מויגיימס לא ציפיתי לזה... לכתוב משפט כמו שלקיוב יש "פיגור בהיצע המשחקים" זה פשוט בורות... לקיוב ממש לא חסר משחקים טובים... אומנם לא כמו הכמות של הפס2 אבל הרבה הרבה יותר משל הבוקס... הבוקס בקושי מציע משחקים טובים ובלעדיים ובעוד לקיוב יש הרבה מאוד... וגם... הקיוב מתמקד הרבה יותר בז'אנרים של שחקני קונסולות (בניגוד לבוקס למשל) אז יכול להיות שלכם נראית תמונה שונה, אבל לשחקני הקונסולות יש תמונה ברורה...
אז הקיצר לקיוב יש מספיק משחקים טובים וגם מעולים וממש אין לו "פיגור בהיצע המשחקים"
ציטוט: הכותב המקורי Yuber ב 2004 /05 /31מויגיימס לא ציפיתי לזה... לכתוב משפט כמו שלקיוב יש "פיגור בהיצע המשחקים" זה פשוט בורות... לקיוב ממש לא חסר משחקים טובים... אומנם לא כמו הכמות של הפס2 אבל הרבה הרבה יותר משל הבוקס... הבוקס בקושי מציע משחקים טובים ובלעדיים ובעוד לקיוב יש הרבה מאוד... וגם... הקיוב מתמקד הרבה יותר בז'אנרים של שחקני קונסולות (בניגוד לבוקס למשל) אז יכול להיות שלכם נראית תמונה שונה, אבל לשחקני הקונסולות יש תמונה ברורה...
אז הקיצר לקיוב יש מספיק משחקים טובים וגם מעולים וממש אין לו "פיגור בהיצע המשחקים"
אני חושש שאתה מבצע שיפוט שמבוסס על החיבה שלך לנינטנדו יותר מעל העובדות. כמה כותרים בלעדיים מעניינים הוצגו לקיוב ב-E3 האחרונה? בוא נתחיל למנות.
אמממממממ... טוב, תספור בעצמך: Metroid Prime 2: Echoes Geist Starfox
4 Resident Evil
Legeng of Zelda
Paper Mario 2
Pikmin2
TLoZ: Four Swords
Killer7
Advance Wars
Tales of Symphonia
Baten Kaitos
Mario Tennis
Fire Emblem Donkey Konga Donkey Kong: Jungle bit Mario Party 6 Odama
אתה מודע לכך ש-Legend Of Zelda הוא עדיין לא יותר מהדגמה של מנוע? יש ברשימה שלך גם משחקים שעדיין מאוד לא ברור על איכותם, כמו Killer 7 ו-Geist. גם לא ממש ברור לגבי תאריך היציאה של כמה משחקים (האם בכלל ישוחררו השנה?). אם לסמן להיטי גיימקיוב בטוחים לשנה הנוכחית, אז יש את: RE4, MP:E, Paper Mario, BK ו-Tales; מתוכם, רק RE4 פונה לקהל המיינסטרים. כל השאר פונים לקהלים מצומצמים הרבה יותר.
-----------------
חתימה זו מוקדשת לאדם שהמציא את שלט הטלויזיה.
(הייתי מנסה לברר את שמו, אבל לא בא לי לקום מהספה).
זה לא קיוב נגד העולם, זה כל קונסולה בשביל עצמה... משחקים בלעדיים, הם משחקים שיוצאים רק לקונסלוה אחת והם לא נחשבים בלעדיים אם הם יוצאים לעוד קונסלות מסוימות... סורי הקיוב מציג הרבה יותר מהבוקס... ושאדוו פליים גם על הבוקס אני יכול להגיד שרק משחקים מאוד מצומצמים נחשבים קילר אפים... זה לא חכמה...
וחוץ מזה אני לא מדבר על עתיד... אני מדבר על עכשיו... כרגע התמונה היא פחות או יותר ככה (לדעתי בכל אופן): בוקס עם 7-10 בערך משחקים טובים קיוב עם 30-35 בערך משחקים טובים פס2 עם 50-55 בערך משחקים
אני יכול להביא רשימות אבל זה סתם יצא ארוך ולא תסכימו מן הסתם, כי אתם שחקני מחשב ושחקני מחשב יעדיפו בוקס מן הסתם כי זה... סוג של מחשב (רק הרבה פחות טוב)
זה לא קיוב נגד העולם, זה כל קונסולה בשביל עצמה... משחקים בלעדיים, הם משחקים שיוצאים רק לקונסלוה אחת והם לא נחשבים בלעדיים אם הם יוצאים לעוד קונסלות מסוימות... סורי הקיוב מציג הרבה יותר מהבוקס... ושאדוו פליים גם על הבוקס אני יכול להגיד שרק משחקים מאוד מצומצמים נחשבים קילר אפים... זה לא חכמה...
