יש לי המלצה לסרט דיוידי חביב, לא משהו מדהים, אבל אם משעמם לכם איזה סופשבוע ובא לכם לראות סרט דיוידי מעניין, תקחו את הסרט "סימון"..עם אל פאצ'ינו. זה סרט שהופיע בארץ במעט מאוד בתי קולנוע, ולמרות שהלכתי לראות אותו פעם אחת בקולנוע גת (אחד היחידים שהציגו אותו בתל אביב, אם לא היחיד), לא הצלחתי לראות בסוף כי הייתה שם הצגה של סרט אחר (זה קולנוע עם אולם אחד.. ). ונשארתי סקרן לגביי הסרט עד שבוע שעבר.
שבוע שעבר אני וחברה שלי רצינו לקחת סרט בדיוידי, ופתאום ראיתי את זה מונח על המדף בענק הוידאו. אז לקחנו את הסרט, והוא היה ממש ממש נחמד! סרט שכיף לראות, כי יש לו רעיון חכם לאללה, והוא מעלה סוגיה דיי אקטואלית כיום, ופותח את הדמיון למשהו שבאמת עשוי לקרות בעתיד המאוד לא רחוק..רק בצורה כן ממוסחרת ומופצת היטב.
והנה כמה ספויילרים קלים מאוד , רקע קטן למי שרוצה לדעת קצת על מה הסרט לפני שהוא מחליט אם לקחת אותו או לא:
זה סרט שהוא חצי סרט קומדיה חצי סרט דרמה, אולי טיפה מדע בדיוני במובן מסוים. בכלליות, מדובר על במאי קולנוע אומנותי (אל פאצ'ינו) אשר סרטיו המאוד מיוחדים ואומנותיים לא זכו להערכה לה הוא ציפה, והוא נקלע למצב בו הוא מאבד את השחקנית הראשית בסרטו החשוב ביותר ואת התמיכה ממפיקת הקולנוע האחראית על סרטיו, ונקלע לסיטואציה בעייתית בהפקת סרט, אשר מירב הפרסום והפופולאריות שלו בנויה לצערו הרב, לא על הפן האומנותי שבו- אלא על השחקנית הראשית האהובה והידועה.
הפתרון שהוא מוצא ואיך שהוא מוצא אותו, שם נכנס הפן שאולי מסית את זה טיפה למאין ז'אנר מדע בדיוני...לא אספר לכם איך, אבל בבסיס הוא מקבל טכנולוגייה משוכללת, עם דמות וירטואלית תלת ממדית מושלמת ומדהימה שתחליף את השחקנית בסרטו החדש, בלי לגלות לקהל שמדובר בדמות ממוחשבת....נשמע פשוט, אבל זה יותר מזה, ואיך שהעניין מתגלגל אחרי זה ממש משעשע כל הזמן. סרט ממש נחמד לצפיה בסוטול בסופשבוע...לא כבד, מצחיק ועשוי בצורה מוצלחת ואפילו מחדיר כמה מסרים לא רעים שהוליווד לא עוסקת בהם ברב הסרטים השגרתיים. כדאי לראות בזמנכם הפנוי.
-----------------
Burn down Jerusalem light up and carpe diem hurry now we can't let them win Burn down Jerusalem The home of evil men It must burn and be cleansed from all sin
נזכרתי בסרט ממש טוב שראיתי לפני חודשיים בערך בדיוידי, אינסומניה. מדובר בסרט מתח ממש לא שיגרתי ורגיל, ממה שקוראים על הסרט ומאיך שהוא מתחיל, קל מאוד לטעות לגביו, אבל הרעיון שמאחוריו ממש יוצא דופן בסרטים בסגנון הזה. העלילה מאוד בקיצור( בלי ספויילרים) בלש(אל פצ'ינו) נשלח לאלסקה לחקור רצח של בחורה צעירה, הבלש עצמו סובל מדודי שינה, מכאן השם של הסרט כנראה. מי שמופיע באחד התפקידים הכי מדהימים שלו ויוצאי דופן זה רובין ווילאמס, שלשם שינוי בכלל לא מצחיק כאן. הבמאי של הסרט הוא כריסטופר נולאן, מי שביים את ממנטו שאתם בטוח מכירים.
