Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום המחשבים, האלקטרוניקה והגדג'טים > סיפור קטן על מעבדה
תגובות : 10
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 29/07/2004 18:56:23
תגובה אחרונה: 06/08/2004 00:24:21

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
29/07/2004 18:56:23 #1

שלום לכולם.

לפני כחודש נתקע לי הדיסק הקשיח. פרמטתי אותו, הוא נתקע שוב וכך החלטתי שהגיע הזמן להחליפו. הכל טוב ויפה, אלא שכשניסיתי להוציאו מהמארז, המערכת היתה משתגעת ודורשת Boot Drive או Disk. הוא היה בסך הכל סידק סלייב קטן, בן לדור של עבדים, ויתרה על כך הוא היה מפורמט לגמרי.

השתגעתי לא מעט בנסיונות להוציאו אותו ולהחזיר אותו, וכעבר כמה זמן אמרתי לעצמי שאני אגש למעבדה, מישהו יוציא לי אותו בחמש דקות (ובטח יסובב איזה בורג או יחבר לרגע איזה כבל) והכל יסתדר בעשר דקות. חבל על הכאב-ראש. אז יצאתי לי למעבדות ליד הבית, תיארתי את המצב וביקשתי הערכת מחיר לפעולה בסיסית שכזו.

הציעו לי לעשות את זה ב-120 ש"ח - ובמקומות אחרים בחמישים. זה נראה לי יקר יותר מדי, בהתחשב שזו פעולה של חמש דקות בקושי. ואז הגעתי למעבדה ברחוב סוקולוב 62 בהרצליה, ומצאתי שם מישהו בשם ויקטור. הוא שמע את המצב, שאל אותי אם יש לי דיסק של WD, אמרתי לו שכן - והוא אמר לי להוציא את הג'מפר מהמאסטר דיסק כשאני מוציא את הסלייב, ושזה כל הסיפור.

הלכתי הביתה, עשיתי כדבריו. המחשב כעת עובד עם הדיסק המיותר בחוץ, שהוא מוכן למשלוח. לא עלה לי אגורה.

מה הלקח? שמעבדות לא מהססות לנצל את בורותו של הלקוח הפוטנציאלי שלהן, ומעדיפות במקרה כזה פשוט לטלטל אותי עם המחשב מאשר לומר לי להוציא שביב קטן - מה שלא יביא להן בסופו של דבר אגורה. אפשר להבין אותן. מבחינתי, אפשר להבין למה פתאום בא לי לעשות פרסומת חינם למעבדה ליד הבית שלי. ובכלל, זה סיפור נחמד.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
משתמש רגיל
רשום מ- 18/10/2003
בקרו בעמוד הבית של MalGano ציטוט MalGano
30/07/2004 14:59:56 #2

זה אכן לקח חשוב. אותו דבר עם קניות. לפני שקונים - מבקרים במספר מקומות להערכת מחיר.

נ.ב: אם למשל אני מוציא את כונן הסידי-רום והמחשב דורש Boot ...משהו ... ולא מוכן לוותר על כך, זה גם משהו עם הג'מפרים ? לא רואה ממש קשר אבל זה יתכן ?

-----------------

Stick and Stones can break your bones!

אווטאר
MalGano
משתמש רגיל
רשום מ- 03/01/2004
בקרו בעמוד הבית של Zubaka ציטוט Zubaka
30/07/2004 15:34:57 #3

בהמשך החיבור שלו יש דיסק קשיח?

תנסה להעלות את הביוס ולהגדיר שלא יחפש מערכת הפעלה בסידי.

אני לא יודע מה איתכם, אבל ממה שאני קראתי/חוויתי תמיד בארץ יוצא שהמעבדות הכי אמינות שלא דופקות במחיר הן המעבדות הקטנות, לפעמים אפילו של טכנאי אחד.

-----------------

In thrust we trust

אווטאר
Zubaka
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
בקרו בעמוד הבית של MalGano ציטוט MalGano
30/07/2004 16:31:52 #4

אני מסכים בהחלט. לרוב האנשים האלה הם ותיקים יותר ומנוסים יותר.

בקשר למחשב שלי... טוב.

יש לי מחשב ישן שהוצאתי את הסידי-רום ונתתי לחבר של אבא שלי לתקן אותו (בחינם כמובן). לא יודע אם זה חשוב, אבל פעם היה בו צורב והרום הרגיל. עכשיו , חיבור ה-IDE הוא רק לכונן הקשיח.

הגדרתי בביוס כך שהפלופי יהיה הBoot device ואת השאר כיביתי. וזה עדיין לא נכנס לוינדואס עם בעיה של "להכניס Boot ... משהו..." לא זוכר.

-----------------

Stick and Stones can break your bones!

אווטאר
MalGano
משתמש רגיל
רשום מ- 03/01/2004
ציטוט Ender Wiggin
30/07/2004 17:03:25 #5

כן הרבה מעבדות מנצלות את תמימותם של אנשים רבים ע"י מחירים בשמיים.