וחוץ מזה אני לא מדבר על עתיד... אני מדבר על עכשיו... כרגע התמונה היא פחות או יותר ככה (לדעתי בכל אופן): בוקס עם 7-10 בערך משחקים טובים קיוב עם 30-35 בערך משחקים טובים פס2 עם 50-55 בערך משחקים
אני יכול להביא רשימות אבל זה סתם יצא ארוך ולא תסכימו מן הסתם, כי אתם שחקני מחשב ושחקני מחשב יעדיפו בוקס מן הסתם כי זה... סוג של מחשב (רק הרבה פחות טוב)
א. גם קיוב הוא סוג של מחשב
ב. ההשוואה פשוטה. מי שקונה Xbox יכול לצפות לקבל למערכת שלו פי שניים או שלושה כותרים "כבדים" בשנה הקרובה.
א. גם קיוב הוא סוג של מחשב
ב. ההשוואה פשוטה. מי שקונה Xbox יכול לצפות לקבל למערכת שלו פי שניים או שלושה כותרים "כבדים" בשנה הקרובה.
א. אני לא מדבר על מושגים טכניים... אני מדבר על הז'אנרים של המשחקים... לפי ז'אנרים, קיוב ופס2 הם קונסולות... בוקס הוא מחשב (עם 3 כותרים יוצאי דופן)
ב. אני מדבר על כרגע... עוד הרבה זמן אלוהים גדול ומי יודע מה יהיה... וגם, לדעתך הבוקס מקבל יותר... לדעתי הבוקס מקבל הרבה פחות...
הנה הרשימה האמיתית אחרי שמחקתי את הלא בלעדיים (די לחיות באשליות! מה שיוצא למחשב ולפס2 לא נחשב בלעדי לבוקס) ומחקתי משחק זבל אחד (DOA... אם אתה לא מבין במשחקים מכות, אל תרשום כאלה)
ואחרי שוראים את הרשימה האמיתית... ורואים גם שUC2 הוא רק גירסת בוקס לFPS משעמם למחשב, ובטח האלו 2 וג'ייד אמפייר יצאו למחשב... אופס, זה כבר לא נראה כזה טוב אה?
UC 2 זה לא פורט של UT2004, אלא משחק Unreal חדש לגמרי. UT2004 משחק משעמם? אני אפילו לא מתכוון להגיב על זה. עוד דבר: כל עוד המשחקים שמחקת מהרשימה לא הוכרזו למחשב, הם בלעדיים לבוקס. גם אם הם יצאו למחשב מתישהו, זה יהיה בעוד שנתיים לפחות. אף אחד לא מחכה למשחק שנתיים (אלא אם כן זה HL2 או MGS3).
נ.ב הזכרתי את המשחקים שיוצאים למחשב ולבוקס, ו*לא* לפס2, כבלעדיים, ואני עדיין עומד על דעתי בקשר לכך. יש שחקנים שמעדיפים לשחק בדום 3 על קונסולה שעולה 150 דולר, ולא על מפלצת שעולה 1000 דולר. בשביל מקרים כאלה, הבוקס הוא אידיאלי - וכדאי שתלמד להעריך את זה אדון יובר.
-----------------
אבל מן הסתם משחקים כמו HL2 ודום 3 יהיו הרבה יותר איכותיים ונוחים על המחשב...
אני דווקא תומך ביובר. אני לא אומר שלקיוב יש המון משחקי איכות, אבל בהחלט יש לו מספיק. אני אישית כקונסולה יחידה לא הייתי קונה בוקס או קיוב, הן רק קונסולות משניות לטעמי. עכשיו אני קונה קיוב כי מה שיש לבוקס להציע מסתכם אצלי בנינג'ה גיידן ופאנזר דרגון. (FPS לא ממש מושך אותי).
UC 2 זה לא פורט של UT2004, אלא משחק Unreal חדש לגמרי. UT2004 משחק משעמם? אני אפילו לא מתכוון להגיב על זה. עוד דבר: כל עוד המשחקים שמחקת מהרשימה לא הוכרזו למחשב, הם בלעדיים לבוקס. גם אם הם יצאו למחשב מתישהו, זה יהיה בעוד שנתיים לפחות. אף אחד לא מחכה למשחק שנתיים (אלא אם כן זה HL2 או MGS3).
נ.ב הזכרתי את המשחקים שיוצאים למחשב ולבוקס, ו*לא* לפס2, כבלעדיים, ואני עדיין עומד על דעתי בקשר לכך. יש שחקנים שמעדיפים לשחק בדום 3 על קונסולה שעולה 150 דולר, ולא על מפלצת שעולה 1000 דולר. בשביל מקרים כאלה, הבוקס הוא אידיאלי - וכדאי שתלמד להעריך את זה אדון יובר.