יש לי המלצה לסרט דיוידי חביב, לא משהו מדהים, אבל אם משעמם לכם איזה סופשבוע ובא לכם לראות סרט דיוידי מעניין, תקחו את הסרט "סימון"..עם אל פאצ'ינו. זה סרט שהופיע בארץ במעט מאוד בתי קולנוע, ולמרות שהלכתי לראות אותו פעם אחת בקולנוע גת (אחד היחידים שהציגו אותו בתל אביב, אם לא היחיד), לא הצלחתי לראות בסוף כי הייתה שם הצגה של סרט אחר (זה קולנוע עם אולם אחד.. ). ונשארתי סקרן לגביי הסרט עד שבוע שעבר.
שבוע שעבר אני וחברה שלי רצינו לקחת סרט בדיוידי, ופתאום ראיתי את זה מונח על המדף בענק הוידאו. אז לקחנו את הסרט, והוא היה ממש ממש נחמד! סרט שכיף לראות, כי יש לו רעיון חכם לאללה, והוא מעלה סוגיה דיי אקטואלית כיום, ופותח את הדמיון למשהו שבאמת עשוי לקרות בעתיד המאוד לא רחוק..רק בצורה כן ממוסחרת ומופצת היטב.
והנה כמה ספויילרים קלים מאוד , רקע קטן למי שרוצה לדעת קצת על מה הסרט לפני שהוא מחליט אם לקחת אותו או לא:
זה סרט שהוא חצי סרט קומדיה חצי סרט דרמה, אולי טיפה מדע בדיוני במובן מסוים. בכלליות, מדובר על במאי קולנוע אומנותי (אל פאצ'ינו) אשר סרטיו המאוד מיוחדים ואומנותיים לא זכו להערכה לה הוא ציפה, והוא נקלע למצב בו הוא מאבד את השחקנית הראשית בסרטו החשוב ביותר ואת התמיכה ממפיקת הקולנוע האחראית על סרטיו, ונקלע לסיטואציה בעייתית בהפקת סרט, אשר מירב הפרסום והפופולאריות שלו בנויה לצערו הרב, לא על הפן האומנותי שבו- אלא על השחקנית הראשית האהובה והידועה.
הפתרון שהוא מוצא ואיך שהוא מוצא אותו, שם נכנס הפן שאולי מסית את זה טיפה למאין ז'אנר מדע בדיוני...לא אספר לכם איך, אבל בבסיס הוא מקבל טכנולוגייה משוכללת, עם דמות וירטואלית תלת ממדית מושלמת ומדהימה שתחליף את השחקנית בסרטו החדש, בלי לגלות לקהל שמדובר בדמות ממוחשבת....נשמע פשוט, אבל זה יותר מזה, ואיך שהעניין מתגלגל אחרי זה ממש משעשע כל הזמן. סרט ממש נחמד לצפיה בסוטול בסופשבוע...לא כבד, מצחיק ועשוי בצורה מוצלחת ואפילו מחדיר כמה מסרים לא רעים שהוליווד לא עוסקת בהם ברב הסרטים השגרתיים. כדאי לראות בזמנכם הפנוי.
נזכרתי בסרט ממש טוב שראיתי לפני חודשיים בערך בדיוידי, אינסומניה. מדובר בסרט מתח ממש לא שיגרתי ורגיל, ממה שקוראים על הסרט ומאיך שהוא מתחיל, קל מאוד לטעות לגביו, אבל הרעיון שמאחוריו ממש יוצא דופן בסרטים בסגנון הזה. העלילה מאוד בקיצור( בלי ספויילרים) בלש(אל פצ'ינו) נשלח לאלסקה לחקור רצח של בחורה צעירה, הבלש עצמו סובל מדודי שינה, מכאן השם של הסרט כנראה. מי שמופיע באחד התפקידים הכי מדהימים שלו ויוצאי דופן זה רובין ווילאמס, שלשם שינוי בכלל לא מצחיק כאן. הבמאי של הסרט הוא כריסטופר נולאן, מי שביים את ממנטו שאתם בטוח מכירים.
