Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > משחקי תפקידים והרפתקאות > Divine Divinity - הנושא הרשמי
תגובות : 74
עמוד :  מתוך 3
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 28/06/2004 15:48:58
תגובה אחרונה: 30/07/2004 18:54:12

נושא מחבר ההודעה
בקרו בעמוד הבית של Assaf ציטוט Assaf
28/06/2004 15:48:58 #1

שלום לכולם.

אחד המשחקים האהובים עלי במרוצת ביקורותי בויגיימס היה Divine Divinity. למרבה צערי אחרי שהחזרתי אותו למערכת הוא הלך לאיבוד, ומישהו השאיל אותו למישהו ואני כבר לא יכלתי לשים עליו את כפותי כשהיה לי שוב זמן.
אבל לא עוד - המשחק הגיע לפריק ת"א לפני שבוע בערך במחיר מוזל, ואני חמסתי לי עותק מיד. היות ושמרתי את קבצי השמירה שלי מהתקופה שביקרתי את המשחק, יש לי אפשרות כעת להמשיך בדיוק מאין שהפסקתי, כמעט 70 שעות לתוך המשחק (עוד לא הגעתי לחצי, לדעתי).

קצת על Divine Divinity: משחק תפקידים איזומטרי, כמו Baldur's Gate ו-Diablo. משלב בצורה מעניינת מערכת פיתוח דמות מרשימה ומסועפת ביותר, מערכת קרבות נוחה וטובה והרפתקה ארוכה להדהים לדמות יחידה. מראה כללי נאה למדי, ומשחקיות ממכרת בטירוף. נתתי לו 91 בביקורת בזמנו.

וחזרה לחוויה המחודשת: אני עדיין מכור למשחק הזה. מדהים לחזור לדמות שבילית איתה כל כך הרבה זמן ולהמשיך את העלילה. המשחק עדיין מאתגר.

היות ואני מתלהב כל כך, החלטתי לפתוח נושא רשמי למשחק. כאן אפשר להחליף חוויות על המשחק, לקבל המלצות על דמויות שונות, להבין איך אפשר לעבור חלק מהמבוכים וכמובן להתחיל לשחק.

קישור לעמוד הבית של המשחק.

קישור לדמו של המשחק.

תמונות (מתוך הביקורת שלי למשחק):

לכל המצטטים: אנא אל תצטטו את כל ההודעה הארוכה עם התמונות אלא אם כן אתם רוצים להתייחס לתמונות ספציפית. זה רק יאריך את הדף.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט YodazoR
28/06/2004 22:22:45 #2
מצויין שיש ת'רד על המשחק הזה. רציתי לפתוח אחד בעצמי. אז.. מה עדיף לקנות? את Divine או Beyond? לפי מה שאני מבין עד עכשיו Divine שווה הרבה יותר. איך הוא רץ על המחשב שלך, אסף?

-----------------

אווטאר
YodazoR
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
28/06/2004 22:50:11 #3
ציטוט: הכותב המקורי YodazoR ב 2004 /06 /28
מצויין שיש ת'רד על המשחק הזה. רציתי לפתוח אחד בעצמי. אז.. מה עדיף לקנות? את Divine או Beyond? לפי מה שאני מבין עד עכשיו Divine שווה הרבה יותר. איך הוא רץ על המחשב שלך, אסף?

עדיף לקנות את שניהם... אבל מהכתבה של אודי, שקראתי בשקיקה, אני חש ש-Divine הוא הטוב מהשניים. Beyond נועד מראש להיות "כותר מקשר" בין Divine Divinity ל-Divinity 2 שייצא ככל הנראה ב-2005, עם מנוע תלת מימדי ונימת Morrowind כבדה.

הוא רץ פרפקט על המשחב הנוכחי שלי, והוא רת טוב גם על המחשב הקודם שלי. היות והוא איזומטרי, הוא מצליח לדרוש מעט מאוד משאבי מערכת. מה שכן, קבצי השמירה שלו עצומים... זה יכול להיות מגרעת אם אתה אוהב לשמור על כל שעל בשמירה נפרדת כמוני.

וכאמור, במחיר של 129 ש"ח, זה חובה. משחק של 150 שעות, שממש מצליח להשאיר אותך איתו לאורך כל הדרך - זה הישג. אפילו BG2, שהוא טוב יותר מבחינות מסוימות, לא הצליח לרתק אותי כך.

-----------------

"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט YodazoR
28/06/2004 23:20:04 #4
אני אקנה אותו בקרוב. נראה כמו משחק מצויין. איך פיתוח הדמות? סוגי הדמויות השונים?

