Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > החדשות > תגובה לחדשה “Dreamfall בחנויות!”
תגובות : 17
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 23/04/2006 19:37:13
תגובה אחרונה: 27/04/2006 23:03:37

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Kaz
23/04/2006 19:37:13 #1
היה צורך לציין את הביקורות שכבר ישנן על המשחק שבסיכומו של דבר מצביעים על כך , שבכל מה שנוגע למשחקיות בכותר - הוא אכזב\נכשל.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Zarquon
23/04/2006 20:31:13 #2
לא היה צריך לציין שום דבר שכזה. המשחק מעולה, לעזאזל הגיימפליי.

-----------------
InterAl.

אווטאר
Zarquon
משתמש רגיל
רשום מ- 23/02/2005
ציטוט Kaz
23/04/2006 21:00:51 #3

המשחק לא מעולה , כי אין משחק! הסיפור נשאר מצויין וכל הדברים שקשורים לפן הזה אבל קטעי האקשן וההתגנבות הוגדרו כבדיחה והפאזלים כלא ראויים להקרא כך.

אין לי ספק שאהנה ממנו , אך לא בזכות המשחקיות שלו , אלא הסיפור שלו ולמרות שזה נשמע משונה להתעקש על משחקיות בז'אנר שבו היא לרוב מסתכמת בחיפוש המסך אחר חפצים לאסוף , בכל זאת אני מצפה לרמה מסויימת של פאזלים כאלה , כדוגמאת TLJ.

השורה התחתונה היא שהמתפחים ניסו להמציא את הגלגל מחדש בז'אנר ונכשלו. אקשן פשוט לא עובד במשחקים האלה , האי לינאריות התבררה כלינארית למדי ואם הם היו שומרים על המתכונת הרגילה והקלאסית , המשחק היה מצליח יותר.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Mickey_
23/04/2006 21:35:57 #4
לא עדיף לחכות עד שתשחק/י בו בעצמך לפני שתחליט/י מה דעתך?

אבל מה הקטע המוזר הזה שמשחררים את המשחק בארה"ב שלושה שבועות לפני השחרור באירופה? הרי הוא פותח באירופה ו-funcom הם אירופאים...
שלא נדבר על זה שזה מעודד אנשים להוריד את המשחק מהאינטרנט.

-----------------
Image Hosted by Host My Pic

Mickey_
משתמש רגיל
רשום מ- 20/03/2006
ציטוט thegreymatter
23/04/2006 22:43:49 #5
Quote: הכותב המקורי Kaz ב 2006 /04 /23<br><font face="1" size="2">היה צורך לציין את הביקורות שכבר ישנן על המשחק שבסיכומו של דבר מצביעים על כך , שבכל מה שנוגע למשחקיות בכותר - הוא אכזב\נכשל.</font>

ובמקביל להזכיר את הרוב הגדול של הביקורות שדווקא מהללות אותו.

-----------------

thegreymatter
משתמש רגיל
רשום מ- 23/11/2005
ציטוט Kaz
23/04/2006 23:04:55 #6

רוב?  מהללות? גיימספוט 8.1 , IGN 7.4 , אחד אפ - 4 ורק גיימספיי עם הציון של 5 כוכבים

אך כל הביקורות מצביעות על כך שהעלילה מצויינת - זה הדבר היחיד שמהולל במשחק. מערכת הקרב פשוטה מאוד וכך גם הפאזלים.

"המשחקיות" שם כדי להניע את השחקן דרך הסיפור וזהו , כבר קראתי שהמשחק מוגדר כ novel game.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט <THE_BEST>
24/04/2006 00:14:55 #7

המשחק נראה ונשמע מענין+++  

-----------------

אווטאר
<THE_BEST>
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט Yuber
24/04/2006 00:19:45 #8
גיימפלי אף פעם לא היה חלק חשוב בקווסטים
המשחק לבנתיים נשמע מאוד נחמד

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
ציטוט ududy
24/04/2006 01:32:43 #9
הייתי מחליף את ההגדרה "ההרפתקה הטובה של השנים האחרונות" ב"ההרפתקה הפופולרית של השנים האחרונות". יש כמה אנשים, והחתום ימינה בתוכם, שלא התפעלו יותר מדי מהדמויות הטרחניות והדיאלוגים המשעממים שבאו ב-TLJ במקומה של עלילה ודרמה. Sanitarium, למשל, מרתקת ומרגשת יותר לאין שיעור.

-----------------

אווטאר
ududy
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
ציטוט Kaz
24/04/2006 08:27:51 #10

גיימפליי אולי לא חשוב בקווסטים , אבל צריך אותו. אני מצפה שיהיה מצבור מסויים של פאזלים וחידות , גם כאלה שיתקעו אותי כי זה חלק מהעניין. הבעיה בדרימפול שכנראה אין דבר כזה.