אבל ללא ספק כל הקטע הזה עם המסטר סלייב הוא מציק,

אחד מכניסים ככה את השני אחרת ופעם אחת אתה מוציא אחד אחר והכל מקטר בוכה וזועק לעזרה.

-----------------

אווטאר
Ender Wiggin
משתמש רגיל
רשום מ- 07/02/2004
בקרו בעמוד הבית של TYCOONMAN ציטוט TYCOONMAN
03/08/2004 16:59:52 #6

הידעתם? מעבדות לוקחות בין 90-150 שקל להתקנת כרטיס מסך!! כרטיס מסך! שכלמה שצריך זה להכניס לבפנים וזהו!

צורב - 50-100 שקל התקנה

והרשימה ארוכה.

בדרך כלל מעבדות לוקחות את המחשבים אומרים שאין מה לעשות מפרמטים ולוקחים 150-300 שקל לפירמוט!!!

מנצלים את הבורות שלנו

-----------------

אווטאר
TYCOONMAN
משתמש רגיל
רשום מ- 27/06/2004
בקרו בעמוד הבית של Zubaka ציטוט Zubaka
03/08/2004 18:44:36 #7
חשבתם שהמוסכניקים הוציאו על זה פטנט?

-----------------

In thrust we trust

אווטאר
Zubaka
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003
ציטוט The Avatar
03/08/2004 21:32:24 #8

יש לזה אלפי דוגמאות בחיים שלנו...........

זה לא רק טכנאי מחשב. אם מישהו יכול לגבות סכום כסף מסויים על מוצר.... הוא יגבה אותו. למעבדות האלה אין תחרות גדולה ולכן הם מרשות לעצמם סכומים כאלה. מסתבר שיש אנשים שבישבילם זה בסדר.... זה כמו שאנשים משלמים על טי שירטים של נייקי 100 שקל (במקרה הטוב) ועל מכנסים של אוניל 300 שקל............ מה ההבדל? הרי להם זה עולה שקל.

וזה שזה לוקח דקה לא קשור לעניין (טוב, זה קשור, אבל לא קובע). מחיר של פעולה של איש מקצוע לא נמדדת רק ע"י הזמן שזה לוקח אלא גם לפי הידע שלו והמומחיות שלו (ידע שווה כסף.... יש אנשים שקורעים תתחת אבל מרוויחים גרושים בגלל שאין להם ידע מקצועי). לא שצריך להיות גאון בשביל להרכיב מחשב, וזה גם לא כזה ידע מורכב, אבל זה ידע שעדיין אין לחלק עצום של האוכלוסיה ולכן ל "איש מקצוע" יש ידע שהוא יכול לקחת עליו הרבה כסף. והאמת שבסוף גם רוב המעבדות האלה לא ממש מתעשרות מהסכומים האלה אלא דיי פושטות את הרגל אחרי שנה מקסימום.........

בכל מקרה, אני לא מצדיק את המחירים המופקעים שהמעבדות האלה לוקחות (ולכן אני לא מרשה לאף "מעבדה" לגעת לי במחשב), אבל זה המצב של השוק........ באותה מידה שהרבה אנשים אחרים עושים את זה אבל אנשים פשוט משלימים עם זה.

ואסף, אתה יכול לציין את שם החנות שבה היה ויקטור המדובר?

-----------------

אווטאר
The Avatar
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
בקרו בעמוד הבית של TYCOONMAN ציטוט TYCOONMAN
05/08/2004 17:32:02 #9

נכון לא סומכים על מעבדות, לרוב הם גם הורסים חלק אחר ואז אתה בא שוב כדי שיתקנו לך :(

הכי טוב לסמוך על חבר שבין בזה. למשל יש לי חבר גאון מחשבים התחיל עכשיו לעשות תיקוני מחשב בבית הלקוח , והוא לוקח ממש קצת כסף. וכמובן שהוא מתקן כמו שצריך.

-----------------

אווטאר
TYCOONMAN
משתמש רגיל
רשום מ- 27/06/2004
ציטוט oRcA_MaN
06/08/2004 00:24:21 #10

נתקלתי בכמה רמאויות כאלה בעבר. כשהייתי בExcellnet, ישב מולי סוכן שלהם והסביר לי על איזה מוצר שהתעניינתי בו. במהלך השיחה צלצל הטלפון, היתה זו לקוחה שקנתה אצלם את המחשב לפני כמה חודשים. האינטרנט לפתע הפסיק לעבוד. האישה בקו השני ביקשה להביא אלהם את המחשב, כדי שיסדרו לה את הבעיה. הסוכן אמר שהם פותרים את הבעיה ע"י פירמוט שלם והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, בעלות של כמה מאות שקלים (לא זכור לי בדיוק כמה, נדמה לי שהיה מדובר בסכום של 200 ש"ח).

-----------------

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003

כל הפורומים>פורום המחשבים, האלקטרוניקה והגדג'טים > סיפור קטן על מעבדה
תגובות : 10
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי: Assaf
נכתב ב: 29/07/2004 18:56:23
תגובה אחרונה: 06/08/2004 00:24:21