-----------------

אווטאר
YodazoR
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Midfit
29/06/2004 18:22:51 #5
אני היחידי שהקישור לדמו לא עובד לו?

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט YodazoR
29/06/2004 18:30:14 #6
לא יודע, אבל אתה מוזמן לנסות להוריד מהשרת של HDL :@

-----------------

אווטאר
YodazoR
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Midfit
29/06/2004 19:04:32 #7

:X

עברתי על כל "אתרי המעריצים" באתר של Larian, ועברתי על כל אתר גדול אחר. בשום אתר הקובץ לא עובד/לא קיים. אני עכשיו מחכה בתור ל- FP, אבל משום מה יש המון בעיות, ומידי פעם אני צריך ללחוץ על F5 כדי לחזור לתור.   

עריכה:

לאחר שכל התקווה אבדה (כולל FP) נמצא המושיע! Vgames - אני רוצה, לא לא רגע - אני דורש מכם להעלות את הדמו לכספת. חסל שיטוטים באתרים סוג ז' באינטרנט! אגב - את הדמו עדיין לא ניסיתי - אבל חסר לו שהוא לא יהיה טוב...

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
30/06/2004 12:46:13 #8
 ניסיתי לשים את התגובה הזו כבר אתמול, אבל הפורום היה בשיפוצים והיא לא התפרסמה. לפיכך נפרסמה באיחור:

אני אקנה אותו בקרוב. נראה כמו משחק מצויין. איך פיתוח הדמות? סוגי הדמויות השונים?

ובכן, יש שלוש סוגי דמויות לבחור מהן בתחילת המשחק: שורד, לוחם ומכשף. השורד הוא שילוב של דמויות הנוכל והפייטן המוכרות לנו מ-D&D לדורותיו, ושני הסוגים האחרים די מסבירים את עצמם. כמובן שאפשר לבחור כל דמות במין לבחירתנו (מבין זכר או נקבה בלבד, לצערי), ובגזע אנושי בלבד.

אתה משחק את דמותו של "המסומן", גבר או אישה שאיבדו את זכרונם בקרחת יער, ונאספו על ידי מרפאים דרואידיים מכפר סמוך. המסומן הוא חלק מאגדה עתיקה -  דמות של מבשר מהפכות שמגיע כדי להתערב בנבואה גורלית הנוגעת למשיח הנבחר, נוכחות השכינה עלי אדמות, הלא הוא האלוהות האלוהית: The Divine One. עדיין לא התקדמתי מספיק, אבל ניכר כבר עכשיו שהפתרון הפשוט והדביק שבו אתה מגלה שאתה עצמך הוא המשיח די נפסל, מה שהופך את העלילה להיות מאוד לא צפויה.

או קיי, עכשיו למשחק: אפשר לפתח את הדמות בשני פנים: האחד הוא המדדים השונים (מקבלים מדי עלית דרגה נקודות לחלוקה בין מדדים של עוצמה, חוסן, חוכמה וכו') והשני הוא בפיתוח כישורים. כישורים ניתן לפתח מתוך שלוש אסכולות: דרכו של הלוחם, דרכו של השורד ודרכו של המכשף. אפשר לשלב כאוות נפשך בין הכישורים השונים, וכך למעשה לפתח דמות מדויקת לצרכיך. הדמות הבסיסית שבחרת פשוט נותנת לך להתחיל עם ערכה בסיסית של כישורים מה"דרך" המתאימה.

ול-midfit - הקישורים עובדים נהדר. נסה ללחוץ על הקישור הזה, ועל download הקטן בתחתית העמוד המקושר.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט YodazoR
30/06/2004 13:55:07 #9

מזכיר את ה- Sahuhagin

:P

-----------------

אווטאר
YodazoR
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Midfit
30/06/2004 15:30:13 #10

קצב ההורדה משם הוא 20K...   

אגב - מ- Gamespot ההורדה הסתיימה אבל הקובץ לא עבד. אני מנסה להוריד משם שוב.

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט Ender Wiggin
30/06/2004 20:21:25 #11
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /06 /28

עדיף לקנות את שניהם... אבל מהכתבה של אודי, שקראתי בשקיקה, אני חש ש-Divine הוא הטוב מהשניים. Beyond נועד מראש להיות "כותר מקשר" בין Divine Divinity ל-Divinity 2 שייצא ככל הנראה ב-2005, עם מנוע תלת מימדי ונימת Morrowind כבדה.