סרט לא משהו בכלל. קצת מאכזב. אין שום דבר מיוחד בסרט הזה.
מונטי פייטון והגביע הקדוש. בתכל'ס כל מונטי פייטון זה מצחיק אבל לדעתי זה ההכי טוב.
מונטי פייטון והגביע הקדוש. עכשיו זה- סרט גיאוני.
גם בריאן כוכב עליון אדיר.
-----------------
Burn down Jerusalem light up and carpe diem hurry now we can't let them win Burn down Jerusalem The home of evil men It must burn and be cleansed from all sin
עוד סרט שעליו אני ממליץ ממש בחום הוא "זהות". יצא לי לראות אותו היום ב-DVD וממש התרשמתי. מדובר פה במותחן ממש לא שיגרתי עם סוף מפתיע ובימוי מוצלח למדי. מה שכן, הסוף הכמעט מושלם, לפי דעתי לפחות, נהרס בשניות האחרונות של הסרט. דיי חבל, אבל גם ככה זה לא רע.
עוד סרט שעליו אני ממליץ ממש בחום הוא "זהות". יצא לי לראות אותו היום ב-DVD וממש התרשמתי. מדובר פה במותחן ממש לא שיגרתי עם סוף מפתיע ובימוי מוצלח למדי. מה שכן, הסוף הכמעט מושלם, לפי דעתי לפחות, נהרס בשניות האחרונות של הסרט. דיי חבל, אבל גם ככה זה לא רע.
ראיתי את הסרט בקולנוע. האמת, ממש לא אהבתי. לדעתי זה מסוג הסרטים שמנסים להראות "חכמים", וממש לא בהצלחה. הסוף מטומטם לחלוטין והורס את כל מה שחושבים על הסרט בהתחלה.
החזרתי את הסרט לבלוקבאסטר לפני כמה ימים ואני חייב להגיד...משעמם !!
אני לא יודע אם יש לי מוח קרימנלי אך אני ידעתי מה יקרה בסרט מהרגע הראשון...מחיקת העיגולים בהתחלה והמשך הסרט היו מאוד ברורים...וזה ש[ספויילר] הרוצח הוא הילד זה היה הדבר הכי ברור שראיתי בחיים שלי...הייתי בטוח שיש תמונה גדולה יותר לסרט ולכן אני לא אתאכזב בסופו של דבר אך גיליתי את האמת...זה היה עוד סרט רגיל ומשעמם
ראיתי היום את "רוצחים מלידה" אני חייב להגיד שחלק גדול מסרט הוא ממש לא טוב אבל יש כמה קטעים מאוד מאוד טובים .
דרך אגב...אם מישהו לוקח את הסרט בדי וי די תזכרו לראות את הפיצ'רים כי הסוף האלטרנטיבי יותר טוב והקטע שהורידו של הבית משפט מעולה
תקציר: אתה מתעורר במקום זר. אתה לא יודע איפה אתה. אתה לא יודע איך הגעת לשם או למה אתה שם. אתה יודע שאינך לבדך אבל אינך מכיר את האחרים. אתה יודע שחייבת להיות לזה סיבה, חייב להיות קשר בינך ובין האחרים. ויש רק דבר אחד בו אתה בטוח: חייך תלויים במציאת הדרך החוצה. רק שהפעם, אין חוקים... במבוך של חדרים בצורת קוביה, שמונה אנשים זרים מתעוררים כשאינם יודעים איך, מתי או למה הם נמצאים בה. זו היא הקוביה, מבנה בעל ארבעה ממדים בו חוקי החלל והזמן אינם פועלים. ההישרדות כאן תלויה בפתרון חידות הפאזל המסוייט הזה, לפני שהוא משמיד את כל מי שעדיין לכוד בתוכו. בריחה משמעה ניווט דרך חדרים מחוברים שאינם נגמרים, תוך מאבק בזמן שהולך ואוזל בשל תופעה מוזרה וקטלנית המתרחשת בקוביה.