אני יודע שUC2 זה לא פורט, בגלל זה השארתי אותו בתור משחק בלעדי וכל משחק שמחקתי הוכרז כבר למחשב, אתה יכול לבדוק בעצמך...
אני יודע שUC2 זה לא פורט, בגלל זה השארתי אותו בתור משחק בלעדי וכל משחק שמחקתי הוכרז כבר למחשב, אתה יכול לבדוק בעצמך...
תאריך היציאה שלהם לוט בערפל. מי שירצה לשחק במשחקים האלה יחכה להם על הפיסי? אתה לא רציני... תפסתי ממך יותר עד היום, באמת.
HL2 ו-D3 אכן יהיו נוחים ואיכותיים על המחשב, אבל לא לכולם יש תקציב להרשות לעצמם מכונה חזקה מספיק על מנת להנות מהם.
-----------------
תאריך היציאה שלהם לוט בערפל. מי שירצה לשחק במשחקים האלה יחכה להם על הפיסי? אתה לא רציני... תפסתי ממך יותר עד היום, באמת.
HL2 ו-D3 אכן יהיו נוחים ואיכותיים על המחשב, אבל לא לכולם יש תקציב להרשות לעצמם מכונה חזקה מספיק על מנת להנות מהם.
איזה תאריכי יציאה לוטים בערפל? גנב 3 ופאר קריי כבר יצאו למחשב... HL2 וD3 מההתחלה הוכרזו קודם למחשב... וKOTOR2 יוצר ב8.2.2005 גם לבוקס וגם למחשב, אותו יום...
איזה תאריכי יציאה לוטים בערפל? גנב 3 ופאר קריי כבר יצאו למחשב... HL2 וD3 מההתחלה הוכרזו קודם למחשב... וKOTOR2 יוצר ב8.2.2005 גם לבוקס וגם למחשב, אותו יום...
אני דיברתי על HALO 2 ו-JADE EMPIRE.
-----------------
אני דיברתי על HALO 2 ו-JADE EMPIRE. אני רק הזכרתי את העובדה שיכול להיות שהם יצאו... אבל הם באמת בלעדיים לבוקס... בלעדיהם הרשימה הייתה אפילו עוד יותק קטנה ממה שצימצמתי
הויכוח כרגיל סטה למקומות לא שייכים. השאלה היא לא מה עדיף לקנות: בוקס או קיוב.
העובדה המספרית הפשוטה היא שלקיוב מפותחים הרבה פחות משחקים מלבוקס. זה שהרבה ממשחקי הבוקס יוצאים על הפי.סי ו\או על הפי.אס 2 היא לא רלבנטית לטענה שהיצע המשחקים של הקיוב קטן יחסית.
אני לא חושב שהויכוח סטה יותר מידי מהנושא המרכזי. מה שרציתי להוכיח הוא שלבוקס יש הרבה יותר משחקים הפונים לקהל הקז'ואל מאשר לקיוב. הקיוב שווה משהו רק עבור קהל הגרעין של מעריצי נינטנדו. מה לעשות, העובדות מצביעות על כך ששחקנים ממוצעים לא ימצאו הרבה כותרים מעניינים בשבילם על הקיוב. הבוקס, לעומת זאת, מציע את האלטרנטיבה הכדאית ביותר לשחקנים שבאו מעולם ה-PC ומאסו בשדרוגים וספירת פריימים אינסופית. היא גם טובה כקונסולה משנית, למי שנמצאת בבעלותו קונסולת פס2, שהייתה ועדיין נשארה הקונסולה האוניברסלית שמתאימה לכולם.
