Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > ספורט ומרוצים > hattrick - ראיון דאבל
תגובות : 2
עמוד :  1 מתוך 1
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 19/07/2004 21:49:41
תגובה אחרונה: 19/04/2006 16:30:12

נושא מחבר ההודעה
ציטוט ™b0SS
19/07/2004 21:49:41 #1

שלום לפורום הנטוש.. מכיוון שאין אף קהילחה רצינית להאטריק בינתיים אז אני אפרסם פה ראיון עם מאמני נבחרת ישראל בהאטריק..  

לרגל הבחירות לנבחרת הצעירה וגביע העולם יצאו ליאור(b0ssIL) ואבי(crismonking) לבדוק מה שלום הנבחרת ומי שמנהל אותה זה מה שיצא:

אבי: בואו נתחיל בראיון
ליאור: סבבה.. אם זה בסדר מבחינתו של דן..
דן: בטח
דן: למה הראיון אבל?
דן: בקשר למה?
אבי: כי אתה מעניין לא
אבי: זכית בבחירות שוב
ליאור: בחירות לנבחרת.. אימון וכו'
אבי: זה זמן טוב לראיון
דן: אהה אוקי
דן: חשבתי על הבריכה המתנפחת שקניתי
ליאור: חח
ליאור: טוב.. אבי, תתחיל..
אבי: אני?
אבי: אוקי

ספר לנו קצת על עצמך
גיל, מקצוע, וכו
הפרטים הבסיסיים

דן: אני בן 27 , סיימתי תואר שני בפסיכולוגיה קוגנטיבית, וכיום אני עובד כיועץ בנושא ממשקי משתמש-מחשב
אבי: דן מה?
דן: רימון

כמה זמן אתה בהאטריק ואיך הגעת להאטריק?
דן: האמת שבדיוק איך אני לא זוכר , התאהבתי לפני המון שנים ב CM , ותמיד חלמתי על משחק כזה בפלטפורמת האינטרנט, תמיד חיפשתי, ויום אחד הגעתי להאטריק. הכל היה בשוודית ושפת ברירת המחדל הייתה שוודית, ולא הבנתי כלום, איכשהו הצלחתי להירשם, ושכחתי מזה, אחרי כמה ימים קיבלתי הודעה באי מייל שקיבלתי, קבוצה, ואז נכנסתי, לא הבנתי כלום בהתחלה, לא היה קונפרנס או שום דבר דומה לזה. אני בהאטריק עוד מעט 4 שנים.
אבי: דרך אגב אני שיחקתי משחק דומה על ספקטרום 81
ותמיד חלמתי על היום שיהיה כזה במחשב מודרני

תאר לנו את האטריק בימיו הראשונים..
באיזה מדינות שיחקת בהאטריק, ואיפה נהנית הכי הרבה ולמה?

דן: האטריק בימיו הראשונים היה מאוד פשוט, מנוע המשחק היה מאוד דומה, אבל כל המסביב היה בחיתוליו, לא היו כמעט שום פונקציות לספורטרים, לא היו קונפרנסים, לא היו נבחרות, לא היו משחקים בינלאומיים, לא היה כמעט כלום. הקהילות היו קטנות מאוד, והיו בהאטריק משהו כמו 10 גי אמים
שיחקתי בארה"ב ובאוקיאניה. היה נחמד, אבל לא מתקרב לכיף של לשחק בבית, בישראל.

מה לדעתך ההישגים הגדולים ביותר שלך בהאטריק
בחר אחד מקצועי
ואחד לא מקצועי

דן: לא מקצועי - פדרציית ILC , תרומתה הייתה ענקית בשלביה הראשונים של ישראל, הבאנו משם את רוב הבסיס לקהילה היום.
מה זה ILC?
דן: the israeli connection - הפדרציה הראשונה שהייתה בארץ, הקמתי אותה, כדי לקדם את הקהילה, יזמנו את העיתון שם, הטוטו, הרדיו , טורנירי ידידות, פרויקט פרח, יחסי ציבור מדריכים לצעירים, וכל מה שיכלנו לעשות באותה תקופה

* וכאן רענן מצטרף....

אבי: רענן אנחנו מראיינים את דן
אבי: יפה
ליאור: היי
אבי: לא ידעתי את זה בעצמי.

וההישג המקצועי?
דן: מקצועי - העונה השנייה שלי בארץ , שלקחתי את הגביע השני
רענן: כמו כן גם גמר הגביע השלישי שהיה משחק גדול לכל הדעות (הגומלין)
דן: שתוק רענן

מה לדעתך עושה את האטריק לכזה מרתק
ואיזה אלמנט של האטריק הכי מושך אותך?
זה משחק טקסט....
ובכל זאת...