לא יודע , אני מצפה למשחק קווסט שיציג משחקיות של משחק קווסט ואפשר לעשות זאת גם בלי לעלות על העצבים של השחקן או שהפאזלים יהיו מופרכים מדי , כמו ב TLJ. המשחק היה עם סיפור טוב ועם פאזלים נחמדים ביותר שלא הוציאו אותך מהכלים - המשחק זרם והתקדם ללא בעיה ניכרת.

כעת , נשאר לנו רק סיפור , ולא שאני מתלונן אבל מדובר פה במשחק ולא בספר. הם היו צריכים להשאר במתכונת הקלאסית של פויינט אנד קליק עם משחקיות פאזלים ואינבנטורי כרגיל - זה מה שעובד , ולראיה - המספר הלא מבוטל של קווסטים בעתיד הקרוב.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Yuber
24/04/2006 17:57:02 #11
ציטוט: הכותב המקורי Kaz ב 2006 /04 /24

גיימפליי אולי לא חשוב בקווסטים , אבל צריך אותו. אני מצפה שיהיה מצבור מסויים של פאזלים וחידות , גם כאלה שיתקעו אותי כי זה חלק מהעניין. הבעיה בדרימפול שכנראה אין דבר כזה.

לא יודע , אני מצפה למשחק קווסט שיציג משחקיות של משחק קווסט ואפשר לעשות זאת גם בלי לעלות על העצבים של השחקן או שהפאזלים יהיו מופרכים מדי , כמו ב TLJ. המשחק היה עם סיפור טוב ועם פאזלים נחמדים ביותר שלא הוציאו אותך מהכלים - המשחק זרם והתקדם ללא בעיה ניכרת.

כעת , נשאר לנו רק סיפור , ולא שאני מתלונן אבל מדובר פה במשחק ולא בספר. הם היו צריכים להשאר במתכונת הקלאסית של פויינט אנד קליק עם משחקיות פאזלים ואינבנטורי כרגיל - זה מה שעובד , ולראיה - המספר הלא מבוטל של קווסטים בעתיד הקרוב.

אי אפשר באמת לקרוא למשחקיות בקווסטים הקלאסיים פתירת חידות או פאזלים כי כל מה שאתה עושה זה פשוט מקליק על כל מקום אפשרי במסך עם כל חפץ אפשרי. אתה לא "פותר" שום דבר. יש מקרים יוצאים מהכלל אבל הרוב זה ככה. זה בסדר, מצד אחד זה לא שיא הכיף ומצד שני גם לא נורא. אבל ממש לא איכפת לי אם יעיפו את זה וישאירו רק סיפור ויקראו לזה סרט אינטראקטיבי או משהו, גם ככה משחקים קווסטים רק בשביל העלילה. ובגלל זה דרימפול מעניין אותי.

-----------------

אווטאר
Yuber
משתמש רגיל
רשום מ- 28/12/2003
ציטוט Kaz
24/04/2006 20:50:31 #12

מצב של משחק עקר שמכיל רק סיפור ועלילה גם לא האפשרות הכי טובה , לפעמים צריכים מנוחה מההתחרשויות , זמן לעכל ולארגן את הדברים. אתה לא יכול לתת סיפור 100% מהזמן עם טוויסטים ועלילה מסועפת ורבת שכבות כפי שבכל ז'אנר (ואולי גם בכל סוג מדיה) אתה צריך את הרגעים של תפיסת אוויר , גם בקווסטים צריך. משחקיות הפאזלים הזו מספקת בדיוק את הדבר הזה , ולפעמים עצם העשייה הזאתי היא נחמדה וגם מפתחת ומקדמת את הסיפור.

הבעיה היא שדרימפול לא כזה , הפאזלים שנשארו מעטים ופשוטים והמשחקיות שתפסה את מקומם היא משחקיות גרועה ומתסכלת שכוללת קטעי אקשן והתגנבות לא טובים , בלשון המעטה ולדדתי גם המעבר לשליטה תלת מימדית חופשית ומלאה היא בחירה מוטעית ולו רק בשל העיסוק ובעיות המצלמה.

לדעתי מה שעוד יותר חשוב למשחק קווסט מאשר העלילה ,היא הדמויות  ובראש בראשונה הדמות הראשית - דמות השחקן. אם הדמות עשוייה היטב , מדובבת כמו שצריך , כתובה כהלכה (הומור ומודעות עצמית , אך עדיין מעבירה את הקטעים הרציניים כמו שצריך) אז הדבר הזה יכול לסחוב אותך להמשיך ולשחק גם אם המשחק והעלילה לא מתעלים לגבהים.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Mickey_
24/04/2006 20:53:37 #13
לא כל האנשים משחקים ככה קווסטים, אתה יודע. בד"כ את החידות אפשר לפתור עם קצת חשיבה, ולא לנסות את כל 20 החפצים שאתה מחזיק על כל הנקודות במסך.
מצד שני, ב-TLJ היה אחד מהפאזלים הכי מטורפים שאני זוכר לאחרונה - להשיג מפתח ע"י שימוש בברווז גומי (!) בשילוב עם שני דברים אחרים. זה היה כ"כ קשה עד שהכניסו את הפתרון ל-README של המשחק.
אגב, לאחרונה שיחקתי אותו שוב (לקראת Dreamfall) ודווקא נהניתי מהדיאלוגים. רובם כתובים היטב, שנונים, והמשחק איכותי.
מי שלא אוהב דיאלוגים, יכול כמובן לדלג מעליהם.