-----------------
למה קיוב מתאים רק למעריצי נינטנדו? נינטנדו עושה כל כך הרבה ז'אנרים, וגם מכל ז'אנרים יש לה משחקים שונים... אז למה זלדה ומטרויד הם משחקים מעולים אבל רק למעריצים של נינטנדו? ולעומת זאת משחקים כמו נגיד פאר קריי הוא משחק מעולה אבל שמתאים לכולם ולא רק ל"מעריצי פאר קריי"... רק בארץ שומעים דברים כאלה... משחק טוב הוא משחק טוב, זה שמישהו לא אוהב את הסגנון זה בעיה שלו... והמשחקים של המעולים של נינטנדו מתאימים (רובם לפחות) לכל מי שאוהב משחקי קונסולות וגם למי שבא מרקע של PS או קונסולות של סגה... כמובן שבארץ אין בקושי אנשים מרקע של משחקי קונסולות אז יכול להיות שבגלל זה יש את התפיסה הזאת... אז אני אומר ככה, בתור קונסולה בוקס זה חרא של דבר אבל ממש... לעומת זאת, בשביל אוהבי קונסלות (ולא רק אוהבי נינטנדו), קיוב היא קונסולה מעולה
למה קיוב מתאים רק למעריצי נינטנדו? נינטנדו עושה כל כך הרבה ז'אנרים, וגם מכל ז'אנרים יש לה משחקים שונים... אז למה זלדה ומטרויד הם משחקים מעולים אבל רק למעריצים של נינטנדו? ולעומת זאת משחקים כמו נגיד פאר קריי הוא משחק מעולה אבל שמתאים לכולם ולא רק ל"מעריצי פאר קריי"... רק בארץ שומעים דברים כאלה... משחק טוב הוא משחק טוב, זה שמישהו לא אוהב את הסגנון זה בעיה שלו... והמשחקים של המעולים של נינטנדו מתאימים (רובם לפחות) לכל מי שאוהב משחקי קונסולות וגם למי שבא מרקע של PS או קונסולות של סגה... כמובן שבארץ אין בקושי אנשים מרקע של משחקי קונסולות אז יכול להיות שבגלל זה יש את התפיסה הזאת... אז אני אומר ככה, בתור קונסולה בוקס זה חרא של דבר אבל ממש... לעומת זאת, בשביל אוהבי קונסלות (ולא רק אוהבי נינטנדו), קיוב היא קונסולה מעולה
אני לדוגמא מעריץ נלהב של הקונסולות. התחלתי את דרכי כגיימר על גבי המגה דרייב (שהיא גם במקרה קונסולה של סגה), ולא על המחשב. כרגע יש בידי קונסולת פס2 שאני נהנה ממנה מאוד. התלבטתי עד לא מזמן האם לקנות בוקס או קיוב, ולבסוף החלטתי ללכת על הבוקס.
בוא ואגיד לך למה אני חושב שכותרי הדגל של הקיוב לא מתאימים לכל אחד. במטרויד, משחק חקירה מגוף ראשון, אין הרבה אקשן. רוב המשחק פשוט מסתובבים וחוקרים עולמות. אין ספק שהמשחק פונה לקהל מאוד מצומצם של מעריצי מטרויד, או סתם שחקנים שאוהבים את הסגנון. אישית, ממש לא אהבתי את מטרויד - הוא שיעמם אותי למוות. פאר קריי לעומתו, הוא משחק פעולה מגוף ראשון עם כלי רכב והמון אקשן משובח. אין בו רגע אחד "משעמם", וכמעט כל שחקן יכול להנות ממנו. זלדה עוד יכול להיחשב כמשחק הפונה למיינסטרים, רק חבל שהאחרון לא היה ייחודי כלל, מלבד היותו משחק זלדה כמובן. ישנם משחקי הרפתקאות הרבה יותר טובים מזלדה, אז תן לי סיבה למה אדם שלא יודע מה זה זלדה יבחר אותו על פני Dark Chronicle לדוגמא? מאריו סאנשיין הוא עוד דוגמא מצויינת לטענה שלי. מדובר בפלטפורמר ממוצע למדי, שמלבד היותו משחק מריו אין בו שום דבר מיוחד. למה אתה חושב שהוא עדיף על R&C2 לדוגמא? אותו הדבר עם סטארפוקס.
כפי שאתה רואה, הערך של משחקי הקיוב, מלבד היותם מבוססי דמויות נינטנדו, אינו עולה על ערכם של משחקים אחרים מאותם הז'אנרים. וזאת בדיוק הנקודה שלי: לקיוב יש מעט מאוד משחקים שיקרצו לשחקן שלא מכיר את נינטנדו. לא לכל השחקנים אכפת מהדמויות של נינטנדו - חלקם פשוט מחפשים משחקים טובים.
-----------------
הקטע שאתה לא יכול בכלל להשוות בין מטרויד לבין פאר קריי, אתה פשוט משווה ז'אנרים שונים לגמרי.
פריים הוא FPA בעוד פאר קריי הוא FPS, ויש הבדל עצום. זלדה דווקא משחק מעולה, אבל עם קטעים שמאוד עצבנו אותי (ממה שיצא לי לשחק). דארק קרוניקל הוא לא בכלל תפקידים?
אין לי כוח לענות על הכל, אני יענה בקצרה... דארק קרוניקל הוא משחק תפקידים, והוא בכלל לא מתקרב לרמה של זלדה... ממש לא... הוא משחק נחמד, אבל הרבה פחות טוב מזלדה... R&C2, למרות שהוא מעולה הוא בכלל לא משחק פלטפורמה בקושי... הוא משחק פעולה... ולעומתו יש את מאריו סאנשיין שהוא משחק פלטפורמה טהור (ועצוב שבין הפלטפורמות הטהורות היחידות בדור הזה)
תאמין לי שזלדה ומטרויד אלה כותרים מעולים וממש לא קשור לזה שהם דמויות של נינטנדו... ויש לקיוב עוד המון משחקים, לא רק אלה...