דן: בגלל שזה משחק טקסט , מי שיש לו דמיון עשיר, נהנה פי כמה, מעבר לזה הקהילה, והתחרות מול אנשים חיים, הופכת את זה לדבר מדהים
בנוסף העובדה שהמשחק כל הזמן ממשיך ומתפתח, תורמת להנאה התמידית , לרצון התמידי להמשיך וללמוד על המנוע, ולנסות להצטיין, וכמובן המון טראש טאלק

מה למדת מהאטריק
דן: מה למדתי, באופן מקצועי , או בכלל?
ליאור: לקחים שקישרת לחיי היומיום..
דן: למדתי שקיצורי דרך לא עובדים, למדתי שזה כיף לתרום בשביל משהו גדול ממך, ולראות אותו גדל ביחד אתך

איזה שלושה מאמנים, אחד לא מישראל ושניים מישראל אתה הכי מעריך מקצועית ולמה.
דן: מישראל אני הכי מעריך, את רענן ויגאל, רענן בגלל שהוא מאמן מצוין, שתמיד מאתגר אותי, ותמיד משאיר אותי מאחור, טוב תמיד- זה עד עכשיו, העתיד יהיה אחר , ויגאל, כי ממנו למדתי המון על צורת החשיבה הטקטית במשחק. בחו"ל המאמן שאני הכי מעריך זה מאמן נבחרת טורקיה הצעירה לשעבר, בשלבים הכי קריטים של סיום שלב משחקי הידידות ולפני כניסה למשחקי ההכנה, הוא בחר ללכת בדרך האמיצה של משחקים מול הנבחרות הגדולות, כדי להרוויח יותר נקודות בונוס, הוא לקח סיכון גדול והצליח בו, ולא בחר לנסות להשיג נקודות מול הקבוצות הכי גרועות.
דן: אופוק זה שמו

איך היו הבחירות לנבחרת הנוער? מה היית ממליץ למישהו שרוצה להתמודד? איך כותבים מצע בחירות?
דן: הבחירות לנבחרת הצעירה היו מאוד קשות, רוב הזמן היו ברמה מאוד גבוה, עם ניתוחים והתייחסויות ברמות שלא נראו בקונפרנס עד עתה, אבל כמו בכל בחירות היו גם מעט כישלונות קטנים, ככה זב בפוליטיקה. למי שרוצה להתמודד אני יכול להמליץ דבר אחד, תהיה אמיתי תשתדל לענות רק לעניין, תדע מה אתה רוצה ותתמיד בו. אל תנסה להרוויח את הבחירות באמצעות תרגילים פוליטים, אל בשביל מי שאתה. גם אם לא תזכה, תרוויח המון כבוד.
מצע בחירות, צריך להיות מורכב ראשית מהסבר קצר עליך, אח"כ מה עשית עד היום, ואיך זה ישרת את הנבחרת אם תבחר, ובסוף את האני מאמין שלך לגבי הנבחרת והקהילה

האם תשתמש אי פעם בהרכבים שלא ניתן לצבור בהם ניסיון בנבחרת? למה?
דן: אני מעריך שכן, אבל רק במצב בו אני אהיה בטוח כי בשום הרכב טבעי לא אוכל לנצח. ואז אפנה לנסות מערך שישנה את יחסי הכוחות במגרש

מהם יחסי הכוחות בבית שלנו כרגע?
דן: בבית שלנו אין שום צורך למערכים לא חוקיים להערכתי, אולי אולי ואולי מול ארגנטינה בחוץ, אך אני בספק גדול שזה יקרה. אבל בסך הכל הבית שלנו סביר וניתן להשיג תוצאות טובות מול כל נבחרת.

נניח והיית יכול לבחור אחד מהדברים הבאים: עלייה למונדיאל ומקום 4 בעולם לצעירה, וירידה עם הקבוצה שלך, או אליפות וגביע לקבוצה שלך ואי העפלה למונדיאל לצעירה. מה היית בוחר ולמה?
דן: חחח האמת כמו שזה נראה העונה, לרדת ליגה אני ארד אז אני קונה את המקום הרביעי. אבל ברצינות, הקבוצה הפרטית שלי היא כרגע שנייה במעמדה, הרכבים וטקטיקות לקבוצה הפרטית אני עושה רק אחרי המשחקים בשישי, אחרי שסיימתי לנתח את כל מה שצריך עבור הנבחרת, ודי בזריזות בזמן שנשאר אני מתכנן הרכב לקבוצה, עונה קודמת כמעט ולא הקדשתי מחשבה בליגה בגלל הנבחרת. וזה נראה לי נכון לעשות כך

האם אחרי כל ההישגים האלו אתה מאבד את תחושת העניין במשחק?
רענן: הוא לא השיג שום דבר בחיים!!!
הוא לוזר נצחי
אין לו אליפות אפילו
אבי: רענן התור שלך יגיע!
רענן: זאת שאלה לא מדויקת אבל
אבי: אני חושב שאתה מקנא
רענן: איך אפשר לשאול מישהו שלא לקח אליפות אף פעם אם הוא שבע מהצלחה
אבי: שאנחנו לא מראיינים אותך כעת
רענן: לא מקנא פשוט משעמם פה
דן: יש עוד כל כך הרבה לשאוף לעברו, חלק בזכות רענן, חלק בזכות הנבחרת, יש עוד המון המון מה לעשות ולהתקדם, בניתי את הקבוצה שלי לטווח ארוך, אני מתכנן להיאבק על כל התארים גם בעתיד. העניין במשחק הזה תמיד נשמר, ואם לא אז ההתמכרות עושה את זה במקום