-----------------
Image Hosted by Host My Pic

Mickey_
משתמש רגיל
רשום מ- 20/03/2006
ציטוט Kaz
24/04/2006 21:30:25 #14

דווקא הקטע הזה לא היה יותר מדי מאתגר. נתקלתי בקושי בפאזל בפרק התת הימי ובפאזלים עם הטוטמים בפרק שלאחריו.

שיחקתי בפעם הראשונה ב TLJ לפני חודשיים ואני חייב להגיד שהמשחק שואב אותך בקלות , ישבתי עליו שעות בכל יום בלי להרגיש ולא ממש התאכזבתי כשסיימתי את המשחק אחרי שבועיים.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Zarquon
25/04/2006 17:45:16 #15
ציטוט: הכותב המקורי ududy ב 2006 /04 /24
הייתי מחליף את ההגדרה "ההרפתקה הטובה של השנים האחרונות" ב"ההרפתקה הפופולרית של השנים האחרונות". יש כמה אנשים, והחתום ימינה בתוכם, שלא התפעלו יותר מדי מהדמויות הטרחניות והדיאלוגים המשעממים שבאו ב-TLJ במקומה של עלילה ודרמה. Sanitarium, למשל, מרתקת ומרגשת יותר לאין שיעור.

דמויות טרחניות ודיאלוגים משעממים זו פחות או יותר הצורה ההפוכה בה הייתי משתמש כדי לאפיין את TLJ, שהפופולאריות היחסית לה הוא זכה היתה מוצדקת לחלוטין הפעם.

רק נותר לקוות שגם TLJ2 יצליח כלכלית באופן מספק, כדי שנזכה לשחק ב-TLJ3 (מה שלפי דעת המבקרים לפחות, מתבקש מאוד).

ובלי קשר, אני חושב שכדאי שאנשים כמו שבתאי (קאז) יתחילו להבין שלמשחקיות הקלאסית של P&C כבר אין מקום יותר בתעשיית המשחקים כיום. חלף זמנה (ואם לומר את האמת מנקודת מבט אובייקטיבית, היא מעולם לא היתה מוצלחת במיוחד). אז יכול להיות שהמיינסטרימיזציה שעשו לגיימפליי של TLJ2 היא מוגזמת במידה מסוימת, אבל זה מתקבל על הדעת וניתן להבין את העניין. זאת בתנאי, כמובן, שהחלק המהותי בקווסט נשאר איכותי וללא פגע - העלילה ונגזרותיה.

Mickey - אמנם המפתחת אירופאית, אבל המפיצה לא...

-----------------
InterAl.

אווטאר
Zarquon
משתמש רגיל
רשום מ- 23/02/2005
ציטוט Kaz
25/04/2006 20:56:55 #16

מת? דווקא לאחרונה הז'אנר הספציפי הזה זכה לרוח חדשה וכמו שאמרתי יש מספר לא מבוטלים של משחקים כאלה שעתידים לצאת. ייתכן והז'אנר הזה צריך "רענון" אבל כמו שזה נראה עכשיו , אף אחד לא הצליח למצוא את הדרך הנכונה.

הגישה הקונסולית זועקת מתוך דרימפול , השליטה המלאה שרק מביאה צרות של מצלמה , תיחום האובייקטים שאפשר להשתמש על גבי המסך - מאפייני משחק קונסולה מובהק והם פשוט מורידים מאיכות וערך המשחק. שליטת הפוינט אנד קליק היא אולי השיטה הכי טובה שיש כיום כדי לשחק בקווסט אז לפחות שלא יגעו בזה וינסו להמציא את הגלגל באספקטים אחרים של המשחק.

-----------------

אווטאר
Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט רועיקו
27/04/2006 23:03:37 #17

מתי יוצא הדמו??

נראה לי שזה הולך להיות משחק טוב. אני עקרונית שחקן פעולה ואסטרטגיה, אבל לאחרונה די התחתי להשתעמם מהמגזרים הללו  (לצערי) עקב כך הלכתי וקניתי (לאחר ששיחקתי בדמו כמובן וקראתי קצת) את פרנהייט, ומה אגיד לכם? הרבה זמן לא נהנתי כך ממישחק.

-----------------

אווטאר
רועיקו
משתמש רגיל
רשום מ- 11/08/2004

כל הפורומים>החדשות > תגובה לחדשה “Dreamfall בחנויות!”
תגובות : 17
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: Kaz
נכתב ב: 23/04/2006 19:37:13
תגובה אחרונה: 27/04/2006 23:03:37