ברוכים הבאים לפורום משחקי תפקידים והרפתקאות
אני מקווה שכולנו נוכל להנות מהדיונים כאן. לכל החדשים: תקפידו לקרוא את כל ההודעה הזו עד סופה. מפעם לפעם היא תתעדכן, ואני בהתאם ארשום את תאריך העדכון בצורה בולטת. מטרת ההודעה הזו: להסביר במה עוסק הפורום, וקצת על כללי התנהגות בו. אז במה עוסק פורום תפקידים והרפתקאות? בעיקר בצד של במשחקי תפקידים, היות והם הז'אנר החזק יותר מבין השניים בחמש השנים האחרונות. משחקי תפקידים בנייר-ועט (כמו מבוכים ודרקונים הפופולרי מתמיד בארצנו) ומשחקי תפקידים במחשב הם תחביב לאנשים עם דמיון, ומושכים אליהם כמה אלפי שחקנים רציניים בארצנו, ועוד כמה עשרות אלפי שחקנים מזדמנים. אפשר לראות אותם מסתובבים באווירת חשיבות מדי אייקון בסינמטק. הפורום שלנו הוא במה לכל מי שרוצה למצוא שחקנים למפגש במשחק תפקידים אמיתי. כמובן שזה גם המקום לדבר ולהחליף דעות על כל משחק תפקידים למחשב, מדיאבלו ו-Divine Divinity דרך Baldur's Gate ו-Planscape: Torment ועד סדרת Final Fantasy - יש מקום לכל הסוגים והפלטפורמות. אפשר לחפש (ולמצוא!) שותפים למשחק רשת, להחליף דמויות בממורפגים ואפילו לייבא דמויות ל-Quest for Glory 4. זה גם המקום לבירורים ודיבורים על ממורפגים, חינמיים ובתשלום, למצוא חברים, לבחור שרתים משותפים וכל היוצא בכך. ומשחקי הרפתקה, בל נשכח: כל מי שמתגעגע לימים היפים של Broken Sword ו-Curse of Monkey Island ב-97, או משחקים עוד יותר מוקדמים (ומוצלחים מאוד בפני עצמם) כמו Day of The Tantacle ו-Sam& Max - זה המקום. משחקי הרפתקה מודרניים כמו Runaway או Syberia גם יזכו לבית חם, וזו מטרתו המוצהרת של הפורום לדרבן את כל חובבי הקווסטים להתעניין מחדש בתעשיה הרדומה הזו, לעקוב מקרוב אחר כל המשחקים שנמצאים בפיתוח, לדון במשחקים חדשים שיוצאים ולתת למשחקי ההרפתקה מקום של כבוד. יש גם מקום לדברים הסובבים משחקי תפקידים: משחקי מיניאטורות ומג'יק, למרות ששניהם יותר עיסוקים של פורום אסטרטגיה, ימצאו גם פה מקום מתאים. גם סרטים כמו טרילוגית שר הטבעות (שכמובן מלווה בשיטת ק20, כמו כל דבר כמעט) או סרטי המטריקס יכולים להיות נושאים לדיון בפורום. ועכשיו לכללים: 1. בלי ווארז: זה אומר בלי בקשות לסידיקיז; בלי לספר על משחקים שהספקתם לשחק ולגמור לפני שבכלל הגיעו לארץ, או אפילו יצאו באופן מסודר; בלי תלונות על באגים שמצויים רק בגרסאות ווארז (אין לי מולטי!!) ובכלל בלי להתעסק בצד הלא נכון של החוק. 2. שפה תרבותית: ללא קללות, ללא יחס פוגע ומעליב, בלי שפה בוטה מדי (מעבר למקובל עלי) ובלי השמצות על בסיס אישי. תשמרו על הדיונים נקיים ולעניין. כמו כן, לא לזרוק ספויילרים כמו סופים של משחקים, פתרונות לחידות וכד' אלא אם כן היתה בקשה מפורשת. 3. כותרות לדיונים: לכל דיון בפורום הזה יש כותרת עניינית. אם אין לו כותרת עניינית, הוא נמחק. כותרת עניינית היא כותרת שמסבירה במשפט אחד (ולא במילה אחת!) על מה הדיון. ת'רדים עם כותרות כמו "תכנסו מהר!!!" או "עזרה" או אפילו "לא תאמינו מה קרה לי במשחק Deus Ex!" ימחקו לאלתר, אפילו אם כבר התפתח בינתיים דיון מרשים בתוכם. 