שלום לכולם. לפני כחודש נתקע לי הדיסק הקשיח. פרמטתי אותו, הוא נתקע שוב וכך החלטתי שהגיע הזמן להחליפו. הכל טוב ויפה, אלא שכשניסיתי להוציאו מהמארז, המערכת היתה משתגעת ודורשת Boot Drive או Disk. הוא היה בסך הכל סידק סלייב קטן, בן לדור של עבדים, ויתרה על כך הוא היה מפורמט לגמרי. השתגעתי לא מעט בנסיונות להוציאו אותו ולהחזיר אותו, וכעבר כמה זמן אמרתי לעצמי שאני אגש למעבדה, מישהו יוציא לי אותו בחמש דקות (ובטח יסובב איזה בורג או יחבר לרגע איזה כבל) והכל יסתדר בעשר דקות. חבל על הכאב-ראש. אז יצאתי לי למעבדות ליד הבית, תיארתי את המצב וביקשתי הערכת מחיר לפעולה בסיסית שכזו. הציעו לי לעשות את זה ב-120 ש"ח - ובמקומות אחרים בחמישים. זה נראה לי יקר יותר מדי, בהתחשב שזו פעולה של חמש דקות בקושי. ואז הגעתי למעבדה ברחוב סוקולוב 62 בהרצליה, ומצאתי שם מישהו בשם ויקטור. הוא שמע את המצב, שאל אותי אם יש לי דיסק של WD, אמרתי לו שכן - והוא אמר לי להוציא את הג'מפר מהמאסטר דיסק כשאני מוציא את הסלייב, ושזה כל הסיפור. הלכתי הביתה, עשיתי כדבריו. המחשב כעת עובד עם הדיסק המיותר בחוץ, שהוא מוכן למשלוח. לא עלה לי אגורה. מה הלקח? שמעבדות לא מהססות לנצל את בורותו של הלקוח הפוטנציאלי שלהן, ומעדיפות במקרה כזה פשוט לטלטל אותי עם המחשב מאשר לומר לי להוציא שביב קטן - מה שלא יביא להן בסופו של דבר אגורה. אפשר להבין אותן. מבחינתי, אפשר להבין למה פתאום בא לי לעשות פרסומת חינם למעבדה ליד הבית שלי. ובכלל, זה סיפור נחמד.
-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!" פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
|