אחרי שביליתי כמעט את כל היום במין מרתון DD, אני יכול לומר שבהחלט יש התפתחות עלילתית. אם אתה רוצה, אתה תמיד יכול להגרר להתקפות של נחילי זומבים/אורקים עד מחר, אבל ברמות הגבוהות זה כבר לא משתלם - אפשר לבלות שעתיים ברציחת שלל אל-מתים ולא לעלות רמה אחת אפילו. לכן צריך לעבוד על הקווסטים, והם לרוב מעניינים ומגוונים, ומשאירים אותך צמוד לסיפור. מבחינת עלילה - האם כבר הגעת לתוך טירת סטורמפיסט, ולתפקיד המגן של ג'אנוס? משם זה מתחיל ממש להמריא.
זה משחק עם קצב איטי למדי, במיוחד אם אתה מתעקש לחשוף את כל המפה והתת-קווסטים - כי העולם ענקי בצורה שלא תאמן, ורצוף לחלוטין. אבל אם תחליט לדבוק בעלילה הראשית, זה בהחלט משחק שיכול לתת לך סיפור טוב. אם החלטת ללכת רק על הריגת אויבים, אל תתלונן על העדר עלילה...
ניסיתי להגיע לטירה אבל מכריחים אותי ללכת למחנה של האורקים לפני זה ואז למחנה ה2 של האורקים ואם אני זוכר נכון (שיחקתי מזמן) יש גם מחנה שלישי
----------------- people say im heartless thats not true i have the heart of a little boy... in a jar on my desk
אחרי שביליתי כמעט את כל היום במין מרתון DD, אני יכול לומר שבהחלט יש התפתחות עלילתית. אם אתה רוצה, אתה תמיד יכול להגרר להתקפות של נחילי זומבים/אורקים עד מחר, אבל ברמות הגבוהות זה כבר לא משתלם - אפשר לבלות שעתיים ברציחת שלל אל-מתים ולא לעלות רמה אחת אפילו. לכן צריך לעבוד על הקווסטים, והם לרוב מעניינים ומגוונים, ומשאירים אותך צמוד לסיפור. מבחינת עלילה - האם כבר הגעת לתוך טירת סטורמפיסט, ולתפקיד המגן של ג'אנוס? משם זה מתחיל ממש להמריא.
זה משחק עם קצב איטי למדי, במיוחד אם אתה מתעקש לחשוף את כל המפה והתת-קווסטים - כי העולם ענקי בצורה שלא תאמן, ורצוף לחלוטין. אבל אם תחליט לדבוק בעלילה הראשית, זה בהחלט משחק שיכול לתת לך סיפור טוב. אם החלטת ללכת רק על הריגת אויבים, אל תתלונן על העדר עלילה...
ניסיתי להגיע לטירה אבל מכריחים אותי ללכת למחנה של האורקים לפני זה ואז למחנה ה2 של האורקים ואם אני זוכר נכון (שיחקתי מזמן) יש גם מחנה שלישי
נו, מה אתה רוצה? זו ממש ההתחלה של המשחק. אתה לא יכול להכנס לטירה לפני שאתה ברמה מסוימת, והמשימות במחנות (יש רק שניים כזכור לי) הם חלק אינטגרלי מ"טחינת צעירוּת" שכל הגיבורים עוברים עד רמה 15 בערך. אחרי שתגיע לטירה ותחפש אחר זנדאלור המשחק באמת תופס תאוצה. אני כבר ברמה 24, והרבה הרבה דברים זזו מהפעם האחרונה שאפילו ביקרתי המחנות ההם. העיקרון של DD הוא שאתה צריך להגיע לרמה מסוימת לפני שתוכל להתמודד עם אתגרים כאלו ואחרים - קטע חשוב למדי כדי לבנות את העלילה בנדבכים נורמליים ובקצב מדוד.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
פרופסור היוברט פארנסוורת', פיוצ'רמה, מסביר על לפני ואחרי של ניתוח מוח עצמי.
כל הכבוד, midfit! ולגבי הקוסם: כפי שאמרתי, זוהי רק ערכת הכלים הבסיסית. אני למשל נמצא עם לוחמת שהצלחתי להביא לרמה מקסימלית בכשפים מסוימים ובכישורי השרדות - אתה יכול בלאו הכי לפתח את הדמות עם הזמן.
