אחת מההרפתקאות האהובות עלי בכל הזמנים. הפאזלים הם אולי לא הטובים ביותר של לוקאס, אבל כבודם במקומם מונח. העלילה מצויינת - למרות שחלק מהשחקנים מצאו אותה "שקטה" ו"מיסטית" מדי, יש בה מספר תפניות מרתקות, גילויים מסקרנים ונימה פילוסופית שאני אישית מאוד מחפש בכל סיפור. הדיבוב מעולה, וגולת הכותרת היא המוזיקה הלא פחות ממדהימה, שבצירוף העולם הזר והמוזר שאתה חוקר יוצרת אטמופירה מצמררת.
הערה נוספת שאולי תבהיר במה מדובר: The Dig היא אחת ההרפתקאות הרציניות יותר של לוקאס. יש בה הומור, אבל הוא לא משתלט על העלילה שכוללת גם הרבה חלקים מהורהרים ודרמטיים. זו לדעתי אחת הסיבות שאנשים מסויימים לא אהבו אותה, אבל בתור מי שמזמן התעייף מהרפתקאות שבהן בדיחה בשניה היא תחליף לעלילה שגורמת לך לחשוב ולהרגיש, מאוד אהבתי את אופי המשחק. למי שמחפש עוד הרפתקאות כבדות משקל יותר, מומלץ מאוד לשחק בנוסף ב-Sanitarium.
כל מה שאודי אמר. המגינה והעיצוב החייזרי נותנים אווירה יוצאת דופן (בכך שהיא *קיימת*, דבר נדיר מדי במשחקי מחשב), הדיבוב מצויין והעלילה מחושבת היטב. חובה לכל שחקני ההרפתקה.
דה לכולם. התחלתי לשחק במשחק, ומה שאמרתם עליו הסתבר כמדויק. אני עכשיו בקטע די התחלתי (אחרי שפתחתי את הדלתות באולם מתחת לאדמה של החייזרים), ובכל זאת אני כבר מרגיש שאני עמוק בתוך המשחק, ואני נהנה מאד.