון טמון ב-MMORPG בלבד (או סתם MP)?
על מה אתה מדבר ? שאני לא אביא את הטופיק מגיימספוט. לשחקני המחשב יש השנה הזו יבול טוב מאוד.
בנוגע לסטוקר , לא מופתע ולא מזועזע. החברה הזו קפצה מעל הפופיק בהבטחות שלה וכנראה הם ראו שלדבר על זה ולעשות את זה ממש במשחק אלו שני דברים שונים. יש דברים במשחק שאף פעם לא מצאו חן בעיני ואם נוסיף לחשבון דחייה של 3 (?) שנים והעובדה שהמשחק הקודם שלהם קיבל ציונים בסביבות ה 50 , אז זו לא אבידה גדולה. אם המשחק באמת היה אמור להביא משהו מיוחד , לדעתי הם היו מסיימים אותו.
כנראה שבמהלך הפיתוח הם התחילו להוריד מאפיינים , נתקלו בקשיים שונים לשים מערכת כזו ומגנון שכזה , כבר עדיף שהמשחק לא ישוחרר במתכונתו הנוכחית.
על מה אתה מדבר ? שאני לא אביא את הטופיק מגיימספוט. לשחקני המחשב יש השנה הזו יבול טוב מאוד.
נכון שהולכים להיות השנה אחלה משחקים ל-PC, אבל אני מבין את הנקודה של Canon fodder. חלק גדול מהמשחקים המצופים ביותר, כמו WoW או UNREAL הם מולטי, וחוץ מ-Empire at war לא נראה לי שנראה משהו חדש השנה שהוא לא גרפיקה. Stalker הוא (היה?) התקווה היחידה, פחות או יותר.
מה זה "משהו חדש" ? ומה "חדש" ב empire at war? אף אחד לא יודע אם סטוקר , אם וכאשר יצא , באמת יציג את כל מה שהבטיחו ושל הדברים האלה יעבדו בצורה טובה במשחק.
המשחק היחיד שמציג משהו "חדש" ושונה זה SPORE , והוא יוצא למחשב ביחד עם הרבה מאוד משחקים בעלי פוטנציאל שהרבה מהם יוצאים בלעדית למחשב ועוד משחקים שמגיעים גם למחשב.
אפשר למצוא את הרשימה כאן ושמתי לב שהיא מתעדכנת. בים המשחקים הזה , אף אחד לא יתאבל יותר מדי מחסרונו של סטוקר שכרגע איכותו מוטלת בספק רב.
אפשר למצוא את הרשימה כאן ושמתי לב שהיא מתעדכנת. בים המשחקים הזה , אף אחד לא יתאבל יותר מדי מחסרונו של סטוקר שכרגע איכותו מוטלת בספק רב.
70% מהמשחקים שם ברשימה יהיו בינוניים-גרועים. אם שאר ה-30% יהיו טובים, צפויה לנו שנה טובה.
הרבה מהמשחקים הטובים הם MMO עם תשלום חודשי, ככה שזה עוד נתון לא מעודד מבחינתי... ואולי הבעיה הכי גדולה היא הנתונים הטכנים שהמשחקים האלה ידרשו. המחשב שלי (3Ghz +1024ddr+ 9800Pro) כבר היום מגמגם במשחקים חדשים. מה יקרה שהתותחים הכבדים של 2006 יגיעו... פה בדיוק קורצת לי המחשבה לקנות 360\PS3. במחיר של כרטיס מסך לא חזק במיוחד, אני מקבל קונסולה עם מפרט מעולה, היצע משחקים בוודאי מרשים יותר מהמחשב וראש שקט להרבה זמן.
-----------------
אמר רבי עקיבא: "אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה. על רגל אחת- זו כל התורה."
אני מסכים שהרבה מהמשחקים האלה כנראה בסופו של דבר לא יהיו טובים במיוחד אבל פשוט כמות המשחקים שיש , קו הזינוק מלא השנה הזו במשחקים שמבטיחים ומדברים וגם אם רק מעט באמת יקיימו זה עדיין הרבה יותר טוב מהמצב אשתקד שגם משחקים שמבטיחים הרבה לא היו.
