Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > החדשות > תגובה לחדשה “הרפתקה חדשה מאנשי Syberia”
תגובות : 10
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 16/05/2004 15:48:27
תגובה אחרונה: 18/05/2004 12:55:08

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
16/05/2004 15:48:27 #1

סוף סוף מישהו מעז להרים הרפתקה רגילה, ללא גימיקים יוצאים מהכלל. אישית אני מקווה שהניסוי יצליח להם - בעיקר בזכות העובדה שזה מותג מקורי, שהאמנות מרהיבה (תביטו בתמונות ודמיינו אותן כרקע לקווסט) ושיש לזה סיכוי של ממש.

אני מעט מצטער על זה שלא מעודדים את הקווסטים שנוצרים כיום - תחשבו כמה יחסי ציבור משחק כמו Still Life יכול לקבל לפני יציאתו, לעומת משחק פעולה סתמי בשוק של היום.

אולי זו תקוות שוא, אבל אם Microids יצליחו להתנתק סופית מהקו של Road to India ו-Post Mortem (שניהם חלשים באותן נקודות) ולעשות הרפתקה אמיתית וטובה - יכול להיות שהם יוכלו לרשת את Lucasarts בתחום. או יותר מתאים (זו הרפתקה בלשית, אחרי הכל) - את Sierra.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Inter
16/05/2004 15:51:46 #2

-----------------

אווטאר
Inter
משתמש רגיל
רשום מ- 15/11/2003
ציטוט Kaz
16/05/2004 16:39:09 #3

זה בגוף שלישי או ממבט ראשון?

אני מקווה שזה בגוף שלישי , אני שונא משחקי הרפתקאות בגוף ראשון.

-----------------

Kaz
משתמש רגיל
רשום מ- 24/11/2003
ציטוט Mad Pitbull
16/05/2004 19:16:47 #4
אני מחכה לזה ומצפה לזה!

-----------------

אווטאר
Mad Pitbull
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Ragnarok
16/05/2004 20:08:10 #5

נראה חביב, לא יותר.

זו הסיבה למה חובבי קווסטים הם אנשים מוזרים, בכל ז'אנר אחר תופעה כמו זו נקראית מיחזור, אבל כשיוצא עוד קווסט שלא מחדש כלום לז'אנר זו כבר יוזמה ברוכה...

קווסטים זה ז'אנר גוסס שהדרך היחידה להפוך אותו למצליח זה לחדש אותו,להמציא אותו מחדש (נראה שהאנשים בfuncom התחילו להפנים את זה עם Dreamfall).

דיי למחזור ולחוסר מקוריות!

-----------------

Ragnarok
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט ududy
16/05/2004 21:25:05 #6
ציטוט: הכותב המקורי Ragnarok ב 2004 /05 /16

נראה חביב, לא יותר.

זו הסיבה למה חובבי קווסטים הם אנשים מוזרים, בכל ז'אנר אחר תופעה כמו זו נקראית מיחזור, אבל כשיוצא עוד קווסט שלא מחדש כלום לז'אנר זו כבר יוזמה ברוכה...

קווסטים זה ז'אנר גוסס שהדרך היחידה להפוך אותו למצליח זה לחדש אותו,להמציא אותו מחדש (נראה שהאנשים בfuncom התחילו להפנים את זה עם Dreamfall).

מכיוון שקווסטים, לפחות אלה שאינם תואמי Myst, מבוססים על סיפור ודיאלוג חזקים (לפחות בתיאוריה), גם משחק שלא מחדש טכנולוגית או משחקית יכול להיות מרתק - תלוי באיכות הסיפור. נכון שבמקרה הזה, גם הסיפור נשמע מוכר באופן חשוד.

-----------------

ududy
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
ציטוט Ragnarok
16/05/2004 21:52:10 #7
ציטוט: הכותב המקורי ududy ב 2004 /05 /16

נראה חביב, לא יותר.

מכיוון שקווסטים, לפחות אלה שאינם תואמי Myst, מבוססים על סיפור ודיאלוג חזקים (לפחות בתיאוריה), גם משחק שלא מחדש טכנולוגית או משחקית יכול להיות מרתק - תלוי באיכות הסיפור. נכון שבמקרה הזה, גם הסיפור נשמע מוכר באופן חשוד.

