Vgames | חדשות | ביקורות | בקרובים | קהילות

כל הפורומים > פורום התרבות של Vgames > ת’רד יצירות של אסף, יוני ושאר חברים
תגובות : 3001
עמוד :  מתוך 121
הבא
הקודם
גש ל:
נכתב על-ידי:
נפתח ב: 11/11/2003 22:06:21
תגובה אחרונה: 25/06/2006 12:10:48

נושא מחבר ההודעה
ציטוט Twister
17/05/2006 01:15:29 #2976
אהבתי תסרט! מרשים איך עשית דברים מסוימים שם, נגיד שהוא קופץ על המצלמה בסוף, נראה קשה מבחינת פרספקטיבה..
מי עושה את הקריינות אבל? ומאיפה השליטה היפה שלה באנגלית?
כמה פריימים היה כל העניין?

-----------------

Living is easy with eyes closed......~

אווטאר
Twister
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
בקרו בעמוד הבית של Skully ציטוט Skully
17/05/2006 02:54:40 #2977
ציטוט: הכותב המקורי Twister ב 2006 /05 /17
אהבתי תסרט! מרשים איך עשית דברים מסוימים שם, נגיד שהוא קופץ על המצלמה בסוף, נראה קשה מבחינת פרספקטיבה..
מי עושה את הקריינות אבל? ומאיפה השליטה היפה שלה באנגלית?
כמה פריימים היה כל העניין?

דבר ראשון, תודה רבה! שמח שאהבת :)

חודשיים וחצי אני כבר חורש על הפרויקט הזה. בהתחלט השתלם בסוף.

הקטע שהוא קופץ על המצלמה זו אחת הסצנות האחרונות שציירתי. האמת שדווקא הסצנה הזאת וגם התנועה הייתה די קלה לעשיה. מבחינת פרספקטיבה, כן, זה דורש כמובן ידיעה של רישום בפרספקטיבה, אחרת זה נראה עקום.

אבל מה שכן, זו קפיצה מאוד מהירה, משמע- היא דרשה , בשביל ההתקרבות עצמה, לא יותר מ 3 פריימים מצוירים אם אני זוכר נכון. אולי 4. שכל אחד מהם, כמו אנימציה תעשייתית סטנדרטית, רץ על פריים כפול. אז נדרשו פשוט 3 ציורים שכל אחד מהם מקרב אותו יותר למצלמה. ובאחרון שטס ממש מהר לפני שהמצלמה עוברת למסך השחור, רואים רק פריים של הפנים שלו עם שיניים חשופות. אבל זה בדיוק מספיק כדי שהתנועה תקלט לחלוטין. זו אחת הסצנות היותר קלות לעשיה.

הסצנות הבאמת מתסכלות היו הסצנות שכללו תנועות מצלמה או מספר דמויות ושכבות על המסך בו זמנית.

2 הסצנות הכי קשות לביצוע היו הסצנה של ההליכה ברחוב שמתחברת עם קטע הבחורה עכשיו. כי נגיד, בהליכה עצמה, מבחינת דמויות יש 2 שכבות, שכבת הגיבור ושכבת הילד הנגרר. הם לא צוירו יחד כדי לשמור על קצב לא רובוטי ויותר נכון. אבל הרקע זו המועקה האמיתית. לפני שחיברתי את הסצנות היו שם - שכבה אחת לכביש, שכבה אחת לבניינים, שכבה אחת לעננים. עכשיו יש שם שכבה לבניינים, שכבה לרצפה ושכבה למטף כיבוי אש שהוספתי שם סתם כי זה מוסיף לאשליה.

הבעיה בלעשות את זה היא שכל שכבת רקע זזה בקצב שונה. כי מה שרחוק לא זז באותה מהירות של מה שרחוק. משמע, לתזמן כל שכבה בנפרד בעוד המצלמה זזה וגם הדמויות.  ואז חיברתי את זה לעוד 2 תנועות מצלמה של Pan Left לבחורה ו Tilt Up לשמיים ששם גם הוספתי עוד בניינים, עננים וגם ציפורים שיעופו. בקיצור סמטוחה!