האם לדעתך יהיה האטריק עוד 5 שנים? ואם כן, האם תשחק?
דן: 5 שנים? 20 שנה תשאל , ואני אגיד לך בטח. ואני אהיה כאן הפחד הכי גדול שלי, שאני אמות ואז אצטרך להפסיק לשחק בהאטריק. מקווה שעד אז ביורן יעשה גרסה לחיים שלאחר המוות
אבי: חח

האם היית מאושר בעקבות ההגבלות החדשות על די טי, והאם הן אפקטיביות לדעתך?
רענן: טוב אני הולך לצפות בצבע מתייבש
דן: לדעתי הם אפקטיביות , הם תורמות מאוד לצמצום התופעה. ובטח ששמחתי, עכשיו המון אנשים יבינו את המשמעות האמיתית בתחרותיות שיש בהאטריק , המשחק הזה הרבה יותר מהנה ללא קיצור דרך

כמה זמן לדעתך עד שאינטר סטוקהולם ירד ליגה? כרגע נראה שהוא מחזיק מעמד יפה...
רענן: כמה זמן ייקח לאבי להפסיק לזיין במוח
רענן: איזה שאלות פלצניות
דן: אני בכלל לא מתעניין בליגות השוודיות
אבי: רענן כל מה שאתה אומר יתפרסם
רענן: שיתפרסם
דן: שנייה אני אביא ציטוטים של רענן מפילב
רענן: תביא
דן: מאמנים עם סינדרום טורט
רענן: מאמנים נטולי חוש הומור ויכולת אימון
ליאור: rofl
דן: חכה לראיון שלך עוד לא מדברים עליך
רענן: בגלל זה דיברתי עליך

מה לדעתך רמת ההישגים ששווה הנבחרת הצעירה במונדיאל הקרוב? מה יהיה הצלחה ומה כשלון?
דן: רמת ההישגים, אני חושב שהנבחרת הנוכחית צריכה ללא ספק לסיים בין שני המקומות הראשונים בבית. אני חושב שאח"כ בשלב הבתים השני, אם ההגרלה תהיה סבירה אפשר בהחלט לעבור גם אותה.

ספר לנו קצת על המסע של קבוצתך לליגת העל.. האם לדעתך העולות החדשות מהוות איום עבור קבוצות הצמרת הוותיקות?
דן: המסע לליגת העל, לא היה קל, הייתי בליגה יחד עם רענן יגאל ויוני, שלושתם מאמנים מצוינים, ולראייה לקח לי שלוש עונות לסיים במקום הראשון. לגבי הקבוצות החדשות, דוי בהחלט קבוצה מצוינת, אבל עדיין לא בנויה לאליפות, אבל היא בהחלט יכולה לנצח במשחק נתון כל קבוצה בליגת העל. חוץ מזה יש קבוצות נפלאות רבות עכשיו בליגה השנייה השלישית וגם הרביעית, שעוד כמה עונות, יאבקו כשוות בין שוות בליגת העל

האם לדעתך המאמנים הטובים ביותר בישראל נמצאים כבר בליגת העל, או שיש כאלה שעדיין בדרכם - או במילים אחרות כמה מרכזי מרכיב הותק בהצלחה בהאטריק?
דן: אני לא חושב שהמאמנים הכי טובים בליגת העל, יש המון מאמנים שווים ברמתם בליגות הנמוכות יותר, שהגיעו מאוחר יותר למשחק, וגם הם ידברו חזק בעתיד
דוגמאות?
דן: יש המון, תראה את הגביע בעונה הקודמת ותראה איך קבוצות התקדמו לרמות הגבוהות ביותר בזמן מאוד קצר. ליגה שנייה מספר שלוש מאכלסת בתוכה ליגת על קטנה, ורוב המאמנים שם באופן יחסי לא וותיקים לפחות אל כמו אלו בליגת העל

האם אמנת פעם משהו אחר חוץ מקישור והאם לדעתך ניתן להרוויח באימון תכונה משנית?
דן: אימנתי התקפה, באוסטרליה, וגם לזמן מועט בארץ כדי לשפר את מקסים בן ציון (שחקן הנבחרת) באימון תכונה משנית אפשר להרוויח, אבל אני רואה את זה כהרבה יותר משמעם לאימון, אני באופן אישי לא רואה בזה עניין גדול, אבל לא אימנתי זאת, כך שזו תחושה אישית שלי בלבד

במה תורמת הפדרציה לאימון נוער ישראלי לתפקידך כמאמן?
דן: הפדרציה לאימון תורמת המון, כשישראל קרובה ל 6000 מנהלים, האתגר לעקוב אחרי כל כך הרבה כשרונות הוא עצום, ובלתי אפשרי לאדם אחד. רמת המעקב והתרומה לנושא האימונים בארץ שהפדרציה תורמת הופכת את ישראל למדינה שמעונה לעונה תהפוך חזקה יותר ויותר בתמונה העולמית. זהו בעצם היתרון היחסי שיש לנו על מדינות אחרות, וככל שהעונות יתקדמו היתרון הזה יגדל