הוא רץ פרפקט על המשחב הנוכחי שלי, והוא רת טוב גם על המחשב הקודם שלי. היות והוא איזומטרי, הוא מצליח לדרוש מעט מאוד משאבי מערכת. מה שכן, קבצי השמירה שלו עצומים... זה יכול להיות מגרעת אם אתה אוהב לשמור על כל שעל בשמירה נפרדת כמוני.

וכאמור, במחיר של 129 ש"ח, זה חובה. משחק של 150 שעות, שממש מצליח להשאיר אותך איתו לאורך כל הדרך - זה הישג. אפילו BG2, שהוא טוב יותר מבחינות מסוימות, לא הצליח לרתק אותי כך.

אבל יש לך מחשב טוב לא?

אני זוכר את כל הבעיות שכתבת שהיו לך בפורום המחשבים,

אם אני לא טועה יש לך מחשב לא רע בכלל.

אבל אני יודע מנסייון שזה משחק פשוט מגניב,

סיימתי אותו שלוש פעמים בהחלט משחק שווה,

אבל באמת שאין סיבה לזה שהוא לא יפעל טוב על מחשבים אפילו ישנים קצת.

-----------------

אווטאר
Ender Wiggin
משתמש רגיל
רשום מ- 07/02/2004
30/06/2004 22:50:38 #12
ציטוט: הכותב המקורי Ender Wiggin ב 2004 /06 /30

אבל יש לך מחשב טוב לא?

המחשב הנוכחי שלי היא בהחלט טוב, אבל כששיחקתי במשחק לביקורת אי שם ב-2002 או תחילת 2003, היה לי מחשב גרוע למדי. עדיין, הוא רץ חלק וטוב, גם על המפרט הישן.
למען ההדגמה, המפרט הישן היה AMD Athlon 1,000, עם 256 זכרון SDRAM וכרטיס מסך GeForce 2 200/400.

אז כן, המשחק אינו דורש מפרט מחשב רציני. ואיך לעזאזל הצלחת לגמור את DD שלוש פעמים??

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Ender Wiggin
30/06/2004 23:46:05 #13
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /06 /30
ציטוט: הכותב המקורי Ender Wiggin ב 2004 /06 /30

אבל יש לך מחשב טוב לא?

המחשב הנוכחי שלי היא בהחלט טוב, אבל כששיחקתי במשחק לביקורת אי שם ב-2002 או תחילת 2003, היה לי מחשב גרוע למדי. עדיין, הוא רץ חלק וטוב, גם על המפרט הישן.
למען ההדגמה, המפרט הישן היה AMD Athlon 1,000, עם 256 זכרון SDRAM וכרטיס מסך GeForce 2 200/400.

אז כן, המשחק אינו דורש מפרט מחשב רציני. ואיך לעזאזל הצלחת לגמור את DD שלוש פעמים??

פעם ראשונה קניתי אותו ונתקעתי ועזבתי אותו לחודש,

אחרי חודש התחלתי שוב וסיימתי (כי אז גיליתי כמה הוא שווה באמת),

לפני חצי שנה קיצרו לי רצועות בכתף אז הייתי תקוע בבית לא מעט אז סיימתי אותו שוב (לא צריך הרבה קורדינציה בשביל זה),

ולפני חודש התחלתי שוב (שיעמם לי נורא המחשקים החדשים קקה) ולפני יומיים סיימתי אותו שוב.

לא נראה לי שזה חשוב, אבל סיימתי עם כל השלושה סוגים, לוחם קוסמת ושורד ליתר דיוק.

עריכה:

הייתי קונה את החדש אבל הייתי אומר ש269 שקל למשחק זה כבר הגזמה פראית, מה קרה לתקופה שמשחק חדש עלה 220?

והכי משגע אותי זה שעד שיורדים המחירים בארץ אפשר למות.

-----------------

אווטאר
Ender Wiggin
משתמש רגיל
רשום מ- 07/02/2004
ציטוט Midfit
01/07/2004 03:35:28 #14

ועל איזה מהתפקידים היית ממליץ?

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט Ender Wiggin
01/07/2004 17:49:44 #15
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /07 /01

ועל איזה מהתפקידים היית ממליץ?

עם הלוחם זה ממש קליל (בעיקר אחרי שאתה מקבל את האלה המקפיאה) אבל זה טוב לפעם ראשונה בשביל להכיר את המשחק,

עם הקוסם (לא יודע אם יש הבדל במין) זה יותר קשה ומאתגר אבל ללא ספק הרבה יותר כיף,

ואת השורד לא כל כך הבנתי מה הוא אמור להיות (גנב פייטן שכזה) אז לא ממש התחברתי.