כנ"ל לגבי סצנת המשרד שבה יש שכבות של דמות הגיבור, היד של דמות הגיבור, דמות הבוס, העניבה של דמות הבוס ורקע. והם לא זזים באותו קצב, יש תנועה משלימה.

בקיצור, ככל שהסצנה מכילה יותר מרכיבים , היא יותר קשה לשליטה. אבל אחרי דפיקת ראש בקיר, במסך ובמקלדת. זה עבד!

בקשר לקריינות, זה פשוט וקל. הקריינות הייתה חומר הגלם היחידי שהוכן מראש.

מטרת התרגיל הזה הייתה "פרויקט המזלות". המרצה הביא לנו תקיה עם קבצי סאונד של 40 שניות, מוכנים ונקיים שהוא השיג מאיזה פרויקט שהסטודיו שלו עשה בזמנו בצורה שונה לגמרי. אז הייתה להם קריינית מקצועית שעשתה את הדיבוב הזה. אבל זה כל מה שהיה. קובץ Wave של דיבור נקי בקצב מהיר.

הוא אמר לנו לבחור במזל שלנו או במזל שבא לנו לעקוב אחרי הטקסט שלו. ולהלביש על זה סיפור, סטוריבורד, משהו..וכמובן, לא ללכת אחד לאחד עם הטקסט. אם היינו עושים אריה במזל אריה, שעושה מה שקריינית מבקשת, זה היה נקטל. ביקש שנשתמש בדמיון בשביל אסוציאציות.

בקיצור, זה הדבר  היחידי שהיה כבר קיים כחומר גלם. אבל גם אותו ערכתי, שיניתי מקצבים, מיקומי משפטים וכ'ו. זה דינאמי בהתאם לתסריטים שעשינו לסרטים שלנו.

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
בקרו בעמוד הבית של AviyaE ציטוט AviyaE
17/05/2006 21:19:41 #2978

אחלה ציורים כולם!
צביעה מעולה LEONHART!!!

את הציור הזה ממש אהבתי.
לא ייאומן כמה צביעה יכולה לשנות ציור אחד!
אנימציה יפה עמית ובכלל סרט מושקע
נ.ב
או כן, ובהצלחה - לכולם - מחר - במתכונת - במתמטיקה - בשעה - אחת - עשרה!
D:D:D:

וכן כמה ציורים בלתי מזיקים (יש לי עכשיו סטוק חדש של ציורים סרוקים על המחשב, אז אני אעלה כל פעם כמה כדי שלא יהיה יבש...)

אם מישהו רוצה לינק , אז יש...

-----------------
"הבל הבלים אמר הקהלת הכל הבל" (קהלת י"ב ח)

אווטאר
AviyaE
משתמש רגיל
רשום מ- 22/11/2005
22/05/2006 01:53:54 #2979

יש לך אחלה של דמויות.

אתה גם שולט בהן היטב מבחינת תנועה.

הייתי שמח לראות גם יותר ציורי צבע שלהן .

והנה עוד כמה שעשיתי היום:

אחרי הקיץ אני אקנה וואקום, אז בכלל יהיה מעניין. נמאס לי להשתמש בעכבר לצביעה.

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
בקרו בעמוד הבית של AviyaE ציטוט AviyaE
23/05/2006 22:33:32 #2980
יאי! אחלה ציורים עמית.
אחת הבעיות שלי (שאמרו לי שיש לי ואני די מסכים) היא גיוון, רוב הדמויות שלי (אני חושב) נראות דיי דומה, לבושות די דומה ובכלל דיי דומות אחת לשנייה בכל מיני דרכים כאלו ואחרות...
לאידע... קשה לי לחשוב על רעיונות מקוריים.