רענן:
vovan says:
אגב אם משעמם לך
vovan says:
אני ממליץ
vovan says:
לגנוב סמיילים מגיימר
רענן: תדאגו שזה יכנס לראיון

האם אתה חושב על שינויים בסגל הקבוצה שלך בעקבות האטריק 6.6?
דן: שינויים בסגל שלי, בעיקר בדגש על שחקנים עם תכונות ספשיאליטי, כעת הוא בערך פי שניים ממה שנתתי לכך בעבר.

איזה ספשיאלטי יותר כדאיים בגלל 6.6 ולמה?
דן: הספשיאליטי נשאר כפי שהיה, אבל עכשיו הוא מקבל ביטוי רב יותר במנוע המשחק, ועל כן, חשוב לתת לשחקנים כאלו עדיפות על אחרים, בהתאם לתנאי המשחק כמובן, זהו רווח נקי

לא מזמן התפרסמה כתבה המשווה מונחים של האטריק למונחים צבאים, האם לדעתך נכון לעשות את ההקבלה הזאת?
דן: אפשר בהחלט לעשות את ההקבלה, אבל אפשר להקביל את האטריק לכל דבר, המשחק הזה עשיר כל כך באלמנטים חברתיים ומקצועיים, שניתן בעצם להקביל אותו בעצם לכל דבר. המונחים הצבאיים זו גישה חביבה, ושוב זה חלק מהצבע שהקהילה תורמת למשחק הזה

האם לדעתך יש סיכוי שרענן אי פעם ירד ליגה???
דן: רענן, תוך 3 עונות יורד ליגה
רענן: זה מה שהוא אמר גם לפני 3 ועונות

אנשים מסוימים מחזיקים בדעה שיש גבול כמה אפשר לשפר את הקבוצה, בגלל שהמשכורות נהיות גבוהות מדי,, ולכן בסופו של דבר כל קבוצות ליגת העל יהיו שוות בכוחן והמיקום יקבע בעיקר על ידי פציעות, פורם ומזל. האם אתה מסכים? ולגבי רענן, נמק
דן: התקדמות הקבוצות אסימפטוטית, ולכן זה נכון במידה מסוימת, אבל החוקים החדשים שמורידים את המשכורות לשחקנים עם כמה תכונות גבוהות, בעצם נותנים פתח לשיפור הקבוצה מעבר למה שהיה קיים עד עתה. אבל ברגע שיש רמה זהה בין הקבוצות , המון היבטים טקטים משפיעים.
לגבי רענן זה היה בצחוק, וזה לא משנה כל פעם הוא מוכיח לי שהוא עדיין חזק.

במה נמדד החוזק בהאטריק? הרי לא תמיד הקבוצה הטובה יותר מנצחת..
דן: החוזק הוא בלהעריך מה הקבוצה שמולך תעשה, יש בזה אלמנט של מזל, אבל מי שמתמקצע בכך מספיק יודע לעשות הערכות די טובות בד"כ, ולדעת לסגור את החלק החזק של הקבוצה הנגדית ולנצל את חולשותיו עד תום, זה תופס בעיקר כאשר הקבוצות דומות בחוזקן

האם לדעתך ההשקעה האישית שלך בקבוצת הנוער הייתה משתלמת?
עדכן אותנו בשליפות הנוער של העונה. זו שנה חשובה, ורוצים לדעת מה רמת הכשרון שיצאה עד עכשיו.

דן: חחח , ללא ספק. 4 עונות לא יצא לי משהו טוב, מלבד דור מיאלי, אבל אני עדיין בפלוס על העונה הראשונה שלי בהאטריק. העונה לא יצא לי שום דבר מיוחד. אבל חלק מהכיף בלהשקיע בנוער מעבר לתגמול על המכירה הוא הסיכוי שיצא לך שחקן נוער טוב שתגדל אותו בעצמך ויהיה סמל המועדון וסמל לגאווה.
שליפות הנוער שיצאו באופן כללי בארץ העונה הזו וקודמתה, מעידות כי ההגנה וההתקפה העתידית שלנו במצב די טוב עד טוב מאוד. וגם שחקני הכנף אך פחות. הבעיה שתהיה לנו בעתיד הקרוב כלומר עוד 2-3 עונות, ככל הנראה איך שהמצב נראה , בקישור, שם אנחנו חסרים כשרונות, ונצטרך לשמור ב 7 עיניים על כל כשרון כזה שיצא עונה קודמת והעונה

האם האטריק מעורר בך השראה או שאתה צריך השראה מאיפשהו כדי להצליח?
דן: האנשים שמולך בהאטריק מעוררים השראה, וזה מספיק מאתגר