אז בשביל הכיף לוחם

בשביל הנשמה קוסם

בשביל השיעמום שורד

-----------------

אווטאר
Ender Wiggin
משתמש רגיל
רשום מ- 07/02/2004
01/07/2004 19:23:26 #16
מסכים עם האמירה לגבי הלוחם - זה באמת חביב מאוד להתחיל כלוחם, אבל אחר כך בכל מקרה אפשר "להטות" את הדמות בחופשיות לכל אחד מהמקצועות. אני התחלתי עם לוחמת (בריטני החביבה והבתולית שלי) ופיתחתי אותה להיות גם שורדת (פריצת מנעולים, מציאת מחבוא וכו') וגם קצת מכשפת. אפשר לעצב את הדמות בדיוק מאוד מפורט, עם שלל כישורים ורמות שונות בכל קישור.
אגב, כרגע בריטני היא לוחמת בדרגה 19. למרות היותה לוחמת, זה מאוד מאוד קשה להעלות אותה דרגות על ידי בתר-שסף רגיל - אפשר לרוץ במבוכים שעות. לכן בקטעים כאלו צריך לחפש את הקווסטים, שנותנים יחסית יותר XP.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט Midfit
01/07/2004 21:43:50 #17
אז אחרי שהדמו לא עבד - מצאתי טלאי לדמו שגם אותו בצלחתי להוריד לבסוף. גם הטלאי לא עבד בנסיונות הראשונים - אבל כוח הרצון שלי עמד איתן והצלחתי להפעיל את DD!!!

את הלוחם שלי (אין ברירה אחרת...) התחלתי והוספתי לו נק' כשל לוחם - אך כשעליתי רמה העדפתי דווקא לתת לו Skill מתחום הקסם! וכך יצא שאני מסוגל גם לזמן מטאורים. אך כשעשיתי את הזימון הראשון שלי המשחק התרסק חזרה ל- Desktop. אני מניח שאני ממשיך אותו בפעם אחרת, משום שהתרשמתי לטובה.

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
ציטוט flamefist
01/07/2004 22:29:58 #18

לא יודע יש לי את המשחק אבל לא ממש התלהבתי (ממש התעצבנתי בקטקומבות)

זה דיאבלו אם טיפה דיאלוגים בפנים זה לא משחק רע אבל זה בהחלט לא bg

-----------------
people say im heartless thats not true i have the heart of a little boy... in a jar on my desk

flamefist
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2004
ציטוט Darkemord3
02/07/2004 09:42:11 #19
ציטוט: הכותב המקורי flamefist ב 2004 /07 /01

לא יודע יש לי את המשחק אבל לא ממש התלהבתי (ממש התעצבנתי בקטקומבות)

זה דיאבלו אם טיפה דיאלוגים בפנים זה לא משחק רע אבל זה בהחלט לא bg

שיחקתי בדמו, ועדיין לא סיימתי אותו בגלל ה-Catatombs המעצבן- כמה קומות לעזאזל אפשר לדחוס לתוך מבוך אחד? אני אוהב מבוכים קצרים, אבל המון מהם.

אי אפשר כשאתה יושב על מבוך אחד מסכן במשך כמה שעות.

ועוד דבר שהפריע לי לגבי המבוכים היה, שכשהייתי פצוע, או הייתי צריך למכור ציוד, הייתי צריך לעלות 5-4 קומות, וזה פשוט מעצבן.

-----------------

אווטאר
Darkemord3
משתמש רגיל
רשום מ- 19/06/2004
ציטוט flamefist
02/07/2004 12:12:39 #20

היית צריך למצוא את הפירמידות שמשגרות אותך קודם אחת מהן אתה משאיר

בעירה הקטנה הזאת שמתחילים בה ואחת אתה לוקח איתך

עוד דבר מעצבן זה שאתה לא יכול לישון מתי שאתה רוצה(גם אם יש לידך מיטה ואפילו אם לילה) דבר שמוביל לצריכת שיקוים מוגברת

-----------------
people say im heartless thats not true i have the heart of a little boy... in a jar on my desk

flamefist
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2004
ציטוט Midfit
02/07/2004 14:55:58 #21

ROFL

אתה צריך לדבר עם Lanilor כדי לקבל ממנו את הפירמידה... ואז תוכל לחזור.