אבל אצלך אין את זה
שכוייך!

-----------------
"הבל הבלים אמר הקהלת הכל הבל" (קהלת י"ב ח)

אווטאר
AviyaE
משתמש רגיל
רשום מ- 22/11/2005
29/05/2006 20:00:30 #2981

ת'נקס :]

והנה עוד כמה חדשים:

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט הסנאי המקפץ
29/05/2006 21:13:41 #2982

Skully , נייס.

ממש ממש נייס

-----------------

הסנאי המקפץ
משתמש רגיל
רשום מ- 27/11/2003
30/05/2006 20:11:23 #2983

תודה סנאי מקפץ :O

בכל מקרה. זהו! סיימתי עם הסרט שלי באנימציה קלאסית.

יש בו 7 שוטים צבועים. כי קיבלתי אישור לסגור את הפרויקט סופית ולהתחיל בצביעה, הוא אמר שרק אם בא לי וכמה שאספיק אספיק, זה לא ממש חשוב לו. אבל הספקתי בהחלט לצבוע חלק. בלי צללים וצביעת פוסט, אבל צביעה נחמדה שמשלבת CTP ו Coral Painter.

אז הנה הקישור

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
12/06/2006 00:25:10 #2984

ציור חדש.

ו..הסעודה האחרונה:

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
12/06/2006 08:42:40 #2985
ROFL, עמית, "הסעודה האחרונה" ענק!

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט SpiritCrusher
12/06/2006 15:36:07 #2986
ROFL הסעודה האחרונה, ענק!

-----------------

אווטאר
SpiritCrusher
מנהל הפורום
רשום מ- 09/11/2003
12/06/2006 21:32:17 #2987

ת'נקס :)

האמת שיש עוד ציור פארודיה נוצרית (השלישי במספר) שעוד לא סרקתי וצבעתי. אבל כשיצא לי.

והנה כמה דברים חדשים, קודם - ציור חדש:

ו..עכשיו.

הסרט הגמור, סגור, שכבר הוגש וקיבל ביקורת ממש טובה..פרויקט המזלות שחרשתי עליו 3 חודשים.

הנה הסרט במצב בו הוא הוגש.

Leo

חלקו צבוע עד גבול מסוים. חלקו לא. במקור בכלל לא הייתה ציפיה להגיע לשלב הצבע, אבל קיבלתי אישור לסגור את הפרויקט ולצבוע כמה שאספיק, אם אני רוצה. אז צבעתי לא מעט שוטים בכל מקרה, זה הגמור, זה כבר הוגש.

הסרט הבא הוא סרט ממש קצרצר של תרגיל בתנועות מצלמה באנימציה קלאסית.

יש לנו שבועיים לדוש בזה, שזה כלום. אז הוא ביקש רק משהו קצר שמציג סוג של Dolly. (בקולנוע יש לזה חוקים שונים כי אין ממש מצלמה באנימציה קלאסית, הכל בלוף אחד גדול).

אז בחרתי לעשות שוט סרטי אימה מודרני. שהוא בעצם שילוב של Dolly In/Zoom Out. דבר שרואים כיום לא מעט בקולנוע. רקע מתרחק ודמות מתקרבת. עם די הרבה השפעות מ The Ring עשיתי את התרגיל הקצרצר הזה שרק נועד לבחון את יכולות השליטה במצלמה:

(מה שכן, הוא צבוע כולו + סאונד..כי זה קצר אז זו לא הייתה בעיה גדולה):

Creepy Girl Cam Test

שבוע הבא אולי אני אתקן שם כמה Ease-ים ופרטים קטנים. נחיה ונראה.

אבל הפרויקט הכי גדול שלי כרגע זה סרט ה Stop Motion הבא שלי. ועל זה אני מתחיל לעבוד עם צילומים גמורים החל משבוע הבא ככל הנראה. וויש מי לאק.