האם אתם מאמן גנרל לפני משחק חשוב, או בשום אופן לא?
דן: לא, אימון גנרל חסר טעם, והחשיבה שלי היא לטווח ארוך אני מעדיף לשלם מחיר בטווח הקצר לטובת הטווח הארוך. בכל מקרה התרומה של גנרל היא מזערית, ומקרית, ואני משתדל לבנות קבוצה שתצליח לעמוד מול כל קבוצה גם בתנאים הכי קשים - פורם ופציעות

מה המזל הרע הגדול ביותר שהיה לך במשחק? לדוגמה: 3 פציעות? 3 הרחקות? משהו מסוג זה..
דן: בגמר הגביעי השלישי של ישראל, ניצחתי במשחק הראשון 3-1 את רענן והפסדתי בשני 7-2 , שער אחד היה מאירוע מיוחד, ושאר ששת השערים כולם הגיעו מאותו צד ללא החמצה אחת של רענן. הצד בו היה לי חור. הייתי מצפה לחצי מהמצבים בצד הזה, אבל מסתבר שהכל אפשרי, וזה עלה לי בגביע, אבל גם לימד אותי שיעור חשוב

איך מתכננים קבוצה לטווח הארוך..?
דן: מאתרים את החלקים החלשים בקבוצה, מאמנים את העמדה הכי חלשה, וממלאים את מכסת המתאמנים. צריכים לתכנן תוכנית ארוכת טווח, מי יימכר בעתיד, וכמה יימכרו, ולדאוג שהפגיעה בקבוצה ממכירת מתאמנים שלפעמים הם הכי טובים בקבוצה, תשאיר את הקבוצה עדיין עם תחלופה סבירה כלומר ירידה ברמה בדרגה או שתיים ולא יותר, תוך מחשבה שהכסף של המכירה ישמש לחיזוק שאר העמדות. בסופו של דבר הכל מסתכם בלאמן שחקנים, ולא לוותר על שום אימון שלהם.

אימון נכון, לקנות שחקנים עם פוטנציאל למכירה גבוהה בעתיד - משניות, מאמן איכותי, וצעירים. וכמובן לדעת באיזה רמה צריך וכדאי לשחרר אותם

איזה מאמן מתאים לאימון קישור?
דן: כל מאמן, כשאתה משחק עם 3 שחקני הגנה ו 2 שחקני התקפה, הפערים לא גדולים, איפה שתבחר לחזק, תשים מאמן הפוך
ליאור: ומאמן ניטרלי למה הוא טוב?
דן: לקבוצה מאוזנת

רענן: מצטער שאני מפריע אבל השאלות האלה מתחילות להישמע מוזרות
ליאור: טוב.. נראה לי שנעבור לרענן..
דן: טוב
דן: אחלה שאלות
רענן: הייתי רוצה לשאול לגבי השמועות שאתה קמצן כלפי האוהדים שלך
רענן: האם יש אמת בפרסום
דן: רענן שתוק, ואל תעתיק תשובות
דן: זזתי
דן: ביייייייייייייייייייייי
רענן: אל תדאג התשובות שלך גרועות
רענן: אני אענה ההפך מהכל..
דן: חחח
דן: מצוין

* וכאן דן נוטש.....

ליאור: אבי, אתה חי?
אבי: בקושי, התעייפתי
רענן: תמות.

איך הגעת להאטריק?
רענן: חברים שהכרתי שיחקו במשחק במשך כמה חודשים, ידעתי על קיומו אבל לא ממש התעניינתי, אחרי שהמליצו לי לנסות החלטתי לתת לזה ניסיון והשאר היסטוריה
ליאור: מה עם החברים?
רענן: שלומם טוב תודה חלק מהם כבר לא משחקים, חלק כן (בליגות זרות כמובן)

באיזו ליגה התחלת לשחק?
רענן: בליגה האנגלית

ספר לנו קצת על עצמך..
רענן: טוב, שמי רענן אני בן 21, כרגע מחפש משהו בתחום העיתונאות/תקשורת, אני אוהב כדורגל, מחשבים, בילוים וכל דבר שמעצבן את אבי
רענן: ואם להיות פוליטקלי קורקט אני בן 21 בדיוק בעוד חודש

יש לך מה לומר למעריצות?
סתם.. איך זה להיות מאמן הנבחרת?

רענן: יש לזה שני צדדים כמו לכל דבר שהוא לא מרובע בחיים. הצד הטוב זה הגאווה הלאומית וההרגשה שקהילה שלמה מאחורי הנבחרת ורוצה בהצלחתה, והצד הרע זה שיש פה ציפיות מאוד גבוהות, חסרות פרופורציה לפעמים וכשלא הולך אז יש רק אשם אחד...