המלצתי היא ללכת על הדמות שאתה הכי מחבב את הקול שלה בהצגה הראשונית, כי הקול הזה ילווה אותך לאורך מרבית המשחק. אני שחקתי עקרונית רק עם לוחמת, אבל אני יודע שאודי יוגב שיחק עם שורדת ואני חושב שהראל עילם שיחק עם קוסמת. אולי מי מהם ייכנס לת'רד ויספר על ההבדלים הדקים.
-----------------
"החלק הקל היה להוציא את המוח שלי החוצה. להוציא את המוח שלי החוצה, זה היה החלק הקשה!"
Armor הוא אחד מהקטעים הפחות מגוונים במשחק, עד להיכן שהגעתי. כל חליפות השריון שלי היו או שריון עור או שריון טבעות, רובן לא מוקסמות (Charm enabled). לעומת זאת מגינים, חגורות, כפפות ומגפיים יש בשפע, וכל אחד מהם תורם לך נקודות שריון.
שים לב לאפשרות ההקסמה של חפצים מסוימים: ייקח לך עוד קצת זמן כדי לאסוף כדורי הקסמות: אלו ניתנים להצמדה לפרטי ציוד שונים, והופכים אותם לחזקים פי כמה. אני בינתיים צובר אותן: הקסמות עם אפקט חלק או מינורי נמכרות, ואלו עם אפקט בינוני ומעלה מודבקות כלאחר כבוד לחפצים הרלוונטיים.
-----------------
כל הכבוד, midfit! ולגבי הקוסם: כפי שאמרתי, זוהי רק ערכת הכלים הבסיסית. אני למשל נמצא עם לוחמת שהצלחתי להביא לרמה מקסימלית בכשפים מסוימים ובכישורי השרדות - אתה יכול בלאו הכי לפתח את הדמות עם הזמן.
המלצתי היא ללכת על הדמות שאתה הכי מחבב את הקול שלה בהצגה הראשונית, כי הקול הזה ילווה אותך לאורך מרבית המשחק. אני שחקתי עקרונית רק עם לוחמת, אבל אני יודע שאודי יוגב שיחק עם שורדת ואני חושב שהראל עילם שיחק עם קוסמת. אולי מי מהם ייכנס לת'רד ויספר על ההבדלים הדקים.
אני פיתחתי את השורדת שלי לשילוב לוחמת\קוסמת. אני משער שזה מה שקורה לרוב השחקנים, אלא אם הם רוצים לאתגר את עצמם עם דמות ממוקדת בכשרונותיה.
או קיי, יש לי בעיה בקווסט מסוים ב-DD. אחרי שאני נהיה חבר בגילדת הסוחרים של ורסידיטיס, המנהל שם מבקש שאמצא הוכחות לשוק שחור שמתנהל בריוורטאון. ניגשתי לשם, דיברתי עם הסוחר של השוק השחור והוא נתן לי רמז שיש לו מחבוא קרוב עם מספיק סחורה. מצאתי את המחבוא בביוב המקומי, הרגתי את כל האנשים הרלוונטיים ואפילו מצאתי מכתב בו הנבל הראשי מתוודה על הציוד הגנוב. עדיין, הקווסט המסוים הזה לא ננעל לי בספר הקווסטים. יש עוד משהו שאני אמור לעשות?
אודי, אם הגעת לזה, ענה לי. לכל האחרים, שרק התחילו - תזכרו אותי כשתגיעו לרמות גבוהות, יכול להיות שאוכל להשלים את הקווסט הזה גם אחר כך אם תתנו לי עצה מאוחרת.
עריכה: פתרתי את העניין: הלשנתי על הסוחר לשומרים, ובמקביל הלכתי ודיברתי עם אחד הסוחרים שנגנבה סחורתו למטרות השוק השחור. נסגרו לי כמעט כל הקווסטים הקשורים לעניין, וטינגאלף (הסוחר של השוק השחור) נעלם מהמפה. הכל מסודר.
-----------------
הקוסמת שלי (עם קצת עזרה מצד ה- Survivor - בעיקר Evade Traps and Alchemy) פשוט שולתת11!
