לפני שנתיים שקניתי את המחשב, הרצתי את התוכנה 3Dmark2001 וקיבלתי את התוצאה 12,352. היום הרצתי סתם שוב את התוכנה, וקיבלתי תוצאה נמוכה בהרבה... 10,773. מה הסיבה לכך? לתוצאות המבחן- כאן.
אני מניח שהרצת את 3dmark בפעם הראשונה, זה היה על מחשב חדש עם מערכת הפעלה שרק הותקנה. היום מותקנות בוודאי על המחשב הרבה יותר תוכנות שרצות ברקע ולוקחות זיכרון. זאת ככל הנראה הסיבה.
סיבה נוספת, אבל קצת פחות סבירה היא שאבק הצטבר על המאווררים של המעבדים, ולכן הם מתחממים יותר, מה שמניב תוצאות טובות פחות.
-----------------
-I know that monkey! his name is donkey!
-Monkeys aren't donkeys! Quit messing with my head!!
המחשב אחרי פירמוט... אין אבק... אולי זה דריברים מרמים שהיו לאנבידיה? כי לא שמתי לב בשינוי ה-FPS במשחקים... ובכל זאת, מה הסיבה להפרשים הכל כך גדולים? :\
ישנן המון דרכים להסביר דבר שכזה. יש את הרעיון של 'משהו לא בסדר בבדיקה' שאולי הקונפיגורציה של הבדיקה הייתה שונה ולכן התוצאות במישור שונה, ויש את הרעיון של 'אכן יש בעיה שולית' שיש המון הסברים לו. אחד מהם הוא ספייווארים שניתנים להסרה ע"י תוכנות שכמו Spybot ו-Ad-Aware ואפילו Bazooka. יתכן שאלו המון דברים מאוד חארות שפועלים ברקע שמחשב, תבדוק אותם ותצא מכל ישום אפשרי. תשאיר ברקע רק דברים הכרחיים. וכמובן, יש את הרעיון של קבצי אינטרנט זמניים, היסטורי, תקיית ה-Temp, גודל ה-Cache בזיכרון מהכונן הקשיח, ואפילו סריקה של וירוסים וכדומה.
לי קרה משהו דומה שכשקניתי את הכונן הקשיח שלי התוצאה ב-HDTach הייתה מפתיעה ומהממת וכמה ימים לאחר מכן הייתה מזעזעת ביותר בהשוואה לתוצאה ההתחלתית. וזה באמת היה מזעזע, הפרש התוצאות היה עצום ולא משנה כמה ניקית ואיחיתי וסרקתי ומה שלא עשיתי זה לא עזר. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה אח שלי, Wan7ed.
Zappatta - אבק? אבק יוריד תוצאה ב-3DMark01SE ב2000נק'? הממממ.. אני לא חושב!
ישנן המון דרכים להסביר דבר שכזה. יש את הרעיון של 'משהו לא בסדר בבדיקה' שאולי הקונפיגורציה של הבדיקה הייתה שונה ולכן התוצאות במישור שונה, ויש את הרעיון של 'אכן יש בעיה שולית' שיש המון הסברים לו. אחד מהם הוא ספייווארים שניתנים להסרה ע"י תוכנות שכמו Spybot ו-Ad-Aware ואפילו Bazooka. יתכן שאלו המון דברים מאוד חארות שפועלים ברקע שמחשב, תבדוק אותם ותצא מכל ישום אפשרי. תשאיר ברקע רק דברים הכרחיים. וכמובן, יש את הרעיון של קבצי אינטרנט זמניים, היסטורי, תקיית ה-Temp, גודל ה-Cache בזיכרון מהכונן הקשיח, ואפילו סריקה של וירוסים וכדומה.
לי קרה משהו דומה שכשקניתי את הכונן הקשיח שלי התוצאה ב-HDTach הייתה מפתיעה ומהממת וכמה ימים לאחר מכן הייתה מזעזעת ביותר בהשוואה לתוצאה ההתחלתית. וזה באמת היה מזעזע, הפרש התוצאות היה עצום ולא משנה כמה ניקית ואיחיתי וסרקתי ומה שלא עשיתי זה לא עזר. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה אח שלי, Wan7ed.
Zappatta - אבק? אבק יוריד תוצאה ב-3DMark01SE ב2000נק'? הממממ.. אני לא חושב!
תודה על התגובה הארוכה. בקשר להצעות, הכל בדוק, מחוק ומסודר.. אין שום כלום... זה לא מסתדר.