4. דיונים רשמיים: היות ואנחנו תמיד נוטים לחזור לדון באותו משחק כמה פעמים (במיוחד אם הוא משחק בקליבר רציני) אין לי בעיה ואפילו מומלץ שיפתח לאותו משחק דיון רשמי אחד, שיאגד את כל השאלות, הטענות והפרטים על המשחק. אפשר לפתוח ת'רד רשמי אחד לקראת המשחק שיצבור פרטי "בקרוב", ועם יציאת המשחק לפתוח ת'רד רשמי נוסף שיעסוק פחות בשמועות ובפרטים ראשונים ויותר בתיאור החוויה. אם אתם רוצים לפתוח דיון רשמי: א. חפשו בפורום לפי שם המשחק אם קיים כבר דיון רשמי, ואם יש, ישן ככל שיהיה - השתמשו בו. ב. אם אתם פותחים דיון רשמי חדש, שימו לו כותרת קבועה: "שם המשחק - הנושא הרשמי". נניח: Deus Ex 2 - הנושא הרשמי. חריגות קלות מהנוסח מקובלות, אבל תנסו להצמד אליו. 5. באם גילית ספאמר: אתם יכולים להודיע למשטרה, לחברים שלכם בעולם התחתון ולבסוף לי. המייל שלי לנושאי דיווח ספאם הוא assaf@vgames.co.il, וזו גם הכתובת לגבי כל טענה הקשורה לפורום הספציפי הזה (ולא כל מערכת הקהילות...). אם משהו מציק לכם לגבי הדיונים בפורום, אנא כתבו לי. אם נתתי לכם באן ואתם מתים להסירו - מייל אחד בלבד, לא עשרות. 6. הנחיות כלליות לכתיבה בפורום זה: א. השתמשו אך ורק בסימן קריאה וסימן שאלה אחד במידת הצורך. משפטים כמו שולט!!!!!1אחדאחד לא מקובלים כאן בפורום, אבל שולט! דווקא כן. ב. אל תכתבו בגופן ענקי ובצבעים חדים סתם כי בא לכם. משפטים כמו אני רוצה לדעת על סייבריה 2 לא יהיו כאן בפורום. ג. כתבו רק בנושאים של משחקי תפקידים או הרפתקאות. אפשר לשלב משחקי תפקידים בנייר ועט, לאר"פ ומיניאטורות - אך לא משחקי אסטרטגיה, סימולציה, פעולה וכו'. יש להם פורומים משלהם. ד. המנעו מאופ-טופיקים שנגררים לעמודים על עמודים. אחרי חמש הודעות אתם אמורים למצות לחלוטין כל הבהרה/נושא משני/בדיקת חתימה. 7. ללא פרסומים לאתרים חיצוניים: אם פתחתם אתר עצמאי אישי, אנא אל תפתחו לכבודו ת'רד. אתם יכולים להזכיר אותו בחתימה שלכם. אם פתחתם קהילה חדשה במערכת הקהילות של Vgames, יש ת'רד מרכז קהילות חדשות בכל נושא בפורום תרבות. כאן זה לא המקום. ת'רדים שכותרתם וההודעה היחידה שבהם היא "פתחתי את האתר המקצועי ביותר לפיינל פנטזי, תכנסו!!!" ימחקו לאלתר. המטרה שלי היא להשאיר את הדיונים פה, ולא לעבור לאתרים אחרים. 8. בלי מלחמה: חל איסור מוחלט לקשר בפורום זה לאתרי משחקי מקוון כגון hebrew.gindis או go.battle, וכל משחק מקוון שבו שחקן מקבל ניקוד על בסיס היטים של משתמשים אקראיים. התנהגות כזו תחשב לחמורה מספאם: הת'רד יימחק מיידית והמשתמש יקבל באן. 9. שם בבקשה: אנא המנעו ככל האפשר מכתיבה תחת היוזר הכללי "אורח". זה תורם לתרבות דיון שיש לכם שם. קחו חמש דקות, מצאו לכם שם מוצלח ואוואטר לשים לידו. אם תביאו בעיות משמעת, אני אטפל בהן. זה תחביב שלי. :-)אני מקווה שתהנו מהפורום! אני מקווה שתהנו מהפורום! אסף. עדכון: 20/01/2004. יומנים מצולמים: במידה ומישהו מעוניין לפתוח בת'רד יומן מצולם (לדוגמה במה מדובר, לחצו כאן) אנא בדקו שאין ת'רד זהה על אותו משחק. כל מי שרוצה לפתוח ת'רד מסוג זה מוזמן, ואני מבטיח במידת הצורך "להדביק" את הדיון שלו לראש הפורום. אבל להלן החוקים לעריכת יומן מצולם: 1. כל התמונות - 800 על 600 מקסימום. תחשבו על נפח השרת שלכם, תחשבו על הזמן שלוקח לדף להטען לאנשים עם חיבור איטי. 2. העלתם תמונות? אל תתנו להן להפוך להיות איקס אדום כעבור זמן קצר. תעלו רק משרתים שלא אוסרים רימוט לינקינג, ואל תעלו תמונה לכמה ימים ותמחקו אותה כדי לפנות מקום. 3. שמרו על הסגנון הכללי של הת'רד - כלומר, הסברים בין התמונות של מה שקורה לכם. ספויילרים חזקים - סמנו בורוד בהיר (שנוכל לראות שיש שם משהו, אבל נצטרך לסמן אותו על מנת לקרוא). עדכון: 28/09/2004. נוסף סעיף 6. אנא קראו אותו לפני כל פוסט בפורום. עדכון: 08/01/2005 נוסף סעיף 7. עדכון: 25/10/2005 נוספו סעיפים 8 ו-9.
-----------------
|