האם אתה נעזר במאמנים אחרים לפני משחקי: הנבחרת? הקבוצה האישית שלך?
רענן: בנבחרת יש לי את עוזר המאמן הקבוע שהצגתי והוא אלכס, הוא עוזר לי במשחקים החשובים בעיקר, אני מבקש את חוות דעתו. בהתאם הצורך אני גם נעזר במאמנים אחרים, יש כאלה למשל שבאו אליי וניסו לתרום מניסיונם מרצונם האישי בקמפיין האחרון (נזרנגר, אבאדוי) ויש גם כאלה שפניתי אליהם לקראת משחקים בטקטיקות שהם מתמחים בהם (למשל ולאדי לפני משחקי "בונקר"). לגבי הקבוצה שלי אני משאיר את הכל בידים שלי, ככה זה תמיד היה וככה זה תמיד יישאר.

מה ההבדל בין ניהול נבחרת ישראל לניהול נבחרת הנוער של ישראל?
רענן: יש הבדלים, קודם כל את הצעירה יותר "קשה" לנהל, צריך להקדיש יותר זמן מהבוגרת כי צריך לדעת פרטים של הרבה יותר שחקנים פוטנציאלים וכדומה, ובסוף הקדנציה לבנות נבחרת לקדנציה הבאה (ואפילו למאמן אחר לפעמים). כמו כן בנבחרות הצעירות מדובר על תקופות זמן קצרות יחסית ולכן ותק של 9 עונות של מדינה בעל 100 משתמשים לא יהיה פקטור מול ותק של נבחרת בעל 6000 משתמשים ו4-5 עונות. במילים אחרות בנבחרת הצעירה יש הרבה יותר סיכוי להישגיות והצלחה, בנבחרת הבוגרת המצב לא כך והאמת היא שמבחינת היכולת אין לנו מה למכור מול רוב הנבחרות הטובות בעולם, ויקח לנו עוד קצת זמן עד שנוכל להתמודד שווה בשווה. מידי פעם אפשר כמובן להפתיע עם קצת מזל וטקטיקות אבל זה לא מגמה קבועה

כמה זמן אתה רואה את עצמך משרת בתפקיד מאמן הנבחרת? האם אתה משתפר עם הזמן או שלפעמים מקדימים אותך?
רענן: קשה לומר, אני לא חושב בצורה כזאת ואת ההחלטות הרלוונטיות אני אקח בזמן הנכון. לגבי השתפרות עם הזמן אין ספק שתמיד לומדים משהו חדש, ולהיות מאמן נבחרת לימד אותי הרבה אספקטים חדשים של המשחק שאי אפשר לראות במשחקי ליגה רגילים.

מה המוטו שלך?
רענן: לא לוותר אף פעם

אילו מאמנים אתה מעריך מבחינה מקצועית?
רענן: יש הרבה, מהארץ הייתי אומר אלכס (חיפה גרינס), ולאדי, יגאל, דן, אבאדוי, מחו"ל הייתי אומר מאמנים כמו סניילטה, אפוק שאת שניהם יצא לי להכיר אישית והם מאמנים ואנשים גדולים
רענן: טוב נו וגם את אבי
שלמרות שאין לו הגנה בגרוש הוא מצליח כל פעם מחדש להפתיע

האם אתה מגייס אנשים למשחק?
רענן: אני מנסה לשכנע אנשים שאני מכיר ואין להם קבוצה בהטריק, בסך הכל אין לי הרבה זמן ל"תעמולות" כאלה ואחרות בגלל ההתחייבויות השונות
ליאור: כמה זמן אתה משקיע בהאטריק כל יום?
רענן: יותר מידי, לא מדדתי האמת, אבל אני מניח שאני מחובר לאתר מספר רב מאוד של שעות בלשון ההמעטה, האתר עובד ברקע גם שאני לא ליד המחשב

איך אתה משלב בין ההתחייבויות שלך במשחק לבין חיי היומיום שלך?
רענן: אין שום בעיה, יש לי לו"ז יחסית גמיש כרגע ולכן אני מסוגל להשקיע מספר שעות ביום לאתר, בסך הכל יש ימים שיש בהם עומס עבודה ואז זה קצת בעייתי אבל אני מסתדר

תאר את האטריק בימיו הראשונים?
רענן: הטריק בימיו הראשונים היה משחק נפלא אני בטוח, חבל שלא הייתי אז...
מתי הצטרפת?
רענן: מספר חודשים לפני פתיחת הליגה הישראלית, על זה אני יכול לספר
רענן: הליגה הישראלית בתחילתה הייתה תחביב אינטימי שמשותף למעט מאוד אנשים. היו פה בערך 20-30 איש, ומשהו כמו 3-5 אנשים בקונפרנס, היה מזל אם הייתה נכתבת הודעה אחת ביום. האנשים הכי פעילים דאז היו אורן (מנהלת שרונה פאפיז האגדית לימים), דן, צ'ינגיס, אני, יגאל ומאקו. היו עוד כמה אני מניח אבל אלו האנשים שזכורים לי. סך הכל הייתה הרגשה של משפחה קטנה ונחמדה ולמרות שלא הייתה רמה גבוהה של "כדורגל" וגם הקהילה הייתה מאוד קטנה היה מאוד נחמד. הרמה ברוב הליגות הייתה גרועה עד נוראית, למעשה הליגה התחרותית היחידה דאז הייתה II.1 שהייתה הליגה שלי. כל ה"שרופים" של הטריק נרשמו למשחק באותו יום, ומה שקרה הוא שכולם נפלו לאותה ליגה ביחד...הליגה ההיא כללה קבוצות כמו הפועל באר-שבע, אני, מכבי תל-אביב ואפ צה חיפה. כולן קבוצות מוכרות ובעונה שעברה כולן היו בליגת העל (עד שחיפה ירדה). כמו שאמרתי, רמה לא הייתה ואת הליגה ממנה עלתה מעלה אדומים למשל אפשר להשוות לליגה שישית ממוצעת מאוד, כל מה שהספיק לאדומים כדי לעלות זה קישור רצ'ד/פור, כולל במוטס במשחק העליה לליגת העל מול רובוט. היו גם קבוצות כמו וולפבסיין ואפ.צה חיפה (לא של יגאל, אחרת של בחור בשם שלומי שעבד ככתב בספורטליין אם זכור לי, הוא גם היה די פעיל אבל נעלם) שעלו מהליגות האחרות אם תרצה לשמוע על הליגה שלי אני מוכן לספר הכל על המאבק המותח גם ..