-----------------

אווטאר
Skully
מנהל הפורום
רשום מ- 07/11/2003
ציטוט Twister
13/06/2006 00:07:38 #2988

שני סרטים שהכנתי עם חברים, יש הרבה בדיחות פרטיות אבל מילא... תהנו..

The Big Roll

אבן, נייר ומספריים

-----------------

Living is easy with eyes closed......~

אווטאר
Twister
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
17/06/2006 15:20:04 #2989

טוב, אז הפעם אני מציג פה יצירה מסוג קצת שונה. פרוייקט Sublimage שלי ושל שני חברים. עיצבתי לנו גם אתר, שבו אפשר למצוא עוד מידע וגם להוריד דמו של התוכנה החל מיום רביעי (גם קוד המקור בC# אולי יפורסם מאוחר יותר).

מה זה בעצם עושה? אני אתן לכם דוגמה לשימוש בתוכנה שתעשה את העניינים לפשוטים להבנה. נניח שאני מרגל מגניב עם בלורית ויגואר. אני רוצה להעביר מסר לצוות שלם של מרגלים בצורה שלא תעורר חשד. אני פותח את התוכנה, וטוען לתוכה תמונה תמימה למראה. עכשיו אני טוען לתוכנה את המסר הסודי - הוא יכול להיות תמונה (ואז זה יותר מגניב) או סתם טקסט\קובץ מכל סוג שהוא. התוכנה יוצרת מפתח הצפנה קשה לפיצוח ומסתירה את התמונה הסודית בתוך התמונה שלא תעורר חשד. את התמונה החדשה (התמימה למראה שמכילה את התמונה הסודית) אני מפרסם באתר של הTimes הלונדוני (יש לי קשרים, עשיתי את העורכת שלהם). כעת, כל אחד מהמרגלים אשר יודע לצפות לתמונה התמימה למראה באתר הטיימס ויש לו את מפתח ההצפנה יכול להוריד את התמונה ולשחזר ממנה את התמונה הסודית.

דוגמה:
תמונה מקורית (ידידה תמימה שלי):

תמונה שאני רוצה להסתיר:

בשלב זה נוצר מפתח ההצפנה והתמונה הסודית מוחבאת במקור:

התוצאה היא תמונה תמימה למראה שבה מוסתרת התמונה הסודית, כאשר אי אפשר להבחין בהבדל מהתמונה המקורית (הראשונה) בהנתן שבחרנו תמונות "מתאימות" (דהיינו לא ניסינו להסתיר DVD שלם בתמונת GIF מסכנה). הנה התוצאה (לא הצלחתי להעלות לכאן את הBMP משום מה אז קיבצתי). כעת, אם יש לנו את המפתח שהתוכנה יצרה ("key" שם בממשק) ואת התמונה הסופית, נוכל לשחזר את התמונה שהחבאנו (המסמכים האלה מלמעלה) באופן מושלם.

איך זה עובד? מבלי להיכנס לפרטים הטכניים (שנמצאים באתר), מבצעים שינוי בכל אחד מרכיבי הצבע (R, G ו-B) של כל פיקסל בתמונה במידה כזו שלא תוכלו להבחין בשינויים תחת הנחות מסוימות.

כרגע התוכנה עוד לא יציבה מספיק, ביום רביעי הקרוב (או לפני כן) אעלה את הדמו וכולם יוכלו לנסות את התוכנה עם תמונות שלהם.

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Assaf
17/06/2006 23:22:38 #2990

אדיר.

הייתי צריך לדוג את הסיסמה שלי מהדואל, אבל זה היה שווה את זה.

איך אתה מוציא מידע שגוי מתמונה לא מקודדת/מפתח שגוי? כלומר, האם אתה מקבל ג'יבריש או שיש סיכוי שתאמין שמקודדת תמונה כלשהי כשאין תמונה כלל?