-----------------

אווטאר
Midfit
משתמש רגיל
רשום מ- 14/11/2003
02/07/2004 17:08:21 #22

אני רק מזכיר לאנשים: המבוך שמופיע בדמו הוא המבוך הראשון של המשחק, לפני שבכלל יוצאים מהכפר. הוא מהווה חצי אחוז בקושי מהמשחק, ואכן מומלץ להעביר אותו עם הפירמידות. שימו לב: הפירמדיה השניה, שמסייעת להפעיל את הכשף, נמצאת בקטקומבה מלאת שלדים. אם אתם מתחת לרמה 3, הזהרו.
וכמו כן, השלב הראשון האמרו הוא יותר בתר-שסף מרוב המשחק. זה כדי שאנשים יוכלו להתרגל לממשק הלחימה ולהביא את הדמות שלהם לרמה בסיסית במהרה. בהמשך יש הרבה יותר דיאלוגים, קווסטים ועניין עלילתי.

אבל זה כמובן במשחק המלא.
עריכה: עצה נוספת: כשאתם הורגים הרבה דמויות ומחפשים את כל השלל שהן השאירו, לחצו על Alt - וכל השלל הנסתר יקפוץ לעין.

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט flamefist
03/07/2004 21:24:10 #23
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /07 /02

אני רק מזכיר לאנשים: המבוך שמופיע בדמו הוא המבוך הראשון של המשחק, לפני שבכלל יוצאים מהכפר. הוא מהווה חצי אחוז בקושי מהמשחק, ואכן מומלץ להעביר אותו עם הפירמידות. שימו לב: הפירמדיה השניה, שמסייעת להפעיל את הכשף, נמצאת בקטקומבה מלאת שלדים. אם אתם מתחת לרמה 3, הזהרו.
וכמו כן, השלב הראשון האמרו הוא יותר בתר-שסף מרוב המשחק. זה כדי שאנשים יוכלו להתרגל לממשק הלחימה ולהביא את הדמות שלהם לרמה בסיסית במהרה. בהמשך יש הרבה יותר דיאלוגים, קווסטים ועניין עלילתי.

אבל זה כמובן במשחק המלא.
עריכה: עצה נוספת: כשאתם הורגים הרבה דמויות ומחפשים את כל השלל שהן השאירו, לחצו על Alt - וכל השלל הנסתר יקפוץ לעין.

אחרי זה פשוט הורגים נחילי אורקים במקום נחילי שלדים נו איזו התפתחות עלילתית מפתיעה הפיל אותי מהכיסא

-----------------

flamefist
משתמש רגיל
רשום מ- 29/04/2004
03/07/2004 23:44:09 #24

אחרי שביליתי כמעט את כל היום במין מרתון DD, אני יכול לומר שבהחלט יש התפתחות עלילתית. אם אתה רוצה, אתה תמיד יכול להגרר להתקפות של נחילי זומבים/אורקים עד מחר, אבל ברמות הגבוהות זה כבר לא משתלם - אפשר לבלות שעתיים ברציחת שלל אל-מתים ולא לעלות רמה אחת אפילו. לכן צריך לעבוד על הקווסטים, והם לרוב מעניינים ומגוונים, ומשאירים אותך צמוד לסיפור. מבחינת עלילה - האם כבר הגעת לתוך טירת סטורמפיסט, ולתפקיד המגן של ג'אנוס? משם זה מתחיל ממש להמריא.

זה משחק עם קצב איטי למדי, במיוחד אם אתה מתעקש לחשוף את כל המפה והתת-קווסטים - כי העולם ענקי בצורה שלא תאמן, ורצוף לחלוטין. אבל אם תחליט לדבוק בעלילה הראשית, זה בהחלט משחק שיכול לתת לך סיפור טוב. אם החלטת ללכת רק על הריגת אויבים, אל תתלונן על העדר עלילה...

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט ududy
04/07/2004 07:19:38 #25
ציטוט: הכותב המקורי flamefist ב 2004 /07 /03
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2004 /07 /02

אבל זה כמובן במשחק המלא.

אחרי זה פשוט הורגים נחילי אורקים במקום נחילי שלדים נו איזו התפתחות עלילתית מפתיעה הפיל אותי מהכיסא

טה-טה, בהחלט האשמה לא הוגנת. יש המון הק וסלאש ב-DD, אבל גם המון ברמה העלילתית. כשאתה מסתובב במקומות הישוב יש לא פחות קווסטים מעניינים מב-BG.

-----------------

אווטאר
ududy
משתמש רגיל
רשום מ- 08/11/2003

כל הפורומים>משחקי תפקידים והרפתקאות > Divine Divinity - הנושא הרשמי
תגובות : 74
עמוד :  מתוך 3
הבא
גש ל:
נכתב על-ידי: Assaf
נכתב ב: 28/06/2004 15:48:58