האם אפשר להתמכר להאטריק בלי לאהוב כדורגל?
רענן: לדעתי כן, בעיקר כי החלקים שמחברים בין הטריק לכדורגל הם בסך הכל טקסטים ולא יותר מכך. כדורגל זה בסך הכל סוג של מטאפורה של משחק פופולרי שביורן ושות' לקחו והרכיבו על משחק ניהול, נוסחה מצליחה. אני מכיר כמה מאמנים מוכרים בעולם שאין להם זיקה לכדורגל, למשל ג'י אם אידיגום מאמן ג'יס גונס מהליגה הבכירה בארה"ב, או אילן מאמן מודיעין אצלנו שעד כמה שזכור לי אמר שאינו אוהד שום קבוצה
ליאור: מה איתך?
רענן: לגביי אני אוהב מאוד כדורגל, לא קשה לנחש מי הקבוצה האהודה עליי בארץ למרות שאני מודה שהעניין שלי מכדורגל ירד בצורה גדולה בעונה האחרונה עם ירידת הרמה בכדורגל ועם הרמה הכללית הגרועה של הקבוצה שלי בכלל, שעושה רושם ששאיפות אין לה בכלל

ספר על הליגה שלך...
רענן: כמו שכבר אמרתי הליגה שלנו כללה 4 קבוצות איכותיות מאוד, יוני (מכבי ת"א) התחיל רע מאוד עם תבוסות לדן ושאר הפסדי נקודות ובעצם הוא נשאר מאחור רוב העונה, אבל לקראת סוף העונה הוא התחיל לעשות צרות כשלקח נקודות מכל המתמודדות על העליה. הפייבורטית לעליה באותה עונה הייתה הקבוצה של דן שהייתה פייבורטית להכל בעצם מהרגע הראשון. בשלב מסוים דן נזקק ל2 מוטסים בגביע כדי להגיע לחצי הגמר ולגמר, מה שגרם לו לאובדן מומנטום בליגה, ובסופו של דבר יצר מצב שבו מהמקום הראשון הוא ירד למקום השלישי מחזור אחד לפני הסוף, עם סיכוי קלוש לקחת אליפות (היה תלוי בהפסד של מקום 2 יגאל לקבוצה שכבר הבטיחה לעצמה מקום פלייאוף). המאבק עצמו היה מאוד מתוח ואת המקום הראשון כבשתי רק 3 מחזורים לפני הסיום, ודאגתי לאבד אותו במחזור שלאחר מכן עם הפסד חוץ למכבי ת"א (את שרשרת הניצחונות שלה כבר הזכרנו), אבל במחזור שלאחר מכן יצאתי למשחק חוץ מול יגאל, שהיה ראשון, וניצחון היה מבטיח לו את האליפות בעצם, ניצחתי 4-2 בעוד מכבי משיגה 3-3 בחוץ נגד ב"ש וכנגד כל הסיכויים שלחה אותי למחזור אחרון בבית מול דן כשניצחון יעלה אותי ליגה. ניצחתי 5-2 במשחק די מותח ומעניין ועליתי לפלייאוף מול רובוט שהיה לפרוטוקול בלבד, 8-0 הביא אותי לליגת העל.

