הרבה מהשפעה של שחקן יחיד בקבוצה תלויה באופי השחקן,ובטח שתלויה ביכולת שלו.יש שחקנים שמראש,לא משנה איפה הם משחקים ידוע שהם לוקחים מנהיגות ומשפיעים על שאר הקבוצה,יש קבוצות שתלויות על שחקנים מסוימים כמו הפועל ת"א עם אבוקסיס,רואים את ההשפעה שיש לאבוקסיס על הקבוצה,בין אם זה היחס שלו עם קשטן היכולת האישית שלו או המנהיגות,ניתן לראות בברור את ההשפעה שלו על הקבוצה בכלל,לעומת זאת יש קבוצות שבהם כל שחקן עושה את העבודה שלו,אף אחד לא מתבלט והקבוצה מצליחה,גם אם שחקן כלשהו יפצע הקבוצה תוכל להצליח בגלל שהשחקנים מכירים אחד את השני ומשחקים כקבוצה. בכלל,התשובה הכללית היא שההשפעה של יחיד בקבוצה תלויה ביכולת שלו,בתפקיד שלו ובהתבלטות שלו,אם יש שחקן שהוא לא טוב ונגיד הוא חלוץ או שחקן כנף למשל,זה לא אומר שזה ישפיע על כל הקבוצה כי לא רק חלוצים מבקיעים ויש שני אגפים במגרש,אבל אם למשל יש חסרון של שחקן הגנה אז זה ישפיע הרבה יותר כי אז כל הקבוצה תצטרך להצטרף למאמץ ההגנתי בקבוצה. אם שחקן הוא ממש בולט בגלל היותו מנהיג או משהו,אז לא משנה באיזה תפקיד הוא משחק חסרונו ישפיע על כל הקבוצה. קיצר,התעייפתי,אין לי כוח להמשיך לכתוב...אני מקווה שהבנתם את הנקודה שלי.
-----------------
|