בסוף ה- Catacombs ה- Skeletons וכל חבריהם רואים שהרגתי את Thelyron ומחליטים להתקיף אותי. אבל למזלי Skeleton Archer אחד לפני הקפיץ אותי לרמה 7 - מה שאיפשר לי לשדרג את ה- Meteorstrike שלי לרמה 2! כל השלדים באותו חדר ענקי בו היה נמצא Thelyron פשוט נשחטוף נקטלו על ידי. עמדתי במקום והרגתי אותם אחד אחרי השני. כיף! עכשיו גם את ה- Orcs and Trolls ביער אני קורע. המשחק הרבה יותר טוב מ- D2 - עובדה.
ובינתיים - יש לי שלוש שאלות:
1. האם מישהו ניסה את יכולת ה- Alchemy? אני מתכוון להשקיע בה (כבר השקעתי Skill Point אחת או שתיים) עוד הרבה ואני תוהה אם זה באמת כדאי - או שכבר בזבזתי יותר מדי? היכולת ההתחלתית שלי היא Mix Potions - אבל כשהנחתי Potion אחד על גבי האחר שום דבר לא קרה - מלבד בזבוז של אותו Potion. מכיוון שיש הרבה סוגים של Potions ושום שילוב לא הלך אני מבקש את עזרתכם. האם יש מקום כלשהו במשחק שיסביר לי בדקדקנות על Alchemy? או שאתם תצטרכו לעשות זאת?
2. ה- Healing Gem שקיבלתי מה- Shrine ב- Aleroth - מה אני עושה איתו? אני מבין שעלי לשכפל אותו - אבל האם זה קשר ל- Alchemy? עזרה בבקשה.
3. האם עדיף להשקיע Skill Points כל פעם באותה יכולת (Meteorstrike לדוגמה) - או שצריך להתקדם ולעבור הלאה? כי בינתיים נראה לי שה- Meteorstrike מתקדם בקצב יפה ולא נראה שכוחו ידלדל בעתיד, והוא לא יספיק נגד מפלצות החזקות באמת. האם עלי להמשיך להשקיע בו - או לעבור הלאה?
הקוסמת שלי (עם קצת עזרה מצד ה- Survivor - בעיקר Evade Traps and Alchemy) פשוט שולתת11!
בסוף ה- Catacombs ה- Skeletons וכל חבריהם רואים שהרגתי את Thelyron ומחליטים להתקיף אותי. אבל למזלי Skeleton Archer אחד לפני הקפיץ אותי לרמה 7 - מה שאיפשר לי לשדרג את ה- Meteorstrike שלי לרמה 2! כל השלדים באותו חדר ענקי בו היה נמצא Thelyron פשוט נשחטוף נקטלו על ידי. עמדתי במקום והרגתי אותם אחד אחרי השני. כיף! עכשיו גם את ה- Orcs and Trolls ביער אני קורע. המשחק הרבה יותר טוב מ- D2 - עובדה.
ובינתיים - יש לי שלוש שאלות:
1. האם מישהו ניסה את יכולת ה- Alchemy? אני מתכוון להשקיע בה (כבר השקעתי Skill Point אחת או שתיים) עוד הרבה ואני תוהה אם זה באמת כדאי - או שכבר בזבזתי יותר מדי? היכולת ההתחלתית שלי היא Mix Potions - אבל כשהנחתי Potion אחד על גבי האחר שום דבר לא קרה - מלבד בזבוז של אותו Potion. מכיוון שיש הרבה סוגים של Potions ושום שילוב לא הלך אני מבקש את עזרתכם. האם יש מקום כלשהו במשחק שיסביר לי בדקדקנות על Alchemy? או שאתם תצטרכו לעשות זאת?
2. ה- Healing Gem שקיבלתי מה- Shrine ב- Aleroth - מה אני עושה איתו? אני מבין שעלי לשכפל אותו - אבל האם זה קשר ל- Alchemy? עזרה בבקשה.
3. האם עדיף להשקיע Skill Points כל פעם באותה יכולת (Meteorstrike לדוגמה) - או שצריך להתקדם ולעבור הלאה? כי בינתיים נראה לי שה- Meteorstrike מתקדם בקצב יפה ולא נראה שכוחו ידלדל בעתיד, והוא לא יספיק נגד מפלצות החזקות באמת. האם עלי להמשיך להשקיע בו - או לעבור הלאה?