רק תסתכל על משחקי RTS פשוט יש הרבה מהם בניגוד לשנה השחונה שעברה.
וסטוקר תמיד היה בקטגוריה של משחקים שמבטיחים הרבה , בתכלס ראינו מעט מאוד ממנו , וכשלון של המשחק לא ישנה את מאזן הכללי.
כפי שאמרתי כבר מזמן, אין כזה דבר "משחק מחשב שמשנה את פני העולם". משחק ללא כוונות וציפיות ריאליסטיות הוא משחק שלעולם לא יצא (ע"ע DNF, ומסתמן שגם סטוקר יהיה כזה) או משחק שיצא באופן פגום מאוד (דאיקטאנה). אולי דבר כזה היה אפשרי לפני 10 שנים, אבל בימינו לעשות משחק חדשני ומקורי מחוץ לגבולות ההיגיון דורש יותר מדי משאבים, כסף, עובדים מסורים וסבלנות.
צריך להתקדם צעד אחר צעד. לא לעשות את כל המהפכות מיד במשחק אחד.
-----------------
...You'll follow me back with the sun in your eyes
החברה מזימה את השמועות ומצהירה שהיא עובד על המשחק במלוא המרץ. צרה אחת פחות להתמודד איתה. מעניין למה הדברים האלה קורים עם משחקים כאלה . בכל מקרה , מעניין לדעת מה יצא מהמשחק הזה.
מארק , זה אחד הדברים הכי נכונים שאמרת אי פעם.
כולם מתלהבים ממשחקים שמציגים רעיונות מפוצצים בלי לדעת איך זה יפעל הלכה למעשה. משמיעים את המילה "א-לינארי" וכבר אנשים קופצים כאשר שזה פשוט לא אומר שום דבר על המשחק. מנסים להמציא מחדש את הגלגל בכל מיני דברים ששוכחים שהדבר שצריך לעשות זה משחק כולל טוב. זורקים טכנולוגיה פה , קונספט משחקיות מפוצץ שם ושוכחים לעשות מהם משחק.
אני מחכה למשחק כבר שנתיים, הדחיות האלה די מבאסות אבל אני מאמין שבסוף יצא משחק כלשהו.. השאלה היא האם הוא יהיה קרוב להבטחות? מקווה שכן, אם לא אני כבר לא אהיה כל כך מאוכזב..
----------------- Shoe-Horn-'O'-Plenty (07:14 PM) :
תנסה
כי רק ככה הכשלון מקבל משמעות
אני ראיתי במו עיני את ההצגה של Stalker על ידי GSC לפני שנתיים, והמשחק נראה מבחינת ממשק וגרפיקה ממש מתקדם. אפילו המנוע הפיזיקלי היה כבר מוכן וגמור, כולל כל מיני עיוותי קרינה מיוחדים.
אני אמשיך לחכות. זה לא כאילו יוצאים משחקים טובים יותר כל השנה.
מה זה "משהו חדש" ? ומה "חדש" ב empire at war? אף אחד לא יודע אם סטוקר , אם וכאשר יצא , באמת יציג את כל מה שהבטיחו ושל הדברים האלה יעבדו בצורה טובה במשחק.
משהו חדש=משהו שעוד לא ראינו קודם, או לפחות לא הראבהץ
מה חדש ב-EaW? שחק בדמו ואז תראה. או שפשוט תכנס לאחת מהבקרובים של המשחק באתר, זה יקח יותר מדי זמן בשבילי להסביר. הנקודה היא, בכל אופן, על משחק אסט' יותר פתוח.
נכון, אף אחד לא יודע אם סטוקר יביא את כל מה שהובטח, בגלל זה אמרתי שלי באופן אישי נראה שמשחק יצא בינוני +.
דרך אגב, כשאמרתי "משהו חדש" לא התכוונתי למהפכה, סתם לאיזה אלמנט/סגנון משחק שעוד לא ראינו.
"During THQ's financial conference call to discuss their latest results, company execs revealed that two of their main PC titles, the Gas Powered Games RTS title Supreme Commander and the long-in-development GSC Gameworld first person shooter STALKER, will now be released during THQ's 2007 fiscal fourth quarter which means they are now targeted for release between January and March of 2007."