מה חשוב יותר, הליגה או הגביע?
רענן: הליגה, גביע זה דבר מאוד נחמד אבל אין בכלל ספק שהליגה מקדימה את הכל, מה שגם הגביע משמש את רוב הקבוצות הגדולות לאמן את הצעירים שלהם (לראיה הרבה קבוצות ליגת על מודחות מול קבוצות "נחותות" בגלל זה)

כמה משתמשים חדשים היו בזמן האחרון?
רענן: לא בטוח, אבל די הרבה. ביחד לזה שאנחנו שומרים על יציבות אנחנו כבר עם כמעט 6000 משתמשים (מקווה שמחר נעבור את זה)

האם הקהילה הישראלית היא הגונה וחוסכת לג'י אמים עבודה על משמעת?
רענן: קשה לומר, אין לי נתונים לגבי ליגות אחרות אז אי אפשר לומר אם יחסית כן או לא. אבל אני חושב שבסך הכל יחסית לגודל הקהילה שלנו והכל, יש לנו פחות עבודת "משמעת" ממה שהיינו מצפים, המספרים רק הולכים ויורדים וזה נחמד מאוד

מה אתה מאמן ומדוע בחרת באימון זה?
רענן: קישור, כי קישור היה וישאר הדבר הכי חשוב בהטריק תשובה קצת בנאלית אבל אני מניח שככה זה. אימון הקישור היה זה שעזר לי לעלות ליגה בפעם הראשונה ומאז נשארתי עם זה, מה שגם אני מחויב ל2 שחקני נבחרת (שלושה עד לאחרונה), ועוד 2 שבתקווה יכנסו לנבחרות הצעירות שלהם בעתיד

מהיכן מגיע הרווח הכספי של הקבוצות הגדולות, קבוצות כמו שלך שמאמנות שחקנים לטווח הארוך?
רענן: קודם כל השחקנים נמכרים בשלב כלשהו גם אם זה "טווח ארוך", דבר שני ההכנסה ממשחקי בית, משחקי גביע וכו' חשובה מאוד, ואם יש מזל גדול אז יש גם נוער לא רע.

יש העברות של שחקני דייווין?
רענן: בעיקר שוערים, שחקני שדה דיויין ימכרו במחירים מצחיקים מאוד לרוב בגלל המשכורת המטורפת שלהם.
אבל אם אתה מתכוון לארץ אז אין שום דיביין שנרכש בארץ

מדוע ההבדל הגדול במצב הכלכלי של קבוצות ישראליות לקבוצות מחו"ל?
רענן: אתה מתכוון הבדל לטובה או לרעה?
ליאור: מה ההבדל לדעתך?
רענן: המממ
רענן: אין לי מושג
אבל אני אענה לגבי ליגות בכירות בכל זאת
רענן: בליגות על בכירות נאלצים להסתדר עם תקציבי ספונסרים והכנסות קהל דומות לשל ליגת העל שלנו, אבל לעומת זאת רמות השחקנים גבוהות בהרבה, מה שגורם לגירעון שבועי כל שבוע. בליגת העל הישראלית אפשר לסגור כל שבוע בפלוס אפילו אם אין משחק בית, וזה כל ההבדל בעצם. הותק אומנם עוזר לגדולות מחו"ל להיות חזקות יותר אבל ככל שאתה יותר זמן בפסגה ככה קשה לשמור עליה, כמה שהרמה עולה יותר, כך גם ההגבלות כמו המשכורות וכו'

האם לדעתך הקהילה הישראלית מגובשת?
רענן: מאוד, אפשר לראות את זה בפרויקטים שונים, במשחקי הנבחרות וכו'.

מהם הטיפים שלך לשחקנים חדשים?
רענן: לקרוא את החוקים והמדריכים, זה בעברית ולא עולה כסף לאף אחד, אני יודע שנראה קל להתלהב ולעשות דברים ישר בלי לקרוא ולהתעצל אבל אחרי זה אתם תבכו על הטעויות שלכם.

האם כל קבוצה יכולה להגיע לליגת העל?
רענן: אפשר לומר שבעזרת הרבה מזל, נחישות, התמדה ויכולת ניהול כל אחד מסוגל להגיע לשם יום אחד.
מילת המפתח היא סבלנות, יש כאלה שזה לוקח להם 4 עונות ויש כאלה ש14

מה אתה עושה חוץ מהאטריק, באינטרנט?
רענן: אני חבר וכותב בפורומי כדורגל אחרים, בעבר ניהלתי פורום כדורגל בנענע, כיום אני מנהל פורום כדורגל בשפה האנגלית ביחד עם יואב שהוא מאמן מכבי מעלה אדומים

מהן הציפיות שלך לעתיד?
רענן: להמשיך ולאמן את הכשרונות הצעירים שלי אותם אני אוהב מאוד, שהנבחרת תצליח ושבית"ר תמשיך להיות קבוצה חזקה בארץ

איך אתה שומר על קשר עם הקהילה? בתור מנהל הנבחרת..
רענן: הטורים השבועיים הם בעצם ה"צינור" שלי לקהילה, כמו כן אני קורא את רוב הקונפרנס כל יום, ואם יש שם שאלה שמופנית אליי או משהו שאני רוצה להתייחס אליו אני עונה לכל מי ששואל. אני גם מקבל הרבה מאוד דואר, אני מנסה לענות למה שאפשר, לרוב קשה לענות אז אני מתנצל בראש בפני כל מי שלא עניתי לו אי פעם

תודה רבה לדן ורענן, מאמני הנבחרות שלנו.

ליאור

-----------------

b0ss

אווטאר
™b0SS
משתמש רגיל
רשום מ- 08/01/2004
ציטוט אורח
19/04/2006 16:30:12 #2
מה נישמה

-----------------