1) יש טעם אם יש לך בקבוקים ריקים ואתה רואה פתריות אתה משתמש בבקבוק עליהם ומקבל שיקוי
2)לך בכפר לבנינים הריקים למעלה תזיז את הארגזים ותמצא מראה קח אותה לשלולית שנמצאת בצד ימין בכפר וזרוק אותה לבפנים אחכ זרוק לשם את היהלום ותקבל 2
3) אתה ממש בהתחלה וכדאי להשקיע עוד נק כדי לחזק אותו אבל הכל תלווי בצורת המשחק שלך
בכל מקרה שיחקתי לפני הרבה זמן אז יכול להיות שזה קצת לא מדויק
----------------- people say im heartless thats not true i have the heart of a little boy... in a jar on my desk
1) יש טעם אם יש לך בקבוקים ריקים ואתה רואה פתריות אתה משתמש בבקבוק עליהם ומקבל שיקוי
2)לך בכפר לבנינים הריקים למעלה תזיז את הארגזים ותמצא מראה קח אותה לשלולית שנמצאת בצד ימין בכפר וזרוק אותה לבפנים אחכ זרוק לשם את היהלום ותקבל 2
3) אתה ממש בהתחלה וכדאי להשקיע עוד נק כדי לחזק אותו אבל הכל תלווי בצורת המשחק שלך
בכל מקרה שיחקתי לפני הרבה זמן אז יכול להיות שזה קצת לא מדויק
Midfit, הבחור צודק. יש לך בכפר שני חולים לרפא. אתה רשאי להשתמש באבן על אחד מהם בלבד - אבל אם תחפש תמצא את המראה עליה דובר, שתכונתה היא שהיא משכפלת פעם אחת כל דבר שמשתקף בה. רק צריך להטיל אותה לשלולית (יש אחד לא רחוק מאיפה שאתה מוצא אותה) והיא מוכנה לפעולה. כמו כן, האלכימיה סבירה לחלוטין, אבל בהמשך יהיו לך מספיק שיקויים. אני אישית השקעתי ב-Restoration, שהוא הרבה הרבה יותר שימושי לטעמי האישי (זה מכישורי המכשף, רבע עליון ימני). כמו כן, Freeze מסייע ביותר בהמשך.
בזכות 4 כשרונות שהתמקדתי רק בהם, הצלחתי להביא את הדמות שלי לעליונות של ממש במשחק. בריטני שלי כרגע מומחית לרמה חמישית בפריצת מנעולים, שליטה בחרב, הקפאה וריפוי-עצמי. עכשיו זה שולט! (או שולת1, אני לא מצליח להביא את עצמי לשימוש ספונטני ב-l33t).
-----------------
את המראה מצאתי ממש בהתחלה - ובאמת לא ידעתי מה לעשות איתה! אני אחזור עכשיו לכפר כדי לעשות את ה- Quest.
בקשר ל- Alchemy - תודה רבה על העצה flamefist.
Assaf - אני יכול להשקיע ב- Restoration, אבל לא היה לי מחסור ב- Healing Potions אף פעם (ובטח לא עם Alchemy...), והמאנה תמיד מהווה בעייה (למה לעזאזל היא לא מתחדשת מעצמה?!?!) - כך שהעדפתי לא להשקיע ביכולת הזו. ובקשר ל- Freeze - ניסיתי להשתמש בו אבל הוא לא עשה כלום למפלצות - אפילו לא נזק.
עריכה:
HAHAHA! שכפלתי את ה- Healing Gem כמו שצריך, וריפיתי את שני החיילים. לאחר מכן דיברתי עם ה- Lizard (שאת שמו שכחתי) ב- Aleroth - ונחשו מה! לא רק שקיבלתי ממנו מתנה את Restoration - אלא גם גיליתי שיש לו את המגילה שפותחת את ה- Teleporters של ה- Lizards!!!
אחרי שהגעתי ל- Stormfist Castle פגשתי את הטבח - שציווה עלי לעשות כלים. אז לא הייתה לי בעייה לשטוף את כולם - ונשארו רק צלחות ומחבתות נקיות. הוא מבקש ממני להראות לו שהן נקיות - להביא לו אותן. איך אני עשה את זה? נסיתי אפילו לעשות איתו Trade - אבל זה לא עובד.
לאחר מכן דיברתי עם ה- Lizard (שאת שמו שכחתי) ב- Aleroth - ונחשו מה! לא רק שקיבלתי ממנו מתנה את Restoration - אלא גם גיליתי שיש לו את המגילה שפותחת את ה- Teleporters של ה- Lizards!!!