-----------------

אווטאר
Assaf
מנהל הפורום
רשום מ- 18/10/2003
ציטוט oRcA_MaN
18/06/2006 00:24:41 #2991
ציטוט: הכותב המקורי Assaf ב 2006 /06 /17

אדיר.

הייתי צריך לדוג את הסיסמה שלי מהדואל, אבל זה היה שווה את זה.

איך אתה מוציא מידע שגוי מתמונה לא מקודדת/מפתח שגוי? כלומר, האם אתה מקבל ג'יבריש או שיש סיכוי שתאמין שמקודדת תמונה כלשהי כשאין תמונה כלל?

אהלן אסף. מגניב, אני שמח שאהבת.

אלמנט ההצפנה בקידוד של התמונה ("המפתח") הוא בסך הכל וקטור אינדקסים. כל כניסה מראה לך מאיפה לשלוף את המידע (מאיזה פיקסל) בתמונה המקודדת. את המפתח יוצרים ע"י פרמוטציה אקראית בערכים של 0 עד לגודל התמונה (מספר עצום של אפשרויות שהרי מדובר במטריצה גדולה), והוא נוצר\נשמר כשאתה מקודד את התמונה המקורית. מסיבה זו ניתן גם להחביא למעשה כל סוג של קובץ בתוך תמונה מסוימת, ולא רק תמונה בתוך תמונה.

כשאתה מנסה לשחזר אתה חייב למסור לתוכנה את המפתח שנוצר בזמן הקידוד כקלט. אם המפתח שגוי\התמונה לא באמת עברה קידוד תקבל ג'יבריש טוטאלי.

מה שעשינו טכנית הוא פשוט לשנות את ערכי הLSBים של הRed, Green וBlue בכל פיקסל בתמונה שבה מחביאים, ומכיוון שאלה שינויים מאוד קטנים (LSBים מספרים קטנים) כושר ההפרדה של העין בד"כ לא חזק מספיק כדי  להבחין בהם. מתי התוכנה לא תעבוד? ככל שהיחס בין התמונה שרוצים להחביא לתמונה שבה מחביאים גדול יותר כך התוכנה פחות יעילה.

הנה פוסטר מגניב שמסביר בפשטות מה קורה באדיבות אחותו של הצלע השלישית:

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Squall Leonhart
18/06/2006 12:51:44 #2992

אני לא בטוח שהבנתי את השלב האחרון של השחזור.

כשאני בוחר ב- Encode זה מצפין לי התמונה ואיתה אני מקבל את הקובץ של המפתח, כן?

אם כן אז בשביל לשחזר את התמונה המוצפנת אני צריך דרך התוכנה לבחור ב- Decode ולפתוח עם הקובץ מפתח הספציפי של התמונה שנוצר בשלב ה- Encode?

-----------------

גלריית הציורים שלי

אווטאר
Squall Leonhart
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
18/06/2006 14:30:10 #2993
ציטוט: הכותב המקורי Squall Leonhart ב 2006 /06 /18

אני לא בטוח שהבנתי את השלב האחרון של השחזור.

כשאני בוחר ב- Encode זה מצפין לי התמונה ואיתה אני מקבל את הקובץ של המפתח, כן?

אם כן אז בשביל לשחזר את התמונה המוצפנת אני צריך דרך התוכנה לבחור ב- Decode ולפתוח עם הקובץ מפתח הספציפי של התמונה שנוצר בשלב ה- Encode?