הרחבה: כשהם מחפשים את הדרך החוצה, שמונת האנשים הזרים מנסים להבין מה היא הקוביה ולמה הם נחטפו ונכלאו בסביבה הפרדוקסאלית הזו. שמונת "האסירים" הם: הקולונל מגווייר (ברוס גריי), ג'רי מהנדס החשמל החביב (ניל קרון), סימון היועץ הניהולי (ג'ארן וין דיוויס), קייט הפסיכולוגית הקלינית (קארי מאצ’ט), מקס מעצב משחקי המחשב (מתיו פרגוסון), סשה הסטודנטית העיוורת (גרייס לין קונג), ג'וליה עורכת הדין היפהפייה (לינדזי קונל) והמתמטיקאית בגמלאות, גברת פיילי (ברברה גורדון). עכשיו השמונה צריכים להתמודד יחד עם הסביבה הלא מוכרת והמאיימת בה הם נמצאים, כמו גם עם הפחדים שלהם, הסודות שלהם וזה עם זה. הם אינם יודעים אם הם משתתפים בעל כורכם בניסוי מפחיד של מציאות מדומה, או שמא הם קורבנות של הזיה קבוצתית, או אולי הם בכלל חלק מקונספירציה מדהימה. הפחד וחוסר האמון הופכים לגורמים מסוכנים במשוואה שמכריחה אותם להשתמש בכישוריהם היחודיים אם הם רוצים להישאר בחיים. המרוץ בארבעת הממדים הופך למרוץ בזמן ובמקום בו כוח המשיכה הוא עניין של השקפה. לא מספיק למצוא את הדרך החוצה בכדי להימלט מהקוביה, צריך גם לדעת מתי לצאת. ובכדי לצאת מהקוביה צריך קודם כל לפתור אותה. קיוב 2 הוא סרט ההמשך ללהיט משנת 2000 שכבר הפך לקאלט. בעקבות הצלחת שני הסרטים מתחילה בימים אלו ממש הפקתו של הסרט השלישי בסדרה, שכרונולוגית יקדים את אירועי הסרט הראשון.
ראיתי היום את "אמריקה X" סרט מדהים ! רק חבל שאחותי גילתה לי את הסוף בטעות...זה קצת הרס לי...הבעיה שאני גם זוכר את נורטון מ"לשמור אמונים" אז קשה לי קצת להסתכל עד כמה הוא אמין בסרט הזה...
ראיתי גם את "החיים של דיוויד גייל" סרט לא רע...לא פורץ דרך אבל תמיד נחמד לראות את ספייסי...
Payback, עם מל גיבסון. סרט נורא נחמד. יש לו ממש סגנון כזה של שנות ה-90. הוא מ-1999 אבל כמעט כולו עוצב בצבע כחלחל שכזה (Homage לסרטי פילם-נואר). סטייליסטי מאוד. מזכיר קצת את מקס פיין. קצת ישן (בן 4 שנים) ולא כל כך ידוע, אבל הוא אחד מהסרטים האהובים עלי.
"Not many people know what their life's worth is. I do. Seventy grand"
-----------------
"Angels that are forced from heaven have to become demons"
יצא לי לראות היום את "וידויים של מוח מסוכן" מבית היוצר של ג'ורג' קלוני (הסרט הראשון שלו כבמאי) ושל צ'רלי קאופמן (התסריטאי שאחראי לשניים מהסרטים היותר מוזרים ומבריקים שנוצרו בעשור האחרון לדעתי - "אדפטיישן" ו-"להיות ג'ון מולקוביץ'"). מה אגיד ומה אומר, הבימוי של קלוני בהחלט מרשים. הוא לא עשה שם שום דבר שלא ראיתי בשום מקום אחר, אבל רואים שהבן-אדם אוהב קולנוע איכותי. גם הסיפור נחמד והעלילה מצליחה להוות תירוץ לא רע לסצנות המלוטשות.
נ"ב - אהבתי את הטובה הברורה שכל כך הרבה כוכבים גדולים עשו לקלוני, כשהסכימו להופיע בתפקידים כאלה ואחרים בסרט. נסו למצוא את כולם.