לעזאזל, חיפשתי אותה בכל מקום!
יש רק טלפורטר אחד שעובד עם הלטאות - בביובים של ורדיסטיס. אני לא צריך אותו (כבר ניקיתי את המקום) אבל עדיין עיצבן אותי שהוא כבוי!
ועכשיו אני איבדתי את הלטא הזה. הוא עזב את הפונדק ולא אמר להיכן.
ציטוט: הכותב המקורי Midfit ב 2004 /07 /12
ועוד שאלה:
אחרי שהגעתי ל- Stormfist Castle פגשתי את הטבח - שציווה עלי לעשות כלים. אז לא הייתה לי בעייה לשטוף את כולם - ונשארו רק צלחות ומחבתות נקיות. הוא מבקש ממני להראות לו שהן נקיות - להביא לו אותן. איך אני עשה את זה? נסיתי אפילו לעשות איתו Trade - אבל זה לא עובד.
אני זוכר שגם לי היתה בעיה עם זה. בסוף ויתרתי על הקווסט, או שהוא הסתדר מעצמו. אחרי זה יש גם בעיה עם חתול (כתבתי עליה בביקורת).
עריכה: דיברתי עם הראל עילם, שסיים את המשחק. לדבריו אני נמצא לפני החצי! זה משחק כל כך ארוך... ואני עוד מאריך אותו על ידי זה שאני מתעקש לעשות את כל הקווסטים ולהרוג את כל האויבים. כל המפה של ריוורלון וורדיסטיס פתוחה לי לגמרי, הייתי בכל מקום, כולל הביובים.
בריטני ברמה 31 עכשיו, ואם Midfit ימשיך בקצב שלו, הוא יגיע להיכן שאני בעלילה עם עשר דרגות מתחתי. יהיה לך קשה מאוד להסתדר ברמה הזו.
-----------------
אתה צריך לדבר עם Lanilor כדי לקבל ממנו את הפירמידה... ואז תוכל לחזור.
יש בעיה בשליחת ההודעות בפורמים האלו? אני צריך ללחוץ מספר פעמים כדי שההודעה תשלח, ואז כמובן ההודעה נשלחת מספר פעמים. כמו כן, כל פעם כשאני לוחץ על אחד מהאייקונים מעל חלון ההודעה, ה-Explorer נתקע... אני אשמח אם תתקנו את זה :).
בכל מקרה, לנושא- אני חושש שלא הבהרתי את עצמי מספיק- עד שאתה מקבל את הפרמידות המשחק מעצבן בצורה לא רגילה.
אמנם זה מופיע רק בתחילת המשחק, ובדמו, אך הדמו נוצר כדי לתת לאנשים טעימה מהמשחק, ולכן לא נהנתי כל כך מהדמו, ואני לא בטוח מאיזו סיבה.
אני שמח להגיד שבמהלך שבוע בודד הצלחתי לעשות מה שבתחילה לקח לי חודש - לעלות 10 דרגות. בריטני חוגגת 34, כולם מוזמנים. יש לה יכולת מלאה של השכלה (עוד 10% לנסיון מכל הריגה וקווסט), כישורי חרב מלאים, הקפאה מלאה, ריפוי מלא ואפילו תיקון והקסמה ברמות טובות.
והיער האפל דרומית לריוורטאון ע-נ-ק. מפחיד כמה שהמשחק הזה גדול!
-----------------
בדיוק. העלתי אותה למקסימום, והיא שווה המון. קוראים לה Wisdom, אבל "תרגמתי" אותה להשכלה. ללמוד יותר מהנסיון שלך... זה מעלה אותי ברגות במהירות מפחידה ממש.
-----------------
מישהו זוכר איפה אני מוצא את הרופא, ד"ר אלרות' או איך שלא קוראים לו? אני מצאתי את הבית הנעול שלו בשוק של רוורטאון, ואני זוכר שהוא הסתובב ליד מחנה הדבר השחור, אבל עכשיו אני לא מוצא אותו פתאום. זה משגע להסתובב כך בכל כיוון.
-----------------
אני זקוק לעזרה במשימה עם הגן. אחרי שקניתי את המפתח נכנסתי פנימה - אבל אני לא מבין מה צריך לעשות. אמרו משהו עם צפרדעים - ויש לי פסל שהופך אותי לצפרדע (וגם לעכביש...) - אבל לא הצלחתי לעשות איתו כלום.