מדויק. השאלה הנשאלת בשלב הזה היא בד"כ "אם צריכים לשלוח את המפתח בערוץ סודי נפרד, למה לא לשלוח ישר את התמונה?". התשובה היא שזו לא מערכת קריפטוגרפית (להצפנה) אלא סטגנוגרפית: הפואנטה היא פירסום תמונה שאיש (פרט למי שצריך לדעת עליה) לא יודע שהיא מכילה מידע סודי ושלא תעורר חשד. ההצפנה היא רק בונוס שנועד להקשות על השיחזור בעבור מי שעלה על זה שהתמונה מסתירה משהו. למה זה שימושי? 3 דוגמאות:
1. אתה צלם מקצועי ואתה רוצה להחביא חתימה נסתרת בתמונות דיגיטליות שלך כדי שאם יגנבו לך אותן תהיה לך הוכחה שהן שלך.
2. חברה שלך רוצה לשלוח לך "תמונה פרטית" והיא מפחדת שזה יסתובב לך על המחשב. עם Sublimage היא לא צריכה לדאוג.
3. אתה חבר באירגון מסוים ורוצה להפיץ את התמונה ברשת כשרק מי שיודע עליה ידע שבכלל כדאי להוריד אותה. לאותם אנשים תשלח את המפתח בערוץ סודי כלשהו שלא קשור לתוכנה שלנו (יכולנו לשלב את זה בתוכנה אבל ויתרנו כי אימייל זה בד"כ מספיק בטוח).

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
ציטוט Nofear1988@gmail.com
18/06/2006 16:21:08 #2994
ידידה שלך שווה

-----------------

Nofear1988@gmail.com
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט FoxHound
18/06/2006 16:45:13 #2995
אבל מה זה המפתח? מספר כלשהו? טקסט כלשהו? התמונה שבה אתה מנסה להחביא את המידע?

-----------------
Sig... Sauer

אווטאר
FoxHound
מנהל הפורום
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט Squall Leonhart
18/06/2006 17:09:26 #2996

ציטוט: הכותב המקורי FoxHound ב 2006 /06 /18

אבל מה זה המפתח? מספר כלשהו? טקסט כלשהו? התמונה שבה אתה מנסה להחביא את המידע?

סוג של קובץ מידע שהתוכנה קוראת כנראה.

-----------------

גלריית הציורים שלי

אווטאר
Squall Leonhart
משתמש רגיל
רשום מ- 10/11/2003
ציטוט oRcA_MaN
18/06/2006 17:13:16 #2997

כמו שרשמתי לאסף כמה הודעות למעלה: "אלמנט ההצפנה בקידוד של התמונה ("המפתח") הוא בסך הכל וקטור אינדקסים. כל כניסה מראה לך מאיפה לשלוף את המידע (מאיזה פיקסל) בתמונה המקודדת. את המפתח יוצרים ע"י פרמוטציה אקראית בערכים של 0 עד לגודל התמונה (מספר עצום של אפשרויות שהרי מדובר במטריצה גדולה), והוא נוצר\נשמר כשאתה מקודד את התמונה המקורית.".

או בקיצור, מה שסקוואל (רוי?) אמר.

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
19/06/2006 23:40:23 #2998
איזה פורום מעצבן זה
למה אי אפשר לפרסם תמונות

-----------------

Nofear1988@gmail.com
משתמש רגיל
רשום מ- 24/04/2006
ציטוט oRcA_MaN
21/06/2006 19:15:51 #2999

Nofear, תמונה מוסיפים ע"י קליק על האייקון הקטן עם הציור של ההר והירח בצבע צהוב שחור בממשק של הוספת התגובה (למעלה).

למי שמעוניין, העלתי דמו של התוכנה שדיברנו עליה כאן למעלה לאתר. התוכנה עומדת איפשהו בין אלפא לבטא וסובלת ממגבלויות ובאגים, לכן אני קורא לזה "דמו" למרות שזה לא ממש.

-----------------

The Sublimage Project

אווטאר
oRcA_MaN
משתמש רגיל
רשום מ- 09/11/2003
21/06/2006 21:28:55 #3000

וכמה חתימות

אוקיי תודה ORCA MAN, מוזר ביותר כי ב FIREFOX אין את זה, אני ב EXPLORER עכשיו

-----------------

Nofear1988@gmail.com