זה נכון שקווסט טוב מבוסס בעיקר על עלילה ודיאלוגים איכותים אבל באמצע נמצא משהו וזה האינטרקטביות ומהבחינה הזאת אפשר עוד להוסיף הרבה לז'אנר מבלי חס וחלילה "לטמא" אותו.

ברצינות, חברות קווסטים היום את המינימום לא עושות מבחינת שינוי או חידוש. אלמנטים כמו פתרונות אלטרנטבים לחידות,עלילה פחות לינארית ואפשרות לכמה סופים נפרדים צריכים להיות סטנדרט בקווסטים היום אבל לא, חברות כמו מיקרויידס מרשות לעצמם לשחרר משחקים כמו סיבריה 2 בגלל שהן יודעות שמספיק אנשים יקנו אותם כאשר הקווסט עצמו חסר כל מקוריות או חזון.

-----------------

Ragnarok
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
16/05/2004 22:36:58 #8

זה נכון שקווסט טוב מבוסס בעיקר על עלילה ודיאלוגים איכותים אבל באמצע נמצא משהו וזה האינטרקטביות ומהבחינה הזאת אפשר עוד להוסיף הרבה לז'אנר מבלי חס וחלילה "לטמא" אותו.

ברצינות, חברות קווסטים היום את המינימום לא עושות מבחינת שינוי או חידוש. אלמנטים כמו פתרונות אלטרנטבים לחידות,עלילה פחות לינארית ואפשרות לכמה סופים נפרדים צריכים להיות סטנדרט בקווסטים היום אבל לא, חברות כמו מיקרויידס מרשות לעצמם לשחרר משחקים כמו סיבריה 2 בגלל שהן יודעות שמספיק אנשים יקנו אותם כאשר הקווסט עצמו חסר כל מקוריות או חזון.

קווסט טוב מבוסס על עלילה, דמויות, אווירה, סגנון, אינטראקטיביות, לוגיקה וחידות. כל האלמנטים האלו הגיעו לכדי מימוש במודל של Monkey Island 3 ואפילו לפניו. בשלב מסוים, בערך ב-1997, מישהו באיליומינטי החליט שתם עידן הקווסטים - הרבה לפני שהפורמט הנוכחי מיצה את עצמו. כן, אם משחק מסוים יכול לתת יותר מכל אחת מהקטגוריות שציינתי - יבורך. אבל גם משחק ש"רק עומד בדרישות" הוא מוצר ששווה לחכות לו, כי יש יובש מוחלט בשוק. זה עניין של ביקוש והיצע. אנשים רוצים קווסטים-> חברות מונעות מאנשים קווסטים->אנשים מתחילים להסתפק במועט.

ושים לב: לדעתי גימיקים הרסו את הז'אנר, היות והם סטו מהקטגוריות שציינתי מעלה לטובת שילובים של ז'אנרים אחרים ומטרות אחרות - מה שקעקע את קיומם כמשחקי הרפתקה והפך אותם לשעטנז לא ברור, שקהל היעד שלו לנצח יהיה בלתי מרוצה.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט ududy
16/05/2004 22:54:06 #9
ציטוט: הכותב המקורי ududy ב 2004 /05 /16

נראה חביב, לא יותר.

מסכים איתך בהחלט. ותן לי להוסיף לרשימה: דיאלוגים טבעיים - לא רשימה של אפשרויות קבועות.

אבל מה שאמרת על מיקרוידס וקווסטים נכון גם לגבי ז'אנרים אחרים.

-----------------

ududy
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
ציטוט -UV-
18/05/2004 12:55:08 #10
אני עדיין מחכה ליום שמישהו יחזור להרים קווסטים מצוירים מוטרפים כמו DOTT ו-Sam n Max... או סיימון 1/2. ולא, לארי החדש לא נחשב בעיני כי הוא מסתמך באופן רחב על האלמנט של הסקס (שכידוע, אפשר לבנות עליו למכירות טובות יותר).

-----------------

-UV-
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003

כל הפורומים>החדשות > תגובה לחדשה “הרפתקה חדשה מאנשי Syberia”
תגובות : 10
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: Assaf
נכתב ב: 16/05/2004 15:48:27
תגובה אחרונה: 18/05/2004 12:55:08

Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות