יצאתי מהקומה הארורה ההיא. התברר שלא שמתי לב שמגע פעם ביום בבריכה ההיא מונה שישה צבעים מעליה, ואז אני צריך למשוך בשלשלאות לפי הצבעים בסדר הנכון.
אחרי שהגעתי לקומה השלישית פגשתי אלפית אפלה, שהדריכה אותי צעד אחר צעד לקראת מציאת החוטפים של האלאסטר. אני אישית לא בוטח בה, כי ממש כמו שב-NWN היתה בגידה בשלב הראשון, בוודאי גם כאן יהיה איזה טוויסט שיפתח את הפרק השני. אבל יש לי הרבה מה לספר על הפרק הזה, שאני נמצא כעת בסופו.
נתחיל בחברים חדשים: אותה אלפית אפלה מורדת, שמתיימרת להדריך אותי בקטעים מסוימים, אמרה לי כי באחת מהפינות של השלב יש מושבה של פורמיקים. מי שקרא את הסדרה "המשחק של אנדר" בוודאי מכיר את השם, וגם כאן מדובר באנשי נמלה/חרק המאורגנים במושבה. אם תצילו את המלכה, יהיה לכם פרס - אפשרות לעבור את אחד הקרבות הקשים בהמשך השלב בדרך עקיפה. אחרי שהתלונות שלי על הקומה השניה היו בעיקר בגלל שאי אפשר לעקוף קרבות והם אחד-אחרי-השני בצורה של שחוט'ותם, אני שמח לראות סוף סוף התקדמות מעט אי-ליניארית בעלילה. גם רואים השפעות של מעשיי על ההתקדמות שלי, מה שלא הופיע משמעותית קודם לכן.
"הקרב על המושבה הפורמיקית" איפה אנדר שצריכים אותו?
אם זה לא מספיק, הרי שנאת'ירה (אותה אלפית אפלה) סייעה לי להמשיך בשלב ולשחוט בדרך עקיפה עוד קבוצה של אלפים אפלים העובדים למען הוולאשורס - מלכת אחת בתי האלפים האפלים שכעת מנסה לשלוט על כל גזעה וגם על ווטרדיפ למעלה.
מגיע לה דיוקן, הלא כן?
העניינים מתחממים, אבל לפני שאמשיך, אני חייב לספר לכם על אחת מהשיחות האקראיות שנפתחו לי במשחק. כמו שאתם בוודאי זוכרים, ב-BG היו הרבה שיחות בין בני החבורה שלי, שמאוד עזרו לפתח את הסיפור והאווירה, ואילו ב-NWN היה הרבה פחות (בעיקר בגלל שכמעט תמיד הסתובבת עם Henchman בודד). כעת התפתח ויכוח מהמצחיקים ביותר בין שארווין ודיקין. שני הפייטנים המתלווים אלי החלו לדבר על יצירותיהם הספרותיות!
דיקין שאל את שארווין אם היא באמת כתבה את האפוס הגדול NeverWinter Nights, והיא אמרה שבוודאי, זו יצירתה הגדולה ביותר. בתגובה היא גם שואלת אותו בנימוס אם הוא כתב את המגילונת ששמה Shadows of Undrentide, והוא מאשר בשמחה. "הפרק הראשון היה סביר" היא מוסרת לו ביקורת בונה, "אבל הפרק השני נראה מהיר מדי ולא ממוקד."
"דיקין רץ המון." הוא מסביר. "אבל את שוכחת כמה בעיות היו ב-NWN!"
"לא היתה שום בעיה ב-NWN!" היא כועסת עליו. "הסיפור היה מצוין!"
"אני אפילו לא אציין את החזרות המאוסות. מוטיבים זה לא תמיד טוב..." ממלמל דיקין.
כך הם מחליפים ביקורת ועלבונות הדדיים על המשחק המקורי וחבילת ההרחבה הראשונה, וזה מקסים ממש.
נ.ב: במידה ומישהו פספס, את הכתב הורוד-כמעט-שקוף אפשר לסמן כדי לקרוא את הספוליירים.
והנה תמונה מהויכוח, ממש ליד סיום השלב:
טוב, אני סוגר את השלב הזה וממשיך לפרק הבא, ועדכונים יבואו. הביקורת עצמה, תודות לעורך (יבורך שמו וזקנו), לא נכתבה כבר אלא תכתב ביום ראשון בלילה ותעלה בשני בבוקר.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
היות וזמננו קצר, רק אספר שהגעתי ל-Underdark, וזה מדהים. העלילה התקדמה בצורה מצוינת, ואותם מצבים בהם אני יכול לבחור כמה דרכי התקדמות רק מתרבים. למה ההתחלה החלשה רק, תגידו לי?
אני רץ להמשיך, אבל לא לפני שאפרסם תמונה להוכחה:
ולא לשכוח עוד פרט חביב שהופיע כבר במשחק המקורי, וכאן הגעתי אליו בפעם הראשונה: אפשרות לשפר נשק קיים ולהוסיף לו הקסמות שונות. במפחה של האלפים האפלים הצלחתי לעשות עסקה די יקרה (50,000 פיסות זהב!) על הוספה של +1 ל-One-of-Many שלי, שכבר היה עם +2.
אני חוזר למשחק. יש לי שם קרב קשה במיוחד, עם אלפית אפלה שרמת האתגר שלה מצויינת כ-Overpowering. אני לא בטוח שאני בכלל יכול לנצח אותה.
עריכה: ניצחתי אותה פעמיים, ובסוף כל פעם היא עושה כישוף ונעלמת, עם הבטחה לחזור. בינתיים נלחמתי בעיירה שכוחת אל עם עכבישי-אלפים בשם Driars, נדמה לי.
להלן תמונה ארכנופובית ראויה.
וכמובן, לא לשכוח: כך תזהו "בוס":
הם לא צוחקים לגבי ה-Overpowering. הדריאר המתנקש להלן מהיר בטירוף, והוא קופץ לתקרה ונעלם מהמפה רק כדי לצנוח עלי מנקודה אחרת. אחרי NWN, לא האמנתי שהם יצליחו ליצור כל כך הרבה בוסים שנלחמים בצורות שונות ומקוריות, ולא סתם בעלי מדדים גבוהים ומוגזמים. כל הכבוד להם.
האנימציות, זה עתה שמתי לב, הרבה יותר טובות, ומצליחות להעביר רגעים דרמטיים ביתר יעילות. קחו למשל את הקטע הבא: בעיני זה נראה ממש כמו סצינת מוות מסרט.
עם האפשרות להזיז את המצלמה בזמן Pause, אפשר ממש ללכוד רגעי מטריקס באויר. יופי של דבר.
טוב, אני כבר סגור על המשחק. היו הרבה תהפוכות, והתקדמתי דרך כל תתהר אל עומק ה-Underdark, אבל עת הביקורת מתקרבת. הגיע הזמן להתחיל לסגור את הת'רד הזה ולעבוד על הביקורת עצמה, שכמובן תסקר הרבה יותר ממה שנאמר כאן וגם תמנה מסקנות על הדברים הטובים והפחות טובים במשחק.
מחר בערב אני כבר לא אשחק במשחק, אלא אשב לכתוב את הביקורת. היא תעלה ביום שני.
אסף, לילה טוב.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
כל הת'רד הזה הוא נסיוני לחלוטין. בתחילה אמרו לי שזה "לא עסק" לפתוח פרטים מביקורת רשמית (שתהיה סגורה למנויים בלבד) לקהל הרחב, אבל אני טענתי שצעד כזה יכול רק לעזור, כי הויגיימרים בפורומים יבואו לקרוא את הביקורת באתר. האמת היא שאני לא בטוח לגמרי איזו חשיפה היתה לת'רד, ומה אנשים חשבו עליו - רק חמישה-שישה אנשים טרחו לשים תגובות מכל סוג כאן.
זו הזדמנות מצוינת לכל מי שרק קרא את הת'רד עד כה לבוא ולפרסם את דעתו עליו. אם תהיינה כאן מספיק תגובות מאנשים שונים, אני אשמח לחזור על הביצוע של ת'רד כזה במשחקים נוספים.
אם לא - אני אחזור למוד הישן, שם אני משחק ורושם לעצמי הערות, והדבר היחיד שמתפרסם הוא רק הביקורת הסופית.
אשמח לכל דיעה על העניין, עכשיו שסיימנו עם Hordes רשמית.
-----------------
מה נסגר איתי? זה אורך ממוצע לגמרי לביקורות שלי בויגיימס. אני מזכיר לך שאורך הביקורת שלי ל-Divine Divinity היא 4,700 מילה, ו-Arx היה של 4,300 מילה בערך...
לא שארוך הוא בהכרח יותר טוב. היום אני מודה בדיעבד שאפילו הביקורת שלי על פוסטל 2 היתה יכולה להנות מקיצוץ קל בקטעים מסוימים, בהם תיארתי ביתר פירוט סצינות. אבל 3,000 מילה זה אורך מצויין מבחינתי: הוא מקיף מספיק, מעמיק ויסודי - אבל לא נמרח.
-----------------
ציטוט: הכותב המקורי Undead_Slayer ב 2004 /01 /30איך המשחק איפשר לך לצרף עוד אנשים לקבוצה ולהגדיל אותה במקום שיהיה לך רק מלווה אחד?
אתה פשוט בוחר בעת הדיבור עם דמויות מתאימות (לא כל דמות במשחק יכולה להיות בחבורה שלך) בבקשה שהדמות תצטרף אליך. זו בחירת דיאלוג רגילה. אם יש לך מקום פנוי, היא תצטרף. אם לא - היא תסרב.
יכולים להיות לך עד שני מלווים בכל זמן נתון. זאת בניגוד ל-Neverwinter Nights המקורי, שם היה לך רק מלווה אחד. אם ב-Hordes יש לך בהתחלה מלווה אחד (דיקין הקובולד, המלווה שלך כברירת מחדל), זה אומר שיש לך מקום פנוי לעוד אחד, וכך הדמויות שתפגוש בשלב הראשון (ההרפתקנים מהפונדק לצללו לתתהר) יכולות להצטרף אליך.
-----------------
סוף סוף אני עומד להתחיל לשחק, ויש לי שאלה - האם נקודות הניסיון מתחלקות בין כל הקבוצה שלך סטייל באלדרס גייט אחד או שכולם מקבלים את כל הנקודות?
אני ממש לא זוכר. מה שכן, ניהול המצאי של כל בני החבורה הוא כמו בבאלדורז. אני לא שמתי לב שאני עולה בדרגות לאט יותר כשיש מישהו נוסף בחבורה, אבל אני חושב שגם הם עלו דרגות...
זה היה ממש ממזמן, אתה מבין.
-----------------
לפי מה שאני זוכר (ואני די בטוח שזה עובד ככה גם במשחק) - ה- XP שאתה מרוויח מגיע אליך בלבד - וחברי ה- Party שלך עולים ברמה כל פעם שאתה עולה ברמה (בלי להרוויח XP...) - כך שהם תמיד ישארו רמה אחת מתחתיך.